- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pitterix
őstag
Kellemes, szerethető romantikus alkotás, gyönyörű olasz vidéken.
Ilyen helyen lakni-élni csodás érzés lehet.
Öröm volt nézni a tájat, s magát a villa felújítást is. -
Sok lesz belőlem, de mindegy, ez van
Conclave
KonklávéAprólékosan megtervezett felvételek, kosztümök és díszletek, lenyűgöző és kifejezetten izgalmas kompozíciók. Nézni, látni ezt a filmet igazi gyönyör.
A történet, a vége hülyeséget leszámítva teljesen klisés és igazi meglepetéssel is csak abban a bizonyos végső párbeszédbe történik meg, de ezek mellett is megmarad izgalmasnak, szövevényesnek és igazából még érdekfeszítőnek is. Konkrétan egy krimi és egy politikai thriller keveréke, a pápa választás hivalkodó köpönyegébe csomagolva.
A színészi játék legalább annyira mesteri mind a képi világ. Nem hozott akkora katarzist mint vártam, de film élménynek tényleg élmény volt.
Kíváncsi voltam erre a felhajtásra. Nos, ez pontosan az a kényelmetlen, direkt feszengős, kínos jelenetek közt őrlődő alkotás, amire számítottam. Mégis sikerült meglepnie.
Pörögnek a white trash jelenetek, megy a pénzszórás, az unga bunga, közte meg a kanapén heverészős, konzolon játszó, beszélgetni véletlenül se beszélgessünk szituációk. Aztán "szerelem" és házasság. A sztriptíz táncos és az orosz maffiafönök Amerikában dőzsölő elkényeztetett fiacskája között.
Na, és a film itt indul be. Kár, hogy ehhez kellett 45 egész percnyi felvezetés. Az érdektelen popmaszlag szál átfordul izgalmassá, egy hisztérikus vígjáték drámába. Az orosz "megoldó" emberes szál, veszett mód élvezetes. Ez a pár hülye hihetetlen ámokfutást lerendez anélkül, hogy bármiféle fegyver előkerülne közben. Tetszett a klissék megkerülése.
Persze, értettem én, hogy miért kellett az első felét ilyenre csinálni. Szép párhuzamot épít fel a felszínesség és mélyebb érzelmek közé, megalapozza a konfliktust követő agyfaszt, és már egy teljesen egyszerű kis szóváltás az Igor verőember és a főszereplő között is már fényévekkel magasztosabbnak tűnik, mint bármely korábbi jelenetben elhangzott párbeszéd az ifjú szerelmes pár között.
Jó volt, a színészi játék kifejezetten erős volt itt is. De ez most személyes, amennyire nem bírok végig nézni egy Mónika vagy Balázs showt, úgy a film eleji (de igazából a végéig kitartó) trash életérzést is nehezen tudtam átérezni. Fargo-i magasságokba nem sikerült jutnia.
A végére kifejezetten jól szórakoztam, de az a nagy hype a film körül, nálam nem biztos hogy megfelelő táptalajra talált.
-
Akkor kezdjük a jóval:
Straume (ismeretes angolul úgy hogy Flow)
ÁradásAmbiciózus ötlet, remek megvalósítás.
Egy egész estés animáció, egy ingyenes 3D-s szoftverrel, emberi szereplők és párbeszéd nélkül. Mindezt úgy, hogy minden egyes állat (ami amúgy nem rajzfilmes, (túl) humanizált, hanem ténylegesen (jó, talán kicsit túlságosan is ügyes eszköz használattal és ok-okozati viszony felismeréssel), élő lélegző valódi élőlényeknek hatnak, miközben messzemenőleg több személyiséggel és karakterrel rendelkeztek, mint az elmúlt két napban látott filmelőzetesek nagy részében fellelhető emberi lények.
Az animáció stílusa konkrétan 3 másodpercig volt zavaró, utána már csak a képi világgal tovább sodródva nagyszerű látványt kaptam. Az érzelmi töltet maximumon, a történet pedig egy meglepő misztikummal átszőtt road movie. Ezekből konkrétan semmire sem számítottam, vagy legalábbis nem pont így.
A rajzfilm gyerekkel nézhető, de a hangulat feszült, a lezárás pedig keser-édes és zavarba ejtő. Külön ismételt köszönet a Corvin moziba dolgozó hölgynek, aki a végén szólt, hogy nyugodtan üljünk vissza, van még egy 5 másodperces stáblista utáni jelenet, amit javaslok mindenkinek megvárni, mert ha nem is add a történethez hozzá semmit, de az érzelmekre rászór egy kis adagnyi plusz édesebb ízt, hogy kicsit nyugodtabb lélekkel álljál fel a film elől.
Ez egy hatalmas élmény volt.
És, hát.. volt egy másik .. hmm.. érdekes élmény is.
Igen, én tudtam, hogy mire jelentkeztem. De mivel imádom az elborult, impulzív musicaleket (Repo! A genetikus opera, Rocky Horror Picture Show, stb), és láttam az El Mal betétdal jelenetét (illetve nem borulok ki a "reprezentálásra" szánt témától), felkeltette a kíváncsiságomat. Maximum katasztrófa turistáskodom.
Húúúú...
Először is, a nézőközönség teljesen meglepett. Oké, én poénkodtam azon, hogy ha erre bárki, de főleg ha nyugdíjas emberek beülnek, akkor az egy irtózatosan félrevezetett marketing eredménye lesz.. és baszki, a terem tömve volt az idősebb korosztállyal. És ami a meglepőbb volt, közülük sétáltak ki a legkevesebben. Sőt, szerintem ők élvezték a legjobban (igaz, ha kicsit merhetek ilyent mondani, a filmnek meg is volt az a klasszikus brazil szappanopera beütése ami lehet hogy nézőközönségre talált).
Másrészt, a filmet, lehetett élvezni. Nem, nem volt jó, musicalként közel értékelhetetlen volt. De Zoé Saldana és a transznemű főszereplő, a még el sem kezdődő karrierjét nem rég végkép megsemmisítő Karla Sofía Gascón, kifejezetten jól játszott. Jó, mikor nem a "gonosz férfi gengszter hangját" erőltette akkor legalábbis.
Selena Gomez meg megmutatta a seg.. mármint.. valamit biztos megmutatott. Az énekhangját biztos nem. Ahogy senki más sem. A szöveg, a szöveg.. te.. az, az valami botrány. Ilyen rossz szövegkönyvet, az bakker, külön díjat érdemelne.
Ahogy a rendezés is. Látszik, hogy volt egy ötlet, de hogy aztán, abból hogy lett ez a vonatszerencsétlenség arra nem fogok tudni rájönni.
Mindenesetre engem 2 órára lekötött, ingereket megkaptam, megsérteni meg nem engem sértettek. Nem volt jó élmény, de volt már rosszabb is. Egy biztos, ez emlékezetes marad.
Amúgy, ha karikatúrának nézzük, akkor még működik is.
-
paatrick
őstag
Fú ezt a sz***.
50 percig néztem, áttekerve a következő 1 órát még ennyit se kellett volna neki adni. Borzalmas minden szinten.
Rákeresve az író-rendező-producer nőre egy személyben, ez a 2. ilyen nagy filmje, az elsőben egy pszichológus szeret bele a szexuális erőszaktevőbe. Be van neki akadva a téma rendesen
Csak hát a Jókislány teljesen hiteltelen lett, egyszerűen gyenge az írás, a szereplőkről nem hiszed el amit kéne, a téma amit próbál bemutatni még azt se mondom hogy "mintha AI írta volna", mert komolyan az jobbat ír ennél. Se nem szerelmi, se nem megcsalós, se nem dominancia-alárendeltség amivel próbálták eladni.
Talán a legnagyobb kritika amit írhatok hogy A szürke 50 árnyalata is jobb ennél... pedig az se tette magasra a lécet.Nicole Kidman küzd, rossz nézni amúgy.
Tegyetek magatoknak egy szívességet és el se indítsátok otthon.
-
-FreaK-
veterán
-
A Real Pain
RokonszenvedésPszichó-terápiás road movie, mely során a zsidó családi gyökereiket felfedezni vágyó amerikai unokatestvérek meglátogatják Lengyelországot, egy erre szervezett túra keretében.
Az állandóan szorongó "tesót" az önmagát alakító Jesse Eisenberg játssza rutinosan, viszont a másik rokont, az (általam) nagyon meglepő mód, piszok erőset játszó Kieran Culkin viszi. Egy szabadszájú, hippi beütésű, érzelmi kitörések és mély depresszív melankólia epizódok között tengődő, mély fájdalmat magában hordozó karaktert alakít, félelmetesen természetes magabiztossággal.
A terápia során derülnek is ki dolgok, meg nem is, kénytelenek vagyunk rájönni, hogy a cél nem a megoldás keresés és feloldás, sokkal inkább a megnyílás a másik felé, és maga, az együtt létezés, a közös utazás.
Ezt meg is kapjuk. Érzelem dús, üde, könnyed köntösbe bújtatott súlyos terhekkel megrakott film, bár nem teszem a legmagasabbak közé, de mindenképpen értékelem, hogy láthattam.
September 5
Szeptember 5.24 óra, egy nap, mely alatt a média, a tv közvetítések világa gyökerestül megváltozott. A nap, mikor gépfegyverrel felszerelkezett palesztin terroristák, 11 izraeli sportolót ejtettek túszul a müncheni olimpiai falúban.
Rettentően feszült, igazán izgalmas film, pedig végig a stúdió belsejében járunk, onnan egy percre sem lépünk ki. Minden, amit kint zajlik, csakis a külső kamerák képén, és a kintiek rádióbeszélgetése által élünk át, de az egész annyira lélegzik, annyira valós, annyira átérezhető, hogy ez válik a film erősségévé.
Pedig van itt bőven más is. A rendezés, a fentiek tükrében egyértelmű, hogy remek, A hangok, a képi világ, a vágás szintén. A betekintés a kor élő közvetítésének technikai világába, engem szintén érdekelt és lekötött, sőt! Kifejezetten izgalmas volt látni, hogy működött ez akkoriban.
A forgatókönyv az ABC munkatársak és a média szerepét, felelősségét sem kendőzi el, az ellentmondásos téma, hogy mit és hogyan lehet és kell bemutatni, az e körül kialakult nézeteltérések, végig a felszínen vannak. Nem ment fel senkit, de nem is ítéli el őket. Talán egy kicsit pedig ez utóbbit lehetett volna. Helyette inkább embereket mutat be, azokat akik akkor és ott, jelen voltak.
A téma súlyos, és a film erőteljes hatással bír. Nem volt könnyű felkelni utána a moziszékből. És ez az érzés egy ideig még velem marad.
-
arcitec
addikt
válasz
paatrick #171138 üzenetére
Bruce Willi már uncsi, sőt napjainkra - már elnézést - a sok "ZS" így és "úgy is" okán(
)
elcsépelt ..... a Nobody meg részemről újként hatott( karakterek, történeti ötletek stb ...)
A Méhész továbbra is egy gyenge hiteltelen alkotás. Miért is? Mert ha könnyed akar lenni egy film (mint a Nobody) akkor a Méhész koma meg ne adja a komolyan megsértett emberkét, aki fél szemmel és fél karral legyűr mindenkit úgy alfán. Szóval ez a baj nálam a filmmel. Legyen vagy ilyen, vagy olyan, de így semmilyen.
De persze ez csak az én véleményem. -
paatrick
őstag
válasz
arcitec #171137 üzenetére
Én idén kb egymás után néztem őket újra, szerintem nincs nagy különbség, nyilván a Méhész gyengébb de nem sokkal. Nobodyban nem tudom mire gondolsz újszerű alatt, mert a 2010-es RED kopp ugyanez a komédia-akciófilm.
A "magányos visszavonult szuperkatona elszabadul" meg a 2014-es John Wick + A védelmező óta terítéken van. A Nobody 2021-ben jött ki -
paatrick
őstag
Jön a Méhész 2 - tudom hogy a topik imádta az első részt is
nekem amúgy semmi bajom nem volt vele, simán jó B akciófilm csak az az okádék narancssárga filter ne lenne rajta
Ami meglepőbb volt nekem a hírben írják hogy már készül a Senki 2 isaz első részt idén újráztam, az is jó volt egy esti popcornmozinak.
Igazából ez a 2 cím engem jobban érdekel mint a John 20xlegurulokalépcsőn Wick kitudja hanyadik halhatatlansági része.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
gyuromoj
veterán
-
k-adi
nagyúr
válasz
gbors #171121 üzenetére
Készül még mostanság egyáltalán olyan film, amiben nincs benne a csaj?
Amúgy ezt annyira nem értem én se, hogy biztos lenne más feltörekvő, ügyes színészlány, nem kell mindenre ugyanazt a 2-3 trendit becastingolni, ellopva mások elől a lehetőséget.
Arról nem is beszélve, hogy szerintem Z nem is akkora nagy színész, mégha van hangja is és tud cuki fejet vágni....
A T Holland gyerek egy fokkal ügyesebb azért már, bár őt is túltolják, a Csalamádé-t meg szintén (timothy chalamalabinbong)
Valószínűleg kifizetődőbb pár színész-gyereket nagyon felfuttatni, mint többeknek közepes hype esélyt adni, nyilván mindig a pénzre vezethető vissza nap végén..
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Hát azt tudtátok-e, hogy a Shrek 5-ben benne lesz Zendaya? (én azt sem tudtam, hogy lesz Shrek 5
). Készül még mostanság egyáltalán olyan film, amiben nincs benne a csaj?
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Az melyik 1-2 éves sorozat, amiben egy nő ha túlpörög az agya, majmokat lát?
Közben egy rendőr mellé szegődik segédnek egy nyomozásban? -
Cs1csó
titán
Erről a The Order még nem is hallottam, eközben már több mint egy fél éve megjelent és 3 ismertebb színész is játszik benne: Jude Law, Nicholas Hoult, Tye Sheriden.
6,8-on áll az IMDB-n úgyhogy nem lehet rossz, az nMag-on láttam egyetlen hozzászólást róla magyar nyelven, hogy jó!
Ez nem semmi. Nincs szinkron és kb. halott a magyar torrentezők számára - is - -
De4d
őstag
Pár filmről várnék véleményeket ha valaki látta már őket, van egy két régebbi, és van egészen friss is
The Last Voyage of the Demeter
The Order
Demon City -
Bad Pritt
félisten
Death Of A Unicorn | Official Trailer 2 HD | A24
Ezt még mindig nagyon várom. -
volandy
senior tag
Flight Risk.
Rendező: Mel Gibson.
Érdekesen rakta össze a szereplőket.
Kicsit izgi, kicsit csavaros, kicsit humoros! A vége az összecsapott.
Szerintem!
Három főszereplő: Michelle Dockery, Topher Grace, Mark Wahlberg. Vajon ki a negatív szereplő a hármuk közül? -
Yodamest
veterán
A szem tükrében
I Origins
Nagy kedvencem ez a film is, most csak a Companion beli “Iris” nèvről jutott eszembe. Nagyon szép, elgondolkodtató, egyszerre tudományos és spirituális. Végig érdekes és tipik az a film, amiről utána még jókat lehet elmélkedni, agyalni. Nem egy könnyen felejthető darab. Rám anno nagy hatással volt, és igényesen felépített/lezárt darab, nem az a fajta, ami csak úgy félbeszakad aztán találd ki. Én nem sajnálom tőle a skálámon maximális pontszámot, szóval 5/5. -
mvkly
senior tag
válasz
Vikthor #171093 üzenetére
Fú, ez egy gyomros volt
(és Mécs Károly)
Eszméletlen filmográfia, a képen egy jó része rajta sincs.
A Madárijesztőt időszerű lesz pótolni. Meg a regényeire is mindig kíváncsi voltam, állítólag jóra sikeredtek.
Ez a filmplakát magyar készítésű, ha jól sejtem (Faragó a jobb szélen).
-
volandy
senior tag
Companion.
Már kb mindent leírtatok róla.
Jól felépített, meglepetésekkel teli történet, helyenként picit lassú történetvezetéssel.
Szerintem!
Az egyik főszereplő: Jack Quaid, Meg Ryan és Denis Quaid fia. -
k-adi
nagyúr
válasz
gyuromoj #171081 üzenetére
Látom, vagyis nem látom a kommenteknél hogy itt ujjongana mindenki pedig ez egy állati jó filmnek ígérkezik ám
written and directed by Gareth Evans (The Raid, Gangs of London) + starring Tom Hardy, Jessie Mei Li, Justin Cornwell, Quelin Sepulveda, Luis Guzmán, Michelle Waterson, Sunny Pang, Jim Caesar, Xelia Mendes-Jones with Yeo Yann Yann, Timothy Olyphant, and Forest Whitaker.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megjelentek az iOS, iPadOS és watchOS 26 nyilvános bétái
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- ASUS ROG STRIX B550-A GAMING
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari