Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
válasz
villamos #12712 üzenetére
De szerintem nem minden szolgáltatási területét adta el a Fibernet. Legalábbis én így tudom. Sőt, a honlapjukon még csomó területre lehet rendelni internetet, köztük Budapest XII. kerületébe, Ceglédre, stb, stb.
Úgyhogy ennek a topicnak továbbra is van létjogosultsága.
-
Wukiwo
senior tag
válasz
villamos #12679 üzenetére
Szerintem nem kell eltünni
De ugye te is azt írod, hogy nem történt átállás.
Valószínűleg ezért van az, hogy a napi 60-80 telefonhívás abból áll, hogy itt-ott nincs net.
Mikor mondom, hogy akkor 1221, még én vagyok a ........(ide lehet bármit képzelni, asszem ma csak hímes tojás nem voltam) merthogy a UPC nem állt még át, majd csak 12-14-20 és egyéb dátumokat hallok.
Tudom milyen levél ment ki Fibertől, tudom milyen levél ment ki UPC-től és mindkettő azt írja, hogy őket kell hívni
De azért a félreértések miatt ide leírom, hátha valaki még nem tudja hova is tartozik.
Tehát akik április 1-től UPC ügyfelek lettek, azoknak már náluk kell jelezni a problémát, az átadás a FN részéről megtörtént még akkor is, ha a technikai-műszaki része később lesz.(Sokszor az Ügyfél azt mondja, hogy de a UPC ezt és ezt mondta, hogy még a Fibernet szolgáltatja a netet.
Nos, ma teszteltem. Felhívtam hibával a 1221-et és az ügyintéző a segítségek után rögzített egy hibabejelentést.Nem mondta még véletlenül sem hogy ez nem az ő feladatuk.
(Ezt én sejtettem eddig is, UPC nem a hárításról híres) )Sajnos ezen okból pl. számlapanasszal is a 1221-et kell hívni, még akkor is, ha ők nem tudják megmondani rögtön milyen tartozást is keresnek rajta(ugye legtöbbször ebből van gond)a UPC hivatalosan megkeresi a megfelelő csoportot és az onnan kapott választ kommunikálják a Kedves Ügyfél felé.
Ha az összes lemenő és felmenőmet elássák szóban, sem tehetem meg, hogy egy másik szolgáltató adataiba belenézek, információt adjak ki etc...etc.
Amúgy sem lehet mert nincs hozzáférés.Nnna, remélem tiszta a kép
A régi fiberesek meg nyugodtan maradjanak itt is, a régi tapasztalataikkal segíthetik a mostani előfizetőket akár -
válasz
villamos #12367 üzenetére
A hálózatra köthető számítógépek száma 1 azt jelenti, hogy egyszerre egy publikus IP címet kapsz amit használhatsz. Ezt el lehet használni egy számítógépre is vagy mint a te esetedben egy routerre is vagy is ha beteszel a modem után egy routert és arra ráköthetsz 100 gépet vagy 10-et vagy 1-et, nem számít mivel csak a router kap publikus IP címet így ez a UPC meglátása szerint 1 hálózatra köthető számítógépet jelent.
-
-
club1
veterán
-
Polllen
nagyúr
válasz
villamos #11917 üzenetére
Kinek mi a fontos... Nekem jobban fájt eddig az ügyfélszolgálat nulladékoskodása hiba esetén, mint hogy box van a digitális tv-hez...
amúgy a fibernél meg lehet kerülni a box-t?
A digitális tv-t meg nem véletlenül erőltetik, sztem hallottál már te is arról, hogy végleg meg akarják szüntetni az analóg adásokat. (nem mellesleg nekem kifejezetten tetszenek a digi-ben rejlő lehetőségek)
Mindenesetre nem védeni akarom a upc-t, semmi nyűgöm eddig velük, viszont a fibernet ügyfélszolgálattal kifejezetten elégedetlen vagyok és most örülök, hogy végre jön valami más, hátha jobb lesz.
(A szomszédom pár hónapja összesen 9 hibabejelentést tett, mert napközben szakadozott a net. A hibát csak azután javították ki, hogy a 9. esetnél megkérte őket, nézzék vissza, hogy pontosan hányszor telefonált eddig be és hogy pontosan mit is csináltak eddig. Pár óra múlva jött a szerelő és 3 házzal lejjebb meg is találta a hiba okát. Én 2x intéztem velük ügyet, hasonlóképpen gördülékeny volt és gyors.)
-
Polllen
nagyúr
válasz
villamos #11913 üzenetére
Nyugodtan kontrázhatsz. Felvásárlásnál ez teljesen természetes.
Viszont idővel elérhetők lesznek a upc normál szolgáltatásai. Nem fognak fenntartani 2 különböző tarifarendszert hosszú távon... Elméletileg ha szükséges modemet és setbox-t is fognak cserélni.
Persze nincsenek illúzióim az időtávval kapcsolatban, de amint lehet váltok.ÉS megszabadulhatok a fibernet-től...
Amúgy a kontrázás olyan szempontból teljesen felesleges, hogy a upc árai akkor is jobbak. És attól, hogy a hűségidőd ki kell tölteni az eredetileg vállalt feltételekkel... nem károsít senkit.
De legalább van 1 ember, aki könnycseppet hullajt értük...
-
Wukiwo
senior tag
válasz
villamos #11911 üzenetére
Naponta hallgatom a levél kimenetele óta, hogy : "menekültem a UPC-től".
Ez mind terület függő. Volt olyan Fiberes terület ahonnan sosem érkeztek bejelentések, mert stabil volt a szolgáltatás, volt ahol ugye naponta hiba volt. Van
UPC ugyanez. Én hét éve veszem igénybe a UPC-t, talán kétszer volt hibabejelentésem és mindig előzékenyek voltak. Máshol meg azt hallom, hogy nem jó az UPC...
Nem tud senki 100 %osan szolgáltatni.Valahol mindig lehet gond.
Mindenesetre nekünk más okból, de nem jött jól ez az átvétel. -
RLND
tag
válasz
villamos #11874 üzenetére
[...] A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását és más feltételek teljesülését követően a UPC Magyarország a mai napon lezárta a Fibernet mintegy 166 ezer háztartást elérő és jelenleg 80 ezer kábeltelevíziós, internet- és telefonszolgáltatást kiszolgáló hálózatainak a megvásárlását. Ezt követően a UPC a legrövidebb időn belül megkezdi ezeknek a hálózatszakaszoknak az integrálását és műszaki továbbfejlesztését, annak érdekében, hogy azokon is saját interaktív digitális kábeltelevíziós, újgenerációs internet- és telefonszolgáltatásait biztosíthassa. [...]
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz
villamos #11506 üzenetére
Köszönöm a válaszod.Set top boxal a a projektoros tévé képe szebb lenne?Vagy ennél a tv típusnál nem jön ki a digitális adás előnye?A hűségnyilatkozatunk le fog járni és kénytelenek leszünk meghosszabítani.Tulajdonos váltás esetén a meglévő szerződésekkel mi fog történni?
-
-
PCK
csendes tag
válasz
villamos #11446 üzenetére
Szia
Bár én nem vagyok bennfentes, de azt hallottam, hogy március környékén fog megtörténni a dolog. Szóval nem kell várni 6-8 hónapot.
A változás szerintem annyi lesz, hogy a UPC bevezeti a saját szolgáltatásait ezeken a területeken.
Tehát amit látsz a honlapjukon kb azokra a szolgáltatásokra lehet számítani.
A UPC egységes országosan, ezért gondolom, hogy ugyanaz lesz nektek is (volt fibereseknek) mint mindenhol, ahol a UPC szolgáltat.üdv
-
tijstijs
tag
válasz
villamos #11446 üzenetére
na kíváncsi vagyok. nyáron még azt mondták a T-nél, hogy őszig lesz nálunk Optinet, ezért vártam. Aztán amikor felhívtam őket, kiderült hogy mégse...
Azért annyira ez nem a világvége, hogy legalább egy normális kábelnet/optikai netszolgáltató se terjeszkedjen erre.
köszi a választ, akkor... várok
-
Dvolo
csendes tag
válasz
villamos #11351 üzenetére
XXII. ker melyik részén??
Budafokon már elkezdték a hegyre felhozni az optikai kábelt /mondjuk érdekes modon - poznákon és mindenhol ott áll feltekerve/, szerintem, ahogy upc elkezd majd tavasszal szolgáltatni a T is megmozdul! Legalábbis remélem!Mondjuk én a fiberre váltással eddig nyertem! (eddig max 3 mega, ha gyorsabban jött akkor rögtön szakadt a kapcsolat) most viszont a 6/1 stabilan jön és eddig semmi baj nem volt!
-
kigyi_23
addikt
válasz
villamos #11305 üzenetére
A nem semmi az, hogy engem is hívogat a Fiber, hogy fizessek elő a digitális csodára (jelzem a telefon is tőlük van) Aztán mondom jól van a jelenlegi 6K analóg csomag helyett kérem a 2500-as digitális csomagot. Na mondja az emberke hol lakok elmondom erre a válasz: Ott nincsen digitális TV szolgáltatásunk. Óh mondom, hogy kapnád be a............. Erre mondja rögzítjük a beszélgetést. Jól van legalább lesz a főnöködnek miért kirúgni, mert annyira nem vagy képes megnézd lehet-e szolgáltatni itt és ha nem akkor ne hívogass te sz....házi. Kiverték nálam a biztosítékot egy életre.
-
villamos
őstag
válasz
villamos #11300 üzenetére
A legtöbb boxon csak scart van, a HDMI kiváltságát csak a legdrágább 2000Ft -os bérletű változat élvezi. (UPC esetén). Ez az 5000Ft -os havidíjú kábeltvhez jár, ez a gold csomag, amely tartalmazza mindazon csatornákat, amelyeket jelenleg nézek, és a továbbiakban is nézni szeretnék. A kettő együtt így havi 7000. Persze ezzel a box -szal lehetne felvenni, meg visszatekerni stb, csakhogy ezek a funkciók engem nem igazán érdekelnek. Ellenben az, hogy van egy + távirányító ami jól el tud tűnni adott pillanaban, és egy újabb (lényegében felesleges) berendezés, ami áramot fogyaszt, (és mellesleg jó pénzért bérelhető) az engem igenis zavar. Nem szívesen degradálom le egy egyszerű vacak kijelzővé, vagy monitorrá a TV-m.
Ha emellé még netet is akarok, akkor + 3, vagy 4k, attól függ, hogy 15, vagy 30Mbites netet szeretnék (ha nálunk egyáltalán lehet majd). A jelenlegihez képest (2-3Mbit/s by T-Akony) már a 15Mbit is álom kategória.
Persze vannak un. csomagok amik olcsóbbak, de ezek nem felelnek meg. Így összesen lenne 10k. Ez is csak úgy, ha online fizetem ki, tehát postai csekkel máshogy működik (ahogy olvasom). Ez az utóbbi azért lenne problémás, mert én a netet un. VBKJ keretein belül fizetem ki, (előzőleg befizetem zsebből, de a pénzt a vbkj keretből visszakapom, így ingyen van lényegében) ezért szükséges egy nevemre szóló nyomtatott számla, amelyet minden hónapban le kell adnom (vagy amikor éppen kell egy kis +pénz).
Ettől függetlenül pénzügyileg kicsivel jobban járhatunk. A jelenlegi kábelTV 6k, a net meg 7k (de ez utóbbi visszajön, mint ahogy írtam). Viszont ha a további 4 tévén még valaki szeretne "digitális" adást nézni, akkor már drágább lesz, (igaz úgy a vbkj -ből is több pénzt lehetne kivenni, viszont így kevesebb marad más hasznos tételekre, pl. bkv, kajautalvány, nyugdíjpénztár stb...).Még további üröm az "örömben", hogy ha mindez a szolgáltatóváltásos cécó nem zajlik le jövő év februárjára, és ezáltal nem tudok új előfizetést kérni a meglévő helyett, akkor nem tudom, hogy mennyi pénzt kell ilyen célra felhasználni a keretösszegből, amelyet minden év elején szintén le kell adnom.
-
joecontra
addikt
válasz
villamos #11183 üzenetére
Hali!
Igen, minden csatorna szemcsés és igen, másik tv-n is mutatkozik a jelenség.
Rájuk telefonáltam miután elment a szerelő, azt mondták, hogy nem zárták le a hibajegyet, és hogy keresik tovább a hibát. Munkalapba beleírta az ügyfélszolgálatos, hogy a végponton rendben vannak a dolgok.
Lehet, hogy holnap megkérdezem, hogy hogy állnak.jansky1
Igaz, ez széles körben tényleg nem olyan érdekes, mint a Fibernet eladása, de számomra van jelentősége.Ugyanis bármi is lesz a jövőben, a hálózat itt marad, annak a hibáit nem árt felderíteni és elhárítani.
Üdv,
J -
villamos
őstag
válasz
villamos #11169 üzenetére
Lejárt az átkozott időlimit...
A cikkben Pest, és Fejér megyét írják, mint újdonsült júpiszi területeket...Van egy olyan sanda érzésem, hogy cseberből vederbe szituáció tipikus esete forog itt fennen...
Másnak is döglődik a PH, vagy csak nálam? Igaz a többi weboldal gördülékenyen megy...
-
Senhi
aktív tag
válasz
villamos #835 üzenetére
Én spec örűltem eleinte az axn sci-finek... legalábbis amikor még nem kapcsoltam oda. Eddig 2x akartam nézni de mindkétszer valami japán anime mennt ami igazából a faxomat se érdekli (hentai még úgy ahogy elmenne, de azt is csak a beteg emberek nézik
)
Az, hogy sztereo meg nem tűnt felnem sok a különbség... inkább a netet gyorsítanák!!!
-
attiLANte
tag
Nálam (XXII., Nagytétény) - pillanatnyilag - van VIVA .
Talán az össznépi anyázás megtette a hatását: ajánlom mindenki figyelmébe a március 1-től árvényes ÁSZF 2. sz. függelékét.
Igen keményen átvariálják a csomagokat(legalábbis felénk), lesznek új csatornák, megváltoznak a kiosztások. Ez lehet jó, de az új árszabást még nem találtam meg.
Viszont az RTL Klub és a TV2 átkerülnek(?!) a 2. csomagba, ráadásul olyan frekvenciákon lesznek foghatók - a 2-es jónéhány, a 3-as csomag összes csatornájával együtt -, amit a régebbi, nem kábeltuneres TV-k nem tudnak. Emiatt lehet, hogy sokaknak le kell cserélniük régi TV-iket.
A freki elmegy egész 855MHz-ig - kíváncsi leszek, milyen minőségben fog átjönni a kábelen
Mindezek mellett örülök, hogy van végre valami elmozdulás. Csak azért szorítok, hogy rosszabb ne legyen...
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest