- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #4306 üzenetére
adobénél van saját tárolója a flasnek, azt felveheted. Illetve elvileg a chromeiumban is van.
Azt kellene megtudni, hogy milyen beállítást alkalmaz az a csomag. Szerintem ez pár kattintásos megoldás, de hová és mikor?
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #4304 üzenetére
rpm fusionnal nem sokra mennél, mert centosben nem sokra mész vele. atrpms és elrepo kell neked.
repo priorityt csinálj majd azért. -
BoB
veterán
válasz
szaszayanou #4301 üzenetére
google talkplugin-t töltsd le a google oldaláról. Architektúrának megfelelő .rpm ugye. Majd azt tedd fel akár konzolból, akár dolphin-ban rákattintasz.
Ez felteszi a google talkplugin repóját, onnan fog frissülni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #4298 üzenetére
Jöhetsz.
(#4294) body007:
Mi az, hogy ssd nem mai darab? Nem ma (tegnap) még nem is gyártották.
Egyébként milyen a fájlrendszer? xfs?ssd elvileg magától kéne lássa a hibás szektorokat, nem?
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #3199 üzenetére
Melyik bugot? Használj valami régi kerneles cuccot, pl: centos6. Abban tuti nincs.
Notin? Pl: akkuidő, vagy hálózatról csinálod és akkor fogyasztásmérő. Ez utóbbi csak a biztos,a gép nem tudja direkt a saját fogyasztását megmérni.
-
ViZion
félisten
válasz
szaszayanou #3199 üzenetére
Elvileg 3.3-ban talán már nem lesz, korábbiakhoz FIX. De úgy olvastam vhol, hogy erre, meg a memória optimalizálásra külön emberek vannak ráállítva, remélem hamarosan lesz is látszatja.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2864 üzenetére
Panel elemek szoktak elszállni néha, időnként nem indulnak a kis alkalmazások. Meg leállításnál nem jelennek meg a gombok, csak ha rámegy az egér. Igaz ez inkább radeon driver. Néhány pici bosszantó, ami egyéként a 13-ban nincs meg. Érdemes kipróbálni mindenesetre!
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2864 üzenetére
http://fabian-affolter.ch/blog/index.php/gnome-shell-extensions-for-fedora
Ott van pár kiegészítő, hasznosakTémázni is lehet a user theme-es cuccal:
[Itt] van pár jó téma -
válasz
szaszayanou #2787 üzenetére
Igen LCD (igaz tv), újraindításra nem emlékszem...
[body@fedorka ~]$ time mc
real 0m5.642s
user 0m0.046s
sys 0m0.052sNekem gyorsan indul
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2782 üzenetére
nem tudom pontosan mire gondolsz, de a packagekitd fut, azt hiszem ő csekkolja hogy van-e update, de szerintem nem érdemes (talán nem is lehet gui-ról) kilőni, hanem a software updates vagy update software (ami a frissítési beállításokat tartalmazza és nem a frissítést magát csinálja) ott ki lehet kapcsolni az automatikust, ha azt szeretnéd
-
válasz
szaszayanou #2758 üzenetére
Na én kiprószáltam az elsimítás dolgot, de vagy én vagyok vak de semmi "érdekeset" nem látni...
szerk.: az indítópultot hova varázsolták f15be? az autómatice induló progikra gondolok
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2779 üzenetére
fel kell tenni a system-config-services-t, és azzal megy.
-
csendes
addikt
válasz
szaszayanou #2779 üzenetére
"a feleslegesen futó programok indítását, hogy lehet kikapcsolni?"
[link] -
szaszayanou
aktív tag
válasz
szaszayanou #2776 üzenetére
Sikerült megoldanom a felcsatolást, a jogosultságkezelést még szoknom kell.
A másik kérdésem viszont még áll, a feleslegesen futó programok indítását, hogy lehet kikapcsolni? -
Mr X
veterán
válasz
szaszayanou #2776 üzenetére
gksu?
-
kovaax
őstag
válasz
szaszayanou #2774 üzenetére
Pedig tartok tőle, hogy itt is az fstab-ot kell megszerkeszteni... A másikra nem tudom a klikkelgetős választ.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2758 üzenetére
Köszi a cikket, lesz időm kipróbálom.
Elvileg az energiatakarékosságot már csinálja a radeon driver is, vagyis leveszi az órajelet terhelés függően. Hogy jó -e vagy sem, egy fogyasztásmérővel kellene megnézni a különbséget.
Jah és szolgálati közlemény: van a 6.27 végű kernelhez kmod csomag catalyst driverhez!
Lehet próbálkozni atisok, hogy megy a gyári driver. -
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2592 üzenetére
Van konzolos üzemmódja. add ki a parancsot:
liveusb-creator --help
Mondjuk azt nem látom, hogy az isot hogy kell beadni neki.
rokefeller?
De nekem meg az rémlik, hogy usb-ről raktam a 14-et. A cd nem akart bootolni. Vagy fordítva?
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2590 üzenetére
Amikor a live-usb-t csináltad, milyen paramétereket adtál meg?
Fedora 14-nél kellett egy --reset-mbr mert egyébként nem bootolt, lehet hogy ennél is az van.
Én a 15 alphát tettem fel valamikor, az ment USB-ről, de nem emlékszem kellett-e valamit brékelni -
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2588 üzenetére
preupgrade azért egyszerűbbnek tűnik. Egy reboot végül is.
Nekem home külön partíció, úgyhogy mindig megmarad telepítéskor, csak simán ráteszem az újat és kész. Ez a legbiztosabb módszer.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2586 üzenetére
disztró updatere gondolsz? Azt inkább neten keresztül csináld. Itt a leírás. De jobb megvárni ezzel a művelettel a véglegest.
mod: megnéztem, preupgrade program frissít 15-re.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2584 üzenetére
Tedd fel nyugodtan, ilyenkor már alig változik véglegesig. Max pár kiB.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
szaszayanou #2482 üzenetére
Közben megoldódott magától, ha jól sejtem csak az újraindítás hiányzott neki, miután beállítottam.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2482 üzenetére
Persze, mert külsőt használ, ezért nem lelted.
A hunspell és hunspell-hu csomagokat tedd fel.
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2480 üzenetére
Ez fenn van? 'openoffice.org-langpack-hu_HU'...
A másik, a nyelvet nem 'fontonként' kell állítgatni?
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2470 üzenetére
én sem tudom hogy kell, de azt láttam neten, hogy a login képernyőn lehet kiválasztani
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2470 üzenetére
system-config-language
parancs? rootként.Ha nincs, akkor telepítsd a programot.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2468 üzenetére
System - administration - Language
Asszem. Majd hungarian és letölti a nyelvi fájlokat. Kilép, belép és kész.
(#2467) rokefeller:
"A Unity az hasonló, de azt az Ubuntusok csinálják."
Khm... akkor asszem eleget tudok, köszi. -
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2462 üzenetére
Májusban jön. Egy hónappal később tedd fel, addig kiderül a 14-el, hogy maradsz -e ezen a vonalon.
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2462 üzenetére
Külső tároló sok szoftverhez van, amit célszerű felvenned az az rpmfusion. Operához ahogy nézem nincs, úgyhogy marad a kézi frissítgetés.
Látom te is egy vérbeli nonkonformista vagy :-)
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2460 üzenetére
még egy c++ fordítót tippelnék be, a csomagnév azt hiszem 'gcc-c++'
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2458 üzenetére
jogos amit Vladi írt,
kellhet neked egy 'yum install gcc make' is, meg még ki tudja mi, ami buildeléshez kell.
A végén arra panaszkodik hogy svn is kellene neki, az 'yum install svn' -nel felmegy, vagy valami hasonlóval -
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2455 üzenetére
Mondjuk azzal kezdi, hogy nem találja a fordítót. Az fenn van?
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2455 üzenetére
"sqlite3 not found!"
nincs fenn az sqlite, szerintem egy yum install sqlite-devel megoldja a problémád
persze ezután még jöhet pár hiányosság a buildhez. Biztos nincs ehhez rpm valahol? -
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2452 üzenetére
Nálam nincs fenn, nem hiányzik. Igazából nem oszt, nem szoroz.
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2450 üzenetére
Ne tökölj azzal, hanem tedd fel a fastest-mirror yum plugin-t. Az szépen végignyalja a mirrorokat, és amelyik a leggyorsabb, azt fogja használni. (mert nálam pl cseh mirrorok mennek a leggyorsabban)
yum install yum-plugin-fastestmirror
amikor utána csinálsz egy yum update-et, akkor az első sorban figyelj a lodaed plugins részre, hogy ott legyen a fastestmirror, meg a presto
a presto azt csinálja hogy nem tölti le a teljes frissítést, csak ami változott az előzőhöz képest. Ez elég kétélű bicska, mert a csomag telepítése kicsit lassab, mert lokál gépen újracsomagol dolgokat, és azt teszi fel, tehát ha bivaly a sávszéled, de gyenge a proci, akkor ez nem javít
a harmadik pedig az, hogy a yum automatikusan frissíti időnként a cache-t, ami tapasztalati szinten nálam azt mutatja, hogy kb mindig mikor telepítek valamit csakúgy nagy hirtelen. azaz itt nem kell apt-get update, viszont ennek megfelelően lehet hogy egy piszlicsáré lib telepítésekor befrissíti neked az összes repo adatát, ezért bazilassúnak tűnik. konfigurálható, de szerintem ezzel inkább együtt élni érdemes, ha van egy kialakult rendszered, akkor ez már nem annyira számít, az updater szépen elmotoszkál a háttérben, és észre sem veszed (sőt, olyan okos, hogy ha mobilneten vagy, akkor viszont kussol inkább, és nem csinál semmit, nehogy drága legyen :-))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Antivírus szoftverek, VPN
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest