Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fi:zi'k #12492 üzenetére
Hogy mennyire jó, azt nem tudom, de ha úgy működik ahogy szeretnéd, akkor nyilván jó.
Szövegesen leírva ez a képlet azt csinálja, hogy ha az E19 számot tartalmaz, akkor megvizsgálja az Y19 tartalmát, ha Y19 nem üres, akkor összeszorozza a 2 megadott cellát, ha meg üres, akkor kerekítést is eszközöl.
Na ha ez volt a feladat/a cél, akkor a képlet jó.
Ha így mondatszerűen meg tudod fogalmazni a feladatot, akkor a képletek legyártása is könnyebb.
-
válasz
fi:zi'k #12479 üzenetére
A 2 függvény között a hibakezelésben van különbség, mert az első azt is megvizsgálja, hogy ha az E19 nem üres, akkor szám-ot(vagy számmá alakítható szöveget) tartalmaz-e vagy sem, hisz string-el nem lehet matematikai műveleteket végezni. A második ezzel nem foglalkozik, így ha az E19-be beírod, hogy UBUL, akkor az #ÉRTÉK hibát ad eredményül, míg az első függvény nem csinál semmit(pontosabban a kötőjelet adja vissza, mint üres cella esetén is)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
fi:zi'k #10213 üzenetére
Ha az "egészként kezelje" azt jelenti hogy az eredményednek a kerekítés szabályai szerint kell viselkednie akkor a következő egy lehetséges megoldás:
=HA(HIBÁS(KEREKÍTÉS(HA(E19<>"";(E19*D19)*0,9;"-");0));"-";KEREKÍTÉS((E19*D19)*0,9;0))
Ha elég simán elhagyni az eredményből a tizedesvessző utáni részt akkor kicsit egyszerűbb a képlet:
=HA(HIBÁS(INT(HA(E19<>"";(E19*D19)*0,9;"-")));"-";INT((E19*D19)*0,9))
A HA(HIBÁS())-ra azért van szükség mert a KEREKÍTÉS() és az INT() #ÉRTÉK hibát adna E19="" esetben. Gondolom ez előfordulhat hiszen az eredeti képleted kezeli ezt a lehetőséget.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #9871 üzenetére
Amíg válasz jön, addig beírom a többi kérdésem is, mert a táblával nem jutok előrébb.
Igen, használtam a súgót, de úgy tűnik bénán keresek, mert nem találtam megoldást.1. Hogyan tudok egy cellát rögzíteni képletben?
Pl.
A képlet =A1+B1. Ugye ha ezt cella sarkánál fogva lehúzom, akkor =A2+B2 lesz.
Mit kell ahhoz tennem, hogy mondjuk a B1 cellát mindig megtartsa, magyarán =A*+B1 maradjon a képlet bármeddig folytatom.2. Hogyan tudom függővé tenni egy cella értéké egy másiktól és előbbivel műveletet végezni, ha legördülős, választós a cella?
Pl.
A1 cella lehet: a,b,c. "a"-hoz "1" tartozik, "b"-hez "2" és "c"-hez "3". A számértékeknek C1 cellában kell megjelenniük.
Ha kiválasztom "a"-t és B1 cellába beírom, hogy 10, akkor C1 cellában 20-at kellene kapnom.3. Az előző hsz-ben lévő problémához konkrétan kapcsolódóan: hogyan tudom megoldani, hogy J3 értéke "-" legyen, ha B3 üres, és J3 értéke "+" legyen, ha B3-ban bármi szerepel? Ugyanezen esetben elérhető-e, hogy J3 cellát az értékének megfelelően kitöltse a vagy b színre?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3419
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Eladó teljesen felújított Apple iPhone Xr 64GB / 12 hó jótállás
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest