Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fi:zi'k

nagyúr

válasz fi:zi'k #9871 üzenetére

Amíg válasz jön, addig beírom a többi kérdésem is, mert a táblával nem jutok előrébb.
    Igen, használtam a súgót, de úgy tűnik bénán keresek, mert nem találtam megoldást.

1. Hogyan tudok egy cellát rögzíteni képletben?
    Pl.
    A képlet =A1+B1. Ugye ha ezt cella sarkánál fogva lehúzom, akkor =A2+B2 lesz.
    Mit kell ahhoz tennem, hogy mondjuk a B1 cellát mindig megtartsa, magyarán =A*+B1 maradjon a képlet bármeddig folytatom.

2. Hogyan tudom függővé tenni egy cella értéké egy másiktól és előbbivel műveletet végezni, ha legördülős, választós a cella?
    Pl.
    A1 cella lehet: a,b,c. "a"-hoz "1" tartozik, "b"-hez "2" és "c"-hez "3". A számértékeknek C1 cellában kell megjelenniük.
    Ha kiválasztom "a"-t és B1 cellába beírom, hogy 10, akkor C1 cellában 20-at kellene kapnom.

3. Az előző hsz-ben lévő problémához konkrétan kapcsolódóan: hogyan tudom megoldani, hogy J3 értéke "-" legyen, ha B3 üres, és J3 értéke "+" legyen, ha B3-ban bármi szerepel? Ugyanezen esetben elérhető-e, hogy J3 cellát az értékének megfelelően kitöltse a vagy b színre?

Köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák