Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• föccer

nagyúr

Sziasztok!

Egy makróban szeretném a segítségeteket kérni, ilyet még nem csináltam. Asszonyságnak szeretném a "szolgamunkát" megspórolni, de már nekem túl nagy falat. A számolótáblát megcsináltam, illetve a szemantikát kitaláltam.

Egy adatelemző táblázatot készítettem, ami megcsinálja a szükséges számításokat, összesítéseket, és elkészíti a szükséges kimutatást. Itt a SORBA.RENDEZ és SZŰRŐ függvényekkel dinamikusan rakom ki az adatokat. A SZŰRŐ paramétereihez pedig legördíthető cellák adják az adatokat.

A kimutatás országos adatokra épül, amelyen belül vannak régiók, amelyen belül vannak telephelyek. Ezeknek a mezőknek adtam külön nevet.

A makró célja, hogy régionként 1 fájlt hozzon létre, a régio nevével és utána alávonással elválasztva a létrhozás dátumával év_hónap formában. A létrehozott fájlban külön-külön munkalapon, az adott régióhoz tartozó összes üzemnek kell megjelennie, a munkalap neve vegye fel az adott üzem nevét. Az így létrehozott fájlok a kimutatást készítő táblázat könyvtárába kerülhetnek lementésre.

A kezelo fülre szeretnék egy gombot feltenni, amire az alábbiak hajtódnak végre.

Az uzem_felosztas első oszlopában lévő üzemek sorban, egymás után kerüljenek be. Várjuk meg, amíg a szűrő függvények kiadják az eredményeket. Az eredmeny fül A:G oszlopát érték beszúrással és formátum beszúrással (oszlop szélességgel és oldalformázással) együtt kerüljön át az üzemhez tartozó régió fájl, üzemhez tartozó munkalapjára.

Abban az esetben, ha egy régióhoz nem tartozik üzem, akkor annak nem kell fájlt létre hozni, illetve az összes olyan üzem, ahol nincs régió megadva, az kerüljön egy "Region_kivuli_uzemek_2022_09_24.xlx"-be.

Iránymutatást is köszönöm szépen. :)

üdv, FG

Új hozzászólás Aktív témák