Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aclandiae
senior tag
válasz
aclandiae
üzenetére
Sziasztok!
Az L oszlop eredménye a D és K oszlopokban lévő cellák összeadásából jön ki.
Szeretném megoldani az alábbi módosításokat:
- ha a D oszlopban lévő érték 15 perc vagy annál kisebb, de nem megy mínuszba, akkor ne számolja bele a K oszlopba
- ha a K oszlopban lévő érték 15 perc vagy annál kisebb, akkor ne számolja bele a K oszlopba
(itt viszont maradhat a mínusz érték, tehát csak 0-15-ig terjedő értéket ne számoljon bele)Hogy néz ki erre a függvény?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy táblázatot, amit próbálok értelmezni:
- első oszlop: dátum
- második oszlop: gondolom ez percben kifejezett érték
- harmadik oszlop: ez már egy számoláshoz oszlop részemről
- negyedik oszlop: perc (?)
- ötödik oszlop: lásd második oszlop
- hatodik oszlop: lásd harmadik oszlopArra gondoltam, jó volna átalakítani: az időknél ne a perceket írja, mint ennyi "darab percet" aludt, hanem hogy pl.: öt órát és tizenöt percet. Ha minden oszlopot így átalakítok, akkor lehetne vele számolni.
Elsőre ilyenek jutottak eszembe:
1.) az alvással töltött időből mennyi volt mély alvás
2.) előzőből mennyit töltött ébren
3.) esetleg ugyanezt átszámolni %-os értékre, pl.: 6:15 perc 11%-át töltötte ébrenJól gondolom, hogy a megfelelő cellaformátumra átalakítás lesz a megoldás?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Van két listám. A rövid lista településneveket és egy hozzájuk tartozó azonosítószámot tartalmaz. A másik, hosszabb lista is hasonló, de ott más rendezési elv alapján és sokkal több település szerepel.
A rövid listában olvasható településneveket szeretném függvénnyel megjelöltetni színnel/háttérrel a hosszabb listában. Továbbá, hogy számolja meg és jelezze hogy mind egyes települést megtalált-e a hosszabb listában, ami a rövid listában olvasható.
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Munkaidő elszámolást készítek.
A.) Hogy tudom a kapott óra:perc értéket negatív értékként szerepeltetni?
Tehát ha pl. SZUM függvényt használok, akkor a - előjelű értékek levonásra és ne hozzáadásra kerüljenekB.) Túlóra számolásnál a korábban beérkező dolgozóknál a belépés időpontja és a munkakezdés időpontja közötti, valamint a munkaidő vége a távozása közötti időtartamokat +nak számolom.
Gond akkor van, ha később ér vagy be mint a munkakezdésének időpontja, vagy előbb megy el, mint a munkaidő vége.
Lehet erre írni egy függvényt?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Office 2016-ban szeretnék úgy nyomtatni, hogy oldalszámok kerüljenek a lapok aljára (mint a Word-ben).
Végignéztem a nyomtatási beállításokat, de nem szúrja ki a szememet.Ezt a formátumot szeretném: - 1 - és így tovább a számozás.
Hol tudom beállítani?
-
aclandiae
senior tag
Office 2007
Munkaórákat szeretnék számoltatni. Milyen formátum kell, hogy ne 0:00-ra álljon 24:00 időtartamnál? Lépjen tovább pl. 27:00, 35:00 óra stb.
-
aclandiae
senior tag
válasz
föccer
üzenetére
Működik!

C, Létezik valami megoldás, hogy az egyik oszlopban lévő 0 értékeket kiszedje? (ne látszódjon)
D, Hogyan tudom kijelölni az összes cellát, amiben adatok vannak? Az üresek nem kellenek.
E, Van olyan képlet, hogy pl. csak az látszódjon ami 3-5cm között van vagy pl. csak a pontylazacokat mutassa?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
A, az Auto-szűrő html formátumban is működik? ha nem, hogy lehet működésre bírni?
B, hogy lehet a ki nem használt cellákat kitörölni, hogy csak az látszódjon amiben van adat?
C, hogyan lehet levédeni a cellákat, hogy ne lehessen módosítani?
D, hogy lehet az Excelbe olyat megoldani: a weboldal formátumában kijelölgetni 1-1 tétel amit meg akar valaki venni/el akar cserélni, és ez a weboldal pl. jobb szélen - ahol már nincs táblázat, mert csak 6 oszlopos - egy kis listába bekerül a jelölés hatására, majd ha végzett ezt a listát e-mailben elküldi nekem? -
aclandiae
senior tag
Szeretnék írni egy képletet az Excel-ben, amely a bélyegeim válogatásánál lenne hasznos.
Az elképzelésem szerint a borítékok kapnak egy-egy arab számot, ez lenne egy oszlop.
A második oszlopban írom a katalógus-számokat.
Példának:
1 2233
2234
2566
45232 3318
2212
2256A -, Nos a képlet abban segítene, hogy amikor a második oszlopban növekvő sorrendbe rendezem a számokat, akkor írja ki maga mellé a boríték számát, azaz az első oszlopban lévő számot.
B -, Egy másik képlet is jól jönne, hogy ne kelljen mindig az első oszlopba a borítékszámot beírni, hanem magától töltse ki, de ne változzon meg, ha a 2. oszlop átrendeződik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest