Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
úgy sikerült megoldanom, hogy az eredeti értékeket egy külön oszlopban az új értékek mellé másolva sikerült mégiscsak kiemelni az eltérő értékeket egy feltételes formázással.
Persze egy $-jelet törölve az adott cella sorszáma elől rögtön segített a működésben....
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, valaki úgy határozott meg értékeket fkeressel, hogy nem volt pontos egyezőség definiálva.
Most beírnám a hamis kapcsolót és újra futtatnám az fkeres függvényt az oszlopon de szeretném kiemelni, azokat a cellákat, ahol az értékek megváltoztak, hogy csak azokkal kelljen foglalkoznom.
egy órája küszködöm de nem akar összejönni az a feltételes formázás.
esetleg ha fv kellene vagy hogyan tovább?
másoljam ki a régi értékeket egy külön oszlopba és így végezzek összehasonlítást? -
anonymus89
addikt
Sziasztok, miért nem tudom szummázni az időintervallumokat?
Fontos lenne mert 322 cellát kellene összeadni.
Ha egyesével összeadom akkor ok de ha szummázom akkor az eredmény 00:00:00
1:04:30
0:08:52
0:06:04
0:08:21
0:06:35
0:14:46
1:25:53
0:13:26
0:06:39
0:37:58 -
anonymus89
addikt
Sziasztok, jogosultsági beállításokat csv formátumban lehet kinyerni egy rendszerben.
Beimportálva excel táblába és amivel szükséges kiegészítettem de már készen vagyok.
Milyen módon tudnám visszanyerni ugyanolyan pontos vesszős formátumba mint a kezdetek kezdetén, hogy be tudtam importálni a felületen a kibővített jogosultságokat? -
anonymus89
addikt
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, egy kis helpet kérnék szépen adott egy 3 oszlopos 2000 soros táblázat melyben az egyik oszlop értékeit kellene kikeresni egy 8 lapfülből álló 2 oszlopos táblázat 2. oszlopából és az első oszlopból hozzátartoz értéket adja vissza.
Olvastam, hogy a szimpla fkeres jobbról-balra nem tud értéket visszaadni.
Hogyan tudnám összefűzni a munkalapokat egymás után, hogy keresni tudjon mindegyikben? -
anonymus89
addikt
Sziasztok, most nagyjából átolvastam az excel megosztása keresési találatokat de nem találtam választ a kérdésemre.
A kérdésem, hogy egy hálózati meghajtjón lévő excel fájl közös használatának bekapcsolásakor le lehet-e tiltani hogy valaki azt kikapcsolja.
Mert úgy tudom a office 365 egy idő utána feldobja, hogy inkább az új társszerzőségi funkciót használjuk. -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
No egyet már találtam a szoveg.keres fv. de sajnos ha B oszlopban a gyógyszer formája pl. koncentrátum infúzióhoz
A oszlop meg: 5-Fluorouracil Sandoz 50 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz
akkor sajnos nem egyezést fog kimutatni azaz mivel beékelődött egy harmadik szó: oldatos ezért hamis értékkel fog elszállni.
Erre esetleg van megoldás? -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy adott 2 oszlop. A oszlop gyógyszer elnevezése, B oszlop pedig a gyógyszer típusa azaz: injekció, tabletta stb... 13.000 sorról van szó
A lényeg C. oszlopban szeretném azt megvizsgálni, hogy B oszlop elemei megtalálhatóak-e A oszlop azaz a gyógyszer elnevezésében. Ha igen akkor adjon vissza igaz, hamis/0,1 értékeket amit majd összegzek.
Szóval pl:
A oszlop: Abilify 15 mg tabletta
B oszlop: tabletta
C oszlop: igaz v. 1 érték mert a tabletta név megtalálható a gyógyszer elnevezésében
Próbáltam már azonos fv-nyel de sajnos az nem jó mert úgy látom, hogy az csak szavak mennyiségét is vizsgálja. -
anonymus89
addikt
Köszönöm, sajnos több hibába futott így még kutakodtam egy keveset és ez sikerre vezetett.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy excel 45 fülét wordbe oldalanként bemásolni.
Létezik valami könnyebb és gyorsabb megoldás mint egyesével bemásolgatni? -
anonymus89
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Köszi a választ!

A felhasználók és a fura szokásaik komolyan mondom...
Adott egy 2007-es excel dokumentum 10 füllel de, hogy ne kelljen abban a dokumentumban dolgoznia fogja kimásolja ami benne van és beilleszti az asztalra ezzel kreálva egy *.shs dokumentumot.
Majd e-mailben elküldés utána csodálkoznak, hogy különböző office verziókban nem nyílik meg.
Lehet olyan nagy munka a kimásolt fül értékeit egy új munkafüzetbe történő beillesztése.Ilyen megoldást se láttam még.

-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy egy excel dokumentum szerkesztése után e-mail-en továbbításra kerül és a másik gépen megnyitva ha módosítom egy cella értékét a képlet által kiadott összeg nem változik. Ha visszaküldöm már akkor sem módosul a képlet összege.
Mi lehet a gond?
Office 2013-ból --> office 2007-ben van megnyitva -
anonymus89
addikt
Üdv!
Az volna a kérdésem, hogy lehetne összefűzni kb. 500 db excel fájlt egy fájlba mindösszesen?
Akár Access-be? -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89
üzenetére
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ezt a képet szeretném megcsinálni excel-ben diagramként tudnátok segíteni mi kellene beállítani, hogy mindkét adattábla látszódjon ugyanígy egymás mellett?
office 2003-ról van szó
ha bepipálom a másodlagos értéktengelyt akkor egyszerűen ráteszi a másikra és egymáson nem egymás mellet lesznek. Nem igaz, hogy ennyit felejtettem és nem bírok rájönni a módjára...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Linux felhasználók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest