Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
zsolti_20 #43094 üzenetére
Makró nélküli megoldás a képek megjelenítéséhez.
Két lapod van. A képeket tartalmazó neve Terméklista, a másiké Megjelenítés.
A Terméklistára viszed fel a képeket a csatolt kép szerint. Az A oszlopba írod a megnevezést. Közvetlenül alatta bekeretezel egy (a példa szerint 10×4-es, de lehet más) területet, ide szúrod be a képet középre.A kép nevét beírod a G oszlopba, jöhet a következő kép. Mikor mindet felvitted, mehetünk a másik lapra.
A B1 cellában érvényesítést adsz meg, ami a Terméklista G oszlopára mutat. Kiválasztasz egy képet.
A Képletek | Névkezelőben létrehozol egy újat. A neve legyen Kep_mutatasa, a képlet=ELTOLÁS(Terméklista!$A$1;HOL.VAN(Megjelenítés!$B$1;Terméklista!$A:$A;0);0;10;4)
ahol a 10 a másik lapon egy-egy kép magassága, a 4 pedig a szélessége.
Beszúrsz egy akármilyen képet az érvényesítés alá. Ráállsz a képre, és a szerkesztőlécen megadod a hivatkozást:=Kep_mutatasa
Ezzel kész. Mindig az a kép jelenik meg a Megjelenítés lapon, amit a B1 cella érvényesítésében kiválasztasz. -
apaszka
veterán
válasz
Fferi50 #43098 üzenetére
Köszönöm erre nem is gondoltam!
Már készítettem egy weboldalt , hogy jól nézzen ki. Viszont nem tetszik így mégsem!
Újabb keret a böngésző...
Szerk:
De ez sem lesz járható út sajnos!
Egy műszakban vagy 800 sorral bővül és mellé még képek is kerülnek...
De rajta vagyok!
Köszönöm a segítségeteket! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Zsolt_16 #43083 üzenetére
Szia!
1. A Most függvény az időt is tartalmazza és valahányszor újraszámolódnak a képletek, megváltozik az értéke (akkor is, ha ezt a formátum miatt nem látod)! Ebből az is következik, hogy másik napon megnyitva a munkafüzetet, másik dátumot fogsz látni a cellában.
2. Ugyanez igaz a MA függvényre is, azzal a különbséggel, hogy ott az idő nem kerül be, csak az aktuális dátum. Ha ezeket a problémákat el szeretnéd kerülni, akkor át kell alakítanod minden nap végén a képleteket értékké.
A cella formátumának megadásakor nem hivatkozhatsz másik cellára, csak konkrétan megadott szövegre. Pl. éééé.hh.nn"_valami" kiírja a dátumot plusz aláhúzással a szöveget.
Ha másik cella értékét szeretnéd hozzáfűzni a formátumhoz, akkor kell egy segédoszlop és a Szöveg függvény használata. Pl. =SZÖVEG(A1;"éééé..hh.nn") & "_" & B1 megjeleníti a cellában az A1 cellába levő dátumot és hozzáfűzi aláhúzásjellel a B1 cellában levő szöveget.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Richard #43086 üzenetére
Szia!
"Van 20 elég nagy táblázatom egy excel fileban amiket felvittem az adatbázisba, és megcsináltam a kapcsolatokat közöttük."
Most akkor Exceled van vagy adatbázisod, esetleg mindkettő?
Ha adatbázisod (pl. Access) van, akkor abban érdemes megcsinálni a riportokat és a diagramokat is.
Excelben pedig érdemes lehet közös adatforrást használni - azaz egy alap kimutatást felhasználni másik kimutatásokhoz. Egyébként pedig a sok számolás - ami a kimutatásokhoz kell, plusz az adatbázishoz a kapcsolat létrehozása bizony időigényes.
Adott esetben a VBA sem lehet sokkal gyorsabb, természetesen VBA-ban is be lehet állítani a szűrőket és a slicereket is.
Talán jobban tudnánk segíteni, ha mutatnál egy példafájlt (természetesen nem éles adatokkal) és egy mintát benne, hogy mit szeretnél elérni.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
petymeg #43090 üzenetére
Tegyük fel, hogy a számok A1-től kezdve lefelé vannak. A képlet =A1*10, ezt másolhatod lefelé.
Ha nem a képletek kellenek, hanem a felszorzott összegek, van egy egyszerű megoldás. Egy üres cellába beírsz egy 10-est. Ezt másolod Ctrl+c-vel, majd kijelölöd a felszorzandó számok tartományát. Irányított beillesztés menüpont, a Művelet résznél bejelölöd a szorzást. A beírt 10-est törölheted. -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Segítség kellene:
Van egy táblázat, aminek az egyik oszlopában lévő adatot meg akarom szorozni 1,1-gyel. Pl első cella értéke 10, második 11, harmadik 12 és így tovább.
Ha az elsőbe beírom a képletet, hogy "=10*1,1", és lehúzom, akkor az összes cellában 11 lesz az érték. Milyen képlettel lehetne ezt egyszerűen megoldani? -
zsolti_20
senior tag
Jó reggelt emberek! A múltkor kérdeztem, hogyan lehet listából kiválasztva képet megjeleníteni. Sikerült is össze hoznom, amit kombinálni szeretnék egy IF-el. Úgy néz ki a dolog, hogy van egy oldal az excelen belül ahol a képek vannak, mellette a-tól x-ig "megbetűzve".
Egy másik lapon ha pl beírom a cellába hogy "kecske" akkor az IF segítségével a listát tartalmazó cella tartalma megváltózik "a"-ra amivel megjelenít egy bizonyo képet.
A problémám az, hogy ha az IF-et szeretném megváltoztatni, más adatokra akkor hibauzenetet kapok, hogy nem valid az adat amit megszeretnek adni. A poen az egeszben ha atmasolom az ifet egy masik cellaba es modositom, akkor mukodik egeszen addig amig nem valtoztatja meg a kepet, aztan megint nem lehet modositani es masolnom kell a kovetkezo cellaba. -
lappy
őstag
válasz
pero19910606 #43087 üzenetére
{=HA(SZÖVEG.KERES("akció";C3:C5;HOSSZ(C3:C5)-5);SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS(" ";;C3:C5);" ")}
Így meg lehet oldani ha van szövegösszefűz függvényed
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Összefűz függvénnyel próbáltam a lenti problémát megoldani, de egyelőre nem jártam sikerrel, ezzel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy cikkszámhoz tartozó összes akciót szeretném egy cellába kilistázni.
Adott egy táblázatom, amiben két oszlopban szereplnek a cikkszámok és a hozzájuk tartozó akciók:
Végeredmény pedig így nézne ki:Először pivot-al próbálkoztam, de sajnos csak így tudtam kilistázni:
Van esetleg valakinek ötlete arra, hogy ha egymás alatt egy cikkszám több akcióval szerepel a listában, akkor egy sorba ki tudjam listázni az összes akciót az adott termékhez?
Köszönöm!
Üdv! -
Ez a Pivot table meg Pivot chart ennyire instabil/bugos? Van 20 elég nagy táblázatom egy excel fileban amiket felvittem az adatbázisba, és megcsináltam a kapcsolatokat közöttük. Van két táblázatom amikhez az összes többi van kötve (évszám tábla és hónap tábla). Ez azért van, hogy egy év és egy hónap slicerrel egyszerre tudjam az összeset változtatni.
Elkezdtem csinálni a pivot táblákat és a diagramokat (összesen kb 15-20 oldalon lenne kb 40 pivot tábla és 20 diagram összesen), de valami hihetetlen lassú és össze vissza kidobál.
A kapcsolatok jók, a struktúrák jók.
Ez ilyen? Milyen más megoldás van pivot táblák helyett kimutatásokat csinálni? Gondolom semmi.
Egyszerűbb lenne a helyzet, ha egy cellából olvastatnám ki VBA-val a táblákban megjeleníteni kívánt évet és egy másikból a hónapot?
Erre eddig csak olyat találtam, hogy a szűrő vagy a slicer értékét olvasná ki táblából. Az első azért nem jó, mert nem a szűrőben akarom az évszámot betenni, hanem a sorok közé, a második pedig szinte kivitelezhetetlen. -
cortez25
senior tag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne, ha lemásolom az egyik fület egy másik táblázatba, a benne lévő függvény (pl:Fkeres) arra a táblázatra mutatnak ahonnan másoltam. Úgy szeretném másolni,hogy a beillesztett táblázatba lávő fülre mutasson a hivatkozás. Nyilván ugyanaz a fül neve.
köszi :)
-
Zsolt_16
tag
Sziasztok,
Van arra lehetőség, hogy szám+szöveg formátumot csináljak?
Adott egy ééééhhnn formátumkód amihez hozzászeretném rendelni egy másik oszlop tartalmát ami szöveg formátumú pl.: _0001
Amennyiben mind a két értek szövegformátum akkor tökéletesen megcsinálja így: 43878,5917702546_00001
A szöveg alapú dátum bevitele is segítene de a dátumot automatikusan töltettem ki (=HA(B3="";"";HA(A3=""; MOST(); A3))) (amennyiben b3 nem üres akkor dátumot írja ki)
Zárt excel lesz belőle minden kész csak erre lenne szükségem.
Köszönöm előre is! -
Pakliman
tag
válasz
Zola007 #43075 üzenetére
Szia!
Először is kell egy másolat az "eredeti" kiválasztható értékekről. Célszerű az eredeti lista mellett létrehozni. Ezt el is rejtheted.
A listaelem átírásakor az alábbiakat kell tenni a makróban (Worksheet_Change):
- Letiltod az eseménykezelőt: Application.Enabelevents=False
- a Target objektum tartalmazza az átírt elem sorának számát (Target.Row), ez lesz majd használva
- megkeresed az EREDETI szöveget a "másolatban" ( Cells(Target.Row, a_másolat_oszlopa) )
- sorra veszed a munkafüzet munkalapjait (For Each ws In Worksheets), ha kell szűrést is berakhatsz, vigyázz,
hogy az aktuális (a listát tartalmazó) munkalapot teljesen külön kezeld!
- a munkalapon megkeresed az EREDETI szöveget és átírod az újra.
- végül a listát tartalmazó munkalapon az EREDETI szöveget is átírod
- Engedélyezed az eseménykezelőt: Application.Enabelevents=True -
Delila_1
veterán
válasz
zsolti_20 #43077 üzenetére
A számokat sorold fel valahol egymás alatt, és hozz létre az A1 cellában egy érvényesítést ezekből. Feltételezem, hogy a számok egy-egy kép nevével megegyeznek.
Rajzolj egy négyzetet (beszúrás, ábrák, alakzatok), aminek a Kép nevet adod.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Const utvonal As String = "F:\Jpg\"
If Target.Address = "$A$1" Then
ActiveSheet.Shapes.Range("Kép").Select
Selection.ShapeRange.Fill.UserPicture utvonal & Target.Value & ".jpg"
Cells(1).Select
End If
End SubRendeld a makrót a lapodhoz. Írd át az utvonal változót a saját útvonaladra, a végén legyen "\".
Ha nem jpg kiterjesztésűek a képeid, aSelection.ShapeRange.Fill.UserPicture utvonal & Target.Value & ".jpg"
sor végén írd át. -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, szeretnék egy cellában lévő 2 szövegrész közül kinyerni adatot egy külön cellába, tudnátok segíteni egy ilyen függvény megírásában?
..... PAYMENT AMOUNT: 8200 Ft WORK......
A 8200 Ft-ra lenne szükségem. A ..... ok azt jelölnék hogy még van szöveg előtte és utána is.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Újra raktam Windows-t és az angol Office 2007-et .
A régi rendszeremben egy Excel munkafüzet lapjainak bizonyos cellái voltak beillesztve egy Word dokumentumba (Paste special/Paste link/Unformated text). A Word doksi megnyitásakor megkérdezte, hogy szeretném-e frissíteni a Link-elt adatokat. Minden tökéletesen működött.
Most az újratelepítés után, valahol valami beállítás (Word-ban? Excel-ben?) elkerüli a figyelmemet és nem működik a dolog.
Amikor megnyitom a Word dokumentumot egy jó ideig forog valami jel, hogy dolgozik, de nem kérdezi, hogy szeretném-e frissíteni a Link-elt mezőket. Viszont el is tűnik az összeköttetés az Excel-el
Sőt amikor megnyitom az Excel-t akkor felkínál egy csomó visszaállítandó munkafüzetetMit nem sikerült beállítanom? Word-ban? Excel-ben?
köszi a segítséget
-
zsolti_20
senior tag
Jó reggelt emberek! Mindig kaptam itt segítséget a problémára ami nagyon jól müködött, de jött egy újabb gond amit nem tudok sajnos megoldani.
Van egy excel file ami automatikusan kap egy számot. Ezek a számok lehetnek:
1111.40 vagy 7584.40 vagy 3568 stb...
Valami olyasmi megoldást szeretnék, hogy ha pl A1-be megkapja automatikusan azt hogy 1111.40 és ey meg egyezik a listában lévővel akkor jelenitsen meg egy képet. Minden számhoz más-más képet szeretnék társítani. -
Zola007
veterán
adatok -> érvényesítés -> lista: "cégek" hivatkozással több munkalapon használok egy közös legördülő listát, amit egy külön lapon tárolok
Arra lenn szükségem, hogy ha a "cégek" listában megváltoztatok egy elemet (pl. Piros Kft -> Zöld Zrt), akkor a többi lapon is mindenhol változzon meg a Zöld Zrt-re , ahol a legördülő listából korábban a Piros Kft. lett kiválasztva
talámtam egy ilyen kódot, de nem tudom hogyan módosítsam:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.ScreenUpdating = False
Dim count_cells As Integer
Dim new_value As String
Dim old_value As String
Dim rng As Range
For count_cells = 1 To Range("A1").CurrentRegion.Rows.Count - 1
Set rng = Worksheets("7").Range("J3:J100")
If Intersect(Target, Range("A" & count_cells + 1)) Is Nothing Then
Else
Application.EnableEvents = False
new_value = Target.Value
Application.Undo
old_value = Target.Value
Target.Value = new_value
rng.Replace What:=old_value, Replacement:=new_value
Target.Select
End If
Next count_cells
Application.EnableEvents = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
apaszka
veterán
Sziasztok!
Láma kérdésem lenne!
Miként tudnám a táblázatom beilleszteni egy keretbe?nem ebbe ,de példának jó!
-
ny.janos
tag
válasz
North15 #43072 üzenetére
Szia!
Nálad valószínűleg csak az adott munkafüzet / munkalap betűtípusa lett átállítva, nem pedig az alapértelmezett. Az alapértelmezett betűtípust ugyanis nem változtatja meg a hivatkozás beszúrása.
-
North15
csendes tag
Sziasztok!
Excel 2016. Hol tudom beállítani, hogy ha beszúrok egy hivatkozást, akkor ne váltson át a cellában Calibri 11-es betűre? Az alapértelmezett betűtípus Arial 10...
-
halfnote
friss újonc
Most nincs előttem, ritkán hozom haza a melót :)
Alapban van 10 munkalap, ami adatbázist kérdez le. Ezek ellenőrző listák, más-más rekordszerkezettel. A lekérdezések végére, minden munkalapra készítek egyéb számításokat, de ezeknek a képzett adatoknak a rekord/oszhlopszerkezete már azonos, így összemásolhatók lesznek. De ez csak úgy sikerült,hogy a közös szerkezetű mezőket beimportálom lekérdezésként. Ez 10 lekérdezés. Ezeknek az elérési útvonala van a képen. Minden gondom megoldódna, ha ide tudnék olyan függvényt,vagy hivatkozást írni, ami mindig a fájl aktuális elérési utját helyettesíti be. Ez azért érdekes, mert többen használnák, de más-màs helyről,ha elmásolják maguknak. A kapcsolatoknál megnézem, mi történik,ha egyenként frissítem, de szerintem ez a kollégáknak nem fog tetszeni :) Legrosszab esetben készítek 5 ilyen álományt és mindenkinek névreszóló lesz,fix elérésel, de jobb lenne az univerzálisabb megoldás, aminek tuti léteznie kell. Ezt a függvényt megnézem mi pontosan. Meg kipróbálom mégegyszer. Az a fura,nemrég amit készítettem, az adatbázislekérdezések frissítése után a rájuk épülő kereszttábkákat külön frissítenem kellett,de az frissült a frissen lekért adatok mentése nélkül is. Bár az logikailag más, az is igaz, mert a pivot egy másik munkalapra hivatkozik, míg a mostani eset egy fájl mentett állapotát hívja meg. Persze, azt is próbáltam, hogy beszúrtam egy üres munakalapot és mezei =szerzodesek_szama![@megyekod] hivatkozással át tudtam húzni a megfelelő adatokat, csak az így elkész7lt munkalapot nem tekintette lekérdezésnek, hiába PQ alatt hoztam létre, üres munkalap beszúrással, így nem tudtam őket összemásolni. Lehet kicsit zavaros, már cellákkal álmodom :) -
Mutt
senior tag
Sziaszok,
Másik fórumon a felhasználó egy összesített listából akar egy kibontott listát (unpivot) készíteni. Vagyis a tételt annyiszor kell ismételni, amennyi a mennyiség oszlopban van.
A csatolt képen a bal oldali a kiinduló állapot. A cél a jobb oldali előállítása.
Excel 2010-től van Power Query ahol ez könnyedén elérhető.
Lépések.1. Adatok betöltése Power Query-be: Adatok - > Táblázatból...
2. Adjunk két egyéni oszlopot a listához. Az egyik oszlop tartalma csupa 1-es lesz, a másik pedig az Ár / Mennyiség. Oszlop hozzáadása kell kétszer, a második eset pl.
3. Kell egy harmadik oszlop, aminek ez a képlete:
={1..[Mennyiség]}
Ezzel egy számsort tudunk előállítani 1 és a mennyiségben megadott érték között.4. Ennek az oszlopnak a jobb sarkába kattintva bontsuk ki sorokba a számokat.
5. Végül töröljük a felesleges oszlopokat és töltsük vissza Excelbe az eredményt.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
halfnote #43066 üzenetére
Szia,
Mi történik akkor ha Adatok -> Lekérdezések & kapcsolatok alatt egyesével, egymás után frissíted a lekérdezéseket?
Az első lekérdezések a munkalapra adatokat írnak vissza? Ha igen, akkor érdemes lenne inkább kapcsolatként létrehozni a lekérdezést.
A végét nem értem, de a forrás fájlban lévő összes tartományra/táblázatra az Excel.CurrentWorkbook() függvénnyel lehet hivatkozni.
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Sunsetjoy #43064 üzenetére
Szia!
Ha van olyan sorod, ahol a kérdéses oszlopokban nincs érték, akkor egyszerűen egy sor:Sub torol
Rows(2).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireColumn.Delete ' A 2 helyére írod a sor számát.
End Sub
Ha nincs ilyen sor, akkor direktben meg kell adnod az oszlopokat pl. így: Minden összefüggő oszlopcsoportot külön-külön kell betenni az Union paraméterének.Sub torol()
With Munka1.UsedRange
Union(.Columns("E:G"), .Columns("J:L"), .Columns("N:AG"), .Columns("AI:AJ"), .Columns("AL:AM")).Delete
End With
End Sub
Üdv.
-
halfnote
friss újonc
üdv mindkeinek. Lenen egy problémám. Power Queryvel akarunk dolgozni, készítettem is egy több lekérdezést tartalmazó állományt. a lekérdezések eltérőek, de vannak azonos mezők/oszlopok, melyeket össze akarok fűzni. Ekkor beolvastatom magát az xls állományt és ott kiválasztom egyenként a munkalapokat és szűröm, majd az így létrehozott 10 munkalapot,melynek azonos a szerkezete összemásolom (uinon). Itt Összevonás-nak hívják. Ami a gondom, ha nyomok egy "minden frissítése" gombot, befrissíti az adatbázis-lekérdezéseket, de a lvalogatott és összemásolt adatokat nem frissíti, csak ha előbb mentek egyet, majd az összemásolt lapra újra elindítom az adatfrissítést. Itt a mentéssel van baj, mert többen használnák munkatársak, de levédem módosítás ellen. Megoldás lehetne, ha a lekérdezések esetén forrásnak nem direktbe adnám meg az fájl elérését (saját magát hívja meg), hanem valami függvénnyel. próbáltam neki beblöffölni a cella("filenév") függvényt, de nem megy vele. csatolok egy képet,hátha érthetőbb. elvileg nem nagy dolog lenne, de nem ismerek PQ profit, mi meg most tanuljuk.
-
sztanozs
veterán
válasz
Sunsetjoy #43062 üzenetére
valami ilyesmi (fejből):
cols = Array("C", "E", "F", "G", "I", "J", "K", "L", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z", "AA", "AB", "AC", "AD", "AE", "AF", "AG", "AI", "AJ", "AL", "AM")
for ix = 0 to ubound(cols)
Range(cols(ix) & ":" & cols(ix)).Clear
next -
Sunsetjoy
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van arra valamilyen makró, batchfile vagy hasonló, hogy egy xls fájlban a lefuttatással törölje ki a táblázat
C, E, F, G, I, J, K, L, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, AA, AB, AC, AD, AE, AF, AG, AI, AJ, AL, AM
oszlopait teljesen (nem tartalmat), teljes oszlopot mindenestől.
Nekem az automatán létrehozott táblázatból csak az A, B, H, M, AH, AK oszlopaira lenne szükségem.Libreoffice 6.4.0.3 hun, ha programon belül lehetne csak megoldani.
Köszi előre is!Külön program, ami mondjuk egy táblázatot képes így csupaszítani gombnyomásra beállítások alapján, na olyat sajna nem találtam
-
válasz
Fferi50 #43047 üzenetére
Biztos, végülis így oldottam meg:
Selection.Replace What:="-", Replacement:="0", LookAt:=xlWhole, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False, FormulaVersion:=xlReplaceFormula2
A LookAt:=xlWhole megoldotta, hogy a teljes cella tartalmát nézze.
Azért köszönöm!
Köszönöm!
-
oke
senior tag
Sziasztok,
Van arra valami jó módszer, esetleg segédprogram, amivel több, egymásba ágyazott függvények működését ki lehet bogozni, szét lehet szedni? Néha jól jönne.
-
Lokids
addikt
Sikerült addig eljutnom, hogy van 1 éves összeg bontásom és a hónapok száma:
=SZUM(HA(L3=0;((H3*R3)/12);((L3*R3)/12));HA(M3=0;((I3*R3)/12);((M3*R3)/12)))
=DÁTUMTÓLIG((KALK.DÁTUM(W3;O3));Y3;m)
De fogalmam sincs, hogy tudok éves bontást csinálni. Mármint hogy tudom megmondani képletben, hogy ha a kezdő dátum 2021.09.16 akkor arra az évre számolja ki az éves összeg tört részét, míg ahol már túllóg a végdátumon ott 0 legyen az eredmény.
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
2007-es Excel-t használok. Egy űrlapot készítek. (Előre van formázva 2-3 oldal)
Az első oldal felső részén megjelennek a kitöltendő megrendelői adatok. Ezek alatt viszont a megrendelésre van szánva a hely.
Olyan nyomtatás barát megoldásra lenne szükségem, hogy ha a második oldalra csúszik a megrendelés, akkor ott már ne jelenjen meg az első oldalon kitöltendő megrendelői adat, csak a sorszámmal, formázással ellátott megrendelés.
Viszont, ha egy oldalon van csak érdemi adat, akkor csak egy oldalt nyomtasson úgy, hogy erre az ügyfélnek ne kelljen figyelnie. Tehát alapesetben egy oldal legyen nyomtatva, kivéve, ha kerül adat több oldalra. Remélem érthető a kívánságom. :)
Kép a táblázatról, ahol látszik az oldaltörés is. -
Louro
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest