Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
válasz
zapikanka #30099 üzenetére
Szia,
én is hasonló cipőben jártam. Először az volt, hogy rengeteg excel-t kellett feldolgoznom. Ugyanazzal a metódussal. Itt rákérdeztem és a makrót ajánlották. Rávezettek. Elsőként a makrórögzítőt használtam, majd értelmeztem a kódot. (Ez időt igényelt, de később megtérült, hogy értettem is a kódot.) Majd elkezdtem újabb célokat kitűzni. Ne kelljen betallózni a fájlokat, hanem egy mappa alatt levő excel fájlokat dolgozzon fel. Rágugliztam és a stackoverflow és e fórum segítségével meglett a megoldás.
Röviden: Első lépésként makrórögzítőt javasolnám - diagramok előállítását mai napig ezzel csinálom meg és a szükséges pontokat írom csak át. A kódot nézegetném és értelmezném. Ha van informatikai affinitás, akkor hamar ráérzel
Második lépésként kis lépésekben tűznék ki célokat, amikre rákeresek a neten. Ha nem találsz megoldást, akkor itt tenném fel a kérdést.A legfurcsább talán ez lesz: Nem a makrózás a legnehezebb szerintem, hanem annak kitalálása, hogy mit csináljon. Az egyik vezetőmnek pl. egy 2500 soros riportot kell havonta update-elnem. Tehetném azt, hogy soronként megírom a függvényeket, de mivel van, ami ismétlődik ott ciklust használok, változóban tárolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest