Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Louro

őstag

válasz zapikanka #30099 üzenetére

Szia,

én is hasonló cipőben jártam. Először az volt, hogy rengeteg excel-t kellett feldolgoznom. Ugyanazzal a metódussal. Itt rákérdeztem és a makrót ajánlották. Rávezettek. Elsőként a makrórögzítőt használtam, majd értelmeztem a kódot. (Ez időt igényelt, de később megtérült, hogy értettem is a kódot.) Majd elkezdtem újabb célokat kitűzni. Ne kelljen betallózni a fájlokat, hanem egy mappa alatt levő excel fájlokat dolgozzon fel. Rágugliztam és a stackoverflow és e fórum segítségével meglett a megoldás.

Röviden: Első lépésként makrórögzítőt javasolnám - diagramok előállítását mai napig ezzel csinálom meg és a szükséges pontokat írom csak át. A kódot nézegetném és értelmezném. Ha van informatikai affinitás, akkor hamar ráérzel ;)
    Második lépésként kis lépésekben tűznék ki célokat, amikre rákeresek a neten. Ha nem találsz megoldást, akkor itt tenném fel a kérdést.

A legfurcsább talán ez lesz: Nem a makrózás a legnehezebb szerintem, hanem annak kitalálása, hogy mit csináljon. Az egyik vezetőmnek pl. egy 2500 soros riportot kell havonta update-elnem. Tehetném azt, hogy soronként megírom a függvényeket, de mivel van, ami ismétlődik ott ciklust használok, változóban tárolok.

Új hozzászólás Aktív témák