- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megoldások IBS/IBD-re
- Asszociációs játék. :)
- Itt az új LOGOUT!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok.
Van egy elég hosszú táblazat, amiben egy szó mindig ugyanabban az oszlopban ismétlődik. Meg lehet valahogy oldani, hogy az adott szó előtt mindig legyen egy oldaltörés (page break)? -
littleNorbi
aktív tag
válasz littleNorbi #46273 üzenetére
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Mikor először nyitok ki egy excel fájlt és mondjuk egy cellát félkövérré akarom tenni, akkor kb. 5 másodpercig teszi ezt. Találkozott már valaki ezzel a problémával? 2007-es, 2010-es vagy 2019-es Excelnél is ugyanez van.[ Szerkesztve ]
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy főtáblázat, és abban különböző adatok vannak megadva. Akkor vannak különböző sheet-ek megadva város nevekkel. Hogy tudom azt megoldani, hogy mikor a főtáblázatba viszem be az adatokat, akkor minden adat megjelenjen az adott sheet-ben is, attól függően, hogy a személyek milyen településről származnak? -
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudom azt beállítani, hogy egy Excel fájl mentése után az adott mappába létrehozzon egy .tmp fájlt is? -
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Ez a táblázat alapján, hogy lehetne azt megoldani, hogy külön "sheet"-ekbe rendezzem a személyeket pl. a beosztásuk alapján? Szóval lesz egy olyan "sheet"-em amiben csak az orvosok lesznek minden adatukkal együtt, stb. -
littleNorbi
aktív tag
válasz Fferi50 #23903 üzenetére
Azt hiszem nem értettél meg. Szóval ha valaki ajánlana pl. nekem egy FKERES függvényt, hogy az a megoldás a problémámra, akkor lefordítom magamnak VLOOKUP-ra... Bár nem értem, hogy miért lovagolunk ezen, hiszen Neked nem sok közöd volt a gondom megoldásához, akik viszont segítettek, nekik ez nem jelentett akadályt...
[ Szerkesztve ]
-
littleNorbi
aktív tag
válasz littleNorbi #23897 üzenetére
MEGOLDVA!
Fogtam az egész házszám oszlopot, Replace segítségével a szóközt és a "-"-t megváltoztattam "/"-re.
Az eredeti oszlopomat átmásoltam egy másik oszlopba. Majd Text to Columns-szel, szétdaraboltam a cellám a "/" jelig. A számokat rendeztem növekvő sorrendben. majd használtam az ISEVEN függvényt, akkor az szerint rendeztem, majd utcák szerint, és végül visszamásoltam az eredeti oszlopomat a szétdarabolt (amiben csak számok maradtak) oszlop helyére.Köszönöm szépen a segítséget!!!
-
littleNorbi
aktív tag
válasz Delila_1 #23878 üzenetére
Sajnos ez nálam nem múködik, pedig bekapcsoltam a makrókat, meg minden, de az oszlopokban: "NAME?" van. Azt hiszem különben, hogy nem teljesen értetettek meg. Csináltam egy példát amiben kézzel rendeztem, hogy hogy is kellene kinéznie a számomra megfelelő végeredménynek. Tehát nekem az összes adatra szükségem van nem csak a házszám egyik felére, csak azért akarom szétválasztani 2 oszlopba, hogy könnyebben tudjam rendezni, majd rendezés után meg összefűzném a 2 oszlopot 1-be.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz m.zmrzlina #23854 üzenetére
Tessék egy része, de a lényeg benne van.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz m.zmrzlina #23852 üzenetére
Esetleg ha van valamiféle más módszer, mert nekem az a lényeg, hogy páros és páratlan házszámok szerint rendezzem. Tulajdonképpen ez egy lista akiknek levelet szeretnénk küldeni, és akkor fontos lenne, hogy az utca páratlan (pl: 1, 3, 5, 5A, 7), illetve a páros (2, 4, 4A, 6, 6A, 6B) házszámai legyenek egymás után.
-
-
littleNorbi
aktív tag
válasz Mittu88 #23837 üzenetére
Értelek, csak sajnos egy kész listát kaptam kézhez, ami ilyen módon lett betáplálva...
Gondoltam hogy van valami egyszerűbb megoldás is rá, mint hogy külön külön függvényt írni rá. Pl osztja szét az oszlopot úgy, hogy az első oszlopba kerüljenek azok a karakterek amik számok, és ha bármilyen más karakter található az oszlopban, ami nem szám onnantól azokat dobja át a másik oszlopba, mert ha mindenhol csak "/" jellel lenne elválasztva, akkor már meg is oldódott volna a problémám...[ Szerkesztve ]
-
littleNorbi
aktív tag
válasz littleNorbi #23835 üzenetére
Bár ez sem teljesen jól működik, mert ha például lakásról van szó, aminke a házszáma 4/6, akkor 46-ot ír ki...
-
littleNorbi
aktív tag
válasz m.zmrzlina #23830 üzenetére
Van ahol van "/" is meg "-" is meg szóköz is... Tehát valami olyasmi kellene, hogy ameddig szám, addig hagyja meg, a többit meg dobja át a másik oszlopba...
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy excel táblázatom, amiben személyek és a hozzájuk tartozó utca és házszám található. Ahol a házszám van előfordul, hogy ilyen az alakja: "28A, 42B, 1C, 100D, ..." Hogy tudom azt elérni hogy ezt az oszlopot 2 oszlopra osztjam fel, hogy az egyik oszlopban legyenek csak a számok: "28, 42, 1, 100", a másikban meg csak a betűk: "A, B, C, D"? -
littleNorbi
aktív tag
válasz m.zmrzlina #23311 üzenetére
Így is gyalog kellett kijavítanom, de köszönöm, mert hosszútávra szuper megoldás.
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok! Van egy excel fájl, amiben több sheet található. Minden sheeten használtam egy oszlopban egy FKERES függvényt. A FKERES tartományát meg lehet valahogy egyszerűen változtatni, vagy csak gyalog? Tehát mindenhol csak pl. a 400. sorig van a tartománya, és nekem kellene hogy a 600.-ig legyen az új tartomány.
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok! Hogy lehet ebből az excel fájblól ilyen formájú (amit linkeltem) XML dokumentumot létrehozni? Ha próbálom lementeni, mint XML Data, akkor hibát jelez, ha meg XML Spreadsheet 2003-ként mentem le akkor nem ilyen alakja lesz?
-
littleNorbi
aktív tag
válasz littleNorbi #22586 üzenetére
Megoldva. Köszönöm!
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok! Adott egy excel táblázat amiben a munkások szerepelnek és több sheet-ből áll. Minden sheet-ben ugyanazok a munkások szerepelnek csak más sorrendben vannak rendezve. Szeretnék egy egységes oszlopot létrehozni, amiben az a dátum szerepel mikor a munkások elkezdtek dolgozni. Szóval ha bármelyik sheet-ben (vagy akár csak a "főben") kijavítom a dátumot akkor mindenhol megváltozzon.Hogy lehetne ezt megoldani? Előre is köszönöm!
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Adott 2 táblázat/dokumentum, amikben névjegyzék található. Az egyikben több a másikban kevesebb. Hogy lehet megcsinálni, hogy a többől kivonjam a kevesebbet, és ami nincs bent a kevesebben az maradjon meg, szóval az azonos nevek törlődjenek a különbözőek pedig megmaradjanak? -
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok! Van egy oszlopom amiben számok vannak, na most minden szám elé be kellene írni egy "1"-est. Hogy lehet ezt megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Eredeti játékok OFF topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest