Új hozzászólás Aktív témák

• nimmy001

csendes tag

Sziasztok!

Volna egy kérdésem:
    Tegyük fel, hogy van egy 200 soros táblázatom, de nem biztos, hogy végig van adat. Ahol van adat, azokban a sorokban jobboldalon jelöljük a különféle folyamatokat jelölőnégyzettel (több oszlopban), ha valamelyik el van végezve. Ez rendben működik is szépen.
    Meg lehet-e azt csinálni, hogy ha leszűrünk néhány sorra (AutoFilter), akkor ezeket a leszűrt sorokat egy kattintásra jelöljük, hogy az adott folyamat el van végezve? Nem akarom az összes folyamatot és az összes sort egyszerre jelölni, ez 1-1 folyamat oszlopához kellene csak, mert van, amit összesítve lehet nézni, de nem mindegyiket, van, amit csak egyenként, viszont amit összesítve lehet jelölni, arra jó lenne egy ilyen. Aztán ha másik sorokat is le akarnék szűrni és együttesen jelölni, akkor ugyanígy csak azokat jelöljük be, ami meg nem látszik, ahhoz ne nyúljon. Én valami gombos megoldásra gondoltam. A táblázatba minden nap más adatok kerülnek, úgyhogy mindig üresen indul és nem lehet tudni, hogy hányféle azonos típusú sor kerül bele és azokból hány sor lesz a végén. 200 sornál nincs több, de van, amikor pont ennyi, van, amikor kevesebb. Ha üres sor van, azt nyilván nem akarjuk jelölni sehol.
    Szóval az a lényeg, hogy ha leszűrnénk azonos típusú sorokat, azokat egy kattintásra be lehessen jelölni, mondjuk elsőre csak az egyik oszlopban (de ha több oszlopba is kell, akkor oszloponként) és mindig csak a láthatókat.

Remélem, érthetően írtam. :-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés