- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz asuspc96 #13180 üzenetére
Akkor most tisztázzuk még egyszer, amolyan kérdezz-felelek formában:
- van 3000 sorod és 5 oszlopod (ez fix? kb. mindig ennyi?)
- a számok 1 és 100 között vannak (van egy behatárolható tartomány?)
- kell az X leggyakoribb szám kilistázva
- kell az Y leggyakoribb egymás utáni kombináció (egymás utáni számok? egymás alattiak? egy sorban lévő kombinációk?Mennyire változnak a számok? Függvényként kell, vagy csak néha-néha kéne kiszámolni (gondolom igen)?
"We spared no expense"
-
-
lapa
veterán
válasz asuspc96 #13154 üzenetére
párokat nem fog tudni.
ha a példasor egyes számai (azaz a példádban számjegyei) külön cellákban vannak, akkor arra működik, és kihozza a 3-at és külön az 5-öt holtversenyben.
persze ha sok cellában pölö 173 van, akkor azt is megérti.
ezekkel a számpárokkal megzavartál ám rendesen. ha a fentiek nem válaszolják meg a kérdésed, akkor írd le újra mit szeretnél, és hogy hogy vannak az adatok. most akkor számpárokat keresel (mint "3 és 5 vagy 5 és 3 egymás után"), vagy külön a 3-at és külön az 5-öt? ez utóbbira jó a képlet (függvény, mittomén).
nem nézek utána, mert már beírták. ez a "módusz.több" tömbképlet volt az, ami rémlett nekem. de ez a megoldás azért jóval többet tud. mondom, nem én találtam ki, kopipészt volt.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz asuspc96 #13151 üzenetére
bevallom őszintén én ezt a kombót a netről néztem, de elvileg az előfordulást mutatja. nekem legalábbis műxött a tesztadatokon.
volt anno ezekre a tömbképletekre egy leírásom, de nagyon alaposan archiváltam.
amennyire én értem ennek a működését arról van szó, hogy a tömbképlet már csak azokat a cellákat nézi, amik nem egyeznek meg a B1 (illetve lejjebb B$1: Bx) értékével.
persze lehet akármilyen alakú a tartomány, nem csak egy oszlop. azért pártízezer sornál már gondolom elmolyol vele majd. aztán az is lehet, hogy ilyenkor pont a tömbképlet miatt marha gyors.
a fordítást is köszi.
ja, kettőspont B, nincs szünet.
persze ha eseti jellegű a feladat, akkor sorba rakod meg két klikkel pivotálod és voilá. ha több oszlop van, akkor ehhez azokat viszont egymás alá kell pakolnod, ami necces lehet egy < 2007 verziónál.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz asuspc96 #13144 üzenetére
ennek így elsőre eléggé házi feladat szaga van. na mindegy, tömbfüggvénnyel. legyen A1:A100 a tartományod.
B1-be:
=MODE(A1:A100)
B2-be:
=MODE(IF(ISNA(MATCH(A$1:A$100;B$11;0));A$1:A$100))
ez utóbbinál fontos, hogy ctrl + shift + enterrel fogadd el. utána simán lejjebb húzhatod a 3., 4. ésatöbbire.
mondjuk nekem régről rémlik egy másik (hatékonyabb) út is, de nem eléggé.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest