Hirdetés
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- norbx: Számítógép.hu
- sh4d0w: Nyitlocker
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
Lehet, hogy kicsit nagy fába vágtam a fejszémet és elakadtam. Van egy munkafüzetem amiben van egy olyan képlet(szörny)em ami négy sorba fér csak el a szerkesztőlécen ráadásul kb 20000 cellában. Azt csinálja, hogy a nyitó zárójel és a % előtti szóköz között lévő számot kihámozza a szövegből és értékké alakítja. Mindezt úgy, hogy nem számít neki, hogy mi van beállítva tizedeselválasztónak a gépen.

Írtam helyette egy saját fv-t ami így néz ki:
Function KIHAMOZ(text As String, utantol As String, elottig As String, tizedesjel As String)
Dim szam As String
szam = Mid(text, WorksheetFunction.Search(utantol, text) + 1, WorksheetFunction.Search(elottig, text) - WorksheetFunction.Search(utantol, text) - 1)
For i = 1 To Len(szam)
If Asc(Mid(szam, i, 1)) < 48 And Asc(Mid(szam, i, 1)) <> Asc(tizedesjel) Then
Mid(szam, i, 1) = tizedesjel
End If
Next i
KIHAMOZ = szam * 1
End FunctionA fv tökéletesen működik amíg nem akarom értékké alakítani a kapott számot. Ha H2-ben átírom a ","-t "."-ra a Hoszlop összes tizedeselválasztója átíródik pontra.
Értékké alakítás után ha az Excelben "," az elválasztó és H2-ben ","-állítok be akkor működik sőt ha H2-be "."-t teszek akkor #ÉRTÉK hibát ad a függvény (ahogy elvárom tőle).
De ha az Excelben "." az elválasztó és én H2-be pontot teszek akkor is #ÉRTÉK hibát ad ha viszont "," -t akkor elvégzi az értékké alakítást de a cellában "1.0" formában (ponttal) jelenik meg az érték.
Magyarul mindkét esetben ","-t kell kiválasztani H2-be, hogy működjön.
Na ez most jó bonyolult de talán érthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Apple iPhone 14 Pro / 256GB / Voda függő ( függetlenités alatt ) / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- iPhone 11 Pro 256Gb
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50