Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-08 10:28:34

LOGOUT.hu

Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52501) #09634560 válasza Shkiz0 (#52500) üzenetére


#09634560
törölt tag

Köszi, tényleg nem láttam.. :R

(#52502) Karel666 válasza #09634560 (#52501) üzenetére


Karel666
tag

Csak visszakeveredtem ide.....
Táp problémám van, illetve csak a hangjával. Hangos a ventilátor. HTPC-nek nekem így zavaró.
fsp400 60gln a típus. Ventilátor cserével orvosolható-e? Elvileg modulálja a fordulatot magának a táp.
[link]
Ha erre kicserélném halkabb lenne e? Vagy más ventilátort tudtok ajánlani? Legvégső esetben cserélném csak ki az egész tápegységet. Ebben az esetben melyek ajánlottak? 400 w már bőven elegendő.
köszi
CPU - i5 3470 és VGA - asus r240 ventilátora egyáltalán nem hallható(gyári hűtő mind), ha ilyen lenne a tápé is, az már megfelelne.

[ Szerkesztve ]

(#52503) vallas válasza Karel666 (#52502) üzenetére


vallas
őstag

Szerintem ez jó megoldás lehet, a táp garit bukod, ha van, de a csend megér ennyit.

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#52504) Vikthor válasza Karel666 (#52502) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Seasonic fanless kell neked.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#52505) kpykpy


kpykpy
tag

Sziasztok!

film/zene lejátszáshoz szeretnék infót kérni. Ált. pio lx55 bluray lejátszóról nézek filmeket, de sokszor van, h pc-ről megy a jel az avr-be (denon 3808) ahol mpc-hc lejátszót használok madvr-el. (tv kalibrált pana plazma)

Sima, minőségibb hdmi kábellel van a pc és az avr összekötve.

Zenehallgatásnál viszont nem vagyok annyira kibékülve a hanggal (flac zenék).

Valaki ha linkelne egy oldalt ahol szájbarágósan le van írva h milyen programot használjak és milyen beállításokkal, h jobb legyen a hang. (pure direct, több csatornás stereo és 5.1-ben is próbáltam, egyik se nyűgözött le) vagy a baj, h házimozi erősítőn akarok sztereót hallgatni és az avr ennyire képes csak?

A pc konfig: i5 6600k, asrock fatal1ty lap, 16gb ddr4, ssd+hdd. 750 evga supernova táp, 1080ti vga. Mivel sokat játszok a gépen, ezért az olyan tippek, h építsem át htpc-re, sajnos nem lehetséges.

Másik kérdésem, remélem nem teljesen off téma, de anno mikor kalibráltattam a tévét, kaptam 3dlut színprofil fájlt a tévéhez, de már nem tudom, h hol és hogy kell beállítani. Esetleg vkitől segítség? :)

Oh long Johnson...

(#52506) Patice válasza kpykpy (#52505) üzenetére


Patice
Topikgazda

Ha a vas és a HDMI csatlakozás változatlan, akkor csak a szoftveres próbálkozás lehetséges,

Én első körben telepítenék a gépre a meglévő OP rendszer mellé egy másikat, kimondottan zenére.
Pl. Daphile, vagy egy második Windows-t optimalizálva és erre egy zenei lejátszó programot rakni (JRiver, Roon, bár ezek fizetősek). JRiver-t a jelenlegi OP rendszeredre is felrakhatsz, van ingyenes kipróbálási időszak, ahogy a Roon-nál is.

Ha egy "kis" hardveres kiegészítés mehet, akkor ajánlanék egy "zenei" USB kártyát (pl. Paul Pang V2, V3/V4, Bodor-féle, Menyus-féle könnyen elérhető itthon is) és egy külsőleg tápolt USB--> SPDIF átalakítót, amivel utána koax kábellel tudnád az erősítőbe vezetni a hangot. Így ki tudnád kerülni a HDMI-t és az azzal járó (nagy valószínűséggel) óriási jittert.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#52507) Karel666 válasza kpykpy (#52505) üzenetére


Karel666
tag

Szia! Nekem is volt ilyen erősítőm, ezért is szólnék hozzá. Igaz nem ismerem a rendszered többi részét(hangfalak, hangfalkábelek) és nem is vagyok nagy guru benne. Én úgy olvastam, hogy zenehallgatásnál át kell váltani egy másik beállításra(ami alap, nincs benne késleltetés, eq stb. - ez yamaha-nál pattern néven van, pio-nál már nem tudom.) Csak pc-ről rossz a sztereó vagy BD-ről is?
Másik, nem tudom használsz e banándugót, mert nálam az is tönkre vágta a hangot, főleg nagyobb hangerőn. Egyébként a pio lx55-nek jó a mozija és van némi sztereója is, de helyén kell kezelni a dolgokat.
Harmadik gond lehet a szoba akusztikája, nálam is ez a fő probléma. Teljesen megvagyok elégedve az s905x + libreelec lejátszóval, csak ez nem tud eq-ni, és az erősítők nagyrésze kezdetleges bemérő rendszerrel rendelkezik. Nálam hatalmas kiemelések vannak, s szeretném rendbe tenni. Neked nem kell rá költened, mert már megvan a PC.
REW+ EQ APO a te programod. Én még csak most fogom tanulni, de a házimozi haladó szinten topicban VoidXs nagy guru benne, biztosan segít. Én nem ártana visszaolvasgatni sem ugyanott.
[link]

Eddig nekem kétes érzéseim vannak a htpc-vel, mert még a képet sem tudtam rendesen beállítani, nem a színt, hanem valahogy kicsit oldalra el van csúszva a kép. Egyik oldalt lelóg picit, a másikon meg van 1cm fekete csík a tv-n...... :) de majd lesz valahogy

(#52508) Karel666 válasza Vikthor (#52504) üzenetére


Karel666
tag

Köszönöm az ajánlást. Első körben körben megpróbálom a ventilátor cseréjét. Még nem vagyok benne biztos, hogy marad a htpc, addig nem költenék rá már túl sokat. Tudom, hogy a gép lelke a tápegység, de majdnem annyiba került a komplett gép mindenestül, mint egy olyan táp.

(#52509) Karel666 válasza Karel666 (#52507) üzenetére


Karel666
tag

Bocsi, a Denon 3808 elkerülte a figyelmemet. Arról azt mondják, hogy elég jó a sztereója a hm vasak között, így biztos nem az a ludas.

(#52510) kpykpy


kpykpy
tag

köszi mindenkinek a hozzászólást!

a rendszer többi része: dali ikon 6 szett (5.0) jelenleg 130wattos yamaha sub (hétfőn érkezik svs-sb2000)
Kábelezés Inakustik premium silver 4mm2 (frontokat tudom bi-amp-ba kötni, de úgy se lett jobb a hang).

pure direktben sajnos elmegy a hangerő, a dinamika és nagyon lapos lesz a hang, a leghallgathatóbb beállítás a több csatornás sztereó..

amúgy van egy steinberg ur12 külső hangkártyám is, fejhallgatóhoz azt használom, úgy jó a sztereó (kicsit kevés a basszus, de ez csak a nagy ellenállású fejesem miatt van, beyer 990pro)

azt hiszem akkor első körben programok és beállítások között fogom keresni a mumust :) köszi mindenkinek!!

Oh long Johnson...

(#52511) kpykpy


kpykpy
tag

olyan tippek is jöhetnek, ha még belefér a fórum témába, hogy érdemes-e végfokba beruháznom? sok helyen olvastam már, h a frontokat egy külön stereo végfokról hajtják meg.

esetleg erről vkinek személyes tapasztalat?

nyugodtan ajánlhattok új hardvert is, ha segít a hangon akkor egy kis kiadás nem gond :)

Oh long Johnson...

(#52512) Gombinyó válasza kpykpy (#52511) üzenetére


Gombinyó
őstag

Sztem az ikonokhoz elég a denon 3808. Flachoz esetleg próbáld meg a foobart wasapival. A pure audio nem nyúl bele a hangba, a stereo igen.

(#52513) Flowtation


Flowtation
őstag

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg médialejátszónak egy Rpi1 B modelt használok LibreElec-el. Van nálam egy Zotac ND-02-es htpc, ezzel kiváltanám az öregedő Rpi-t, szintén LE-vel. Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel leszek beljebb, eddig a FullHD lejátszás ment szépen, nem volt semmi gond, viszont lassan - nálam legalábbis - jönnek a jobb minőségű tartalmak is. Semmi 4K és HDR, egyelőre BD anyagokat szereznék be, persze ezek is "csak" fullHD-ban, mivel a rendszer többi eleme is erre van felkészülve maximum. Minap próbáltam egy Bluray remux DTS-HD MA anyagot, elindult a málnával, de akadozott, szóval már nem neki való. Érdemes lecserélni szerintetek? Egy bajom van vele, hogy nem támogatja a CEC funkciót, ezért kellene egy usb-s infra táv hozzá, viszont már így is egy kazalra való táv van, tv, hm erősítő, beltéri, ezzel lenne még egy, bevallom nem kényelmes, de okostelós Kodi vezérlés is megoldható, vagy ki tudom váltani egy logitech harmony-val, de akkor ezzel is kell számolnom. Lényeg a lényeg ezek függvényében megéri a váltás? A géphez hozzájutnom mondjuk úgy, hogy nem megterhelő. :)
Köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#52514) kpykpy


kpykpy
tag

most biztos nagyon amatőrt fogok kérdezni, de mennyivel kapok rosszabb hangot (ha egyáltalán kapok) ha simán egy jobb minőségű hdmi kábellel küldöm a jelet az AVR-be?

egy htpc mennyivel lenne jobb erre a célra?

milyen lenne a minőség ha a htpc-be lenne 7.1es hangkártya és onnan menne direktbe a hang végfokokba?

Oh long Johnson...

(#52515) Gombinyó válasza kpykpy (#52514) üzenetére


Gombinyó
őstag

Hasonló rendszerem volt, mint neked, én nem hallottam különbséget a HDMI kábelek cserélgetésével, pedig jártak nálam elég drága darabok is. Ha átnézel a hm topikba ott biztos megkapod majd, hogy van különbség :)

(#52516) SunMount3r válasza kpykpy (#52514) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Akkor: azt mondod, hogy BD lejátszó->HDMI->erősítő esetén jobb a hang, mint a PC>HDMI->erősítő esetén sokpontegyes filmezéskor is, vagy csak sztereó zene esetén?

(#52517) python1 válasza kpykpy (#52514) üzenetére


python1
veterán

Én használom mindkét megoldást a forrás kizárólag HTPC,egy sonar D2X-es kártya is van a gépbe, használom analóg összeköttetéssel, ki kell próbálni,hogy neked mit hoz.Az biztos, hogy PC-hdmi jobb képet ad mint egy dedikált lejátszó, hangban meg mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#52518) hm15 válasza kpykpy (#52514) üzenetére


hm15
senior tag

Felejtsd el az összes marhaságot HDMI kábelekkel kapcsolatban. Vagy működik vagy nem, ennyi. Lejátszók között, mint PC vagy MP persze lehet eltérés, ahogy hangkártyás felállás szemben HDMI kimenet is.

(#52519) ratkaics


ratkaics
senior tag

Sziasztok!

Van egy kis problémám a HTPC-émmel:
A HTPC-n Win10 Home oprendszer van és KODI-val nézek filmeket. A filmek egy NAS-on vannak tárolva és a Samba megosztással lehet elérni őket. A filmes könyvtár a HTPC-n fel van map-elve mint hálózati meghajtó. Ez működik is rendesen, de egy problémám mindig van vele. Amikor bekapcsolom a HTPC-t, akkor a windows elindulása után legtöbbször a hálózati meghajtók át vannak húzva kis piros "X"-el a fájlkezelőben. De ha rákattintok, akkor látszik minden rendesen és a piros "X" is eltűnik. De ha a KODI-t indítása előtt nem nyitom meg a hálózatos mappát, akkor a KODI nem "látja" a fájlokat és nem lehet használni. Ez annyiban kellemetlen, hogy ahhoz, hogy a hálózatos mappát megnyissam elő kell vennem minimum egy egeret, pedig, ha csak filmet szeretnék nézni, akkor elég lenne a Logitech Harmony távírányítóval "bűvészkednem".
Valaki járt már hasonlóan?
Van a fenti problémára megoldás?
Esetleg, a KODI tud DLNA kliens lenni?

Köszi előre is mindenki segítségét!

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#52520) python1 válasza ratkaics (#52519) üzenetére


python1
veterán

Igen a KODI tud DLNA-t,próbáld meg onnan.

(#52521) MasterMark válasza ratkaics (#52519) üzenetére


MasterMark
titán

Ez akkor van, ha a a hálózat később épül fel, mint a win betöltene. (Vagy név alapján van megadva nem IP címmel, és keresnie kell mi holl merre.)

IP cím alapján mapold fel. De legjobb lenne nem felmapolni, hanem a Kodinak megadni a hálózati elérést, akkor mindig jó lesz, és nem függ a windowstól.

Switch Tax

(#52522) ratkaics válasza MasterMark (#52521) üzenetére


ratkaics
senior tag

Ez akkor van, ha a a hálózat később épül fel, mint a win betöltene. (Vagy név alapján van megadva nem IP címmel, és keresnie kell mi holl merre.)
IP-vel van most is.

De legjobb lenne nem felmapolni, hanem a Kodinak megadni a hálózati elérést, akkor mindig jó lesz, és nem függ a windowstól.
Ezt hol lehet a KODI-ban?

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#52523) ratkaics válasza python1 (#52520) üzenetére


ratkaics
senior tag

Hol lehet beállítani a KODI-t DLNA kliensnek?

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#52524) MasterMark válasza ratkaics (#52522) üzenetére


MasterMark
titán

Ott lehet ahol forrást adsz hozzá. A DLNA-t is ott lehet.

DLNA-t inkább hanyagold szerintem. Jó az SMB.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#52525) Patice válasza ratkaics (#52522) üzenetére


Patice
Topikgazda

Pl. a Médiatárban --> Tallózás és a SMB megosztásokat keresteted a Kodival a hálózatodon.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#52526) #48613632 válasza ratkaics (#52519) üzenetére


#48613632
törölt tag

LE alatt van egy ilyen menüpont, hogy várakozás a hálózatra KODI indítása előtt. Nem biztos, hogy a wines verzióban is benne van, mert külön LE menüpont alatt található. De hátha ...

(#52527) MasterMark válasza #48613632 (#52526) üzenetére


MasterMark
titán

Ez az oprendszer funkciója, nem a Kodi-é.

Switch Tax

(#52528) python1 válasza MasterMark (#52524) üzenetére


python1
veterán

Ja az SMB elég,csak arra DLNA kérdésre reagáltam a többit te jól leírtad.

(#52529) ratkaics


ratkaics
senior tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Megpróbálom.

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#52530) kpykpy válasza SunMount3r (#52516) üzenetére


kpykpy
tag

szia!

igen, nálam bluray lejátszó esetén jobb lett sokkal a kép és minimálisan a hang is.

Direkt teszteltem pár meglévő bluray filmmel, letöltöttem ugyanolyan minőségben pc-re is és összehasonlítottam. A képnél sokkal szebbek a színek, a fehér sokkal ragyogóbb. a hangnál pedig olyan hatást éreztem, mint mikor a fejhallgató és a lejátszó közé még egy extra fejhallgató-erősítőt is bekötök, nagyobb lesz a tér érzete a zenének.

Amúgy én is nagyon szkeptikus vagyok az olcsó vs drága kábelekkel, de mikor megvettem életem első drágább hdmi kábelét, igen láttam különbséget. Előtte nagyon hasonló volt a képe a bluray lejátszónak, mint a pc-é.
A kábel egy audioquest forest volt.

Ellenkező eset az volt, mikor a régi das hifi joker 1,5mm2-es kábelemet (ami pár száz ft per méter) lecseréltem, drágább, 2100ft/m-es kácsa fonott-szőtt 4mm2-es kábelre. Rosszabb hangot kaptam a vastagabb, drágább kábelekkel. A jelenlegi inakustik premium silver ára 3e/m és nem sokkal hallom jobbnak, mint az előző kábeleket.

Oh long Johnson...

(#52531) MasterMark válasza kpykpy (#52530) üzenetére


MasterMark
titán

sokkal szebbek a színek, a fehér sokkal ragyogóbb
Mondjuk ez tipukus rossz color space beallitasra utal... :))

Switch Tax

(#52532) kpykpy válasza Karel666 (#52507) üzenetére


kpykpy
tag

szia!

erről a REW+ EQ APO-ról még mesélhetnél picit.
csak egy rövid részt néztem a használatáról youtubeon, de első körben megütötte a mikrofon amivel mérik a hangokat a szobában.
Tehát vennem kell egy ilyen céleszközt, h tudjam állítani a frekvenciákat vagy mondjuk használhatom az AVR-em bemérő mikrofonját? esetleg bármilyen más mikrofont? (van otthon stúdió mikrofon is)

Elvileg nem ezt az eq-zást végzi el az AVR is bemérést követően?

Olyan gondjaim vannak néha nem csak zenénél, hanem filmnél is, h ha az ülőpozíciómhoz képest előrébb csúszok a kanapén kb 30cm-t, jobbnak hallom a hangot, sokkal erősebb a térhatás és az ülőpozícióban elég kevés mélyt hallok/érzek, de másfél méterrel ha arrébb megyek, már dübörög a szoba a basszustól..

Akusztikával nagy bajok nem lehetnek, minden falnál hatalmas könyves szekrények, tele könyvvel ill. minden falon van diffúzor panel.

ami eddig elmaradt és szégyellem is magam miatta, h nem cseréltem a hangfalak gyári jumper összekötőjét. Ezt a mai napon fogom orvosolni, a maradék hangfalkábelből.

Oh long Johnson...

(#52533) SunMount3r válasza kpykpy (#52530) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Mivel az a lejátszó képességeitől és beállításaitól is függ, ezért kép esetén még értem a különbséget (mint írják, lehet rossz beállítás is a PC esetén), de, hogy az elvileg dekódolatlanul, digitális formában kiküldött hang esetén is ilyen különbség legyen az meglepő. Hiszen elvileg ilyenkor bitről-bitre ugyan az a jelet kellene kapni az erősítőnek mindkét esetben.

[ Szerkesztve ]

(#52534) kpykpy válasza MasterMark (#52531) üzenetére


kpykpy
tag

kalibrált kijelzőnél is lehet rossz color space?

Nem hinném, h egy új kábel használata megváltoztatná ilyen módon a színeket.

Az is elképzelhető, h ha a pc és avr között is ilyen hdmi kábelt használnék, akkor a pc színei is szebbek lennének. (lustaság és kényelem miatt nem próbáltam ki a rövid aq forest kábelt a pc és avr között)

Oh long Johnson...

(#52535) kpykpy válasza SunMount3r (#52533) üzenetére


kpykpy
tag

engem is meglepett, mert nagyon szkeptikus voltam a témában.

hidd el, nekem is kényelmesebb a wireless bill-el a kanapéról, pcről filmezni... de nem véletlen h "veszem a fáradtságot" és kikeresem az adott bluray filmet a polcról és azt nézem a lejátszóval.

de nem nagyon nagy a különbség, ha 100as skálán kellene értékelnem ahol most a bluray képe a 100, akkor a pc-é olyan 90-95 között lenne. Ezért sem rohantam még drága 5-10méteres hdmi kábelt venni.

Oh long Johnson...

(#52536) #48613632 válasza SunMount3r (#52533) üzenetére


#48613632
törölt tag

Ha elolvasol pár bluray lejátszó tesztet, azokban is minősítik, mind a hangot, mind pedig a képminőséget, és bizony vannak eltérések.
Digitális adat, de a lemezen, nem ugyanaz a digitális adat formátuma, mint ami a HDMI kábelen, az AVR felé megy. Addig még sok munka van vele, és gondolom, a különbségek főként itt, a jelfeldogozás művelete alatt alakulnak ki.

(#52537) SunMount3r válasza kpykpy (#52535) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

5m felett azért már szokták mondani, hogy jobban számít a kábel minősége, de akkor sem azért amiről most szó van, hanem az esetleges kép és hanghibák miatt, ha nem tudná tökéletesen továbbítani az adat folyamot olyan távolságban. Ez pl. fehér kis "hiányzó" pixel-ekben, széteső képben, vagy pattogó, zajoló, kimaradó hangban fejtené ki hatását, nem pedig olyan általános minőség különbségben amiről írtál.

(#52538) kpykpy válasza SunMount3r (#52537) üzenetére


kpykpy
tag

lehet h igazad van, nem tudom. én csak azt írtam le amit személyesen tapasztaltam.
a gyári 1méteres hdmi-t lecserélve egy aq forest 1m hdmi-re, javult a minőség.

más kérdés: szerinted akkor a gyári tápkábel cserének sincs semmi pozitív hatása a képre/hangra?

(ezeket is cseréltem anno, de h őszinte legyek, sok különbséget nem tapasztaltam...)

Oh long Johnson...

(#52539) MasterMark válasza kpykpy (#52534) üzenetére


MasterMark
titán

A PC lehetett elállítva.

Switch Tax

(#52540) python1 válasza kpykpy (#52532) üzenetére


python1
veterán

Ez dinamika és törvényszerű,ha közelebb kerülsz a hangsugárzókhoz nagyobb dinamikát fogsz tapasztalni,lehet nálad kevés az erősítő a dobozokhoz.Egy szint felett a dinamikai többletet pl 3decbelt,dupla energia előállítással tudsz csak elérni,és itt nem a wattokról vagy a hangosságról beszélek,sokan keverik.

(#52541) SunMount3r válasza #48613632 (#52536) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ennyire mélyen nem látok bele még technikailag ezekbe a részletekbe, csak mint hobby szinten ezzel foglalkozó user gondolom/tam azt, hogy digitális jelátvitel (jelen esetben az audio passthrough) esetén ezek a készülékenként eltérő alkatrész minőségi dolgok nem annyira játszhatnak szerepet, hogy ez egy átlag konzumer házimozis konfiguráció esetén is ennyire érzékelhető eltéréseket produkáljon. A HDMI kábel minőségi minimum követelményéről (főleg bizonyos sávész igény és hosszúság felett), meg az SPDIF-es földhurok, jitter problémájáról már olvastam, de ezek megint más kategóriába tartozó dolgok.

No, akkor vajon mi lehet a helyzet a filléres kínai Amlogic Box-ok esetén?

[ Szerkesztve ]

(#52542) chros válasza SunMount3r (#52533) üzenetére


chros
őstag

Ez audiora biztos nem igaz, ez csupan kozhiedelem. Par hete olvastam epp errol egy hosszu tesztet, de most nem talalom sehol.

(#52543) kpykpy válasza python1 (#52540) üzenetére


kpykpy
tag

én is ebben az irányba tapogatózom... ezért is kérdeztem pár hozzászólással előbb, hogy lenne-e értelme beruháznom egy többcsatornás végfokba. sok tesztben olvastam, h végfokkal alacsony hangerőn is sokkal szebben szólnak a hangfalak.

Oh long Johnson...

(#52544) python1 válasza kpykpy (#52543) üzenetére


python1
veterán

Határozottan igen,nekem csak végfokaim vannak,avr-t vagy HTPC-t használhatsz processzornak.Igen kis hangerőn is dinamikus,nincsenek olyan anomáliák,hogy elvékonyodik vagy szétesik a hangkép,mindig azonos teljesítményt nyújt,torzítás mentesen.Más szint mint avr.

(#52545) #48613632 válasza SunMount3r (#52541) üzenetére


#48613632
törölt tag

Én sem vagyok audiofil, de már többször belefutottam ilyen jellegű értékelésekbe, a hifi magazinok oldalain, lapjain.
A minap épp csendes mechanikájú 3D lejátszót kerestem, és a piaci találatokról kerestem értékeléseket.
ITT pl egy, az LG BP556-ról, kiemeli a poor hangminőséget.(disappoointing sound quality)

A nálam járt androidos boxok mind problémásak voltak, így fogalmam sincs, hogy milyen a hangminőségük. Az egyik pl filmlejátszás közben pattogó hangot adott ki. Ilyen hiba (hibák) mellett meg nem volt értelme bármilyen minőségi tesztet végigjátszani, mert az alapokon sem voltak képesek túllépni.

chros
Közhiedelmekkel Hi-Fi magazinok, nem foglalkoznak.

[ Szerkesztve ]

(#52546) Valkűr


Valkűr
őstag

Sziasztok, hozzáértők segitségét szeretném kérni. Adott egy Origen AE S16T HTPC ház. Nagynehezen sikerült életet lehelnem bele, de még mindig nem az igazi. Van valakinek összekötéssel kapcsolatos tapasztalata infoja ezzel a házzal kapcsolatban? Van mellé 2 darab távvezérlő. Egyik a mediát vezérli és bekapcsolja a gépet, a másik a ház beépitett kijelzőjének a menükezelésére szolgál, ezt nem sikerül működésre birnom. Nem nay dolog, mert van a házon is erre gomb, de maximalista vagyok, bassza a csöröm, h nem megy. A másik a medivezérlőn a hangerő beállitás, azt se nagyon akarja vinni. Annyi, h a gépben van egy Asus STX hangkari ami a Jriverrel van összekötve windowst kikerülve, lehet emiatt nem megy a hangerő állitás? Se kodin, se a Jriverben nem vezérli a hangerőt.

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#52547) SunMount3r válasza Valkűr (#52546) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha a direkt hardveres ASIO-ra gondolsz, akkor azt lehet tényleg nem lehet szoftveresen állítani. JRiver-ben ha a hangerő ikonra jobb klikk-elsz akkor feldob egy menüt, ahol lehet válogatni, hogy melyik "rétegen" történjen a szabályzás, esetleg azokat próbáld végig.

(#52548) Valkűr


Valkűr
őstag

Bár sztem a hangerő az lehet igy fix, és csak az erősitőn kell szabályozni? Mert a némitás működik pld. Tekerés és léptetés minden gyakorlatilag.Jriver Wasapira van belőve. Na közben a hangerőkérdés letudva, köszi a tippet.

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#52549) Valkűr


Valkűr
őstag

Akkor már csak a bekötés és a TFT kis kijelző távvezérlő dolog érdekelne. Meg látom oldalakon, h nem csak a windows jelenik meg a kijelzőn, hanem különböző system infok, ezeket se sikerült még előcsalnom :)

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#52550) python1 válasza Valkűr (#52549) üzenetére


python1
veterán

Nekem van mindkettő modell s16t és s16v.

Akkor ezek szernt már feltetted az imn VF 310-es szoftvert,ott kell állítani,hogy mit szeretnél láti a kijelzőn.Írj rám privit ,és összehozzuk. ;)
Ja olvasom,hogy asus hangkari van a gépben,nem szereti a 16v,de az s16t-vel nincs problémája.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.