Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-07-08 10:28:34

LOGOUT.hu

Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4934) bikmakk válasza dezs520 (#4932) üzenetére


bikmakk
tag

Valószínűleg azért nem mondtunk róla véleményt, mert még senkinek sincs itt ilyen lapja :)

Nekem az Asus-os kistestvére van (P5N7A-VM), azzal tökéletesen meg vagyok elégedve. h264 kódolású filmek 2-5%-os prociterheléssel futnak, x264-et nem mindet viszi, de amit igen azt hasonlóan jól. Más HD tartalmat egyenlőre nem volt módom kipróbálni. Fogyasztási, pontosabb proci-terhetéses értékek is lesznek hamarosan (kb. 2-3 hét). A gyári chipsethűtőt cseréltem le, mert minden fórumon azzal ijesztgetik az embereket, hogy túlmelegszik, bár nálam ebből eredő probléma nem volt, meleg volt ugyan de stabil. (Hozzáteszem, én a processzort is szinte passzívan hűtöm, szóval az enyém sem kapott több levegőt mint másé, sőt.)

A Gigabyte GA-E7AUM-DS2H-ról még sehol sem olvastam rosszat, sem tesztben, sem tulajdonosok véleményében, az biztos, hogy az nem melegszik a gyári hűtőjével. Ha Intel vonalon szeretnél elindulni, és hardveres gyorsítást szeretnél kisebb fogyasztás mellett, akkor válaszd ezt a lapot, ha pár ezerrel kevesebbet szeretnél költeni akkor meg az enyémet. Többnyire a közel hasonló teljesítmény mellett alacsonyabb ár miatt szoktak az emberek az AMD felé húzni.

Az AMD-s lapokról meg bőven találsz a fórumban információt, mit játszik le és hogy, mekkora terheléssel, milyen fogyasztás mellett, tényleg mindent amire csak kíváncsi lehetsz, olvass vissza. Hogy azon a konkrét lapon mi van, az úgyis látszik a leírásán is, az "amiről nem tudod mi az, arra nem lehet szükséged" elvet követve könnyen tudsz közülük választani. Egyértelműen senki sem fogja tudni megmondani, hogy melyik a jobb, mert senkinek nincs mindkettőből otthon :)

~ ASUS P5N7A-VM ~ Intel Core2Duo E7300 ~ 2x2GB Geil Value DDR2 800Mhz ~ WD Caviar Green 1TB/32MB ~ LG GGC-H20LRB ~ Leadtek WinFast TV2000 XP Expert ~ Thermaltake LanBox Lite ~ Silverstone NightJar 300W Fanless ~

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HTPC (házimozi PC) topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.