Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NORBl
aktív tag
Sziasztok !
Nem EU -ba tartozó országból, mennyi most az értékhatár, ha nem szeretnék vámot,és áfát fizetni ?
-
NORBl
aktív tag
válasz Winner_hun #43635 üzenetére
Köszi, nemrég olvastam egy 2012-es cikket ahol 45 euró volt a határ, most meg már csak 22 ? Nemsokára, már - - ba lesz.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
A PayPal von le magának jutalékot utalásokat követően ? Ami fel van tüntetve eBay-en postaköltség, az annyi, arra nem jön + - ba semmi ? Ez az "Import charges" amit írtok az összefoglalóban, ezt mindig esedékes, ha az eladó nem az én címemre küldi egyből a terméket ? Hogy tudom ezt meg, hogy kell - e + - ba fizetnem, vagy nem ? Meg kell őt kérdeznem, hogy egyből nekem küldi-e a csomagot ?
Szerk.: PayPal regisztráció első oldalán gondolom nekem a sima kell, nem a business. Ebben az esetben venni-eladni is fogok tudni, igaz ? Gondolom ez a PersonalAccount-nak felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
válasz Hintalow #43659 üzenetére
Köszönöm Hintalow és (#43660) Degeczi. Én értelmeztem félre a dolgokat. Tehát akkor az import charges az az áfát/vámot foglalja magában. Az értékhatárral tisztában voltam már, de azzal nem, hogy az összevont megnevezése ez. Az összefoglalóban olvasva az utóbbi szöveg nem volt teljesen tiszta, ezért kérdeztem rá.
"Import charges
Vásárlás során találkozhatunk ezzel a tétellel, amit szintén ki kell fizetni a termék vételárával (és postaköltségével) együtt. Ha az eladó részt vesz az ún. eBay Global Shipping Program-ban, akkor nem közvetlenül neked postázza a terméket, hanem valamelyik elosztó központba, ahonnan majd eBay valamelyik alvállalkozója fogja szállítani EU-ba és vámkezelni a termékedet. Ezután EU területén belül kerül ismételt feladásra a rendelt terméked, ami már nem lesz vámkezelve a magyar hatóságok által."[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
válasz Degeczi #43664 üzenetére
De ez gondolom ritkán fordul elő nem ? Megmondom őszintén kicsit összekavarodtam :S Ha például van EZ a termékem, és megvan adva, hogy 750 forint a posta. De mondjuk ez pont nem jó példa, mert ez Angliából jönne. Tehát ez a Globál Shipping akkor nem eu-s országokban áll fent csak, nem ?
Szerk.: és ha nem csúszik át, és jön a papír, akkor ez mennyi + költséggel járhat kb. ?
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Hétvégén is megtudom csinálni a PayPal regisztrációt ? ezt a 4 jegyű digit kódot elküldi, és e bankomban látható lesz, vagy csak munkanapokon fogom tudni megcsinálni ?
-
NORBl
aktív tag
Ha egy eladótól 22 euró alatt vásárolok, tehát pl 6500 forint-ért postával mindennel együtt, és nem eu-s országból rendelek, akkor rendelhetek még tőle, csak 22 euronként rakja össze a csomagokat, és több kisebb csomagban küldje, vagy másik eladótól rendeljem be ugyan azt, ugyancsak 22 euro alatt ? Vagy meg kell várnom amíg megjön a termék, és újra rendelni ? Vagy ez, hogy működik, hogy tudom így megúszni a vám/áfát ? Lehet ez nagy hülyeség... De hiába olvasta végig összefoglalót, és több forrást, erre nem tértek ki.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Összefoglalóban írja, hogy távol keletiek hirdetnek német telephelyet megjelölve. lyenkor kérdezzek rá, hogy megtudjam, hogyha valami gyanús lehet ? Mert ugye kéne, tudni a 22 euros határ végett, hogy átléphetem-e, vagy nem ? Vagy ilyenkor ténylegesen németbe küldik, valami központi raktárba, és onnan szállítanak szomszédos eu-s országokba ?
-
NORBl
aktív tag
Összefoglalóban írja, hogy távol keletiek hirdetnek német telephelyet megjelölve. lyenkor kérdezzek rá, hogy megtudjam, hogyha valami gyanús lehet ? Mert ugye kéne, tudni a 22 euros határ végett, hogy átléphetem-e, vagy nem ? Vagy ilyenkor ténylegesen németbe küldik, valami központi raktárba, és onnan szállítanak szomszédos eu-s országokba ?
-
NORBl
aktív tag
PayPal - hoz való bankkártyacsatolás után, mikor jön a 4 számjegyes digit kód ? Számlatörténetben meg fogom találni, és közleményben lesz majd a 4 szám ? Vagy hívogassam a bankomat, hogy megjött-e már ?
-
NORBl
aktív tag
válasz Minstrel #43792 üzenetére
Megvan. Nem a számla - történetébe rakta, hanem a kártya - történetéhez.
Szerk.: Így már nincs más dolgom csak eBay - en keresztül bejelentkezek PayPal - ra, "összepárosítom", és kész is vagyok ?
Most PayPal - on balance nak 400-at ír, ezt akkor magától visszautalja majd kártyára ?
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
válasz radi8tor #43794 üzenetére
Értem, és akkor innentől kezdve ez automata ? Veszi le a pénzt kártyámról, és küldi, igaz ? Amennyiben nemzetközire regisztráltam, tudom használni további két ebay-t is ?
ebay.de
ebay.co.ukSzerk.: Azt, hogy ne a PayPal váltsa az összeget, hanem a bankom, azt mindig a vásárlás végénél tudom át állítani ?
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
eBay-en lehet alkudozni ?
-
NORBl
aktív tag
Ha hozzáadtam már a bankkártyámat a PayPal - hoz, de viszont most új kártyám lesz, új számmal, akkor az előzőt tudom törölni PayPal - ból, és az újat hozzáadni?
-
NORBl
aktív tag
Ha megváltoztatom az eBay ID - met, akkor ez a "névváltoztatós" ikon meddig lesz a nevem mellett ?
-
NORBl
aktív tag
Az mit jelent egy hirdetésnél, hogy Note: Pls check the size box. Thx ! ? Ez a lehetőség van, meg egy - Select -. Nem dob hozzá az árhoz, ha ezt választom.
Szerk.: Róla lenne szó.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Úgy enged csak vásárolni, ha ezt a szekciót beállítom. Utána meg rákérdez, hogy cart-ba akarom rakni, vagy csak ezt az egyet szeretném vásárolni.
Szerk.: "Buying more items from this seller?
You now must add to cart to combine your order and receive any discounts that the seller may offer." Gondolom több termék esetén, egy posta miatt kérdezi ezt, nem ?Amikor fizetem a terméket, és azt szeretném, hogy a bankom váltson ne a pp, már alapból át van állítva forintra (nem is lehet mást választani), és ki is van alapból "pipálva" az ott lévő dolog. Akkor az úgy jó ? A bankom vált pp helyett ?
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Egy ilyen mennyire lehet eredeti ? Ugyan azt kapom, mint amit itthon vennék ? Biztos vettetek már memkarit, mik a tapasztalatok ?
-
NORBl
aktív tag
Ha egy rendelt termék nem megfelelő minőségű. Akkor addig nem kapom vissza az árát, amíg nem küldöm neki vissza a terméket ?
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
válasz SUPREME7 #44079 üzenetére
+ (#44080) Degeczi - Köszönöm, és mennyi Hong-Kong-ba egy csomagküldés ? Egy 2-4 ezer forintos sd kártyáról lenne szó. Ezek hitelesek szoktak lenni ? Pl ez eredeti lehet ?
(#44083) Degeczi.: Okés. Akkumulátort is nézegettem haveromnak. Azok is kamuk lehetnek ? Ez ? Mongjuk ez németből jön. Bár írtátok, hogy vannak kínaiak, német teleppel.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Ha olcsó cuccokat rendelek, és nem kapok/kérek tracking numbert, csak annyit, hogy elvileg fel lett adva. Akkor ha nincs itthon senki aki átvegye,a postán van még rá lehetőségem, vagy azt a cuccot bebuktam ?
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Amennyiben nem választható a szín, de alul írja, hogy írja le milyen színt szeretne, és a színek mellett kódok szerepelnek, akkor fizetés előtt az "add message" - nél kell a színkódot elküldeni ?
-
NORBl
aktív tag
Bankok között van olcsóbb, meg drágább ? (Havi számlavezetés, kártya éves díja, utalásnak a költsége) Vagy körülbelül mind ugyan úgy jön ki, mivel egyiknél ez a másiknál az olcsóbb ? (Nincs olyan aki sokat összehasonlított, és úgy választott, melyik jön ki a legjobban?)
-
NORBl
aktív tag
Ha kosárba rakom egy eladó több termékét, csak külön-külön tudom őket fizetni ?
-
NORBl
aktív tag
válasz raziel01 #44435 üzenetére
Az nem játszhat közre, hogy nem az én címemre kérem (Registration address), hanem egy más címre (Primary shipping address) ?
(#44436) Degeczi.: Azért szeretném így egybe fizetni, mert a bankom vásárlásonként - 10ft - al terhel, és így azt hittem egyben fizetve, csak egyszer fog 10 ft-t levonni.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
válasz Degeczi #44438 üzenetére
+ azért akartam egyben fizetni, mert annál az eladónál, ahol vásárolok, 10 napon belül 1 terméket vehetek, vagy vmi ilyesmi kikötésük van, amivel mindig egy automata üzenettel válaszolnak, hogy a vásárlók nem várnak, case-eket nyitogatnak. 27.-e óta várom, hogy berendelhessem ezt a 3-om tokot, de megint egyet tudtam csak, akkor ezért nem engedte egyben fizetni. Hónap végén tudom leadni az utolsó tok-ra a rendelést, ha még kettőt szeretnék ? :S Nem nagyon értem ennek a rendszernek az értelmét, válasz üzenetben meg stabil link-röl, meg azonnali PayPal fizetésről ír, amit nem tudom mik.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Vásárlástól számított naptól, meddig tudok feedback-et adni az eladónak ? Vagy ebből nem lehet kicsúszni ? Mintha valaki itt 60 napot említett volna.
-
NORBl
aktív tag
10 feedback-em van, de csak 9 score-om. 10 napon túl kaptam őket. (egy eladótól) Legfrissebb 2 értékelésem között 6 perc telt el. Lehet ez miatt nem annyi pontom van, mint értékelésem ?
-
NORBl
aktív tag
Ha ment az értékelés az eladó és köztem, de a termék eltört. Akkor semmi esélyem nincs már, hogy visszakapjam az árát, vagy újraküldje a terméket ?
(#44879) Silent77.: Ez egy műanyag tok, és a kivágások között tört el, ahol vékonyabb volt az agyag. Nem esett le a telefon, és amikor eltört, eláll az a része, tehát folyamatos feszülésben volt.
[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Kaptam egy full refund-ot, amit mutat is paypal, az összeget alul látom, ahol a tranzakciók vannak. A currency-nél nem látom, hogy nekem most küldtek volna x pénzt. Mi a teendő ilyenkor amikor az ember refung-ot kap ? Azt is írja, hogy erősítsem meg, hogy tudja, hogy megérkezett, aki küldte.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Napelem
- Külpolitika
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest