Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz PlatiaAmos #44896 üzenetére
4+2 megy. Memoriat en tole szoktam beszerezni. Az ar is jo, gari is van, postaz is.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Denyboygod
csendes tag
Én ezeket a termékeket javasolnám.
Mivel ez ehhez a típushoz van.
[link]
Élettartam garancia = 99 év!
beszerzésben tudok segíteni. -
somasz
Topikgazda
Biztosan a memória fogy el? Monitoroztad? Lehet, egy ssd-vel jobban járnál.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
Topikgazda
válasz PlatiaAmos #44900 üzenetére
Akkor indokolt, valóban.
És tuti e5520-asod van, nem e5520m?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
félisten
válasz PlatiaAmos #44995 üzenetére
Leeht benne CPU-t cserélni de kérdés kell e? Mihez kell a gép vagy mihez kevés?
-
félisten
válasz PlatiaAmos #45005 üzenetére
odd helyen lassabb sata port van csak igy amit ssdvel nyernek azt ott el is vesztes foleg ha csak sata1 van ott
-
adika4444
addikt
válasz PlatiaAmos #45187 üzenetére
Általában a DVD írónál csak sATA II van, amit írtál megoldható, sőt javasolt is.
üdv, adika4444
-
félisten
válasz PlatiaAmos #45187 üzenetére
SZia
Ez a legtöbb esetben igaz, hogy a HDD helyén lévő SATA port gyorsabb. Konkrét adatot nem találtam de az biztos, hogy a HDD-nél SATA2 van, ODD-nél pedig lehet csak SATA1, így a te felállásod esetében értelmét veszti az SSD.
Cseréld meg a 2 dolgot és jobb lesz, telepíteni nem kell semmit.
-
félisten
válasz PlatiaAmos #45198 üzenetére
Állítsd be a boot sorrendet rendesen a gépben.
-
félisten
válasz PlatiaAmos #45200 üzenetére
A gép nincs előttem, de lehet sorrendet állítani, jelen esetben 2 internal HDD-d van.
-
félisten
válasz PlatiaAmos #45202 üzenetére
Jól vagy beállítva, valószínűleg a HDD-n van a BOOT-hoz valami fájl, ezért nem akar bootolni.
-
félisten
válasz PlatiaAmos #45204 üzenetére
Elvben nem kell, elég ha berakod a telepítőt amikor elindul van egy számítógép javítása dolog.
BTW: ha eddig nem volt semmi bajod a géppel, elég gyors meg minden akkor rakd vissza az eredeti helyére mindet aztán használd. Majd ha újra kell telepíteni akkor elcserélgeted a dolgokat.
-
somasz
Topikgazda
válasz PlatiaAmos #47247 üzenetére
Használt e6530, e6430, m4600, m6600 erősebb i7qm procival, vagy e6440 i5-tel.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
kistewe
tag
válasz PlatiaAmos #47277 üzenetére
Mit csinálsz mikor belassul , milyen progik futnak , feladatkezelőben nézd meg tekeri -e valaki a procit.. nem fut-e Win frissítés... mikor volt ujrapasztázva? lehet túlmelegszik és visszaveszi az órajalet...esetleg inditáskor futtass egy tesztet lehet már ott hibát dob ...valamint nézhetnél hőfokot ha jol emlékszem Aidával..
uff stewe
[ Szerkesztve ]
-
Aethelstone
addikt
válasz PlatiaAmos #55161 üzenetére
Ebayon van egy csomó 2620m-es és 2640m-es I7-es. Én a minap vettem egyet a T520-amba. I5-ös 2520m-et meg szerintem a Hardveraprón is találsz, de ebayen mindenképpen.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Core2duo6600
veterán
válasz PlatiaAmos #55163 üzenetére
Néézd meg, hogy milyen cpu kkal jött ki a típus
És azok közül lehet választani.
De mennyit szánsz az üzletre ?
Nem lenne olcsobb egy erősebb gép használtan ?somasz (#55156)
Valószínű ez az amit a Command Update sem tud feltelepíteni, mert rossz file van a weben ![ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Rocko007
aktív tag
válasz PlatiaAmos #55163 üzenetére
Valassz megbizhato eladot, az Ebay Buyer Protection teged ved. Sok procit rendeltem mar ebay-rol, eddig eggyel sem volt gondom. (kopp-kopp-kopp)
-
Core2duo6600
veterán
válasz PlatiaAmos #55165 üzenetére
Arra mindenképp fogyerlni kell, hogy a hűtés el tudja vezetni a cpu melegét
egy 4 magos i7 esnél ez már probléma lehet.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz PlatiaAmos #55169 üzenetére
Milyen gép ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
somasz
Topikgazda
Terhelés alatti hőmérséklet lenne érdekes, abból lehet következtetni.
-
PlatiaAmos
tag
75fokig megy fel terhelés alatt, és 70 az átlag, ez mennyire sok vagy kevés? Ez okozhat teljesítményromlást?
-
Tothgera30
Ármester
válasz PlatiaAmos #55174 üzenetére
Friss paszta, és egy hűtés takarítás nem árthat neki.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
válasz PlatiaAmos #55176 üzenetére
Mindenképpen. Általában együtt szoktam a kettőt elvégezni.
-
embe
nagyúr
válasz PlatiaAmos #55176 üzenetére
"veszek akkor pasztát" - Lehet hülye kérdés: Hűtőt kiszerelted? Ha igen a régi pasztával tetted vissza, vagy semmilyennel?
Figyelj a csavarok meghúzására is! Keresztbe kell, és fokozatosan, hogy tökéletesen feküdjön fel a procira a hűtő. -
somasz
Topikgazda
válasz PlatiaAmos #55174 üzenetére
75 °C viszont nem sok terhelés alatt, amiatt nem lassul be a gép.
Sztem üresjáratban megy valami a háttérben (pl. windows update), azért lehet magasabb.Egy friss paszta tuti segít majd.
-
Tothgera30
Ármester
válasz PlatiaAmos #55227 üzenetére
Kifejtősen:
...sikerült találnom egy i7-es procit a dell latitude e5520-amba... - Akkor gondolom a foglalatot és a TDP értéket is megnézted.
...a jelenlegi i3-om is olyan 70-75 fokon fut pasztázás portalanítás után... - Ha az utódja is annyit fogyaszt, akkor az is így fog melegedni. Gondolom 35W, ugyebár?
...ha az i7 jobban melegszik mit tudok csinálni? a laptop dokkolva, van sok hűtőt nem birok alárakni... - Ha megfelelően választottál processzort, akkor nem fog. De mégis elnézted, és 45W-os CPU-kból vadásztál (pölö: i7-27XX), akkor egy ahhoz való heatsink-et kell beszerezned.
...hülye kérdés de proci install-nál mire figyeljek még? bios frissítés megvolt, még sose szedtem ki a régi procit, egy lapos fejü csavart láttam amikor pasztáztam azt kell elfordítani és akkor kijön a foglalatból? rendszer újrarakás nélkül megúszhatom a dolgot?... - Nem. 4 csavar a hűtőn kiteker, lapos fejű csavart elfordít, proci kiszedhető. Visszafelé pedig értelemszerűen fordítva, de YT-on kismillió "csináld magad" szerelési útmutatót találsz.
-
Aethelstone
addikt
válasz PlatiaAmos #55229 üzenetére
Hajaj...ez pedig a benézés minősített esete. Persze, hogy a négymagos is belemegy, ugyanolyan a foglalat, még talán bios frissítés sem kell, de szétolvad a géped. Ezért hangsúlyoztuk kifejezetten a proci típusát. Igen, most lehet hűtőt is hajkurászni.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
pataslogeza
aktív tag
Hello.
Ha a 35w-os processzorod 75 fokos a jelenlegi hutossel, akkor a 45w-os biztos hogy sokkal melegebb lesz es az onvedelem miatt visszaveszi az orajelet a processzor, ami miatt lehet hogy meg az i3-masodnal is rosszabbnak fogod erezni. Szerintem legjobb lenne ha azonnal felhivnad az eladot, hogy ne postazza hetfon mert kiderult hogy nem jo a te gepedbe mert 45w-os processzor, a tiedbe meg 35w valo. Aztan majd olyat vegyel ami biztosan jo lesz a gepedbe, nem csak talan. -
Tothgera30
Ármester
Olyan heatsink-et esetleg faragni tudsz bele, de egyszerűbb ha 35W-os TDP-vel rendelkező CPU-t keresel.
-
embe
nagyúr
válasz PlatiaAmos #55242 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg: Ha túl melegszik a laptopodban, akkor az - feltételezve hogy a proci hibátlan - nem az eladó sara. Így hogy "visszaküldözgeted" csupán az eladó jóindulatán múlik, hogy visszaveszi-e. Ha nem venné vissza, szavad sem lehetne, mert Te voltál figyelmetlen.
Szerencsére ebben az esetben ez nem játszik, mivel ígérete szerint visszautalja a pénzed.
-
Pyrandus
tag
válasz PlatiaAmos #55242 üzenetére
Egyetértek, végülis jóindulattal korrektmód lezárul az ügy.
A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
nagyúr
válasz PlatiaAmos #73267 üzenetére
Gondolom driver, ha eddig nem volt ilyen gond, és a driver frissítés után igen
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz PlatiaAmos #73269 üzenetére
Én inkább visszaraknám a korábbi drivert. Alapszabály, hogy ami jól működik, azt nem szabad megjavítani.
-
addikt
válasz PlatiaAmos #73341 üzenetére
Ez sokminden lehet. CPU milyen? Firmware verziók a legfrissebbek? Driverek a legfrissebbek?
Milyen kábellel vannak összekötve, milyen porton és milyen monitorok ezek pontosan?
Milyen felbontást akarsz beállítani?
Minden más amit a dokkolóra kötsz az működik?"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
HARDVERAPRÓD
válasz PlatiaAmos #73748 üzenetére
Hagyd lehűlni, majd indítsd el és használd/teszteld.
-
HARDVERAPRÓD
válasz PlatiaAmos #73750 üzenetére
Semmivel, használd
-
SzaboZE
addikt
Nem igazán tud túlmelegedéstől elromlani, van benne védelem, ami lekapcsolja a gépet, ezt meg is tapasztaltad, nem lett baja.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
hhgygy
senior tag
Az, hogy alig bírtad megfogni a házat, nem jelent semmit, ezek az alkatrészek 90-100 fokig is felmelegedhetnek terhelés alatt (legalábbis a processzorról tudom), afelett meg úgyis lekapcsol. A kezednek már 60 fok is forró.
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
HARDVERAPRÓD
válasz PlatiaAmos #74194 üzenetére
Szia. Irst drivet tallózd be, vagy a biosban a háttértár résznél a RAID ON lehetőséget válaszd.
-
HARDVERAPRÓD
válasz PlatiaAmos #74196 üzenetére
Gyártói oldalon. Dell oldalán. Google dell drivers, majd katt a dell oldalra, ott beírod a notid service tag számát. Megkeresed az intel rapid drivert. Pendrive kicsimagolod, majd ahol most nem lát meghajtót, ott betallózod. Ez egy asus leírás: [link]
-
tag
válasz PlatiaAmos #74661 üzenetére
Rakd fel rá a Microsoft oldaláról leszedhető Windowst pendrive segítségével.
Forrás: Windows letöltésFujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- Gyári Lenov 90w laptop hálózati töltő sárga, téglalap alakú csatlakozóval!
- HSPA 4G Modemek HP,Dell, Lenovo Ingyen Posta
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest