- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xXxian
senior tag
válasz
szabonagyur #36694 üzenetére
BIOS mindig a TÉNYLEGES hardware-t mutatja? - erre még megvárom a választ.
Most már irtóra kíváncsi vagyok.
-
Damage401
senior tag
válasz
xXxian #36693 üzenetére
Nem egészen, mivel ha más kódot kap, azt fogja jelezni. BIOS frissítésnél ha biztosítod a hálózatot akkor nem csinálsz bakit. Leszeded az exe filet, lefutattad, még akkor is ha azt írja legfrissebb van rajta (kétlem) újraindul. Majd fekete képernyőn, lesz pár mondat. Piros csíkban felül egy INSp10Y valami, meg a százalék lejebb hogy hol tart, addig a venti is zúgni fog mint állat.
-
xXxian
senior tag
válasz
szabonagyur #36690 üzenetére
Az a terv, hogy holnap visszaviszem s kérek cserébe egy rakás kp-t. Remélem nem lesz gond.
Érdeklődni azért érdeklődtem hogy tanuljak - nagyon köszi a segítséget.
Megnézem még ezt az ethernet-dolgot...meg a wifi-t. Utóbbihoz (ha driver ok) lehet tudni a kliens nevét? Vagy ne kell Dell software, csatlakoznia kellene W7 alól is?
-
xXxian
senior tag
válasz
szabonagyur #36688 üzenetére
Címke 3521-7134, belül i5 hologrammos.
BIOS: 5521; i73537U
-
szabonagyur
félisten
válasz
xXxian #36687 üzenetére
Na kezdjük ott, hogy a kisebb HDD-re való cserét nem kellett volna elfogadnod, nem azt vetted meg!
Szerintem azzal a géppel sok minden nincs rendben, de amúgy ha megnyitod a rendszer tulajdonságait milyen procit ír ki?
Driverek csak Dell oldaláról szabad felrakni, és fel kell az Intelét előbb majd az AMD-t.
Azzal a géppel vagy valami nagyon nem jó vagy user hiba. -
xXxian
senior tag
válasz
szabonagyur #36686 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Igen, 3521 házában van, az 5521 tán már fém burkolatú. Akár örülhetnék is a kéretlen upgrade-nek - ha működne a gép rendesen
Video: ez új nekem (mint említettem Packard Bell másképp működik).
Nem vagyok szakember, csak lelkes amatőr, nagyon sok gépre dobtam már fel mindenféle szoftvert, de ez kifejezetten"szivat".
Először nem sikerült W7-et telepíteni. Este 9-től hajnal egyig próbáltam, kb. ötször. A legvégén, talán az utolsó restart-nál no boot from hdd. Csak újraindult. És újra. Meg újra. Amíg le nem lőttem. Van rajta valami diagnostic tool, lefuttattam. HDD hibát jelzett (talán 200-01-45 kód). A boltban kicserélték a HDD-t. Kisebbre (!) Ugyanaz a hiba. Végül szereztem másik W7 DVD-t, az működött. De a video driverek már nem (Dell honlapjáról; most tán egy beta van fenn AMD honlapról), Wifi azóta sem. Nem jelez, nem lát hálózatot, ámbár a visszajelző led világít.
Ethernet csatoló hibát is jelez (eszközkezelő), de nem tudom javítani / frissíteni...
-
szabonagyur
félisten
válasz
xXxian #36685 üzenetére
Szia
Élményindex nem mérvadó semmire sem, szóval mindegy mivel számol. Nem szabad letiltani az intelt, mehet az amd mellett ha kell átkapcsol rá. Élményindexnél azért nem kapcsol mivel a kapcsolásért felelős program nem igazán tanúsít nagy erőforrás igényt a programnak.
Ez a más van a burkolat alatt dolog elég érdekes. Nem hallottam még ilyet, hogy ennyire más, de amúgy külsőre is van tudtommal különbség a 3521 meg 5521 között. A ház 3521 amúgy?
Normális, hogy nincs DVD hozzá, netről kell leszedni, oylan pedig nincs, hogy nem megy a Wifi a gyári driverrel.
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Elnézést kérek ha már volt: Dell-nél gyakran előfordul, hogy nem az van a burkolat alatt, aminek lennie kellene? Ami a címkéken van: inspiron 3521 i5-tel. BIOS szerint pedig a vas egy 5521-es, i7-tel...
Normális hogy nincs telepítő CD/DVD? Dell oldalán pl. 6 wifi drivert találtam, egyiket sem sikerült feltenni.
Intel VGA mellett ott a Radeon is...élményindex csak az Intellel számol, ha letiltom az Intelt (mint a PB notebook-unkban) pár perc múlva jön egy hibaüzenet, hogy a Radeon nem működik megfelelően.
Ez, így mind normális..?
Köszi,
X -
Tomikapc
aktív tag
Üdv. Van egy 5521-es Dell-em. I5 proci, 8 giga ram, 8530M 2Gb dedikált vga-val.
Windows 8.1 PRO van fenn, a legújabb driverekkel, a legújabb bios-szal.Amikor a laptop kijelzőjét használom, akkor nem jelentkezik a probléma, de ha hdmi-vel kikötöm fullhd-ra akkor igen.
A ventit folyamatosan 5000-en forgatja és mondanom sem kell mennyire idegesítő. a CPU terhelés 10-20% körül, a hőfok meg 47... Teljesen indokolatlan a hűtés, főleg ekkora fordulatszámon.
Ha windowsban átkapcsolom energiatakarékos üzemmódra, akkor leáll a hűtés, de visszaveszi a procit 0,77GHz-ra, ami netezni is kevés. Arról nem beszélve, hogy néha energiatakarékoson is elindul a hűtő maxon. Mi lehet a baja? Már nagyon elkeserített többször ez a gép, a kijelzőkábelt is cserélni kellett, az ssd is behalt (ez mondjuk a kingston hibája). Mit lehet kezdeni vele, hogy halljam a film hangját is amit nézek, ne csak a hűtőt? Köszi a tippeket. -
Elixión
tag
Mi a véleményetek a Dell Inspiron 7537 Laptopról?.. mindenképp alumínium házast akarok.. annyi bajom van vele h nincs benne ssd -é de gondolom lehet kérni megrendeléskor.. vagy esetleg tudtok jó árban mondani alumínium házas laptopokat?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Egy Dell L. E6410-esben lévő 1440x900-as panel milyen egy Thkinpad-ben lévő ugyanilyen felbontású panelhez képest? Volt E4200-m és ott nagyon meg voltam elégedve a színekkel, Tp-eknél hiába a nagy felbontás, maga a panel minősége nagyon nem az igazi. Alacsony kontraszt, és gyenge színek jellemzik. Ha ezekben jobban teljesít az E6410, akkor lehet, hogy inkább azt választanám a Tp T410 helyett.
-
se4ever2
aktív tag
Sziasztok!
Vostro 5470-eshez honnan tudok ujjlenyomat-olvasó szoftver letölteni?
-
Lajos41
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude d600-as laptopom, használtan vettem aksi nélkül. Most vettem bele egy új aksit,de nem
tölti,lenne valakinek valami ötlete megköszönném. üdv. -
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Adott egy barátomnak egy Dell Inspiron n5110. Újratettem neki a rendszert, minden nagyon szépen klappol, viszont nem tölti az aksit. Amikor kapcsol befelé, már akkor is felhívja erre a figyelmem. Megpróbáltam pár dolgot... pl hard reset. De Semmi változás. Ezelőtt még tökéletes volt! Mi lehet a gond?
üdv.
-
akyyy
senior tag
Más: ki kéne már portalnítani a gépet is. Még régebben felhivtam a Dellt, hogy mondjon nekem Miskolcon egy olyan szervízt, ahol megcsinálják ezt anélkül, hogy elveszne a garanciám. Ajánlottak is egy céget. A minap felhívtam őket, azt mondták 1 napot ott kell hagyni, és 6500 lesz.
Mi a roszsebb, annyiért megcsinálom én is
-
akyyy
senior tag
Miért van az, hogy a különbözö játékok, programok a beállításaikban csak azt látja, hogy Intel HD Graphics 4000, miközbe ott van a Radeon 7500-as is, és be is van állítva a választható grafikus beállításnál?
-
Emi1986
tag
válasz
Finaly #36669 üzenetére
Hy!
Attól függetlenűl, hogy nem tapasztalsz hibát a géppel, attól néhány fagyás vagy autómatikus újraindulás utalhat merevlemez hibára. Vannak programok amivel le tudod tesztelni, hogy szektorhibás-e a merevlemezed.
De talán a leg gyorsabb, ha feldobsz a gépre egy hdd sentinelt és az megmondja, hogy milyen állapotban van a hdd.Az pedig megint 1 másik dolog, hogy a Dell egy adott szériához melyik beszállítótól tudott jobb árat kialkudni. Tény és való, hogy egyes mervlemez gyártók nem állnak ahelyzet magaslatán, de a nemes márkáknál is nagy a szórás.
A gépvásárlás kapcsán biztos ad majd valaki tippet.
Üdv.
-
premete
veterán
válasz
Finaly #36669 üzenetére
"Sokan mondták, hogy a Dell notebookok többsége HDD hibás"
Nagy marha lehetett, aki ezt mondta, és valószínűleg fogalma sincs a számítástechnikáról, ugyanazok a HDD-k vannak minden laptopban, nincs olyan, hogy "dell hdd", ahogy nincs mekkbuk ram sem.
A mostani Inspironok Hasswell i5-tel eleve kettővel jobb vgával bírnak, ha nincs rá kifejezett igény, akkor a dedikált vgákat kerülném, ezek a legtöbb problémát okozó alkatrészek, ezek is márkafüggetlenek, nem a Dell gyártja őket. -
Emi1986
tag
Hali!
Kicsit körülményes a hiba megoldása, mert mindig utaznom kell 100km-t, hogy ha meg akarom nézni/csinálni.
annyit tudtam előrelépni a dologban, hogy a dokkolót leteszteltem itthon 1 másik géppel. d620-as laptopon (XP-vel) a dokkoló dvi kivezetéséére duktam a dvi-hdmi átalakítót; a tv-be pedig a dhmi kábelt.
Szépen ki is dobta a képet a tv-re.Szóval a kimeneten kimegy a jel.
Megpróbálom újratelepíteni a gépet és felpakolni minden meghajtó programot és delles applikációt.
Üdv:T
-
Finaly
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Dell Inspiron R15 laptopot használok, amely:
Intel i3, 500GB HDD, Nvidia Geforce 525M 1GB, Intel HD 3000 vga, 8GB DDR3 RAM paraméterekkel rendelkezik. Körülbelül 2 éves múlt most a gép.Olyan kérdésem lenne, hogy ha új notebookot szeretnék majd vásárolni a közeljövőben (esetlegesen játékra is használnám, mint Tera vagy Aion), egy kicsit jobb hardverrel mondjuk Intel i5 és jobb VGA, melyik Dell notit mernétek ajánlani olyan 150-180e kategóriában?
Sokan mondták, hogy a Dell notebookok többsége HDD hibás, ezért nem szabad azt venni, de nekem a mostanival sincs semmi bajom és még sose kellett vinni szervizbe se.
Köszönöm!
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36665 üzenetére
Semmit nem tudok róluk, így kapta kézhez a gépet ismerősöm.
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36663 üzenetére
Tehát távolítsam el mind a 3-at? Utána pedig magától fog telepíteni valamit, vagy mire számítsak? .. Nem teszek kárt semmiben ha kitörlöm őket?
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36660 üzenetére
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36658 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/140202/asdasd3409_www.kepfeltoltes.hu_.png ??
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36658 üzenetére
Jó, bocs.. nem akarja feltölteni a képet.. 2x feltöltöttem már, de nem mutatja.
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36656 üzenetére
Mit gondolsz?
-
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36654 üzenetére
Skypenál azt írja, hogy nem található webkamera. A frissítést pedig ott az eszközkezelőben végeztem el. Azt írja, hogy nincs csatlakoztatva, de frissíteni tudtam. Lényeg, hogy legfrissebb driver van, ezt írja. Viszont használni nem tudom.. Valahogy rá kéne venni, hogy lássa.
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36652 üzenetére
Nos! Betekintettem az eszközkezelőbe és rájöttem, hogy vannak rejtett "blokkok" is. Megtaláltam a drivert, képeszközöknél. Frissítettem is, "Integrated webcamera" néven van jelen. Viszont azt írja, hogy jelenleg nincs a géphez csatlakoztatva.
Most hogyan tova? -
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36647 üzenetére
És ha megpróbálnék rádobni egy drivert, akkor nem jelenne meg? Esetleg ötlet, hogy honnan tudnám ezt a drivert megszerezni? (Egy próbát megér, nem?)
-
hqsystem
csendes tag
válasz
szabonagyur #36645 üzenetére
Üdv!
Win8, eszközkezelőben pedig nyoma sincs..
-
hqsystem
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm nemrégiben vett egy Dell Inspiron 3721 típusú laptopot. Olyan problémája van, hogy a kamerához nem telepítettek drivert, így nem tudja azt használni. Próbáltam neki laikus módon segíteni, olvasgattam magyar és angol fórumokat, oldalakat is, de semmit nem találtam. Ezen kívül próbálkoztunk driver-kereső programmal is, ami elvileg megkeresi és feltelepíti a hiányzó drivereket, de az sem találta meg.
Van esetleg ötletetek, mit tudnánk kezdeni a gépével?
Előre is köszi! -
mghltm
addikt
válasz
DeathAdder #36642 üzenetére
"alapból 80 fok körüli a hőmérséklet, talán valami hűtő gebasz lehet vele" - az lesz
pasztazas es takaritas kell neki minel gyorsabban!
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Egy Dell Vostro (netommilyen notebook), időként, játék, filmezés közben kékhalálozik, majd csak rövid idő után lehet újra elindítani.
i3 CPU van benne, de alapból 80 fok körüli a hőmérséklet, talán valami hűtő gebasz lehet vele?
Sajnos sokkal többet én sem tudok róla, egy haverom notebookjáról van szó, ő is csak elpanaszolta ezt nekem. Szerintetek?
Nem túl meleg ez a cpu? az OS-t kizárnám, mert szinte új W7 van rajta.. -
webdeejay
aktív tag
Ha 7537-et akarsz venni, ebben bizony nincs DVD író. Egy darab 2.5" hely van benne, illetve egy mSATA SSD-nek való hely, elvileg, de nagyon meg kell bontani, hogy ehhez hozzáférj(a support azt mondta, hogy nem garivesztéses a dolog, csak ha vissza akarod küldeni, akkor ki kell venni az SSD-t). Gondolom emiatt nem lehet RAID-be állítani a dolgot, csak IRST(ami ugye cache-ként használja a max. 64 gb-os SSD-t). Mivel nincs RAID és nem kell az IRST, akkor AHCI van csak, de alapbeállításként az van belőve.
-
válasz
werszomjas #36638 üzenetére
Csak ki kell kapcsolni a BIOS megfelelő menüpontjában. A reset ezen nem segít.
-
Lajos 41
újonc
Üdv.
Segítséget kérnék,...van egy Dell Latitude d600-as laptopom. Kb. 3 éve vettem aksi nélkül,most tettem bele egy új aksit, azt vettem észre,hogy a laptop nem tölti, van valakinek ötlete,hogy mi lehet az oka? -
werszomjas
addikt
Le van védve jelszóval a gép, mivel lehetne kivenni, hogy ne kérje minden indulásnál?
Tudom a jelszót, csak nincs kedvem mindig beírni.
BIOS alapbeállítások, win újratelepítés nem segít.
Gondolom valamelyik securty program kéne hozzá. -
mghltm
addikt
válasz
cannyon #36634 üzenetére
Ez szerinted jó keretnek? - nem jo, mert 5,25-os meretu es asztali gepekbe valo
Ha jól tudom ez serial- ATA s és kell hozzá valami amit rá tudok húzni az ssdre. Ezen a videón 1:40 van amit rá kell rakni - igazad van, a specko kereten kivul szukseged lesz a videon lathato sata atalakitora ( ez valami hosszabito feleseg )
kifejezetten ilyet keress a neten, ebay-en ujonnan vagy itthon bontott gepbol tudod beszerezni
-
-
cannyon
aktív tag
válasz
mghltm #36632 üzenetére
Ha jól tudom ez serial- ATA s és kell hozzá valami amit rá tudok húzni az ssdre. Ezen a videón 1:40 van amit rá kell rakni
-
-
-
mghltm
addikt
válasz
cannyon #36627 üzenetére
gyarilag mindket helyhez van beepito keret, a kepen lathatoak
a szabad helyre berakod az ssd-t es rogzited 4 csavarral, aztan modositod bios-ban az inditasi sorrendet
-
cannyon
aktív tag
Sziasztok!
Volna nekem egy DellStudio1749 laptopom 2 merevlemez fér bele és egy samsung sata 3 ssdt szeretnék belerakni, csak azt nem tudom mit kell még hozzá vennem hogy be tudjam rakni, és ehhez kérném a hozzáértök segítségét.
-
Véletlenszerüen de elég sűrűn így indul a gép:
Pedig nincs is dokkoló a d630-on. Van ötlet mi okozza? -
VGYke
addikt
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítőkész válaszait!
Volt már DELL-el dolgom, egy Dell Inspiron 9400 személyében, ami sajnos meghalt, és most Dell XPS fórumlakó társunk boxol a javításával, hát ha sikerül életet lehelni bele...
Na ez a márkahűség, ha egy javíthatatlanná vált Dell után, minek a javítását a DELL szervíz is visszautasította, ismét Dell-t választ az ember
Szóval az Inspiron 9400-nél is volt valami hasonló gyári bakup, de én sem próbáltam ki.
Mondjuk annál a laptopnál, mivel freedost tartalmazott, tudatlanul helyből azzal kezdtem hogy legyalultam a HDD-t. De aztán valahol a DELL honlapjáról (vagy máshonnan?) sikerült letöltenem egy olyan "boot"? DVD-t, ami helyrerakta a HDD-t. -
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Munkahelyen lecserélték a Latitude E6500-as gépeket E6530-asokara, így hozzájutottam az előző géphez.
A gondom az, hogy a processzor sebessége terhelés alatt sem akar 665MHz fölé menni. Frissítettem a BIOS-t A13-ról A29-re, SpeedStep be van kapcsolva, akksi berakva, táp 65W-os, Windows energiasémája teljesítménycentrikusra állítva. Proci P8600.
SpeedSteppel: kep
SpeedStep nélkül: kep2
Mi lehet a gond? -
rizso
addikt
Ha meglesz a gép, kiírod a gyári ~11GB-os lemezképet pendrive-ra vagy dvd-re a gyári backup szoftverrel, és azzal elvileg bármikor visszaállíthatod az eredeti rendszert. Még nem próbáltam, de szerintem nem is kell a HDD-t klónozni, elég ha simán a gyári lemezképről telepítesz az SSD-re.
-
Chabi
aktív tag
Sürgős!
Hogy lehet leszedbi a laposom bill. jének kábelét???
(ui.: mivel nem vagyok "gépközelbe"
ezért nem tudom megnézni, és a mobilnetem is korlátozva van azért irtam ide)
Szerk.:
bocs a hülyr kérdésér, rájöttem -
Pala
veterán
válasz
premete #36616 üzenetére
Na erről édesanyám notija ugrik be (valami olcsóbb Toshiba, nem emlékszem a típusra). Boltból frissen hazahoztuk, otthon megnéztük, 55 (!!) program volt telepítve rá gyárilag (ebből kb. 10-nek ha volt értelme), rengeteg process futott a háttérben. Lassú is volt, mint a dög, rákérdeztem, nem lenne-e jobb egy friss Win install, csak a tényleg szükséges dolgokkal. Válasz: "Nem, nem véletlenül van ez így!"
Nah, úgy is maradt...
-
premete
veterán
Driverekkel nincs gond, a Delltől letöltöd a legfrissebb .cab fájlt és kész. Amúgy a windows 8/8.1 majdnem mindent felismer, bár alapból én a w7-et tenném fel. Próbálj a Delltől kérni telepítőlemezt, ezt nem próbáltam, mert nekem megvan a W 8.1 Enterprise a Microsofttól, illetve a Dell OEM w7 is. Mondjuk, mióta w7-re visszaálltam, a ráncaim is kisimultak.
-
szabonagyur
félisten
Felrakhatsz más Win8-at is. Mivel gyárilag tartozéka a BIOS-ba van mentve a Win8 kulcs, így ha felrakod a megfelelő verziót (Pro vagy Core ezt tudod mivel adták) akkor automatikusan aktiválja magát a rendszer.
Biztonság kedvéért Aida-val érdemes kimenteni a telepítési kulcsot azért
Valamint ha van a kulcsod akkor erről az oldalról leszedheted a telepítőt is, valamint a program elkészíti a telepítőt is Dvd-re vagy Usb-re
[link]
Driver ügyben pedig nem tudsz és nem is érdemes más forrást használni mint ami a Dell oldalon van, ez egyben a legfrissebb is.@(#36619) premete: nem személyeskedés de téged miért zavar annyira, hogy meg akarja tartani a jogtiszta Win8-ot? Az egyértelmű, hogy Win7 párti vagy de nincs baj a Win8-am sem
-
VGYke
addikt
válasz
premete #36616 üzenetére
De a szűz telepítést meg fogom tudni oldani pl. Win8 lemez hiányában? Gondolom Win8-hoz csak kapok kódot, annak ellenére hogy előtelepített? Tényleg nem volt még dolgom ilyennel, meg Win8 telepítő lemezem sincs.
A driverek miatt csak egy kicsit aggódom, mert úgy is az az első, hogy szétnéz az ember az interneten a frissebbekért.... (Először a Dell-nél, másodszor a gyártónál, de ha másképp nem megy, eszközkezelő, részletek, hardverazonosítók és Google) -
VGYke
addikt
válasz
szabonagyur #36613 üzenetére
Köszönöm! Esküszöm elkerülte a figyelmem!
"valamint SSD-re állás is menni fog" Belemerülve Avicularia fényképébe, azért a klónozás (ha azt akarom, hogy az SSD ugyan azt tartalmazza mint a HDD), nem is lesz olyan egyszerű, illetve lehet hogy az, csak én nem csináltam még ilyet és nem értek csak a Norton Ghost-hoz....
Az ábra szerint van vagy 7 rejtett, különböző terület, ebből első és utolsó kb. 1 MB nem particionált, a 4. egyéb típusú valamilyen célra fenntartott jelzésű üres is.
Na de ez már tényleg nagyon off itt..... -
VGYke
addikt
válasz
szabonagyur #36610 üzenetére
Persze zavar, de speciel a te válaszod nem látom és amit látok, vagy megköszöntem, vagy válaszoltam.
Nem kizárt hogy bizonyos üzenetek elkerülik a figyelmem, mert itthon ugyan, de dolgozom és lazításként nézek be néha-néha ebbe vagy abba a fórumba... Ha megbántottalak a válaszod figyelmen kívül hagyásával (amit nem olvastam), elnézést! -
VGYke
addikt
válasz
webdeejay #36604 üzenetére
Avicularia, webdeejay köszönöm!
Avicularia: Nem igazán értek a rejtett partíciókhoz, de főleg nem ahoz a programhoz, amiből a képet készítetted. Akkor hány db rejtett partíció is van a HDD-nwebdeejay: mit értettél ezen, hogy: "másik az Intel Rapid Storage"? Én a régi asztalin csak azért telepítettem az IRST-t, hogy ne látszódjon mint eltávolítható eszköz az SSD.
A mostani asztalin is telepítettem, szerintem teljesen feleslegesen, mert az UEFI BIOS-ban már beállítható, az eszköz eltávolíthatósága.
DELL laptopoknál ez ügyben mi újság, ha nincs RAID és nem kell az IRST? -
VGYke
addikt
válasz
premete #36602 üzenetére
Félre értettél, vagy én értettelek félre? Alapból csak HDD van (lesz = mert ma nem jött meg) benne, csak a későbbiekben tervezem a HDD-t SSD-re cserélni, de akkor meg nem lesz benne állandóan a HDD, csak kintről USB-n, vagy ilyen mókolással, ahol is vagy a DVD-t, vagy a HDD-t dugom be. Persze ha megoldható, fogalmam sincs erről, csak ajánlották a megoldást. Vagy a DVD a gép megbontása nélkül kihúzható (mondjuk ilyennel még nem találkoztam) és helyére bedugható a linkelt keret
Tehát az AHCI azért lenne fontos, mert nélküle tudtommal nem működik a SSD-n a TRIM.
A kezdeti HDD-n meg azért lenne fontos telepítés előtt bekapcsolni, hogy Win8 telepítés után csak klónozni kelljen a HDD-t az SSD-re, a win ne vegye nagyon észre a cserét...
(Telepített win alatt régebben csak a registry mókuskodással lehetett megoldani az AHCI váltás, vagy persze a win újratelepítésével. Viszont a win8-nál fogalmam sincs mi van....)Na persze amit írsz: "Van egy rejtett partició, ahonnan újra lehet telepíteni bizonyos billentyűkombinációs indításnál." és ha így következmények nélkül a végtelenszer újra tudom telepíteni, akkor nincs más dolgom a távoli jövőben, mint az SSD-re klónozni ezt a rejtett partíciót, az SSD maradék területét helyes eltolással megformázni és mehet előlről a telepítés. Vagy rosszul gondolom
-
-Dave-
csendes tag
Üdvözletem
Aziránt érdeklődnék, hogy a Dell Inspiron 7537 -es laptop jelenlegi felszereltségével meddig lesz még kapható? Nyár elején tervezem a vásárlást, és az eddigi leírások alapján nem tűnik rossz beruházásnak. (Fő szempont, hogy jó teljesítménye legyen játékokhoz is, ám ha munkára használom jó ideig bírja az aksi.)
-
ruzsabazsa
aktív tag
válasz
szabonagyur #36601 üzenetére
Értem csak megerősítésképpen.Vissza fogom vinni.Köszi!
-
premete
veterán
Van egy rejtett partició, ahonnan újra lehet telepíteni bizonyos billentyűkombinációs indításnál.
Alapból a hdd/ssd a biosban "raid on"-ra van állítva, ezt hagyhatod nyugodtan, gyorsabb az ssd is így, mint ahci-vel.
Mondjuk én a windows 8-tól is megszabadulnék, és tenném rá a windows 7-et. -
szabonagyur
félisten
válasz
ruzsabazsa #36600 üzenetére
A kérdésed az volt, hogy normális e vagy nem. Én válaszoltam rá, hogy nem. Ez akár előjele is lehet egy későbbi problémának. Ha most vetted miért nem viszed vissza? 3 napon belül vagy simán cserélniük kell a cuccot kérdés nélkül. De ha neked jó így használd..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged