- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
mghltm
addikt
válasz
Tothgera30 #34898 üzenetére
garis marad az uj proci kivetelevel
-
GeGexx
aktív tag
Sziasztok, Inspiron n5110 billentyűzetet könnyű otthon cserélni? Esetleg leírást tudtok? Angol is jo.
-
Dell Latitude E6520-as CPU csere esetén is garanciális marad, mert erősebbre cserélném benne?
-
premete
veterán
válasz
premete #34892 üzenetére
Szóval:
1, Csomagolás dizájnosabb, benne van a windows 8 visszaállító lemez +Webcam Business dvd (nem tudom mi az, nem bontottam ki)
2, Töltő újabb fajta, lapos, még kisebb
3, Méretben jóval kisebb, kb. az e6230 zsanérig ér az e7240 ha rátesszük, 1.6 kg.-val szemben 1.36 kg.
3, Teljesítményben kb. ugyanaz az e6230 i5 3360, mint az e7240 i7 4600U. Tehát kell ez az i7 4600u, ha nem akarunk visszalépni az e6230-tól teljesítményben (az Intel 4400 is magasabb órajelen megy az I7 4600U esetén).
4, Fogyasztásban jobb az e7240-es, wifin az AIDA 10 óra körül ír, az e6230-asnál 7 óra körül (maximum értékek).
5, Windows 7 professional van rajta előretelepítve, windóz nyóc dvd-n.
6, Kijelző kb. ugyanaz, az e6230-as LGPH-ja élénkebb, az AUO-hoz hasonlít, gyártó ismeretlen (AIDA-ban is csak valami számsor van, amit a google sem talál).
7, E7240 Liteon 256 GB msata lényegesen gyorsabb, mint az e6230 samsung 830 sata3 (Crystaldiskmark), mindkettő a gyorsabb, Raid On módban van, nem ahci).
8, Billentyűzet egyformán jó mindkettőben.8, E7240 ram gyorsabb
9, E6230 i5 3360 valamivel gyorsabb Aida szerint, mint az e7240 Haswell i7 4600UHozzáteszem ez az e7240-es fullextrás, legerősebb cpu, legnagyobb ssd, 8 GB ram, fingerprint, smartcard, 42 mbites wwan,webcam, nagyobbik akku, stb.
Konklúzió: Meggondolom, melyiket adjam el........
-
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék Van-e ilyen kábele valakinek SATA Hard Drive Cable ? Ha igen, milyen árban van? Dell Studio 1537 PP33L Tag: D3Q074J -z kellene. Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!
Ha pedig nincsen nem tudjátok honnan tudnék szerezni?? Asszonyom gépébe kellene, mert így rá van kattanva az én asztali gépemre.
-
WeeFeeri
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dell nootebookom intel i5 2410m 2,3ghz 2mag 4 szálas procival. Szeretném megkérdezni hogy a proci Előre is köszi
Üdv
Feri -
cudarz
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a FHDs, i7-es Inspiron 7537-et. Studio XPS 16-ról váltanék, ismét XPS-t szerettem volna, de a közel 500k-s ár nagyon sok.
A 7537 kijelzőjéről tudnátok mondani tapasztalatokat légyszi? A sima HD-st láttam élőben, az nagyon fakó volt és kifejezettem gyenge, a FHDs remélem sokkal jobb. Blu Rayek nézésére elég jó minőségű? Szép a képe? Teltek a színek? Van különbség az Inspiron és az XPS FHD kijelzői között? Ez az egyik legfontosabb kritérium a számomra.
Köszi a válaszokat előre is.
-
PNP
őstag
Sziasztok!
Dell Vostro 1510-hez keresek kijelzőt. Ehhez létezik például nem gyári, IPS megoldás? Találtam egy magyar oldalt, ahol használtak futnak 25-ért, amennyi amúgy nem lesz rá, viszont elég sokféle típusszámmal szerepel, ezek mennyire felcserélhetőek? Ebayen kívül van még alternatíva?
Köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok!
Win 8/8.1 fórumban kaptam választ arra, hogy a drivereket is frissíteni kell (ha szükséges) windows 8ról való frissítés esetén (Áruházi).
A kérdésem a következő: ha kell valamit frissíteni, akkor milyen sorrendben legyen a telepítés?
Dell 3521 -
Ukraan
aktív tag
Valaki használ ilyesmit közületek, srácok? 3521-es notimra szeretném egyszerre a mikrofont és a hangszórót rákötni.
-
-
somasz
Topikgazda
válasz
FoxiestFox #34859 üzenetére
Szerintem Vostro 3460!
Lekerekített touchpad, FPR helye és a billentyűzet alapján én egyértelműen Vostrora tippelnék. Méghozzá kisebb, mint 15%, mert nincs külön numpad. -
válasz
Avicularia #34861 üzenetére
Homeland, ja. Nekem is Latisnak tűnik, de nem vagyok igazán képben Dellel.
-
Avicularia
veterán
válasz
Homeland? Abban mindig Latitude-al nyomul Mandy Patinkin ha jól láttam.
-
fero02
nagyúr
válasz
Inspiron 3521 echte így néz ki pl...
-
-
-
TheProb
veterán
válasz
cellpeti #34837 üzenetére
Már beszéltük itt is meg privátban is, hogy a dell féle driverek 1 kalap sz@rt se érnek.
intel oldalárül szedd le a legújabb vga drivert majd a 13.9-es ati-t tedd fel. De ezt már olyan sokszor lezongoráztuk, hogy nem értem mért nem azzal használod... Még leírást is írtam lépésről-lépésre.Más: Mennyi az esély arra, hogy 5537-en tudok hackintosh-t futtatni? Egyenlőre csak virtalbox-on akarom kipróbálni
-
macko20
őstag
Hali ha a d810-ben rossz a töltés vezérlő ,port replicatorról elindulhat?
-
Avicularia
veterán
Ma elvitték a 7720-at, elég jó áron sikerült túladni rajta. Május elején 6500-ért vettem, most pedig 6200-ért talált vevőre. Maradnak a Latitude-ok.
-
emzsolt
csendes tag
Sziasztok
Dell inspiron 7520-am van. Sehogy sem tudom működésre bírni az amd hd7730-as videokártyát. Az eszközkezelő látja, de hiba miatt leállítja, nem tudom használni. A hd4000 tökéletesen működik. Próbáltam már mindent; újra tettem a drivert, ugyanez van. Letiltottam az alaplapi viedókártyát, hogy csak ezt lássa; semmi változás. Biosba is belenéztem, de semmi idevágó lehetőséget nem találtam. Mi lehet a baj? Hogy tudom megoldani? Megmondom őszintén nagyon idegesít, mert nem volt egy olcsó gép. Válaszokat előre is köszönöm.
-
HaZse
őstag
Normális notit kell venni. Játszani meg asztali géppel kell. Vagy egy jó kis üzleti noti + EGPU.
Nekem egy Latitude E6320-as van + EGPU hozzá egy GTX660OC, plusz egy dokkoló meg külső monitok. A kocajátszáshoz bőven elég. Ráadásul nem fog sz*rrá menni az alaplap a nagy hőtől, amit a dedikált VGA tud csinálni.
Amúgy ha a rendszerkezelőben az ATI kari felkiátójeles, akkor a catalyst mindig is hibát fog produkálni.
Meg kell próbálni ráerőltetni a drivert. (drivernél frissítás és manuálisan beadni neki a VGA driver helyét, ami c:\ATI\Support.... helyen szokott lenni).
Annó nekem a vostro 3450-esnél ezt csináltan és tökéletesen működött.
Szerk.: A dedikált VGA teljesítményét meg itt lehet megnézni: [link]
A HD7670m nem egy nagy teljesítmény. Az a 186-odik helyre elég csak, míg a HD8850-es a 82-edik heylre. Tehát óriási a különbség és nem beszélve, hogy a HD7570m-es mellé egy core i3-as van, ami U-s proci.
-
plaschil
aktív tag
válasz
SzaboZE #34846 üzenetére
Mivel nem volt nálam új korától kezdve, nem tudom megmondani. Azt tudom, hogy most mennyit megy, olyan ~2 órát ment akkuról, Win7 update közben. Minimum fényerő, energiatakarékos üzemmód, wifi (ugye letöltés miatt),1 perc után kikapcsolódó képernyő. Csak néha kapcsolódott be, mikor ránéztem, hogy hol tart az update. (67 frissítés ment fel ekkor, semmi frissítés nem volt a gépen, tehát gondolom dolgozott a gép (cpu, hdd)).
Azt sem tudom, melyik akksi van benne, a kisebb, vagy a nagyobb kapacitású. Azóta már nincs nálam a gép, tesómnak vettem.Szerk.: Aidával néztem.
-
plaschil
aktív tag
válasz
cellpeti #34844 üzenetére
Nem olvastam végig, hogy pontosan mivel szívsz, de talán a driver (?). Hozzám pár napja került egy 3521-es, tegnap gondoltam lenyomok vele egy F1 2013-at. Hááát low-on 800x600-ban tudtam csak vele játszani. Hmm... Láttam a CCC-ben, hogy nincs belőve hozzá GPU. Namondom tuti a gyengébbet használja. Kitallóztam neki, belőttem hogy a nagy teljesítményűt használja, ugyanaz a teljesítmény fogadott. Gondoltam régi a driver, leszedtem, letöltöttem kb 5 másikat, mire VÉGRE vissza tudtam csinálni olyanra, hogy ne dobáljon a driver meg a CCC hibaüzeneteket. A teljesítmény maradt ugyanolyan ratyi. (HD7670m, i3 3217U)
Az én Acer-em (i3 330M, HD5650) ultra full mega minden bekapcsolva ilyen 20 fps körül van. Kicsit a multisamplinget visszább veszem és máris játszható. Ez egy kicsit nagy különbség a két dedikált VGA között. Szerintem nem vált át a Dell a dedikáltra. Innen az első 5 hsz talán segíthet. Először a HD Grapics driver, majd aztán az AMD-é. Kérdés hogy abból melyik... -
plaschil
aktív tag
válasz
SzaboZE #34838 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy Dell 3521-es noti, ami most került hozzám, 42%-os akkuelhasználódással. A noti idén március elején lett véve. Kicsit soknak tartom ezt a számot ~9 hónap alatt. Lehet ezt gariztatni?
Az én Acerem aksija 3 év után mondta fel a szolgálatot, ekkor figyelmeztetett először a win hogy cserélni kéne. (60%-os elhasználódás)
Gyors fejszámolással már a 2/3-ánál tart a Dell-é, ami a 12 hónap garit 1-2 hónappal fogja túlélni...
dReFiX: hát ezaz... -
-
SzaboZE
addikt
válasz
darvak #34827 üzenetére
A kijelzőt (ha nem dell alkatrész és/vagy nem ugyanolyan felbontás) már szervize válogatja, arra számíts, hogy a nem dell szervizben cserélt alkatrészekre és az általuk okozott károkra nem vonatkozik a garancia. Kijelző cserénél jó eséllyel displaykábelt is kell cserélni (gép szétborítása szükséges lehet ilyen esetben).
Hivatalosan a CRU mem minden esetben, HDD (ha nem kell hozzá lebontani a gépet)
Ettől függetlenül elég rugalmas szerintem a dell szervizek zöme. (ez nem jelenti azt, hogy nem dell alkatrészt cserélnek)
-
cellpeti
nagyúr
válasz
szabonagyur #34836 üzenetére
csináltak tesztet ezzel a géppel, de el vagyok maradva 11.000 ponttal
-
cellpeti
nagyúr
válasz
szabonagyur #34832 üzenetére
illetve az Aida64 se ismeri fel a 8850Met
-
cellpeti
nagyúr
válasz
szabonagyur #34832 üzenetére
PCI egyszerű kommunikációs port - ez nem a VGA-hoz tartozik?
-
cellpeti
nagyúr
üdv
i7-4500U + 8850M 2GB és csak 35-42 fps-em van BF3 alatt. Azért sztem ez nagyon vérszegény eredmény, nem? Most ami fent van mind a kettő Dell oldaláról lett leszedve. Az Intel HD is meg a Radeonhoz is. Most húzom az AMD oldaláról a 13.11es bétát meg a 13.9est is.
Illetve erre valakinek ötlete?
-
somasz
Topikgazda
válasz
darvak #34827 üzenetére
Általános elv, hogy ha nincs szétbarmolva, nem veszik el a gari... Ha a kijelzőt olyanra cseréled, amivel amúgy is árulták a gépet, ne adj isten ráadásul olyan helyen cserélteted (nem feltétel), ahol dellekelt szervizelnek, nincsen és nem is lehet probléma! Ilyenkor nyilván az új, ST alapján nem szereplő alkatrészekre nem érvényes a gari (ha dell alkatrészre upgrade-eltél, vagyis rajta van a dell azonosító, akkor az eredetileg ST szerint szereplő alkatrészt küldik, ha baj van)
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kipróbáltam a Grid 2-t a tv-n FHD-ban és meglepően szépen vitte a Dell Inspiron 5537 (8850M-el) high beállításokon. Viszont pár perc után (még menüből is) kidobott, hogy kevés a memória, ignoráltam az üzenetet és játszottam tovább mindenféle gond nélkül átlag 40fps-el. Majd kb perc után elszállt a tv képernyő, kihúztam a HDMI kábelt, ekkor visszajött a kép a laptop kijelzőjén, asztalról minden eltünt, egybefüggő kék háttérrel és megint a kevés memóriás üzenettel. A játék bezáródott. A játék alatt folyamat monitoroztam az érzékelőket, stb. és nem volt se túlmelegedés (75fok max), valamint a memória hiányos üzenetre meg annyit, hogy a 8gigából 2,5GB volt a max kihasználtság. SSD-t használok, de van 1-2GB cache. Szerintetek mi lehet a gond?
-
darvak
senior tag
Szevasztok!
Használt Latitude-öt vennék, 6000-es szériából valamilyet.
Kérdés a garanciáról lenne.
Garancia érvényesítéséhez elég az érvényes service tag?
Papír nem kell?
Ha nincs garipapír, az elég nyomós érv arra, h lopott a cucc?
Service tag-et leellenőrizve kiderül,h keresik-e a gépet? Tudtommal igen.
Na és utolsónak, memórián kívül ha cseréltek valamit a konfigban,ami nem egyezik meg a service tagban soroltakkal,akkor ugrik a gari?
üdv
-
slapec
tag
Sziasztok!
Pár órája hozta meg a futár a Dell Inspiron 5537-emet, az fHD verziót. Olyan problémám van vele hogy amikor be van dugva a tápba, de ki van kapcsolva, akkor zümmög a gép. Nem a tápegységből jön ki a hang, hanem a billentyűzet alól. Ha tápról bekapcsolom a gépet akkor lényegesen hangosabban zümmög (igazából az már inkább sistergés), viszont ha akkuról megy akkor nincs semmi hangja ilyenkor.
Szerintetek ezzel lehet valamit kezdeni?
-
adalbert1
veterán
válasz
somasz #34811 üzenetére
Ha azelőtt látom, hogy megveszem az E6230-at, akkor lehet hogy elcsábulok egyre... Igaz alapvetően 12-13-as gépet kerestem, de használat közben elég kicsinek tűnik az 1366x768, lehet hogy 1-2 méretet még be is áldoznék a nagyobb felbontásért cserébe (media marktban próbáltam 1920x1080-as IPS panellel szerelt 13,3"-as Sony gépet, ha nem lenne minden az alaplapra integrálva még lehet, hogy meg is fontolnám a váltást, illetve a Dellnek a NBD garanciája sokat nyom a latba)... Tényleg 7440-nél a Full HD kijelző IPS? Ha jól láttam van touch és sima is, itt lehet különbség a panelban?
-
Ze4lOtx
csendes tag
válasz
Denyboygod #34817 üzenetére
Sziasztok!
Barátnőmnek vennék meglepetés laptopmatricát, valaki le tudná nekem mérni mekkora a fedlapja egy 3521-esnek? Hülyén néznék ki nála mérőszalaggal a kezemben, hogy hát csak kíváncsi vagyok mekkora
Neten ezt találtam: szélesség 376 mm magasság 259 mm, de szeretnék biztosra menni
Köszi
Nem neked akartam válaszolni Denyboygod bocsi...
-
Denyboygod
csendes tag
Jó áron van Dell Vostro 3460 mSata-val
Win8 al, és NBD garral.Tudom, hogy nem itt kell reklámozni, de itt van aktivitás, és hát jön a karácsony is
Ha valakit érdekel írjon privit. -
somasz
Topikgazda
válasz
redwhite78 #34813 üzenetére
Érdemes, persze! HD+ már nálam is minimum lenne saját felhasználásra, de van akinek elég a HD is.
Chaser: olyan nincs...
-
redwhite78
aktív tag
Tökéletes a Win7 támogatása, nekem úgy ment fel rá mint a vaj.
Igazából mindegy milyen konfiggal szerelik, mind stabil. A dvga persze nem kell arra, amire szánod, de az úgysem gyakori a latitude-nál. Csak találj használtan, néha kell rá várni, hogy beessen egy jó ajánlat. Esetleg keresd meg alfát, hogy tartsa vissza neked, ha bejön hozzá egy megfelelő. -
oncsi
őstag
A Lap..psza..n ban azért elég nagy választék van 160e körül.
A latutude sorozat az nálam teljesen bejött. (3 db d620-630 at használok évek óta nagy megelégedettséggel)
Valaki vetne a kinálatra egy pillantàst és kiválasztana egy lentebb közölt feladatra egy 160e optimálisan legjobb ár/érték arányút? Nem lustaság, csak nincs rálátásom a minöségi tapasztalatokra.
Meg mind Linuxos, és win7 menne rá. És hallottam, hogy azzal lehet gond. A tippek johetnek priviben is. -
oncsi
őstag
Köszönöm a javaslatokat. A 6520-6530 meg is felelne. Mi ebböl a sorozatból a leg megbízhatóbb verzió?
Gondolom, a minnél kisebb proci, dedikált VGA nélkül lenne az optimális. Win7 rendesen felmegy arra is ami esetleg Linux-al jöt ki? Már ha volt olyan. -
Buba880215
csendes tag
Sziasztok
Egy kis beszámoló következik.
Új inspiron 7537 + 120-as SSD: frissen telepített Win 8.1-el, legújabb intel HD Graphics driverrel + legújabb Nvidia Whql driverrel. Miden más drivert a dell oldaláról töltöttem le.
Kékhalál eddig nem volt, és minden jól működik (a gyártói graphics driverekkel), pl.: sleep-ből felébresztve is visszajön a kép.3DMark eredmény: [link]
Volt nálam egy Inspiron 5537-es fhd-s verzió (Ezt akartam eredetileg beszerezni.) is 3-napig, de hibás volt (fura hangot adott), így lecseréltem a fentebbire. (Az 5537-esnél az összes drivert a dell oldaláról szedtem le (win 8.1-hez), és mindegyik fel is ment rá, és hibátlanul is működött a driverezést illetően.)
-
szabonagyur
félisten
Ha azon az oldalon ahol látod a 2 vagy 1 letöltendő fájlt legörgetsz alulra van egy olyan, hogy Installation Instructions - ebben megtalálod, hogy mit érdemes előbb telepíteni. Néhány drivert pedig valószínűleg azért nem enged meg mivel 8.1 meg 8 alá hasonló driverek vannak berakva, és van olyan driver ami a 8-nál még kellett a rendszerre, 8.1 esetében már valamilyen formában a rendszerben van stb. Ha mindent felraksz ezen kívül és az eszközkezelőben nincs kérdőjeles hardver akkor baj nem elehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest