Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minstrel
senior tag
Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni WWAN ügyben. Van egy E5530-as gép aminek az akksija mögött van SIM kártya foglalat és az érdekelne, hogy ha veszek bele egy ilyet [link] akkor tudom használni azzal a kártyafoglalattal?
-
premete
veterán
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Google első találat, bios és quickset megvolt?
-
malphitee
senior tag
Valaki válaszoljon a fentebb feltett kérdésemre ha mar lelohadtam mire megírtam

-
-
Yany
addikt
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Közben megnéztem az E5530-nak az Intel driver-ét és abban van ez az DPST opció, meg a frekit is leveszi 40-re akksinál. Ezeket ki lehet kapcsolni. Az 5470-esen nincsenek ott ezek, bár a "melyik notebookot válasszam" topicban megmondták nekem, hogy én vagyok a hülye.

-
Chabi
aktív tag
-
malphitee
senior tag
Sziasztok. Aki ért hozza, mondja meg legyszives hogy, a közeljövőben inviteltől rendelnek egy laptopot (egy fajta van csak nekik sajnos) ami dell inspiron 3521 névre hallgat.
Dell Inspiron 3521
Tulajdonságok:
Windows 8 operációs rendszer
Intel® Pentium® 2127U Processzor
15.6” képátlójú, WLED HD kijelző
4 GB memória
500 GB merevlemez
USB 2.0 csatlakozó x 2 és USB 3.0 csatlakozó x 2
Bluetooth 4.0
WIFI
HDMI kimenetHad kérdezzem meg az a processzor nagyjából gyors egy win8 alatt, tud futtatni a beépített HD 4000 el full HD filmet , illetve 3D is? Illetve milyen a laptop szét szedése az alján ? Hozza lehet férni ennél a típusnál a processzor hoz az alján a műanyag levételevel? Gondolkodom hogy egy i3 bele raknak , bár nem ismerem a 2127U teljesítményét . Gondolom nincs benne meg egy winyo hely, gondoltam arra is az 500gb HDD lecserelem egy olcsóbb ssd re. Bár sokat töltenek le a laptoppal kene winyo is;(
-
bajaki
őstag
Van valami megoldás a kikapcsolt kijelző esetén jelentkező problémára? Konkrétan arra gondolok, hogy nem jön vissza a gép alvóból.

-
Mákos7észta
aktív tag
-
Tybe3e
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron n7110-es notebook, integrált intel és dedikált nvidia grafikus gyorsítókkal. Az a problémám, hogy ha gépet a külső monitoromhoz (szintén Dell) csatlakoztatom VGA kábellel, nagyon vékony horizontális szürke csíkok mennek végig a képernyőn folyamatosan. Ez fehér színek(weboldalak, stb) esetén eléggé zavaró
HDMI-vel minden tökéletesen működik.
Kipróbáltam már másik kábeleket is, de nem jutottam velük semmire (pedig máik gépnél tökéletesen működnek).
A kérdésem az lenne, hogy: ennek mi lehet az oka, illetve hogyan lehetne megoldani?Joggal kérdezhetitek, hogy miért akarom használni a VGA csatlakozást. Az az oka, hogy a linuxban képtelen voltam normális működésre bírni a HDMI-t, ugyanis ennél a gépnél a HDMI-t az nVidia vga kezeli, amihez meg nem találtam normális drivert, vagy workaroundot, pedig nagyon sokáig kerestem. Jobb híján maradt a VGA.
Előre is nagyon szépen köszönök bármilyen segítséget.

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Nethunter
üzenetére
Aha, hát passz...Nekem is úgy van pedig megoldva egy E5530-asba szintén egy HyperX-el (3K), csak nekem mellette egy 320-as HDD-van, de alapjáraton ilyen 0-4% körül van a CPU terhelésem. Sose volt ilyen problémám egyik gépnél sem, de így látatlanba tényleg passz, át kellene nézni az egészet.
-
Nethunter
csendes tag
válasz
drmazsi
üzenetére
Sziasztok!
Az utóbbi időben próbáltam rájönni, hogy mitől van magas system interruptja a gépemnek, és mint kiderült az optibay miatt, bármilyen kombinációban rakom be a vinyókat, ha benne az optibay, akkor 30% körül pörög a proci alapjáraton. Ellenkező esetben 4% top.
Kipróbáltuk bátyám Lattitude E6400-jában, neki nincs vele semmi problémája.
Az én gépem Dell Inspirion 5737, a gyári 1 terás WD blue mellett egy Kingston hyperX-en megy a rendszer.
Az AHCI drivert ajánlották, hogy rakjam újra, az sajnos nem oldotta meg.
Ha valakinek bármilyen ötlete lenne annak nagyon hálás lennék, mert mostmár nagyon bosszant. -
drmazsi
aktív tag
válasz
ronati
üzenetére
Én a 120-as tesóját hajtom, és hibátlan.
Tervezek cserélni egy 250-esre, kell a hely, hiába van 2 Tb-os külső, nem mindig van nálam, és akkor nem árt ha rendelkezel egy kis plusz szabad hellyel /Nekem videóvágásnál és szerkesztésnél kell a sebesség miatt főleg SSD/A csere után gondolom az eredeti oprendszert felpattintod, és annyi, az OM szám ott lesz a laptopod alján
-
drmazsi
aktív tag
Nem tudja valaki h Dell 7537-nél van e Wifi kártya whitelist?
-
ronati
tag
Sziasztok.
A Dell 6410-ben meghalt a WD 160Gb-s Hdd.SSD-t vennék bele,mit ajánlotok. Van valami infó hogy, van-e buktató ebben a cserében. Előre is köszönöm a választ! Üddvvvvvvvvvvvvvvvvvvv ronati -
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Adott egy DELL 5537-es gép, Win8.1-el, és ezzel a kikapcsolhatatlan hibával (a gép nem kapcsol ki, csak a képernyő sötétül el). Utánaolvastam itt a dolgoknak, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
- Win 7 alatt is fennáll ez a probléma, vagy csak a Win 8 / 8.1 a ludas benne?
-
B-L-A-C-K
titán
-
kornél88
csendes tag
Ahogy olvasgatom itt a hsz-okat úgy látom nem éri meg felrakni a dell notikra a win7-et! Jól érzem?
Nekem nagyon nem jön be a win8 így 4 nap használat után. Nem nagyon tudom megszokni a hiányzó dolgokat pedig telefonon simán megszoktam a win8-at!
Szóval mehet fel a win7 vagy inkább maradjon a 8 driverek miatt? -
válasz
somasz
üzenetére
Megnéztem aidaval is, csak a lant írja. Az realtek. Szervizkod alapján kerestem drivert. Alapesetben nincs. A google viszont talált a dell ftp oldalán de azt is hiába tettem fel. Fn+f2 lenne a vezeték nélküli de csak a bluetoothot kapcsolja. Tel ér vannak a fórumok ugyanezzel a kérdéssel. Tele ... a dellel.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Igen ha megbontott utána sajnos nem működik. Én úgy csináltam régen hogy beállítottam feltelepítettem mindent ami kell, és arról a rendszerről csináltam egy image-t és kész.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Eddig nekem is úgy volt, hogy 2 partíció, csak mindenhol azt olvasom, hogy ha megbontom a partíciót akkor a recovery nem fog többet működni.
De akkor csináljak egy imaget a frissen recoveryből visszaállított rendszerről, és formázzam le az egész vinyót, 2 partíció és kész? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Miért nem osztod meg a vinyót két részre? Egyiken az adatok, másikon a rendszer, és kész...Azaz nem kell mentegetned az adataid, ha újra akarod telepíteni. Mivel ilyenkor ugye az oprendszeres partíciót fogod formázod, és oda telepíted újra a wint, a másik meg megmarad ahogy volt...Egy jól beállított újra telepített rendszerről meg csinálsz egy image-t, és ott lesz mindig ha kell.
Nekem SSD előtt mindig így volt...
-
Yiggdrasil
aktív tag
Üdv!
Ha valaki csinált már ilyet:Adott egy Dell laptop, azon egy Recovery partícióból elérhető Win7 HP.
Termszetesen volt winyócsere a Dell által, és az újon már nem fut le a Restore Backup.
Na én ezt vagy 1 hét keresgélés után meg tudtam oldani úgy, hogy egy Hiren's Boot CD-ről bebootolok, és egy 32 bites imagex.exe filet visszamásolok oda ahol lennie kellene, majd egy parancssorral formázom a C:-t, és egy marha hosszú paranccsal pedig elindítom a recovery-t.
Ennek eredményeként felkerül a gyári rendszer. Persze a Dell Datasafe akármi ami elvileg indítaná a Restore Backup nevű funkciót random időnként összeomlik és kikapcsol egy csokornyi hibaüzenettel.Én szerintem a szervizesek csesztek el valamit amikor felklónozták az új vinyóra a partíciókat, azért nem megy F11-ből a visszaállítás.
Persze hívtam is őket, mondták, hogy elvileg kaptam egy DVD-t amivel vissza lehet állítani, mondtam hogy nem, ere küldtek laza 1 hónap alatt egy Win7 HP DVD-t, felhívtam őket, azt mondták, hogy ezen csak egy előre aktivált Win van, de semmi több (se driverek, se semmi). Mondtam is magamban, hogy köszi, van MSDN accom, arról olyan eredeti Wint szedek le amilyet akarok.
A kérdésem pedig az lenne, hogy szeretném valamilyen formában megőrizni ezt a partíciót, mert hiába a parancssoros szenvedés, mégiscsak egy konyhakész rendszert kapok ha végigfuttatom, bánnám ha elveszíteném. Viszont nagyon kényelmetlen az a része, hogy minden egyes visszaállításnál minden szart le kell mentenem a ~750GB-os partíciómról, merthogy ugye csak egy C:-t kaptam.
Szóval a kérdésem, hogy le lehet valahogy menteni ezt az előre telepített csodát kölső vinyóra, vagy DVD-kre valahogy hogy szétszedhessem nyugodt szívvel az egy hatalmas partíciómat egy OS meg egy Data-ra?
-
Yany
addikt
Ebben a hozzászólásban azt mondja az ember, hogy van egy "Dell Extended Battery Life Options" a Power Options alatt, ha a BIOS-ban a "Secure Boot"-ot disable-re állítom, de nekem az ki van kapcsolva, mégsem jelenik meg ez az opció. Kell valami szoftvert még telepíteni ehhez?
-
Yany
addikt
Rájöttem, jobb ha itt kérdezem meg: Nem tudom, hogy minden újabb Dell notebook-ra jellemző-e, de a Vostro 5470 dinamikus kontrasztot használ. Ha sok fehér van a kijelzőn, világos. Ha sok sötét, visszavesz a háttérvilágítás. Hogy a nyűbe lehet ezt a baromságot kikapcsolni?
-
-
Szóval adott ez a gép: Inspiron 15 3521. Feltettem a drivereket, de nincs wifi. A dell oldalán nincs a Win7-hez semmilyen network driver, de a Dell ftp oldalán van elvileg. De! F2-re kizárólag a bluetoothot kapcsolja be. Valakinek van ötlete? Vagy tényleg nem lehet használni csak Linux-szal vagy Windows 8-cal?
-
SeatLeon08
tag
Dell Latitude E5440-ről van valakinek tapasztalata?
Egyáltalán Mo-n forgalmazzák még, vagy még nagyon új? Sehol se találok róla tesztet. -
ginola
addikt
Sziasztok
Ellentmondó imfóim vannak, hogy NBD-vel kapcsolatba. Vki felvilágosíthatna, hogy kell e névre szóló számla ahhoz, hogy gariban szervizeljenek, vagy sem....ill. honosítás, stb.
-
MeghaL0L
addikt
No, 3537 esetében nekem is megoldotta a következő trükk a 13.12 -es nem alszok nem kelek problémát.
Driver cleanerrel letoltam
Shift lenyomása mellett rákattintottam az újraindításra, kikapcsoltam a driver aláírás funkciót
Felraktam a kolléga által említett 3dgurus 13.12-őt.
TökéletesMás:
Valaki játszik a Titanfallal? Nekem jó lenne egy fpsjátékba 50-60 fps fixen. De ez le-le esik 30-ra. Igaz az alá soha, de akkor is.
-
-
sziasztok!
barátom vett egy új Dell Inspiron 15-öt. (Core I3, 4GB ram, Intel4000 vga) Alapból Linux volt rajta. De tettem fel helyette Win7 Ultimate-et. A gondom az, hogy nincs wifi. A Dell oldaláról letöltöttem már 5 féle wifi+bluetooth drivert. Mivel egyben vannak. A bluetooth megy is, de a wifi nem. Egyáltalán hogy lehet bekapcsolni??? Annak még fn billentyűje sincs. Kiakaszt ez a gép. Linux alatt volt wifi, tehát a hardver ok. A dell meg nem adott egy nyamvadt telepítő cd/dvd-t se a géphez.
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
A Dell inspiron 7537-hez adott AC adapter -hez milyen EU-s kábel kell? vagy mindegy, csak alényeg h 3-pin/pole legyen a vége és kész?
Köszi
-
premete
veterán
-
ginola
addikt
Sziasztok
Hangminőségre jelentős az eltérés egy 5430 és 6330 között?
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
Nekem még nem sikerült vírust összeszednem, linux disztrókat, telefonra romot is torrentben szoktam letölteni.
Akinek a gépéről mostanában malware-eket kellett leszednem, mind a facebookról kapták, nem érintetlen, gyári iso fájlokból.
Szerinted torrent=vírus, nem torrrent=megbízható? -
marsenal
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Dell Inspiron 8600 laptop. A helyzet: otthoni wifire kapcsolódik, de internet nincs. Értsd: weboldalak nem jönnek be, de pl Skypre-ra se lehet fölmenni, semmilyen hibát a kapcsolatnál nem ír, jelerőség is jó. A wifi-t ezen kívül 2 másik laptoppal használjuk, illetve az asztali is ott van még kábelről, mindegyiken tökéletesen működik.
Amúgy ezen a Dell-en is jó volt egy jó ideig, mostanában kezdett el vacakolni. Próbáltam a routerről kábellel csatlakoztatni, kevés sikerrel.
Szóval tudja-e valaki mi lehet a baja, és hogy lehet orvosolni? Konkrét adatokat is tudok mondani a gépről ha esetleg kell.
Köszi! Üdv -
bajaki
őstag
válasz
formula01
üzenetére
Közben már sikerült, köszi.

Dell-es Intel + rendes AMD driver. Így már frankó.

Viszont grafikus terhelés alatt lehet hallani némi sercegést. Gondolom valami tekercs lehet. Ez mennyire normális? (asztali gépem vga-ja is csinálta, de ott nem foglalkoztam vele túlzottan)
-
Hali!
Latitude e6530-on jelenleg a13-as bios van, de dell honlapján fent van az a14-es is. Érdemes biost frissíteni? Hogyan kell csinálni? Meg azt honnan tudom, hogy minden driver rendesen fel van-e rakva? Milyen beállításokat érdemes használni az akksi beállításoknál? Most advanced-en van. Mondjuk én legtöbbször tudom tápról használni, van olyan opció is. A kérdésem, ha legtöbbször tápról használom, akkor érdemes kivenni az akksit, vagy nem muszáj, csak állítsam át a beállítást?
Köszi!
mod: az akksi állapotának megőrzése lényeg nálam.
-
premete
veterán
válasz
_adaml21_
üzenetére
Leszeded a Dell OEM dvd-t és kulcsot sem kér.

-
kornél88
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell 3537-es notit i5 4200U processzorral. Mindenhol azt látom, hogy 1,6-2,6 GHz-t tud ez a processzor. A win 8.1 vezérlőpult/rendszer menüben ez az érték 1,6-2,3 GHz!
Ilyenkor mi van? Feljebb lehetne esetleg húzni a processzort 2,6 Gb-ra vagy mi van?
Amúgy a telepítésnél minden zökkenőmentesen ment. Felraktam sorban a gép support oldaláról a drvierekt és a videokártyákat is normálisan felismeri. Előszőr az intelt utána az AMD-t tettem fel.
Válaszotokat is előre köszönöm!
Kornél -
B-L-A-C-K
titán
válasz
_adaml21_
üzenetére
1. Letöltesz egy oem Win7 pro-t akárhonnan, és az alján lévő kóddal beaktiválod, viszont itt nem kapsz Dell környezetet, azaz nem lesz beépített Dell-es háttérkép, illetve a rendszer adatainál (számítógép jobb klikk tulajdonságok), nem lesz ott a Dell logó.
2. Felhívod a Dell-t, és kérsz egy DVD-t, nem próbáltam még, de szerintem adnának. -
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
A Dell Latitude E6530 típusú gépemet win7 pro-val, és egy 500 GB-os merevlemezzel vettem. A vásárlás után a merevlemez rögtön átkerült a DVD caddy-be, és egy 128 GB-os SSD került a merevlemez helyére, majd azon nyomban telepítésre került rá a win8.
Most arra lenne szükségem, hogy visszategyem rá a win7-et, de a dell recovery partiton anno nem működött így, hogy áthelyeztem az eredeti merevlemezt, ezért letöröltem, valamint a windows telepítő cd-t is elvesztettem sajna

Viszont a gép alján ott van a win7 pro matrica.Mit lehet tenni, hogy a windowst visszaállítsam az eredeti állapotba? Tehát Windows 7 pro, minden driverrel, Dell-es környezettel (tehát mintha most venném ki a dobozból a gépet).
NBD gari segíthet? -
-
zetzza
csendes tag
válasz
Denyboygod
üzenetére
kivancsian varom, koszi az infot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Keresünk dokkolókat
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

HDMI-vel minden tökéletesen működik.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)