- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tompie #34597 üzenetére
Szia!
Úgy tudom olcsóbb, ha a garancia lejárta előtt hosszabbítasz, mert ha utána, akkor elvileg bekérhetik a géped "bevizsgálásra" (ebben a bevizsgálásos dologban nem vagyok biztos).
3 év lejárta után még 2 évvel hosszabbítható a garancia. Ennél többről nem tudok (cáfoljatok meg, ha mégis). -
Tompie
őstag
Tud valaki ezzel (Dell NBD garancia) kapcsolatban egy kis infót adni?
Köszönöm -
DaVeR20
csendes tag
válasz
TheProb #34590 üzenetére
Hello!
Nekem 3737-esem van, win 8 oprendszerrel. Az a vicces hogy win 7, win 8, win 8.1-hez is vannak driverek a DELL honlapján, de normálisan csak a win 8 driverek működnek. A honlapon található AMD 8870m driver nálam tökéletesen működik, de amikor látom hogy jön ki újabb az AMD honlapján mindig teszek egy próbát.
Az installálás végén megjelenik egy hibaüzenet hogy "nem kompatibilis eszközre települt", amit furcsállok, mert a hd8000m kategória driverét húztam le, és telepítés után működik is, viszont, és ez lenne a kérdésem:Nálam előfordul hogy laptopfedél lecsukása után, vagy képernyőkikapcsolás illetve vissza után, nem jön vissza a kép. Semmi sem segít (ctrl+alt+del pl).
Te tapasztalsz hasonló jelenségeket a te 8850-es kariddal és a 13.9 amd driverekkel?
Üdv, Ádám
-
TheProb
veterán
8850
(#34584) cellpeti: Csak annyi a különbség a kettő közt (legalábbis a 190-200ezres verziók között), hogy az 5537-nek igényesebb/szebb a külseje (részben alu), valamint a 3537-ben i7 van.
Továbbá jelentem sikerült!
Felraktam a legújabb intel vga drivert az intel oldaláról és szerintem ez oldotta meg, mert habár most a 13.9-es mobility van fent, ezt már próbálta és halál volt... Tehát ahogy csináltam:1. mind2 vga driver leszed
2. restart
3. letörölni az összes amd/ati mappát a gépről (c, program files (mind2),program data, app data-ból és roamingból)
4. törölni a registry-ből szintén az amd/ati dolgokat
5. restart (elvileg nem kell de 5 sec egy restart belefér)
6. intel driver (B)először(/B)
7. restart
8. 13.9-es mobility felrakHa valakinek lesz hozzá idegzete kipróbálhatná azzal az ati driverral ami a dell oldalán van fennt rá és küldhetne rá 1 3dmark-ot, szerintem mást is érdekelne.
nekem most ilyen eredményem lett:
A 13.11 v9.2-es bétával (igaz a régi intel driverral) pedig:
Végezetül a TK-s teszt, benne szintén 3dmark eredményekkel, látni, hogy már majdnem megegyezzik. Lévén, hogy én SSD-t használok azért jobbnak kéne lennie, de még így is kicsivel alatt van :/
-
cellpeti
nagyúr
attól függetlenül bárki bármit mond nem törik össze magukat a driverek terén(se az AMD, se a Dell). A HP miért tudja jól megcsinálni? Lehet szidni őket, de akkor is
-
szerintetek egy i7 920xm ES proci megér 45ezret?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Buba880215 #34585 üzenetére
a régit megtaláltam, de az meg nem kompatibilis a rendszeremmel
amúgy annyira jutottam, hogy BF4ben LOWon van 70-80fpsem a AMD oldaláról lebányászott driverrel
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Buba880215 #34577 üzenetére
nem lehet leszedni az általad említett progit, mivel nincs sehol a dell.hu oldalon
-
Buba880215
csendes tag
válasz
TheProb #34581 üzenetére
Találtam két idevágó fórumtémát:
[link1] (dell oldaláról: friss bios + intel + ati driver)
vagy
[link2] (dell oldaláról: friss bios + intel oldaláról: intel igp driver + amd oldaláról: ati driver)Mivel a géppel még nem rendelkezem, így élesben nem tudom letesztelni.
(Illetve jó lenne, ha sikerülne működésre bírni, mielőtt beruháznák rá.) -
TheProb
veterán
válasz
Buba880215 #34577 üzenetére
Én múlt 7en vettem 5537-et de azóta csak sz*pok ezzel a trágya ati-val... olyan bődületes sz@r a support hogy az vmi félelmetes! Nem sikerült még felraknom 1 éppeszű drivert hozzá, mert a dell oldalán ami fent van 0fps-t produkál ING, ati oldalán lévő "detektáló" meg azt írja, hogy nem támogatott a rendszerem, etc.,etc. szal vannak itt "finomságok" egyedül az egyik beta driverrel sikerült eddig vmi fps-t kicsalnom a gépből, de az se az amit pl a techkalauz-os tesztben kiszedtek az 5537/8850M kombóból...
Megnézem majd amit linkeltél rovatot, meg szerintem csinálok majd 1 op reinstallt ha lesz rá időm, de ez borzalom. Én 10évig használtam nvidia-t, ennyi bajom nem volt vele a 10év alatt most ezen az 1 héten és ezt mindenféle túlzás nélkül mondom! -
soldi3r
veterán
-
Buba880215
csendes tag
válasz
cellpeti #34576 üzenetére
Én is a napokban tervezek majd venni egy inspiron gépet (5537), és kb. már 1 hónapja folyamatosan követem a fórumot is. Ennek megfelelően talán tudok rá használható választ adni neked:
1. Amd Enduro. Ezt érdemes elolvasni, hogy tudjad miről van szó.
2. Leszeded a laposodnak megfelelő Client system update progit a dell oldaláról. -
cellpeti
nagyúr
üdv
feltettem mind a két VGA-nak a driverét(Intel HD és 8850M). Itt nem kell switch driver, hogy tudjon váltani a kettő között?
esetlg olyan progi nincs mint HPééknál, hogy lehúzza a géphez szükséges drivereket?
-
mghltm
addikt
-
mghltm
addikt
válasz
Tompie #34570 üzenetére
felveszed valamelyik hazai forgalmazoval a kapcsolatot es leirod milyen gart akarsz mennyi idore. utana kapni fogsz ajanlatot a hosszabbitasra, nem lesz olcso mulatsag.
-
mghltm
addikt
-
Tompie
őstag
Az e6530 típus az mikori kiadású gép, ha használtan veszem akkor az legrosszabb esetben milyen idős lehet? :-)
köszönöm -
peter76bp
aktív tag
Sziasztok!
Dell E6330-at dokkolóról használva ha összekötöm a gépen lévő (mert a dokkolón sajnos nincs) mini-HDMI kimenetet LED TV HDMI portjával, akkor be tudom állítani a TV-t másodlagos kijelzőnek, hogy a dokkolóra csatlakoztatott monitoron és a notira kötött TV-n is megjelenjen a kép egyidőben? Illetve ilyenkor a hangot is átviszi a HDMI kábel a TV-re?
-
cellpeti
nagyúr
van itt olyan emberke akinek a gépében 8850M vga van? nem találom a drivert az amd oldalán
-
somasz
Topikgazda
válasz
somasz #34558 üzenetére
remélem nem ez az eset forog fent
-
somasz
Topikgazda
Most nekem kéne egy kis segítség
Ismerősnek beszereztem egy Alienware M15x gépet. A baj ott kezdődik, hogy nem tudom a világítását életre kelteni, mert a Command Center telepítése után .NET keretrendszer hibákat dob ki, pontosan úgy, mint itt.
A command centernek kell a min. 4.0-ás .net krsz, és én fel is raktam a 3.5+3.5.1, 4.0, 4.5-ösöket is, végig mindent lefrissítettem, próbáltam Microsoft Security Essentials előtt és után is, a kivételekhez hozzáadtam az Alienware mappát és semmi, ugyanazzal a hibával elszáll.Mitévő legyek? Valakinek tapasztalat? Szétgugliztam az agyam...
(továbbá szükségem volna egy tippre, mivel lenne érdemes nekiállni a kijelzőt védő plexi karcainak polírozás előre megfontolt elkövetésének ügyében? ugyanezt a fedlapon is megpróbálnám, hátha...)
-
Kom-ancs
tag
Üdv mindenkinek.
Van egy 7720 17R gépem és olyat csinál,hogy kb. óránként-másfél óránként valami hülye hangjelzéseket ad.10-szer csinálja és utána annyi.Ez mi lehet?Már rohadtul idegesít.
-
aki2
csendes tag
Sziasztok
Inspiron 1525ön cseréltem hátlapfedelet csuklóval mert eltört a képernyötartólemez ,azóta nem megy át alvó állapotba ha lecsukom a monitor fedelet
Vezérlöpultban be van állitva a fedél lehajtás esetén az alvó állapot
Mi lehet a gond? -
akyyy
senior tag
portalanitás egy sima szervizbe garivesztéssel jár? akkor hogyan tudnám megcsináltatni hogy ezért ne kellne pestre felvinni a gépet (miskolc)
-
cellpeti
nagyúr
üdv
az Inspiron gépekre lehet már pendrive-ról is telepíteni Windowst?
-
orgik
csendes tag
Sziasztok
Dell Inspiron 5737 notebookból lehet kapni magyarországon olyat, aminek világít a billentyűzete?
-
rizso
addikt
"PPS Premium Phone Support NBD" - ez pontosan mit jelent?
Rendes NBD garancia telefonos supporttal, vagy csak telefonos support?
-
soldi3r
veterán
a vostro 470-es desktopomba megadta magat a hdd
error code: 2000-0142
validation: 82500
msg: hard drive 0 short self test unsuccessfulviszont az adataim fontosak, a hdd mukodik, csak iszonyat lassu, erdemes klonoznom a rendszert? vagy eselytelen, hogy hasznalhato legyen?
-
Carryboy
tag
Szevasztok!
Dell 5537-en a funkció gombokat, hogy tudom müködésre bírni windows 7 alatt. Egyedül a némítás gomb müködik.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
Vettem egy Dell Inspiron 3537es gépet. Olyan kérdésem lenne, hogy a W8 telepítése hogy működik? Tehát nincs 2 bios rendszer meg ilyen nyalánkságok, vagy van?
-
akyyy
senior tag
hol lehet megnézni, hogy mennyivel megy a ventilátor? mert most mióta bekapcsoltam, csak zúg ming egy Boeing, pedig nem fut semmi, és nem is nagyon melegszik sehol sem (nem is kéne), dezgni zúg folyamatosan
már már megsüketelek tőle.
-
laci1978
tag
válasz
Ice&Lime #34521 üzenetére
Szia. Tegnap este még megnéztem úgy,hogy az általam elindított progikat leállítottam és a feladatkezelőben megnéztem hány progi fut még.Stabilan 84db és hagytam mikor pörög fel a procihűtés.ekkor 52fokos volt.
aztán egyszer csak kb 10perc elteltével felugrott a progiszáma 86-87-re és biz a hőm. is 62-re és ezáltal a hűtő is rendesen megszólalt.
A bökkenő az,hogy nem tudom miket kellene leállítanom ahoz,hogy még stabil maradjon a rendszer.
Lehet,hogy leszedem a vin7-et csinálok valahogy egy bios frissítést A12-re és felrakok egy win8-at mérgembe. Valahogy
olvasván a tesztedet,véleményedet róla. -
Ukraan
aktív tag
Ehhez valaki?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
monti0222w #34524 üzenetére
ja, oké ha van már benne ssd.
ha kell nagyobb hdd bele, most eladó nálam egy, ha érdekel. -
monti0222w
addikt
válasz
Ice&Lime #34523 üzenetére
Sajna nincs ezt igy kellett benyelnünk, de reméljük hogy nem lesz vele gond! Meg ahogy îrtad nekünk is nagyon tetszett, tényleg szép kis noti szép állapotban van látszik hogy vigyáztak rá. Nem tudtuk ott hagyni ! Ssd-t nem kell bele venni mert van már benne viszont majd egy nagyobb vinyo biztos fog kelleni! Mondjuk az még odébb van, de mindent sorjában, isten is hat nap alatt teremtette a világot, hát még én!
-
Ice&Lime
veterán
válasz
monti0222w #34522 üzenetére
Nincs mit!
Jó kis gépek azok, és nem utolsó sorban az egyik legszebb dell széria szerintem.
Dell nbd gari még van rá valamennyi?
Egyébként, ha valamiért azért lassúnak éreznétek, akkor egy ssd könnyen megoldja azt is. -
monti0222w
addikt
-
somasz
Topikgazda
válasz
laci1978 #34517 üzenetére
az volna releváns, ha megnéznéd, mit csinál akkor, amikor otthagyod. kilősz minden általad indított progit és ha valami elkezdi terhelni fölöslegesen, akkor az lesz a hunyó... ha nem derül ki semmi, én mára elfogytam a tippekből!
szerk:
frissítsd akkor a honlapról, hátha megoldja a problémád! -
-
sztojkalaci
csendes tag
Sziasztok!
A gépem töltőről eléggé melegszik, 100 fok környékén van a proci. Viszont ha telepről terhelem akkor 77 foknál nem megy feljebb a masina hőmérséklete. Alapból kisebb teljesítményt közöl a gép telepen, vagy lehetséges hogy valami töltési probléma áll fent? Az energiasémákban a processzor mindig 100% ra volt állítva. Dell 3737
-
somasz
Topikgazda
válasz
somasz #34505 üzenetére
ha nem pörgeti semmi, akkor ránéznék, hogy a legfrissebb bios van-e rajta, és megbizonyosodnék, hogy biztosan ráraktam-e az összes drivert és rendszerkezelő dell programot...
még esetleg a windows search-t kapcsolnám ki, az képes random pörgetni a procit.
(félrenyomtam, bocsánat)
szerk:
aidát most már hagyhatod! ha nem vett vissza a sebességből akkor nincs hűtési bajod, csak valami program pörgethet, vagy drivert keres, vagy rossz a biosban beállított hűtési házirend -
redwhite78
aktív tag
Ma este a 8 éves lányom közreműködésével sikerült élesben tesztelni egy e6520-on a free fall sensor működését. 80 cm magasról nyitott laptop, jobb hátsó sarkára esve, pattant egyet a járólapon. Első reakcióm
De a gép kiröhögte az esést, még karc se lett rajta, a hdd meg szépen lekapcsolt esés közben. Restart után minden rendben, sentinel szerint is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged