Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
addikt
válasz
laci1978
üzenetére
A vinyó kivételével az összeset bepipálnám és 10-15 percig hagynám biztosan, de úgy néz ki, nem ez lesz a gond. A throttlingolást lent is látod a hőmérsékletek alatt, ha a 100% számottevően visszaesik és narancssárgán megjelenik a throttling felirat.
Meg tudod nézni, mi pörgeti a procit akkor, amikor hangos a venti? feladatkezelőből!
-
szabonagyur
félisten
válasz
redwhite78
üzenetére
Mivel Win7 is fent van így saját magam igen, DE! a hivatalos Win7 driverek csak pár napja elérhetőek a 3537-hez, amikor vettem akkor csak a Win8 és Win8.1 volt hivatalosan támogatva is. Az általad linkelt fórumon a hozzászólás már több mint 1 hónapos. Amúgy Win8/8.1 alatt lényegesen jobban teljesít a gép szerintem.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
És ezt tesztelte is valaki? Mert a dell community nem kecsegtet ilyennel.
-
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne.
Most 2,5 éves a Dell Inspiron N5110-esem. Ha HDMI-n rákötöm monitorra, akkor a betűk körül fehér "háttér" keletkezik, ami nagyban rontja az olvashatóságot, és idegesítő. Van valami ötletetek mi lehet? Esetleg egy driver uninstall segíthet?A másik: Mostanában időnként meghülyül a gép. Ha nem muszáj nem szeretném újratelepíteni az egészet (kb fél éves a windows 7, frissítés kikapcsolva). A touchpad koppintásra nem érzékel, és néha a bal klikket jobbnak érzékeli (még ritkábban egérnél is).
Valamelyikre lenne jobb ötlet, mint a teljes újratelepítés? (Más okok miatt be fogom vinni a Humansoft-hoz, amint lesz rá időm
) -
salival
aktív tag
Sziasztok!
Dell xps l502x gépem van. Az utóbbi időben észrevettem a hdd teljesítményének lassúlását. Felettem egy HD senitelt és 25%osnak jelezte a hdd-t. Múlt héten egyszer csak nem akart bootolni normálisan a W8 rendszer. Nem volt időm foglalkozni a dologgal, használtam helyette a régebbi W7et.
Ma pedig már a W7 sem bootolt. Kérdésem az hogy milyen programmal tudom tesztelni a hdd-t ami egyértelműsítené a hiba okát? (lehetőleg biosban futtatható).
NBD garancia van a gépre. Még mindig működik ez a házhoz kijon a szervizes rendszer? -
szabilcs
csendes tag
tényleg schuldigung ez a hangnem nem ide illő.csak az ideg visz szét.elvileg van egy laptopom amihez vettem egy win7-et mivel nem akarok csempéket látni.ezek szerint kell vennem egy win8 pro-t hogy ne a kukában landoljon a gépem.egyszerű kis felhasználóként nem gondoltam hogy egy zsír új laptopra nem lehet régebbi verziós op renszert rárakni.bocs a tudatlanságomért de ez nem állt a dobozon.mivel én csak egy egyszerű felhasználó vagyok,azért kérdeztem az itteni tapasztalt segítőkész dell társaimat.köszi mindenkinek az eddigi segítséget

-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Van már olyan Dell laptop, melynél UEFI bios elérhető? Azt gondoltam, hogy a 3537 is ilyennel rendelkezik, hiszen a tavalyi asztali gépemnek is UEFI van, de mégsem.
-
Azteeek
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni dell 3537-es notebookkal kapcsolatban. Gyárilag linux oprendszerrel volt kapható, az első lépés a formázás volt és a windows 7 feltelepítése. A bajok is itt kezdődtek. driver packot sehol sem találtunk csak a dell hivatalos oldalán lévő driverekből tudtunk telepíteni de a videókártya és a wlan valamiért nem akar működni, hiába telepítettük a legújabb catalystot a vga-t mindig leállítja a rendszer "a vga hibát észlelt címszó alatt".
Tudnátok segíteni esetleg egy telepítési útmutatóval amiben leírjátok milyen sorrendbe rakjuk fel a drivereket esetleg egy driver packot tudna valaki linkelni? -
Corvin0716
tag
Köszönöm a válaszokat!

-
soldi3r
veterán
válasz
redwhite78
üzenetére
azert en egy fillert sem adnek, nekem otthoni felhasznalasra boven jo az opensuse, ceges gepen meg xp es w7 van
(#34482) premete, gondolod? tippre en is azt mondom, hogy a w7 tovabb kap tamogatast mint a w8
-
Pocok256
veterán
válasz
szabilcs
üzenetére
Akkor kezdjük újra, vettél egy gépet amihez win 8 jár ? Igen
Feltettél rá egy win 7 et ?Igen
Majd most csodálkozol, hogy nem jó és segítséget vársz ? Igen
Kaptál segítséget ? Igen
Tedd fel a win 8 at hisz ahhoz van driver. Ha veszel egy benzines kocsit és elkezdesz bele dieselt tölteni hidd el az sem fog működni
(#34469) soldi3r
Megjelenése óta használom. Nem igazán volt olyan eset, hogy csalódnom kellett benne. Olyan volt, hogy valami nem úgy ment mint a win 7 be vagy nem tudtam beállítani de kicsit utána olvasva már sikerült is
Az olyanok meg akik a kezdőképernyőig jutnak el és leakadnak, hogy tapcsikolós azokat csak sajnálom azalatt az 1 év alatt 5 percet nem használtam összesen azt a felületet kivéve mikor kereséseket indítottam

-
Chaser
legenda
válasz
Corvin0716
üzenetére
E6510 FHD nagyon szép. Vga nem egy nagy durr, de pl PS-nek besegít. Emiatt hajlamosabb a meghibásodásra, de nem szériahibás a vga, mint pl az NVS140 volt. Ha jó a 15" én ezt venném.
-
Corvin0716
tag
Üdv!
Az alábbi két gép közül ti melyiket választanátok, ha áruk ugyanaz?
DELL Latitude E6510 Intel® Core™ i5-450M, 4GB DDR3, 320GB, 15,6" (1920 x 1080) FHD NVIDIA® NVS 3100M 512MB
DELL Latitude E6410 Intel® Core™ i5-540M, 4GB DDR3, 250GB, 14.1" (1440 x 900)
Jellemző-e vmelyik modellre vmilyen szériahiba, ami miatt a másikat érdemes választani, avagy pl. a NVS 3100M videókártya milyen összehasonlításban a másik gép Intel HD-jával?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Szívesen. Remélem találsz hozzád illőt.
-
Pocok256
veterán
válasz
szabilcs
üzenetére
Hát vannak még érdekes emberek ... Vesznek egy gépet amihez win 8 jár látják, hogy gyártó oldalán csak win 8 driverek vannak erre felraknak egy win 7 et és sírnak, hogy nem jó.
Rakj fel win 8 at gyorsabb jobb és kiforrottabb már most mint a win 7 és tökéletes driverek vannak hozzá. -
redwhite78
aktív tag
-
laci1978
tag
válasz
redwhite78
üzenetére
nincs már kérdőjeles sehol.

-
redwhite78
aktív tag
válasz
laci1978
üzenetére
Illetve tedd fel a Dell Client System Update Application-t és futtasd! Ez elvileg felderíti, letölti és telepíti a hiányzó drivereket, javasolt programokat.
-
rizso
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Köszi!
És hogyan tudom letölteni magát a programot? Amúgy elvileg van a Dell fiókomban "My Dell Downloads" opció, ahonnan le tudnám tölteni a gyárilag telepített szoftvereket, csak hiába megyek rá, mindig kéri, hogy fogadjam el a feltételeket, regisztráljam a rendszert, majd felugrik a "SysPro" engedélyezése is, de nem történik utána semmi...#34446: kösz, így mindjárt jobb

-
Pocok256
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Betömörítettem és feltettem így gyorsabb lesz leszedni

-
Pocok256
veterán
Ha minden igaz ez az audio driver tartalmazza a kis progit

-
rizso
addikt
Helló Srácok!
A laptopomon (7537) volt egy Dell Audio nevű szoftver (vagy valami hasonló), ami eltűnt, miután újraraktam a Dell oldaláról leszedett 'Realtek ALC3223 Audio Driver'-t, és most mondhatni pocsékul szól a kicsike. Honnan tudnám letölteni azt a programot?

-
szabilcs
csendes tag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
megróbáltam letöltöttem amit felajánlott azok közül az első kockát kell bejelölni?mindet instaláltam de azt írja nem okés valami a driverrel.a gépet magyarbol rendeltem német win 7 prot raktam rá ez lehet gond?valami jó ötleted ha van szivesen várom.nem vagyok nagy szakértő de tényleg kellene működnie

-
soldi3r
veterán
-
laci1978
tag
válasz
redwhite78
üzenetére
win7 64 prof.. az előző hsz.írtam

Tudsz segíteni?
olvastam az angol oldalakon,hogy teljes terhelésnél sem kéne neki 53-55 fok fölé menni,de nekem alapjáraton felmegy 60-ra és pörög a hűtőventi mint állat. -
cellpeti
nagyúr
üdv
nézegettem és találtam ezt? Azt tudom, hogy teljesen más a kettő(XPS vs. Inspirion), de a 8670M 2GB VGA mennyivel jobb, mint a GT540M 2GB?
Az XPS 1920x1080as kijelzővel van, míg az Inspirion 1366x768.
Nem csak játékra venném, hanem CAD/CAM és CNC programokhoz is kellene.
Ti melyiket ajánlanátok?
A két gép közel 1 árban van.
-
Ukraan
aktív tag
Helló!
5321-es Inspiron vásárlását tervezem(i3 3227, AMD 7670), 135k-ért. Net és filmnézés mellett néhány újabb játékot is kipróbálnék vele. Az ilyet használók személyes tapasztalataira lennék kíváncsi(minőség, teljesítmény, stb.). Köszi! -
laci1978
tag
válasz
somasz
üzenetére
Szia. Én innen töltögettem,de csak ezeket látom illetve telepítettem azok közül amit mondtál:
-Controllpoint: ezen belül security device driver
-Security-n belül az authentec driver
A kártyaolvasó és az usb3-at azt az eszközkezelőben a driverkeresővel rakattam fel magával.
A többit itt nem találom.
Betudod linkelni esetleg,hogy még mi kell?Igazándiból a proci pörgése a zavaró nagyon elsósorban mert elég hangos így.
Amúgy 60fokos
Néha meg alig hallani,hogy megy,de az elég ritka
-
somasz
addikt
válasz
laci1978
üzenetére
Amíg nincs fent minden driver, és van kérdőjeles eszközöd az eszközkezelőben, addig pöröghet és pörög is a procid!
Controllpoint + security device driver+manager + authentec driver = fingerprint
freefallsensor + usb3 + kártyaolvasó driver szokott kimaradni, elfelejtődni
client system update és feature enhancement pakkot se hagyd ki, hasznosak...TheProb: akkor is rossz, ha nem automatikusra rakod, hanem mindig dedikált vgát hajtósra?
-
laci1978
tag
üdv mesterek.segítsetek nekem légyszi.
Vettem egy E5530 i5 3230m-et,feltelepítettem a drivereket(lehet,hogy nem mindent)
Az első kérdésem és a legfontosabb,hogy mit kell tennem az ellen,hogy a proci hűtőventije pörög mint állat és nagyon hangos. Everestet feltettem,és 2600-on fut.Én sehol nem látom azt,hogy valahol ki írná,hogy turbo boss ....
Valamit fel kéne még telepítenem,valamelyik driver lemaradt ami kezeli a procit?
A másik kérdésem az lenne,hogy sehogy nem akar működni az ujjlenyomat olvasóm.
Ott is valami hasonló gondom lehet?
-
TheProb
veterán
Valaki tudna segíteni?
Dell Inspiron 5537-et vettem nemrég, amiben 8850-es Ati van. Eddig csak béta drivert tudtam felrakni, de catalystban hiába volt beállítva minden alkalmazás vezéreltre még se volt olyan a grafika, mint amilyen az adott játék beállításai szerint kellett volna, hogy legyen.
Most felraktam a Dell oldalán szereplő drivert, azóta 0fps van minden játékban... Elvileg átkéne váltania de ezek szerint nem vagy nemtom. Már szétbaltáz az ideg...(10évig nvidia-t használtam, ahhoz képest ez a catalyst 1 kalap kutya... + a drivert is mire megtalálja és letölti az ember az se 5 perc)
-
cellpeti
nagyúr
üdv
gondolkodom egy ilyen gép vásárlásán. Van valakinek róla véleménye?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
monti0222w
üzenetére
Tessék:
i7-620M (2.66GHz, 4M cache) (Dual Core)
i5-540M (2.53GHz, 3M cache) (Dual Core)
i5-520M (2.4GHz, 3M cache) (Dual Core)
Celeron™ P4500 (1.86GHz, 2M cache) (Dual Core)
DDR3 1333 MHz SDRAM (operating at 1066 MHz) supporting
1G, 2G, 4G or 8GB DIMMsMobile Intel® HM55 Express Chipset
Intel® HD Graphics with dynamic frequency
4-cell (37Wh), 6-cell (56Wh), 9-cell (85Wh) Lithium Ion fea
turing ExpressCharge™
3 Year Warranty 9-cell (81Wh) Lithium Ion -
monti0222w
addikt
Sziaztok lenne egy Dell-el kapcsolatos kérdésem: a Dell latitud E5510 széria milyen proccival v. proccikal készült?
-
Tompie
őstag
válasz
redwhite78
üzenetére
hm ez jó :-)
-
soldi3r
veterán
válasz
sztojkalaci
üzenetére
meg ha uj is, nem tudni mi van a hutovel, lehet, hogy serult, elcsavarodott, pasztahianyos stb...
tomeg gyartas van, mindenhol, ez benne van a pakliban
bele kell nezni -
sztojkalaci
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Érdemlegeset tudnak vele csinálni? Erősebb hűtőt tesznek bele, vagy mindenből ugyan az, és kb ugyanígy visszakapom?
-
Pocok256
veterán
válasz
sztojkalaci
üzenetére
Irány a szerviz valami nagyon nincs rendben azzal a géppel.
-
sztojkalaci
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Azt hiszem hétfőn felhívom őket..
-
Avicularia
veterán
válasz
sztojkalaci
üzenetére
Én beszélnék a dell-el a helyedben.
-
sztojkalaci
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
-
Tompie
őstag
válasz
redwhite78
üzenetére
...és amit vettél 6520-at milyen cpu, RAM? Ha 170 körül kapnék egy 6530 FHD, i5, 8Gb RAM boldogság lenne, SSD optibay (tuning) meg menne bele később, így alapjáraton is gyorsabb lesz attól az asztali több mint 10 éves PC-től amit fel fog váltani :-)
-
sztojkalaci
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
na leszedtem, de nekem már telepítésnél valamilyen driverproblémát írt ki, de azért feltelepítette. Megnéztem a stabilitástesztet, de nem mutatta csak a vinyó hőmérsékletét, így speccyvel néztem közben a hőmérsékletet. 10 percig járt, a gpu 90 fokos volt a cpu pedig 85-90 között ugrált, majd 10 perc után driveres problémára hivatkozva újraindult a gép. (Leszedtem a battlefield 4 et próbának, ott 100ig felment a proci, és throttlingolt) Nem értem már ezt az egészet.

-
sztojkalaci
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Töltöm az aidát, mindjárt meglátjuk..
-
Ice&Lime
veterán
válasz
sztojkalaci
üzenetére
pedig szerintem az "normális" lesz, de a szerviz majd megmondja, ha megmondja.
minden esetre közöld a dellel aztán vagy tudnak csinálni valamit vagy nem. -
Avicularia
veterán
válasz
sztojkalaci
üzenetére
Én tolnék neki egy AIDA64 stabilitástesztet és ha throttling-ol akkor csak próbálnék beszélni a dell-el, hogy ez nem oké, valamit próbáljanak meg vele csinálni.
-
sztojkalaci
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Érdemes ilyenkor már szólni a dellnek?
-
Avicularia
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz
sztojkalaci
üzenetére
szia,
nekem is ugyan ez volt a problémám kb. 1,5 évvel ezelőtt csak egy régebbi inspironnal.
nekem terhelésnél 94 fokig ment fel a cucc, pedig akkor még csak március volt és eléggé zavart.
a dell kicserélte a hűtőt és újrapasztázta (de minek...) teljesen feleslegesen.
a gép utánna is ugyan olyan meleg maradt.
mivel új gép a tiéd is és inspiron, ráadásul +i7-es és még dedikált karis is, ezért ez nem meglepő. ilyenek ezek.
alapjáraton mennyi? mert ha 55-60fok, akkor ez sajnos "normális". -
sztojkalaci
csendes tag
Sziasztok.
Kb. két és fél hete vásároltam egy inspiron 3737-est(i7 4500u/radeon8870m). A bajom az vele, hogy terhelés hatására iszonyatosan meleg lesz, eléri a processzor kritikus hőmérsékletét, a 100 fokot, a gpu is 80-90 fok. Nem tudom mi lehet a probléma vele, a hűtő jár rendesen. Már levettem a processzor teljesítményét 80%-ra, de minimálisan csökkentek csak az értékek, így is elérte néha a 100 fokot a gép. Tartós terhelés alatt úgy 90-100 fok között üzemel a gép, nem is merem terhelni emiatt, nehogy valami kárt okozzak benne. A pasztával lehet gond ilyen új gépnél, vagy annak még jó állapotban kell lennie? Ilyennel érdemes már felkeresni a dell szervizt, vagy ezzel még nem foglalkoznak? Ha igen, a szervizben mit tudnak vele csinálni, hogy alacsonyabb hőfokon járjon? Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
a legjobb megoldást a win8 at ajánlották az itteni szakértők
)
Valakinek tetszik valakinek nem semmivel nem rosszabb mint bármelyik újonnan jött M$ termék

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)