Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VGYke

addikt

válasz premete #36602 üzenetére

Félre értettél, vagy én értettelek félre? Alapból csak HDD van (lesz = mert ma nem jött meg) benne, csak a későbbiekben tervezem a HDD-t SSD-re cserélni, de akkor meg nem lesz benne állandóan a HDD, csak kintről USB-n, vagy ilyen mókolással, ahol is vagy a DVD-t, vagy a HDD-t dugom be. Persze ha megoldható, fogalmam sincs erről, csak ajánlották a megoldást. Vagy a DVD a gép megbontása nélkül kihúzható (mondjuk ilyennel még nem találkoztam) és helyére bedugható a linkelt keret :F

Tehát az AHCI azért lenne fontos, mert nélküle tudtommal nem működik a SSD-n a TRIM.
    A kezdeti HDD-n meg azért lenne fontos telepítés előtt bekapcsolni, hogy Win8 telepítés után csak klónozni kelljen a HDD-t az SSD-re, a win ne vegye nagyon észre a cserét...
    (Telepített win alatt régebben csak a registry mókuskodással lehetett megoldani az AHCI váltás, vagy persze a win újratelepítésével. Viszont a win8-nál fogalmam sincs mi van....)

Na persze amit írsz: "Van egy rejtett partició, ahonnan újra lehet telepíteni bizonyos billentyűkombinációs indításnál." és ha így következmények nélkül a végtelenszer újra tudom telepíteni, akkor nincs más dolgom a távoli jövőben, mint az SSD-re klónozni ezt a rejtett partíciót, az SSD maradék területét helyes eltolással megformázni és mehet előlről a telepítés. Vagy rosszul gondolom :F

Új hozzászólás Aktív témák