Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Értem, köszi. Ha nem muszáj akkor nem rohangálok vele szervízbe.
Ez is 3537 -
sanzi89
addikt
Van egy Dell Inspiron N5110 notim, amiben nagyon zörög a ventillátor, a múltkor meg is állt. A Dell Warranty Check szerint 2014.08.27-ig garanciás a gép. Arra azonban nem tudtam rájönni, hogy milyen módon lehetne elindítani a garanciális ügyintézést. Ebben tudna segíteni valaki?
-
trassher
addikt
Srácok inkább megkérdezem újra hátha többen tudtok valami okosat. Bedugott táppal alig hallhatóan zizeg a laptop a klaviatúra közepe táján, ha kihúzom akkor elhallgat. Lehet érdemi jelentősége a dolognak vagy semmi érdemleges?
-
Finucsi
csendes tag
Üdv mindenkinek
Érdeklődnék hogy előretelepített Win 8-ra milyen particionál progit tudnátok ajánlani vagy hogy tudnám felparticionálni windowson belül a vinyót? -
NoOne1976
őstag
INSPIRON 1525-öt használ valaki W7 alatt? Ha igen, mik a tapasztalatok?
-
mghltm
addikt
válasz
somasz
üzenetére
mukodnek sima ddr3-mal, tamogatja az 1,5-os es 1,35-os ramokat is a haswell proci
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Az új Latitude 15 5000 és Latitude 14 5000 sorozatú laptopokba csak 1 darab memória slottal rendelkeznek?
http://www.dell.com/hu/kis-es-kozepvallalat/p/latitude-e5440-laptop/pd
Memória: Max. 4GB DDR3L, 1600MHz - 1 DIMM -
tvamos
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Node, ha van otthon dobozos win7, akkor az upgrade tenyleg csak gombok!

Az meg rogton menne, mert ugye azt tamogatja a Dell! Nem? Nem tudom!
Sosem volt dobozos OS-em...(#35784) trassher válasza arpeen2 (#35756) üzenetére
Mar inkabb a masig veget hasznalom, de ugyan ez a velemenyem! -
csubi72
csendes tag
Sziasztok!
Egy dell m5010 laptoppal van gondom és kéne egy kis segítség.
a billetyűzettel van gond bizonyos betűket nem érzékel, a számokat egyiket sem
a betűsorok feletti számokat sem,ott úgy csinál mintha nyomnám a shiftet 1helyett', 2helyett" stb.
usb billentyűzettel a betűket írja de a számokat nem.
ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. -
trassher
addikt
válasz
arpeen2
üzenetére
Én használok igen. Win 8.1 megy rajta, 7el ki sem próbáltam bevallom. Mi köze van a dellnek ahhoz hogy az amd nem ír rendes drivert a kártyához?

Mellesleg itt írjátok hogy az inspiron a belépők belépője. Volt már saját és általam huzamosabb ideig használt albacomp, packard bell, acer, asus, fuji és hp notebook. Egyik sem a 90K-s kategória mégis ez a fospempő 3537 eddig mindet veri. Az más kérdés hogy ezek közül az albacomp elpusztíthatatlan. Törött zsanér, törött ház, képernyő káva törött. Kapott az élettől már nem keveset 5 év alatt mégis megállíthatatlanul megy és teszi a dolgát.soldi3r: Magyarország egy olyan hely ahol pofátlan áron adnak Windows-t.
Annak van szerencéje aki MSDNAA-ról letöltheti a jogtisztát ingyen. -
tvamos
nagyúr
válasz
arpeen2
üzenetére
Nekem tobb HP geppel volt gondom, (es a HP Probook word wide business szervizevel is ment a szivola, meg Asussal, meg Acerrel,) a Dell meg tette a dolgat.
Amugy nem hiszem, hogy a Dell kene egyaltalan Windows akarmi drivert adjon egy olyan gephez, amit NEM Windows-zal arul!
Amit irsz, az egyszeruen igazsagtalansag es hitelrontas! -
szabonagyur
félisten
válasz
arpeen2
üzenetére
Hello
Pár napig használtam a 3537-et Win7-el és az ég világon semmi baja nem volt, simán ment a Dell oldalról szedett driverekkel! MEg kell jegyezni, hogy minden gyári dell driver volt semmi frissítés más oldalról.
Rendben ment minden, GPU-Z is kiírta, hogy dolgozik stb.
-
formula01
senior tag
Olyan kérdésem lenne, Dell inspiron 3537-re feltelepíthetem win 8.1 64 bitre a win 8 64 bit-es chipset drivert? Mert itt
www.dell.com/support/drivers/us/en/19/Product/inspiron-15-3537Csak win 8-hoz van intel chipset driver, míg 8.1-hez nincs. Ha ez nem jó, akkor pedig honnan szedhetem? Van itt valaki, aki win8.1-el használja ezt a gépét?

-
enzahobi
aktív tag
-
NoOne1976
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Chaser: "HD sentinel mit mond a vinyóra?"
Teljesítmény: 100%, Kondíció: 100%.
Azonban az adatok alatt azt látom, hogy "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 60871 alkalommal."somasz: "Takarítás, újrapasztázás a procihűtőnél mikor volt? Nézd meg aida terheléstesztjénél, túlmelegszik-e"
Takarítás, újrapasztázás nem volt. Biztos, hogy ráférne, mert a ventillátor is zörög, mint amikor már kikopott és csapágyas. Az Aida-ban hol kell megnézni, hogy túlmelegszik-e?
-
Chaser
legenda
válasz
arpeen2
üzenetére
Nem feltételezek semmit. Több helyen fel van tüntetve, hogy ez a gép csak W8 ready. Talán írj a dellnek, mi a meglátásuk a témában. Vagy a zöld számon hívd fel őket.
szerk: NoOne1976 HD sentinel mit mond a vinyóra? Mielőtt cserében gondolkozunk legalább ezzel nem árt rálesni
De van dell diag is ehhez a géphez, bár felesleges ha sentinel szerint tele van bad sectorral akkor ott a gond. -
NoOne1976
őstag
Adott egy Dell Inspiron 1525-ös gép. Évekig hibátlanul tette a dolgát. Majd azt vettük észre, hogy bekapcsolás után belassul. Először még megy rendesen, majd egyre lassabb, a végén már fél perckell ahhoz is, hogy az egyik alkalmazásról egy másikra váltoson, vagy böngészöben másik ablakba. Ha át is vált, szinte csíkonként frissít.
Az érdekesség az, hogy az XP újratelepítése megvolt, nem segített. A rendszer nem fagy le, nem száll el, nincs kékhalál.
Szerintetek mivel lehet a gond? Vinyócsere?
-
arpeen2
senior tag
válasz
Chaser
üzenetére
Az általad linkelt W7 driverrel (is) próbálkoztam, és NEM működik. Itt jegyzem meg, nem kezdő 16 éves Pistike vagyok, aki most lát először szgépet oszt csak bambul bele a világba, mert az alapján amiket írsz, érzésem szerint ezt feltételezed. Néhány 100 gép már a hátam mögött van az elmúlt 12-14 évből. Jahh és az ismerősöknek már évek óta "konzum" gépeket ajánlok és veszek, már amennyire konzum pl egy HP noti. Azokkal gyakorlatilag zérő szívás van és engem kb csak ez érdekel, ha más gépéről van szó, amennyiben nekem kell szervizelnem.
-
eastsider
nagyúr
válasz
arpeen2
üzenetére
Jahh, meg hogy még itt tart a DELL 2014-ben, hogy kompatibilitási problémái vannak a laptopjaival ? Odab...sz
nézd úgy, hogy ott tart a DELL 2014-ben, hogy tud az ember venni 100k környékén (nemtom pontosan) egy notebookot, valahol meg kell kötni azt a kompromisszumot.. pár éve 140-150-160 volt ez a határ. ezt nem kell elfelejteni
-
Chaser
legenda
válasz
arpeen2
üzenetére
Láttál már 5010/5110-et? Na az már fospempő
de mondom, amd adja a vga drivert, és ha amd w8-hoz ad akkor oda ad. Ez így van ám minden egyes gyártónál. Maga a haswell valószínűleg nem zárja a w7-et, mert üzleti gépeknél elérhető. De elméletileg van már 7-es driver is ehhez a vga-hoz.szerk: belépő régen sem azt jelentette hogy lassú, volt azokból erős hw, csak a kaszni hulladék, mai napig is van. Ebből a gépből is van 200k-s verzió..de ez belépő gép marad mindig is, mindegy mit pakolnak bele. Max hw-esen középkategória a felsőbb szegmens.
Ajánlom vegyél bármelyik gyártótól konzum gépet, ott se lesz jobb a helyzet. -
arpeen2
senior tag
válasz
Chaser
üzenetére
"Ez egy inspiron, belépő. Belépők közt is belépő."
Ez egy fospempő, nem méltó a DELL névhez. Régen a belépő nem azt jelentette, hogy nem működik, hanem hogy lassú volt.
Jahh, meg hogy még itt tart a DELL 2014-ben, hogy kompatibilitási problémái vannak a laptopjaival ? Odab...sz
-
arpeen2
senior tag
Használ vki Inspiron 3537-est 8670-es VGA-val Win7 x64 alatt ? Sehogy nem birom működésre bírni a VGA-t a zsír új gépen.
-
Diniboy
aktív tag
Üdv, használ valaki 3537ben vagy 5537ben vagy ugyanilyen alaplapos termékben HDD Caddy-t ? Rendeltem egyet és nem indul el a Win 8.1 az ssdröl ha benne van a gépben a caddy. A Boot sorendben egyszer sikerült elkapni hogy mutatta volna mint cd/dvd olvasó. Úgy sem bootolt be hogy oda raktam a rendszer ssd-t, de neten meg több oldalon is látom hirdetni a direkt 3537hez való caddy-ket. Szóval van valakinek tapasztalata ?
-
eastsider
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
ez az a teszt ahol írja a kolléga: 6220 logout
ott van a bencsmák kép is (bár ugye a szétszedett képen nincs ott az SSD)
Samsung PM810 mSATA
lehet ebbe van sata vezérlő? -
somasz
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Sajna már nincs meg az mSata ssd-m, így nem tudom kipróbálni. Valószínűleg nem működött. Dell fórumokon sem jártak sok sikerrel. A wwan slot nincs "bekábelezve" ssd-hez.
-
-
somasz
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kb. 3 hete próbáltam ki, de nem emlékszem, mi volt a végkifejlett...
Legközelebb beírom a tapasztalatokat.
Arra emlékszem, hogy az M4500-ban ment. -
-
eastsider
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Logouton van egy cikk amiben gyárilag volt msata Ssd (igaz 6220 vagy 6320),en azt olvastam csak olyan megy bele amiben van sata vezérlő, igaz én 6420szal kapcsolatban jártam utána . De azt nem értem akkor minek van ennyi mpcie hely..
-
-
-
DMZ
csendes tag
A manual-jában utánaolvasva elvileg beleférne, viszont jól szét kell berhelni a gépet, hogy hozzá lehessen férni... Garanciára ez nem lenne ártó hatással?
-
somasz
addikt
-
DMZ
csendes tag
Akkor hülye kérdés: van hasonló kaliberű gép, amiben van hely ssd-nek?

(FHD kijelző, 8G RAM, nvidia kártya a lényeg) -
DMZ
csendes tag
Üdv,
Egy Dell 7537-es vásárlása előtt állok. Kérdésem, hogy lehet-e bele úgy rakni SSD-t, hogy a meglévő vinyó mellé, vagy csak a helyére? -
cekkk
veterán
Úgy néz ki, tényleg töltő bajom volt, ma vettem egyet és ezzel nem csipog tölt is.
Most örülök
Köszönöm a segítséget!

-
vwpolopg
őstag
Ha frissíteni akarom a biost a gépemen (E6420), akkor egyesével fel kell raknom az összeset onnantól ami nincs fent vagy rakhatom egyből a legújabbat?
-
tvamos
nagyúr
Nekem pl. tetszenek a csempék... De a wp egy sz@r, egy jo droidhoz kepest... szerintem.
Netbookon probaltam w7 --> w8. Az emaileket sokkal hamarabb meg tudtam nézni. (2 perc helyett ugy 20 másodperc.) Ennyi kell. Hogy utana drivereket toltogetett a háttérben... Na mi van akkor? El tudtam kezdeni csinálni valamit. -
cekkk
veterán
válasz
premete
üzenetére
Amikor először felraktam a htpcre a 8at meg is lepődtem, hogy betölt a win, de nem indul a program és utána láttam, hogy indítja a drivereket.
(#35716) Shokkolo
Nálam is folyton meg van valami nyitva így alig látom ezt a képernyőt így felesleges is nekem. De ha valakinek tetszik akkor én az elfogadom, nem vagyunk egyformák
-
-
premete
veterán
Jó a 8.1, ha nem munkára kell, mekiben, f@szbukozni például jó.

Igaz, a bootideje semmivel sem jobb ténylegesen, mint a windows 7-nek, de a laikusok ezt is beszopják, mert nekik akkor a rendszer felálltnak tekintendő, amikor a splash screen megjelenik.
Ha valaki nem használ 3-nál több programot, akkor nem is szol a Picipuha, hogy csukjál már be valamit.
Mobilinternet is jó 8.1 alatt, amíg el nem hagyod a nagyváros határát.
-
-
cekkk
veterán
Köszi a segítséget!
Majd szerintem is megy vissza a W7. Aztán kiderül minden turpisság itt.
Pedig nem rossz ez a 8.1, de nem a csempék miatt tetszik
-
Orton96
aktív tag
Üdv!
A bátyám december 30-án vett egy Dell Inspiron 3521-es laptopot (konkrétan ilyet: [link]). Feltette a Win 8.1-et, az összes drivert, közte az Intel HD 4000 és az AMD HD 8730 driverét is. Valamiért mégis csak az integrált kártya működik játékoknál is. Nem tudjátok esetleg, hogy mi lehet a gond? Már sok helyen utána néztünk de mi semmit nem találtunk ezzel kapcsolatban. Pedig szükséges lenne, hogy működjön az AMD, mert ezért vette ezzel a videokártyával. Remélem valakinek itt van ötlete, hogy mi lehet a probléma. -
tvamos
nagyúr
Hallgass a tobbiekre!
Nekem is volt gondom a win-es driverekkel regebben, a dell-est kellett hasznalni.
Te is hasznald azt, ha van hozza. Ha nincs, akkor szerintem w7...Amugy biztosan sikerult jol ossze rakni?
(Nekem is volt, hogy rosszul raktam be a tompitott izzot a kocsiba, es feszt villogtak ram!) -
somasz
addikt
Még esetleg tennék egy próbát egy delles chipset driverrel. Delles vga driverrel, stb. Hátha ott a baj.
Vagy másik vinyóra húznám a win7-et egy ellenőrzéshez, hogy ne vesszen el a mostani rendszered.Dell System Software Utility rajta van?
Intel Management Engine?(csak lövöldözök...)
-
szabonagyur
félisten
Hello
Már csak próbaként megérné a Win7-et felrakni, hogy még mindig jobban menne e mint a 8.1.
Amúgy lehet pont az a baja, hogy mindent felismert a Win8.1.Nekem pl. Asus laposomnál volt egy ATK nevű driver amit vagy felismert alapból a rendszer vagy felrakta Updateról, ennek hála a venti szabályozás egyáltalán nem ment, a gép süvített mindig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez is 3537

Annak van szerencéje aki MSDNAA-ról letöltheti a jogtisztát ingyen.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Legközelebb beírom a tapasztalatokat.