Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A Dell mikor vezette ki ezt a regi fajta dokkolot?
En ezt nagyon szeretem, van itthon tobb is. Lehet meg ertelmes gepet kapni, ami bepattan ide? Mondjuk gen 8 intel procival. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy L6420 i5 procival, meg egy M4600 i7 procival. Ez utobbit serult hazzal, meg hianyos billentyuzettel, de mukodokepes allapotban kukaztam a cegnel. A kerdesem az lenne, hogy az i7-et at lehet-e tenni az L6420-ba, hogy egy kis sebesseget nyerjek vele. Egyaltalan van-e ertelme a szerelgetesnek. -
tvamos
nagyúr
válasz
Rusher4587
üzenetére
A service tag alapjan be lehet azonositani. Ha le van kopva a Dell oldalarol a SupportAssist ki tudja akkor is olvasni. Legalabbis az en eddigi gepeimen igy mukodott.
-
tvamos
nagyúr
válasz
abdulka1
üzenetére
Csak olyan tolto jo, ami beszelget az alaplappal. Az univerzalis szerintem nem tud ilyet, de persze, szigoruan "szerintem".
Szokott a gep szolni, hogy nem tud beszelgetni a toltovel, mert koszos a kis pucuka, vagy eltort, elromlott, valami, csak az emberek ranyomjak, hogy tobbet ne szoljon, es akkor nem latod a hibat.Hiaba a sajatja, nem tartanak ezek orokke.

+ erdemes a gepben az aljzatot is szemugyre venni, mert az is lehet serult.
Amugy ez Windowsos gep? Nezted mar a teljesitmeny beallitasokat?
Lehet, hogy kiprobalnam egy Linuxal is...
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
M4600-ban elromlott az egyik fuker. (Huto ventilator.) Lehet ezt valahogy kulon kapni? Nincs valami halkabb 3rd party megoldas hozza? (Az se baj, ha olcso.) -
tvamos
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem Dell Precision 5520 van, e3-150m-mel. (Céges, CAD-re.) Én ilyet néznék sajátnak is, ha belefér a refurbished.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Latom mar mire gondoltal, a kisebb tapnak, amibol kinyerem a kabelt, tenyleg ossze van hegesztve a hazacskaja. No nem baj, azt ugyis ki fogom hajintani a kukaba.
Remelem, jo lesz a vegen, egy ilyen nagy tap eleg huzos arban van a Dell-nel. Az ingyen sokkal jobban tetszik. -
tvamos
nagyúr
Kosz a segitseget, franko lett a lapos, de tap megmakkant, nem kommunikal a geppel, az meg reklamal, es nem tolja fel a proci sebesseget. Szerencsere a doglott gephez kaptam egy tapot is, azzal most megy a gep, es orommel hasznaljuk.

Esetleg a tapkockat (ADP-240AB D) lehet javitani otthoni korulmenyek kozott? Van erre valami modszer? Van itthon kisebb teljesitmenyu tapom, esetleg annak a kabelet ratenni?
-
tvamos
nagyúr
Az van, hogy az M4600-nak ilyen lett a tap csatlakozoja:

Egy picit talan fustolt is... de mindenkeppen amper szaga volt.
Dokkolorol megy a joszag, csak toltorol nem legel.Meg lehet ezt javitani otthon? (Van forrasztom, es hasznalni is merem.)
Vagy alaplapot kene cserelni? -
tvamos
nagyúr
E6420-ra szeretnek venni egy uj palmrestet, de nem tudom mit jelent az, hogy 08X6FV, meg, hogy 0KP0HN. Azt honnan tudom meg, hogy melyik jo az en gepemhez?
-
tvamos
nagyúr
Nalam is elojott ez a hiba: [link].
Erdemes szerintetek ezen porogni, vagy hagyjam a francba, ha amugy mukodik a gep? (Latszolag...) -
tvamos
nagyúr
válasz
thotzoltan
üzenetére
Koszonom szepen!
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Latitude E6420-am, de eltortem a screen bezelt. (Most nem tudom, hogy van Magyarul...) Itt a kozelben talaltam E6430-ra valot. Ez az E6430-ra valo ramenne az en E6420-amra? Mert ez (fenykep alapjan) eleg jol nez ki, akkor nem szerencsetlenkednek a regivel... (Az szep mar nem lesz.) -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Egy Dell Precision 5520 lenne a "meghibasodott" szamitogep. Az volt, hogy ment faszan, majd kerte, hogy inditsam ujra, nem emlekszem mar, hogy mit irt, gondolom update, es amikor elindult, mar nem ment az integralt bluetooth. (WIFI megy faszan.) Plusz az lett, hogy feltunt egy "Unknown USB Device (Device Descriptor Request Failed)" uzenet a Device Managerben. Lehet itt valami egyszeru megoldasra gyanakodni? Probalom futtatni a Support Assist Lunchert, de egyreszt nem tudok nyelvet allitani, es Svedul indul el, masreszt meg nem azt mondja, hogy a telepites meg van szkitva. (Azt irja, talan nincs internet kapcsolatom. De van...) Az OS Windows 10 Enterprise. Az van meg, hogy a Support services: Expired, de masik gepet meg nem tudok kapni egyelore, a chip hiany miatt, azert kerem toletek a segitseget. Nincs valami otletetek, mi lehet a problema?
-
tvamos
nagyúr
válasz
75kokoko75
üzenetére
Alkohollal le lehet mosni, es akkor fekete kopogos lesz. Nekem mas nem mukodott.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Dell Precision 5520 gepem, Windows 10 Enterprise-al. Az a hibajelenseg, hogy amikor lehuzom a dokkolorol, (Dell WD15,) akkor ujraindul a gep. Az a fura, hogy masik 2 dokkolon nem csinalja. Mi lehet a gond itt? Vagy ne tiprodjak, szerezzek egy masik dokkolot? -
tvamos
nagyúr
Szervanyoltam egy D3000 (ACP075EU) dokkolot, de nincs meg hozza a tap. Nem tudjatok, hogy tudnam ezt olcson potolni? 5V 5A tapom van itthon, de ha nagyon karom, akkor Tudok izzitani 6.5A-t is, csak nem tudok ilyen dugot lejmolni sehonnan. Hol kaphatnek ilyet?
-
tvamos
nagyúr
Azt nem tudja valaki, hogy a Dell Precision M4700-ban kell-e a chipsetre gap pad?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Az a baj, hogy legutobb elszakitottam ami benne volt, es mire sikerult venni masikat helyette, elfelejtettem, hogy kell osszerakni a gepet. (Mivel nem szerelgetem oket minden nap.) Node mindegy is, gondolom mas gyartok sem adnak rendelesi szamot ezekhez...
Most ket gepet is ujra kene pasztaznom, egy Precision 4700-at, meg egy 5520-at. De akkor veszek mindenfelet, hatha nem veszitem el, mire legkozelebb kell majd pasztaznom.
Nagyon zavar, ha "vaamilyen" van benne, es nem olyan, mint a "gyari eloiras", de probalom megszokni, hogy ez ilyen.
-
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Kaptam egy Dell Inspiron 7520-at tegnap. Gyorsan szetkaptam, es ujrapasztaztam. Sajnos az van, hogy hianyzik belole par csavar. Nem tudtok valami robbantottabrat, vagy valami alkatresz listat, hogy pontosan milyen csavar valo bele? Illetve az lenne a kerdesem, hogy ahol telibe festett haromszog van, oda ugye kell csavar. De egy helyen ures haromszog van, ott nem volt csavar. Oda kene, hogy potoljam a csavart?
Szeretem, ha rend van, szeretnem ezeket potolni! -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Windowsban, meg tudom azt valahogy nezni, hogy milyen tap van csatlakoztatva a szamitogephez? (Marmint az oke, hogy ranezek a tapra, csak arra gondolok, hogy minek ismeri fel.)
/Windows 10 pro, Dell Precision M4600.) -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van itt egy M4600 (precision) w10-zel es feltettem ra egy jatekot, ami directx 12-t akar, es nem akar elindulni. De en azt gondoltam, hogy a quadro 1000m kompatibilis a directx 12-vel. Valamit biztos rosszul csinalok...
Tudnatok segiteni, mit csinaljak vele, hogy jo legyen? -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
DELL Precision 5520-am elerte az "aksi betegseg". Tud valaki hazi okossagot?
Kosz! / Tomi -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Elhagytam a gepem (Dell Precision 5520) toltojet, es az uj csak Karacsony utan fog megerkezni. (Ellenben van par darab regi toltom, amin a 7mm-es dugo van.) Nincs valami olcso megoldas a problemamra? Utangyartott adapter? Konverter?
A legjobb egy olyan adapter lenne, ami belemegy az USB-C-be, es nem csak tolt, hanem RJ45 halozatot is csinal...
Persze azonnal kene, meg ingyen, de legalabbis nagyon olcson. Mittudom en... 2-3 nap, meg 4-5 ezer Ft.
Koszi! -
tvamos
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Letoltottem, elinditottam, es a telepites helyett kicsomagolast nyomtatm. Megkerestem, hogy hova rakta, es ott elinditottam a telepitest manualisan. (setup.exe, vagy mi...) Ugyan az van vele igy is, hogy dobalja a hibauzeneteket, amiket mar csatoltam. ("o2mdfw8x64.inf" not found)
Vagy akkor mit csinalok rosszul? Lehet valahogy regebbi drivert kellene letoltenem? -
tvamos
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Persze, hogy W7 matricam van.
(#61831) z0d1@Ku$ válasza tvamos (#61827) üzenetére
Szoval tiszta hulye vagyok...
Ide megyek: [link].
Lenyitom, hogy "O2 Micro OZ600xxx memory card reader Chipset".
Es akor onnan ez jon le nekem: Chipset_Driver_JF0W3_WN_3.0.07.47_A05.(#61835) somasz válasza tvamos (#61827) üzenetére
Sajnos igy is azt reklamalja, hogy nincs meg az "o2mdfw8x64.inf". :/Fura, hogy az XP-s driver ugyan ugy rossz, mint a W8-as.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Megint segitseg kene.
Az tortent, hogy beraktam a Dell M4600-amba egy SD kartyat, es rogton formazni akarta.
Gondoltam ujrarakom a drivert. Gondolom ez az: Chipset_Driver_JF0W3_WN_3.0.07.47_A05
De installalas kozben ezeket a hibakat dobja:
[kép] [kép]
A rendszer Windows 10 professional 64-bit.
Elore is koszonom a segitseget! -
tvamos
nagyúr
válasz
üzenetére
Pont ez az, hogy ez a nagyobb (180W) töltő a rossz, amit eredetileg a dokkolóhoz adtak, mégis ezzel rossz.
A hurcolászós (140W) táppal meg jól megy a gép, max. sebességgel, csak ha a dokkolóba dugom, akkor írja, hogy kevés az áram, de mégis oké.
Most szerváltam egy b@zi nagy téglát, ezzel már minden agyon jó! -
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm szépen a segítségét mindannyiótoknak, megint! Egy random másik töltővel jó lett, szóval simán csak azzal a töltővel lett valami. Ami fura, hogy ha a gepbe dugom, akkor jó, ha a dokkolóba, akkor nem jo. A másik töltő mindkét módon jó. (Sajnos ez új csak 140W-os, szereznem kell egy nagyobbat.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem, nem megy fel, folyamatosan 0.61GHz-en all a kijelzes.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Huha... ezeket nem tudom, hogy mik, ugyhogy utana kell neznem.
Illetve a RAM teszt lement gond nelkul, ha arra gondolsz, amit ott tudok inditani, ahol a bios beallitas van.CrystalDiskInfo szerint minden jo.
CrystalDiskMark 6.0.1 x64 (C) 2007-2018 hiyohiyo
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes
Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 390.677 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 376.251 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 8,T= 8) : 36.124 MB/s [ 8819.3 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 8,T= 8) : 104.798 MB/s [ 25585.4 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 36.248 MB/s [ 8849.6 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 85.965 MB/s [ 20987.5 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 24.961 MB/s [ 6094.0 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 45.903 MB/s [ 11206.8 IOPS]
Test : 1024 MiB [C: 87.2% (111.7/128.0 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
Date : 2018/06/27 0:17:37
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 17134] (x64)Ezt mondja a CPU-Z
CPU Name Intel® Core™ i7-2620M CPU @ 2.70GHz
Threading 1 CPU - 2 Core - 4 Threads
Frequency 2494.05 MHz (25 * 99.76 MHz)
Multiplier Current: 25 / Min: 8 / Max: 34
Architecture Sandy Bridge / Stepping: D2 / Technology: 32 nm
CPUID / Ext. 6.A.7 / 6.2A
IA Extensions MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, EM64T, VT-x, AES, AVX
Caches L1D : 32 KB / L2 : 256 KB / L3 : 4096 KB
Caches Assoc. L1D : 8-way / L2 : 8-way / L3 : 16-way
Microcode Rev. 0x29 ► Spectre (CVE-2017-5715) Vulnerable ◄
TDP / Vcore 35 Watts / 1.021 Volts
Temperature 59 °C / 138 °F
Type Retail (Stock Frequency : 2700 MHz)De nekem ezek nem mondanak semmit.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Régen Windows 7 volt ezen a gépen, azalea tök jó volt, de egy nem annyira szép napon közölte Belem, hogy “ön valószínûleg szoftverhamisítás áldozata lett.” Akkor vásároltam ezt a 10-est.
Amúgy nem titkolom, azt vártam, miután as atomos, 2GB RAM-os tableten tök jó a W10, jobb lesz az i7-en is, mint a W7.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Semmi különbséget nem látok.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Eloszor nem telepitettem semmit, mert ment minden.
Somasz ugyan irta, hogy kell kartyaolvaso, meg free fall sensor driver, ([link],) de nem torodtem vele.Nem volt tul combos a sebesseg, de gondoltam a W10 ilyen, regi a gep, szoval... de most mar elviselhetetlen lassu. (Pedig turelmes vagyok... na jo, ez nem igaz.)
Ezeket telepitettem: [link]
Meg kesobb meg ezt: [link]De nem lett jo. Mondjuk felkialtojelek mar nincsenek az eszkozkezeloben.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
SSD van, de kikapcsoltam a gyorsitotarat, hatha attol jobb lesz. Ket napig jobb volt... (Nem ertem minek a gyorsitotar 16GB RAM melle amugy...)
Az aksi mar nem jo, kb. 5 percet megy rola a gep, de nem ir ertesitest ra.
Azt jelenit, hogy Chrome-ban irnek, es tok lassan jelennek meg a betuk. Mar leirtam egy mondatot, a beruk meg csak igy 1-2 masodpercenkent jelennek meg.
Az oldalakat nagyon lassan tolti be a Chrome. De akar a szimpla gorgetes is nagyon lassu, ilyen 1-2 masodpercenkent ugral, amikor tekerem az egergorgot.
Programokat nagyon lassan inditja el. Ami W7 alatt 10-20 masodperc volt, az most van, hogy 2-3 percig is tart.
Atmegyek masik alkalmazasra, mondjuk Chrome-bol, vagy pdf-bol masolnek szovegszerkesztobe, (Libre office-t hasznalok amugy,) es 5-10 masodpercet kell varni, mire megjelenik a masik ablakban a cursor, a beilleszetes is ilyen lassu, de van, amikor 30 is.
Ami fura, hogy pl. egy aramkori szimulacio tok gyorsan lemegy, mint regen. De amikor meg akarja jeleniteni, akkor mar belassul, szaggat. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Megint visszalassult a gepem. (M4600 v.s. W10)A resource monitor szerint a a disk muveletek porognek millioval.Vegulis csak 100KB/sec a leptek, ugyhogy az sem olyan nagyon sok....
Lehet, hogy jobb lenne visszamenni W7-re? -
tvamos
nagyúr
válasz
üzenetére
A Dell honlapjarol ezeket a drivereket telepitettem, ebben a sorrendben:
CV_Drv_Setup_RDYG9_A11_64bit_ZPE
Chipset_Driver_MPGY4_WN_7.1.70.1205_A05
ST-MICRO_FREE_FALL_SENSOR_A11_RCHTX_SETUP_ZPE
Mas nincs telepitve, nem attol lassu, mert ossze-vissza telepitgettem mindenfele drivereket.
Nem is talalok W10-es drivereket, csak W8-ast, es nem is tudom, hogy mit kene feltenni kozule. :/Nagyon idegesit, mert az atomos tabletem 2GB RAM-mal gyorsabb, mint ez.
A Resource monitor szerint a lemezhasznalat ugral, mint az allat.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni, mert eldobom a hajam mar az idegtol. Egy M4600-at probalnek hasznalni.
Kb. 3 honapja valtottam W10-re. Nos azota, a gep olyan lassu, hogy gyotrelem hasznalni, de nem tudok rajonni, hogy miert. Ezt a lassusagot ugy ertem, hogy szaggat a video lejatszas, Chromban, ha irnek, sokszor csak kesleltetve jelenik meg, amit irok, egy uj lap megnyitasa piszok sokaig tart. Neha a Youtube videok is beszaggatnak. Nem az internet a lassu, a telefonomon, tableten, masik szamitogepen minden franko gyors. kozben a gep terheles minimalis, CPU 10-20%-on, GPU 3-5%, van 10GB ures memoria, (16-bol,) WIFI ugral fel-ala, de gondolom az normalis.
Az egy szalas folyamatok, pl. ha egy aramkor szimulaciot futtatok, az tok gyors, (ha mar elindul vegre,) de pl. ugyan annal a programnal a kijelzes tokre beszaggat.
W7 alatt tok gyors volt mindent.
Pendrive-rol Linuxot futtatva piszok gyors minden.
+ annyi van meg, hogy hianyolja a "Mass storage Controller" drivert.
Hogyan tudnam megjavitani a gepet? -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Dell Latitude E6420-ban kicsereltem a szakadt thermal pad-et, es tadam, nem reszetel bios teszt kozben.
Az lenne a kerdesem, lehet-e valami baja attol, hogy 1mm-es helyett 1.5mm-es kerult bele.
(Nem kaptam hirtelen 1mm-eset a boltban,gondoltam a 0.5mm-es meg keves lenne.
)Az van vele most meg, hogy az SD foglalatba, ha beteszek egy kartyat, akkor nem latja, ami rajta van, rogton formazni akarja. (Win 10) Mi lehet a baja? Mas gepekben jo az SD kartyam.
(Tobb SD-vel is ez van.) Regebben jo volt. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Egy Latitude E6320-ról lenne szó...
Az a gond vele, hogy a billentyűzet körül, a szép és igényes puha borítás átváltozott ilyen ragacsos koszgyüjtővé. (Nem koszos, mert szépen letakarítottam már.) Van valami, amivel ezt lehet kezelni, hogy ne legyen ilyen? Marhára zavar! -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van itt egy M4600 nekem:
DualCore Intel Core i7-2620M, 3200 MHz (32 x 100)
Intel Cougar Point QM67, Intel Sandy Bridge
nVIDIA Quadro 1000M2 kerdesem lenne:
Lehet ezt valahogy Windows 10-re upgrade-elni?
Tudok en ebbe tenni valami msata ssd-t?Elore is koszonomma valaszt! Udv, Tomi
-
tvamos
nagyúr
Kaptam a cegnel egy Precision 5510-et. Lehet ezzel a touchpaddel kezdeni valamit, hogy emulaljon egy mouse kozepso gombot, meg egy gorgot? Mert valahogy nekem nem sikerul.
A billentyuzetet sem tudom megszokni... de az mar igy marad...
Kepen jol mutat mondjuk.
Csak en nem ezt kertem... (Nem is kertem semmit, csak hogy telepitsek ujra a mostanit.) -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szoval, meg mindig nvidias Dell E6420 hutesi problema.
- Probaltam rakni bele ebay-es gap pad-et, de nem lett jobb.
- Vettem bele hasznalt, komplett hutot, de akkor roszabb lett.
Most az eredeti, huto van benne, az eredeti gap pad-del.
Nem fut le most sem a bios teszt.
Lehet meg ezzel probalni valamit?
Kezd elegem lenni belole....
Udv, Tomi
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az lenne a kerdesem, lehet-e valami baja attol, hogy 1mm-es helyett 1.5mm-es kerult bele.
(Nem kaptam hirtelen 1mm-eset a boltban,gondoltam a 0.5mm-es meg keves lenne.
(Tobb SD-vel is ez van.) Regebben jo volt.