Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz huszi.gyb #28097 üzenetére
Szia,
Igen, mindkettő interface: SATA3 (6GB/s) a memória támogatása: 1333Mhz (az időzítéseknek egyezniük kell, hogy a DC működjön..)
Ritkán, de előfordul, hogy azonos órajelű és időzítésű memória modulok nem mennek együtt hibátlanul, amennyiben van lehetőséged próbára, éljél vele...
[ Módosította: #65675776 ]
Üdv, Dell XPS
-
BigBlackDog
veterán
válasz szabolcs83 #28100 üzenetére
Én meg vagyok elégedve a HD4000-el, kellemes csalódás volt a régi intel, integrált vackokhoz képest. Ha valamit mond Neked, World of Tanks fut ilyen beállításokkal 60-80 fps között. A felbontás 1600*900, full képernyőn, csak a screenshot miatt vettem le.
[ Szerkesztve ]
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Dell XPS #28101 üzenetére
Szia!
Köszönöm a megerősítést. Már megbeszéltem a boltossal, hogy szombaton bemegyek, és kipróbáljuk, ha működik, akkor viszem csak el.Viszont egy 1600-as Kingston KVR16S11/4 akart rám sózni, viszont ez 1600Mhz-en tudja a 9-9-9-24es időzítést.
Az állítható, hogy 1333MHz-en is 9-9-9-24-es időzítéssel menjen? Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
szabolcs83
tag
válasz BigBlackDog #28102 üzenetére
Láttam már ezt a játékot, de én magam nem játszom (szinte semmi olyannal, ami komoly grafikát igényel), de ezek szerint még a komolyabb játékokat is elviszi, legfeljebb nem maxos grafikával.
Akkor valószínű, hogy másfajta program (pl. ArchiCad, Photoshop vagy ezekhez hasonló) és a videók lejátszása sem okozna gondot neki.
Azt hiszem egy kis memóriabővítéssel bele is vágok a dologba.Köszönöm szépen a segítségedet!
-
BigBlackDog
veterán
válasz szabolcs83 #28104 üzenetére
Érdemes utólag megtenned, vagy bolti ram bővítést igényelni. Ha gyárilag több memóriával veszed, sokat veszíthetsz.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Chaser #28105 üzenetére
Köszönöm. Akkor számomra ez nem lesz megfelelő ram
Valahol már olvastam, hogy lehet az időzítéssel játszani, de én olyan vagyok, hogy ha jobb gépet akarok, nem húzom, egyszerűen lecserélem Szóval ebbe a témába annyira nem ástam bele magam... Amióta DualChannelt kezel a gépem, azóta meg mindig úgy jött ki, hogy KIT-be vettem bele ramot
www.dongosofor.hu
-
szabolcs83
tag
válasz BigBlackDog #28106 üzenetére
A laptopszalonban tesznek bele 8 ezerért +4GB memóriát és akkor nem kell vele bajlódni, hogy pontosan milyen típust is kell venni hozzá stb.
Sőt még lehet kötök rá 1-2 év biztosítást (törés, lopás stb.) 8 illetve 14 ezerért. -
premete
veterán
válasz szabolcs83 #28111 üzenetére
+ 4 GB ram reálisan 4000.- Ft.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
szabolcs83
tag
válasz premete #28112 üzenetére
Igen, de akkor nekem kell utánajárni keresgélni a pontos típust, egy fél nap amíg megtalálom hol a legolcsóbb és még szét is kell szednem a gépet.
Igazából ha már ennyit rászánok egy gépre, akkor néhány ezer forintot megér az nekem, hogy bekapcsolom és minden működik, nem kell vele semmit bajlódnom. -
premete
veterán
válasz szabolcs83 #28113 üzenetére
Te tudod, a megtalálás kb. 2 perc, a belerakás se több általában.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
soma165
tag
vásároltam egy Dell inspiron 7520
notebookot és hát nem numerikus billentyüzete van.
ezert nem tudom melyik a "+" gomb
kérem valaki segitsen -
soldi3r
veterán
e6330-ba az msata slot vagy a merevlemez slotja lehet a gyorsabb?
E30 (oo=[][]=oo)
-
EstiloL2
tag
válasz huszi.gyb #28116 üzenetére
Nem tudom, hogy neked miért akad, de nekem 1.0.4.0-s patch-csel minden Highon (Sőt, itt az árnyékokat very highra is felraktam) 25+ FPS-sel megy. Szóval nálad lehet a baj, szerintem egyáltalán nem "karcsú" videókártya, ha megnézed YT-on, a Max Payne 3 is High-on megy 25 FPS fölött...
[ Szerkesztve ]
-
szanozs
aktív tag
Egy 7520-as Inspiron-om van. Ennek a bios-a valóban csak olyan kis egy szerű, hogy alig tudok valamit állítani benne? Az asztali PC-hez képest nagyon szűkös. Még csak azt sem tudom meg milyen hardver van a gépben. Lehet benne állítani 1-2 jelszót, 1-2 dolgot engedélyezni tiltani és még a dátumot időt is beállíthatom. Pl. hol tudnám letiltani a a gpu-k egyikét?
-
rozsdas111
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
A következő probléma megoldásához kérek segítséget.
Dell latitude D630
Bios : A12
Op rendszer : Ubuntu 11.10 ( Működik jól)
Video card: Quadro NVS 135M ( 128 Mb)
Hdd 160 Gb ( ahogy látom egy partíció )Szeretném telepíteni az Xp-t de vagy kéne még egy partíciót létrehoznom ( Hogyan ?)
vagy teljesen újratelepíteni mindent.
Először Xp-t.
Ezt próbálva telepítés közben kékhalál hibaüzenet:
stop:0x0000007E
PCI.SYS- adress F748EOBF
jól értem hogy a video kártya nem kompatibilis az Xp-vel?
Ötletek? Megoldások? -
Megvagyok
tag
Sziasztok! Végre egy Dell Latitude E6430 boldog tulajdonosa lettem, a kérdésem csak annyi lenne, hogy hol tudnék venni hozzá a DVD-író helyére beépíthető keretet amibe az SSD-t tehetném? Illetve még annyi, hogy SATA2, vagy SATA3-as SSD-t kell-e beletenni?
Köszi -
huszi.gyb
senior tag
válasz EstiloL2 #28120 üzenetére
Köszönöm... Hát, 1,5 éve rengeteget szívtam a driverekkel. Most kapott a szörnyeteg egy SSD-t, úgyhogy újra telepítem... Lehet, hogy akkor a GMA-t használta? Vagy nem tudom mi lehetett, de akkor próbálkozok. (Mivel kíváncsi voltam, letöltöttem a játékot, jövő héten hozza a postás eredetiben, remélem azzal menni fog ) Lehet, hogy az is közrejátszott...
www.dongosofor.hu
-
BigBlackDog
veterán
válasz szanozs #28122 üzenetére
Laptop biosok már csak ilyenek. Persze a fél-egy milliós laposokban már lehet, hogy több opció van. A letiltás winben, a vga beállításainál keresném, hátha.
(#28124) Megvagyok: érdemes SATA3-at, ha jól tudom a port is olyan. Saját 5430-asomba ilyet keretet vettem, tökéletes az előlap lecserélése után.
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz rozsdas111 #28123 üzenetére
Szia,
Nem fog menni, mert teljesen más a partíciószerkezete a kettő op.rendszernek. Először el kellene távolítanod a Linux-ot (GParted), ill. "EaseUS Home Edition", utána már telepítheted az általad választott OS-t.
Üdv, Dell XPS
-
Megvagyok
tag
válasz BigBlackDog #28126 üzenetére
Köszönöm !
-
rozsdas111
csendes tag
válasz Dell XPS #28128 üzenetére
Bocs de gyenge elméjű vagyok. Kicsit részletesebben ha lehet!
aAmit írtál az két külön proram az eltávolításhoz? A linux nem fog akadékoskodni és ununstalálódik? Vagy hogy megy ez? És utána Az Xp hibaüzenet a telepítéskor? Mert azt megteszi hogy be bútol a lemez és elkezdi betöltenia fájlokat, de mikor elő jönne hogy elfogadom F8 stb..
előtte kifagy és üzeni a leírtakat. Többszöri próba után is ez a helyzet. -
BigBlackDog
veterán
válasz rozsdas111 #28130 üzenetére
Az a kék halál nem lehet, hogy a Sata AHCI mód miatt van? Érdemes lenni BIOSban lecsekkolni.
[ Szerkesztve ]
-
rozsdas111
csendes tag
válasz BigBlackDog #28131 üzenetére
Sajnos a biossal még nem vagyok tisztában. A gyorsító tárazást offoltam, meg még amit lehetett visszafogtam de ugyanúgy üzen A microsoft oldalon a ...007E hiba valamijen hardver kompatibilitásra utal és ott a PCI.SYS.-adressF748EOBF üzenet ami lehet hogy valami pci kártyára utal, de ne tudom hogy mi lehet ott. ezét írtam le a hardvert amit tudok róla.
-
rozsdas111
csendes tag
válasz rozsdas111 #28132 üzenetére
valamijen=valamilyen
-
BigBlackDog
veterán
válasz rozsdas111 #28132 üzenetére
BIOSban kéne lennie valahol a SATA portokkal kapcsolatos opciónak. Itt vagy AHCI vagy IDE/compatible/valami hasonló érték kell szerepeljen. De sajnos én sem ismerem azt a BIOS-t, remélhetőleg mond valami okosat olyan is, aki ismeri ezt a gépet.
-
Dell XPS
veterán
válasz rozsdas111 #28130 üzenetére
GParted-el minden partíciót törölj le (azt az egyet), amennyiben ezt választod. Utána nem is kell létrehoznod egyet sem, majd a Windows XP telepítő elintézi Neked, természetesen ezt nem lehet Linux alól megtenni, Live CD-ről vagy Pendrive-ról kell boot-olni hozzá. A Gparted önnálló formában, ISO-ként is letölthető: GParted Live CD/USB/HD/PXE Bootable Image )
Másik: Töltsd le az "EaseUS Home Edition"-t, telepitsd, illetve csinálj vele egy boot-olható EaseUS-t tartalmazó CD-t, vagy egyéb eszközt, majd boot-olj be róla. Az EaseUS-on belül válaszd a "Delete all partitions"-t opciót, majd végezd el a törlést. Ez után már particionálatlan lesz a HDD-d, és megkezdheted az XP telepítését....
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz rozsdas111 #28136 üzenetére
Sorry, hogy tömörítettem, szvsz, válaszd a második megoldást, remélem minden rendben lesz. és működni fog...
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Dell XPS
veterán
válasz szanozs #28144 üzenetére
Ahol több beállítási opció van, az inkább magasabb kategória (ahogy írtad), és ahhoz kapcsolódóan a funkciónalitás, de semmi olyasmi ami az asztali gépeknél megtalálható, szóval ez is kevés...
Szerk: annak, aki az asztali gépekhez van szokva!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
SzaboZE
addikt
válasz szanozs #28144 üzenetére
Hát igen, a Latitude-ökön nem nagyolták el a BIOS-t De az business kategória, árban is máshova pozícionálták. Nekem is szívfájdalom, hogy nem ilyen bios van a többi gépen is.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
veterán
No, úgy néz ki vagy az sli csip halt meg, vagy a 2. videocsip döglött meg.
Mindegy, van "olcsón" gtx, azt még belepróbálom, aztán még egy megdöglés, és megy a kukába az egész...どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest