Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Mi történik egy netes csalás után?
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok.
Véleményeteket szeretném kérni, kinéztem egy notebook-ot ami eléggé olcsónak (már amennyire 200e olcsó lehet) és jónak tűnik.
Nézegettem, és más típusnál nem találtam még hasonló árban sem ezeket a paramétereket, kicsit félek tőle, hogy lehet valami hátulütője. Szerintetek?Köszönöm
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Notebook vásárlására adom a fejem, kinéztem most már véglegesnek mondható notebookomat:
DELL Inspiron N5010
Képernyő méret 15,6"
Felbontás WXGA HD LED (1366 x 768)
CPU Intel Core i3-370M (2,4 GHz, 2 x 256 KB + 3 MB)
HDD 320 GB, 5400 RPM, SATA
RAM 1 x 2 GB DDR3-1066
ODD DVD Super Multi
VGA ATI Radeon HD5470 512MB
Kártyaolvasó Igen
USB 3 x USB 2.0
1 x eSATA , 1 x VGA , 1 x HDMI
Garancia: 36 hónap
Ár: 147.000FtAz lenne a kérdésem, hogy jól tudom-e hogy ebbe bele tudnék rakni még 1*2Gb DDR3 ramot?
Köszönöm előre is.
Üdv: Husziwww.dongosofor.hu
-
-
huszi.gyb
senior tag
válasz CaNdEjj #18656 üzenetére
Szia!
Unoktesómnak is van egy kb 4 éves DELL-je 2.0 Ghz processzor stb... állandóan túlmelegedett és kikapcsolt, szétszereltem alaplapig, kitakarítottam, összeraktam, párnába fúrva játszottam+videót futtattam egyszerre és nem melegedett túl... kb 4-5 óra munka volt szétszedni, és összerakni, de megéri.www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
-
-
huszi.gyb
senior tag
válasz petra88 #18688 üzenetére
Szia!
Az biztos, hogy mivel a külső hőmérséklet magasabb, jobban melegszik, azt nem tudom, hogy mennyi a normális, de unokatesóm DELL-je a károk megelőzése érdekében 80fok körül kapcsolt ki. Esetleg tegyél alá hűtőpadot, vagy vidd el szervízbe, de még várd meg, hátha valaki tud konkrétabb hőfokot mondani.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz werszomjas #18712 üzenetére
Ezeket a Delleket nem ismerem, de Inspiron N5010-et veszek énis i3-as procival stb... Haveromnak i5-tel bírja több órán keresztül aktív használattal, szóval az akksival szerintem nem lesz gond.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Chaser #18718 üzenetére
Megnéztem az 5110-et is. Tetszik benne az USB3, meg a helyszíni gar, de sokkal jobb áron kapok N5010-et és ezért éri meg (nem a két napja felsoroltakkal veszem, hanem komolyabb konfiggal Ati 5650-nel meg nagyobb HDD... stb Hátizsákos táskával, usb szettel, egérrel, headsettel 170 alatt megáll, így szerintem megéri
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Viszont N 5110-nek is vannak, néztem olyat is (élőben) több dolog sem tetszett...
1. nagyon tolja a meleget
2. touchpadja kritikál aluli (gyári friss driver-rel)
3. (sztem) az árához képest gyenge a kijelzője
4. hangosak a billentyűkÚgyhogy nem tudom, gondolkodtam mindenfélén, meglátjuk mi lesz belőle
Szerk.: mit értessz kellemetlen "beütések" alatt?
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Köszönöm szépen... Hát meggondolom még, bár néztem mindenfélét, ahogy észrevettem DEll hibák-> tapipad, hűtés, kijelző
Acer-> elvből sem veszek 1 év garancia miatt se, annyira meg nem olcsó, és jó, hogy több évet vásároljak rá
Asus-> még ez az ami labdába rúghat, de nem találtam olyat, ami tetszene (ár6érték)
MSI-> no comment
Sony-> drága
HP-> szintén
Toshiba-> sokan dicsérik, de ismerettségi körömben nincs, nem tudom 1-2 napra külcsönkérni, kipróbálni
Samsung-> nincs olyan, ami tetszene (tudás/ár/érték)Szóval maradtam a Dellnél, és szerintem az lesz, hogy kalapból kihúzom hogy N5010 vagy N5110 Mindegyiknek van előnye, hátránya...
Köszönöm az infot mindenkinek mégegyszer
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Rádumáltatok egy N5110-esre, amellett fogok dönteni. De kérdésem lenne:
Miben különbözik, mennyivel jobb(érezhetően):
NVIDIA GeForce GT 525M 1GB
mint
ATI 5650illetve:
Core i5 460
vs
Intel Core i5-2410M (2,3 GHz, 3MB)Ha esetleg valami bővebb teljesítményleírást/összehasonlítást tudtok linkelni, megköszönöm.
Husziszerk.: köszönöm már kaptam választ, de azért jöhetnek a vélemények
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy DELL N5110-est (ő lett a végső választás)
Lenne pár kérdésem:
Meg kell formázni az akkut?
Nektek se volt a dobozban driver CD? Dell.com-ról le tudok tölteni?
Azt írja driverek nélkül Core i5 2410-re hogy 4 magos... tényleg 4 magos? (én azt hittem, ez is csak 2)Köszönöm. Üdv: Huszi
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
sziasztok!
a már általam emlegetett N5110emről lenne szó. Ebben van intel videókártya, és egy Gt525 is. Minden drivert telepítettem, először az Intelt, utána az Nvidiat. Windows élményindex 4,7 a videokártya miatt. Négezettem, és alapértelmezetten, még ha teljesítménycentrikusra is állítom dxdiag az intel kártyát írja ki, mint videókártya.
Van valami ötletetek? (most telepítek 1-2 játékot, hogy megizzasszam a vasat, kíváncsi leszek.)Köszönöm.
-
huszi.gyb
senior tag
sziasztok!
Dell Insprion N5110em van (VGA, USB, HDMI kimenetek)
Van egy projektor, amit meg szeretnék venni. Elvileg van rajta USB, és Svideo csatlakozó. Kérdésem:
Össze tudom kötni a kettőt, úgy, hogy működjön?
Köszönöm: Husziwww.dongosofor.hu
-
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy egy éves DELL Inspiron N5110-es tulajdonosa vagyok, és mostanában ha Maffia 2-vel játszok, egy fél óra után beszaggat, és lekapcsol. Gondoltam melegedési problémája van (bár a win7 is elég régi).
HW elvileg bírja: i5, 4gb ram, GT525 1Gb... stbCsináltam Aida 64-gyel egy stressz tesztet. 10 perc utáni hőmérsékletek:
Cpu 1.mag: 98°C átlag: 86,5°C
Cpu 2.mag: 100°C átlag: 86,8°C
Cpu: 100°C átlag: 86,9°C
Ram: 74°C átlag: 65,6°C
HDD: 49°C átlag: 40,5°CKérdésem:
Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám elérni, hogy ennyire ne melegedjen? (Új korában nem melegedett ennyire. Hűtőpad már beszerzés alatt.) Köszönöm.www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz BigBlackDog #26982 üzenetére
Még van rá 2 év garancia. Szervizzel nem beszéltem. Pasztázásra gondoltam, de garancia vesztés lenne a vége . Azt szoktam csinálni, hogy leállítom a játékot és hagyom, had fújja ki a levegőt. Viszont amit észre vettem: új korában melegebb levegőt fújt ki. Sűrített levegő spray-m most sajnos nincs itt az albérletben, de amennyire tudtam kifújkodtam belőle a port.
Garanciával még annyi bajom lenne, hogy ha el viszik pár napra, akkor gép nélkül maradok, egyedül egy lakásban 30nm-enwww.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron N5110-esem van, kb 1,5 éves (i5/4gb/500gb/gt525) a "szokásos".Most gondolkodok bővítésben. Az SSD-t már megrendeltem bele, de lenne pár kérdésem.
Sata 3 ahogy néztem van az alaplapon, USB 3-at kezel, ezt tudom. Viszont a ramokkal kapcsolatban nem sokmindent találtam.
Most egy Samsung 4Gb 1333Mhz 9-9-9-24-es memória van benne (gyárilag) Szeretnék bele még 4Gb-ot, de nem tudom milyet lenne érdemes, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:Max. hány Mhz-ig kezeli a gép a ramokat? Érdemes esetleg olyanban gondolkodnom, hogy a gyári ram ki, és 2*4Gb@1600 ramot tenni bele?
Illetve itt az időzítéseknél kicsit elakadtam. Ajánlottak egy ramot, ami 1600Mhz-en tudja a 9-9-9-24-es időzítést. Ez 1333-on szerintetek menne Dual-ban?
Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Dell XPS #28101 üzenetére
Szia!
Köszönöm a megerősítést. Már megbeszéltem a boltossal, hogy szombaton bemegyek, és kipróbáljuk, ha működik, akkor viszem csak el.Viszont egy 1600-as Kingston KVR16S11/4 akart rám sózni, viszont ez 1600Mhz-en tudja a 9-9-9-24es időzítést.
Az állítható, hogy 1333MHz-en is 9-9-9-24-es időzítéssel menjen? Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Chaser #28105 üzenetére
Köszönöm. Akkor számomra ez nem lesz megfelelő ram
Valahol már olvastam, hogy lehet az időzítéssel játszani, de én olyan vagyok, hogy ha jobb gépet akarok, nem húzom, egyszerűen lecserélem Szóval ebbe a témába annyira nem ástam bele magam... Amióta DualChannelt kezel a gépem, azóta meg mindig úgy jött ki, hogy KIT-be vettem bele ramot
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz EstiloL2 #28120 üzenetére
Köszönöm... Hát, 1,5 éve rengeteget szívtam a driverekkel. Most kapott a szörnyeteg egy SSD-t, úgyhogy újra telepítem... Lehet, hogy akkor a GMA-t használta? Vagy nem tudom mi lehetett, de akkor próbálkozok. (Mivel kíváncsi voltam, letöltöttem a játékot, jövő héten hozza a postás eredetiben, remélem azzal menni fog ) Lehet, hogy az is közrejátszott...
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz choco01 #28367 üzenetére
Helló!
Igen. Én is azt csináltam, most telepítettem újra az N5110-esem. Amúgy a VGA-s kérdésre...
Eddig (1,5 év) én is szívtam ilyenekkel... szaggatott, akadt, és 2,5-ös élményindexe volt...Aztán most, hogy újratelepítettem, más sorrendben raktam fel a drivereket, és jó lett
Bios, Intel, Gt525 így jöttek sorba. Nekem ez segített, sok sikert!
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Vasinger! #28381 üzenetére
Ezzel egyetértek maximálisan. Szerintem se legyen feltétel. 64gb-os SSD-t 3 év garanciával már kapsz 15-20eFt között... Egy jó tanács erre az esetre: legyen szempont, hogy hozzáférhető legyen a HDD
Nemrég cseréltem a gépemben én is, de még az alaplapot is ki kellett hozzá szedni... -.-
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Mint már párszor említettem egy N5110 boldog(?) tulajdonosa vagyok. i5, GT525, 4gb ram (még pár napig).GTA4-et szeretném feltenni, hogy végre rendesen játszhassak vele. Ehhez kérném most a segítségeteket. Eredeti játékról van szó, nem warez verzió. Feltettem rendesen minden ok, elindul.
Grafika beállítás 800*600-on szaggat, és még WIDE-ra sem tudom átrakni...
resource usage 250/51mb... Ezen hogyan tudnék állítani? Amint a grafikán próbálok bármit, pirossal, hogy nincs elég kraft hozzá.
Driverek fent vannak, és a GT525-öt hozzárendeltem a játékhoz, hogy a másikkal ne is próbálkozzon, de változás így sincs...
Segítségeteket köszönöm
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Egy éve Dell Inspiron N5110 tulajdonos vagyok. Nemrég feltűnt, hogy eléggé mozog a kijelzőm (utazás közben rázkódásnál nagyon kileng, és ilyenek. Ahogy néztem, arra jutottam, hogy a jobb oldali zsanér el van törve benne. Most már ki is jár, szétszedés nélkül annyit állapítottam meg, hogy a csavarok ahol befogják a zsanért ott törhetett el a műanyag.Szerintetek garanciában javítható a dolog?
Ha nem mennyibe fájhat a javítás?
Köszönöm.
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz sdombi #29164 üzenetére
Töredezettségmentesítést próbáltad? Az okozhat ilyen, vagy hasonló hibát...
szerk.: Win7 alatt automatikusan be lehet állítani, érdemes megnézni.A másik ami okozhatja az a driver. Bár nálam anno az csak videonál csinálta (bár néha a hang is megakadt).
[ Szerkesztve ]
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz sdombi #29168 üzenetére
Akkor passz, jobb ötletem nincs, főleg ha friss a Winfos. Esetleg még azt érdemes lehet emgnézni, hogy nem fogja-e valami a gépet... Nálam volt olyan, hogy a flash player kifagyott, és produkált hasonlót... Újraindítás után pár percig jó, aztán megint kezdte... Aztán frissítettem, és elmúlt...
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz sdombi #29176 üzenetére
Akkor sajnos én kifogytam az ötletekből.
Amúgy nekem inspironom van, SSD-vel most már. Kevésbé melegszik, mint a HDD gondolom azért, mert nincs benne mozgó alkatrész... De érezhetően/leolvashatóan (hűvösebbnek nem mondanám) kevésbé meleg a gép. SSD-t mindenképp ajánlom, 64gb-os már egész jó áron kapható.www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
Most érkezett vissza az Inspiron N5110 a Humansoft-tól, megújult, most már teljes mértékben önmaga.
Köszönöm szépen SzaboZE-nek és a Humansoftnak. Forduljatok hozzájuk bizalommal
www.dongosofor.hu
-
huszi.gyb
senior tag
válasz Dhampir #29350 üzenetére
Már kétszer szorult szervizre a notebookom az elmúlt 1 évben. De abszolút nem teher számomra bevinni (főleg, hogy ugyanabban az utcában dolgozom. Mind a két alkalommal nagyon korrektek, segítőkészek voltak. És nagyon gyorsak is
Ezek után az biztos, hogy marad a DELL Még pár éve van hátra az Inspiron-nak is, de hogy utána sem fogok más márkát keresni, az biztos...
ThinkPad-em sosem volt (bár tervezem, hogy veszek valami használtat, csak a nyúzás kedvéért )
www.dongosofor.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10. gen ultrabook szép állapotban 80k-ér eladó!
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
- HP Zbook 17 G4,4K UHD,i7-7820HQ,32GB,256GB SSD+1TB HDD,P3000 6GB VGA,WIN11
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest