Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz huszi.gyb #18646 üzenetére
5110-et vegyél 163k-ért,alapból 4GB ram, 500-as hdd, jóval erősebb gt 525 ami lekapcsolható, i3 2310m, kb egy i3 370-nek felel meg, usb3 és ezen már helyszíni gar van, az 5010-eken csak szerviz.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Aslan
aktív tag
válasz huszi.gyb #18724 üzenetére
Nekem volt n5010-esem de nem nyűgözött le... nagyon sajnáltam a dolgot, de nem ezt vártam a DELL-től. Csalódás volt.
Kezdjük ott, hogy az i5-ös prociban benne volt az integrált Intel chipes GPU, és ugye ott volt benne a 5650-es Radeon is, de a DELL nem tette lehetővé a két grafikus vezérlő közötti váltást. Általános felhasználás mellett is folyamatosan pörgött (és nem halkan!!) a ventilátor... és elég erőteljesen fújta magából (terhelés nélkül is) a nem épp hideg levegőt. Nem ájultam el a tapipadjától sem. Elvileg multi tuch-képes a tapipad, és valóban tudja a több ujjas érintést, de borzasztóan lassan reagál. Több driver probléma is előállt... és a DELL egyszerűen nem biztosít épkézláb webcam szoftvert (nem a driverről van szó, mert azt a W7 felteszi magának magától). És szerintem az anyaghasználat is elég közepes volt az n5010-nél. Játékok alatt nagyon durván pörgött a venti.
Másik érdekesség, hogy ha wifiről megy a net és akkuról működik a gép, akkor furcsa ciripelő hangot hallani a gép belsejéből. Ha a wifi-t kikapcsolod a hang megszűnik. (és ez sem egyedi eset... többen is írták, hogy feltűnt nekik)...
Sajnos a képernyő minősége is közepesnek mondható. Némi állítgatással lehet rajta javítani, de valahol ez is csalódás volt.
A gép hangosságával kapcsolatban rengeteg angol nyelvű fórum is tömve van panasszal... köztük a DELL hivatalos fórumai is.Teljesítményre teljesen jó a gép, ilyen téren semmi gond nincs.
Nos van, akinek ezek a dolgok nem jelentenek problémát, de én nem nagyon tudtam megbarátkozni ezekkel, és olyanról is tudok itt a fórumon, aki a vásárlástól számított néhány napon belül vissza is vitte a gépet az üzletbe ahol vette és vissza kérte a pénzt.
Nem akarom lehúzni a gépet, csak azt mondom, hogy számomra sajnos kissé csalódás volt... és nagyon sajnáltam is, hogy ilyen véleményt voltam kénytelen kialakítani a gépről.
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
Aslan
aktív tag
válasz huszi.gyb #18729 üzenetére
Még ha elfogadsz esetleg egy ajánlatot:
Lenovo Y560! (Kiváló masina és nem is "drága")
Petra!
Ezek a hőmérsékleti értékek véleményem szerint teljesen jók... ne ijedj meg a nagyobb hőmérséklet miatt, ahogy mondtam és ahogy nagyon helyesen Te magad is írtad, ha a szoba hőmérséklete (külső hőmérséklet) magasabb, akkor a gép is több hőt termel. Ez áll az asztali PC-kre is.
Ha esetleg aggaszt a melegedés szerezz be egy hűtőpadot és arra helyezve használd a notit
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
Chaser
legenda
válasz huszi.gyb #18721 üzenetére
163k körül van i3 2310-zel, 4GB rammal, gt 525-tel -ami kikapcsolható, nem úgy mint az 5010-es gépek külső vgai- 500-as hdd-vel az 5110. 7k-ból jut hátizsákra meg headsetre..
Aslan: Ezért váltotak nvidiára, az atival sok a copás a kapcsolgatás összehozásában, sok gyártó emiatt átváltott róluk, az nv nagyon eltalálta az optimust. 1ébként meg az 5110-től se kell csodát várni, az inspiron mindig is belépő volt. Egyik gyártó belépő gépei se húúú de jók minden szempontból. Viszonylag alacsony ár, erős hw, ez erről szól. Akinek a kaszni nem felel meg vehet xps-t...persze az már drágább, hát ilyen ez.
-
Rush888
tag
válasz huszi.gyb #18824 üzenetére
Szia!
Ugyan nekem nincs Dell gépem, csak nézegettem egy N5010 - est, de a kérdésedre azért még tudok válaszolni.
Az akkut igazából már nem kell formázni, de itt van egy kis vidi, ebben elhangzik egy - két jótanács az aksihasználatról:[link]
Driver-cd -t a Dell - ekhez nem kapsz, a Dell honlapjáról le tudod tölteni a szükséges drivereket. A proci az nem négy magos, csak kéttő, a hyper - threading - nek köszönhetően lát a gép 4 magot, itt a spec:[link]Ez csak így felületesen, amennyit én tudok, de majd a többiek úgyis megmondják, ha valamit rosszul mondtam volna
Grat a géphez
-
CaNdEjj
csendes tag
válasz huszi.gyb #18661 üzenetére
Sikerült szétszednem a laptopot (nagy nehezen.. egyik csavarfejet sikerült elcsesznem és kikellett fúrni..), kitisztítottam, de nem volt annyira poros, mint amennyire számítottam rá - még mindig ugyanúgy melegszik. Viszont észrevettem, hogy a ventilátor nem mindig forog, pontosabban, csak 70 fok körül kezd el forogni. (85-nél meg már ugye kikapcsol a gép) A BIOS-ban néztem, hátha sikerült ezt átállítani, de nem találtam. Erre van valami javaslatotok?
-
McLaca
őstag
válasz huszi.gyb #19238 üzenetére
A projectorról valami link?
Nekem a csatik alapján úgy tűnik, hogy inkább beépített médialejátszója van, az S-video csatin mehet máshonnan is kép, de eléggé kihalófélben van az S-video a DVI és a displayport térhódítása óta.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
BigBlackDog
veterán
válasz huszi.gyb #26981 üzenetére
Gondolom garancia még van rajta, igaz? Ha nincs esetleg, érdemes lehet egy újrapasztázást megejteni, valószínűleg kezd már öregedni. Esetleg még némi portalanítás is segíthet valamicskét. Hűtőpad nem rossz ötlet. Azok a hőmérsékletek szép magasak, megérthető, hogy kikapcsol. Próbáld meg kicsit megemelni, valamivel alátámasztani, hátha segít.
Szerviz ilyenkor nem tud valamit csinálni garanciális javításként egyébként?[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz huszi.gyb #26983 üzenetére
Már miért vinnék el több napra? Ha helyszíni garos, akkor ott megjavul. Ha RTD-s, akkor nálunk például megoldható, hogy akkor hozod be, ha már megjött az alkatrész. Amúgy meg tessék a barátnővel foglalkozni
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Dell XPS
veterán
válasz huszi.gyb #28097 üzenetére
Szia,
Igen, mindkettő interface: SATA3 (6GB/s) a memória támogatása: 1333Mhz (az időzítéseknek egyezniük kell, hogy a DC működjön..)
Ritkán, de előfordul, hogy azonos órajelű és időzítésű memória modulok nem mennek együtt hibátlanul, amennyiben van lehetőséged próbára, éljél vele...
[ Módosította: #65675776 ]
Üdv, Dell XPS
-
EstiloL2
tag
válasz huszi.gyb #28116 üzenetére
Nem tudom, hogy neked miért akad, de nekem 1.0.4.0-s patch-csel minden Highon (Sőt, itt az árnyékokat very highra is felraktam) 25+ FPS-sel megy. Szóval nálad lehet a baj, szerintem egyáltalán nem "karcsú" videókártya, ha megnézed YT-on, a Max Payne 3 is High-on megy 25 FPS fölött...
[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz huszi.gyb #31058 üzenetére
Festékkopásokkal találkoztunk már, ha a normál hazsnálat során keletkezik, akkor nem cseréli a dell. Fényképekkel kell az ilyen hibát bejelenteni.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
_adaml21_
őstag
válasz huszi.gyb #31064 üzenetére
Nekem van egy ismerősöm, akinek N5010-e van, és durván lekopott a palmrest bal oldala.
Amit én észrevettem, az az, hogy a srác nagyon sokat játszik a gépén, olyan felállásban, hogy jobb kéz az USB-s egéren, bal kéz pedig a wasd környékén. Azt mindenki tudja, hogy a vinyó és a proci rendesen befűt azon a környéken a gépnek, és elképzelhetőnek tartom, hogy hosszas használat után felmelegszik annyira a burkolat, hogy a csuklót ott tartva, és "csúszkálva" rajta fellazítja a legfelső réteget a palmresten. -
Chaser
legenda
-
gazpityu
csendes tag
válasz huszi.gyb #31097 üzenetére
Persze, ez költői kérdés volt. Nyilván - vagy legalábbis remélem - a többség egyszerűen cserélni kívánt gépeket ad el, vagy közvetlenül, vagy ilyen gépekre specializálódott kereskedőkön keresztül.
Éppen ezért vásároltam én is onnan. Tulajdonképpen - a használt autókhoz hasonlóan - az üzleti logika szerint a csúcsgépek, az üzleti kategória veszíti legjobban az értékét, sokszor pusztán azért, mert egy csúcsmenedzser vagy bróker már nem elég menő egy tavalyi cuccal. Akinek nem a trendiség, hanem a megbízhatóság a lényeg, az ezekkel a gépekkel járhatna a legjobban. Főleg, ha még él rajtuk 3-4 év gyártói NBD garancia...
De azért a sógor kérdése elgondolkodtatott: az adott eladónak is elég szép alkatrész-kínálata van. És a fórumokon is egy csomó alkatrész, alaplaphibás komplett gép, kijelző, MINDEN van. Bontott géptől nyilván a lopottig - nem akarok rosszhiszemű lenni, de azért legyünk realisták... Honnan tudhatja egy potenciális vevő, hogy nem egy eredeti matricás házat vesz meg csupa belebarkácsolt alkatrésszel???
Ha az én eladómhoz hasonló, ilyen forgalommal és ilyen visszajelzésekkel referált "kereskedők" esetében sem jelenti sem az én gépem ("karcmentes, újszerű" állapotban hirdette), sem az "ÚJ" gép azt, hogy az tényleg garanciális Dell, akkor mi a megoldás???
OK, eddig a Dell szó nélkül kicserélt vagy 100.000 ft-nyi alkatrészt. De azért már többen jelezték itt is, meg a szervizben is, hogy a végső rendezésnél mégiscsak előjöhet, hogy ki és mikor és hogyan és miből építette át ezt a gépet, és hogy magyarországi-e egyáltalán... Vagy BELŐLE MI magyarországi...
Végülis maga az eladó is azt írta, hogy "Ilyen esetekben nem nyúlunk bele a gépbe, hiszen garanciás,
a garancia elvesztését semmi esetben sem kockáztatjuk meg,vitázni sem fogunk ezen"... -
Chaser
legenda
válasz huszi.gyb #31310 üzenetére
Az egyik 2006-os akkum 90%-os 300 ciklussal Panasonic- sony v sanyo használat nélkül is többször megdöglik ennyi idő alatt - , csak az akku gyártója számít, nem a gépé. Az sem árt persze mellé, ha van töltésszabályzás a gépben, meg az akkut úgy tervezik hogy valamennyi kis légrés maradjon a gép és akku közt, de legalább a leghűvösebb részre próbálják megoldani a helyét.
albi31: Az LG is frankó
-
addikt
válasz huszi.gyb #31445 üzenetére
persze nem sürgős, csak most vittem gariztatni 9 hónappal gari vége előtt és persze alaplapcsere, ami garin kívül nagyon nem lenne olcsó, szal elgondolkodtam.
btw. infó azoknak, akik rákeresnek ebben a topikban:a CHS-hez tartozó C-szervizbe simán lehet vinni a gépeket garanciális javításra, nem kell előtte Dell-t hívni (bár utóbbi gyorsabb lehet)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
törölt tag
válasz huszi.gyb #31454 üzenetére
Most nézem, korábban (2012.09) kértem ajánlatot.
Ezt írták akkor:1Yr Basic Warranty - Next Business Day - 682-65918
Ajánlati ár: 17 700,- HUF/db + Áfa2Yr Basic Warranty - Next Business Day - 682-65919
Ajánlati ár: 26 700,- HUF/db + ÁfaAz árfolyamot 224,-HUF/USD-ig tudjuk tartani, amennyiben az árfolyam ezt meghaladja a szállítás napján, úgy az ár a Raiffeisen Bank eladási árfolyamának megfelelően módosul.
Szállítási határidő: 1 hét
Fizetési mód: előre utalás
Most már csak az a kérdés bennem, hogy ha mostanában akarok hosszabbítani, akkor az drágább lesz-e...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest