Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Nem mai csirke, de egy E5430 memóriaügyileg meddig bővíthető? Jelenleg 8 GB van, de nagy a kihasználtsága, így felmerült, hogy 16-ra kéne bővíteni. Érdemes egyáltalán foglalkozni vele, vagy itt már a proci (ha jól rémlik, 3210M) lesz a szűk keresztmetszet?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
hijacker.fx
üzenetére
Próbáld meg külső usb-s meghajtóról telepíteni a Win7-t. Már, ha jól értettem a problémádat.
-
BigBlackDog
veterán
Dell E5430-as géphez létezik valahol kalibrált színprofil (1600*900)? Próbálkoztam kézzel, de nem sok sikerrel, még mindig eléggé furcsák a színei.
Illetve egy ugyanilyen felbontású IPS panel beépítése megoldható úgy, hogy a garancia ne vesszen el? Ha igen, akkor milyen árban lehet kb. kijönni anyaggal együtt? -
BigBlackDog
veterán
válasz
Outlander
üzenetére
A maradék 5% pontosan mit jelent?
Én nem reménykednék semmi pozitívban szerviz részről, hacsak valaki az ellenkezőjét le nem írná tapasztalatból. Max. kellemesen fogsz csak csalódni. Sajnos sok szerviz szereti a folyadékindikátort (Asuséknál biztosan, tapasztalatból tudom). -
BigBlackDog
veterán
Szintén, nálam is (E5430). Specifikációkban viszont ott van a HUN shipping, szóval nemcsak egy 'eltévedt' termékről van szó.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
cellpeti
üzenetére
Egy ilyen gépet nyúzok a cégnél. Néhány hónapja van nálam, előéletét nem ismerem, de a külső alapján kapott az hideget/meleget is. Eddig amit hibát tapasztaltam az a hangszórórács festékének lepattogása és a kijelzőzsanér lötyögése. Aksiidő a nagyobbik teleppel 3-3,5-4 óra környékén van netezés mellett.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Zoleee89
üzenetére
Érzésre kb olyan most a gép mintha normál merevlemez lenne benne.
Érezni ott kellene gyorsulást, ahol betöltések vannak. Személyes tapasztalat alapján; windows betöltés-itt jelentős gyorsulás volt, programok indítása-nem kerreg, nem vár, szinte rögtön indul, játékok betöltése. Persze ami processzorigényes művelet, ott nem fog gyorsabb lenni a gép (ugye nem lesz több fps-ed, meg hasonlóak). Win8-at nem ismerem, de a 6 mp kicsit rövidnek tűnik boot időhöz képest. Szerintem az valami más akar lenni. Hol látod egyébként ezt a "legutolsó BIOS művelet"-et?
(#29909) tiborandras: Jogos, javítanám akkor. Nem ettől fog megugrani az fps érték.
-
BigBlackDog
veterán
Gyárilag 3G modemmel nem felszerelt Dell e5430-ban milyen 3G modem+Gps kártya hajlandó működni? Csak amivel eredetileg is szállítják (Dell 5530, 5630). Elég csak a modemet betenni a wwan slotba és a simet hátul becsúsztatni az akksi alatt lévő nyílásba, vagy valami más is szükséges, hogy működjön?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Notebook2012
üzenetére
Van külön szoftver is gyárilag? Én a windows bejelentkezésnél használom csak egy szál driverrel.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Rossz topik.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83
üzenetére
1600*900 a felbontás, IPS a megjelenítési technológia. Elvileg a nagyobb felbontású alapból szebb is, bár az én 5430-asom HD+-os kijelzője sem a prémium kategória saját megítélésem szerint. Akár mindkettő is igaz lehet egy kijelzőre. A cserét megcsinálhatod Te is, de egy Dell szerviz is elvállalja szerintem, csak hát ugye pénz kérdése minden. De szvsz felesleges cserélni kijelzőt, nem biztos, hogy megéri a felárat, egy 6430-as HD+-os kijelzővel gazdaságosabb lenne. A beszerzés helyére tett is javaslatot a kolléga az előző hozzászólásban, e-bay-en nézelődnék a helyedben.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
-
BigBlackDog
veterán
e5430-al lenne egy apró problémám. Bekapcsolt bluetooth mellett megjelenik egy "Egyéb eszközök/Bluetooth perifériaeszköz" nevű eszköz az eszközkezelőben (van ám itt szóismétlés...
)
Minden driver fent, de nem akar eltűnni. Ha letiltom a bluetooth rádió nevű eszközt, akkor eltűnik. Milyen drivert kéne feltennem (Win7 X64)? -
BigBlackDog
veterán
Latitude e5430-ban az express card foglalat milyen adatátviteli sebességet tud max? Milyen módban működik (ha jól tudom, van USB2-480 Mbps, PCIe-2,5 Gbps, USB3-5 Gbps)?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
attosz1120
üzenetére
Ezek a Dellék. 500 Mb-os merevlemez egy mai gépbe.
Egy normális BIOS nem fér már lassan arra el.
De egyébként tűrhető ár, mysoft-nál hangyányival olcsóbban kapod. -
BigBlackDog
veterán
válasz
attosz1120
üzenetére
Tippelek: Inspiron 5520? Az nem egy rossz gép, kérdés mekkora a keret és mire használnád.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
laci921225
üzenetére
Nem automatán vált 3d-s üzemmód alatt? Vagy nem hozza azt a szintet, amit kéne hoznia tesztadatok szerint?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rozsdas111
üzenetére
BIOSban kéne lennie valahol a SATA portokkal kapcsolatos opciónak. Itt vagy AHCI vagy IDE/compatible/valami hasonló érték kell szerepeljen. De sajnos én sem ismerem azt a BIOS-t, remélhetőleg mond valami okosat olyan is, aki ismeri ezt a gépet.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rozsdas111
üzenetére
Az a kék halál nem lehet, hogy a Sata AHCI mód miatt van? Érdemes lenni BIOSban lecsekkolni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szanozs
üzenetére
Laptop biosok már csak ilyenek. Persze a fél-egy milliós laposokban már lehet, hogy több opció van. A letiltás winben, a vga beállításainál keresném, hátha.
(#28124) Megvagyok: érdemes SATA3-at, ha jól tudom a port is olyan. Saját 5430-asomba ilyet keretet vettem, tökéletes az előlap lecserélése után.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83
üzenetére
Érdemes utólag megtenned, vagy bolti ram bővítést igényelni. Ha gyárilag több memóriával veszed, sokat veszíthetsz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83
üzenetére
Én meg vagyok elégedve a HD4000-el, kellemes csalódás volt a régi intel, integrált vackokhoz képest. Ha valamit mond Neked, World of Tanks fut ilyen beállításokkal 60-80 fps között. A felbontás 1600*900, full képernyőn, csak a screenshot miatt vettem le.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83
üzenetére
Nagykörúton lévő laptop.hu üzletbe volt kiállított példány kb. egy hónappal ezelőtt. A bolt hátsó részében (lépcsőn fel) a jobb oldali résznél. Ugyan átalakítás miatt akkor le volt zárva, de az egyik boltos elvitt arra is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabolcs83
üzenetére
4. Különbséget én sem látok a két linkelt gép között, viszont más helyen olcsóbban is megkaphatod (mysoft, ipon, ...).
1. 5430-nak nincs numerikus billje, nem férne rá túlzottan.
2. Ha a gép belseje alatt a billentyűzet-kijelző körülötti részt érted, akkor műanyag. De teljesen korrekt. Ajánlom, hogy tapizz meg egyet élőben, kellemes benyomásod lesz szvsz. ThinkPadek is mind műanyag borítást kaptam emlékeim szerint, pedig ott is vannak felső kategóriás gépek. Persze ultrabookoknál sok a fém, de ott inkább már divatjelenség ez.
3. SSD bővítés mindkettőnél csak optikai meghajtó kivételével lehetséges.Pixelgarancia értelme: több pénz a boltnak és nem kell megvárnod a 30 napos határidőt a pénzvisszafizetésnél elállás esetén (ha nem neten rendelted, nincs elállás).
-
BigBlackDog
veterán
5420-as, és 5430-as Latitude-öknél mi célt szolgál a bekapcsológomb és a hangerőgomb között lévő ki lyuk? A sztereó mikrofon a webkamera mellett van.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
chubii
üzenetére
Wifi drivert intel oldaláról töltöttem én is, hasonló volt a problémám. Szedd le a hátlapot, nézd meg milyen wifi kártya van benne.De ez látom megoldódott.
Nálam is voltak ismeretlen eszközök, de, ha jól rémlik, akkor a felesleges eszközök (com port, ...) biosban való letiltása után már nem láttam. -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Sajnos nem vagyok otthon a fogyasztóvédelmi kérdésekben, de van egy gyanúm, hogy meg lehetett volna fogni őket egy ilyen panasszal -félretájékoztatás címén- a hatályos törvények alapján. De ennyi idő elteltével azért más kicsit furcsább a helyzet. Ha a bolt nem szimpatikus, lehet van esélyed ellenük, de szerintem nem éri meg a herce-hurca ennyiért (az meg megint egy más kérdés, hogy mennyire "etikus", bár sok bolt megérdemelné, az tény).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Lenovo G580 szerényebb kiszerelésben? Vagy csak Dell játszik?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ennyi pénzért elég alacsony teljesítményt produkál és minőségben is elég silány. Az 50xx és a 5110 szériák kerülendőek, nem minőségi gépek.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rankesz
üzenetére
Valami felébreszti
. Ami jellemzően szokott ilyet csinálni, az a hálózatról érkező "magic" csomagok, esetleg usb-s eszköz. Eszközkezelőben a hálókártya (wifi és lan) és néhány usbs eszköz tulajdonság lapján van egy olyan fül, hogy energiagazdálkodás. Itt szedd ki a pipát "az eszköz felébresztheti a számítógépet" jelölőnégyzetből. Létezik még az energiagazdálkodási beállításoknál is olyan, hogy felébresztési időzítők engedélyezése, célszerű ezt is kikapcsolni. Ezen kívül BIOSban sem árt megnézni, hogy nincs-e valami ébresztés bekapcsolva. -
BigBlackDog
veterán
válasz
lamazonia
üzenetére
Nálam is hasonló a jelenség a touchpad-stickpoint-bill kombóval. Szvsz ez ilyen, bármelyiket használod blokkolja a kommunikációs csatornát (usb?), a másik kettő nem tud forgalmazni adatot. Tudom, én sem ezt várnám el egy ilyen kategóriás géptől. De külső egérrel nincs gond szerencsére.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kutyuska
üzenetére
5430-as Dellhez keresek hdd caddy-t optikai helyére. Tudna valaki linkelni esetleg egyet, ami biztos jó, nem lóg ki, nem lötyög?
Egy ilyet nézegettem, csak hát nem a legolcsóbb, plusz nem kevés idő és némi kockázat, hogy ideér-e. Viszont ezen, mintha lenne külön led az előlapján, a benne lévő hdd adatforgalmához, vagy rosszul sejtem? -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Nekem is olyan az odd, nem moduláris. Elvileg nem ugrik a gari, legalábbis én ezt olvastam mindenhol és a boltokban is ezt mondták. Csak akkor ugrik, ha kiderül, hogy a hiba azért van, mert Te megbontottad. A lapos alján, a matrica két oldalán van két csavar. Ezeket kicsavarod, akkor lejön a hátlap. Ott már látni fogod, melyik csavar tartja a helyén az ODD-t.
Amit még nézz meg a biosban:
"System Configuration" -> "SATA Operation" ne legyen Disabled-ra állítva. Nálam, ha beteszek egy lemezt, rögtön fel is pörgeti, majd egy bő fél perc (inkább egy?) után leáll. Diagnostic alatt nem pörgeti fel külön ezek után nekem sem.sdombi (#27414): Még várjon a szerviz hívással szvsz, előtte nyálazza át még egyszer a bios beállításait. Ezek a mai biosok, űrhajósvizsga kell már hozzájuk.
Én is majdnem ott tartottam már, mikor rájöttem, hogy csak biosban van elpiszkálva egy opció. Kicsit megijedtem már, hogy alaplapcserés lesz esetleg a gép... -
BigBlackDog
veterán
BIOSban így van beállítva?
"Settings"->"General"->"Boot Sequence":
"Boot List Option" című keretben "Legacy" legyen kiválasztva.
"Boot Sequence" című keretben legyen pipa a "CD/DVD/CD-RW Drive" jelölőnégyzetben.
Ha már ez megvan, akkor elnézést kérek. Csak azért írtam, hogy biztosra menjünk. -
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Úgy tűnik megtaláltam az okot. Akkor nem tudja beolvasni rendesen a lemezt, ha a BIOSban a "SATA operation" AHCI-n van. Ha átteszem ATA-ra, akkor tökéletesen betölti a win telepítőt. Lehet, hogy nem támogatja ezt a feature-t az optikai meghajtó? Mivel a wint AHCI-ban telepítettem, így marad egyenlőre az a beállítás. Egyébként mi a kettő között a különbség?
-
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ha viszont csinálok egy képfájlt egy lemezről, és visszaellenőrzöm, tökéletesen megcsinálja és a képfájl is jó lesz. Tényleg nem értem ezt.
Mi a fittyfene lehet vele? -
BigBlackDog
veterán
Dell 5430-nál optikai meghajtóval másnak nincsen gondja? Bármilyen progit akarok telepíteni, nem sikerül, "a forrásfájl sérült" üzenetet kapom. Win telepítésnél is hasonló a helyzet, egy darabig eljut a driverek betöltésénél, majd a forrás sérült üzenettel megáll.
Szerintetek mi lehet a gond? -
BigBlackDog
veterán
5430 wifi driverét merre lelem (Win7 X64)? Bluetooth driver felment, elvileg az kéne wlanhoz is, de nem működik. Telepítés után minden rendben, de eszközkezelőben továbbra is ismeretlen eszközként jelenik meg.
-
BigBlackDog
veterán
Érdekes, BIOSban (latitude 5430) nézegetve találtam egy részt, ahol be/ki lehet kapcsolni a sata portokat. 4 db van, Sata0, Sata1, Sata4 és Sata5. Ezek szerint lehet, hogy a feles és az egészes mini kártya foglalatba is lehet pakolni ssd-t?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Érdekes. BIOSban a memória konfiguráció változás naplóban van egy memóriaméret változás bejegyzés 2012.09.04-ről, illetve a mai napról. Esetleg lehet, hogy valami alaplap részegység teszt volt csak? Más bejegyzést nem találtam vásárlás előtti időpontról.
Akkor a garancia meddig érvényes a képeken lévő adatokból kiindulva?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
LaptopSystem
üzenetére
-
BigBlackDog
veterán
Új Dell 5430 vásárlása után hány nap múlva jelennek meg a dell oldalán a garanciaadatok? Jelenleg "0-Expired" szöveg van a "Days Remaining" mezőben. Ez természetes?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Milyen gépről lenne pontosan szó? Aida-ban próbáltad megnézni?
Ha vostro 3550, akkor: elvileg a HM67-es chipsetje támogatja a SATA3-at, szóval gyanús, hogy van rajta
-
BigBlackDog
veterán
Úgy tűnik, hogy a következő hetekben aktuális lesz a Dell latitude 5430 vétele. Ebbe a gépbe lehet tenni msata ssd-t? Ha jól látom igen, ezen a képen lent a wlan kártya mellett bal oldalt van a helye, de egy megerősítést kérnék szépen. Gondolom garivesztés nélkül otthon is bele tudom applikálni ezt?
-
BigBlackDog
veterán
dupla.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
SzaboZE
üzenetére
Nehezen akartam ezt elhinni, de ugye mindig tanulhat újdonságot az ember. Valóban lehet otthon a dobozos verzió, de pl. egyetemi msdna-s wint is sokan használnak . Utóbbi miatt én is csupasz gépben gondolkozok egyenlőre, remélem azért meg lehet oldani a driverproblémákat.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Emphus
üzenetére
Ahova notebookwinyó befér, oda ssd is befér. Sata2-3 ilyen szempontból nem kérdés, működni biztosan fog, max lassabb lesz.
Bónusz válasz: TP féle világításra (webkamera mellett beépített fényforrás) szvsz esély nincs, ha csak nem akarsz fúrni-faragni. Háttér világításos billentyűzet, ha jól látom, gyárilag van némelyik típusba beépítve talán (bár lehet, csak utángyártott van), így ez járhatóbb út. Hivatalos úton maradva, szervizben érdeklődnék az elérhetőségéről (mondjuk találtam egyet-ketőt alibaba.com-on is). Legegyszerűbb verzió az usb-s felxis világítás, de gondolom nem erre gondoltál
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Igen, viszonylag általánosabb dolgokra van használva. SSD már lett beletéve jó pár évvel ezelőtt, egy Samsung 830-al van használva.

Én nem reménykednék semmi pozitívban szerviz részről, hacsak valaki az ellenkezőjét le nem írná tapasztalatból. Max. kellemesen fogsz csak csalódni. Sajnos sok szerviz szereti a folyadékindikátort (Asuséknál biztosan, tapasztalatból tudom).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egy normális BIOS nem fér már lassan arra el.
Na mind1, köszönöm azért a választ, ez legyen a legnagyobb problémám.