- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis #11998 üzenetére
Igen, ezt én is így gondolom, nem tudom hogy az a 2€ meddig lesz, annyit még megérhet, de az 5-öt már tuti nem... a hitelkártyás visszatérítéseket el is vinné a havidíj... szóval ekkor nekem felejtős lesz és betéti kártyát fogok használni... Ha meg olyan helyen vásárolok, akkor ott eleve hitelkártyát választom ki a Google Pay-ben. Nehezebb lesz egyengetni hogy mi menjen még a hónapra és mi nem, az biztos... de a 4€ már nem fogja megérni.
-
pictigjis
Topikgazda
hát, srácok, ha ez tényleg így lesz, akkor alapvetően át kell gondolni a curve használatát. nincs több ingyenebéd... (még semmi hivatalosat nem írtak arról, mikor lépnének hatályba a módosítások)
ami különösen fájhat, az a back in time használhatatlanná tétele ingyenes csomagban. és ahogy korábban is írtam, én már látom az appban, hogy tudnék csomagot váltani, az árazás sem véletlen
We’ve only got to where we are today with your support. So we’re offering Curve X to existing customers at a 60% discount of €1.99/ mo for a full year if you upgrade within 30 days. We know this change will impact some of you who have enjoyed the unique benefits of Curve X for free until now. But your support enables us to sustain Curve and deliver more meaningful value in the future.
-
zerodot
aktív tag
Hát én is kíváncsi vagyok, mi lesz a már berakott kártyákkal, nekem van vagy 10
Elsőre nekem amúgy logikátlan ez a korlátozás, mert szerintem sokan vannak akik nem fognak előfizetni, hanem a 4. és további kártyáikat majd használják inkább direktben, így a Curve elesik attól a profittól. De hát biztosan kimatekozták a központban... -
-
ACE-
addikt
A 3 az tényleg kevés... nem értem miért jó nekik ha ki-be rakosgatjuk majd, ha szükség lesz másik kártyára...
-
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #11975 üzenetére
Nekem jelenleg 7 kártya van. Ez a 3 nagyon kevés. Itt meg csak 2-t írnak.
Mondjuk tudnék 2-t törölni, amit nem használok és ami sokszor nem működik (Cetelem), de az még mindig 5.Remélem igaza lesz #11979 Oliverda-nak és a meglévő csomagokhoz már nem nyúlnak.
-
Oliverda
félisten
válasz
Williamgrant #11978 üzenetére
Szerintem ahhoz nem nyúlnak. Korábban a lezárt csomagokat meg lehetett tartani. Legrosszabb esetben nem lehet majd hozzáadni több kártyát. Gondolom majd küldenek hamarosan e-mailt a részletekről.
-
-
pictigjis
Topikgazda
mellesleg ebben a nagy átalakítási lázban 24 órán belül három elutasításnál tartok, ebből egy helyen a mobilos fizetés és a fizikai kártya is lyukra futott. most a harmadik elutasítás meg olyan volt, hogy előtte 5 perccel sikeresen fizettem, csak vettem az ebédhez még egy kólát, az már elhasalt
-
Oliverda
félisten
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Williamgrant #11966 üzenetére
Csak egy darab nagyobb összeget kellene fizetni. És 3,9% körüli reward lenne.
Elég a Curve-ben a Revolut pénznemét átállítani EUR-ra és a Revo vált magától?
Vagy a Revolut EUR zsebébe át is kell tenni az összeget? -
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Eurós számlát hogyan érdemes fizetni, ha van Curve és Revolut kártya is?
Ha jól értelmeztem, a Revolut jobban vált. De a Curve adna reward-ot. Ha a Curve mögé beállítom a Revo-t, akkor hogyan kellene beállítani a pénznemeket? -
hard74
senior tag
válasz
instantwater #11962 üzenetére
Június 1-Augustus 31 között nincs hétvégi felár a Curve-nál.
-
Lehetséges, hogy a Curve valamiért nem számította fel a hétvégi felárat a Mastercard exchange ratere?
Idevágó Curve help oldal: [link]
Volt 25-én egy 119 EUR tranzakcióm, amit 102.36 GBP-ért terhelt.
A Mastercard kalkulátor csak akkor adja ki ezt az összeget, ha 0% feet állítok be. [link]
Ha ez így van akkor jobban jártam mint a Revoluttal, aminél a hétvégi árfolyam £1=€1.1615+1% volt, azaz a tranzakció 119/1.1615*1.01=£103.48 ba került volna.
Kiváncsi vagyok, hogy miért van ez így, és meddig marad ez a felár mentes ráta.
-
válasz
balinlin #11958 üzenetére
Ha így akarjuk nézni, akkor meg a mastercard és a visa zárol.
Akkor kerül zárolás a kártyádra mikor odaadod az azt elindító kereskedőnek. Addig tart a zárolás amíg ő akarja (vagy a kibocsátó max ideje) és újra rá tudja a kereskedő terhelni ha akarja.
Pl. Europcar és Budget rendszeresen csinálja hogy az 1000-1500 eur foglalásokat hosszabbítgatja. Ha nem tetszik, a curve el fog küldeni a kereskedőhöz, ha nem boldogulsz akkor pedig a kibocsátónál lehet panaszt tenni.
A curve aggregátor / disztribútor szerepben van, egyszerűen a két oldal közti kommunikációt ismétli. -
balinlin
senior tag
válasz
Williamgrant #11956 üzenetére
Tulképp a curve zárol, mert ugyebár nem egyből teljesülnek ezek a tranzakciók.
Jelen esetben vagy ezeket a zárolásokat oldja fel a curve, vagy ezek teljesülnek és egy másik tétel lesz a jóváírás -
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ha curve-val fizettem ( mögötte otp ), és vissza kaptam a pénzt kártyára, az otp-n fog megjelenni vagy a curve-n? -
evko
aktív tag
Sziasztok!
Curve kártyával fizettem 2 részletben 1 szállást. Le is lettek vonva. Azaz előlegek voltak, de 1 hete már mindkét részlet le lett vonva. Tegnap délután lemondtam, 100% visszajárt, 2 részben vissza is küldik.
A 2 részlet látszólag meg is jelent a curve tranzakciók között (pluszban), viszont a saját bankszámlámról ismét (ma!) zárolásra került ugyan ez a 2 össszeg.
Tehát, ahhoz, hogy jó legyek, a 2 zárolást fel kell oldani plusz a 2 visszatérített összeget is vissza kell kapnom.
Ez így rendben van? Miért zárolta újra a curve?Köszönöm szépen.
-
emeritus
tag
válasz
bollokcs80 #11950 üzenetére
Különös, hogy nálad a régi kártyát nem cserélte le a GPay alkalmazásban a Curve, míg nálam ezt tette. Rájuk írtam, válaszoltak: locking/unlocking az appban, szükség szerint removing/re-adding a GooglePay alkalmazásban. Az appban levő kártya lockig/unlocking után feldobta a kártya GPay alapértelmezését, ezt választva törölte a felfüggesztést. Úgy tűnik kártyacsere esetén az új ügyfelekéhez hasonló az egységes eljárás. Először a digitális kártya jelenik meg, amely telefonnal rögtön használható. A fizikai érkezése után az aktiváció hatása szokásos.
-
ACE-
addikt
válasz
instantwater #11951 üzenetére
Nem mintha nagy vesződség lenne pár koppintás, de kisebb összegnél valóban nem érdemes szórakozni vele.
-
-
zerodot
aktív tag
válasz
instantwater #11944 üzenetére
Igen, működik. Szerintem itt is volt már róla szó. Mondjuk EUR-ban fizetsz, akkor hétvégén egy forintos kártyára terheltetsz, így a Curve vált. Aztán hétköznap átrakod GBIT-tel az EUR-ra állított Revolutra, ami így az eredeti EUR összeggel lesz beterhelve, a forintos kártyádra pedig visszakapod a teljes levont HUF összeget. Így minden esetleges Curve fx díj kvázi sztornózódik, mert csak az EUR terhelés marad (amit már a Revolut vált hétköznapin).
Az az £500/30 nap limit már £1000. De nem számít, mert az overlimit fee is sztornózódik a GBIT-tel.
Amúgy meg a legjobb, ha saját magad kipróbálod kis összeggel.
Mondjuk 1 fokkal egyszerűbb módszer, ha R-on előre váltasz pénzt hétvégére...
-
emeritus
tag
válasz
bollokcs80 #11939 üzenetére
Zavar támadt az erőben. Aggályos, hogy a meglevő fizikai kártya használható, hiszen az appban - mivel már nem látszik ott - nyilván nem kezelhető, ha elvész, nem tiltható. A Curve - meglepetésemre - a Google Pay-ben lecserélte az érvényes régi kártyát az úton levőre és egyúttal fel is függesztette. Szóvá tettem bár hasznos választ nem remélek.
-
válasz
instantwater #11944 üzenetére
Most látom, hogy a Curve 30 napon belül összesen £500 feletti vásárlásnál 2% díjat számít fel.
Tehát akkor a fenti kérdésnél a hétvégi tranzakciókat havi £500 alatt kell tartanom, különben drágábbra jön ki mint a Revolut weekend feeje.
-
Látom volt már szó néhányszor a gbitről a topikban.
Próbálta már valaki Revolut weekend fee megspórolására használni ezt a funkciót?A redditen valaki szeribt működik, de kiváncsi vagyok, hogy itt a topikban valaki próbálta-e már: [link]
Én is szeretném használni, ha működik, de nem szeretnék pofára esni, azzal, hogy bukok valamelyik fintechnél weekend feet.
Köszönöm.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
bollokcs80 #11939 üzenetére
nálunk is így volt, nincs mit tenni. meg kell várni az újat sajnos
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, bookingon foglaltam nyaralást a curve kártyával. Egyelőre nem terhelte be a kártyát, de tudom, melyik nap fogják levonni az összeget. Ilyenkor az a jó módszer, hogy arra a napra EUR-ra állítom a currencyt (itthon meg nem veszek semmit aznap, csak ha már levonták és visszaállítm HUF-ra)? Olyan országba szól a foglalás, ahol EUR a fizetőeszköz, Ha ott vagyok,akkor nyilván átállítom a kártyát EUR-ra és úgy fizetek.
-
bollokcs80
Korrektor
Sziaszok!
Nekem is úton van az új kártya, a régi július (végé)ig érvényes. A meglévő kártyával tudok érintésesen fiztetni, telefonról viszont elutasítja. Az appban már csak az új kártya látszik, a régi nem. Ilyenkor mit lehet tenni, hogy használhassam, amíg megérkezik az új és beaktiválom? -
Fifi
őstag
-
-
-
ACE-
addikt
válasz
Pharaoh #11925 üzenetére
Téma összefoglalót érdemes elolvasni...
Ha hitelkártyát rakok be, minden tranzakció után megkapom a visszatérítést?
Elméletileg igen, gyakorlatilag a bankok önkényesen blokkolhatják a visszatérítéseket az ilyen típusú használatnál. Az a biztos, ha egy próbafizetés alkalmával ellenőrzöd. Több bank is MCC-kód alapján biztosítja a visszatérítéseket, a Curve pedig ugyan változatlanul továbbítja a kódok nagy részét, bizonyos MCC-ket mégis átalakít, így vagy nem kapsz visszatérítést, vagy kevesebbet kapsz, mint közvetlen kártyahasználat esetén kapnál. -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A curve mögé betett Erste max hitelkártya érzékeli, ha olyan kategóriában vásárolok ami után magasabb visszatérítés jár? Vagy sima netes vásárlásnak látja és csak az 1% jár utána?
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Használ valaki curve pay-t magyar curve kártyával, Huawei telefonon? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
hakos1987 #11922 üzenetére
az összefoglaló amúgy tartalmazza, milyen árfolyamon vált a curve. teljesen mindegy, mennyi a "közép", mert a curve nem ott vált, hanem a mastercard árfolyamán. ott nézelődj
csak akkor kell átállítanod a kártya devizanemét a vásárláséval megegyezőre, ha biztosan tudod, hogy a bankod jobb árfolyamon fog váltani, mint a mastercard
a napi készpénzfelvételi limitedet az appban látod (forintban). HAVI 200 eurós váltási limit van arra, ha mondjuk forintra állított kártyával kunában veszel fel pénzt atm-ből
-
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Nemrég óta használok Curve-t, és felmerült bennem pár kérdés:
forint számlám van, Visa kártyával, Card Currency beállítás HUF.Nemrég vásároltam online €-ban (160 €), viszont elég vacakul váltotta. Az akkori deviza közép 396 körül volt, ez pedig 405-tel váltott. Mivel a kártya HUF-ra van állítva, ilyenkor a Curve vált. Ez így oké, vagy át kellett volna állítanom eurora a currency-t?
Másik: nemsokára indulok Horvátországba, ahol szeretnék Curve-el fizetni, vagy akár ATM-ből kp-t felvenni. A limit ha jól értem, 200 font-nak megfelelő /nap. Érdemes lehet használni? Normális árfolyamon válthat? Ott is át kell állítani a currency-t HRK-ra?Köszi a segítséget előre is
-
pictigjis
Topikgazda
most vasaroltunk egy lengyel webshopbol pln-ben, tenyleg nincs hetvegi felar. a pln-huf valtason raadasul nem is akar nyereszkedni a mastercard...
-
warcat
veterán
válasz
tobias40 #11917 üzenetére
Nem olyan nagy rejtély ez, kb. 11,65-al gyengébb árfolyamon(410 környékén) kellene visszaváltanod, hogy rosszabbul járj.
A kamatemelés után egy időre visszaerősödött a forint 395-re, ha ekkor váltottál némi pech, de egyébként meg 400 körül téblábol egy ideje és kb ugyanott leszel. -
tobias40
veterán
válasz
zerodot #11905 üzenetére
Írd meg kérlek mivel kötöttem beléd!
Nem volt szándékos és nem értetlenkedek hanem ennyire nem vagyok high Curve felhasználó és szívesen fogadom a jószándékú segítségeket.Majd megírom mi lett a végeredmény ha rendeződött a helyzet!
Most látom hogy már túl lett tárgyalva,engedjük el a dolgot!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #11912 üzenetére
zard le kerlek ezt a szalat, elegge tulporgeted. koszi!
-
válasz
zerodot #11911 üzenetére
Akkor ha nem érint másokat, ne írjál publikus üzenetet, arra ott van a privát funkció. Ha pedig valamit állítasz, tök jó lenne ha alá is tudnád támasztani, nem maszatolni egy fellengzős válasszal. Ennél elegánsabb lett volna ha azt írod hogy túltoltad, van ilyen, vagy hasonló. Peace.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #11910 üzenetére
Mert téged nem érint és semmi kedvem külön neked magyarázgatni.
-
-
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #11907 üzenetére
Ne fokozd.
-
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #11904 üzenetére
Nekem mintha már lett volna olyan esetem, hogy a R váltott fizetéskor, és GBIT után visszaállt az eredeti helyzet, vagyis a R teljesen sztornózta a pénzváltást is. De lehet hogy ott euró vagy más külföldi pénzben volt a terhelés és a forintból vonta, nem emlékszem pontosan.
-
zerodot
aktív tag
válasz
tobias40 #11903 üzenetére
Légyszíves ne értetlenkedj. Nyilván azért írtam, hogy hol érdemes megnézni, hogy ha már "megtörtént a baj", akkor tudd merre keresd az okát. De ha látszólag minden rendben, akkor is érdemes rápillantani, fōleg ha ennyire nem vagy képben a Curve használatával. Nem utolsó sorban pedig segítő szándékkal írtam, erre te belémkötsz? Hát gratulálok, tényleg.
-
tobias40
veterán
válasz
zerodot #11901 üzenetére
Azt írtad érdemes azonnal megnézni az appban a tranzakciót.
Erre írtam hogy akkor már hiába nézem mert megtörtént "baj".
Mindegy ,már megcsináltam ahogyan tigris leírta,így remélem rendben lesz és hátha vissza kerül az euróm a helyére mert forint nem kell ,az euró a lényeg mert azt még jó árfolyamon váltottam.
De lehet hogy az lesz hogy így forintban kapom vissza ,csak nem bukom azt a 12 eurót amit pluszban levont.
Majd kiderül...
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- LG 50NANO803PA 126 cm / 50 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest