- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
Évek óta használjuk több garmin órával is a curve-t. Működik szépen.
-
válasz
Peter.70 #13782 üzenetére
jelenleg egy otp kártyám van. fizikai, mastercard. a terv az, hogy ez lesz betéve a curve walletjébe, mert ezzel a garmin pay tud működni. curvenél az ingyenes csomagban kötelezően kiváltatnak veled 5 fontért egy fizikai kártyát is, vagy ez csak egy opció? ha csak opcionális, akkor nekem nincs rá szükségem, elég a virtuális.
-
Oliverda
titán
Nekem a képen látható ATM benyelte a Revolut Metal kártyámat. Először természetesen érintéssel próbáltam felvenni pénzt, de semmit sem reagált rá, így kénytelen voltam betenni az olvasóba. Végül sem pénzt, sem pedig kártyámat nem adta ki. Előbbit jóváírták, a kártya helyett pedig küldött egy újat a Revolut.
-
Long1
csendes tag
Lenne két kérdésem.
Csomagváltás miatt tegnap jött meg az új kártyám. Ilyenkor a régi alapcsomagos kártya kukázható vagy ha esetleg visszaváltok az alapra akkor megint az lesz aktív vagy megmarad az új?
ATM-es felvételnél 200€ / x alkalmas limit van (amelyik hamarabb teljesül) és utána megy rá a sarc vagy csak összeg limit van?
Előre is köszi.
-
sziasztok,
egy garmin payes órára szeretnék curve-vel egy otp kártyát átbridzselni. minden forinty. megéri még ezt csinálni az ingyenes előfizuval? ez a nyári változás nem volt meg sajnos. fizikai kártyára nincs szükségem.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kb 800€-ot kellene felvennem kpban a lehető legkisebb költségekkel és legkevesebb atm-hez járással.
Ami adott: két revolut reg és kártya, illetve egy curve.
Curve atm limitem 185.000ft/nap, 1.110.000ft/hó, 13.320.000ft/év.Azt már tudom, hogy vannak otp atm-ek, ahol ingyen lehet eurot felvenni, pl: Alleban.
Revolut havi 75k ingyen az jelenlegi árfolyamon kb 197€, lefelé kerekítem, mert elvileg 10 és 50€-os bankjegyek vannak az automatában, az 2x190€ pipa.
A maradékot ki tudom úgy venni, hogy átváltom revolutom, nyilván havi váltási limiten belül maradva, és curve kártyával veszem fel?
Az a revolutnál kp felvételnek minősül vagy kártya tranzakciónak?
Curve napi atm limitem 185k az kb 486€, lefelé kerekítve 480€, egyösszegben felvéve bőven meglenne a kívánt végösszeg.Ez így megoldható?
És akkor gyakorlatilag az egész ingyen lenne, ugye? -
sb
veterán
válasz
Oliverda #13773 üzenetére
A Curve-nek ez lenne a lényege... sőt, magát a kártyát is ritkán veszem elő mert telefonnal fizetek de azért így is sok a kártya.
Személyi és társai... Curve, 1-2 backup kártya ha épp offline a Curve. Erste MAX ha esetleg direktben kéne fizetni. Mol kártya.
Ikea és egyéb hülyeségek (vagy 4-5 másik) már digitalizálva.Aldi/Lidl csak kártyával vesz vissza bármit de azt inkább nem hordom.
Szóval kevés így sincs.
De szerintem túltárgyaltuk. Ez már elvi kérdés, hogy szvsz egy kártyánál hülyeség a fém+nehezebb irányba "fejleszteni", nem arra való, csak ha valóban mutogatni kell. -
sb
veterán
válasz
Oliverda #13771 üzenetére
Egyébként a műanyagok között is van érezhető különbség szerintem vastagságra, ott sem mind egyforma. De valószínűleg az érzés nagy részét a tömege adta valóban.
A súly és a minek faktor azért nálam megmarad így is, ennek soha nem lesz más értelme, mint a menőség.
De nyilván nem ez a fő problémám...
@Fifi
A szín megvan, a Zen meg szép fehér. De kb. átvételkor voltak utoljára a kezemben, hogy melyik volt a fém azt meg nem mondtam volna már... -
sb
veterán
válasz
Oliverda #13766 üzenetére
Oké, meg lettem győzve!
(Én túl praktikus ember vagyok, csak azt látom, hogy b*szakodhatok a kártyacserével meg lesz egy 3-5x nehezebb kártyám... ami nagyon hasznos.
)
A Curve miatt mondjuk nem sok kártyát hordok magamnál, de még így is több van mint szeretném. Anno nem is tudom melyik, talán a Zen/Vivid is olyan volt, hogy 3x vastagabb mint egy normál, snassz műanyag kártya...)
-
Oliverda
titán
Pedig egyesek szerint sokkal menőbb leszel vele.
-
sb
veterán
Köszi mindkettőtöknek!
Hogy mi értelme van...Azon kívül Metal kártyára sem vágyom...
-
sb
veterán
Lehet, hogy kérdeztem már: felfelé váltásnál esélyes lehet megbeszélni, hogy ne küldjenek új kártyát? Lefelé váltásnál itt olvastam, hogy nincs csere, de felfelé sincs sok értelme számomra, sőt inkább a gond van vele.
Nemrég váltottam fel, de gondolkodom még egyben, előtte pedig lejárt a régi kártya. Így kicsit sok a felesleges csere amit le kell követnem pár helyen.
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #13759 üzenetére
Honnan gondolod hogy üres? Az automata írta ezt, miközben levonta az összeget?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #13757 üzenetére
ha a curve-ben pluszos, akkor automatikusan elindult a refund, 1-2 nap mulva latnod kell a mogottes kartyan
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Ma akartam levenni 5000ft kp-t. A takarékbankos automata kiirta, hogy nem hajtható végre, a curve-nel pluszosként látom a tranzakciót, de a számlámon viszont be van terhelve. Ilyenkor nincs teendő igaz?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Előző Curve kártyám UK BIN-es volt, így elfogadta a UK App Store. Most kaptam egy újat, de ezt már nem fogadja el. Kicsit off, de ha a Curve nem, akkor melyik másik szolgáltató ad UK BIN-es kártyát? Monese esetleg?
-
dredjudge84
őstag
Akkor te szerencsés vagy. Nekem mindig kpzni kell amikor személyesen jönnek. Sőt sokszor eljátsszák azt hogy mit tudom én valami 43000 Ft és akkor azt mondja hogy csak 40 van nálam. Én meg hogy akkor így jártál. Aztán hirtelen mégis lesz valahonnan pénze de akkor is elővesz egy tízezrest hogy viszont akkor vissza kell adni. Mondom, nem para, visszaadok.
Szóval nem csak a kereskedők simlisek hanem a vevők is pofátlanok. Egyik azt mondta: Te biztos nem vagy ilyen 3000 Ft os ember. Én meg mondtam hogy de ilyen 3000 Ft os ember vagyok.
Aztán jön a nekem nem kell számla, mondom nekem meg kell adni.
Pedig mindig mindenkinek előtte elmondom hogy úgy jöjjenek hogy fix ár.
-
sb
veterán
Devizára én épp most néztem, hogy lassan bezárulnak az ingyenes lehetőségek.
Kicsit összemosva itt most az utalást/kártyás feltöltést és konverziót egyben nézve...
A Zen-re is ingyenes volt anno úgy emlékszem, most a kártyás feltöltés is fizetős talán az alsó 2 csomagban. De pl. az árfolyamok is rendre Zen-en voltak a legjobbak anno emlékeim szerint, most nem igazán. Revoluton sokszor a legjobb az árfolyam a konverzió viszont nem olcsó.
Curve-ön is béna az árfolyam, most előfizettem így váltási költség nincs de pl. megszűnt a Zen Curve-ön keresztüli feltöltés lehetősége (és ugye fizetős lett, lásd fentebb).
Wise-on szintén kb. mindennek díja van.Persze nem feltétlen jelent nagy díjat, de egyrészt ide-oda pakolgatásokra már lehet az és "feleslegesnek" érződik. Másrészt meg az elv miatt írtam inkább, hogy mi mennyire ingyenes.
@dredjudge84
Én továbbra is másképp látom. Van valakinek pár lomja, darabonként pár ezer forint, amit feldob mondjuk marketre...
Nem sűrűn adok el de nekem pl. az utóbbi 3-4 jófogás eladásom is azonnali utalásos volt. Jött a vevő és megkérdezte, hogy megfelel-e így mert feleslegesen nem kp-zne. -
Somatom
veterán
válasz
Oliverda #13733 üzenetére
Hát persze. Ez nem is olyan egyszerű, de erről már értekeztünk. Most a Wise azonnaliság-tesztje zajlik, de közben benézek a Raffihoz is, megérdeklődni azt a prémium számlát, amit említettél. Attól tartok, hogy bár devizában is érvényes a kötelező beérkező, de úgy, hogy azt a Raffi váltani akarja, amit én semmiképpen sem szeretnék.
-
ACE-
addikt
válasz
Somatom #13732 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz... rengeteg csomag van már, amiben főleg a kisebb utalások ingyenesek, de vannak csomagok ami szinte teljesen nulla, meg ott van a Wise is... bár tudom ott már van feltöltési díj. De meddő vita, sosem szerettem a kp-zást, amikor adogatnak vissza csomó aprót, és nincs hova tennem...
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #13729 üzenetére
Azt a pár ezret is át lehet utalni... de a téma azon van, hogy ha ezt erőlteti valaki, nem az ilyen pár ezres tranzakcióknál, meg amikor egy ruhatárba adsz 500 Ft kauciót...
-
-
spike70
tag
Kipróbáltam az osztrák automata kutat. 120€-t foglalt be. Kb. 2 nap múlva számolt el rendesen.
-
Somatom
veterán
válasz
pictigjis #13723 üzenetére
Ez az! EC. Ezt erőltette a pénztáros csaj. Lehet méltatlankodni is, de én inkább szaunázni szerettem volna, úgyhogy inkább virítottam a kp -t. Én nem csak pár Km -es körzetben vásárolok, hanem európaszerte és nem is olyan ritkán kell kp. -t használnom. Svájci döneresnél, német cementgyárban, ahova nem engedtek be normál védőszemüvegben, hanem tőlük kellett vennem spécit. Waldshuti határ kamionparkolója, stb., stb. Nagyokat szívtam volna, ha nem lett volna nálam kp.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
dredjudge84 #13720 üzenetére
Nem hinném, hogy ez wise függő
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #13722 üzenetére
ha lett volna maestro kartyad, ahogy nekem van a revoluttol, tudtal volna fizetni
nemetorszagban egyes DB allomasokon is meg mindig vannak olyan automatak, amelyek csak EC kartyat fogadnak el. ilyen tipusu kartya a mastercardnal a maestro, a visanal a v-pay. amugy persze, nyilvan felhozhatunk eroltetetten ilyen peldakat, mert tenyleg elofordulhat, de az ilyen kereskedo 2023-ban szegyellheti magat, ahogy azok a holland kereskedok is, akiknel csak maestroval lehet fizetni. ez kellemetlenseg, amire egyebkent fel lehet keszulni, de megse (tobb) millios osszeg rad kenyszeritese, hogy szerezd meg keszpenzben, mert csak, en igy akarom es kesz, ha nem tetszik, menj mashova. biztos mi vagyunk ufok, de az elmult honapokban tobb cuccot is vettunk-eladtunk hirdetesi oldalakon, es a szemelyes talalkozok soran is volt azonnali utalasos tranzakcio, mert meg par ezernel/tizezernel is egyszerubb igy. nem volt gond, amikor en kerdeztem, hogy lehet-e, nyilvan forditva sem
-
Somatom
veterán
10 napja voltam a schongaui (Németország) Saunaland -ban. Se Visa, se MC, csak vmi számomra ismeretlen kártyát fogadtak el. Maradt a kp. Kétlem, hogy adócsalók lennének. Ott állsz a bejáratnál két, pancsolni vágyó gyerekkel, meg egy beígért programmal és eljössz, mert nem tudsz kártyával fizetni?
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84 #13720 üzenetére
Nem, most tartunk csak igazán ott... egyszerűen a készpénz használatot nem lehet megindokolni. (az nem indok hogy valahol azt kérik, hiszen éppen azért kérik, mert ott valami gáz van) Ha valahol kp-val KELL fizetned, ott már valami költségvetés károsodó dolog történik, illetve az eladandó dolog eredete tisztázatlan, esetleg bűncselekményből származik...
-
dredjudge84
őstag
Azért pl a wise-nál nem mindig megy az afr. Nálam már volt többször is olyan, hogy kellett fél óra amíg megjött az utalás, vagy amíg mondjuk elment amit én utaltam.
Egyébként megint ott tartunk ahol kicsit régebben, aki készpénzt használ az már egyből adócsaló bűnöző?
-
Uyuarasy
tag
válasz
pictigjis #13715 üzenetére
Ezzel abszolut egyet tudok erteni, ujraolvasva a kommenteket kicsit mast lattunk bele a masik hozzaszolasaiba. Atlagos hetkoznapi szituacioban az a megoldasom az ilyen hozzaallasra, hogy nem koltom ott a penzemet
AFR-t azok a kiskerek akikkel nekem volt dolgom max. hallomasbol ismerik, online vasarlasnal, ha nincs kartyas fizetes akkor utalni szoktam es sokan meg most is utalasi bizonylatot kernek mailben, mintha nem erkezne meg kb. fel percen belul a penz...
Egy ideig probalkoztam a sarki kisboltban is vasarolni, hogy ne csak a multik zsebet tomjem, de nehany alkalom utan meguntam a folyamatos hisztit a kartyas fizetes miatt. Mindig kaptam nyugtat, de melle a panaszkodast is hogy milyen lehuzas ez a "kartyazas" - nem ertem miert nem valt egy olcsobb POS terminalra vagy alakitja ugy az arreset.
-
pictigjis
Topikgazda
Incident resolved
This incident has been resolved. We apologise for any inconvenience this might have caused. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
Uyuarasy #13714 üzenetére
abban azért egyetérthetünk, hogy egy ilyen határon átnyúló tranzakció mindenképp egyedinek számít. de az ilyen szar dumákat, hogy "nekem drága kivenni a készpénzt", "nincs is bankszámlám", "nem használok bankkártyát és utálom is" stb. belföldön nem tudok tolerálni, főleg úgy, hogy azonnali utalás van, és 2 másodperc alatt ott van a pénz bárkinél
mellesleg amikor nem volt AFR, akkor is utalással vettem autót, ez eladóval szépen megvártuk, amíg pittyen a telefonja, addig dumáltunk. tisztességes kereskedőnek, autószerelőnek (tudom, szar dolog rendesen adózni, de nekem is kell), pláne magánszemélynek semmi oka csak készpénzt elfogadni. persze dönthet így, de nincs olyan húdejóvétel, ami nekem így megérné
disclaimer: németországban végül én is euró készpénzzel fizettem, de nem azért, mert kérték, hanem én döntöttem így. kifejezetten jobban örültek volna az utalásnak, küldték is a bankszámlaszámot, de amikor írtam, hogy készpénz lenne inkább, az volt a válasz, hogy persze, semmi gond, ahogy nekem, vagyis a vevőnek jobb. ezt várnám fordítva is, vagyis ha én utalni akarok, akkor hadd utaljak már, nálam itt kezdődik egy "tisztességes" adásvétel. amúgy lekéstem egy vonatot, várni kellett rám egy órát, de az hagyján, hogy nem volt hiszti, még ki is jöttek elém a pályaudvarra. ennek ellenére egy autónyi pénzt még ma sem utalnék előre senkinek másik országba (még egy kia-hyundai kereskedésnek sem, ahol vettem az előző kocsit), ráadásul csak szombaton tudtam kirepülni+vonatozni, így cseszhettem volna a helyben utalást. ha rád kényszerítik, hogy márpedig nekem te csak készpénzzel fizethetsz, az nekem no go
-
pictigjis
Topikgazda
Incident status: Monitoring
Service functionality has recovered and we're monitoring it. -
pictigjis
Topikgazda
New incident: Investigating
Heads up! We’re experiencing service issues at the moment. We’re already on it, but you might be getting declines or be unable to access the Curve app for now. We’re really sorry: stay tuned for updates. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
Uyuarasy #13708 üzenetére
abban kérték? hát, ez egészen fura, csak azért, mert véletlenül pont hoztam én is németországból autót, és ilyen konkrét kérés nem hangzott el soha. egy ismerősöm kifejezetten autókkal foglalkozik, mindig utal. ne állítsuk már be általánosnak, hogy minden használt autóért készpénzben kell fizetni, mert ez egyszerűen nem igaz
és azért a külföldi autóvásárlás eleve nem igazán jó példa, mert egyébként kérhettek tőled készpénzt szimplán azért is, mert külföldi magánvásárló vagy. ezt adott esetben még meg is tudom érteni amúgy
-
Somatom
veterán
válasz
Oliverda #13709 üzenetére
Ahha. A Covid alatt a bringaboltok is megszedték magukat. Az emberek mindent megvettek, aminek pedálja volt. A gyártók azóta sem érték utól magukat. A jobb konfigokra várni kell és ez viszi magával a használtpiacot is. Plusz, egy olyan konfig, amit Covid előtt megvettem 1,2 -ért, most két milláról indul.
-
Uyuarasy
tag
válasz
pictigjis #13694 üzenetére
Egy even keresztul naponta neztem a hirdeteseket, vegul Wuppertalig kellett repulnunk, ahova kp euroban vittuk a vetelarat, mert abban kertek. Ez volt harom eve, egy atlagos kozepkategorias autonal.
Nehany hirdetesfigyelo mailt meg kapok, talan tavaly ota bovult a kinalat itthon is a hasonlo felszereltsegu modellekbol.
A hetkoznapokban egyaltalan nem hasznalok keszpenzt, a bankkartyammal csak a Revolut/Wise szamlaimat toltom fel, ettol fuggetlenul van, hogy nincs mas opcio -
pictigjis
Topikgazda
válasz
Terentius #13701 üzenetére
ezért magadra vállalod, hogy szívsz te. hát, különbözőek vagyunk, én simán továbbmegyek ilyenkor, ennyire semmi nem fontos. számomra pont az a "tisztességtelen" (így idézőjelben akkor jó lesz?), hogy a vevő nem kap választási lehetőséget egy ekkora összegnél. erről egyébként volt már szó más topikban is, azóta sem változott a véleményem erről, nem is fog. pont
-
dredjudge84
őstag
Nekem volt konzol gyűjteményem, amit eladtam. Kivétel nélkül mindegyik személyes átvétel volt, és én mondtam is nekik hogy utaljatok, mert úgyis egyből átjön, mindenki készpénzt hozott. Olyan mintha az emberek le lennének maradva kb 20 évvel. Vagy azt mondták hogy nincs számlaszámom, vagy hogy nem tudnak utalni stb. Egyszerűen valamilyen felfoghatatlan módon sokan nem haladnak a korral. Nincs ebben szerintem semmi tisztességtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged