- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
es ugy tunik, a 3-assal kezdodo limitek megint valami rendszerhiba eredmenyei, mert megkerdeztem, nekem miert nem annyi
Thanks for getting in touch.
I understand that you wanted to upgrade your Curve spending limits, however upon reviewing your account, you already reached the maximum level.
Your current limits are:
・HUF 1665000 per single transaction and per day
・HUF 370000 cash withdrawal per dayI will be reassigning your concern to our relevant team to be addressed accordingly. Rest assured that we will work on it as soon as possible.
Have a great day and please let us know if there's anything else you'd like our help with.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #10398 üzenetére
az appon beluli chatben is lehet probalkozni, nekem most ott valaszoltak
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #10391 üzenetére
a hibad jellege alapjan ezt irtak, de nem tortent semmi. a supportnak kell irni, es remenykedni, hogy felfogjak, mit szeretnel
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #10386 üzenetére
azonositast kell kerned
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
zsola400 #10385 üzenetére
aha, igy ertem, ez egy uj bugnak tunik. nullazas megsem tortenik a gbp-huf valtassal, de uk kartyaval a fontra atszamolt ertek jelenik meg forintkent. ez jo esellyel addig igy marad, amig nem valtotok hun bin kartyara, akkor jo lesz
bezzeg amikor en valtottam... a 4500 gbp-s napi keret forintban volt 4500, igy forditva azert kellemesebb a limitek osszekeverese
elkepeszto, milyen programozoi szemetdombok vannak itt
-
Nekem a Card Limits menü a helpdeskre mutat, fogalmam sincs hol állok. A bosszantóbb az hogy közben pedig nem tudom a kártyát használni mert azt az üzenetet kapom hogy elértem a limitem. Ez sem tűnik igaznak, lehet írok a supportnak, ha már a live chatet megszüntették.
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kanyi51 #10381 üzenetére
ugy kell erteni, ami oda van irva
neked 740 ezer a napi vasarlasi limited, az atm pedig napi 74 ezer. de azt nem tudom, hogy tudtal 118 forint kp-t felvenni, esetleg postai kartyas fizetes? nehany helyen meg mindig vannak olyan terminalok, amikkel a kartyas fizetes penzfelvetel
-
Oldman2
nagyúr
Tegnap elért engem is a nagy Curve kavarodás (OTP kártya van a Curve alá regisztrálva, ez az aktív fizetési mód).
Egy Foxpost automatás fizetést elsőre elutasított, másodjára pedig elfogadott.
Ma nézem, a bankszámla egyenlegeket, a Curve-ban 2x az OTP-nél meg 3x jelenik meg az 1.099 HUF terhelés.
Várjak türelemmel, mit tegyek?
-
pictigjis
Topikgazda
még pár hónapja is az volt az állás, hogy nincs az 1,665-nél feljebb. nyilván ennek a megközelítése is csak nagyon kivételes napon történhet meg, de valahol fura, hogy olyan usernél van ennek a duplája, aki valójában nem is használja a kártyát
nálam a vásárlási éves számláló már nincs olyan rettentő messze a nyolc számjegytől... :/
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
norrberth #10373 üzenetére
napi 370 ezer az atm-limited. 37 millio az eves
ami igazan erdekes, hogy a napi vasarlasi limited pont a duplaja az altalam eddig ismert forintos maximumnak... pedig alig hasznalod a kartyat
a 76 ezer, amit napinak hittel, az csak az, amit eddig koltottel a 37 milliobol
-
pictigjis
Topikgazda
most fizettem 15 perce, már jó
-
Grande Ale
őstag
Feleségem fizetett volna órával , kétszer is próbálta, sikertelen. Harmadszorra OTP kártyával sikerült. Ha jól gondolom, akkor az első kettőt amit levont, automatán jóváírják?
-
Somatom
veterán
Remek! A 15 ezres vásárlásomból 45 ezer lett. 30 kering a felhőben.
-
pictigjis
Topikgazda
ez a status oldal egy vicc. már egy órája nem mentek a tranzakciók, aztán kiírták a twitterre, hogy baj van, de még mindig azt jelezte a status oldal, hogy minden rendben
már korábban feliratkoztam oda, de igen, alapvetően az általuk küldött emailekből tudtam én is "frissíteni"
-
pictigjis
Topikgazda
Incident resolved
This incident has been resolved.
Time posted
Dec 23, 14:03 -
pictigjis
Topikgazda
most már kiírták a system status oldalra
-
pictigjis
Topikgazda
Incident status: Monitoring
A fix has been implemented and we are monitoring the results.
Time posted
Dec 23, 13:40 UTC -
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
MOST INKÁBB NE HASZNÁLJÁTOK A KÁRTYÁT!
We're aware that some customers are currently experiencing payment declines. We're looking into this now and apologise for any inconvenience this may have caused.
11:35 AM · Dec 23, 2021(a system status oldal szerint persze minden rendben, de a curve fórumán és a twitteren érkezett visszajelzések alapján általános, az egész rendszert érintő lehalásról lehet szó)
-
AAntii
őstag
Sziasztok!
Ma én is belefutottam pár hetes curve használóként a vásárlási limitbe, amivel akkor szembesültem, mikor a legnagyobb tömegben próbáltam kártyával fizetni az auchan, csak kártyás fizetésre lehetőséget adni önkiszolgáló kasszájánál. Nem volt kicsit sem kellemetlen a történet.
Most, hogy hazaérve utánaolvastam és verifikáltam magam (megjelentek az alkalmazásban az immár normális limitek) merjek vele vásárolni, már nem lehet gond?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #10328 üzenetére
tesztelgettük ezt a kártyacserét, hát, amit kitaláltak hozzá, az nem jó
az apple pay fixen nem működik, és biztos vagyok abban, hogy addig nem is fog, amíg nem történik meg az új fizikai kártya aktiválása (amit nyilván nem teszünk meg, amíg nincs a kezünkben). az előzmény kártyaszám továbbra sem tehető vissza a walletbe, VISZONT a "kifutó" fizikai kártya továbbra is használható, illetve a régi uk bin kártyaszám netes vásárláshoz is működik (nyilván a lejárati ideig)
még mindig irdatlan hülyeségnek tartom, hogy az új kártyaszám legenerálásával párhuzamosan lecserélődik az apple payben is a kártyaszám. szerintem nem kell ahhoz nagy ész, hogy logikus legyen, ennek csak az új fizikai kártya aktiválásakor kellene megtörténnie, így pár napig bizony lyuk van az apple pay-használhatóságban
nagyon ostoba egy megoldás
-
ddsteel
aktív tag
válasz
kapasz #10336 üzenetére
Nekem most 2x nem fogadta el az auchanban, de a fizikai kártya nem volt nálam, így a következő lidlis fizetésnél card+pin volt, azt elfogadta. Az a szar, hogy eddig 3x azonosítottam be magam, már a jó limitet s mutatja az app, random módon mégis előfordul, hogy nem fogadja el a mobilos érintést. Pont az nem működik (hogy a kártyát ne kelljen vinnem magammal) amiért regisztráltam a curve-hez. Persze zárolásban az appban és a bankomnál is ott van az. összeg (ráadásul egyszer declined, egyszer pending státuszban), remélem, jóváírják majd és nem kell levelezni ezügyben. Sőt, harmadikként úgy is ott van, mintha sikerült volna a vásárlás (ettől tartok igazán) pedig végül nem a curve-vel fizettem. Remélem,n em kell velük leveleznem.
-
kapasz
tag
Ma egész nap nem tudtam Curve-vel fizetni a dijnet.hu-n és az icsekk applikációban. Emailt is küld a sikertelen fizetésről.
Vajon az OTP blokkolja a kártyát az OTP Simple felületen vagy a Curve-nél keresendő a hiba?
-
V.Stryker
nagyúr
Na, ez egész korrekt kör volt. Meséltem,hogy a Magyarósi Csabás link után nem kaptam meg a 10 fontot. Írtam nekik, csatoltam a linket. És most válaszoltak , hogy ellenőrizték, tényleg...és jóváírták. És tényleg.
-
habalin
újonc
Sziasztok!
Emagon vásároltam egy terméket az MKB-s bankártyámmal.
A honlapon a Curve bankkártyám volt beállítva és arra utalták vissza a termék árát.
Meg fog az valaha jelenni a bankszámlámon ?Köszönöm a segítséget
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #10320 üzenetére
...azert itt az atallas kapcsan van anomalia. az elso fizetes (apple pay) kapasbol sikertelen volt, nem is tudom, hogy fog-e mukodni az uj fizikai kartya megerkezeseig es aktivalasaig. mivel az apple payben automatikusan frissultek a kartyaszamok, megprobaltam manualisan visszatenni a regi uk bint, de erre hibauzenetet dobott, vagyis az mar megszunt letezni
szerintem ez igy megint nem tokeletes. addig oke, hogy automatikusan elindul az uj kartya, de az aktivalasig felesleges lecserelni a korabbi kartyaszamot. nem az uj kartyaszam legeneralasakor, hanem az aktivalas utan kene lefutnia az automatikus kartyaszam-frissuleseknek
-
norrberth
addikt
Sziasztok.
Curve kártya mögött Wise vagy Revolut rajtuk Euro már átváltva.
És szeretnék Curve el levenni Eurot Otp ATM ből.Curve ot állítsam át Euroba? És így vegyem le?
Lesz plusz díja? -
kásás
tag
Írtam itt, hogy lejár a kártyám (12/21) és nem küldtek újat.
Chat-en írtam nekik, még aznap válaszoltak, hogy sajnálják, automatikusan jönnie kellett volna. Kértek egy-két azonosító adatot és intézik. Adatokat elküldtem lassan 6 napja, de semmi reakció. 3 napja a chat-en még a nyitott beszélgetésben rákérdeztem, de semmi válasz. Olvastam itt is, hogy nem kapkodnak a válaszokkal, de ennyire?
Valami tippetek mit lépjek? -
pictigjis
Topikgazda
új kártya update:
a feleségem januárban lejáró kártyájával kapcsolatban először ugye jött a curve emailje, hogy változott-e a postacím, ha nem, a rendszerben rögzítettre indul az új kártya automatikusan
a héten megtörtént az új magyar bin-es kártyaszám legenerálása és a kártya kiküldése (december 27-re ígéri az app, hát kíváncsi leszek...), ezzel párhuzamosan az apple payben is automatikusan befrissültek a kártyaadatok az ő telefonjában és az enyémben is. még nem tudom, hogy ez jó dolog-e, hiszen a fizikai kártya aktiválása után változik a lejárati idő és a biztonsági kód, de lehet, erre is tud már automatikusan figyelni a rendszer. majd kiderül
amin egészen meglepődtem: az egy dolog, hogy a limitek is automatikusan átálltak gbp-ről huf-ra, de elsőre és automatikusan sikerült beállítaniuk a megfelelő limiteket, vagyis a maximum gbp-limitek után a maximum huf-limitekre állt át a rendszer, pedig felkészültünk a levelezésre is ezzel kapcsolatban
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
the radish #10316 üzenetére
pontosan ezt is irja: hogy mar aktivaltad a fizikai kartyat, es amikor megtetted, akkor frissultek az appban a fizikai kartya aktivalasaig elo "virtualis kartya" adatai. ezt azert irjak oda, mert sokan belefutottak abba a hibaba, hogy elkezdtek hasznalni a "virtualist", es nem ertettek, hogy a fizikai altivalasa utan miert nem mukodik. csak egy figyelmeztetes, hogy ellenorizd a lejarati datumot es a haromjegyu kodot
-
fil
őstag
válasz
the radish #10316 üzenetére
Miért befolyásolná a használatot? Annyiban igen, hogyha a virtuálisat felvetted valahová pl. GPay, akkor a kártyát újra hozzá kell adnod az új adatokkal és a régit törölni.
-
the radish
senior tag
Alkalmazásban a kártya tulajdonságnál azt írja: "Your CVC and Expiry date were updated when you activated your physical card."
Elvileg a felhasználó menüben kéne lennie egy aktiválási funkciónak, de egyrészt nálam nincs. (Android 11), másrészt valami rémlik, mintha már aktiváltam volna, + el kellet küldeni az egyik okmányom képét + szelfit.Kérdésem, hogy így is tudom majd használni, vagy mindenképpen ez valami akadályt jelent és vegyem fel a supporttal a kapcsolatot?
-
kásás
tag
Sziasztok!
Visszaolvasva látom, hogy többen automatikusan megkaptátok az új Curve kártyát a lejáró helyett. Lejárat előtt mennyivel történt ez nálatok? Az én kártyámon 12/21 a lejárat.
Várjak még vagy lépjek valamit? -
Somatom
veterán
Joaonak hívják és ő a Tasker fejlesztője is. A fejlesztői és a felhasználói közösségben is tisztelik. Ha választanom kéne, akkor inkább benne bíznék meg, mint a Google -ben. Amikor a Google egy új regulája miatt kidobta a Play -ről, akkor olyan közösségi felzúdulás lett, hogy a Google meghátrált.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ma fizettem gpay mögé tett curve kártyával EMAG üzletben. Kérdezte, hogy miben terheljen, nem nyomtam semmit. A curve mögötti otp-s kártyáról az áru vételárát vonta le, DE levont egy 30 Ft-os tételt MAY MAY Market néven. Ez mi lehetett? -
pictigjis
Topikgazda
csak hogy bonyolodjon a helyzet, ma a felesegem fizetett a fizikai kartyammal az aldiban, 11 040 forintot. csak erintett, rogton jott a notification, hogy declined, es hogy menjen a chip+pin
DE a terminal nem elutasitotta a tranzakciot, csak siman pin-t kert, vagyis a notification ellenere contactless+pin komboval is atengedte a 10600 huf feletti tranzakciot. nyilvan ez lenne a helyes beallitas, de a mukodes ebben sem allando. tesztelni kell tovabb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest