- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircsi21
csendes tag
válasz
blasi19R #12191 üzenetére
Gondolom üdülőövezetben vagy (és nem mondjuk Zágrábban). Ott ez ilyen volt már tavaly is sajnos, tudják jól, hogy a turisták jó eséllyel vesznek fel pénzt és ki is használja szinte az összes bank. A tavalyi jó tanács az volt, hogy ha valaki ilyen sáp nélkül szeretne automatából pénzhez jutni, az tegye meg még a tengerpart felé vezető úton (pl. kisebb zágrábi kitérő), mert a nem üdülőövezeti ATM-ek közül sok nem rakja rá ezt a "büntetést" (pl. OTP ATM).
-
kircsi21
csendes tag
Nekem sem megy. Illetve nagyon néha igen, de már csak ritkán szoktam rápróbálni. Nálam eleve úgy működik a push üzenet és az arra nyiló alkalmazás, hogy ha 1 üzenet jön, akkor hiába nyomok rá, nyitja ugyan az Curve alkalmazást, de azonosítás után azzal a lendülettel zárja is be... (mint nálad). De ha több push van, akkor az elsőnél eljátssza ezt és utána szépen nyitja a többire a Curve-öt és mutatja az adott tételt. Gondolom ugyanígy van a jóváhagyással is, ott is először nyitná és csukja is rögtön
. Az SMS-es azonosítással meg az a fejfájásom, hogy minimum 1 perc, mire jön az SMS, de volt már többször simán 2-3 perc is. Fogalmam nincs mi tart eddig, más szolgáltatók esetében szinte kivétel nélkül 10 másodpercen belül jön az üzenet. A telefon egy régebbi Xiaomi, jövő héten állok át egy Samsungra, kíváncsi vagyok lesz-e változás.
-
Ezzel a GBIT-tel pénzt kerestek? Vagy miért jóm ha utólag megváltoztatjátok, hogy melyik kártyával fizettek? És ilyenkor mit csinál a Curve? Refundolja a régit, és megterheli a másikat?
-
blasi19R
csendes tag
Sziasztok! Kb. másfél éve van blue kártyám. itthon használva is van. egy cib kártya van mögötte forint alapon. meg egy hitelkártya. az nem is lényeges. szóval jelenleg Horvátországban vagyok, próbáltam volna kp-t felvenni, de még nem találtam olyan automatát, ami ne adna be még kb. 28-39 kunáig transaction feet. pl. 200hrk, ok, dcc elnyom, és utána meg beadja ezt a költséget.
-
zerodot
aktív tag
Tényleg nem egységes mindenhol a leírás, de mondjuk ezt már megszokhattuk a Curve-nél...
Ennek kellene érvenyesnek lennie: [link]
X-nél a GBIT darabszámban unlimited, 1 tranzakciót csak 1x mozgathatsz... ez ugyanaz, ahogy eddig volt a free-ben, csak a 30 nap 60 napra hosszabbodik. FX limit pedig 2000 eur. -
sb
veterán
válasz
kapasz #12183 üzenetére
Én most váltottam Curve-el és vmi brutális spreaddel váltott (hétköznap). Szó volt itt róla, hogy változott a konverzió de nem gondoltam, hogy ennyire gáz lett.
A csomagváltásokról van valami bennfentes infótok? Van rá reális esély, hogy változik valami vagy tényleg csak 2 és 5 kártya marad az ingyenes/X?
Ill. a többi feltétel is érdekelne mi lesz fixen, mert elég gázosnak látom a kommunikációt.
Megnéztem az oldalukat, szó nincs GBIT limitről ingyenesnél az egyik felületen. X-re "unlimited"-et ír, ami szintén elég idióta megfogalmazás: időben? Darabszámban? Vagy többször mozgathatok 1 tranzakciót?
Belső felületen 30 és 60 napot írnak, ott sincs szó 3/hó korlátról.
Meg 1000 EUR FX limitet, a hírlevélben 2000 volt az X-re...
? -
kp78
addikt
Nektek működik ha 1 vásárlást az app-ban akartok jóváhagyni?
Értesítés megjön, rábökök az értesítési sávon, megnyílik a Curve, de semmi sem történik.
Sem Revolutot nem tudok tölteni, sem vásárlást jóváhagyni.
Ha sms értesítéssel kérem, akkor természetesen megy.
P40 Pro a készülék, bár nem tudom, h ez számíthat-e. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #12182 üzenetére
augusztus 27.
-
dredjudge84
őstag
Srácok! Meddig változatlanok még a kondíciók az ingyenes csomag esetén?
-
Azt meg tudom nézni valahol h milyen árfolyamon vált külföldi vásárlásnál a curve? Csak hogy jobban megéri e mint pl revolut vagy wise al fizetni. Nem igazán látom meg at a Működését, de jovoheten megyünk horvatba..
-
Kátai
senior tag
Ezt itt kötelező megcsinálni(biztonsági azonosítás)?
[kép] -
pictigjis
Topikgazda
ezt a felesleges kártyaküldözgetést elvileg megoldották... állítólag... talán...
No needless reissues:
Previously, some Curve users upgrading from the free subscription to Curve X were being sent a replacement Curve X card despite not needing it. This issue has now been resolved. -
Doky1988
senior tag
Üdv!
Srácok az ingyenes csomag miben változott konkrét? Mert történt egy olyan manőver, hogy június 30-ig kellett volna megérkeznie a kártyámnak, mivel júniusba lejárt a régi kék kártyám. Nos ez csúszott majd 2 hetet, időközben azthittem azért nem kaptam meg, mert nem a Curve X csomagban vagyok, beállítottam azt, erre akkor kaptam egy e-mailt, hogy 10-25 munkanapon belül küldik az új kártyám?!?! Na most a bökkenő, hogy megkaptam ma a lejárt kártyám utáni ingyenes cserét... Amiről azthittem, hogy fajin minden, megpróbáltam beaktiválni, és kiderült, hogy My Account/Card detailsnál teljesen más számsor szerepel.Tehát csomagváltás miatt küldtek még 1 kártyát.Most ilyenkor mizu? Ha csomagot akarok váltani vissza azaz "Downgrade yout plan" a "Manage your plan" opción belül akkor meginn postáznak egy új kártyát??
-
-
kapasz
tag
válasz
pictigjis #12167 üzenetére
JóGéza, pictigjis: köszönöm.
Az OTP-nél elég logikus az online limit, azt majd megemeljük.
A két Curve két különböző ATM-ben volt sikeresen használva és az OTP-s hátterű aztán más ATM-ben is volt próbálva. Ott szinte biztosan az online limit a gond.
De a Revolutnál nincsen ilyen, az appban ellenőriztem.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #12166 üzenetére
ha a curve kartya limitjet lepned tul, mas az uzenet
összességében két lehetséges okra gyanakszom: az egyik esetben az otp-kártya internetes limitjével lehet gond. ha az amúgy magasra van állítva, akkor simán el tudom képzelni, hogy az erste úgy állította be az atm-jeit, hogy idegen kártya esetén már nemcsak tranzakciónkénti maximum 100 ezer forintos limit van, hanem ez egyben egy adott kártyaszám napi limitje is, amelynek használatával csak a következő nap lehet újra készpénzt kivenni
-
kapasz
tag
válasz
pictigjis #12162 üzenetére
Az egyik Curve kártya esetében az appban is van üzenet: "The limit of your payment card has been reached". - Ezután már fizetni sem lehetett a Curve-vel, úgy, hogy OTP debit volt mögötte. Viszont a mögöttes OTP-s kártyával szólóban ez után is lehetett fizetni.
A másik Curve mögött Revolut volt és ott csak az Erste ATM írta ki, hogy limittúllépés, az appban nincsen semmi.
Mindkét esetben pontosan 100 ezret sikerült először kivenni ATM-ből, a további kísérleteknél a legkisebb összegre is azonnal kiadta az ATM a kártyát egy limittúllépéses üzenet kíséretében. (Az ATM pontos üzenetét nem tudtam feljegyezni.) Mindkét kártyánál nemrég volt csere magyar BIN-re és 370 ezer Ft az appban jelzett ATM limit. Még nem álltunk át Curve X csomagra.
Az appban válaszra vár a bejelentés, csak robottal tudtam chatelni, ő továbbította a threadet egy humán erőforrásnak.
-
kapasz
tag
Az miért lehet, hogy bár az app 370 ezer Ft napi ATM limitet ír, mégis csak 100-at enged kivenni? (Nem OTP ATM limitről van szó)
Limittúllépést ír, pedig a 100 ezer Ft se nem 200 font se nem 370 ezer Ft...
-
válasz
dredjudge84 #12157 üzenetére
Régen hozzá lehetett, nálam fel volt véve.
De amikor jött ez a Curve X-es
díjb@szásdíjszabás, akkor ezt eltávolítottam (kb. ~2 hete), hogy beleférjek az 5 kártyás limitbe.Szerk.:
pictigjis
A részletek engem is érdekelnének.
(Igaz, jelenleg CIB hitelkártyám/hitele(i)m van és nem biztos, hogy ismét akarok még egy másikat egy másik banktól.) -
-
dredjudge84
őstag
Valaki akinek van a cibnél internet kártyája, le tudja tesztelni, hogy hozzá lehet-e adni a curve-höz? Nem a virtuális kártyára gondolok, hanem a fizikai internet kártyára aminek az éves díja 1700 Ft. Mert ha működik vele akkor visszaadom nekik a normál bankkártyát, és kérek helyette egy ilyet így olcsóbban kijövök.
-
ACE-
addikt
Találkozott már valaki azzal a hibával hogy próbálnék Gbit-elni (minden más ment) de egy tankolást nem tudok, azt írja még a tranzakció oldalán, hogy "We were unable to check for additional info, please check your connection and try again." De ha más tranzakciót választok akkor nem írja ezt, és megy a Gbit is.Na úgy tűnik csak halódik a rendszer, egyszer megy, egyszer nem...
-
kapasz
tag
Akcijós lehetne az USD, de: Mastercard convert currency oldal: technical difficulties, try again later. Ténylegesen meg 403.74-ért váltotta
-
válasz
wrathchild #12145 üzenetére
A Curve-nél arra kell odafigyelni, hogy nem enged regisztrálni fizikai kártya rendelés nélkül, melynek a postázási díja 5 GBP, tehát azt mindenképpen kifizeted. Ehhez meg ugye regisztrálnod kell náluk legalább egy bankkártyát, és nem engedik, hogy eltávolítsd az összes kártyát a rendszerükből, szóval az már regisztrálva marad náluk (persze lecserélheted másikra). Revolutnál nem kötelező a fizikai kártya.
-
Moleman
addikt
válasz
wrathchild #12145 üzenetére
Mindkettő jól jöhet, mindkettő gyakorlatilag ingyenes, akár mindkettőt is megnyithatod.
Ha csak egyet szeretnél, én a Revolutot ajánlanám, az annyiból tud sokkal többet, hogy ingyen utalhatsz vele forintot belföldre és eurót SEPA-val korlátlanul. -
wrathchild
tag
Üdv! Teljesen kezdő érdeklődő vagyok a Curve-Revolut témában és az időből is kifutok valószínűleg lassan, ezért tanácsot/segítséget szeretnék kérni olyan kollégáktól, akik mindkettő (Curve egy kártya mind felett és Revolut számla+kártya) használatának pro-kontra listájával tisztában vannak:
Külföldi nyaralás esetén (Horvátország, Csehország) kimondottan ottani kártyás vásárlások esetére (élelmiszer- ajándékboltok+benzinkutak várhatóan max. napi 40.000ft, 5 napon át) és alkalomszerű kuna/korona pénzfelvételre OTP Mastercard + OTP Bónusz hitelkártyás (szintén Master) ügyfélként melyik szolgáltatás lenne javasolt számomra költségtakarékosság szempontjából?
Ha egyáltalán ilyen esetben javasolt bármelyik is?..
Nyaralást leszámítva itthon tartózkodom, ft számlámról vásárolok, a Bónusz hitelkártyára van vásárlási visszatérítés és amennyire sikerült eddig tájékozódnom, a Curve kártya pl. Mastercard-ként funkcionál, amiből (LEHET TÉVESEN!!) azt sejtem, kinti kártyás fizetés esetén ugyanannyiba kerül számomra, mintha az OTP kártyáimat használnám...
Milyen előnyöm származna az adott szolgáltatásból, ami ajánlott lenne, ha valamelyik az? Curve, vagy Revolut, esetleg Revolut a Curve alá bevonva?
Köszönöm a választ!!! -
pictigjis
Topikgazda
a curve x-nel valoban nincs minimum szerzodesi ido, de sok ertelme ennek igy akkor sem volt - ugyanazt az 5 fontot fizetted ki, ami nem jar vissza
Curve X
For Curve X subscribers, there is no minimum subscription term. You can downgrade at any time during your subscription, and you will be charged and provided services until the end of the monthly subscription cycle. If you wish to cancel your subscription you may do so but you will not be refunded any amount of the pre-paid monthly subscription fee. -
-
viktorhu
veterán
Kötöttél egy éves szerződést. Megpróbálhatsz megállapodni vélük, amikor úgyis kifaggatnak, de csak úgy nem fizetni, és remélni, hogy nem tudják majd kamatokkal behajtani a tartozásodat, az nem biztos, hogy célravezető.
Ráadásul attól, hogy kiveszed a kártyádat a rendszerből, a részletfizetés nem fog megszűnni, ha azt egyszer jóváhagytad.
-
pictigjis
Topikgazda
-
zerodot
aktív tag
"akkor az első hónap lehetne X-es, aztán lemondom" <-- itt a trükközés. Csak azért akartál X-et 1 hónapra, hogy ingyen kiszállítsák a kártyádat.
Hogy a revolut bank vagy nem, annak szerintem nem sok köze van ehhez, nem tudom miért hoztad fel...
Amúgy vicces, hogy erre az egy megjegyzésemre így ráugrottál, de arra hogy adtam tippeket is, semmi reakció...
Már hogyne járnának extrák, akkor miért lenne fizetős?X-nél pl. dupla annyi a fee nélküli váltási keret, korlátlan számú a GBIT...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #12133 üzenetére
Revolutot se lehet úgy downgradelni, hogy csak 1 havi díjat fizettél ki.
le lehet, de meg kell várni, amíg eltelik 14 nap. a 15. nap után kell még fizetni 5000 huf "breaking fee-t". 0-14 nap közötti lemondásnál a használt plusz szolgáltatások felárát kellene kifizetni, általában jobban megéri az 5000
-
válasz
zerodot #12133 üzenetére
Milyen trükközésről beszélsz? Így is, úgy is fizettem 5 fontot, nem trükköztem semmivel. A Revolut meg teljesen más, ott konkrétan számlád van, a Revolut egy bank (hivatalosan), a Curve meg csak kezeli a kártyáidat. Arról nem is beszélve, hogy semmilyen szolgáltatást nem használtam a Curve-nél, szóval tényleg nem értem mi ez a trükközési duma. Azt meg nem tehetik meg, hogy nem távolíthatod el a kártyádat.
-
zerodot
aktív tag
Hát, a regisztrációval elfogadtad a szerződést, úgyhogy... Egyébként nem tudom pontosan, milyen feltételek vannak a lemondásnál, de pl. Revolutot se lehet úgy downgradelni, hogy csak 1 havi díjat fizettél ki. Nem mellesleg itt te voltál aki trükközni akart, mivel úgy akartál free plan-t, hogy a kártya kiszállítási díjat ne kelljen megfizetned.
Amúgy valszeg meg tudod beszélni a supporttal, ha azt mondod nekik, hogy X-et szerettél volna, de egyáltalán nem vagy elégedett és le akarod mondani. Ha pedig tényleg mindenáron el akarod kerülni, hogy bármi pénzt levonjanak tőled, akkor csinálj egy virtuális kártyát revolutban, rakd be és hagyd bent azt utolsónak, majd fagyaszd be. -
Ejj, de megbántam, hogy regisztráltam a Curvre. Az X plant választottam, mert gondoltam, ha már úgyis ugyanannyiba kerül 1 hónap, mint az ingyenesnél a kártya postázása, akkor az első hónap lehetne X-es, aztán lemondom (ill. nyilván még a fordulónap előtt). De nem lehet downgrade-elni csak úgy, át kell esni egy hosszadalmas kérdezz-feleleken egy bottal, majd ha vége, megkeres egy élő ember 48 órán belül. Gondoltam oké, akkor bármi is történik, eltávolítom az összes kártyám az appból, hogy ne tudjanak lehúzni 5 fonttal. Aha, de nem lehet, legalább 1 kártyának kell maradnia. Na most biztos vagyok benne, hogy ez mindenféle törvénybe ütközik. Mi az, hogy nem távolíthatom el a kártyámat a rendszerükből?
valszeg fel is fogom őket jelenteni pár hatóságnál, nem csak magyarnál, hanem EU-snál is. Hozzátenném, soha nem használtam semmire a Curve accountomat, csak kíváncsiságból regisztráltam (már az is durva, hogy köteleznek fizikai kártya rendelésre), meg gondoltam hasznos lesz a Smart Rule (egyáltalán nem az). -
kapasz
tag
válasz
instantwater #12127 üzenetére
Nekem még sosem számolt fel semmit hitelkártyára, Revolut feltöltéskor sem.
-
-
-
ACE-
addikt
válasz
instantwater #12127 üzenetére
Csak bizonyos tranzakciókra, amik nem kifejezetten napi vásárlások. pl. Revolut feltöltés.
-
-
ACE-
addikt
Ti benyomjátok a havi 2 font-os Curve-X -et? Kinek miért éri meg?
-
hakos1987
őstag
válasz
dredjudge84 #12122 üzenetére
Köszi Nektek, akkor valami mellett elsiklottam, legközelebb jobban figyelek!
-
kekigyu
aktív tag
Múlt hónap 30-ig meg kellett volna érkezzen a lejárat miatt automatikusan cserélt fizikai kártyám de eddig nem jött meg. Mi a tapasztalat, várjak türelemmel vagy jelezzem az üf-nek?
-
hakos1987
őstag
Okés, kiírta az automata, hogy euroból vált, de mit kellett volna nyomjak?! Vagy kerüljem az OTP automatákat?
-
zerodot
aktív tag
-
-
-
JóGéza
aktív tag
válasz
instantwater #12100 üzenetére
A váltási limited erejéig.
-
válasz
instantwater #12100 üzenetére
Nem. Ennyiért váltja, ha te pl a forintos kártyáddal fizetsz euróval. De nem neked váltja, hanem a bankodnak, az meg még rátesz pár százalékot. Te nem tudsz ennyiért eurót venni.
-
hakos1987
őstag
Sziasztok! Ma gondoltam kipróbálom a kp felvételt Curve-el. 70 ezret akartam felvenni OTP automatából, frankón át is váltotta euroról, így 74-et vont le...
át kellett volna valamit állítanom, vagy hogy lehet normálisan forintot felvenni vele?!
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest