- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Az új kártyadizájn apropóján lehet ingyen cserét kérni (a free "blue" csomagnál).
-
xcsabo
senior tag
De jó dolgotok van. 😇
-
buek1967
tag
Vennék Curve mögötti forintos Mastercardról eurós állampapírt. Volt szó, hogy bizonytalan az árfolyam, de ha próbaként beutalok pl. 10 Eurót, akkor látom az árfolyamot? Mekkora összeget lehetne így beutalni? Van limit? Esetleges rizikó? Thx előre is.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #10584 üzenetére
sokszor tema volt itt-ott, 400 euro a limit
-
-
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #10580 üzenetére
Igen, van. Küldök meghívót privátban.
-
-
madagaszkar
tag
Sziasztok!
Új CURVE használó vagyok. Két nappal ezelőtt regisztráltam. Mivel a fizikai kártyám még nem érkezett meg, ezért értelemszerűen a virtuális mögé regisztráltam egy OTP-s mastercardot. A CURVE kártyát hozzárendeltem a Google Pay-hez. Tegnap vásároltam így ebben a formában a Google Pay-el. Az első 8200 ft-os, majd a következő 12.000 Ft-os vásárlásom is rendben ment, azonban harmadszorra volt egy Coop-os közel 21.000 Ft-os vásárlásom, amit a CURVE elutasított. Én csináltam valamit rosszul, esetleg első napon használva sok volt a kb. 40.000 ft-os vásárlás, vagy valami más van a háttérben? Utána nem próbáltam még egyszer érinteni, attól félve, hogy megint nem sikerül, tekintettel a mögöttem lévő sorra. Inkább átállítottamA elsődleges fizetési módnak az eddig használt Simple-t és úgy sikeresen lezajlott a vásárlás.
A Google Pay-el való fizetési lehetőség miatt igényeltem, de ha ez ilyen döcögősen működik nem biztos, hogy jó ötlet volt. Egyébként ha nem szeretném használni a CURVE-t, hogyan tudom megszüntetni? A regisztrált bankkártyát hogyan lehet törölni az alkalmazásból? Mert nekem nem engedte törölni, mivel gondolom az az alapértelmezett.
Köszi a segítséget előre is. -
Danielo
csendes tag
Sziasztok,
Mi Band 6 NFC Curve kapcsolásán dolgozom...
Elakadtam...és nem értem miért. A Curve alá simán felment az MKB kártya és a Revolut virtuális kártyája, viszont a fizikai Revo kártyát nem tudom hozzáadni. A próbaterhelés sikeresen lefut, de az app azt írja, hogy próbáljam meg később, vagy support.
Nem akarok teljesen lámának látszani...Valaki találkozott már ilyennel?
Köszi
-
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #10571 üzenetére
nuri.com
Limit nélküli ingyenes kp. felvét. Német bankszámla, SEPA-val tölthető.
Nyilván azt nem garantálhatom neked, hogy nem szólnak majd rád, ha végtelen eurót akarsz felvenni úgy, hogy másra nem is használod. -
-
-
xcsabo
senior tag
Tegnap előtt lehetett valami a Curvevel? Az aznapi nfc-s és online vásárlásaim az appban látszanak, de a mögöttes kártyán nem. Akkor nem írt ki semmi hibát. Illetve ma reggel azzal fogadott hogy a februárban lejáró kártyám helyett már úton van az új. Fura. Tegnap jó volt minden. Ma meg reggel már nem. És nem a gpay írt hibát hanem a curve.
-
Somatom
veterán
Igen, én is szoktam kint felvenni. Itthon is lehet OTP -s Euró automatából. A különbség annyi, hogy a kinti OMV kutakon levő Erste automatákból ki lehet csikarni 100 Euróst is, míg az OTP max 50 -est ad ki. Arra kell még figyelni, hogy az automaták esetleg rákérdezhetnek, hogy miben terheljenek. Természetesen ott is az Eurót kell választani.
-
kp78
addikt
válasz
Somatom #10564 üzenetére
Nekem nincs Curve-ben rögzítve a Revolut kártyám, de Euró felvételhez már épp gondoltam, h esetleg jó lenne.
Jól gondolom, hogy Curve-ben €-ra állítom a Revolut kártyám (amin Euró zseben van €), és Ausztriában járva (határ közeli a lakhely) tudok felvenni Eurót a Curve-ben kapott limitig? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
xcsabo #10559 üzenetére
de euróra állított kártya esetén, váltás nélkül csak eurós kártyára lenne értelme gbit-elni, szóval én is közvetlenül használnám a revolutot ebben az esetben. mi értelme a curve-vel vacakolni?
egyébként igen, a revolut kártyát euróra kell állítani, és akkor nem lesz konverzió
-
Lazio1974
csendes tag
Tudnátok abban segíteni, hogyan a legkedvezőbb curve-vel külföldön fizetni, ha mögötte Revolut kártya van, és a Revoluton van eurós számlám és a vásárlás euróért történik. A revolut kártya pénznemét a Curve appban ekkor át kell állítani euróra? A revolut úgy tudom, ha van eurós számlám, akkor automatikusan onnét vonja le a vásárlás összegét, oa revolut appban nem kell talán semmi sem állítani. Szlovéniába készülök, ezért kérdem, hogy a legmegérősebb ott a curve kártyával fizetni, ha mögötte revolut kártya van. Köszönöm, ha segítetek.
-
niklebi
senior tag
Elküldtem két linkre is. Az egyik amit pictigjis ajánlott, a másik amit abban ajánlott a Curve. Mind kettőről kaptam visszaigazolást. Meglátjuk mi lesz.
-
niklebi
senior tag
Nagyon úgy néz ki, hogy egy csaló oldalon rendeltem. A fizetésről küldtek visszaigazolást és akkor láttam, hogy én nem azon az oldalon voltam. Itt rendeltem: www.martensbakancsakcio.com , de a fizetés visszaigazolást innen kaptam:
no-reply@tobeno1shop.com. Ekkor lett gyanús és rákeresve csak olyan oldalakra jutottam ahol bejelentették, hogy ez egy csaló oldal vagy fizető hely. Kérdésem, hogy tudnám a fizetést sztornózni, visszakérni. Curve kártyával fizettem, és a Revolut van mögötte. Nem sok idő telt el, mivel 16 óra 24 perckor volt a fizetés. Kinek kell írni, a Curve-nek, vagy a Revolutnak? Mit kell ilyenkor csatolni, vagy írni? -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Nálatok működik a Rewards rész iOS-en?
Hiába kattintok a "Shop now" gombra, "Something's Gone Wrong" hibaüzenetet kapok.
Korábban volt egy Orsay vásárlásom, amire csak simán a Curve kártyával nem kaptam meg a rewardot, a supporttal való levelezés után derült ki, hogy a Shop now-ra kattintva kellene belépni a webshopba, és úgy végigvinni a tranzakciót. Utólag végül megkaptam a jóváírást, de na...
Egyébként megnéztem Androidon is, ott simán megnyílik a weblap a gombra kattintva. -
törölt tag
Ahogy olvasom, (zen topicot), ez lényegében egy közép európai, lengyel megoldás. Elsősorban talán cégeknek, online kereskedelmet fókuszba hozva. Meglátjuk mi lesz belőle, hova növi ki magát
Ahogy eddig végignéztem ezt pár nagyobbat (revolut, wise, curve és most a zen-t). Nagyjából mind hasonló, mégis egy kicsit más egyik ebben jobb, erősebb másik abban...A zennél az a különbség, hogy alapból van havidíj, de kinál olyasmit, amit a többi nem vagy nem feltétlenül... majd idővel meglátjuk hova fejlődik
szaporodnak ezek a dolgok, mint a gomba eső után
-
Somatom
veterán
-
anadroid
senior tag
válasz
#33802016 #10543 üzenetére
A helyén használva mindegyik biztonságos. A Zen tavalyelőtt szeptemberben indult, nekem tavaly február óta van fiókom náluk. Az első hónap után 0,99€ a havi díja (az olcsóbbik változatban), eddig kb. 150 €-t takarítottam meg velük (a váltási illetéket nem számolva, csak a vásárlási visszatérítésekből).
Árelőny: Aliexpressz 3,5%, Banggood 8% azonnali visszatérítés. Van még néhány futottak még kategóriás cégnél is, lengyeleknél, Wishnél 1%, egy ruházati cégnél akár 15%.
-
xcsabo
senior tag
Akkor mivel? Revolut? Vivid?
-
pictigjis
Topikgazda
mondjuk euróban vásárolt, de forintra állított kártyával. a curve átváltotta
de ha gbit-el, mondjuk euróra állított revolut kártyára, akkor az eredeti euró összeget fogja arra terhelni a curve, míg a forintot eredeti összegként téríti vissza
példa: 10 euróért vásárolt, ezt a curve átváltotta 3700 forintra. a 10 eurót gbit-eli euróra állított revolutra, így 3600-at fizet most, de a refund 3700 lesz
-
pictigjis
Topikgazda
-
warcat
veterán
Ki lehet valahogy deríteni, hogy vált épp curve eurót? Lassan annyit javult a forint, hogy kötelező lesz GBIT-et tolni decemberi eurós vásárlásokra.
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #10530 üzenetére
Való igaz
Nagyon hasznos tud lenni
(és az sem baj, ha ottfelejted, és jön a takarító
)
-
-
válasz
pictigjis #10521 üzenetére
Félre értettelek. Azt hittem a kártyát mögötte (n26).
Hol kell az appban ezt beállítani?
Egyszer engedett felvenni 400€-t. Másodjára nem HUN. Kiválasztott kártya elérte a limitjét.
Később megpróbáltam még1x megörültem, hogy megy. Balga módon visszaállítottam a forint számlámra. Kb 10 forintnak tűnt a váltás felára eurónként
Mondjuk még úgy sem próbáltam ki a BIT-ot.
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #10522 üzenetére
működni mindenképp fog, de miért ne lehetne éppen forintra állítva az appban, akármilyen okból? az pedig elég nagy kapufa lenne a mostani, vacak árfolyamon történő váltások miatt
csak arra utaltam, hogy mindenképp érdemes rápillantani, euróra van-e állítva a kártya, nehogy oda-vissza váltogatós bukta legyen az eurós automatából való felvételből
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #10518 üzenetére
nem törvényszerű, hogy korlátoznak valakit jelentős készpénzfelvétel miatt, csak megtörténhet
aki amúgy használja a kártyáját normálisan vásárlásra is, valószínűleg biztonságban van még akkor, ha átlépi a nemhivatalos határként meghúzott kb. 70:30 vásárlás:atm-használat arányt
de aki mondjuk csak azért veszi elő a kártyát, hogy hirtelen elkezdjen nagy mennyiségű készpénzt felvenni, bajba kerülhet (ha éppen bejelez az algoritmus és foglalkozik is vele valaki)
400-as otp-s limit esetén egy 400, 400, 200/300-as sorral meg lehet próbálkozni, gördülő 30 naponként 10 tranzakció van ingyen
-
válasz
pictigjis #10517 üzenetére
400 EUR-t fog tudni kivenni egy tranzakcióval max egy OTP-s EUR automatánál. Nekem sajnos csak 75 ezres limitem van, így csak a 200 EUR-t tudtam kipróálni, de nem kérdezett senki semmit mikor kimaxoltam a keretet pár hét alatt. Mondjuk azért nem mindegy hogy napi ezer vagy kétszáz...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kleinguru #10516 üzenetére
akkor feltételezem, kb. 1200 eurót tudnál kivenni/nap, de én inkább 1000-rel számolnék, biztos, ami biztos
de alig hiszem, hogy találnál olyan eurós atm-et itthon, ami egyszerre kiad ennyit, bár nem nagyon van konkrét tapasztalatom
egymás utáni, folyamatos nagy összegű atm-kivéteknél amúgy ne lepődj meg, ha kapsz néhány kellemetlen kérdést
-
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Ki kell vennem pár ezer eurót itthon egy eurós számláról.
Ha a curve kártya mögé teszem, akkor mennyit vehetek ki ingyen / nap ?
Napi atm limitem 1000 font.
-
pictigjis
Topikgazda
amugy botranyosak a curve/mastercard arfolyamok, euro 368 felett, dollar 325,5. a mastercard is elmegy a ...
-
pictigjis
Topikgazda
szerintem nem zavarodtál bele
ha a vividen éppen euród van, és a curve-ben eur-ra állítod, akkor igen, a curve fog váltani forintról euróra (jó eséllyel valóban) a mastercard aktuális árfolyamán. de a felár nélküli limit valójában 500 font a korábbi tesztjeim alapján
ha meg a vivid váltja át a forintos vásárlásaidat, az akármennyi is lehet, mert a könyvelés napjának árfolyama fog számítani (+0,5%)
-
Fifi
őstag
Srácok pillanatnyi elmezavar lépett fel, belekeveredtem, kellene egy kis megerősítés.
Curve mögött Vivid kártya, devizaneme EUR-ra állítva.
Ekkor HUF-ban történő vásárlásom a Curve váltja a Mastercard árfolyamon EUR-ra:
1 HUF = 0.0027454 EUR, azaz 364,25 HUF-ért ad 1 EUR-t.Curve mögött Vivid kártya, devizaneme HUF-ra állítva.
Ekkor HUF-ban történő vásárlásom a Vivid váltja a Visa árfolyamon + 0,5 fee EUR-ra:
1 EUR-t ad 362,24 HUF-ért.Tehát most HUF vásárlásom (500 €-ig) Curve-el kell váltanom, így kevesebb EUR-t terhel a Vivid.
-
ACE-
addikt
válasz
pictigjis #10510 üzenetére
Na jó de úgy, hogy egyik GPay acc-on ugyanaz a kártya megy, a másikon nem? Meg egyébként máshol nálam is ment, csak abban az egy boltban nem. Mondjuk az a terminál rohatt gyors, ha működik akkor is 1-2 mp. mondjuk a LIDL-ös még gyorsabb és ott sosem volt gondom Curve-el.
-
ACE-
addikt
Furi még mindig a Curve, reggel 7-kor egy tranzakciót elutasított, Google Pay-el, majd a feleségem ugyanebben a boltban vásárolt de. és az ment szintén GPay-el... sosem lehet tudni mikor megy át egy tranzakció, és mikor nem...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
pictigjis #10456 üzenetére
Ezt jól túlgondoltam, valóban nincs semmi okosság a Curve-ben ezen a téren. A kártya lejárt, de a Curve-öt ez kicsit sem zavarta meg, ugyanúgy maradt, még azt is engedte, hogy a lejárt kártya legyen az aktívan kiválasztott, úgyhogy most töröltem.
Az új hozzáadását megcsináltam már 30-án, és majdnem megszívattam magam vele (vagyis szívás így is volt, de az elején úgy tűnt, hogy nagyobb lesz). Egy OTP-s hitelkártyáról van szó, aminél az előző esetben úgy történt a hozzáadás, hogy a végén 30 napot ült a bank, mire visszaadta próbaterhelést. Azóta több kártyát is adtam már hozzá úgy, hogy 0 összegű terheléssel sikerült (pl ilyen volt a World utáni KH-s kártya most ősszel), ezért megpróbáltam itt is, hátha összejön. Jött egy próbaterhelés 3DS jóváhagyatással, amire rányomtam, hogy nem engedem, hátha nem is fontos. Persze fontos lett volna, enélkül ellenőrizetlen (=használhatatlan) kártyaként jelent meg.
Rányomtam, hogy jól van akkor, próbáljuk újra. A Curve tanult az első esetből, a második próbát már nem 3DS-sel csinálta, mert a végén még megint kinyomom, hanem simán beterhelt egy kb dupla nagyságú összeget az előző alkalomhoz képest jóváhagyatás nélkül, és várta, hogy írjam be a közleményben küldött kódot. Az OTP-nél én ezt csak előjegyzett forgalomnak látom közlemény nélkül (én hibám, nem kérek SMS-t, nem regisztráltam még az új netbankjukba), és nem akartam, hogy itt megálljon a Curve regisztráció, mert nem sikerül a könyvelés a hétvége előtt (vagy egyáltalán soha, mert a Curve direkt csak foglalásba teszi, és nem vonja le). Szóval itt jött egy kis szívás, mert egy fél órás telefonhívás lett a dologból, mire sikerült megszereznem a kódot (~20 perc zenélős várakoztatás + ~10 perc ügyintézés, mindkettő indokolatlanul hosszú), amivel aztán sikeresen befejeztem a kártyaregisztrálást.
Elkönyveltem magamban, hogy akkor mostantól 30 nap, és majd feloldják a terhelést, de itt most meglepetés volt, másnap már könyvelte az OTP a próbaterhelést és a visszatérítést is.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
jobarat01 #10503 üzenetére
ja, ha kozben ilyen varialasok is voltak... akkor pont ugy van, ahogy sejtettem, ez a 200 fontra valo visszaallitas semmit nem jelent
mondjuk, ilyenrol sem hallottam meg, hogy atallitottak, aztan keresre vissza - ezt megis hogy erted el? mire hivatkozva kerted a visszaallitast?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
jobarat01 #10501 üzenetére
ertettem
de mint mondtam, elvileg minden magyar user limitjeit atallitottak forintra az elmult napokban/hetekben. latom, hogy neked meg igy is fontot mutat, de a rendszer valoszinuleg mar ugy kezeli, hogy 74 000 huf a napi atm-limited. mivel a kartyad kozben meg mindig regi uk bin-es, a szamlalo tovabbra is fontban fog szamolni - olvass vissza, megtalalod masok tapasztalatait errol. mivel a curve-nel mindig is problemat okoztak az ilyen valtasok, a uk kartyasoknal a 74 ezer huf-ra valo atallitas nagyon valoszinuleg azt jelenti, hogy 74 ezer font a limitjuk, mert szokas szerint 1:1 aranyban keveredtek ossze a devizak
nem tudom ennel egyertelmubben elmagyarazni, hogy csakis bug lehet, hogy tobb penzt tudtal felvenni, mint amennyi a limited, ez nem normalis viselkedes, es a mostani, limitek atallitasaval valo benazas kovetkezmenye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest