Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
válasz hakos1987 #15490 üzenetére
Igen, amennyiben van rajta elég euró. Amúgy Revolut topik összefoglaló, Melyik pénznemet használja először rész.
-
zerodot
aktív tag
válasz hakos1987 #15486 üzenetére
Revoluton még valamivel jobb váltási árfolyamot is kapsz, mint a Curve-ös MC árfolyam, a hétvégi fx fee-t pedig ki tudod kerülni előre váltással. Google Pay ugyanúgy van. Amire te használtad a Curve-öt, arra tényleg jobb a Revolut. Talán egyedüli hátránya, hogy töltögetni kell, de szerencsére az (egyelőre legalábbis...) ingyenes.
-
66zio
aktív tag
válasz hakos1987 #15481 üzenetére
Harmincadikáig élt az 1 eurós akció, gondolom a főoldalról elfelejtették levenni. Mostanság nincs a toppon a Curve. Amúgy igen, ha nem fizetsz elő és devizaváltás fontos akkor meg kell próbálni a Revolutot. Ott az ingyenes csomagban 350e ft-ot tudsz havonta átváltani. Van hétvégi díj, így érdemes előre váltani ha hétvégén használod. Illetve magyar bankok is kezdenek mocorogni ezen a téren, de ott merülhetnek fel költségek meg vannak megkötések. Ha érdekelnek asszem Gránit, Erste, Otp tud valamiféle megoldásokat, de ezeknek nézz utána milyen költségei vannak. Van rá külön folyószámla topic.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz hakos1987 #15477 üzenetére
hetvegi dij jellemzoen (egy rovid kivetelt leszamitva) mindig volt, legfeljebb nem vetted eszre. az teny, hogy ingyenes csomagban joval szerenyebb lett a valtasi keret, igy hamarabb jon a 2,5% felar. az 5,99 euro valoszinuleg kartyadij lett volna, mert te korabban nem voltal meg x csomagban, igy te kaptal volna uj kartyat (replacement card fee)
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz hakos1987 #15476 üzenetére
Most látom, az ingyenes kp. felvét is megszűnt. Sokszor nem éltem vele, de néha jó volt. Külföldi nyaraláskor viszont sokat vásárolok kártyával, így annak a díja elfogadhatatlan lenne számomra. Korábban a Google Pay miatt tettem le a voksom a Curve mellett, 1 kártya van csak mögötte... Tudom, nem pénzügyi tanácsokat kellene kérnem, de lehet megérné a Revolutnál körbe néznem? Vagy valamilyen előfizetős csomag? Szinte minden élelmiszer bevásárlásunkat Ausztriában tesszük 2 hetente, meg évi 2 hét külföldi nyaralás is játszik...
Szerk: rámentem, hogy 1€ a köv. 3 hónapra az X, erre 5.99-et akart levonni a kártyáról. Kiléptem, most pedig már Curve X-re sem enged upgradelni k.pják be.
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz hakos1987 #12778 üzenetére
nem kell bizonyítani. a sikertelen tranzakció sikertelen tranzakció, akár le lett könyvelve a curve által, akár nem (hiszen ha curve-öt használsz, a bankod számára nem a spar, hanem a curve lesz a kereskedő). ennek nyoma van a rendszerekben, tehát legkésőbb 10 nap múlva automatikusan kapod a visszatérítést, de lehet, hogy hamarabb (az elmúlt napok ide bemásolt levelezései alapján úgy tűnik, hogy az időhatárt 7 napra vitték le)
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz hakos1987 #12776 üzenetére
Várni 7 napot hogy visszajöjjön az összeg... Nekem is volt egy vásárlásom aug 21-én mekiben, első sikertelen, levonva könyvelve, második sikeres. Éppen ma jött vissza a pénz a számlára. De ez kb. már milliószor le lett írva itt. Nem attól függ a visszatérítés, hogy könyvelve van-e.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz hakos1987 #12776 üzenetére
megírod, hogy nem kaptad meg a pénztárostól, oldják meg így. a pénzt legkésőbb 10 nap múlva természetesen így is visszakapod, a bizonylat ahhoz lehet szükséges, hogy felgyorsítsák a folyamatot (például bizonylattal alacsonyabb support szinten is indítható a refund, anélkül feljebb kell dönteni róla)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz hakos1987 #12692 üzenetére
valami nagyon szerencsétlen időpontban írhattál a supportnak, és elsüllyedt a leveled. tudom, ez nem vigasz, de én is írtam a héten, és 12 órán belül megoldották az ilyen jellegű problémát. azt javaslom, írj még egyszer, az összefoglalóban van egy weblapos form, itt topic - transactions - declines. 70 ezer forintot senki sem szeret sokáig hiányolni (szövegbe írd bele, hogy atm-hardverhiba volt, amit ők szinte biztosan látni fognak a tranzakcióadatokban)
ha a konkrét tranzakciót megnyitod az appban, még mindig nem ír refundot a back in time mezőben?
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz hakos1987 #12660 üzenetére
attól, hogy így vannak beállítva a curve rendszerei. tapasztalati úton is többszörösen vissza van igazolva, másrészt jó eséllyel a support sablonválaszában is benne lesz, amit rajtam kívül már többen is megkaptak
"In these instances, the transactions would have reversed automatically after 10 days."
-
pictigjis
Topikgazda
válasz hakos1987 #12658 üzenetére
teljesen biztos, hogy a pénzedet semmiképp sem fogod bukni. elhiszem, hogy kellemetlen, én is voltam már ilyen helyzetben egy mkb-s atm meghülyülése miatt, de legkésőbb a 10. napon el fog indulni a visszatérítés. most, hogy továbbították a bejelentésedet, valószínűleg hamarabb is.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
-
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
válasz hakos1987 #12578 üzenetére
a bankodnak semmi köze ehhez, a curve-vel kell intézni. először is nézd meg az appban, hogy tudnád-e back in time-olni a tranzakciót
ha igen, amúgy ezekre is az vonatkozik, hogy legkésőbb 10 nap múlva automatikusan visszakapod. ha az appból a megfelelő témánál (transactions, declined transactions) indítod a chatet, nem a robot fog válaszolni (illetve először természetesen vele beszélsz, de miután a tranzakció részleteit, név, időpont, összeg is megadtad, automatikusan ügyintézőhöz kerül a bejelentés)
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz hakos1987 #12101 üzenetére
Az ATM-nél arra kell figyelni, hogy forintban történjen a terhelés, a Curve appban a mögöttes kártya beállításainál pedig arra, hogy forintra legyen állítva (feltételezem forintos kártya volt a Curve mögött). Valószínűleg az utóbbival volt a gond nálad.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz hakos1987 #11922 üzenetére
az összefoglaló amúgy tartalmazza, milyen árfolyamon vált a curve. teljesen mindegy, mennyi a "közép", mert a curve nem ott vált, hanem a mastercard árfolyamán. ott nézelődj
csak akkor kell átállítanod a kártya devizanemét a vásárláséval megegyezőre, ha biztosan tudod, hogy a bankod jobb árfolyamon fog váltani, mint a mastercard
a napi készpénzfelvételi limitedet az appban látod (forintban). HAVI 200 eurós váltási limit van arra, ha mondjuk forintra állított kártyával kunában veszel fel pénzt atm-ből
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Path of Exile 2
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Facebook és Messenger
- Samsung LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok