Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
válasz kapasz #16214 üzenetére
amúgy azt sem zárom ki, hogy pont a kártya world elite státusza okoz némi zavart - továbbra is az van például, hogy a sok decline mellett a walletba is hiába adom hozzá ezerszer, nem tűnik el a hozzáadós gomb. gondoltam, chip+pin használat után esetleg megjavul, de nem
aki mostanában, a három hónapos akció miatt kapott black kártyát, az is ilyen feliratosat kapott már?
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
-
pictigjis
Topikgazda
válasz kapasz #16153 üzenetére
ma hajnalban megtortent az elso ilyen dupla terheles itt is. erthetetlen, mi tortenik
ez a tranzakcio egyebkent az volt, ami szerdarol meg utolsokent hianyzott, a hajnali duplazas utan mar latom a helyen. ezek szerint arra lehet szamitani, hogy azok a tetelek, amik x ora utan nem kerulnek elo, be lesznek duplazva, en meg kovethetem egyenkent, mi lesz a dupla zarolasok sorsa
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz kapasz #15040 üzenetére
en csak ma 3 decline-nal indultam, es aztan jott meg egy 22 ezres is a foxpost automatanal (jelenleg kb. 75e huf-om var arra, hogy egyszer majd megerkezzenek refundkent)
a 8999-et megirtam a redditre, szerencsere atvitte az ingerkuszobot, azt igertek, jovo het elejere asap javitva lesz
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz kapasz #13945 üzenetére
Mi éri így meg? Pár ezer forintot spórolni a társkártyákon? A támogatott kártyákat több készüléken is be lehet tenni Apple vagy Google Pay-be (a Curve-öt is), és akkor nem kell ilyen illegális eszközökhöz folyamodni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz kapasz #13943 üzenetére
Ez viszont egyértelmű csalás. Ugyanaz a kategória, mintha hamis személyi adatokkal regisztráltál volna. Ha egy rutinellenőrzés során kiderül, azonnal tiltanak és soha többet nem lehetsz ügyfél. Miért éri ezt meg kockáztatni?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pictigjis
Topikgazda
-
-
moma
őstag
válasz kapasz #12583 üzenetére
Érdekes!
Ez, hogy megy ez a hónapokkal később mozgatsz át költés és nyersz az árfolyamváltozáson? Próbálom elkézelni, van két bankod és eltérnek az árfolyamok és akkor azt mondod, hogy nem a cib aznapi árfolyamával akarok számolni, hanem az erste-ével? Szóval a vásárlás idejében hol volt a legjobb a váltás?
Meg ez, hogy viszonyul ahoz, hogy váltani, ha jól értem általában revoluttal a legjobb?
hakos1987: köszi ez is hasznosnak tűnik!
we all deserve a bit of luck.
-
addikt
válasz kapasz #12485 üzenetére
Köszi, akkor nem izgulok, csak meglepődtem hogy elutasitotta a terminál, előző nap online fizetésnél jó volt a kártya
Annyi, hogy véletlen a kártyát a curve appban található curve kártya számának utolsó 4 számjegyével aktiváltam be, nem a fizikaival... Ugye írta, hogy ezek után a curve kártya adatai megváltoznak, meg is változtak.
Miután ezt megcsináltam, utána jutott eszembe, hogy nem így kellett volna, ezzel nagyon elrontottam volna?
De akkor neten miért tudtam vele fizetni? -
zerodot
aktív tag
válasz kapasz #12390 üzenetére
A support szavaiból nekem is úgy jött le, hogy kb bármeddig. (De ki tudja...)
“On a positive note, your current Curve Card will still work until you activate the new physical card, so you will be able to find a time that suits you best for when to activate the new card and update your digital wallets with the new card details.” -
kircsi21
csendes tag
válasz kapasz #12360 üzenetére
Nálam is ugyanez van/volt, én is akkor váltottam X-re és nálam is pont 9 kártya volt hozzáadva. Amatőr módon a hónap elején kapott ex BB UPC kártyát nem frissítettem az X-es upgrade előtt... Így már csak úgy tudtam újra hozzáadni, hogy levittem a kártyaszámot 5 alá. Mondjuk nem volt igazán nagy érvágás, kidobtam az amúgy sem használt Vivid-eket, meg egy lustaság miatt nem törölt régi Revolutot. Kíváncsi leszek, hogy később lesz-e valami korlátozás az 5-nél több hozzáadott kártya esetén, vagy ezzel a lejáró kártyás "módszerrel" megy majd a kártyaszám-csökkentés az előírt 5-re.
-
sb
veterán
válasz kapasz #12183 üzenetére
Én most váltottam Curve-el és vmi brutális spreaddel váltott (hétköznap). Szó volt itt róla, hogy változott a konverzió de nem gondoltam, hogy ennyire gáz lett.
A csomagváltásokról van valami bennfentes infótok? Van rá reális esély, hogy változik valami vagy tényleg csak 2 és 5 kártya marad az ingyenes/X?
Ill. a többi feltétel is érdekelne mi lesz fixen, mert elég gázosnak látom a kommunikációt.
Megnéztem az oldalukat, szó nincs GBIT limitről ingyenesnél az egyik felületen. X-re "unlimited"-et ír, ami szintén elég idióta megfogalmazás: időben? Darabszámban? Vagy többször mozgathatok 1 tranzakciót?
Belső felületen 30 és 60 napot írnak, ott sincs szó 3/hó korlátról.
Meg 1000 EUR FX limitet, a hírlevélben 2000 volt az X-re...
? -
addikt
-
zerodot
aktív tag
válasz kapasz #11699 üzenetére
De te azt írtad feljebb, GBIT-es tranzakció volt. Ha úgy csináltad a GBIT-et, hogy sztornózódjon az fx (a tranzakció eredeti pénznemére állított kártyára gbiteltél), akkor az pont úgy jelenik meg az i betűnél, ahogy írod. Ez normális, nekem is van jópár ilyen tranzakcióm.
-
ddsteel
aktív tag
válasz kapasz #10336 üzenetére
Nekem most 2x nem fogadta el az auchanban, de a fizikai kártya nem volt nálam, így a következő lidlis fizetésnél card+pin volt, azt elfogadta. Az a szar, hogy eddig 3x azonosítottam be magam, már a jó limitet s mutatja az app, random módon mégis előfordul, hogy nem fogadja el a mobilos érintést. Pont az nem működik (hogy a kártyát ne kelljen vinnem magammal) amiért regisztráltam a curve-hez. Persze zárolásban az appban és a bankomnál is ott van az. összeg (ráadásul egyszer declined, egyszer pending státuszban), remélem, jóváírják majd és nem kell levelezni ezügyben. Sőt, harmadikként úgy is ott van, mintha sikerült volna a vásárlás (ettől tartok igazán) pedig végül nem a curve-vel fizettem. Remélem,n em kell velük leveleznem.
-
pictigjis
Topikgazda
azert tegyuk hozza, ez egy tok eletszerutlen szabaly. es nem is azert van leirva, hogy a normalis userek kartyait felmondjak. az a banknak se lenne nagy uzlet. ez azok ellen van leirva, akik egy 200 ezres koltessel kimaxoljak a cashbacket, aztan jon is a refund, mert visszaadjak a termeket
azzal, hogy ez le van irva, az ilyen userektol rovid uton meg lehet szabadulni. de meg az erstenel sem cel az amugy johiszemu ugyfelek szerzodeseinek felmondasa. aki nem akar refundra visszateritest adni, programozza le, es nyilvan az erste is tudja, hogy ezzel alapvetoen neki lenne dolga
-
pictigjis
Topikgazda
én ezt most pont benéztem: eddig az volt, hogy azonos napon belül eltűnhetett zárolásból, de másnap gbitelve nem tűnt el, lefutott a lekönyvelés és visszatérítés
tegnap volt két vásárlásunk (egy lidl, egy aldi), amit super deals miatt átettem vividre. de így, másnap is simán kikerültek zárolásból, pedig az eredeti kártyán is kellett volna (nekem), hogy lekönyveljék. hát, az a tanulság, hogy mostantól megvárom a könyvelést...
-
pictigjis
Topikgazda
oké, de tudod, minden ilyesmi saját felelősségre megy, szóval erre nem lehet biztatni senkit
-
Freerider89
tag
örök hála!! holnap csak azért is teszek egy próbát. Remélem most nem von le több mint 5ezret holnap kiderül. köszi még egyszer!
"Délelőtt óvatosan, délután megfontoltan, este nyugodtan" "A siker a munkád azon 1%-át reprezentálja, mely abból a 99%-ból ered, melyet hibának neveznek." "ne hidd el amit hallasz és csak a felét annak amit látsz"
-
pictigjis
Topikgazda
nem merném ezt ennyire magabiztosan kijelenteni már. a uk bin sok decline-t okoz mostanában elutasított dcc árfolyamok esetén, néhány terminál eldobja az egész tranzakciót, ha nem nyomsz igent a rossz árfolyamra
egy ideje semmi panaszom a magyar bin-es kártyára, igaz, sokat kellett küzdeni azért, hogy a gbit funkció működőképessé váljon ezekkel is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest