Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Sziasztok, tegnaptól nem tudom hozzáadni a Curve kártyámat a Gpay-hez. Történt valami náluk, vagy az OTP tehetett keresztbe? Köszi
-
dredjudge84
őstag
Nekem is emeltek, szintén 185 000 lett a napi ATM limit.
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A limiteknel az ATM re nekem napi 185 ezret ír, ez az ingyen felvehető összeg, vagy amit összesen enged? Eddig 74 ezret olvastam minden hol.
-
tobias40
veterán
Ma két helyen is próbáltam Curve kártyával fizetni de nem fogadta el.(3x próbáltuk)
Revolut azonnal ,és azért érdekes mert ez a revo kártya van betéve a Curve mögé.
Tegnap még simán tudtam vele fizetni.
Másnál is van vele probléma vagy csak nekem? -
zerodot
aktív tag
válasz dredjudge84 #11185 üzenetére
Nekem a leggyakrabban használt kártyám nem támogatja a gp-t, ezért van curve mögé rakva.
De gyakran használom a GBIT-et is, szóval előnyös minden költést curveön keresztül csinálni.Ezenkívül szeretem ha az összes tranzakcióm egy helyről visszakereshető, és a curve historyja és keresője/szűrője elég jó szerintem. Vagy az, hogy a számlát befotózhatom egyenesen a tranzakció mellé.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz dredjudge84 #11185 üzenetére
azért kell, mert csak és kizárólag hitelkártyával intézzük a napi költéseinket, a megfelelő tételeket pedig back in time-mal a megfelelő kártyára átrakva még több visszatérítés érhető el
a curve használata alsó hangon bőven hat számjegyű hasznot termelt nekünk 3-4 év alatt, és a szám nem 1-essel vagy 2-essel kezdődik
(nem tudom, miért nem mented el a saját kártyáidat a telefonodon, a saját életedet könnyíted meg ezzel. ha nem megy a curve, van még pár másik kártya is elmentve az apple walletbe)
-
dredjudge84
őstag
válasz pictigjis #11171 üzenetére
Csak egy kérdés.
Ha amúgy apple wallettel fizetnél, akkor minek kell a curve kártya egyáltalán? Ha beteszed a wallettbe a kártyáidat, akkor ott is tudsz váltani köztük, jól sejtem?
Én azért használok curve-t, mert én egy kártyát se mentek el a telefonon, nem vagyok a híve. Plusz ha ilyen problémák vannak a fizetéssel hogy hol megy hol nem, akkor pláne.
-
zerodot
aktív tag
válasz Caldera #11179 üzenetére
Talán azért, mert tényleg a kártyára megy vissza? A kereskedőnek (itt a Curvenek) csak a kártyainfók vannak meg, fogalma sincs a számlaszámodról. Csak a kártyára tudja visszaküldeni, a kártyakibocsátó aztán továbbítja a banknak a tranzakciót, és majd a bank rakja rá a számládra.
Már persze ha van egyáltalán számla a kártya mögött. Mert pl. egy prepaid kártya mögött nincs hagyományos értelemben vett bankszámla. -
Caldera
aktív tag
válasz gyuri81 #11173 üzenetére
Nem tudom miért gondolja bárki is, hogy a pénz kártyára érkezik vissza? Pénzmozgás mindig számlák között történik. A rendszerben megvan milyen számlaszámról történt a kifizetés, oda fog visszamenni.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
veterán
válasz Roland0224 #11176 üzenetére
Értem, köszi!
Akkor gondolom Revolut-ra kaptad.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
veterán
válasz Oldman2 #11174 üzenetére
Azt hogy ez a zseton nincs rajta.
szerk: ez jött emailben....
Az egyik tranzakciójához visszatérítést adtunk. Vegye figyelembe, hogy eltarthat néhány napig, amíg a bank visszafizeti a visszatérítést a számlájára.
De ha a fő kártya nincs ott, akkor hogy fogja rátenni????[ Szerkesztve ]
-
veterán
Aliexpress-en vásároltam a Curve kártyámmal, ami mögé az OTP fő számlám volt téve. Időközben kiszedtem a fő számlámat, és csak az OTP net kártyám van a Curve mögött.
Amit Ali-n vásároltam terméket, kaptam egy refound-ot, mert rossz volt a termék. A pénz ma reggel meg is érkezett, csak azt nem tudom hova.
Félek tőle, hogy ez elveszett
A Curve azt mutatja, hogy az OTP fő kártáymra ment a pénz, de természetesen ez az a kártyám már nincs mögötte. Mit lehet tenni ez esetben?[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Fax kivan megint a Curve-el, megint minden másodikra műkszik a fizetés...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
pictigjis
Topikgazda
belefutottam most egy olyanba, hogy tegnap próbáltam apple payjel fizetni, elutasítva egyéb hibával. chip+pinnel működött. most délután volt a következő vásárlásom, apple pay megint egyéb hibával elutasítva, bedugva működött. ezután töröltem a kártyát a walletból, aztán újra hozzáadtam, így sikerült a következő mobilos vásárlás
ha esetleg valaki belefutna hasonlóba
-
Oliverda
félisten
válasz Roland0224 #11162 üzenetére
Vegyél egy iPhone-t, iOS-en nem jellemezőek az ilyen adatlopások.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Roland0224 #11160 üzenetére
az biztos, hogy a curve-nek semmi köze ahhoz, ha közvetlenül az otp-s kártyádat is megterhelték. semmi
remélem, sikerül a végére járnod, sok sikert!
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Roland0224 #11158 üzenetére
ha az otp-kartyad is hozza volt adva a google payhez, akkor neked alapvetoen nem curve-problemad van, hanem fiokfeltoresi
-
zerodot
aktív tag
Mi a helyzet az összefoglalóban található MCC konverziós listával? Aktuálisnak tekinthető jelenleg?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Roland0224 #11149 üzenetére
attol, hogy a kartya mar nem el, az eredeti otp-s szamlara visszatalal az a refund
mondjuk azt nem ertem, miert tiltottad le az otp-s kartyat, nem annak az adatait szereztek meg
[ Szerkesztve ]
-
zsola400
aktív tag
válasz Roland0224 #11151 üzenetére
Utalni szerintem nem (ez a Curve saját virtuális kártyája), vásárolni tudsz vagy pl. Revolut pénzbekérővel ki venni.
-
zsola400
aktív tag
válasz Roland0224 #11149 üzenetére
OTP-s számlára fogja vagy esetleg a Curve Cash-be.
-
Roland0224
senior tag
Sziasztok olyan kérdés.
Ugye korábban írtam,hogy volt tranzakció amit nem én indítottam. Refundolni fogja a curve.
Le lett tiltva minden kártyám és töröltem is a curve-ből. Ha most nincs ott kártya megadva (Curve-ben) akkor is visszautalják vagy csak akkor tudják ha van ott megadva kártya?
Otp-ről vonta le (meg később revolutról próbálta de nem volt azon pénz) az OTP-s kártya még 1-2 hét így azt nem tudom felvinni a Curve-be vigyek fel egy virtuális revolutosat? -
kp78
addikt
válasz JóGéza #11143 üzenetére
Egy tegnapi frissítés után nálam már Ft-ban jelzi ugyanezeket a limiteket.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Fifi
őstag
válasz pictigjis #11128 üzenetére
Nálam is ezek az ATM limitek lettek csak UK BIN miatt fontban.
A 30 napos (ami iPhone-on nincs a képernyőképed alapján) 5.550.000 GBP.
Jó dolog, bár idejét se tudom, mikor vettem fel KP-t bármely kártyáról is.Jobb lenne , ha váltási limit emelkedne és többször ragadna be az MC árfolyam, amit meg is szoktatok itt osztani Oliverda-val.
-
zeon.hu
nagyúr
Lottózóban elutasította a fizetést a Curve (1200 Ft).
Ez általános vagy csak a szokásos (nálam még sose volt ilyen) alkalmi hiba?#?*@&!
-
Fifi
őstag
válasz Oldman2 #11136 üzenetére
Megtisztelő, hogy engem szólítottál meg, de nincs iPhone-om.
Amúgy nem értem a kérdést iOS alatt úgyanannyi értelme van használni, mint android alatt. A Curve szolgáltatásai nem azt általad használ platformtól függenek. Ha eddig elégedett voltál a Curve szolgáltatásaival, akkor használd ezután is.
-
ACE-
addikt
válasz Roland0224 #11131 üzenetére
És itt? [link]
A Google Pay appot nyisd meg, és ott nézd meg. Bal felül hamburger menü, és ott "Tevékenység". Ott mik látszanak?Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
xcsabo
senior tag
Én Google jelszót is módosítanék!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Roland0224 #11130 üzenetére
pedig az altalad irtak alapjan a gpaybol van meg a kartyaszamod. sajnos a curve is elkovetett egy hibat: az elozo kartyaszamodat nem tiltotta le, az uj kartyat "megujitaskent" adtak ki, emiatt a google-ben is befrissult az uj kartyaszam
ezt is ird meg nekik
-
Roland0224
senior tag
Igen bocsi megjelent az új az appban utána jött a revolutos terhelés aztán tiltottam az új curve kártyám
Fifi: nem tudom , lehet. Új appom nem lett mostanában amit letöltöttem azt csak a google playből normális appok semmi játék semmi ismeretlen app
Jobarat01: ismétlem, soha nem hallottam az oldalról. Nem jártam ott nem regisztráltam.
Emailek között sincs semmi találat az oldalra.[ Szerkesztve ]
-
jobarat01
tag
válasz Roland0224 #11125 üzenetére
ez valami radaris membership előfizetés, valószínűleg megadtad nekik a kártyaadatokat, a terhelésből ítélve a 34,78 dolláros csomagra fizettél elő
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Arra gondoltam, ha ezek a terhelések már az új Curve kártyával (mely virtuális csak, a fizikai úton van) jelentkeznek, aminek az adatait még rajtad és Curve-ön kívül nem tudhatja senki, akkor abban a telefonban/órában jelenleg nem bíznék. Lehet vírus, kémprogram vagy olyan általad feltelepített program ami szivárogtatja az adataid.
Persze csak egy kósza gondolat, mert nem teljesen értem, hogy végül is hogyan használod a Curve kártyát.
-
ACE-
addikt
Kicsit zagyva amit írsz. Miután letiltódott a kártyád megjelent az új az app-ban? Nem véletlenül a Google Pay mögött lévő kártyával akar az oldal vásárolni? Nézd meg a Google Pay tranzakciós listájában, nincs ott? Nincs a Google-ben valamilyen előfizetés, itt? [link]
-
Roland0224
senior tag
Ezt a telefonosat ki tudnád fejteni légyszi?
Le lett tiltva a régi curve kártya, maguktól küldtek újat utána volt a revolutos eset(azóta az otp számlámról is levonta)
Most minden kártyám letiltattam(otp,curve(régi és az újat is amit küldeni akarnak), revolut), bementem az OTP-be is.
De ezen felül tanácstalan vagyok emailek között rálerestem a weboldalra és nimcs találat szóval tényleg semmi közöm.Fun fact az otp alkalmazásban látszik,hogy levonta ma az otps számláról (ezért is mentem be letiltani azt a kártyát is) de a bank nem látja a tranzakciót, az ügyintéző sem értette a helyzetet.
Egyébként bocsi itt a sok spamért csak nagyon tanácstalan voltam (mondjuk most is de a curve-ös része megoldódott (azaz még nem írták jóvá de jelezték, hogy visszakapom)) -
veterán
Hogyan kell új kártyát igényelni?
-
Fifi
őstag
válasz Roland0224 #11122 üzenetére
-
Roland0224
senior tag
Előnis fordult ismét.
Nem engedte törölni az otp kártyám csak ha hozzáadok egy másikat így a revolutos kártyámat adtam hozzá. És arról akarta most levonni ugyan az az oldal ugyan azt az összeget. Szerencsére nincs most csak 600 ft a revolutomon.
Őszintén fogalmam sincs. Évekig nem használtam a kártyát mióta megvan az órám ( december) kezdtem el használni a curve-öt előtte csak úgy volt.
Google payben van ott is csak az óra miatt. Még én sem tudom a pin kódját szóval elég érdekes,hogy más használja -
ACE-
addikt
válasz Roland0224 #11120 üzenetére
Na jó de ettől függetlenül végig kellene gondolnod, hogy hogyan juthattak a kártyaadataidhoz... Mert ez máskor is elő fog fordulni, és ez még a szerencsésebb, mintha a rendes betéti kártyád adatai kerülnek ki.
-
Roland0224
senior tag
válasz Roland0224 #11113 üzenetére
Na szerencsére gyors volt az átfutás
Jött az értesítés
Bár az otp-nél még ez nincs jelen de ez már fél siker. Lassan ott is megjelenik szerintemAnnak akinek esetleg hasonló problémája lenne mindenképp írjon a supportnak. A weboldalon a help menüpontban a megfelelő problémát kiválasztottam ott megválaszoltam a kérdéseket és leírtam röviden a problémát.
Csak hogy tanulsaga is legyen a sztorinak -
pictigjis
Topikgazda
válasz Roland0224 #11115 üzenetére
hát, pedig nem valószínű, hogy a curve-ben kellene meginognia a bizalmadnak. nagyon sokan több éve használjuk hasonló hibák nélkül, szóval kb. 100 százalék, hogy a kártyaszámod nem tőlük szivárgott ki
-
Fifi
őstag
válasz Roland0224 #11115 üzenetére
Tehát sehol máshol nem adtad meg a Curve kártya adatait, mint az okosórádnál?
Szabad tudni, milyen óra ez? -
Roland0224
senior tag
-
pictigjis
Topikgazda
válasz Roland0224 #11113 üzenetére
biztosan segitenek, de a curve kartyadat is zarold az appban, es ebbol biztosan csere is lesz
-
Roland0224
senior tag
Sziasztok!
Ma jött két érdekes értesítés a curve appból. Valaki vásárolt 3 ft-ért és 11.700 ft-ért. Egy weboldal vonta le amiről életemben nem hallottam. Az otp-s számláról vonta le a pénzt de a Curve-on keresztül. Valakinek volt már ilyen eset? Az appban a segítség menüpontban a robot kiad egy kérdőívet ami nem elérhető így a weboldalon (Curve) a fel nem ismert tranzakció űrlapot kitöltöttem és csatoltam nekik a screeneket. Minden esetre eltávolítottam az OTP kártyám a curve-ből.
Szerintetek segítenek illetve ha igen kb mennyi idő lehet? -
ACE-
addikt
válasz gyuri81 #11111 üzenetére
Mindig van hely ahol ki lehet kapcsolni a rendszeres fizetéseket, legrosszabb esetben zárolod addig a kártyát, vagy letiltod... Biztos volt valamilyen apró betűs rész, ahol le volt írva ez a rendszeres fizetés, bár az 1-2 óránkénti fizetést túlzásnak tartom... ott valami csalafintaság van.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz M@Db0Y #11110 üzenetére
OKé, írtam a supportnak.
Szerintetek lehet olyan, hogy maguktól levonogatják pl 1-2 óra/ alatt 2,5 fontonként az alkalmazás díját. Ergo kinullázzák a számlámat. Ilyenkor kihet lehet fordulni??
( meg hogy lehet az, hogy mindeféle engedély nélkül pénzt vonnak le, mégha rendszeres előfizetésnek is van feltüntetve( amúgy erről szó nem volt))Csak egészség legyen, meg térerő!
-
veterán
Egy pici segítséget szeretnék kérni.
Egy február 25-én megvásárolt alkalmazás ( Package Disabler) ismételten levett a Curve kártyám segítségével 2,5 Fontot, mikor nem is adtam semmiféle engedélyt hozzá! Mit lehet tenni ilyen esetben?[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
válasz dejvid8 #11099 üzenetére
egyebkent csak egy szokasos gbp-huf osszekavarodas tortent. a limites tablazat szerint nem azonositott user napi limitjei 185 ezer huf vasarlasi es 185 ezer huf atm. annyi tortent, hogy uk bin-es kartyaknal eppen nem mukodik a konverzio, 1 gbp=1 huf, ezert van orult limited
korabban is csak huf-nak hazudta a rendszer azok limitjeit, akiket meglevo uk bin kartya mellett allitottak at forintos limitekre, most legalabb oszintebb a szamlalo
mas forum szerint - ennek pontosan megfeleloen - uk bin kartya eseten a napi 74 000 huf atm limit 74 000 gbp-re valtozott az appban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest