- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
válasz
huliganboy #13399 üzenetére
1. nem, erre továbbra is elég az ingyenes tier.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Két kérdés!
Régi Blue kártyám van, és ahogy nézem jó sok minden változott azóta. Problémám szinte soha nem volt vele, csak itthon és az NFC fizetés miatt használom Takarékos kártyával mögötte:1. Érdemes fizetősre váltani a fentiek figyelembe vételével?
2. Ugyan ez a kártya egy másik telón használható egyszerre NFC fizetésre?
Köszönöm!
-
TrollBalint
addikt
válasz
zerodot #13392 üzenetére
Ha az online jutalék nagyobb, mint a fizikai terminálos, akkor elvileg ha fizikai Curve-el fizetek, akkor a Curve kap egy kisebb jutalékot, és fizet tovább a mögöttes kártya bankjának egy nagyobbat?
Nem vagyok egy nagy pénzügyi guru, de nekem ebből az jön le, hogy a Curve-nek nem érné meg -
pictigjis
Topikgazda
valoszinuleg keveseket erint (ha egyaltalan barkit), de van egy uj limit/dijtetel a curve-nel (abban az esetben, ha eu-n/egt-n kivuli kartyat is hasznalsz)
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #13393 üzenetére
de amugy ezek nem csak a visa es a mastercard dijai? van nalam egy kis zavar ebben. mert egy vasarlasnal van jutaleka a mastercardnak/visanak, de a kartyatarsasagon kivul a kibocsato bankokhoz/penzugyi szolgaltatokhoz (curve, zen, wise stb.) is csorog jutalek. bonyolult egy piac... nem latom at azt sem, hogy akkor peldaul az allamkincstaros vasarlasokkal (9399 mcc) senki nem keres kb. semmit, vagy csak a mastercard/visa jutaleka van maximalizalva ezeknel?
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #13391 üzenetére
Ezt most csak egy nagyon hirtelen google kereséssel találtam:
Processing method: Interchange fees can change based on whether the card was swiped or inserted (payments made through contactless credit cards are also grouped in this category for transaction fee purposes), keyed in, or not present (in the case of online or phone transactions). This is in part because the risk of fraud varies based on the processing method. Card-not-present (CNP) transactions carry a higher risk of fraud and/or chargebacks, and interchange fees are often higher on these transactions.
Érdekes hogy még a fizikai kártyás fizetési mód alapján is különbözhet a jutalék (pl. mágnescsík vs chip).
De még érdekesebb, hogy az online (CNP) tranzakcióknál jellemzően nem hogy kisebb, de pont hogy nagyobb a jutalék! Ez akkor pont ellentmond a felvetésemnek... hmm. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
zerodot #13390 üzenetére
egyébként azt olvastam, hogy igen, online elfogadóhely esetén kisebb a jutalék, mint amennyi egy fizikai POS-terminálnál lenne, a curve pedig kereskedői szerepben mindig online elfogadóhelyként viselkedik
de biztosan nem tudom. jó lenne találni egy olyan táblázatot, amiben világosan benne van a POS és VPOS-jutalékok mértéke, valamint érdekelne a pontos jutalékmérték a personal és commercial kártyák esetében is
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #13385 üzenetére
nem tudom, de ugye itt is volt mar, aki belefutott
-
pictigjis
Topikgazda
-
norrberth
addikt
válasz
Impair1980 #13381 üzenetére
Így van 1 kártya mind felett.
-
hengertamas
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egygalaxy watch 4-et a google wallet miatt. Regisztráltam 3 kartyát. Curve, k&h, revolut. Az órával a revoluttal tudok csak fizetni. a Curve és a K&h Cless hibát ír (telefonon a GWallettel működik mindegyik).
Pbáltam törölni a kártyákat, az alkalmazás, majd újra hozzáadni, de nem segít, ugyanaz a hiba.
Valakinek ötlet? -
emeritus
tag
válasz
Impair1980 #13379 üzenetére
A Curve mögé tehető kártyák(?) számának esetleges túllépése volt az általam ötletelt hibaok.
-
emeritus
tag
válasz
Impair1980 #13374 üzenetére
Rögzített kártyák darabszáma rendben?
-
zsola400
aktív tag
válasz
Nálam is hibátlanul működik. Milyen teló, rom, nyitott bl., root nincs rajta, mert ezekre mostanában bekeményitett a google.
-
Peter.70
addikt
válasz
Nekem most hétvégén és ma is gond nélkül ment a fizetés
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Múlt hét péntek óta nem tudom használni a Google Pay-t (Wallet). CURVE kártya van mögé rakva, de minden fizetés után egy piros felkiáltójel! Többször hozzáadtam, töröltem, NFC ki-be kapcsolás. Ha minden igaz, akkor épp péntek este jött a telefonra egy Google Pay frissítés. A régi verziót is felraktam már, de akkor sem lett jó! Feleségem Iphone-val (Apple Pay Curve kártyával) semmi gond nincs. Tehát kizárom a CURVE hibát.
Másnak nincs ilyen gondja? -
Impair1980
aktív tag
válasz
hengertamas #13369 üzenetére
Én is ezért cseréltem le a Watch 3-at Watch 4-re!
-
tsilver
aktív tag
alap ingyenes accountom van ugye 2 kártyára, de régről 5db van benne. Van már olyan is ami lejárt. szerettem volna kitörölni őket de mindegyikre azt írja hogy hiba próbáljam később. mit lehet ilyenkor tenni?
-
pictigjis
Topikgazda
azert a mastercard is bekaphatja most mar. ahhoz kepest, hogy napok ota 398-400 korul mozog az euro, ezek folyamatosan dragitanak. volt egy 406-os nap, aztan 407, 408, ma 9-tol pedig mar 409 naluk az euro. ez mar konkretan gaz, es az is, hogy a curve egy ilyen fos arfolyammal kepes dolgozni
-
hengertamas
csendes tag
válasz
unicumnext #13368 üzenetére
Akkor csere lesz 😄
-
unicumnext
aktív tag
válasz
hengertamas #13367 üzenetére
Watch 4 már van Google pay
-
hengertamas
csendes tag
Google payyel nincs gondom. Telon azt hasznalom. Az samsung galaxy watchon van vele gondom. Tudtommal azon csak samsung pay fut.
Ha megy rajta google pay is akkor az jó hír lenne -
Oliverda
titán
válasz
hengertamas #13364 üzenetére
Angliába költözöl vagy átállsz Google Pay-re.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
hengertamas #13364 üzenetére
nincs
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Freerider89 #13362 üzenetére
vannak ilyen örök rejtélyek. egyébként a digitalizált kártyaszámok lényegében teljesen mások, mint amik a kártyákra vannak írva
-
emeritus
tag
válasz
Pulykahuszár #13359 üzenetére
Ha csak mobilos érintéses fizetés a célod, akkor az ingyenes csomag alkalmas számodra. Én régóta zavarmentesen használom OTP kártyával is. Fizikai kártyát jelenleg muszáj rendelni, de megérkezése előtt már használható az appban azonnal megjelenő digitális kártya, amely GPay/Wallet-képes. (Készpénzfelvételre is jó, ha az ATM érintéses.) A fizikai kártya ingyenes, de a szállítási költségét ki kell fizetni. (Ez a költség megtérülhet, ha Curve-ügyfél meghív és megosztja az ezért járó jutalmat. Jutalom utóbb meghívóként is megillethet.) Összefoglaló!
-
Pulykahuszár
csendes tag
Sziasztok!
Eddig nem használtam a mobilomat (Android) érintéses fizetésre, de most már egyre praktikusabb lenne. Mivel OTP-s vagyok a Simple-t próbáltam először, de többszöri próbálkozás után sem sikerült hozzáadni a kártyát a tárcamhoz. Ajánlották a Curve-t, olvasgattam a topicot, igazából én csak érintéses fizetésre szeretném használni elsősorban pl. Gpayel. Ez mennyire működik megfelelően? Illetve fizikai kártyát nem is muszáj rendelni, egyből használható az appban lévő digitális kártyával?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
hengertamas #13356 üzenetére
sokszor volt ez már téma: magyarország nem támogatott ország, a régi uk bin-es kártyák jelentették a kiskaput
-
zsola400
aktív tag
válasz
hengertamas #13356 üzenetére
Mert valószínűleg a régi uk bines kártyákkal megy, az új már magyar.
-
hengertamas
csendes tag
Sziasztok
A regi curve kártyával ment a Samsung pay. Lejárt a kártya, kaptam újat... Erre azt irja a Samsung pay hogy nem támogatott bank.
Másnál is van ilyen? -
-
fess
őstag
Sziasztok!
Hétvégén használtam először külföldön a curve mögött wise kártyát. 5 használat után nem tudtam használni, kártya limitre hivatkozott. Se a curve, se a wise korlátjával nem lett volna gond. Elutasítás után a fizikai wise kártyával ment a fizetés. Amúgy otp kártyával használom, de nem tűnt fel, hogy 5 használat után tiltana (visszapörgetve a history-t nem is volt 5 alkalom/nap használatom). Van ilyen napi használati limit? -
pictigjis
Topikgazda
most csinaltam egy tesztet
hetvegere 402-n ragadt a forint, a mastercard-arfolyam 412. es erre bizony tovabbi masfel szazalekot tesz ra a curve (regen is ennyinek kellett volna lennie, de valojaban egy bug miatt csak fel szazelek volt a hetvegi felar): egy tesztvasarlasom 418-as arfolyammal teljesult volna
nagyon resen kell lenni
jovo hetvegen lesz nehany fizetnivalonk ausztriaban, hat azt hiszem, ezen a 402,4-en valtok most hetvegen a zen-en, ennel sokkal-sokkal erosebb ugyse lesz mostanaban a forint (szerintem). bezzeg a gyengules fele azonnal gyorsan meg szokott indulni
-
Gabor99
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne CASHBACK kapcsolatosan ez az 1% amin minden vásárlásra vonatkozik
-ez mindegyik kártyánál van?
-csak az első harminc nap? ha igen lehet növelni valahogy a 30 napot?előre is köszi
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Freerider89 #13344 üzenetére
szerintem senki nem fog tudni ebben segíteni, az atm üzemeltetőjét kérdezd. akár valami szándékos beállítás is lehet (=ha nem tudlak lehúzni dcc-árfolyammal, nem is adok pénzt)
-
Freerider89
tag
Sziasztok!
Nem teljesen CURVE specifikus a kérdés, de hátha valaki már találkozott a problémával, és tudja a választ.
Röviden: ATM-nél éritnéssel működik a készpénzfelvétel CURVE kártyával.
Ez a Curve kártya iphone-on vagy apple watchon beállítva apple paybe, az ATM felismeri a kártyát, pénz összeg megadása után az ATM megkérdezi, hogy forint vagy GBP(EZT A FIZIKAI kártyánál meg sem kérdezi!!), rányomok h forint, ezután: sajnáljuk a tranzakciót nem tudjuk teljesíteni. Ami furcsa, hogy a sima fizikai kártyával meg ok.ezer hála
-
Somatom
veterán
válasz
zerodot #13336 üzenetére
Ecccerű. Teló odatart, csippan, sikeres fizetés, értesítésben az összeg stimmel, értesítés töröl. Ha ennél mélyebben kéne foglalkoznom vele, akkor inkább készpénzt használnék. Nem volt 300 Euro a számlámon és maradt 8. Mondjuk, 280 -nál, ha az Erste 10Ft -tal rosszabbul váltott, akkor buktam 2800Ft -ot. Így jártam, belefér. Egyébként az Erste csak SMS -ben tudna értesíteni, darabját harmincé. Na, azt kenje a hajára!
-
Somatom
veterán
válasz
pictigjis #13328 üzenetére
A Curve Forintra volt állítva, Forintban terhelte az Eurós kártyát. Ha most csinálnék egy GbIT -ot, akkor visszaküldené a Forintot. De, abból mitől lenne ugyanannyi Euró, amennyit az Erste váltott? Inkább nem kockáztatok. Mingyá utalják a fizut, oszt megint lesz Euro a számlámon.
-
zerodot
aktív tag
"Visa Per Pay - Saját Nevem"
GBIT-eltem és a változatosság kedvéért most a fenti szöveg jelent meg a terhelt számlánNem csak a bolt neve hiányzik, de se CRV*, se Vilnius LT... ilyenem még nem volt eddig. Remélem azért könyveléskor helyreáll, és felismeri a Lidl-t.
-
Somatom
veterán
Az ilyenekre (pl. Simple, vagy rendszeres, havi előfizetések) közvetlenül a Revo -t regisztrálom. Nem akarok külön arra is figyelni, hogy épp mi van a Curve mögött. Így is megszívtam pár napja. Nem elég az appban odahúzni a kiválasztott kártyát, hanem még rá is kell koppintani. Na, ez elmaradt. Napokig fizettem Forintban úgy, hogy a Revo helyett, az Erste kártya volt mögötte, persze az Euro számlámhoz társítva. Így mindíg az Erste váltogatott, jó szar árfolyamon. Akkor derült ki, amikor a Curve fizetéseim el lettek utasítva. Naná, mivel elfogyott az Erste számlámról az Euro. A Revon meg ott röhögött érintetlenül az átváltott Forint.
-
jobarat01
tag
Nekem amióta cserélték magyar bin-esre a kártyát, azóta működik a simple
-
ACE-
addikt
Nekem eddig mindig működött a Simple Pay-es fizetés, pedig elég sűrűn fizetek ott...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #13319 üzenetére
nem arrol van szo, hogy soha nem lehet vele fizetni, csak arrol, hogy az elutasitas valoszinusege nagyobb. nekem is volt a heten sikeres fizetesem a simple-on, de ez nem jelenti azt, hogy a jovo heten is minden rendben lesz
de a te szerencsed tartson ki sokaig!
-
dredjudge84
őstag
Kipróbáltam a simple pay felületen a curve kártyát. Írtátok hogy nem nagyon működik. Nekem az első vásárlás flottul lement.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
unicumnext #13316 üzenetére
veeeeeeeeeeeeeegre!
-
Rated921
csendes tag
válasz
pictigjis #13314 üzenetére
Ugye 5euro a regisztráció. Nem azt mondom hogy sok. Csak nem vagyok benne biztos hogy egy másik regisztrációnál gond nélkül működne.. nyilván illene neki. Ha tudnám hogy új regisztrációval jó lesz. percig nem gondolkodnék.
Másrészről biztos van erre megoldás.
Hihetetlen hogy nem látják mi a gond a curvenal dolgozók???? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
unicumnext #13313 üzenetére
kerj uj kartyat, aligha van mas megoldas
-
Rated921
csendes tag
Sziasztok!
2 napja regisztráltam, sikerült hozzáadni gpay-hez a kártyát, fizettem vele kétszer BAND 6 NFC órával. Harmadik fizetést elutasította, majd szétcsatlakoztatta a kártyámat, újra akartam gpay-hez adni a kártyát, de már nem engedi. Mi lehet ilyenkor a probléma? És lehet ezzel valamit egyáltalán kezdeni? -
mukkele
csendes tag
Érdekes cituációm van. Elkezdődött, hogy egy dohányboltban nem tudtam fizetni. elutasítva. Ott nem tudom, mi volt a kód, amivel eldobta. Na mindegy, mentem a SPÁR-ba, ott jó volt. Eddig telefonnal, kártyával, órával is. Na egyszer csak nem lett jó órával. Jó mondom, akkor kártya Chip+PIN. Úgy se jó, kétszer se. 076 kód. Nincs fedezet. írtam a CURV-nak. Hamar jött is válasz; látják a tranzakciót, "DO NOT HONOR" hibával dobta vissza a bak. Írjak a bankomnak, csalás elleni védelem stb. De ez szokásos válasz volt, gondolkodás nélkül, mert azt is beleírtam nekik, hogy máshol meg jó. De van egy gyanúm, hogy ezek a helyek szaporodni fognak. Na, írtam az OTP-nek. Meglepő módon tudták mi az a CURVE, múltkor fogalma nem volt annak, akivel beszéltem. Azt írta, hogy nem biztonsági problémák miatt dobták vissza a tranzakciót, hanem kártyarögzítési hiba miatt. Mintha rossz kártya adatokat kaptak volna az apptól. Mondjuk az órával fizetésnél még ez lehetett volna is. De a fizikai kártyánál nem. Van egy gyanúm, hogy ez így marad, hiába írom meg nekik mit mondtak az OTP-nél. Vagy megjavítja az idő, mert CURVE hiba. A két fizetési próbálkozás között két nap telt el, az a baj. A dohánybolt nem izgat, káros. De a SPAR itt van mellettem... Lehet adok hozzá egy másik kártyát a CURV-hoz. Kíváncsi vagyok. Azt amúgy megpróbáltam, hogy töröltem a kártyát, meg újra felvettem.
-
tobias40
veterán
Először csináltam ilyet hogy a vodafone app-ban a curve fizikai kártyával akartam fizetni amit korábban elmentettem a vodafone appban.(990 ft,nem nagy összegés a cvv kódot nem kérte be)
Minden végigment,visszarakott a curve appba hogy engedélyezzem a tranzakciót és mégsem jelenik meg sehol a levonás.
Mit rontottam el?(revolut virtuálissal egyből ment,ezzel szoktam mindíg csak most kiakartam próbálni a curve fizikait is)Hogyan működik ez helyesen,annak aki már fizetett így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged