- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Somatom #13699 üzenetére
amivel talán nem is veszítene olyan rettentő sokat, mert ebben az árkategóriában kb. teljesen mindegy, mit vesz meg és kitől. ez a "csak készpénz" jó nyomásgyakorlás amúgy, biztosan el is köszönnék, mert minden jó(nak tűnő) vételnél van egy még jobb, ráadásul tisztességes feltételekkel
-
Somatom
veterán
válasz
pictigjis #13694 üzenetére
1.: Nem az a lényeg, hogy Te veszel-e, hanem az, hogy egy lehetséges ok nagyobb mennyiségű kp. szükségességére. Nyilván azért kérdezted, mert arra voltál kíváncsi, hogy másnak miért kellhet.
2.: Teljesen igazad van. Én is rendszeresen veszegetem ki a kp. -t (Eurot). Azért, mert mint ahogy a példa is mutatja, szükség esetén kp. -t bankszámlára juttatni sokkal könnyebb, gyorsabb és költséghatékonyabb, mint bankszámláról limit feletti kp. -hez jutni.
-
pictigjis
Topikgazda
-
Somatom
veterán
válasz
pictigjis #13692 üzenetére
Látszik, hogy nem vettél. Örülsz, ha találsz egy épkézláb verdát, ami nem pénztemető bontószökevény. Az ilyenre azonnal le kell csapni. Vevőként nem válogathatsz a fizetési módok között. Autószerelő dettó. A jó szerelő ritka, mint a fehér holló. Örülsz, ha elvállalja és ha azt mondja, hogy kápé, akkor kápé.
-
pictigjis
Topikgazda
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Curve kártya mögött van egy otp kártya. Holnap szeretnék felvenni 1,4 millió forintot atm-ből. Mivel az OTP kártya a napi pénzfelvételi limitje 300.000 Ft, akkor jól gondolom hogy ennél többet a curve kártyával sem tudok kivenni az atmből? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
Grande Ale #13683 üzenetére
először majd az appban, ha megérkezett, utána mehet egy bedugós vásárlás
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Grande Ale #13681 üzenetére
így van, ebben az esetben automatikusan elindul a küldemény a levélben megadott címre
-
sb
veterán
Sziasztok!
A kártyás deviza váltás (online top up-hoz) mindig a Mastercard Currency Converter Calculator épp aktuálisan látható árfolyamán történik vagy érhet meglepetés?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
zsola400 #13673 üzenetére
a revolutnál biztosan nem számít. amúgy automata tankolásból is kétféle van: ha az auchannál úgy tankol valaki, hogy előre megadja az összeget, mondjuk 10 ezer forintot, akkor a terhelés pont tízezer forintos is lesz, erre a fajta tankolásra biztosan nyugodtan használható a curve. a bonyolódás mindig akkor van/lehet, amikor nem előre meghatározott összegért megy a tankolás, és ilyenkor a kútfej automatikusan bezárolja a tele tankra meghatározott összeget
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Lejárt a Curve kártyám decemberben. Ilyenkor automatikusan küldenek másikat vagy igényelni kell. Semmilyen üzenetet sem kaptam ezzel kapcsolatban. Köszi! -
pictigjis
Topikgazda
Investigating
Heads up! We’re experiencing service issues at the moment. We’re already on it, but you might be getting declines or be unable to access the Curve app for now. We’re really sorry: stay tuned for updates.Components affected
Transactions processing
In-app Curve functionality
Mobile wallet and wearables -
-
tobias40
veterán
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Peter.70 #13649 üzenetére
pont azt, ami le van írva
revoluttal szinte élmény az automata kutak használata. jön az értesítés, hogy 100-150-mittoménmennyi euró "fuel authorization hold", a tankolás után legkésőbb fél órával (de a tapasztalataim alapján inkább 1-5 perccel) pedig jön a korrigált értesítés a ténylegesen elköltött pénzről. nem kell napokat várni a tényleges összegek korrigálására
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
spike70 #13647 üzenetére
én ha lehet, nem használom a curve-öt automata kutaknál soha. macerás. ha valami, a revolutnál rohadt jól meg van oldva az automata kutak használata. de amúgy persze, biztosan működni fog, csak elmehet egy kis idő, amíg korrigálódik a zárolt és a ténylegesen tankolt összeg
-
spike70
tag
Sziasztok.
Osztrák automata benzinkutaknál tudok fizetni ezzel? Vituális Revolut van mögötte. -
Peter.70
addikt
válasz
TrollBalint #13644 üzenetére
Mikor garmin pay-be veszem fel a kártyát, akkor biztonsági sms
-
TrollBalint
addikt
válasz
Peter.70 #13642 üzenetére
Ez milyen értesítő SMS, a változtatásról? Mert azt persze, hogy a régire küldik ki, ha az újra küldenék, akkor tudtodon kívül bárki megváltoztathatná, ha meg szerzi a fiók adataid.
Ha ez másfajta SMS, akkor viszont nem szóltam, csak halkan megkérdezem milyen SMS, mert én nem szoktam kapni a Curve-től. -
-
pictigjis
Topikgazda
a fizikai es a korabbi virtualis kartya lejarati ideje es biztonsagi kodja kulonbozo. mivel a fizikait aktivaltad, ezzel a virtualis letezese megszunt, es a fizikai kartya adataira frissultek a szamok az appban
automataban is hasznalhato termeszetesen. a fizikai kartyanak nem art egy chip+pin tranzakcio sem
-
bacus
őstag
Megjött a fizikai kártyám, (1 nappal később, mint jelezte az app), aktiváltam.
Jól látom, hogy ennek megegyezik a száma, lejárata az eddig berakott virtuális kártyáéval?
Annyi az újdonság, hogy ennek van pin kódja, így automatában is használható? -
Uyuarasy
tag
Kosz mindenkinek, azert nem irtam meg mert annyira nem hasznalom, egyszer kellett volna par honapja, addigra mar lejart a kartya.
Regen mintha nem lett volna ennyire komolytalan ez a ceg. -
TrollBalint
addikt
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Dupla tranzakció történt szombaton egy vásárlásnál. Már bejelentettem az ügyet a CURVE-nél. Ez mennyi idő szokott lenni mire végig megy az ügy? Elég nagy összegről van szó
-
kmarci25
veterán
Még dec. 17-én volt egy vásárlásom, aminél az elsőt elutasította, ezért próbálkoztam még egyszer, az már rendben volt. Mind a 2 tétel szerepel a tranzakció listában, az első pending megjelöléssel. Ma pont eltelt egy hónap. Ezt mikor engedik el? Mikor kapom vissza az összeget?
-
bacus
őstag
válasz
Oliverda #13621 üzenetére
Gondolom azért sok mindenkinek elég az ingyenes csomag. Nekem nagyon új a curve, még nem látom át, hogy miért lenne jó - az órán kívül - használnom. Persze nekem egy darab otp kártyám van, ha nem lenne ez az otp -s bacakodás a google wallettal, eszembe sem jutna curve-n gondolkozni.
-
bacus
őstag
Az nem az én költségem, gondolom inkább otp vesztesége, nem?
-
bacus
őstag
Ha nem használom a curve kártyát csak itthon (órás, otpbank) fizetésre, azon kívül, hogy 5 fontot levon regisztráláskor, mi az üzlet a curve-nek? Hol éri ez meg neki, illetve hol van még ahol ez nekem ez pénzbe kerül?
-
vnorbi
aktív tag
Nektek működik a Curve app rendesen? Nálam a kártyáim helyett "Network Error"-t dob, nem listázza őket, nem tudok köztük váltani. A status szerint viszont minden működik.
Android 11, rendszeresen frissített Curve app, ingyenes csomag.
-
pictigjis
Topikgazda
eeeeerdekes... az 5 kartyas limit nekem eleg szuk, kezdetben osszevissza allitgattam, melyik legyen beallitva az elofizetesi dijra. es tisztan emlekszem hibauzenetekre, hogy ezt vagy azt nem lehet torolni, mert az elofizetesi dij igy meg ugy, akkor megint at kellett raknom masikra. most nem mernek megprobalni se egy torlest a kedvezmenyes 0 euros elofizetesi dijam miatt, szoval lehet, hogy volt valami valtozas. de az is lehet tenyleg, hogy csak nalad mukodik igy, mert ez a curve
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #13607 üzenetére
Pedig lehet.
Nálam a Vivid kártya volt beállítva Curve X-re váltáskor. Azóta ezt töröltem (aki használta úgyis tudja az okát másik topicból), de a havi díjat azóta is arról vonják minden hónapban.Szerk: Mivel a Curve-ről beszélgetünk az is lehet, hogy ez csak nálam működik így.
-
Fifi
őstag
1. Nincs opció választásra, új csomag esetén új fizikai kártyát kapsz, ha van jelenleg is fizikai kártyád.
2. Be tudod állítani, hogy melyik alárendelt kártyáról vonják a havidíjat. Sőt ha ezt az alárendelt kártyát törlöd, akkor is erről vonják a továbbiakban is, ha nem módosítod másikra. -
Long1
csendes tag
Azt meg tudja mondani valaki, hogy ha ingyenes csomagról felváltok fizetősre akkor kérhetek, kell vagy van-e egyáltalán értelme az új fizikai kártyának és azt be tudom-e állítani, hogy a havidíjat melyik berögzített bankkártyáról vonja le automatikusan?
-
Tomi881
tag
Az appban hol lehet ezt megnézni?
-
Tomi881
tag
Sziasztok!
Mennyi idő alatt kellene megérkeznie a fizikai kártyának postai úton.
December 17-én regisztráltam, és azóta nem érkezett meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest