- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottalai
lelkes újonc
válasz
emeritus #7797 üzenetére
Igen, feltételezhetően úgy van, ahogy írod. A háttér tényleges elszámolásra lennék kíváncsi, hogy ki, kinek fizet. Itt gyanúsnak tűnik, hogy a Curve "számládat" nem tudod teljes értékű számlaként használni. Nem tudod feltölteni, nem tudsz rá közvetlenül utalni, nincs számlaszámod, mint pl. TW, Revolut esetén.
-
István89
tag
válasz
emeritus #6834 üzenetére
Igen, de nekem amikor "eltűnt" az app, akkor is rendben volt a fizetés. Az sikertelen Gpay tranzakciók pedig nem a Gpay miatt vannak, hanem a Curve miatt.
A Curve-vel én is sokat szenvedtem, mire sikerült hozzáadni.
Curve support-nak lehetne írni, hogy mi a gond, bár sok jóra ne számíts, de azt írod, hogy a fiókszolgáltatás alatt sincs ott Google pay. Eddig volt? Az fura, hogy volt, de már nincs. Próbáld a pay.google.com hozzáadni a kártyát.
-
zsola400
aktív tag
válasz
emeritus #6511 üzenetére
Szerintem ez elsősorban Curve probléma, nekem is működött még tavasszal Curve-Gpay nfc fizetés, de azóta se tudtam hozzáadni, pedig már minden kipróbáltam (supportal azóta is van nyitott ticket). Most, hogy hivatalosan is elérhető nálunk a Gpay többször is próbáltam de nem engedi hozzáadni, Revolut-al viszont hibátlanul működik!
-
qqzs
őstag
válasz
emeritus #6316 üzenetére
"Érdemben ez azt jelenti, hogy Curve kártyával megy, OTP kártyával pedig nem megy az GPay NFC fizetés" Most akkor ez helytallo vagy nem? Van aki azt irta otphez meg csak simple jo.
Mert utána meg szepen elmondtatok hogy curve ala be lehet rakni OTP-kartyat.
Tehat ha Gpayel tudok NFC vel fizetni curve ala berakott OTP kartyaval? Mert akkor remelhetoleg a fitbitpay is mukodik hasonlo modon. Csak mert nalam az ora a vegcel nem a telefon NFC.NFC default nalam nincs, egy Pixel telfonon, csak NFC engedelyezes tiltas van 10es andriod
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
emeritus #6139 üzenetére
tök komolyan kérdezem, hogyan oldjon meg a curve egy olyan problémát, ami abból fakad, hogy egy olyan szolgáltatás, amihez köze nincs, nem támogatja magyarországot? én meg baromira nem értek egyet azzal, hogy ilyenekkel fárassza bárki az egyébként is harmatgyenge supportot, így azoknak sem jut segítség, akiknek problémáját lehetne orvosolni
-
g_g_g
őstag
válasz
emeritus #6067 üzenetére
Köszönöm a választ.
A döntés felelőssége természetesen az enyém, csak azért tettem fel ezt a kérdést, hogy a lehető legtöbb információ tudatában hozhassam meg a döntésemet vagy így, vagy úgy."A netes felületeken én prepaid kártyát használok és nem vitatom, hogy ez túlzott, mi több, felesleges óvatosság."
Szintén így vásárolok, soha nem adtam még meg a neten az elsődlegesen használt kártyám adatait. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
emeritus #5916 üzenetére
ezen egyebkent gondolkodtam azota. tulajdonkeppen en is tudtam regisztralni a kartyamat a google-ben, pedig az accountom magyar, a kartya bin-je pedig jelenleg uk. megis elfogadta. nem tudom pontosan, hogy az androidosok eppen hogy es mit allitanak at, hogy mukodjon a telefonos fizetes, de ha mondjuk ehhez uk cim kell, akkor ahhoz elvileg ugyanugy parosithato a magyar bin-es kartya, mint ahogy a magyarhoz is be lehetett regisztralni a uk-t. de arra szamitok, hogy ilyen es olyan tapasztalatok egyarant lesznek
egyebkent rohej, hogy nem inditjak el ezt az istenverte szolgaltatast hivatalosan itthon
-
-
viktorhu
veterán
válasz
emeritus #5630 üzenetére
Általában nem is tudják, hogy az mivel jár. Külföldi ismerőssel járkáltunk Budapesten, vásárolta a mindenféle értelmetlen szuvenírt, és amikor felajánlotta neki a POS, hogy a saját devizája vagy forint, akkor kis gondolkodás után a sajátját választotta. Ha nem magyarázom el neki, hogy mi van, úgy is maradt volna - így sem értette, hogy miért, csak hogy a forintot kell választani.
-
-
-
-
st6969
őstag
válasz
emeritus #5138 üzenetére
& (#5139)zsola400, & (#5141)<Adamsky>
Köszönöm a választBenézek majd a másik GPay topicba is.
(#5140) ACE- bocs, ha félreérthető voltam, azt tudom, hogy azokban az országokban, ahol van hivatalosan GPay támogatás, ott megy a Curve-vel, Magyarországon meg vagy igen, vagy nem (többnyire igen), arra voltam kíváncsi, hogy ez most hogy néz ki az új regisztrációknál (pl. most már bezárták a kiskaput, és az újonnan regisztráltak nem tudják az NFC-s fizetést beállítani, vagy épp fordítva, már minden új tag gond nélkül hozzá tudja adni a kártyáját GPay-hez). De úgy látom, próba szerencse.Viszont a hétvégi felárral kapcsolatban van egy kérdésem: számomra nem teljesen világos, ha hétvégén fizetek Curve-vel úgy, hogy a Revolut kártyát terheli mondjuk $-ban (és van is $ egyenlegem), akkor elvileg nincs konverzió, tehát nincs hétvégi felár sem? Jól gondolom?
-
niklebi
senior tag
válasz
emeritus #4627 üzenetére
1. A telefon beállításokban törölni kell a Curve app gyorsítótárát. Én utána újraindítottam a telefont, de ez nem biztos, hogy kell.
2. A Curve app-ban a Cash kártyát kiválasztani elsődlegesnek. Utána tudtam törölni a lejárt kártyát.
3. Új kártya hozzáadása értelem szerűen. Várakozás az érvényesítési kódra a hozzáadott bankkártya bankjánál. -
TrollBalint
addikt
válasz
emeritus #4557 üzenetére
Ma felhívott az Ikea a panaszommal kapcsolatban. Azt mondták, hogy ha aznap szólok, akkor tudtak volna rajta módosítani, de mivel a NAV-val kapcsolatban a pénztárgép így utólag már nem tudnak (annyiban ez nekem furcsa, hogy ha a 365 napon belül visszaviszek egy terméket, akkor le tudják sztornózni, de így már nem... )
És ezt ajánlotta fel, hogy vigyem vissza a terméket, visszakapom az árát (külön kérnem kell, hogy fontban adják vissza) és újra megvehetem. De egyébként nem tudja, hogy a terminál mitől teszi függővé, hogy alapból forintot, vagy fontot ajánl fel. -
gzbotii
nagyúr
válasz
emeritus #3820 üzenetére
Amik abban a listában vannak, azok azok az ATM-ek, amelyek semmilyen kártya esetén nem számolnak fel díjat legyen az saját román CEC kártya, román OTP vagy magyar Raiffeisenes kártya. Csak annyit fizetsz a használatáért, amit a saját bankod (pl magyar OTP a külföldi használatért) számít fel neked.
Nekem MC Revoluttal, BT-ből volt díja egy éve.
-
balinlin
senior tag
válasz
emeritus #3814 üzenetére
A Curve devizáját nem tudod állítani, ahogy te is írod, azt gbp-nek látja. A multidevizás (pl. Revolut) kártyát sem látja multidevizásnak. Te választhatod ki, hogy miben terheljen. Ezzel akár lehet is játszani ahogy írod is, de akkor csak arra jó hogy kibővítsd a revolut kp felvételi limitét.
De itt maga az atm akart többet terhelni, tehát a curve valószínű az egészet 1 nagyobb összegű felvételnek látta volna, mint amit maga az atm kiad. Ez csak az ATM üzemeltető díja, az hogy a kártyakibocsátó még tesz-e rá egyéb díjat az más kérdés.Közben megelőztek, kb. ugyanazt írtuk le.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
emeritus #3814 üzenetére
Nagyon egyszerű: Curvenél akkor számít külföldi pénzfelvételnek, ha kell konvertálnia. Ha terhelendő kártya pénzneme megegyezzik a használni kívánt pénznemmel - Cuve szempontjából "nem külföldi művelet".
ATM szempontjából meg:
-saját bank álltal kibocsájtott kártya? Igen - kisebb/0, az ÁSZFben rögzített díjat számol fel
-más bank álltal kibocsájtott kártya? Igen - nagyobb, az ÁSZFben rögzített díjat számol fel + konverziós díj if applicable -
viktorhu
veterán
válasz
emeritus #3805 üzenetére
Eredetileg Vojvodinska Banka volt, amit megvett az OTP, és hozzácsapta a szerb OTP-hez, viszont meghagyta a készpénzfelvételi díjat még magyar OTP kártyával is a volt Vojvodinska automatákban. A Vojvodinska átvétele előtt nem volt felár a magyar OTP kártyákkal, revolutot még nem próbáltam ott (nem voltam azóta).
-
Madycsa
tag
válasz
emeritus #3395 üzenetére
Fel is hívtam a helyi fiókot. Volt még 5 nagybetű és két kicsi a nekem megjelent szám után. Ezeket én már nem láttam a netbankban. A 5 nagybetűt még hozzáírva sikerült a kártya ellenőrzése. Köszönöm a tanácsokat és a segítséget! Nem tudtam, hogy user error vagy rendszerbeli probléma.
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
emeritus #3161 üzenetére
no én feladtam:
Ezt irja a Revolutra
Very sorry. Your issuing bank or credit card company said "Not have public merchants". Please contact your issuing bank or use a different card and try again.
ezt pedig a Curvere:
Very sorry. Your issuing bank or credit card company said "InsufficientFunds". Please contact your issuing bank or use a different card and try again. -
Kobe
veterán
válasz
emeritus #3172 üzenetére
Ez azert fajt egy kicsit
A válaszok "általánosak", nem egyszerű minden hibára "beszélő" választ adni.
Ez egy sajat fejlesztesu alkalmazas, amiben a fejleszto valszeg sajat maga definialta a validalasi szabalyokat / user exceptionoket az alkalmazashoz.
Minden feltetelhez megirni egy warning messaget kb 2perces ujjgyakorlat, mivel java alapu igy eselyes hogy kemeny 1db sout sort kellene hozzairni minden ellenorzesi aghoz :)Ha pedig kartya validalasi hiba van a visa / mastercard oldalan, akkor azoknak szinten standard hibakod megfeleloi vannak, amit a visa / mc visszakuld az interfacen.
Ahhoz csak egy mapping tabla kell es kezi csokolom :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Le Mans Ultimate
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged