- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
-
Fifi
őstag
válasz
balinlin #14014 üzenetére
Hát igen Curve esetén minden lehetséges. Már idejét sem tudom, mikor volt vele gondom, de most engem is elért.
Tegnap reggel bolti vásárlás OK.
Délben étteremben 3-szor elutasítva.
Délután több milliós kincstári fizetés OK.
Este Aldi elutasítva.
Ma reggel boltban 3-szor elutasítva.Eközben feleségem és fiam kártyájával semmi gond.
Mindketten free csomagban vannak, én pedig X-ben. -
válasz
balinlin #11958 üzenetére
Ha így akarjuk nézni, akkor meg a mastercard és a visa zárol.
Akkor kerül zárolás a kártyádra mikor odaadod az azt elindító kereskedőnek. Addig tart a zárolás amíg ő akarja (vagy a kibocsátó max ideje) és újra rá tudja a kereskedő terhelni ha akarja.
Pl. Europcar és Budget rendszeresen csinálja hogy az 1000-1500 eur foglalásokat hosszabbítgatja. Ha nem tetszik, a curve el fog küldeni a kereskedőhöz, ha nem boldogulsz akkor pedig a kibocsátónál lehet panaszt tenni.
A curve aggregátor / disztribútor szerepben van, egyszerűen a két oldal közti kommunikációt ismétli. -
Peter.70
addikt
-
Divinity
őstag
válasz
balinlin #9277 üzenetére
Alapvetően a GPay egy okosabb, többet tudó rendszer mint az APay. Az Apple előnye és stabilitás abból származik, hogy nem engedi külsős appnak használni az NFC chipet így mindenki az ő megoldásukat kell követniük day 0. Na meg az ökoszisztémába integráltság mindig is jobb lesz zárt rendszerek között mint nyitottak között. Egyik sem jobb mint a másik ha magát a nyújtott szolgáltatás nézzük.
-
Fifi
őstag
válasz
balinlin #9258 üzenetére
Én is ez mellett döntöttem.
Töröltem a kártyákat az appból és válaszlevélben megírtam azok beazonosításhoz az utolsó 4 számjegyét, lejárati dátumát, a kártyatulajdonos nevét és rokonsági kapcsolatát velem.
Megírtam, hogy nagyon sajnálom a történteket és kértem a kártya blokkolásának feloldását. -
-
-
Oliverda
titán
válasz
balinlin #7752 üzenetére
A 200-as limit vagy hitelkártyás felvétre, vagy a devizakonverziósra vonatkozik. A fair use policy pedig nem hard limiteket tartalmaz.
"ATM usage is free for up to 10 domestic (withdrawals in the same currency as your Funding Source) withdrawals per calendar month after which time you may be charged £0.50 (or currency equivalent) per usage for each additional ATM withdrawal."
Nem mintha az a kb. 200 forint jelentene akadályt annak, aki már túllépte a 10 felvétet az adott hónapban. -
Oliverda
titán
-
fil
őstag
válasz
balinlin #7733 üzenetére
Bizonyára. Én is olvasom a fórumos panaszokat, itt is, máshol is. De nálam ez eddig ismeretlen dolog volt. 2 éve használom ,min. 1,5 éve GPay-el, eddig hiba nélkül. (angol BIN-es). Az is elképzelhető, hogy egyedi eset volt és legközelebb minden rendben lesz. Majd kiderül.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
balinlin #7733 üzenetére
Vannak bizony. Tegnap gondoltam fizetek órával a Lidlben. Samsun Pay-->Curve-->UniCredit. Óra jelzi, fizetés befejeződött. Sikertelen. Természetesen lekapta az összeget. Úgyhogy másodjára már érintettem a kártyát (Uni) és fogalmam sincs, hogy most mi van, SPay-ben annyi van, hogy megszakítva, Curve-ben semmi, kártyán ott a dupla terhelés. Nem is nagyon merem használni már a Curve kártyát. Meg a tököm is tele van már vele.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
balinlin #7067 üzenetére
"Most elég sok baj van a curve-vel, főleg újabban kiadott kártyák esetén."
Ezen pontosan mit értesz?
Akkor is gond van az ATM-es készpénz felvétellel ha ismerősöm megcsinálja a teljes hitelesítést okmányaival?
Más hasonló szolgáltató esetleg van mint Curve amivel lehet ATM-ből ingyenesen vagy nagyon kedvező áron készpénzt felvenni? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
balinlin #6997 üzenetére
tokeletesen egyetertek. a januart meg tesztelgetem majd litvania miatt, ha ugyanilyen szar marad, csak az olyan tranzakcioknal fogjuk hasznalni az asszony uk kartyajat, amiket cashback-optimalizalas miatt kesobb back in time-olnank, es remenykedunk majd, hogy eppen jol mukodjon
ugy tunik, annak vege van, hogy mindenre a curve a default kartya. szep volt, jo volt, ennyi volt
-
norrberth
addikt
válasz
balinlin #6942 üzenetére
Viszont az új kártyával kíváncsi leszek hogy a szokásos Curve-betegségek lesznek-e, amiről itt sokat olvasunk fórumtársaktól.
Erre én is
Tesztelni fogom, tán hamar megjön.Hát más is törölte google fiók alól a kártyát, és mégis vissza betudta tenni.
G pay meg vagy jó lesz, vagy nem.
Lehet sokat próbálkoztam.. Bár ha elsőre beröffen akkor nyilván nem próbálkozok naponta.Inkább indulok tiszta lappal.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
balinlin #6818 üzenetére
nem szamit, csak a multkor erstenel jartam porul, most ki akartam probalni mast. egyreszt tanulsagos lehetett volna (esetleg), ha ebbol sikerul felvenni, de ugyanigy jelenthetett volna valamit az is, ha ebbol sem jon ossze. igy gondolkoztam, es a masodik jott be. ennyi veletlen egybeeses, meg pont aznap, abban a masodpercben torteno rendszerhiba nincs. minden 2-3. tranzakcioim hibara fut, terminaltol, atm-tol, mindentol fuggetlenul
-
CHaooSS
őstag
válasz
balinlin #6582 üzenetére
Visszaolvashattam volna mondjuk, hogy ne írjak be feleslegesen bár fene se gondolta volna, hogy ilyen hiba van most, azt hittem hogy ez most egy ritka eset egyike. Köszi a válaszokat.
ACE-: Rendben. Azért gondoltam amúgy h lehet be kéne menni mert egyszer volt ilyen hibája egyik ismerősömnek Otp-nél otp-s kártyával, de 4nap után sem történt semmi visszatérítés aztán be kellett mennie. nem is értettem, hogy hogyan történhet ilyen.
-
tomp
félisten
válasz
balinlin #6583 üzenetére
De továbbra sem értem mivel nem volt semmilyen dupla tranzakció vagy nagyobb összeg. Annyit vontak le amennyit a terminál kiírt. Aztán tegnap jött az üzenet, hogy 2 tranzakció visszatérítve. Ma pedig a levél+app értesítés.
Amúgy tény a TW support fantasztikus! Többször is leveleztem velük. Gyorsak és felkészültek! -
tomp
félisten
-
Nutra
tag
válasz
balinlin #6559 üzenetére
Hogy erősen emelkedett vagy sem, azt nem tudom. Nyilván sem én, sem más nem posztolja ki, hogy képzeljétek, pont úgy működött a Curve, mint ahogy kell. Mindenesetre itt több ilyet osztottunk meg.
BTW, időközben jóváírta az Erste a függő tétel, ahogy arra számítottam is.
Szerintem nem is ez a tényleges gond. Egy pénzügyi szolgáltató egyik legfontosabb értéke a bizalom. A Curve ugye azt mondja, hogy elég egy kártyát magadnál tartani (vagy esetleg a telefonodban). Több ilyen eset (nálam csak 1, igaz, hogy összesen 7 tranzakcióból) pont nem erősíti bennem, hogy ez megbízhatóan működik. Nem tudom, hogy miért volt sikertelen, így annyit tudok a jövőre, hogy jó eséllyel működik, de lehet, hogy nem. Szóval mégis kell egy másik kártya és ha netán gondot okozna egy duplán lefoglalt összeg, akkor ne kísérletezzek. Hááát... -
Andreas2
tag
válasz
balinlin #6438 üzenetére
Köszi, ez bejött. A kártyát eddig csak simán töröltem a Settings/Google/Fiókszolgáltatások/Google Pay menüben, de mondjuk újra hozzáadásnál felajánlotta a kártyaszámot, nekem csak a CVC-t kellett megadnom.
Elmentem a pay.google.com oldalra és a Fizetési módok fülön kitöröltem teljesen a kártyát és így egyből megjött az SMS. -
-
viktorhu
veterán
válasz
balinlin #5797 üzenetére
Nem szokott szerintem új tranzakció lenni. Aki mostanában tankolt önkiszolgáló kútnál Curve-vel, ellenőrizheti, de mintha az eredeti vásárlás összegét javította volna utólag.
Ja és még egy dolog, hogy az "alatta" lévő kártyát is beterheli a Curve a vásárláskor a foglalással, mert nincs saját egyenlege, amin befoglalhatná az összeget. Így viszont azon a kártyán kell majd véglegesítenie is a tranzakciót, amikor a benzinkút bankja bekéri az összeget a kártyatársaságtól.
-
zerodot
aktív tag
válasz
balinlin #5797 üzenetére
Ja, úgy tűnik... pedig örültem volna, ha nem nekem kell ezt kikísérleteznem
Ugye ilyen esetben az esetleges időközbeni kártyaváltás miatti félreterhelést ki lehet utólag javítani a GBITtel, de a pénznem váltogatásából adódó galibákat nem nagyon... A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha az EURra állítás miatt a Curve konvertálna, de a fizetés eredeti (szombati) idejének megfelelő árfolyamot használná az 1.5%-os hétvégi felárral
.
Lehet inkább hagyom HUF-on és csak fizetésekkor váltok majd rövid időre EURra, dehát még így is lutri lenne és hozzá még plusz macera is...
Nagyon hiányzik egy "pass through/no fx" opció, amikor a Curve egyszerűen az aktuális fizetési pénznemben terhelné az adott kártyát, és nem kellene kézzel állítgatni/foglalkozni vele.
-
Oliverda
titán
válasz
balinlin #5788 üzenetére
Van, de kérhetnek érte 5 fontot.
"For Curve Blue and Black customers, please note as per our Terms of Service, we may charge a £5 fee to reissue your Curve card."
A Google Pay valószínűleg nem fog menni a magyar BIN-es kártyával amíg nem indul el itthon is hivatalosan a szolgáltatás.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
balinlin #5779 üzenetére
Szerintem, nem. Havi 200 GBP lesz az. Gondolom Curve Blue-ról beszélünk.
-
viktorhu
veterán
válasz
balinlin #5626 üzenetére
Magyarországi kibocsátású kártyáknál biztos nem előnyös az ilyen váltás, OTP-nél mindig azt kértem, hogy helyi devizával számoljon, de amikor lengyel pincér magától beállította a forintot, és nem szóltam rá, utólag elég nagy különbséget láttam az árfolyamban. Az OTP-nél 1% körül van a váltás költsége.
-
zerodot
aktív tag
válasz
balinlin #5487 üzenetére
Tényleg a fair use policy-ben van, nem jutott eszembe ott keresni. Viszont ha ennek az összegnek arányosnak kell lennie a költéshez, akkor nem tekinthetjük garantált limitnek a havi 10x200 fontot...
Én valahogy azt gondoltam, hogy mivel az összegek mindenhol GBP-ben szerepelnek és a kártya maga is angol, ezért a UK-beli ATM-ek számítanak belföldinek, a magyarországi (és minden UK-n kívüli) ATM használatra pedig a külföldi limitek lesznek érvényesek (ami ugye havi 200 a Blue esetében). -
Oliverda
titán
válasz
balinlin #5487 üzenetére
Alaposabban megnézve, sehol nem látom a napi fix 200-as limitet.
When starting with Curve, you'll be able to withdraw up to £200 per day and up to £3500 per month from ATMs.
Ez alapján a limitnek mégsincs köze a díjcsomaghoz, tehát akár Blue-val is elérhető a napi 1000-es keret ami pictigjis hozzászólásában látszik.Annyit azonban világosan leírnak, hogy aránytalanul nagy készpénzfelvét esetén elbúcsúzhatnak az ügyféltől:
Depending on the account activity, “high volumes of cash withdrawals” could include spending which is under £200/ month as it will be assessed on the volume and frequency of ATM withdrawals compared to non-ATM spend. Any other equivalent usage which the Curve Compliance Team believes aims to achieve the same outcome, for example via the use of money transfer services, topping up savings accounts, transferring cash between payment accounts using Curve is also not permitted. Such behaviour may result in your Curve account being blocked or cancelled.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
balinlin #5377 üzenetére
nem "nem ajánlják", egyszerűen nem lehet
a saját (vagy bárki más) curve accountjába tetszőleges névre szóló kártyát be lehet rakni, ami persze a szabályzat szerint nem jelenti azt, hogy szabad is. de lehet
egy korlátozás van, hogy ez a hozzáadott kártya más curve accountban nem lesz használható. bug, szándékos, akármi az oka, így van. egy éve ígérték, hogy dolgoznak azon a funkción, ami lehetővé teszi, hogy egy kártya több curve accounthoz is hozzárendelhető legyen, de szerintem soha nem lesz ilyen sajnos
(#5375) RBJ
ezt tehát csak úgy tudod megoldani, ha kértek egy társkártyát egy asszony számára, azt fogja tudni betenni a saját curve appjába
-
Somatom
veterán
válasz
balinlin #5350 üzenetére
Ez nem azt mutatja, hogy az adott pillanatban a kártya milyen pénznemre van állítva. Pl. én kint Euróra állítom, itthon Forintra, de majdnem minden nap egyszer átugrok Euróra a kp. felvéthez, majd vissza Forintra. Ezért lenne jó, ha az app mutatná az aktuális állapotot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Proxmox VE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem