- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emeritus
tag
válasz
bollokcs80 #11796 üzenetére
Lejáró/lejárt kártyák cseréje ingyenes. Eltünt/ellopott kártya cseréje jár költséggel. (5 GBP)
-
sopruk
senior tag
válasz
Williamgrant #11797 üzenetére
Köszi!
Végül nem hagyott a kíváncsiság, csak kipróbáltam (mielőtt olvastam volna amit írtál), de minden rendben volt, gond nélkül elfogadta -
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
A héten újra elővettem a Curve kártyámat, hogy legyen rajta forgalom kp felvetelhez...
Kb másfél évig nem használtam. Régebben kis összegekből jött össze két év alatt 600k...
Most fizetnék vele 100k.-t egyszerre, de olvasom hogy azért szoktak még lenni sikertelen tranzakciók, dupla levonások.
Még UK bines a kártyám (aug-ban jár le, azt már megvárom), Revolut virtuális van mögötte.
Múltkor Revo kártyával már fizettem ennél a kereskedőnél, úgy láttam SuMup eszközhöz kellett érinteni...
Tudom ez nem jósda, de tapasztalatotok szerint van esély a sikertelen/dupla tranzakcióra?
Vagy kérdezzem meg, hogy simple rendszer van e SuMup mögött, és akkor inkább maradok a Revo kártyánál... -
Oliverda
titán
válasz
arkades #11790 üzenetére
A régebbit elteszed télre jégkaparónak a kesztyűtartóba.
Egyébként a virtuális már teljes értékű kártyaként használható, a 3DS azonosítás is működik vele, így Google vagy Apple Pay mellett szinte bármilyen tranzakció elvégezhető vele. Lehet, túlzok azzal, ha azt mondom, hogy havonta egyszer előveszem a fizikai kártyát...
-
Somatom
veterán
válasz
Williamgrant #11786 üzenetére
Csak aztán nehogy úgy maradj.
-
-
arkades
senior tag
Sziasztok.
Két hete meg kellett volna érkeznie a kártyámnak, de valahol a postán eltűnt.
Írtam a supportnak, és válaszoltak is, hogy küldik a másikat. Ilyenkor nekem van valami más teendőm is? -
pictigjis
Topikgazda
válasz
Oliverda #11776 üzenetére
csak az a fura, hogy hosszú ideig használtuk a curve-öt ugyanebben a felállásban, és nem voltak ilyen anomáliák, főleg utólag beterhelt fantomtranzakciók. és még csak nem is kizárólag az én kártyám érintett, most kiderült, hogy a feleségemé is képes ugyanazokra a bravúrokra, amiket az enyém produkált nemrég esztergomban. ez nyilván nem nagy minta, de az máris kizárható, hogy csak az én kártyámmal van baj
rengeteg időt visznek el ezek a felesleges levelezések, és ha csak 3000 forintról van is szó, nem fizetünk ki duplán vásárlásokat
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #11748 üzenetére
pontosan ott tartunk, hogy haromszor van lekonyvelve az egy darab 2924 forintos vasarlas, es mindossze egy refund jott. tiszta szerencse, hogy egy ilyen fing tranzakcioval tortent, nem egy hat szamjegyuvel...
elkezdtem kozvetlenul a kh-s kartyaval fizetni, ha biztosan nem kell gbit
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Williamgrant #11770 üzenetére
Kilőttem az alkalmazást, újra beléptem, így már sikerült.
(Ahogy olvastam, másnál egy telefon reboot oldotta meg.) -
pictigjis
Topikgazda
na tessék!
Don’t fly without your Curve card this summer – we’re scrapping weekend foreign exchange fees from 1 June to 31 August 2022.
-
-
zeon.hu
nagyúr
Törölnék egy kártyát a Curve alkalmazásban, de hibára fut mindig:
"Error while removing card. Please, try later"Mi a megoldás ilyenkor?
-
zerodot
aktív tag
válasz
TrollBalint #11766 üzenetére
Na ja, ez a másik. Ha a 60 törzsvásárlói kártyámat folyton magammal kellene hurcolásznom, bele is őszülnék.
dredjudge84 másképp van bedrótozva, ami még nem lenne baj. A baj az, hogy azt hiszi mindenki más hülye, csak ő a helikopter. -
dredjudge84
őstag
Kinek a pap. Én pl Tescoba előveszem a clubcardot is. Tárca nélkül sehova nem megyek, abban van minden iratom.
-
TrollBalint
addikt
válasz
dredjudge84 #11758 üzenetére
Speciel telefon mögé nekem sincsen beállítva, de teljesen megértem akinek ott van, mivel még nálam is ott van a kezemben a telefon vásárláskor, mivel csomó helyre (MySpar, Lidl Plusz, stb.) van kártya, amit inkább beraktam a telefon mögé, mint a rendes kártyát vigyem magammal. Úgy is az alkalmazásban aktíválom a kupont, akkor már oda is tarthatom a leolvasó elé a virtuális kártyát. Innentől meg egy lépés, hogy azzal fizessen valaki.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Williamgrant #11763 üzenetére
Hmm ebben lehet valami. Nekem leginkább crypto.com van mögötte, ami UK kártya és emlékeim szerint nem volt timeout soha.
-
Azt vettem észre, hogy főképp a magyar bankok kártyái szarok a curve mögött.
Volt egy szép kis európai utam, ahol mindenhol mobillal fizettem. Van eurós magyar bankkártyám (takbank, Unicredit), hufos, revolutom, wise és nuri. Mivel rengeteg apró pár eurós tétel volt napközben, így végigpróbáltam őket. A magyar kártyák esetén kb. 8 alkalomból 2x fordult elő az hogy timeout hibára hivatkozva a terminál elutasítottnak vette a tranzakciót, a curve pedig terhelte. A Solarisbankos curve mögött 71 tranzakcióból 0 hibást dobott. A magyar kártyás hibás dupla terhelésekre indított chatjeimre már egy ügyintéző válaszolt, kérte hogy a többit hadd zárja már le mert mindet visazaadják 3 napon belül. A gyakorlatban kb 3 óra volt, a tömeges reklamáció után pedig valamit állíthattak rajta mert kb 15-20 perc kellett csak és jött a tranzakció törlésről az üzenet.
Szóval a német bankkártyát szereti... -
válasz
Apa kezdődik.
zerodot: nyihahah.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Ja emlékszem, te vagy az, aki a telefonját 6 cipzár mögött tartja, a bankkártyája pedig a csuklójára van szigetelőszalagozva...
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #11757 üzenetére
Igen, de azt kétlem, hogy visszacsinálnák. Viszont a MC árfolyam mellett értelmetlen a hétvégi fee, mert így tudtommal már nem fut a Curve árfolyamkockázatot a tőzsdei szünet miatt. Pláne hogy a Revolut kihozza 0.5%-ból, Curvék pedig másfelet raknak rá még az MC-re is...
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #11748 üzenetére
Feleségem tegnap járt úgy KIK-ben, hogy az órás fizetést elutasította, telefonnal meg elfogadta. Persze Curve 2x terhelt, de ma már maguktól jóvá is írták az egyiket.
Vannak érdekes dolgok: pl. nálunk az egyik EcoFamily-ben két pénztárból az egyiknél a telefonos fizetés (Gpay) soha nem megy, viszont órával, kártyával mindkettő jó.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
tobias40 #11749 üzenetére
ugy, hogy masodjara elfogadta a kartyat a terminal (es mellesleg elojott megint az a bug is, hogy noha mindket fizetes ugyanabban a percben tortent, az app az egyiket 11:21, a masodikat 12:21-es datummal jelzi. agyrem)
a dohanyboltban, ha lotto is van, jo esellyel szerencsejatekos mcc-re van allitva a terminal, ott soha nem fog mukodni a curve
-
pictigjis
Topikgazda
megint a tokom tele van a curve-vel. felesegem vasarnap vasarolt a lidl-ben, szaros 3000 huf, nem is ez a lenyeg. elsore elutasitva, idiota penztaros kidobja a blokkot, nem is talalta meg a szemetben. remek. a dupla terheles miatt irtunk a supportnak, jott is a valasz tegnap delelott, hogy oke, az egyiket refundoltak
most nezem a szamlamozgast, erre tegnap keso este, 10 utan megint beterhelte a curve a 2924 forintot, ami igy most triplan van zarolasban. ha ebbol egy refund jon is, tovabbra is duplan lesz levonva. ebbol rohadtul elegem van mar
-
Oliverda
titán
Fee-free currency conversion limits
We are increasing our fee-free currency conversion limit for purchases made Mon-Fri by our Curve Standard customers from £500 per rolling 30-day period, to £1,000. You’ll hear more about this in the coming days.
FX rates
We have made a few clarificatory changes about our fx rates and added a link to our rate provider’s currency conversion calculator to make things even easier for you. -
ddsteel
aktív tag
válasz
pictigjis #11740 üzenetére
Igen, ez az, amit nem tudok. Úgy általában sem. Gondolom, ahogy itt olvastam, mindenki inkább úgy csinálja, hogy a Curve váltson, nem? A Magnetnál vagyok egyébként. Nem tudom, más hogy csinálja, mindig nézegeti az árfolyamot, vagy mindig átváltja a pénznemet automatikusan. Alig fizetek külföldi pénzben, de mégis jó lenne ezt tudni.
-
Peter.70
addikt
Ma megint úgy jártam, hogy telefonnal fizettem volna Google pay mögött curve mögötte OTP kártya. Elutasította a terminál. Lehet köze hozzá annak hogy UK bines a curve kártya?
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok! Ha pl aliról vásárolok, mire érdemes állítani a currency-t? USD? Ha külföldre utazok, akkor ott nyilván az adott ország pénznemére. Köszi.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
kekigyu #11737 üzenetére
erre nem fog tudni válaszolni senki, inkább a curve-től kérdezd meg, tényleg oda fog-e menni a kártya, ami az emailben van
mellesleg sima levél lesz, amit bedobnak a postaládába, és mivel azt írod, mindkét címed oké kézbesítés szempontjából, sok jelentősége nincs az egésznek
-
kekigyu
aktív tag
Segítsetek lécci! Curve küldött emailt, hogy hamarosan lejár a fizikai kártyám ( és tényleg, júniusban. ) Az emailben írnak egy címet, hogy hova küldik az új kártyát, ez rendben is van, ez a tartózkodási helyem. Azért ránéztem az appban, hogy mi van beállítva, és ott a bejelentett lakcímem szerepel ( mondjuk oda is mehet, át tudják venni ). Nem értem, honnan tudja a Curve a tartózkodási helyem címét ( talán ide kértem szállítani anno a kártyát, de nem biztos ). A Curve az emailben ezt írja:
Changing your address in the app is the same for both Android and Apple devices:
1. Tap “Account” in the Curve app.
2. Scroll down to “Settings”.
3. Tap on your address to make changes.
A settings alatt nincs address menüpont nálam az appban, Personal Details menüben pedig a bejelentett címem szerepel. A konkrét kérdésem, hogy hagyhatom-e így a címeket, gondolom ha az emailben jó a tartózkodási helyem, akkor oda küldik ugye? -
-
66zio
aktív tag
Volt már valakinek olyan, hogy a Card limits menüpontja nem működött? Kapok egy Something's Gone Wrong. There was an error. Please try again! hibaüzenetet, más semmi. Support semmit se ér, appban és emailban is beszélgettünk, de mindig elkértek egy képernyő fotót ugyan arról. Újratelepítést, frissítést kértek, már újra is kellett magam selfivel igazolni, de semmi. Ilyenkor mi van?
Több hete, szerintem már hónapja megy ez a supporttal, mert nem is sietnek válaszolni. Legutolsó üzenet május 4.-én írták, hogy akkor jobban utánanéznek, majd jelentkeznek. Szerintem bekerült a levelem a bajos ügyfél kategóriába és leszarják.
Amúgy Android, Samsung Galaxy A40, minden mindig legfrissebb verzió.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
akaszajanos #11733 üzenetére
miért nem generálsz egy másik virtuális kártyát, és próbálod meg azzal?
-
Fifi
őstag
válasz
akaszajanos #11730 üzenetére
Nekem soha nem volt fizikai Revolut kártyám, de mindig is Curve mögül használtam. Véletlenül nem az eldobhatót akarod a Curve mögé tenni?
-
Somatom
veterán
válasz
akaszajanos #11730 üzenetére
A Curve kp. felvételi limitjei érvényesülnek, a mögötte levő Revonál kártyás fizetésnek minősül.
-
akaszajanos
tag
Sziasztok!
Egy hülye kérdés, elnézést.Ha a Curve mögé rakott Revolut számláról szeretnék egy magyar ATM-ből pénzt kivenni (forintban), akkor a limitek hogy alakulnak? Tehát a Curve és a Revo limitjei nem "vesznek össze"? Bocsánat, igyekeztem nézelődni előtte, de jobb a békesség alapon inkább megkérdezem a profikat is.
(Alap Revo csomagom van, 75.000 a limit.)u.i.: a digitalizált Revolut kártyát nem lehet hozzáadni a Curve-höz? Nekem nem engedi, csak a fizikait, pedig most, hogy le kell majd cserélni újra, nem akarok kérni, mondván van egy virtualizált Apple Pay-es, fizikainak meg ott lenne a Curve.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok, aki mostanában kért új kártyát, mennyi idő alatt jött meg? A curve 05.16-án küldött emailt, hogy úton van az új kártyám, de még semmi
-
pictigjis
Topikgazda
inkább az a baj, hogy UK BIN-es. valamiért ezekkel mostanában több a gond, talán a britek EU-n kívülisége miatt is, passz. kezdetben óriási hátrányban voltak a nemzeti BIN-es kártyák, de mára fordult a helyzet
most már csak az eredeti regisztrációd országa szerinti BIN-nel kaphatsz (új) kártyát. a magyar BIN előnye belföldön továbbá, hogy a DCC-s terminálok nem akarják állandóan fontra átváltani a vásárlásaidat
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #11722 üzenetére
de black/metal nélkül hol nyersz "sokat"? a havi ingyenes váltási limit az 5,5 milliótól függetlenül is csak 500 euró! efölött fizeted a 2 százalék felárat... black esetén a napi 5,5 milliós limit megforgatása is elvinné majdnem teljesen az éves 15 ezer eurós ingyenes limitet
mellesleg meg bizonyos értelemben sérheti a fair use-szabályokat az ilyen szintű szándékos pénzforgatás, szóval még metallal is ésszel csinálnám (pl. nemcsak revolut, hanem zen és mások bevonása is, hogy kevésbé lógjon ki a lóláb)
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #11720 üzenetére
egyébként erre meg mondhatnám azt, hogy korábban többször leírtuk, mi ennek a módja, sok más mellett én is. szóval... hát érted
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #11717 üzenetére
és van metal vagy black előfizetésed, hogy ennyit tudjál mozgatni?
-
-
Fifi
őstag
válasz
pictigjis #11712 üzenetére
Én szeretem, ha ezt megosztjátok, akkor nem nekem kell figyelnem
Akik ezzel nem akarnak foglalkozni, illetve van akiket ezek összezavarnak, miattuk lehetne mondjuk egy offtopikba beküldött kódszó az éppen akciós deviza alapján:
pl Kanyarban a $; Kanyarban az € vagy Görbül a $, Hajlik az € stb.Csak a kódszóban állapodjunk meg, ennyi semmi több. Vélemény
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Williamgrant #11713 üzenetére
de mivel nem láttad időben, így is, úgy is mindegy, nem?
-
válasz
dredjudge84 #11710 üzenetére
Szóval itteni segítséggel valahogy így állt össze:
Revlout appban a pénz hozzáadásánál EUR-t választottam ki.
A kártya megadásánál a Curve-t adtam meg, amihez az elsődlegesen csatolt kártya a Rafi bankkártya.
A Curve a Rafit HUF-ban terhelte.
A Recolut a Curve-t EUR-ban terhelte, tehát a Curve váltott.
Jött a Rafitól, hogy hogy internetes vásárlásom volt, természetesen Ft-ban.
Nem tudom, hogy jó-e vagy sem, 386-ért sikerült váltani. (Kell a nyaraláshoz, tehát mindenképp váltottam volna) Az elmélet így vált gyakorlattá.
Ma néztem, hogy 402 a €, a középárfolyam meg 396.Köszönöm a segítséget hard74
-
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
dredjudge84 #11710 üzenetére
mindig annyi, amennyit a mastercard kalkulátorában látsz. az összefoglaló tartalmazza az információkat, azt is, hogy mikor változik a napi árfolyam
azt, hogy ki vált, te tudod beállítani a curve appban azzal, hogy milyen devizára állítod a mögöttes kártyát
egyébként akiket érint: inkább ne írjátok be ezeket az árfolyamos mozgásokat, mert mint látható, sokan nem értik, miről is van szó, hogyan lehetne kihasználni, így az ilyesmi csak zavart okoz. aki meg tudja, az magától is látni fogja. köszönöm!
-
-
dredjudge84
őstag
Én már elvesztettem a fonalat. Most mennyi akkor egy dollár a curvnél? Illetve ha a cib forintszámlámról curve kártyával töltök fel pénzt dollárban megadva revolut számlára, akkor a cib vált, vagy a curve?
-
zerodot
aktív tag
válasz
kapasz #11699 üzenetére
De te azt írtad feljebb, GBIT-es tranzakció volt. Ha úgy csináltad a GBIT-et, hogy sztornózódjon az fx (a tranzakció eredeti pénznemére állított kártyára gbiteltél), akkor az pont úgy jelenik meg az i betűnél, ahogy írod. Ez normális, nekem is van jópár ilyen tranzakcióm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest