- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- tordaitibi: Chatcontrol
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
ladybug
őstag
No, megvolt a mai suli. Délre mentünk, és mintegy 2 óra eseménytelen várakozás után végre elkezdődött az óránk. Majd tartottunk egy nagy szünetet, amikor a tanárunk elment temetésre, mi pedig megírtuk a német dolgozatot magunkban. Röhej, nem tudják elfogadni a felsőfokúmat. Ezért én is megírtam a dolgozatot. Ich habe eine Familie. Meine Töchter heissen. És ehhez hasonló kis alapfokú mondatokat kellett leírni. Ezzel nem azokat akarom megsérteni, akik ilyen szinten vannak, hanem egyszerűen nevetségesnek tartom ezt az egész dolgot. Aki segítséget kért, annak átnéztem az írását, vagy segítettem megírni a dolgozatot. Ennyi haszna volt az ottlétemnek.
Szociológia és fejlődéslélektan óránk volt ma. Ugyanaz a tanár tartotta mindkét órát, és vmi rém unalmasan adta elő a mondandóját. Semmi aktivitás nem volt ezáltal az egész csoportban, és szinte monoton módon jegyzeteltünk. 6-kor meguntam, és hazajöttem.
Szerencsére az utak szárazak voltak. A sötét miatt tartottam csak inkább, attól is azért, mert végig erdős területen vezet az út, és ilyenkor sok vad mászkál az utak mellett.
Estére megérkeztek bátyámék. A gyerekek már alszanak, egész megszokták, hogy mi a rendszer nálunk. Remélem holnap is bírnak magukkal.
-
ladybug
őstag
Megint fél órás szenvedéssel sikerült elaltatnom a kismanót. Ma már egész korrekt hisztit is csapott a lefekvés miatt, de hát aludni muszáj.
Az egész napom az asztaldíszek elkészítésével zajlott, készen is lettem délután. Mire Patrik ideért, rendben volt a konyha. Aztán Mórnak is megtartottam az órát, majd leszállítottam a díszeket az egyik néptáncos lánynak. És íme a sereg fele: 11 db asztaldísz. 20+1 db készült, de a végén már nem volt időm lefényképezni őket.
Borka lelkem estére teljesen ki volt. Semmi nem sikerült neki. Mindent kiejtett vagy leejtett a kezéből. Nagyon fáradt volt.
Holnap pedig suli. Aztán bátyám is telefonált, hogy jönnének. Frankó lesz. A suli miatt nem leszek itthon, ha meg itthon vagyok, akkor itt lesz +2 gyerek, akik eléggé kifárasztanak. Ahh, nem vágyom az egészre.
-
ladybug
őstag
Réka ma nagyon nehezen aludt el. Legalább 1 órát szenvedtünk együtt, mire becsukta a szemét, és elnyugodott. Érdekes, hogy most nem is igazán a vakarózás zavarta, csak egyszerűen nyugtalan, izgága volt. Mondjuk az utóbbi időben nem is akar lefeküdni, mindig közli velem: "Jéka nem akaj aludni."
Borcsival reggel elmentünk a fogorvoshoz. A fogaival semmi gond, nem deformálódott egyik sem. Még a zöm tejfog. Azt mondta a doktornő, hogy iagazából nem is baj, ha még szopja a ujját, mert azok a fogak ki sem jöttek, amik deformálódnának. Na, ez volt a pont az i-n nekem. Jöjjünk vissza fél év múlva, akkor megint megnézi a fogakat.
Először is, miért biztatja még a gyereket erre a cselekvésre? Másodszor pedig, miért kell megvárni, hogy deformálódjanak a fogak? Muszáj törekednünk a fogszabályzóra? ha nincs ujjszopás, elkerülhető a fogszabályzó is. Szerintem ennyire egyszerű a dolog. Aztán meg azzal nyugtatott, hogy az ő gyerekei is szopták az ujjukat, és még néha most is megteszik, pedig már felsősök.
Épp ezt szeretném elkerülni.
Most hétvégén suli, de ha nyugisabb időszak lesz, beszélek Borcsival, mert ez így nem mehet tovább.
-
ladybug
őstag
Mivel másodszor kezdek neki a blogírásnak, kicsit el is ment a kedvem tőle. A notim kijelzője megint szórakázik, és amit pár perccel ezelőtt leírtam, az a semmivé vált, és kezhettem újra írni a napunkról.
Ok, akkor folytatom ott, ahol abbahagytam. Ma estére elfogyott a türelmem, és nyűgös vagyok elég rendesen. Ilyenkor a lelkiismeretfurdalásom is beindul, és felmerül bennem, jogom van-e ahhoz, hogy ilyen legyek? Persze nem a válasz, de emberből vagyok, és sajnos hibázom. Véges a türelmem, nincsenek kötelekből az idegeim. No, de csak egy alapos pihenés kell(ene), és javulni fog az állapot.
Beszéltem ma a logopédussal. Felírta annak a kütyünek a nevét, ami segít leszoktatni az ujjszopásról. Viszont az interneten keresve rájöttem, hogy elég kevés orvos foglalkozik vele, vagy csak nincsenek bejegyezve a rendszerbe. Ezért inkább felhívtam a helyi fogorvosnőt, és elmondtam neki a problémámat. Holnap reggelre vá minket, akkor megbeszéljük a lehetőségeket.
Kaptam ma egy privátot, amin meglepődtem, de aztán örültem is neki. Kíváncsi vagyok, mi lesz az ötletből.
Réka bőre megint csúnya lett. Okát nem tudom. Máraa keze és a karjai voltak pöttyöseka hajlatoknál, és az arca nagyon csúnya. Este elalváskor a hátát is vakarta megint.
No, most már megyek aludni. Jó éjt
-
ladybug
őstag
Hétfő. Nehézkes ébredés, lassú készülődés. Aztán irány tennivaló. Kinek a munkahely, kinek a háztartás. Nekem az utóbbi maradt. Mosás hegyek, takarítás. Főzés szempontjából jó a hétfő, mindig marad előző napról vmi, amivel jóllakunk ebédre.
Nagyot sétáltunk. Kellemes idő volt. Kisütött a nap, szinte meleg volt időnként. Rékusnak meg tudtam venni a Babé tusfürdőt. Este ki is próbáltuk. Illata kellemes, tapintásra szerencsére nem az a zsíros maszlag, amit vártam, könnyen elkenhető. Meg vagyok vele elégedve.
Rékával betértünk a pékségbe is, ahová járunk. Kért egy szelet mákos pitét, és leült az egyik asztalhoz, hogy ott szeretné megenni. Időnkből futotta, miért is ne? Megette az egészet, és olyan kis mákmanó lett. A haján keresztül a pulóveren és nadrágon át, csupa mák lett mindene. Kb ilyen, de ez a tegnapi mákostészta:
Borka nagyon aranyos volt egész délután. Meg tudott beszélni a hugával mindent, ésjól elvoltak együtt.
-
ladybug
őstag
Nyugodt napunk volt. Tipikus vasárnap. Borka 10-ig pizsiben tévézett, a szobában reggelizett. Réka pedig körülötte legyeskedett.
Fél 10 felé elmentünk gyűjtögetni tujaágat, meg terményeket, de nem sokra jutottunk.
De sikerült 2 asztali díszt készítenem, amit jövő héten sokszorosítok, és mehet a néptáncbálra asztaldísznek.
egyik
másikMa megvolt az első közös püfölésük is. Folyton szekálják egymást, és bizony jól meglökdösték egymást. Nem akartam közbeavatkozni, reméltem megoldják. De aztán muszák volt, mert egyik sem akarta abbahagyni.
-
ladybug
őstag
Ma a lányok csúcsok voltak. Olyan dumájuk van, hogy néha csak pislogok.
Borkára rászóltam ma, hogy figyeljen arra, amit mondok, mert csak néz a semmibe, meg nem válaszol, vagy reagál, ha hozzá beszélek. Persze ezen megsértődött - ami mostanság elég gyakori -, és ezt mondta: "Anya, nekem is vannak ám érzéseim!"
Ahhh, és még nem is kamasz.Jaj, mi lesz velünk akkor.
Réka pedig előszeretettel használja a basszus kifejezést. Következő párbeszéd gyönyörűen szemlélteti:
"- Réka, gyere megyünk fürdeni. Késő van már.
- Nem akajok.
- De gyere csak, utána nézheted Borcsival a mesét.
- Nem akajok.
- Pedig megyünk.
Vetkőztetés...
- Bassus, nem akajok füjdeni."Este viszont tünemények voltak. Réka legozott. "Anya, apa nézd! Jéka csinálta ezt."
Borka pedig rajzolt. Csodaszép dolgokat. A Horseland lovasklub a mindene most.
És így játszanak:
-
ladybug
őstag
Réka minden este úgy alszik el, hogy mond egy monológot, amiben az aznap hallot énekek, versek, és innen-onnan hallot mondatok, szavak keverednek. A mai kb így hangzott:
Ez a lovasklub, hopp, hopp, hopp, hopp. Mindenben együtt. Lóháton együtt....
Angyalka repül mellém...
Pölöm, pölöm,pölöm...
Jaj, jaj, jaj.
Menj innen rossz kutya!
Oh, jaj...
Nanana..
Roston sült lazac császár módra.
Köszönöm hölgyeim.
Angyalka repül mellém...
Jaj, jaj, jaj.
Megjöttem Kaliforniába.És minden este vmi hasonló. Miután elmondta, akkor szépen elalszik.
Ma este már nem használtuk az Elidel krémet. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire befolyásolja az éjszakai alvását, mert tegnap éjjel megint sokat virrasztottam mellette.
-
ladybug
őstag
A pelus dolog nem működött. Többször is felébredt, hogy bepisilt. Aztán jobbnak láttam inkább pelust ráadni, és végülis így tudott nyugodtan aludni.
A vakarózás lassan múlik. Ma csak a hátát vakargattuk. Hullámokban tör rá a vakarózás, és akkor aztán körömmel, erősen. Már sebes is a bőre egypár helyen.
De kenek, bízok, és segítek neki. Ennél többet nem tehetek.
Kellemes, tavaszias idő volt ma. És végre Réka mindennemű zokszó nélkül eljött velem a boltba. Jót sétáltunk.... volna, ha nem vitetné folyton a fenekét.
Kedvesem nemrég adta el a PDA-nkat. Borka szívem jól megsiratta Andreát - ő így hívta.
mod: kellenének új képek
-
ladybug
őstag
Éjjel Réka annyira szenvedett a vakarózástól, hogy sírdogált negyed órán keresztül. Szegény Borcsikám is felébredt, pedig ő aztán ritkán szokta meghallani a hugát. Oda is küldtem Apája mellé, hogy legalább ők nyugodtan tudjanak aludni.
Aztán reggelig alapvetően nyugodtan aludt, főleg, hogy ott feküdtem mellette.
Viszont egész délelőtt és késő délutánig vakarta magát. Este volt egy nagyon jó időszak, sőt még az elalvás is könnyen ment. Viszont azóta már többször felébredt, és úgy aludt vissza, hogy átöleltem. Pelus nincs rajta, az is irritálja a bőrét. Remélem nyugodtan alszik reggelig, aztán az se baj, ha bepisil.
Borkával haladunk. Hazajött az oviból, és közölte, hogy gyümölcsöt kell holnap vinniük. Majd reggel arra kell figyelnem, hogy most meg nehogy én felejtsem el.
Egy megrázó dologról értesültem ma, és megdöbbentem a hallatán. Megint egy válás. Ráadásul olyan hirtelen jött. Egyik kedves barátaink. Sajnálom.
-
ladybug
őstag
Réku ekcémája jobban előjött. Mondjuk a doktornő mondta, hogy 1-2 nap múlva rosszabodhat, és 2-3 nap múlva elkezd javulni. Az jó lenne, mert már most is annyira zavarta szegényemet a nagy vakarózás, hogy nem tudott elaludni, pedig nagyon fáradt volt. Mindenhová dörzsölte a kis kezeit, és nem jött álom a szemére. Adtam neki egy félkúpot, hogy nyugodtabban tudjon aludni. A kezemben ringattam el, úgy aludt csak el. Még a pelust is levettem róla, mert az is zavarta. Pár napot kell kibírni, és remélem javulni kezd.
Este néptáncos alapítványi értekezlet volt. 2 hét múlva báltrendeznek, és a segítségünket kérték, szülőknek. Az asztali díszek elkészítését vállaltam, ha már elmenni nem fogok tudni, mert suli lesz a hétvégén. Úgyhogy jövő hét szerdán 20 db asztaldíszt készítek el, remélem segítséggel.
-
ladybug
őstag
Nos, elkaptam a kis terroristát. Délelőtt is hisztizett ezért azért, de délután már inkább abból volt kevesebb, amiért nem hisztizett. Úgyhogy testi fenyítés ejnye-bejnye, bizony jól rácsaptam a fenekére, mert a sokadik üvöltözős, toporzékolós, csapkodós hiszti után tele lett vele a hócipőm.
Nagyon elharapózott ez a hiszti. A türelmem is véges, és bizony az, hogy mindenért hisztizzen, ráadásul ilyen ocsmány módon, az nem megengedett. A szép szót pedig meg sem hallja, mert annyira üvölt.
Remélem nem kell többször ilyen drasztikus módon észhez térítenem, és pár nap múlva kezelni tudjuk a hisztijét.
Voltunk a bőrgyógyásznál, és határozottan jó tapasztalattal értünk haza. Írt fel kenőcsöket, amiket eddig még nem használtunk. És nem is szteroidos.
Emellett fürdetőket és testápolókat is javasolt, amiket a héten még beszerzek, akár a föld alól is. Megvizsgálta alaposan Rékát, kikérdezett mindenről, és hasznos tanácsokkal látott el. Elmondta kerek perec, hogy bizony a heves kiütésekkor csak a szteroid használ sajnos, semmi más. Ilyenkor is csak 2-3 napig használjuk. Elmondta, hogy remélhetőleg már iskolás korára javulni fog a helyzet - eddig a kamaszkort mondták. És azt is mondta, hogy jövő év elején végez egy allergiavizsgálatot is, biztos, ami biztos. 3 hét múlva pedig visszavár minket, hogy megnézze, történt-e javulás. Szóval, örülök, hogy elmentünk, és már neki is kezdtünk a krémhasználatnak.
-
ladybug
őstag
Oh, de elment az idő. Most végeztem az anatómia tételeimmel. Képeket illesztettem be a szövegekhez, hogy talán így érthetőbb lesz, amit olvasok. Aztán mellesleg arra is gondoltam, hogy holnap elküldöm a csoporttársaim egy részének, akiknek tudom a mail címét, aztán ők majd továbbküldik a többieknek. Szerintem nem csak én járok hasonló cipőben, talán nekik is segítek ezzel a képesített tanulással.
Ma egyébként szép téli napunk volt. Borkával sokat voltunk kint. Hógolyóztunk, rohangáltunk a hóban. Mogyoróval hemperegtünk. Réka hallani sem akart a kijövetelről. Délelőtt próbálkoztam vele, de csukott szemmel járkált az udvaron és közben egyfolytában nyafogott, hogy belefújja a szemébe a havat a szél. "Jéka nem lát!" Hát mondom persze, hogy nem látsz. Nyisd ki a szemed. "Nem. Hó pfújj!" Ej, a nyafogós mindenit. De mi Borkával legalább jól éreztük magunkat.
Réka amúgy is nagyon hisztis az utóbbi napokban. Ideje elkapnom a kis terroristát.
-
ladybug
őstag
Franc a sorozatokkal. Megint hajnali egyig fent voltunk, és megnéztünk 3 részt. Igaz, nagyon aranyos és mókás sorozat, meg hát jól is esett a kikapcsolódás, de az ember a rabja lesz pillanatok alatt.
Ráadásul hajnalban Réka is felébredt, és nehezen aludt vissza. Borka pedig reggel fél 7-kor felébresztett, hogy nem tud aludni. Nos, hát akkor nekem is kelnem kellett. Feküdtem még kicsit a kanapén a nappaliban, amíg ő számítógépezett, de az már nem volt olyan igazi pihenés.
Egész délelőtt fájt a fejem, és teljesen kába voltam a kialvatlanságtól. Délutánra jobb lett a helyzet.
Nekiveselkedtem az anatómiának. Legalább olvasgatni kellene. 3-4 tételen átrágtam magam, de alig értek vmit belőle. Nemrég találtam a neten egy nagyon jó oldalt, ahonnét tudok leszedni ábrákat. Beteszem a szöveg mellé, hátha úgy érthetőbb lesz.
Rékát az utóbbi napokban nagyon elkapta hisztéria. Mindenért hisztizik. Ez nem állapot. Ha rászólunk, és megrezzentjük, akkor egy ideig csend van, de vmiért megint kikattan, és tombol. Ez pedig így nem maradhat. Hidegzuhany, vagy poháröntés lesz, mert már kezd elegem lenni a kisasszonyból.
-
ladybug
őstag
Nem mentem ma iskolába. Szegény anyukám lett ma rosszul, rajta is kijött a nyavalya. Így pedig Rékát nem akartam ráhagyni. Járni alig tudott, és a hányás mellett hasmenése is volt. Meg hát féltem Rékát. Nem szeretném, ha visszakapná. Szóval itthon maradtam. De természetesen odatelefonáltam, és elmondtam a problémát. Demonstermi babázás és német volt ma. Elsőt még gyakoroljuk majd vizsga előtt, másodikra meg jó lenne, ha nem kellene járnom. Mégis csak felsőfokúm van belőle. Holnap pedig általános lélektan lesz. Ebből is szigorlatoztam anno, remélem felment az órára járások alól. A vizsgát pdig majd leteszem. Mindenesetre ezeket még egyeztetnem kell.
Takarítás volt ezerrel délelőtt, Réka pedig ügyesen segített. Jutalomként megsütöttem neki a beígért palacsintát. Jó sokat evett. Aztán 3 órát aludt.
Borcsikámnak ma drámafoglalkozás volt. Szeret járni, jókat játszanak. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul ez át vmi komolyabbá.
Este kollektív kutyasétáltatás volt. A lányok innentől kezdve elviselhetetlenekké váltak. Egyik hisztisebb lett, mint a másik. Borka fáradt volt, talán amiatt is nyüglődött, Réka viszont toporzékolós, kötekedős hangulatban volt. Most már alszanak.
-
ladybug
őstag
Heh, megjött az első igazi hó. 7-kor szépen elkezdett esegetni, és egész estig havazott. Meg is maradt nagy része. Szép látvány volt az ablakból, de kint már egyáltalán nem tűnt annak. Kavargott a szél, és folyton belefújta az arcunkba. Réka véleménye: "Esik hó. Réka mondja: pfúj!" Tökéletesen egyetértettem.
Végre feltettetük a téli gumikat is, hiszen holnap szükségem lesz rájuk. Megyek iskolába, és igyekszem a lehetőségeket kizárni, hogy bajom essen. Vezettem már télen, de ahhoz kell a minden évi rutin. Nekem ez nem volt meg megint több, mint 2 évig. Bele kell jönnöm megint. Kedvesem meg rallizgatott, és megnyugtatott, hogy nem csúszik. De remek.
Az egészségünk szerencsére ismét a régi. Réka még küzd a náthával, de más baja nincs. Bár este fájlalta kicsit a hasát, de egy masszázs után jobban lett. Mi, többiek pedig határozottan jól vagyunk.
Építettünk hóembert:
-
ladybug
őstag
Réka jól van. Mindent eszik és iszik. Csak a náthával küszködünk még. De aranyos, mert hagyja, hogy kiszívjam az orrát a szerkentyűvel. Az orrcseppre még azt is mondja, hogy vicces volt. Remélem e téren is javulásnak idnul most már.
Alapvetően én is jól vagyok. Reggel és délben nem volt igazán étvágyam, de leerőltettem egy kis ennivalót. Estére pedig már határozottan éhes lettem.
Kedvesem viszont nincs jól. Ő van most abban a fázisban, amelyikben én voltam tegnap. Mindene fáj, alig bír járni, ég a szeme, és fáj a gyomra. Na, igen. Tegnap nem igazán hitte le, hogy milyen érzés - mondta ma nekem. Sajnos most már ő is tudja. De szerencsére hányás már nincs, és eszik is időnként.
Rékát pedig hétfőn délután viszem a bőrgyógyász doktornénihez. Kíváncsi vagyok, mit mond.
Jah, Réka káromkodik. Ma legozott, és nem sikerült neki vmit megépíteni. "Basuss, nem megy, basuss."
Azt tudni kell, hogy nem beszélünk itthon csúnyán. Már Borcsinál is figyeltünk erre, hogy véletlenül se mondjunk ki csúnya szavakat előtte, Rékánál meg már természetes volt, hogy nem beszélünk csúnyán, nem káromkodunk. Férjecském szájából azonban időnként kiszaladnak káromkodások, de sosem a gyerekek felé, hanem csak úgy magában dünnyög. Nos, Réka erre igencsak felfigyelt, és a basszus szót ügyesen el is sajátította, és a szókincsébe szépen beillesztette. Ma a franc szóval is próbálkozott, de szerintem hamarosan fog neki az is menni. -
ladybug
őstag
A tegnapi napunk rettenetes volt, ezért is nem írtam.
Réka hajnali fél 4-kor felébredt, és fél óránként hányt. Én reggelig bírtam, akkor én is hánytam. 9 körül már éreztem magamban anny erőt, hogy elmenjünk az orvoshoz. Se innivaló, se ennivaló nem maradt meg egyikünkben sem, ezért gondoltam, hogy többről van szó, mint egy gyomorrontásról.
Réka falfehér volt, erőtlen, alig tudott mozogni. Folyton ingerelte a hányás. A doktonő ötlete volt, hogy B6 vitamint adjunk neki vénásan. Bár csúnyán hangzik, mégis ez hozta rendbe. Hazaérve 3,5 órát aludt, és mikor felébredt, enni és inni kért. Azóta semmi baja - lekopogom.
Én egész nap szenvedtem. Szédültem, fejem fájt, gyomrom kavargott, és a hasamban úgy éreztem egy nagy darab kő van. Szörnyen éreztem magam. Délután hánytam még egyet, utána pedig le kellett feküdnöm, mert olyan rosszul voltam.
Este szerencsére a lányok hamar elaludtak, így mi is korán lefeküdhettünk. Kellett is ez a sok alvás.
Csak szegény Kedvesemet érte el az éjjel, ami minket. 2 órán át hányt ő is. Ma reggel már egy kis tea megmaradt benne, de visszafeküdt aludni. Remélem ő is hamar jobban lesz.
Mindenesetre ma diéta.
Jah, és kaptam egy újabb telefonszámot. Egy bőrgyógyász és allergológus. Doktornőnk ajánlotta. Mondta vigyük el, hátha ő tud vmi olyat mondani, ami neki nem jutott eszébe. Hátha. Eddig még nem sikerült elérnem, de nem hagyom annyiban.
-
ladybug
őstag
Réka hajnali fél 6-kor felébredt, és félálomban volt kb egy órán keresztül. Folyton vakarózott, és sírdogált. Nagyon sajnáltam szegényt. Bekentem a bőrét, aztán aludtunk még 10 percet, de így is fél 7-kor már ébren voltunk. Jaj, de aludtam volna még.
Jelenleg nagyon fáradt vagyok, emiatt persze ingerült, nyűgös és türelmetlen lettem, és nem szeretek ilyen lenni. Ráadásul Borka is pörgött ezerrel, és mindketten fel-alá rohangáltak a lakásban. Se energiám, se idegem nem volt már most este hozzájuk.
Vmi csalánkiütés is kijött rajta, és az ekcémája is nagyon csúnya, ezért holnap elviszem a doktornőhöz. Megmondom neki, hogy álljunk neki a beígért kezelésnek, aztán meglátjuk mi lesz.
Borka szerencsére jobban lett. A tegnapi csak egyszeri esetnek bizonyult. Ma az étvágya és a kedve is jó volt, úgyhogy holnap irány az ovi.
Én pedig ma minél korábban lefekszem, mert ez a fáradtság nem tesz jót nekem.
-
ladybug
őstag
Esős délelőttünk volt. Boltba mentem, és a lányokkal akartam menni, de közölték velem, hogy ők ugyan ki nem mozdulnak. Ok, akkor hát gyorsan bevásároltam, és jöttem haza.
Készítettünk együtt ebédet. Borcsi sokat segített. Réka pedig eljátszogatott mellettünk. Persze előtte jól teletömte a pocakját tejszínhabbal.
Délután átnéztem még a megmaradt hospitálási anyagomat, és Kedvesem segített képeket szerkeszteni az anatómia jegyzeteimbe. Így már félig meddig készen lettek ezek is. Egy átnézésre kell az adott intézményhez elküldenem, aztán kijavítani.
Borkának eközben nagyon elkezdett fájni a hasa. Szorulásra gyanakodtam, mert már reggel óta mondta, hogy fáj. Se rosszullét, se más tünet. Megmasszíroztam a hasát, és kimentünk az udvarra is levegőzni. Kedvetlen és csendes volt, ráadásul folyton le akart ülni vagy leguggolt vhová. Jobbnak láttam inkább bejönni. Levetkőzött és pillanatok alatt elaludt. Annyira mélyen, hogy Réka rámászott, ébresztgette, de meg se moccant.
Kb negyed órát hagytam pihenni, de fel kellett ébresztenem, mert így este csak 11 felé aludt volna el. Pattogatott kukoricát kért, örültem is, hogy jobban van. Aztán egy óra múlva kihányt majdnem mindent, amit a mai nap folyamán megevett. Hamarosan jobban is lett, és a hasfájás is megszűnt.
Réka náthája is gyorsan javul. Remélem megússzuk a betegségeket. Jövő héten iskolába kell mennem. Nem szeretném, ha betgek lennének, mert akkor nehéz szívvel megyek el.
Csak pár kép, mert olyan szép
:
-
ladybug
őstag
Réka az éjjel jól aludt. Kicsit hortyogot ugyan, de ez érthető. És nagyon muris. Még a hortyogása is aranyos. Egész nap nem volt semmi baja. Az orra ugyan váladékozik, ilyenkor izzítom a porszívót és szívom ki az orrát.
Borka viszont felébredt éjjel, de hamar visszaaltattam. Reggel pedig későn keltek, úgyhogy jól kipihenték magukat.
Délelőtt Clarissaval és az áccsal volt találkánk. A rajzom tetszett neki, el is kérte. Ez alapján készíti el az árajánlatot. Az ács éttermében találkoztunk, ahol ittam egy nagyon finom teát. Ilyen dobozból:
Délután kimentünk kicsit levegőzni, de főleg idebent töltöttük el az időt, mert sokszor esett.
Panka lovagol
Tegnap Panka rámászott a plüsslóra. Többször is kipróbálta ezt a mutatványt. Egyszer lencsevégre is kaptam. -
ladybug
őstag
Nagyon borús reggelre ébredtünk. Úgy szakadt az eső, mintha dézsából öntenék. Kb délután 1-ig esett is megállás nélkül. Semmi kedvem nem volt kimozdulni, de Clarissahoz kellett mennem. Ma a bádogost vittem el hozzá. Megbeszéltünk mindent, egy óra alatt végeztünk is. 11-re itthon voltunk Rékussal, és kényelmesen befejeztem az ebédet.
Réka éjjel többször is felébredt. Kakilnia kellett, vakarózott, és minden baja volt. Amit tudtam, segítettem rajta, de egy jó darabig nyugtalanul aludt. Reggelre nagyon náthás lett.
Spriccelek az orrába orrsprayt, adok neki lándzsás útifüvet, kap C vitamint - bár ezt már egy ideje, és fenistil cseppett a viszketésre, mellette pedig időközönként kiszívom az orrát a porszívóval. Nagyon utálja, de sokat segít neki, és erre ő is rájött. Kicsit étvágytalanabb lett, de sokat iszik, és most ez a fontos.
Délután pedig elmentünk Zalaegerszegre, mert eladtunk egy videókártyahűtőt, és mert Kedvesem már régóta szeretett volna venni a lányoknak a gépükhöz egy hangfalszettet. Nagyon jó áron találtunk is egy kis aranyosat, ami még jól is szól.
Ez az.
Hazaérve szinte azonnal össze is szerelte Párom, a lányok pedig táncikáltak a zenére. -
ladybug
őstag
Elég zsúfolt napom volt. Úgy egybefolynak a történtek, hogy nem is tudom, hol kezdjem el írni.
Reggel minden ok. Szokásos menetben folytak a dolgok. Aztán 9 után elmentem Clarissához. Megmértünk, felmértünk mindent. Majd nekiálltam elkészíteni egy skiccet az ácsnak és kőművesnek. Remélem érthető lesz számukra, mert ennél jobbat sajnos nem tudok. Clarissanak tetszett. Ő azt mondta átlátható, meg hát ő ilyet nem is tudna rajzolni. A biztonság kedvéért a hátlapra lejegyeztem a tennivalókat.
11-re itthon voltam. Szerencsére készítettem már korábban ebédet, így csak melegíteni kellett, és ehettünk. Rékussal játszottunk kicsit, majd lefektettem.
Patrik jött, aztán melegváltásként Mór.
Vacsora együtt - végre egy kis szünet -, aztán este fél 8-kor találka a gázszerelővel, és el Clarissahoz, megmutatni neki a tennivalót. 9 előtt értünk haza.
Ennyi elég is volt mára. Elfáradtam.
-
ladybug
őstag
Tegnap Borka, ahogy hazajött az oviból, emlékezett rá, hogy gyümölcsöt kellett ma vinniük. Nagyon örültem neki, mert amúgy hajlamos elfelejteni mindent, mire átlépi az óvoda kapuját. Úgyhogy gyümölcs elpakol, tettem még csomag zsepit is, meg fogkrémet, mert ezt havonta kell vinni. Időben elindultak Apájával, aztán 10 perc múlva csörög a telefon, hogy pakoljam gyorsan össze a tornazsákot, mert azt is kellett volna hozni. Már hét elején szóltak a gyerekeknek. Jah, hogy Borka elfelejtette...
Khm, khm... A tornazsák az oviba került, Borka pedig megint kapott egy leckét.
A délutánom kicsit sűrűre sikeredett. Clarissa jött, átbeszéltünk dolgokat, intéztünk pár telefonhívást, és megbeszéltük a hétre a terveit, mert szombaton már megy haza. És bizony nem sok időnk van addig. Különösen azért sem, mert azt hitte, hogy ma kedd van.
Aztán Patrikom jött. De ma csak keveset kellett tanulni.
-
ladybug
őstag
Hajnalban először Borka ébredt fel, és jött közénk aludni. Aztán Réka is hívogatott. Visszafektettem, én pedig lefeküdtem Borka ágyába, és aludtam reggelig.
Délelőtt elmentem a doktornőhöz és az óvodavezetőhöz a leellenőrizett hospitálási anyagért, és örültem, mert csak pár kis hibát találtak benne. A nap 2 pozitívuma, hogy mindkettejükkel tegező viszonyba kerültem.
Az oviban találkoztunk Borcsival, épp kint voltak az udvaron. Nagyon örültek egymásnak Rékával, és együtt játszottak egy kicsit.
Miután Réka felébredt, elsétáltunk Borcsiért a néptánc foglalkozásra, és hazajöttünk. Bejött a lakásba a drágám, és lefeküdt. El is aludt. Most pedig itt szenved mellettem, mert nem tud aludni, de semmi máshoz sincs kedve. .....No, lecsukta a szemét. Talán elalszik.
A tanulás persze megint elmaradt.
-
ladybug
őstag
Borka reggel elég későn kelt, és jól aludt az éjjel. Mivel jól érezte magát, megkérdeztem, hogy menjünk-e doktornénihez. Azt mondta nem, így elvitte Kedvesem oviba. Jókedvűen jött haza is, és elmúlt minden panasza.
Réka viszont ma nagyon hisztis volt. És ezt mág elalváskor is folytatta. Aludni sem akart menni, aztán az ágyban fekve kért egy zsebkendőt, és kb 2 percenként belefújva az orrát, és mellékesen tökéletes átéléssel elnyöszörögve, hogy anya
, 20 perc alatt sikerült elaludnia. Én meg már majdnem téptem a hajamat.
De ez a nap is eltelt. Ráadásul rég látott barátaink is meglátogattak minket. Igaz, csak rövid időre, de láttuk őket, és nagyon szép párt alkotnak. Öröm volt látni.
Patrik is jött ma, de szegényre alig jutott időm. Aztán Mór is jött tanulni 5-kor.
Viszont most csend van, és csak az anatómia vár, hogy beleolvassak, de azt hiszem mára (is) kihagyom, mert elég fáradt vagyok.
Borka a szünetben sokat rajzolt. Hosszú idő után megint kis remekműveket készít. Íme:
Borka várja a karácsonyt
Micimackó és barátai
Palota és hintó
Tengeri állatok -
ladybug
őstag
A szünet utolsó reggelén végre a lánykáink is fél 8-kor keltek. Így nekem is volt időm egy kicsit tovább aludni.
Holnap meg ugye óvoda lenne, de úgy döntöttem, hogy nem viszem el Borcsit. Egész nap rekedt volt, és estére köhögni kezdett. Úgyis kell beszélnem a doktornővel, akkor elviszem magammal őt is, és megnézi. Így nyugodtabb leszek, mert amúgy meg semmi komolyabb baja nincs még mindig. Remélem nem is lesz.
Hah, ma volt a búcsú. Mikor odaértünk Réka el is akart rögtön jönni, mert tömeg volt, és mert olyan erővel szólt a lakodalmas zene, hogy megijesztette. De aztán meglátta a pattogatott kukoricás árust, és menten feloldódott. Vettünk is két kis adaggal, és szépen elmajszolták, miközben a sok sátor mellett elhaladva azt nézegettem, hogy vajon a sok bóvli kezül akad-e kevésbé bóvli, amit megvennék nekik. Borkával szerencsém volt, neki könnyen találtunk vásárfiát (egy kistáska), ráadásul még a minősége is elfogadható. Réka egy zenélő táskát nézett ki magának, de szerencsére miután végigpróbálta az összes gombot, letette. Átvonult a kisautó részlegre, és választott egy targoncát magának. Gyorsan meg is vettem neki, aztán mehettünk haza.
-
ladybug
őstag
Délelőtt a semmitevés ment a köbön. Ebédmeghívást kaptunk, így ma nem ment el a főzéssel az időm. Egész napom a lányoké volt.
Borka szerencsére jobban lett, délben kellett csak egy kis gyógyszert kapnia. Berekedt, dél körül a feje fájt, de más panasza nincs. Remélem holnap még jobban lesz, mert hétfőn kezdődik megint az ovi.
Holnap búcsú lesz itt nálunk. Még nem tudom, hogy kimenjek-e, mert nagyon gagyi és drága dolgokat lehet csak venni. De azért meg ki szeretnék, hogy a lányoknak legyen egy kis élmény. Aztán vmi apróságot igazán kaphatnak.
-
ladybug
őstag
Lányok ma este játszottak. Tologatták a babájukat a babakocsiban, aztán időnként felkapták a telefonukat és telefonáltak. Réka egyszercsak rohan be a konyhából a nappaliba, és közben énekli: "Ring, ring, ring, (Nokiám van, és ez a csengőhang van beállítva), - aztán mondja: Rékának csörög telefonja". A füléhez emelte a készüléket, és már mondta is a magáét.
A másik nagy kedvenc játékom, amit Borcsitól lesett el, a hirtelen bújkálós. Következképpen zajlik: Réka játszik elmerülten. Hirtelen meghall vmit.
"- Mi volt ez?
- válasz.....
- Juj, gyorsan el kell tűnnünk!"
És ilyenkor kapja magát, elrohan és elbújik vhová.Borka nem lett jobban sajnos. Voltak pillanata, amikor jól érezte magát, de alapvetően csak feküdt. Délután még aludt is egy órát, ami igazán régen történt meg vele. Adtam neki Algopyrint és vitaminokat, meg persze sok innivalót. Étvágya nem is nagyon volt a Drágámnak. Estére pedig, amit kért, elkészítettem neki. Láza nincs, hőemelkedése is ritkán. Fejfájásra panaszkodik.
Réka pedig 3 órát aludt ebéd után. Hát, igen. Az a reggeli 1/4 7-es kelés elég korai volt.
-
ladybug
őstag
Réka az akarok korszakát éli. "Réka akarni rajzolni."
"-Réka, gyere ki légyszíves az asztal alól.
- Nem akarok!"
És hasonló kijelentések.És énekel a lelkem. Nagyon sok gyerekdalos lemezünk van. Szinte mindig szól vmi a lejátszóban, és pillanatok alatt megjegyzi a szöveget. Az első kedvenc dala az Elvesztettem zsebkendőmet volt kb 2-3 hete. A szövege így hangzott Réka szájából.
"Elvesztettem zsebkendőmet, szidott anyám érte, Anna kakil....". 3 nap kellett folyamatosan javítanunk a szövegét, mire megértette és megjegyezte, hogy "annak, aki"-t kell énekelni. Most a Kisegér, kisegér, a Bújj, bújj, zöld ág, a Pál, Kata, Péter tetszenek neki a legjobban, és a kedvenc körjátéka a Kőketánc, amit 4x egymás után meg kell hallgatnia, és közben a babájával táncol.Borka lelkem estére rosszul érezte magát. Fej-, izület- és vesefájásra panaszkodott. Valószínűnek tartom, hogy megfázott. Adtam neki egy kis Algopyrint. Hőemelkedése is lett, mire ágyba került. Remélem holnapra jobban lesz.
-
ladybug
őstag
A mára tervezett tanulással végeztem. Bár igazából begépeltem az anyagot, aztán kerestem hozzá képeket a netről. Aztán vmikor kinyomtatjuk.
Aztán következhetett egy kis rendrakás a lakásban is, és nem is értem a végére, amikor hazajöttek a lányok és anyáék. Jól érezték magukat, és aludtak is, és szerencsére nem esett, ezért a temetőben sem áztak meg.
Nemrég aludtak el, mert igencsak felpörgött állapotban voltak este. Mostanra sikerült megnyugodniuk.
Jaj, én meg nagyon fáradt vagyok. Ma aztán alvás.
-
ladybug
őstag
Tegnap elmaradt a naplóírás, mert, amint a lányok elaludtak, elmentünk a tescoba bevásárolni. Az akciós katalógusból néztem ki pár dolgot, amire szükségünk volt. Egy-két dolgot nem tudtam csak megvenni, de azok meg nem is voltak olyan fontosak.
Borkának vettünk még egy télikabátot (hosszabbat, mint ami van), egy bakancsot, és mindkettejüknek kesztyűket (300 ft volt darabja). Örültem mindnek és ma reggel ők is.
Ezen kívül még a nagyobb beruházás az energiatakarétkos izzók voltak - kb 9000 ftot hagytunk ott értük, de remélem - az elmondottak alapján -, hogy sokáig fogják bírni.A lányok tegnapi napja elég, hogy is mondjam, idegtépő volt. Fel-alá rohangáltak a lakásban - kimenni sajnos az eső miatt nem tudtunk, folyton kiabáltak vagy sikoltoztak, Réka pedig mindent földhöz vágott. Délután 4-kor már nem bírtam tovább, és kivittem őket az udvarra. Utána szépen lenyugodtak.
Most reggel pedig anyáékkal mentek el Baranyába a rokonokhoz és a temetőbe. Kicsit izgulok értük, megmondom őszintén, mert apa nagyon ritkán vezet, és kiesett a rutinból. De anya szerencsére ott van, ő pedig nagyon tud félni az autóban, úgyhogy biztos mindig rászól apára.
Most pedig nekiesek a dolgomnak, mert van mit gépelnem.
-
ladybug
őstag
Borka nagyon segítőkész volt velem szemben. Az ebéd elkészítésében nagyon sokat segített, és örültem is az együttlétnek. Ő pedig a sikerének.
A saját dolgaival azonban nem foglalkozott. Mindent otthagyott maga után. Nem zavarta, hogy a földön hever vmi. Kicsit lusta a Kincsem, ha a rendrakásról van szó. Ezt még vhogy meg kell tanulnunk.
Kellemes idő lett mára. Délelőtt és délután is elmentünk sétálni. Mogyorót isvittük magunkkal, végre ő is kirohangálta magát. Majd' 2 napig esett egyfolytában.
-
ladybug
őstag
Azt tudtam, hogy nemsokára lesz az óraátállítás, de aztán mégis meglepett egy kicsit, hogy ma reggel volt. Fura lehet, de tényleg így van. Se tvt nem nézek, se a híroldalakat nem olvastam mostanában. Ugye mennyire nem vagyok naprakész? Szörnyű...
A lányok meg tündérek. Pár napja már egyre később keltek fel, mintha érezték volna, hogy vmi készülődik. Bámulatos egyébként. Évről évre megtapasztalom ezt. Mintha vmi belső természeti erő irányítaná őket, hogy mikor is van az téli időszámításra való átállás.
Ma egyébként nyugis napunk volt. Az eső csak esett és esett, megállás nélkül. Mi pedig bent játszottunk egész nap.
-
ladybug
őstag
Réka mostanra lett olyan magas, hogy eléri a kilincsiket. Így minden lehetőséget kihasznál, hogy újonnan szerzett tudományát gyakorolja. Folyton kinyitja a lakásunk ajtaját, és kimegy a kutyákhoz az előtérbe. Ha vki van a fürdőszobában megnézi. Most aztán nincs előtte zárt ajtó. Csak, ha kulccsal zárjuk be.
Ez a szünet megnyugtatta Borcsit. Nyugodtabb lett, és ez az alvásán is látszik. Sokat alszik. Igaz, vannak izgága pillanatai a nap folyamán, de ennyi bőven belefér. Olyankor azonban ki kel őket vinnem az udvarra, ahol aztán tombolhatnak kedvükre.
Réka sem ébred fel hajnalban. Felsír, nyöszörög időnként olyan 5 körül, de aztán fél 8-8-ig fel sem kel.
Így én is ki tudom magam pihenni, főleg, ha időben lefekszem. Viszont a tegnapi filmnézés elhúzódott, ezért csak ma éjjel 1-kor kerültem ágyba. Kicsit fáradt is voltam a mai napon.
-
ladybug
őstag
Reggel fél 8-ig alvás. Mhmm, de jólesett. Lányok is pihentek nyugodtan. Aztán szépen lassan ébredeztünk, és kezdtünk neki a napnak.
Hétvégi hangulatú napunk volt. Hisz itthon volt Borka és Kedvesem is. Beszélgettünk, játszottunk egész nap, és végre elintézünk pár dolgot (házimunka, lakásdíszítés), amire már hetek óta készültünk.
Palacsintanapot tartottunk, így sok gondom a főzéssel sem volt. De most kicsit változtatva a megszokott meneten, palacsintatortát készítettem. Tejszínhabbal nagyon finom volt.
Délután nagyiztak egy kicsit a lurkók, mi pedig kettecskén elmentünk sétálni a kutyákkal.
Hamarosan pedig egy kis kultúrális kikapcsolódás következik, filmet nézünk.
-
ladybug
őstag
1, 5 héitg együtt a család. Borkának őszi szünet lesz az oviban. Kicsit talán lecsillapodik itthon. És Kedvesemnek is lesznek szabad napjai.
Egyébként ma voltam az óvodában. A hospitálásom miatt a vezető óvónővel egyeztettünk pár kérdést. Aztán persze Borcsi csoportjáról is szó esett, és kiderült - amire ezek szerint én is gondoltam -, hogy a gyerekek durvák és flegmák lettek. Idétlenkednek és nem figyelnek a feladatra. Az óvónők ezért változatattak az eddigi nevelési stílusukon - csak amíg szükséges -, hogy a gyerekeknél befejeződjön ez a fajta viselkedés, ami szinte járványként terjed a csoporton végig. Már olyan gyerekekre is érkezett panasz az utóbbi időben, akire eddig nem volt - többek között Borkát is ide sorolta az óvónő.
Mivel nagycsoportos a csapat, és jövőre iskolába mennek, csak egyetlen választása van az óvónőknek. Meg kell regulázni őket. Mert ha nincs munka, akkor nem tudnak haladni, nem tudják az előírt dolgokat megtanítani. Teljesen megértem őket. Ennek így kell lennie. Csak a gyerekek viselik nehezebben, hogy kicsit keményebbek lettek az óvónénik.
Patriknak és Mórnak tartottam ma órát. Ők is csak 1,5 hét múlva jönnek legközelebb.
Hosszúnak tűnik ez a szünet, de lesz egy-két dolgom. Többek között átnézem, és le szeretném már zárni a hospitálásokat. És az anatómiának kellene nekiülnöm, mert meg fogok szakadni, ha egyszerre kell megtanulnom.
-
ladybug
őstag
Borka szívem nagyon ki van készülve lelkileg. Itthon is észrevettem már, de biztos voltam benne, hogy nem családi jellegű a probléma, csak ugye itthon jön ki rajta igazán. Ma aztán kiborult a bili.
Az oviban van gond. Az idei évben nagyon sokan vannak a csoportban - 31 gyerek, köztük 4 új, aki idén csatlakozott a csoporthoz. Szóval a kb 30 nm-es teremben ennyien vannak. Őrült sok. Kevés a hely játszani, együtt lenni a barátoknak, és emiatt feszült, ideges lesz a többség. Megy a gúnyolódás, a piszkálás, a cikizés. Mindenki mindenkit. Borka pedig ezt nehezen viseli, és sajnos verekedéssel akar visszavágni.
És ma miért is ne, nem azt kapták el, akinek járt a szája már jó ideje, hanem azt, aki verekedett. A másik csak ejnye-bejnyét kapott, míg Borcsit megbüntették. Ezzel pedig elég nagy lelki traumát okoztak neki.
Sajnos ez ellen a helyzet ellen nem tudunk tenni. Próbáltam ma többféleképpen is elmagyarázni neki, hogy ignorálja őket. Tudja ő, mert látom rajta, hogy érti mit mondok, de sajnos nehezen kontrollálja a dühét. Ezzel pedig neki kell megbírkóznia, én csak segíteni tudok benne.
A helyzetet egyébként az alábbi monológ tökéletesen jellemzi:
(Borka fekszik ágyban, karjaiban imádott Morzsi plüsskutya)
- Morzsi, holnap eljössz velem, és megmondom az óvónéninek, hogy nem megyek többet oviba. Én ott nem érzem jól magam. .....
- De tudod, mit? Inkább te mondd meg az óvónéninek, hogy nem akarok többe oviba menni. Jó?Arany kincsem. A szívem szakad meg érte. Sírtam én is vele együtt. Ilyen már rég volt.
Nekem viszont sikerült ismét letudnom egy hospitálást. Szerencsére az anyag, amivel előre dolgoztam jónak bizonyult, és elfogadták a védőnők. Együtt pedig kiokoskodtuk a hiányzó részeket. Kipipálva. Ez is kész.
[ Módosította: parandroid ]
-
ladybug
őstag
Dacolva az esővel és jeges széllel délután már kimentünk levegőzni. Mogyoró kutyánk is örült a sétának, de annak még jobban, hogy hamar hazaért, és mehetett be a melegre. Útközben ugyanis bementünk egy kedves baráti családhoz elintézni vmit, de a lányok ott szerettek volna maradni, ezért Mogyorót hazavittem, majd visszamentem értük.
Borcsika megint kikelt magából. Ha vhol vagyunk, illetve, ha hozzánk jön vki, akkor teljesen megkergül. Egyszerűen zavarban van, és mellette meg nagyon örül. Ez a kettő pedig egy olyan egyveleget kever benne, amitől csapongó, rihegő-röhögő lesz, és időnként erőszakos viselkedést produkál. Én ezt nem szeretem.
Ezt leszámítva egész jó napunk volt. Réka is kevesebbet hisztizett, meg vhogy normálisabban is el tudtak játszani egymással.
A malackákat kiengedtük délután a ketrecből. Bogyó nagyon bátran felfedező útra indult, Babóca viszont bekempelt egy sarokba, és nem moccant.
-
ladybug
őstag
Újabb esős, őszi nap. A délelőttöt még csak-csak eltöltöttük, de délutánra már megint tombolhatnékjuk volt. Meg is értem, hisz már nekem is hiányzott egy kis friss levegő, de az eső mellett erős szél is fújt. Így pedig nem volt kedvem kimenni.
A hospitálási anyaggal dolgoztam kicsit, talán sikerült előre is haladnom az egyikben, mert találtam hozzá anyagot a neten. A többit meg csak be kell szerkeszteni. Az anatómiának viszont még nem álltam neki, pedig azt is már lapozgatnom kellene. Iszonyat sok és nehéz anyag. Igaz, azt még jó lenne kideríteni, hogy mentesülök-e ezalól a januári vizsga alól. Legutóbb abban maradtunk, hogy akinek van ilyesmiből vizsgája vagy egészségügyet végzett az mentesül, de kérdés, hogy biztos így van-e. Akkor csak a záróvizsgára kellene erősebben felkészülnöm, most viszont egy lapos átolvasás is elég lenne.
Mjad kiderül remélem 3 hét múlva.
-
ladybug
őstag
Hideg volt, időnk nagy részét idebent töltöttük. Végre felfúrtam az ajtókeretbe a hintagyűrűket is, így a lányok kipróbálhatták. De aztán szerencse, hogy két párat vettem, mert a másodikra is szükség lesz. Mert miért is ne, mindig egyszerre akarnak hintázni. Úgyhogy holnap befúrom azt is.
Borcsi ma egész egyszerűen ki volt kattanva. Folyton feleselt vagy hisztizett, és izgett-mozgott minden helyzetben. Az udvarra nem volt hajlanaó kijönni velünk, csak erős ráhatással. Kint a levegőn jól érezte magát, sokat játszottunk, aztán ahogy bejöttünk, megint kezdődött tovább a szenvedése.
Viszont készítettem képeket róluk:
-
ladybug
őstag
Hoppá, már ilyen késő van? Jól leragadtam a gép előtt. Sorozatoztam. Nagyon régóta nem volt időm filmet nézni, vagy egyáltalán bármi mást nézni. Most pedig olyannyira ittmarasztalt, hogy alig bírtam abbahagyni. .... Mennem kellene tusolni. Tényleg késő van.
Jó napom volt. Olyan igazi jó. Minden klappolt, minden sikerült, minden úgy ment, ahogy terveztem. Nyugodt és türelmes voltam az egész nap során. Régen éreztem már ilyennek magam, és boldog érzés volt, hogy ott lehetek a drágáimnak, hogy teljes odafigyeléssel vagyok irántuk. Mert bizony, megmondom őszintén, az, hogy tanítok, hogy gyerekfelügyelek, és mellette itt volt még a tolmácsolás-ügyintézés is, sok figyelmet, időt és türelmet vett el belőlem. És sajnálom ezt. Most van egy nyugisabb időszakom, és ezt szeretném boldogan és odafigyeléssel tölteni.
Ezért félek a munkától. Félek, mert stresszes leszek, és ez sajnos a gyerekekkel szemben ütközik ki a leghamarabb. Annyira szeretnék mindent 100%-osan csinálni, de úgy érzem egyre képtelenebb vagyok rá. Bűntudatom lesz miatta, hogy ha az elvégezendő dolgokból nem tudok úgy teljesíteni, ahogy szeretnék. Nagyok az elvárásaim? Igen, tudom. Mondták már. Sajnos vagy sem, magammal és másokkal szemben is vannak elvárásaim, amik -az utóbbi időben egyre többször - nem teljesülnek. Sőt, mi több, számomra már elfogadhatatlanok. De igazából nem lep meg, amit tapasztalok.
-
ladybug
őstag
Hideg lett. Olyan igazi hűvös, őszi idő, és megmondom őszintén ezt már nem szeretem. Ráadásul a szél is süvített egész nap, kint se tudtunk sokáig maradni, mert teljesen átfújt minket. Délelőtt elsétáltunk a pékségbe Rékussal. Jól felöltöztettem, de már hazafelé panaszkodott, hogy fázik, és vegyem fel. Meg hát a "kis keze naon fázik"- mondta.
Tegnapelőtt jutottunk végre a szobatisztaságra válás következő szintjére. Minden pisilés és kakilás előtt szól. Nagyon megdicsértem érte, és büszke is magára ilyenkor. Sajnos estére még kell a pelus, de lassan úgy érzem, hogy ha nem lenne rajta, akkor nem is pisilne be. De mivel ott van, így nem veszi a fáradtságot, hanem becsurgatja. Hm, hm.... Még adok neki pár hetet, aztán meglátjuk.
5-kor néptáncos szülői értekezlet volt. Örültem neki, mert legalább beszélhettem személyesen is a tanár úrral, és kiderült, hogy Borcsi rendesen dolgozik az órán, csak a tanár úr nem tűri a beszélgetést. Hát, igen. Borka lányom, meg nem tudja befogni a száját. Nos, ezt meg fogja hamarosan tanulni, mert nemcsak én leszek az, aki morog érte, hanem a tanár úr is.
Emellett még sok mindenről esett szó. Szeptemberben került ide a tanár bácsi, és szerencsére magával hozta a lelkesedést, a tenni akarást, ami igencsak hiányzott. Több csoportot is tanít itt Zalában, és az igényességre teszi a hangsúlyt. Nagyon profi nemcsak táncban, hanem a szervezkedésben is. Táborokat akar szervezni. Évvégi "vizsgákat" szeretne rendezni. Minél több mindenbe szeretné bevonni a szülőket is. Ma pl szülői közösségi tagokat választottunk, és bár én nem jelentkeztem, de tagja lettem, mert bevontak. Igazából nem zavar, csak félek tőle, mert nem tudom mi vár rám, mit várnak ettől. Mindenesetre lelkes vagyok, mert szeretném, ha Borka jól érezné itt magát, és lelkesen csinálná a táncot. Bár tavaly óta több lelkesedést látok benne. A lényeg, hogy ha rajtam látja, hogy akarok, akkor talán ő is átveszi ezt a mentalitást.
-
ladybug
őstag
Réka délelőtt a fürdőben volt anyáékkal. Én pedig nekiveselkedtem a fáradtságos, hosszú ideig tartó ablakpucolásba. Az 5 duplaablakból 2 óra leforgása alatt sikerült 4-et megtisztítanom, és még a függönyöket is tisztára mosva visszarakhattam a karnisra. Holnap pedig már csak eggyel kell szenvednem, és a sok kis ablakból álló bejárati ajtónkkal. Akkor végre szép tiszta lesz minden ablak.
Ennek örömére 1 körül elkezdett esni az eső.
Délután Patriknak és Mórnak is megtartottam az órát, és aztán együtt örültünk a hosszú szünetnek. Nekik és nekem is lesz végre egy kis szabadidőm.
Réka nagyot aludt ebéd után. Sony is mellette találta meg a legideálisabb helyet a pihenésre - amíg kint süvít a szél, és csapkodja az esőcseppeket, addig ő bent pihen a finom, meleg lakásban.
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
Réka meglepően sokáig aludt ma reggel. Már majd' 1 hete éjjelente felébredt, és reggel már fél 7-kor ébren volt. Ma viszont fél 8 után kelt, igaz 5-kor felébredt, de hamar visszaaludt.
Nyugis nap volt a mai, és alig volt dolgom. Réka azonban ezt a keveset is nehezen hagyta, hogy elvégezzem, mert folyton azt szeretné, hogy vele foglalkozzak. Így viszont elég körülményes ebédet készíteni. De aztán csak találok neki vmi nézni- vagy játszanivalót. És akkor lesz 3-4 percem arra, hogy gyorsan elvégezzem a legszükségesebb részeket. A legjobb, ha már tudok neki kicsit ennni adni, mert az evéssel elfoglalja magát. Imádja a hasát, és érdekes, hogy miket eszik meg szívesen. Tegnap pl petrezselyemmártást készítettem. Nagyon jóízűen megette krumplival. Ma hagymalevest főztem. Sajttal és pirítóssal ebből is megevett egy nagy tányérral. Aztán még egy kis lángost is.
A hideg ételekkel nem tud mit kezdeni. Szendvicseket, májkrémes vagy lekváros kenyeret meg sem eszik. Egyszerűen nem szereti őket. Egyébként Borka és Kedvesem is ilyen, ezért sokszor bajban vagyok, mit is főzzek, amiből marad is, vagy kicsit átvariálva vacsora készíthető belőle.
-
ladybug
őstag
Ma egy kimondottan nyugodt nap volt. Takarítottam, boltban voltunk, főztem és volt fél órám leülni. Szóval minden szupi.....lett volna, ha Réka is így akarta volna.
De ő vmilyen oknál fogva nem akarta. Dobálta a játékait. Ha fel akartam vetetni vele, csak nézett rám és vigyorgott. Ide-oda fetrengett a földön. Közben rugdalt mindent, ami a közelében volt. Az összes állatot szekírozta. És még sorolhatnám, de most nem jut eszembe több.
Szerencsére délutánra megnyugodott, úgyhogy nem volt gond vele. Viszont hazajött 3 körül a másik díszpintyem, aki közölte, hogy a néptáncon rendetlenkedett, és mérges lett rá a tanító bácsi. Ezt perzse mosolyogva, mintha mi sem lenne természetesebb, előadta. Mivel ez már a második eset volt, én nem találtam olyan viccesnek, ezért elbeszélgettem a kisasszonnyal, hogy nem így kellene viselkednie. Pénteken amúgy is szülői lesz, így legalább hallom a másik oldal véleményét is.
-
ladybug
őstag
Réka ekcémája kezd megint erősebben jelentkezni. A hasán, a hátán és a térdhajlatában is megjelentek már a foltocskák. A doktornővel abban maradtunk, hogy ha kicsit csúnyább a szokásosnál, akkor vigyem el, megnézi, és elkedzjük kezelni vmi homeopátiás szerrel. Nos, akkor azt hiszem itt az idő, hogy a héten elmenjünk.
A védőnőkhöz is el kellene mennem, hisz az ottani hospitálás még nincs befejezve. Pedig ha az is meglenne, akkor dolgozhatnék itthon, és meg tudnék ezalatt az 1 hónap alatt sok mindent csinálni, ami a sulival kapcsolatos. Tudom, csak elhatározás kérdése. Igen az. De most úgy élvezem, hogy végre megint nyugodt napjaim vannak, és nem sok kedvem van itthonról elrohangálni, aztán hazajönni, és itthon is ide-oda kapkodni. Mert ugye folyton van házimunka, ami ugyan megvár, de felgyülemlett állapotban még fárasztóbb elvégezni. Meg hát Patrik is jön minden nap, Mór is 2x jön a héten. Tehát alapaból sem unatkozom, és most vhogy örülök, hogy csak ezek vannak, és nem kell plusz időt fordítani az iskolára. De csak 2-3 napot adhatok magamnak, mert tényleg urrá lesz rajtam a lustaság, és akkor még nehezebben látok neki a papírügyeknek.
-
ladybug
őstag
Borka ma hisztis volt, és nyüglődött. A délelőttje tiszta szenvedésből állt. Délutánra már kicsit összeszedte magát.
Viszont szép, őszi idő volt egész nap, és igyekeztem minden lehetőséget megragadni arra, hogy kint legyünk az udvaron. Délután találkoztunk a szomszéd kislánnyal. Kihívta borkát játszani. Mondtam ok, de be nem mehet hozzájuk. Ki tudja, hogy mikor harapná őt is meg a kisöccse? Fő az óvatosság. Aranyosan játszogattak kint, és érdeklődött mi van Rékával. (Jé, hogy ez az anyjának eszébe sem jut.) Mondtam neki, hogy nagyon sebes az arca, és gyógyulgat a sebe. És megkérdeztem tőle, hogy az ő sebei meddig szoktak gyógyulni, ha az öccse megharapja. A kislány felhúzta mindkét pulóverujját - ott 3-4 harapásnyomot számoltam össze, és az arcán is volt egy. Sajnáltam szegényt. Mondta, hogy ezek már 1 hetesek, és bizony lassan gyógyul. ... Igen, tudom. Nos, Rékáé is így fog.
Aztán megjelent anyuka a kisöccsel, és jobbnak láttam behozni Rékát az udvarra.
Képeket is készítettem ma, mert bizony mostanság nem sok időm volt fényképezni.
-
ladybug
őstag
Reggel korán felkeltünk, mert a reluxások 8-ra ígérkeztek. Semmibe nem akartam belefogni, ezért csak vegetáltunk egy ideig. Aztán meguntam a várakozást, és végeztem a kis dolgaimat. Lányok közben játszogattak. 9 után vágre megérkeztek, és felrakták percek alatt a fürdőszobai és a hálószobai reluxákat. Az egyik hálószobaival vmi gond van, amit itt helyben elég hosszú ideig tartott volna megjavítani, ezért visszavitték a gyárba, és jövő héten hozzák újra felszerelni. Jól mutatnak egyébként.
Egész nap nagy szél fújt, de ki kellett menjek a gyerekekkel, mert idebent már nem bírtak magukkal. Alapvetően nem volt hideg, csak erősen fújt a szél.
A malackákat ma sokkterápiáztuk. Takarítás után nem tettem vissza a ketrecükbe az odujukat, így kénytelenek voltak elfogadni a simogatást, a nézegetést, a hangok elől pedig megintcsak nem volt hová bújni. Estére már egész jól elviseltek minket. Azt is meg tudtam nézni, hogy melyik a fiú. A barna foltos Bogyó, a fiú. A fekete-fehér mintás pedig Babóca, a lány. Borka is nagyon élvezte, hogy ennyit foglalkozhat velük. Fésülgette és simogatta őket minden mennyiségben.
Borka és Zeusz "szerelmeskednek"
Így néz ki nálunk egy ebédkészítés, amikor előkészítem a húst.
-
ladybug
őstag
2x ment el a hozzászólás.
-
ladybug
őstag
Dühös, ingerült, szomorú vagyok, és aggódom.
A szomszéd kisfiú megharapta Réka arcát. Az egész egy ölelésnek indult, aztán leteperte a földre, magához szorította, hogy ne tudjon szabadulni, és megharapta. Hogy teljes erejéből-e azt nem tudom, de ez is épp elég nagy sérülést okozott. Megmondom őszintén attól féltem, hogy kiharap egy darabot az arcából. Azt mondjátok, butaság, ne is gondoljak ilyet. Pedig higgyétek el nekem, van ennyire agresszív. Sajnos. Ezek után nem fogom Réka közelébe engedni, és hogy megharagszik-e érte az anyukája, az sem érdekel.
Egyidősek egyébként Rékával. Egy kezelhetetlen, szófogadatlan, kiszámíthatatlan kisfiú. Anyuka reakciója persze mindig csak annyi, hogy "Ez egy égető!". Persze se következetesség, se tudatosság nincs a nevelésében. Gyakorlatilag a kisfiú azt tesz a családdal, amit akar. Anyukát semmibe veszi, a nővérét pedig úgy kínozhatja, ahogy neki tetszik, mert semmi következménye nincs a gonosztetteinek. Fél éves kora óta tépi és harapdálja a nővérét. Rendszeresen borogatják a kislány sebeit, mert a teste bármely részét megharapta már az öccse. És nem csak felületesen, hanem heg is maradt. Rékát is megharapta már korábban, de akkor még tényleg kicsi volt, és azt hittem, hogy ez csak hirtelen jött nála. Többször fel is lökte már, és megtépte a haját, de ez az első olyan komolyabb sérülés, amire már azt mondom, hogy nincs pardon. Közveszélyes a kisfiú, és ezt nem lehet semmibe venni. Az, hogy otthon mit csinál, nem érdekel. De ha az én gyerekemet bántja, az már rám is tartozik. Őszintén szólva pszichológiai tanácsadásra szorulna, de kételyeim vannak afelől, hogy elvinnék-e. Anyuka ugyanis hajlamos szemellenzős módon viselkedni, ha a gyerekeiről van szó. Mintha vmi mintapéldányok és tökéletesek lennének.
Szóval az biztos, hogy Réka közelébe nem engedem, mert felpofozom, ha még egyszer bántja.
Hogy lehet egy 20 hónapos kisgyerek ilyen agresszív? Hogy történhet meg az ilyen? És az anya miért áll szótlanul, és tesz úgy, mintha ez természetes lenne??? Szörnyű.
-
ladybug
őstag
Borcsikámnak ma végezték el az iskolaérettségi vizsgálatot. A baj csak az volt, hogy már pár hete ezen stresszeltek a gyerekek. Az óvónők előttük beszéltek erről velünk is, velük is, és egymás között is. Mivel ők nagyok, vmennyire tudatában is voltak azzal, hogy ez egy fontos esemény. Ahogyan Borka is. Ráadásul egy vadidegen hölgy vezette a vizsgálatot, aki bár nagyon kedves volt, de egy ismeretlen személy Borcsi szemében. Innentől kezdve pedig már meg is bukott a dolog. Ideges és feszült volt, és zavarban érezte magát. Így az eredmény sem olyan lett, amiket ő valóban tud teljesíteni. Ezért nem is foglalkoztam vele igazán. A lényeg, hogy a fontos kérdésekre tudott válaszolni, minden feladatot jól megoldott, csak némelyiket kisebb hibával. Büszke vagyok rá, mert tudom, hogy mekkora stressz volt ez neki. Okos, ügyes kislány, aki az iskolában is meg fogja állni a helyét, mert az óvónőktől sorra kapom a dícséreteket róla. Nekem ez a fontos.
Rékáért viszont aggódom. 2-3 napja nem alszik rendesen. Az elalvás is nehézkes, és az alvásmennyiség kevés. Éjjelente felébred, és reggel már korán fent van, viszont délután max. egy órát alszik. Enni sem eszik rendesen. Finyákol is, nem kíván olyan ételeket, amelyeket korábban szívesen megevett. Vmi van vele, de még nem tudom mi. A fogára gyanakszom, mert akkor szokott nyűgösebb, fáradtabb és étvágytalanabb lenni. Remélem igazam lesz.
-
ladybug
őstag
Réka ma sorra olyan dolgokat tett, amiért okkal lehetek rá büszke. Először is: reggel úgy kelt fel, hogy száraz volt a pelusa (éjjelre adok rá, mert még bepisil). Aztán egész nap nem folyt be neki. Ebéd után pedig teljesen egyedül aludt el. - Még javában az ebédkészítésben szorgoskodtam, amikor is ő már megebédelt, és közölte, hogy megy aludni. Nem tudtam otthagyni a munkát, ezért mondtam neki, hogy menjen be a szobába, hamarosan utánamegyek. Mire 5 perc múlva bementem, ott feküdt a két babájával a kezében, és édesdeden aludt. Édes, kicsi manóm.
Este a kutyát és macskát vittük oltani. Hát Mogyoró micsoda hisztit csapott.
Elég sokan voltak előttünk, de úgy döntöttünk, maradunk, mert holnap sem lesznek kevesebben. Sok kutya várakozott a gazdájával, szépen csendben. Mogyoró pedig. Ült és vinyogott, tutult, és nyüszített, meg sírt. Szóval rettenetesen hangos volt. Utálja az egyhelybenállást. Elengedni sem tudtuk, mert a környék tele volt kutyákkal. Így hát vártuk, hogy abbahagyja. De hiába. Mindenesetre az oltást megkapta, és rohanhatott haza Kedvesemmel, mialatt én még megvizsgáltattam, és beoltattam Sonyt.
-
ladybug
őstag
Ma reggel megint volt egy futásom. Először is a doktornőhöz kellett bemennem. Volt még a hospitálás miatt pár elmaradt kérdés, amire volt olyan kedves és megírta a választ. Hálás köszönet érte. Már csak a gépre kellene felvinnem. Kicsit hamarabb végeztünk, mint gondoltam, és a cukrászda még enm volt nyitva, hogy Borcsi tortáját elhozhassam, és bevigyem az oviba. Ezért elmentem a boltba üditőt venni, de még mindig csak fél 9 volt. Aztán szerencsére összetalálkoztam egy barátnőmmel, és vele beszélgettünk negyed órát. Még mindig csak 3/4 9. No, akkor el a művelődési házba, mert Borkának ki kell fizetni a néptánc és dráma szakkörök tandíját is. De a műv.ház nem volt nyitva. Na, itt már utáltam az egészet, éppen ezért azt gondoltam, hogy most megérdemlek egy kapucsínót, és beültem a pékségünkbe kávézni. Jaj, de jól esett. És végre 9 lett, mentem a tortáért, aztán bevittem az oviba, és végre hazamehettem.
Nagyon kellemes idő volt, ezért Rékussal játszottunk az udvaron 11-ig, majd irány a palacsintasütés. Rögtön meg is evett hármat. Meg is lepett ez a nagy mennyiség. Aztán aludni akart, és lefektettem.
Tegnap és ma éjjel felébredt 2 óra körül. Viszonylag hamar visszaaludt, de az alvását így is megkavarta. Hamar fáradt lett délelőtt. Vajon mi lehet az oka az éjjeli ébredéseknek?
Délután Patrik jött, 5-kor vitték el. És aztán innentől beindult megint az estém. Clarissához vittük el (Párocskám is eljött velem) a villanyszerelőt és a "kerítéskészítőt". Megszemléltek, megmértek és felírtak mindent, a többi dolgot később tárgyaljuk meg. Aztán a kerítéskészítő mester elkottyintotta, hogy van egy öröklött, eladó háza, ami rögtön érdekelte is Clarissát, így elmentünk azt is megnézni. 7-kor végre otthon voltunk.
Vacsi, fürdés, alcsi. Jó éjt.
-
ladybug
őstag
Ma takarítás volt soron. A hétvégi gyerekmennyiség koszban is megtette hatását. Így 2 nap alatt annyi termelődött, mint amennyi egy héten szokott. Réka aranyosan játszogatott mellettem, segített mindenben.
Utána bevásárlás. Ismét szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy drágult a tej, méghozzá 30 ft-al. Ezt azonban még korán észrevettem. Nem úgy a lisztáremelést, amikoris már egy hónapja drágább volt a liszt, és én elég későn döbbentem rá. No, de hát mit lehet csinálni. Enni kell, venni kell, menni kell.
Aztán délelőtt csak élveztük a szép időt. Réka hamar elaludt, de nem volt időm pihenni. Megérkezett Clarissa. Mivel dél elmúlt, és még én sem ettem, meginvitáltam egy ebédre. Persze közben beszélgettünk is sokat.
3 után megjött Patrik. Ma csak lábat lógattunk, mert nem volt tanulnivaló. Holnap viszont német óra.
5-kor pedig Mórnak tartottam egy német órát. Egész jól lehetne vele haladni, ha nem kalandozna el folyton a gondolata.
6 után végre szabad voltam. Megetettem az én drága családkámat, aztán kezdhettük is a fürdést a lányokkal, mert hajat kellett mosni. Utána pedig irány aludni.
Sikerült a malackákról képet készítenem:
Egyik malacka -
ladybug
őstag
Borcsi születésnapozását nem így képzeltem, és Borka sem. Hogy itt volt ez a két gyermek teljesen megszűnt a nyugalom és rend. Folyton unatkoztak vagy pörögtök. Vhogy köztes állapot nemigen volt. Ez akkor ütközött ki a gyerekeinken, miután elmentek az unokatesók. Az egész napi "stressz" Borcsinál sírás formájában jött elő, Réka pedig dobálózott, durván viselkedett.
De a tortázás volt. Ajándékoknak nagyon örült, és ez a lényeg. Még ebéd előtt megkapta a malackákat. Bogyó (fiú) és Babóca (lány) lett a nevük. Azt még nem sikerült megállapítani, hogy melyik-melyik, mert még nagyon félnek tőlünk, és folyton az odujukban tanyáznak. Azt ugye meg végképp nem engedik, hogy megsimogassuk őket. Esznek rendesen, alapvetően jól érzik magukat. Úgyhogy csak türelmesen kell várni, hogy megszokjanak minket. Emiatt képek sem készültek még róluk.
Most pedig végre nyugi van, és ez nagyon jó.
Borka 6 éves.
-
ladybug
őstag
Reggel már 6-kor fent voltam. Nem tudtam aludni. Mire elrendeztem a kis családkám reggelijeit, a magam szendvicseit és szedtem terményeket a kertben, felébredtek az én drága manóim. Apa szépen lefoglalta őket, ezalatt pedig elosontam itthonról.
A dolgozatot rögtön az óra elején megírtuk, és annyit lehetett puskázni, amennyit nem szégyelltünk. A dolgozat simán ment, és meg is tudtam volna írni a saját fejemből, de biztosabb voltam, hogy belekukkanthattam a jegyzeteimbe.
Aztán terménykészítés következett. Egy tetszőleges kompozíciót kellett alkotni. Lehetett asztali álló, asztali fekvő, fali vagy akármi más. Sok szép művet kreáltunk, holnap teszek is be képeket, amiket a telefonommal készítettem. Úgyhogy a minőség olyan, amilyen. A kreálmányainkat egyébként az iskola díszítésére fogják felhasználni. Heh, ingyen munka....
Aztán 1,5 órán keresztül hallgattuk a kis energikus, fiatal tanár bácsink magyarázatait a majd jövendőben megszerezhető tételeinkről. És ugyan kit érdekelt a szövegelése, amikor fáradtak voltunk, amikor úgyis megkapjuk az anyagot, amikor úgyis elegünk volt már a mai napból? Igen, nem sok mindenkit. Így 2 órakor már alig vártuk, hogy hazamehessünk. Rajtunk kívül nem volt ismételten senki a suliban, tehát ismét elmondhatjuk, hogy minket nagyon szeretnek kínozni ezzel a szombati nappal vagy mi vagyunk túlzottan megalkuvók.
3-kor végre hazaérkeztem, és nagy "örömömre" (
) itt voltak bátyámék a két gyermekükkel. Akik igen, szintén rám maradtak megint. Van is velük gondom rendesen. Szemtelenek, lusták, flegmák. De aztán nem hagyom magam, rájuk szólok időnként és megrendezem őket. Viszont attól, hogy örökösen ellenőrizni kell őket, teljesen kifárasztanak. Így már alig várom a holnapi napot, amikor - ki tudja mikor?
- végre mi lehetünk, és pihenhetek úgy, mintha hétvége lenne.
-
ladybug
őstag
Tíz óra, végeztem a tanulással, és már csak reménykedni tudok benne, hogy vmi meg is marad az olvasottakból. A biztonság kedvéért írtam egy kis puskát, de csak tényleg azokat jegyeztem fel, amit igen nehezen jegyeztem meg. Kis gyomorgöcs van bennem. Minden dolgozat, felelet vagy nagyobb esemény előtt ez van velem....
Szóval ma suli volt. Egész nap írtunk, mint a güzü. Funkcionális anatómia óránk volt, és tényleg rengeteget írtunk. Kb a felét nem értem, idegen, latin kifejezések, amelyeket be is kell magolni. Tanárnő szerint csak a lényeget tanuljuk. Szerintem azonban ez már túltesz ezen. Olyan egészségügyi kifejezéseket írtunk le, amelyeket fogalmam sincs, hogy miért kell majd megtanulnom? Egy bölcsödei gondozónak?? Főiskolán is tanultunk anatómiát, és ott tényleg a lényeget tanultuk. Most miért kell ennyire részletesen? Fene se érti.
Holnap pedig korán kelés. Vizuális nevelés lesz + egy nyelvművelés dolgozat közben. Reggel még terménygyűjtést is kell végezzek, mert alapanyag híján nem fogok tudni kompozíciót alkotni.
Most pedig alvás, mert reggel korán kell kelni.
-
ladybug
őstag
Délelőtt próbáltam magam utolérni a házimunkával. A takarítás nagy része megtörtént, már csak a fúrdőszoba van vissza. De hát megvár minden. Réka nagyon kooperatív volt a vasalás során is. Aranyosan kirakózott és játszott mellettem. Néha igényelt csak segítséget. Aztán irány a bevásárlás.
Hazafelé pedig jött a telefon az ácstól, hogy most ráér, tudnánk-e találkozni a német hölgy házánál. Miután Clarissat is összeszedtem, elindultunk a házhoz. Kb 1 órás tárgyalás és szemrevételezés után az ács elköszönt, hogy készít egy kalkulációt, amit Clarissa vagy elfogad, vagy nem. Én pedig jöhettem haza.
Kedvesem már itthon várt, és még ebédem sem volt. Szerencsére a tegnapi gombakészítésből főztem egy gombapaprikást, úgyhogy gyorsan főztem mellé galuskát, kb 20 percem volt rá. Párocskám befalta, aztán ment vissza dolgozni, én pedig takarítottam az ebéd utáni romokat, majd tanultam egy kicsit.
Délután jött Patrik és Mór. Mindkettejüknek feladatsort készítettem, majd nekiláttam a további "bogyózásnak". Íme a végeredmény:
Hát, olyan amilyen. Mára teljesen elegem lett belőle.
Mór fél 7-kor ment el. Ekkor vacsorakészítés, és rendrakás. Majd fürdetés és altatás. Huh, vége is a napnak, de még tanulnom kell.
-
ladybug
őstag
Kezdek kidőlni. Nappal még bírom a strapát, de estére már kifulladok. Vagyis ahogy a lányok elalszanak, én is kikapcsolom magam.
Délelőtt gombapucolással voltam elfoglalva. Kaptunk ismerősünktől 1 nagy reklámszatyor gombát. No, ezt kellett megtisztítani, és leforrázni. Kb a 2/3-ával végeztem is, a többire már nem volt ingerenciám. Betettem a hűtőbe, pedig azt is el kellene készíteni.
Aztán a nap hátralevő részében a 2 héttel ezelőtti szombati hiányzásomat pótolgattam. tanárbácsi ugyanis ki adta ukázba, hogy aki nem volt ott, annak is be kell mutatni a művet. Egy A3-as méretű kartonpapírra egy kompozíciót kell kreálni, amit kreppapírból gömbölyített golyócskákkal kell kirakni. Na, és nem csak a tárgyakat, hanem az egész felületet. Kb 5 órát dolgoztam vele úgy, hogy anyáék és Borcsi is segített gömbölygetni. A háttér még visszavan, azt holnap fejezem be.
A tanulásra már nem jutott időm, arra még szánok 1 órát, aztán holnap gőzerővel olvasás és lehetőleg megértés is. Megyek is, aztán 3 nap múlva már szabadabb leszek remélem, mert már mindenki hiányol.
-
ladybug
őstag
Jaj, de késő van már a fejemnek. Párszor már elbóbiskoltam Réka mellett, mikor elaludt.
Délelőtt szbad voltam. Rékával sétálgattunk, bevásároltunk, és itthon rendezgettem kicsit a dolgokat, mert igencsak le vagyok maradva házimunkaügyileg. Sajnos sokkal előbbre nem sikerült jutnom, de legalább elkezdtem.
Délután pedig volt megint elfoglaltságom. Patrik jött, majd tolmácskodni mentem megint. Aztán Keszthelyre kellett a nőgyógyászhoz mennem, onnan pedig hazafelé kolléganőmhöz léptem be, hogy a múltkori alkalommal, amikor nem tudtam elmenni az iskolába, az anyagokat odaadja. És végre indultunk haza.
Lányok már vártak minket, és angyon örültek nekünk. Aztán hamarosan mentek is aludni.
Én is ezt teszem, mert párszor elbóbiskoltam én is ezalatt az 5 perc alatt, mióta írok. Jó éjt.
-
ladybug
őstag
Réka 6-kor kelt, de még kicsit magam mellé fektettem. Aztán fél 7-kor felkeltünk mi is. Borkát sem kellett kelteni, ébredt magától.
Délelőtt a védőnőknél voltam. Megnéztem a tanácsadói orvosi vizsgálatok nagy részét. lejegyzeteltem, és fél 10-re már otthon is voltam. Még ebédet készíteni is jutott időm. Réka viszont már 11 felé nagyon álmos volt, ezért megetettem, és mentünk aludni.
Borka pedig egyedül jött haza az oviból. Írtam egy meghatalmazást az óvónőknek, hogy elengedhetik. És ő szépen jött is haza a szomszéd kislánnyal együtt. Kényelmesen, fegyelmezetten sétálva, mint a nagyok. Nagyon büszke vagyok rá. 3 perc ide az ovi, és szinte alig van forgalom az utcákon, mégis nagy szó ez, hogy egyedül teszi meg ezt az utat.
A délután kicsit mozgalmasabb volt. Jött Patrik, megcsináltuk a háziját, aztán játszottak még a lurkók egy kicsit. Majd Borcsiért jött egy csoporttársa, és elment hozzájuk 1,5 órára. Patrikért jöttek közben, aztán 5-kor megérkezett az új tanítványom, Mór is, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot. Szorgalmas kissrác, de mellette még meg van benne a tinis bohóság is. Mielőtt elment, kérte, hogy hadd játszon Mogyoróval 10-15 percet.
És végre szabad voltam. Sétáltunk Mogyival, Borkát is hazahoztuk, és visszazökkentünk a megszokott menetrendünkbe.
Rékának megint egy hisztis korszaka kezdődött. Oda kell figyelni rá, mert a kis manó nagyon tudatosan cselekszik mindenben. Pl, ha nem tetszik neki vmi, amit mondunk, akkor buta anya, buta apa van. A következő lépés pedig a toporzékolás és teli szájjal üvöltés. Kicsit többet volt az utóbbi időben anyáékkal, és ez is rányomta a bélyegét a viselkedésére. Tudom ugyanis, hogy anya nem tud neki nemet mondani, és bizony ez nem jó. Szóltam is neki, hogy próbáljon meg kicsit keményebb lenni vele.
-
ladybug
őstag
A mai reggel korán indult. Párom fejfájása miatt már hajnalban felébredt, a lányok és én pedig fél 7 körül keltünk. Nekem kellett is ez a korai ébredés, mert sok dolgom volt, amit fél 9-ig el akartam intézni. Sikerült is.
Fél 9-kor pedig mentem tolmácskodni. Féltem, hogy kiestem a gyakorlatból. Elég régen beszéltem már huzamosabb ideig németül, és azt hittem leblokkolok. De szerencsére nem. Hasonlóan éreztem magam, mint amikor hosszú idő után elkezdek úszni vagy bickilizni. Nem lehet elfelejteni... Voltak szavak, kifejezések, amik elsőre nem ugrottak be, ezért át kellett fogalmaznom a mondandómat. 1, 5 órát beszélgettünk, közben a szakember is megérkezett, akinek tolmácsolnom kellett a hölgy kéréseit. Ment minden, mint a karikacsapás.
Jól kijöttünk egymással, és megkért, hogy amíg itt lesz Magyarországon 1,5 hétig, a segítségére lennék-e. Igent mondtam, mert jól jön most az a kis pénz, amit ezért a kis plusz időtöltésért kapok. Meg hát gyakorlásnak sem utolsó.
Délután pedig jelentkezet egy hölgy, akinek a fiát kellene korrepetálnom németre. Eljöttek, megbeszéltük a részleteket, és holnap 5-kor kezdjük is az első órát.
Nagy a nyüzsgés. Fel is kellett írjam, hogy mik a tenedőim, mert most olyan sok lesz a héten. Ráadásul holnap és csütörtök délelőtt a védőnőkhöz kell mennem gyakorlatra, meg persze jön Patrik is csütörtökig minden délután. Megint nem fogok unatkozni. Mindezek mellett persze a tanulásra is kellene szánni egy kis időt, és persze a lányokkal is együtt lenni, amikor csak tudok. Ahh, nem egyszerű. De vhogy most tetszik ez a pörgés. Az eddigi kis nyugis napokból dolgozó, energikus napok lettek.
-
ladybug
őstag
Az éjjel rosszul aludtam. Rosszat álmodtam, és emiatt sokszor felébredtem. Nem is tudtam kipihenni magam rendesen. Lányok viszont későn keltek, negyed 8-kor ébredtek.
Borcsiban ma egész nap a kisördög bújkált, és délutánra már nagyon szomorú és ingerült voltam miatta. Folyton piszkálta Rékát, nyafogott, nem figyelt rám, ha hozzá beszéltem. Sőt, kaján vigyort jelent meg az arcán, ha szembesítettem vmi rendetlenkedése miatt. Szóval nagyon bántott, hogy ilyen volt. Próbáltam vele beszélni, de nem volt semmi mondanivalója.
Estére szerencsére lecsillapodott, és nyugodt volt. Réka alszik el nehezen napok óta. Hiába fáradt, sokáig dobálja magát az ágyon, rugdos, ütöget a kezével vmit.
Ékes bizonyíték a tegnap leírtakra.
-
ladybug
őstag
Nemrég értünk haza a tecsóból. Borkának mentünk szülinapi ajándékot venni, meg persze az akcijók is kérették magukat megvételre. Mosópor+öblítő, lekvár (most csak ennyi), WC papír (kihagyhatatlan ajánlat) és még sorolhatnám. Alapvetően semmi fölöslegeset nem vettünk, és még a gyermek is kapott ajándékot - egy trambulint. Babát szerettem volna, de még a mi kis játékboltunkban is nagyobb kínálat van babák terén, így kap majd karácsonyra egyet.
Én meg késeket kaptam, amire már nagy szükségem volt.
Zúg a jobb fülem. Vagyis nem is igazán tudom megfogalmazni, hogy mit csinál. Tompa zúgás, meg mintha lüktetne. Akkor hallom csak, ha csend van körülöttem, és akkor bizony elég zavaró. Sosem éreztem még ehhez hasonlót, és most sem tudom, hogy mitől jöhetett elő. Remélem holnapra elmúlik.
Rékával ma sokat játszottunk. Főleg kirakókat, mert mostanában ezek érdeklik. És milyen ügyes benne. Még a hét elején oda kellett neki adni a darabokat, és mutatni, hogy hol a helye. Ma viszont már ő tette a helyére, megkereste az összeillőket Ez a kedvence, de ezt is szereti. Ajánlom egyébként a sorozatot minden kisgyermekes szülő figyelmébe, mert amellett, hogy rendkívüli oktatójelleggel bír, még a minősége is kiváló. (ez itt a reklám helye)
Borkának pedig mozog a 4.foga.
És most alvás. Jó éjt.
-
ladybug
őstag
Fél 7 lett az időpont, amikor kelünk, és akkor mindent el tudok rendezni, mire a lányok felébrednek. Muszáj volt, mert így kiküszöbölhető, hogy elkéssünk az oviból. Mert ugye, most Borcsihoz kell alkalmazkodni, hisz ő jár "munkába", ahová időben kell érkezni. Ej, de ha majd nekem is időre kell mennem, akkor aztán a fél 7 sem lesz elég korai.
Szóval egész addig rendben volt minden, míg Borka nem kezdett el öltözködni, illetve nem kezdett el. Mert ez a nadrág nem jó. Meg különben is. Meg csak mered maga elé. Csak fekszik az ágyon. És ezzel el is ment az öltözködésre szánt max 20 perc, és még mindig a pizsama volt rajta. Na, ekkor már elég pipa lettem, mert nem sikerült ruhát sem találnia magának. Ekkor elővettem neki egyet, és rápörköltem, hogy öltözzön fel, mert elkésünk. No, akkor meg sírni kezdett. Közben Réka egyfolytában kiabált, mert jókedvében játszogatott. Aztán kicsit erősebb hangon rászóltam, akkor pedig ő is elkezdett sírni. Hát, ezek után már nekem sem volt olyan jókedvem.
De sikeresen eljutottunk az oviba, és csak 5 percet késtünk. Viszont megbeszéltük, hogy minden este előkészíti a ruháit, és akkor talán gyorsabban megy a reggeli készülődés.
Délután jött Patrik, és ő sem volt jó hangulatban. Sírt vmiért, de lerázott azzal, hogy csak belement a szemébe vmi. Persze, persze... Érzékeny lelke van neki is, és sajnáltam szegényt. De várt ránk a munka németóra formájában. Szépen dolgozott annak ellenére, hogy már nagyon fáradt lehetett. Aztán, ahogy végeztünk, jött érte az édesanyja.
Mi pedig sétáltunk egy nagyot fürdés előtt Mogyoróval.
-
ladybug
őstag
Ma itthon voltam. Nem kellett sehová mennem, nem kellett kapkodnom, sietnem, rohannom. Végre egy kis nyugalom. Nagyon hiányzott már.
Igaz, hogy volt egy pár elmaradt itthoni teendőm, mégis kipihentem magam. Sétáltunk Rékussal nagyot. és nem foglalkoztunk semmivel. Makkot gyűjtöttünk, kóbor macskát etettünk, kiskutyust simogattunk, játszottunk a levelekkel, csatornafedőkkel.
És néztünk Borkának szülinapi ajándékot. A kisállatkereskedésbe látogattunk be. Tengerimalacokat szeretnék venni neki. Egy párra gondoltam, vagyis inkább 2 lányra, de a boltos már megint bűnbe akar vinni. Arra próbál rábeszélni, hogy egy fiú-lány párt vigyek el. Azzal indokolta, hogy már nagyon összeszoktak a helyükön, amin nem csodálkozom, hiszen elég sok ideig vannak nála az állatkák. Megígérte azt is, hogy visszaveszi a kicsiket, ha majd születnek. Ráadásul van egy ketrece is akciósan, ami szintén érdekelne. No, még van egy hetem gondolkozni, úgyhogy nem sietem el.
Sony cicánk tegnap egész nap nem jelent meg, és este sem jött haza. Sokszor szólongattam, és többször is kerestem az udvaron, de nem találtam, és nem jött elő. Éreztem, hogy vmi baj van. Reggel apa hozta be. Nagyon fájlalta a bal első lábát, de szerencsére rá tud állni, és használja is. Felhívtam az állatorvost, de azt javasolta, hogy inkább holnap vigyem el hozzá a cicát, mert addigra biztosan kiderül, hogy mi a baj. Egész nap fekszik a drága, és alszik. Délután már enni is kért, úgyhogy megindult a javulás útján.
-
ladybug
őstag
No, ma sem volt egyszerű napom. De szerencsére erre a hétre letudtam a dolgaimat. Most már csak Patrikra kell vigyázni, és német órát kellene neki adni. Holnap átnézem a könyvét, és kitalálok vmit.
De, hogy folytassam a történteket. Borcsival megint elkéstünk az oviból. 8 után 10 perccel értünk oda, és az óvónéni máris megrovásban részesített minket egy másik anyukával, aki szintén akkor érkezett. Elmondta a prédikációt, amit szülőin is hallhatam: "8-ra legkésőbb érjünk ide, mert hogy nagycsoportosok minden nap foglalkozásokat tartanak nekik. Meg különben sem árt, ha megszokják ezt a reggeli ritmust, hiszen az iskolába előbb oda kell érni....."
Ok, holnap 10 perccel előb indulunk otthonról, és akkor simán odaérünk az oviba.Aztán a délelőttömet a gyermekjóléti szolgálatnál töltöttem megint. Átnéztem és átdolgoztam az anyagot. Ezzel el is ment az időm. Fél 12-re otthon voltam ugyan, de jól kifáradtam.
Amíg Réka aludt pihentem egy kicsit, majd mikor felébredt, elmentünk Borkáért az oviba, mert néptánc foglalkozása volt. Játszottunk Rékussal az ovis játszótéren. Aztán hazajöttünk. Patrik is itt volt már, én meg indultam vissza a szolgálathoz, mert egy ülésen kellett részt vennem. Fél 6-ig tartott.
Végre hazaértem, és együtt lehettem a manóimmal. Vacsira pizzáztunk, aztán estig kint voltunk az udvaron.
-
ladybug
őstag
Rohanás, dolgozás, gépelés....Egész nap ez ment.
Borkának nem nagyon volt kedve reggel oviba menni, ezért elég sokáig kellett kérlelni, mire felkelt, és felöltözött. Rékát itthon hagytam anyáékra, Borkát elvittem oviba, aztán irány a gyermekjóléti szolgálat. Ma bizony itten hospitálás folyik.
Ahogy néztem a megfigyelési szempontokat egyre jobban tudatosult bennem, hogy ide bizony tényleg nem elég a mai délelőtt. Vagy ha igen, akkor folyamatos jegyzetelés kellene, amit idegileg nem bírnék. Ej, a csodaszép technika... Vajon miért is hagytam otthon? Ez az. ide bizony noti kell. Szerencsére egyik barátnőm ott dolgozik, és sikerült tőle minden anyagot megszereznem a gépre, ahonnan már csak szelektálni, és átfogalmazni kell. Ezt a szörnyűségesen unalmas munkát ebéd utánra hagytam.
Borka hazajött, Réka hamar felébredt. Így nem lehet dolgozni. Mami, légyszíves vigyázz a lurkókra. Sürgős dolgom van. Kimentek az udvarra, jól játszogattak. Nekem pedig igyekeznem kellett, mert ugye Patrik is jött nemsokára. Összeválogattam mindent a megfelelő kérdéshez, aztán bele is fáradtam ebbe az asszisztensi munkába.
Kedvesemnek még ebédet kellett főznöm, mert mire hazaér, én már a szülőin leszek. Gyors bekukkantás a hűtőbe, megnézni mi van benne, és főzni belőle vmi ehetőt. A terv jó volt, és - mint kiderült -, az eredmény is finom lett.
Ki az udvarra. Patrik is megérkezett. Na, ma sem unatkozom...
Gyors kikérdezés, van-e vmi tanulnivaló. Nincs -mondja, és tudom, hogy summant. Átnézem a könyveit. Hát persze, hogy olvasni kellene. Adtam neki fél órát a játékra, aztán 5 percet olvastunk, és mehetett is tovább eszetlenkedni. Hamarosan jöttek is érte.
Én meg rohantam átöltözni, és irány szülőire. Persze megint semmi érdemleges, érdekes, új informácival bíró kijelentés nem hangzott el. Ej, inkább otthon maradtam volna...
Fél 7, végre hazaértem. Kedvesem még mindig sehol. Ja, apa már volt itthon egyszer, de visszament dolgozni. Mondja Borcsi. Neki sincs könnyű napja.
Ok, akkor irány vacsi, aztán fürdés. Majd 8 után alvás. Én meg fúrhattam bele magamat az iratokba megint, hogy alaposabban átolvassam, mit is kellene írnom.
És nemrég lettem kész. De holnap még vár rám egy délelőtt hospitálás ugyanitt, aztán délután egy ülést is végig kell néznem, amin szintén jegyzetelhetek. -
ladybug
őstag
2-kor értek haza Bpestről. Én éjfélkor feküdtem le, de nem tudtam igazán mélyen aludni. Viszont, hogy hazaértek, és megöleltem a kis Drágámat, már meg is nyugodtam, és együtt feküdtünk le aludni. Már rögtön volt mesélnivalója, és amíg le nem kapcsoltuk a villanyt mondta is a mondandóját.
Rékán az izgatottság korán kelés formájában jött elő, így ma 6-kor ébredtünk mi ketten. Megpróbáltam vele visszaaludni, aminek az lett a következménye, hogy én pillanatok alatt elaludtam, ő meg börrögött és beszélgetett mellettem.
Délelőtt aztán a kipakolással telt az idő. Borka csak mesélt és mesélt. Nagyon jól érezte magát, és ennek nagyon örülök. Hoztak ajándékot Rékusnak, ami igencsak tetszett neki. Egy műanyagjáték pizzakészletet.
Amíg pedig a spagetti készült kint játszottak a kis manók az udvaron. Jaj, Rékának de szüksége volt már a nővére jelenlétére. Mint egy kiskutya, úgy koslatott utána az udvaron. Odaadott neki mindent, amit kért. Játszott vele mindennel, amivel Borcsi akart. Szóval teljes behódolás volt a részéről. Aztán délután is folytatták. Igaz, akkor már alakult ki párszor vita, de kezelhető volt.
Most pedig alszanak, és én is megyek lefeküdni, mert a következő héten gyakorlatok ezerrel. Holnap a gyerekjóléti szolgálatnál kezdek. -
ladybug
őstag
Hát, elérkezett a nap. Fél 7 körül telefonált Borka Máltáról, hogy hamarosan indulnak. Édes Drágám már mondta is, hogy spagettit kér holnap ebédre. Jaj, micsoda öröm volt hallani a hangját. Most érzem csak, hogy mennyire hiányzik. Pedig aztán nemsokára itthon lesz. Megágyaztam neki, és Réka is észrevette, hogy ez bizony azt jelenti, hogy a nővére itthon lesz, mire felébred. Izgatott is volt elalváskor.
Kedvesemre azonban egy kemény éjszaka vár. A repülő éjfél körül ér be, és mire hazaérnek, kb hajnali fél 3 lesz. Ki lesz merülve, az biztos. De szerencsére holnap vasárnap, így ki tudja pihenni magát.
Tüzijátékoznak... Én meg egyedül vagyok ennyi állattal. A kutyák igaz bent vannak az előtérben, de nyüszítenek, és félnek. Szegénykék. A macskák pedig rajtam fekszenek. Szép, szép a tüzijáték, de hogy minek kell ennyi az év folyamán. Bár itt nálunk szinte mindenki szokott rendezni. Most már bárki vehet rakétát? Úgy tűnik. Különben hogy jutnának hozzá anélkül, hogy megbírságolnák őket.
Ma nem voltam iskolában. Lelkiismeretfurdalásom is van miatta, pedig semmiképpen nem tudtam megoldani, hogy elmenjek. Remélem több alkalom nem lesz, mert nehezen tudom ezeket megemészteni. Felhívtam az osztályfőnökünket (ilyenünk is van ám), hogy meg tudtam szerezni a filmet, amit kért, és ő is rögtön szembesített a mai mulasztásommal. Oh, jaj. De elfogadta az okot, amért nem mentem.
-
ladybug
őstag
Hm, fél 8-ig alvás reggel. Ez aztán jólesett.
Délelőtt megpróbáltam mindent elrendezni, mielőtt iskolába mentem volna, de sajnos nem jutott mindenre időm. Szerencsére azonban Kedvesem ügyesen bepótolta a lemaradásomat.
Rékát viszont nagyon megviselte a távollétem. Nem evett, sokat sírt, és igazán nem érezte jól magát a délután folyamán.
Mikor hazaértem, nagyon örült, és ez nagyon megható volt számomra. És az is, ahogy Kedvesemet láttam megnyugodni. Bántotta őt is, hogy Rékus ilyen rossz hangulatban volt.
Holnap viszont nem tudok menni, mert Párocskámnak be kell mennie dolgozni. Anyáék pedig ugye nincsenek itthon, így ezen a szombati napon hiányozni fogok az órákról. Kolléganőmet viszont megkértem, hogy jegyzeteljen nekem, és tegye el az anyagot. -
ladybug
őstag
Réka eddig minden reggel fél 8 körül ébredt. Ma persze nem. Hogy Párom is itthon volt, és tovább aludhattunk volna, már 1/4 7-kor fent volt. Kakaózás után ugyan visszafeküdtem vele. Én elbóbiskoltam, ő meg simogatott.
A délelőtt az autó körül forgott. Először elvittük átnézetni a kerekeket, mert Kedvesem úgy érezte, hogy nagyobb sebességnél ütnek a gumik. Hm, ezen mindig csodálkozom. Én vajon észrevenném? [Nyugodj meg, észrevetted volna. Majd kiugrott a telefon meg a PDA a tartójából, úgy rezegtek szegények 120 fölött... - peterkeT]
A lényeg, hogy a kerekeket ki kellett centíroztatni, mert nem egyenletesen koptak. Miután ezzel megvoltunk, hazamentünk, és kitakarítottuk, majd lemostuk a kocsit. Na, ez aztán tetszett Rékusnak. Fel-alá sétálgatott az autó körül, és nagyon segítőkész volt.
A délutáni alvásra jól elfáradt, és 2,5 órát aludt.
3 nap, és jön Borka haza. Már nagyon várom, és Réka is. Sokat emlegeti.
Holnap déltől pedig suli. -
ladybug
őstag
Rékus egész jól meg tudja már nevezni pár színt. A piros megy neki a legjobban, de a sárga, kék, zöld, lila és narancssárga színeket is felismeri. Időnként megnevezi a tárgyakat a színével együtt, sőt sokszor kérdezi is, hogy Ez milyen?
Ebéd után azt mondta nekem, hogy menjünk aludni. Először azt gondoltam, hogy csak úgy mondja, de aztán szépen lefeküdt a helyére, kezébe fogott egy játékot, és szólt megint. Tényleg aludni akart. Este pedig szintén így. Bámulatos. Örülök, hogy kezd benne tudatosulni, hogy mikor mit teszünk a nap folyamán.
Aranyos volt mielőtt lefeküdtünk. Mondtam neki vmit, amit nem akart megtenni, és hisztimanónak nevezte magát, majd neki állt kicsit nyafogni. Megbeszéltük, hogy ezt nem kellene, és abbahagyta pillanatok alatt. Amúgy is nagyon tudatában van annak, hogy mikor hisztizik. Az utóbbi napokban például elég sűrűn. Úgyhogy párszor már leteremtettem. Azt hiszem érti is, mert hamarosan befejezi az ordítást és toporzékolást.
Holnap pedig meghitt családi együttlét. Kedvesem szabin lesz csütörtök-pénteken. -
ladybug
őstag
Szinte egész nap esett. Délelőtt még ki tudtunk menni fél órára, de aztán elkezdett csepegni. Hol csak kicsit, hol jobban. Délutánra viszont határozottan zuhogott. És még most is esik szakadatlanul.
Ezért ma itthon maradás volt. Sehová nem mentünk. Csak játszogattunk, meg vasalgattunk, meg néztük a Thomas, a gőzmozdony mesét, mert Rékus most ezért van nagyon oda. Már többedszeri megnézés után a mese annyira nem érdekli, viszont ha meghallja a végén a dalt, akkor bárhol is van, bármit is csinál, rohan a tv vagy számítógép elé, és táncolni kezd.
A fogállománya hivatalosan is nőtt. 16 db fognál tart, amiket megfelelően is használ.
Ma pedig észrevettem, hogy időnként szopja a jobb mutatóujját. Arra viszont még nem sikerült rájönnöm, hogy tudatosan vagy direkt veszi be a szájába? -
ladybug
őstag
Tegnap éjjel eltávozott Emil, a degunk. 4,5 évet élt velünk.
Számítottam rá, hogy elpusztul, de mégis váratlanul ért a halála, mert az utóbbi 3 napban jól érezte magát. Nem is sírdogált.
Réka nem érti hová lett. Borka meg még nem tudja. Nem akarom ezzel zaklatni, elég lesz neki szembesülnie a helyzettel, ha hazaér. Hogy legyen-e helyette vmi más állatkánk, azt rá fogom bízni. Majd eldönti.
Állatkák... Amilyen nehezen fogadott el minket Szofi, amikor itthon voltak anyáék, olyan könnyen megy most a ragaszkodás a részéről, hogy nincsenek itthon. Párom és az én ölembe is betelepszik, és erőszakosan simogattatja magát. Ha nem figyelünk rá, akkor pedig harapdálással jelzi, hogy vele kellene foglalkoznunk.
Zeusz egy tündér egyébként. Ő csendes, legkevésbé sem erőszakos, nyugodt cica.
Tappancs pedig éli a maga kis pincsi életét, magának való agglegényként.
Sony egy kicsit visszahúzódó lett, nem szereti ezt a nagy nyüzsgést. Mogyoró pedig ugyanolyan eszetlen, mint volt. Sosem nő fel.
Az egész helyzet nyertese pedig Panka, a ''mindent megbubulunk, ami mozog'' nyulunk. 3 cica is van, akivel ismerkedhet. Azaz, csak ismerkedhetne, mert a cicák viszont kerülik nagy ívben.
Réka egyedül aludt, de észre sem vette. Nagyon nyugodtan pihent. És reggel is csak fél 8-kor ébredt fel.
Délután viszont teljesen megváltozott. Földhöz vágott mindent, és utáni sátáni kacajjal szemlélte a művét. Mintha a kisördög bújt volna bele. Persze ennek egy idő után sírás lett a vége, amit végre nyugalom követett. Aztán hamarosan ment is aludni. -
ladybug
őstag
Rékus nagyon esetlen a nővére nélkül. Egész nap nem tudja elfoglalni magát semmivel. Főleg a lakásban. Kint még eljátszik a kutyákkal és a macskákkal, de bent semmi nem köti le. Borka ugye ötleteket ad neki, partner sok mindenben, meg ugye példakép, akit lehet utánozni. De, hogy nincs itthon, ezeket nem tudja megtenni. Én meg az anya vagyok. Velem nem lehet olyan jókat játszani, mint Borcsival.
Mennyire érdekes. Mert ugye Borkának nem volt kicsiként testvére, vele ilyen helyzet nem adódott. Míg Réka azt szokta meg, hogy a testvére ott van folyton mellette.
Szegény Drágám, egész nap csak koslatott utánam. Szó szerint a nadrágomba kapaszkodott, bármit csináltam. Már csak azt remélem, hogy jó idő lesz a héten, és ki tudunk menni az udvarra, mert ott legalább feltalálja magát.
Az óvodai anyaggal nehezen haladok. Hazahoztam a csoportnaplót és a nevelési programot, de rengeteg adatot kell kiírnom belőle. Viszont holnap vissza kell vigyem, így nem tudok belőle jövő héten dolgozni. Hoppá. Mégiscsak tudok. Most jutott eszembe. Elkérem Borkáék csoportjából. No, mégicsak van megoldás. Meg hát ugye a nyelvművelést is át kellene olvasnom.
Párom szerint túl buzgó vagyok. Nem érzem magam annak, de aztán lehet, hogy igaza van. Csak egyszerűen fogalmam sincs, hogy mit és hogyan, és mikor kérnek. Így szeretnék szépen folyamatosan haladni a gyakorlatokkal és az anyaggal, hogy ne érjen meglepetés. -
ladybug
őstag
Láttam a gépüket elszállni. Épp felettünk repültek. Ameddig tudtam, követtem a szememmel. De talán jobb lett volna, ha nem látom, mert megintcsak bőgtem egy sort. Jaj, úgy féltem, meg úgy hiányzik, meg úgy aggódok érte, meg.... Mindig csak ő jár az eszemben.
Egyébként megérkeztek, beszéltünk kicsit, de aztán megszakadt a vonal. Most várom, hogy sms-t küldjenek, hogy minden ok.
Réka tucatszor megkérdezte, hol van a nővére. Nem igazán érti, hogy mi az, hogy elutaztak? Mi az, hogy sokára jönnek? Gondolom, addig kérdezgeti, míg haza nem érkeznek. -
ladybug
őstag
Most mentek el. Fura, mert egész edig nem igazán tudatosult bennem, hogy 1 hétig nem fogom látni az én Drágámat. Hamarosan megy, meg nemsokára indul. Ezek a gondolatok forogtak a fejemben mind a mai napig. Meg persze, hogy be legyen neki minden csomagolva. Hogy úgy érezze magát, mintha itthon lenne.
De, hogy itt ülök egyedül - Réka a másik szobában alszik - így már most nagyon hiányzik. Itt bőgök, mintha nem is tudom, hova ment volna. Vmi vesztőhelyre vagy ilyesmi...
De hiszen jó lesz neki. Jól fogja magát érezni. Mégis, akkor mi ez a nagy fájdalom, amit érzek? Jaj, de szentimentális hülye vagyok. Ahh, de nehéz ez nekem. Hát még Rékusnak milyen nehéz lesz ez az egy hét. Ha Borka elment délelőtt az oviba, már akkor is épp elég sokáig kellett nélkülöznie. Ez pedig most 7 nap. Mindegy, megbírkózunk vele, de kemény lesz.
Tegnap egyébként megtartották nekik a drámaórát, és bár Borcsi nem tudta elmondani, mit is csináltak, de jól érezte magát. És ez számít igazán.
Én pedig letudtam egy hospitálási napot az oviban. A következőket szeptember utolsó hetében végzem. Itt áll az asztalon egy kupacban egy csomó anyag. Át kellene néznem, és kiírni a fontosabbakat, de most nincs hozzá kedvem.
Jah, és pár kép a Szépségekről:
[link] [link] - Réka így szereti a cicákat. -
ladybug
őstag
Ma szuper képeket készítettem. Épp most akartam feltenni a gépre. Hát nem lemerül az aksi... Franc. Így ma is kép nélkül maradtok. De ígérem holnap teszek be párat, mert már jó ideje illusztráció nélkül beszélem csak ki magunkat itt mindenki szeme láttára.
Borcsi drámaórája elmaradt. Ez azonban csak azután derült ki, hogy a gyerekek 3/4 órán át várták a pedagógust, hogy értük menjen, de nem ment senki. Persze a telefont nem emelték fel, meg amúgy sincs senkinek halvány lila gőze sem, hogy a műv. házban hogyan lesznek megoldva a foglalkozások.
Imádom ezt az év eleji káoszt.Nem érdekel, hogy a felnőttek hogyan oldják meg az órarendjük összehangolását. Az érdekel, hogy eközben a gyerekekről nem vesznek tudomást. Hogy megváratják őket, hogy semmibe veszik őket, hogy a fejük felett döntenek dolgokról, időpontokról, és az ígéreteiket, a megbeszélteket teljesen elfelejtik.
Holnapra beígértek ismét egy időpontot, és állítólag ezer százelékkal (miért van olyan érzésem, hogy ez bizonyítás?) megtartják. Legyen. Már csak az óra minőségére vagyok kíváncsi.
Egyébként ma is csak futkostam, telefonáltam. Elintéztem az átmeneti gyermekotthonos és az óvodai hospitálásom is. Kész röhej, hogy óvónőként óvódában kell hospitáljak, mert a saját munkaéveket nem fogadják el. Mindegy, megcsinálom. Ismerem, kedvelem az óvónőket, és szívesen várnak. Holnap letudok egy napot, aztán a másik négyet szeptember végén. A gyermekjóléti szolgálatos gyakorlatomat is lebeszéltem. Ott is csak várják, hogy menjek. Meg ugye a védőnői gyakorlatot is elintéztem. A baj az, hogy jövő héten nincs kire hagynom Rékust, így ez a hét teljesen kiesik. De legalább akkor a nyelvművelésre fordíthatom az időmet, és talán megtanulom az anyagot. -
ladybug
őstag
Két nap korai lefekvés és nyugodt alvás kell ahhoz, hogy ki tudjam pihenni magam rendesen. És milyen jólesett ma reggel felkelni. Végre most este sem vagyok hulla fáradt, és tudok még gondolkodni is. Szóval a sikeres nap titka a pihentség.
Borkát reggel vittük oviba. Réka már nagyon tudja a napirendet, bár azt még mindig nem igazán érti, hogy Borka miért marad az óvodában.
Nem engedtem neki motort hozni, mert a tegnapi eső utáni motorozás csak az én ruhámnak tett be. Rékán egy csepp sár sem volt, én meg úgy néztem ki, mint aki párszor megdagonyázott a sárban. Mert ugye Drágám egy idő után már nem akart motorozni, hanem inkább gumicsizmában tapicskolni a tócsákban. Igazából ezzel sem volt gond. A probléma abból adódott, hogy amikor Rékus elfáradt, nehezen tudtam őt és a motort is egyszerre cipelni. De megoldottam. Csak a ruhám bánta.
Ma viszont séta volt soron. Amikor pedig elfáradt, csak felkaptam, és vittem.
A túró rudi evés is okozhat ám foltokat. No, nem a gyereken persze. Ő olyan szép tiszta maradt, mintha most vettük volna fel a ruhát. Engem viszont a nagy rötyögés közepette úgy leköpött csokis-túrós nyállal, hogy mindenem mehetett a szennyesbe. De legalább jót szórakoztunk.
Aztán mehettem is hospitálni a doktornőhöz. Az asszisztensével egyeztettünk minden szükséges dokumentációt, és mire a doktornő odaért a rendelésre, már csak a vizsgálatokat kellett figyelnem. Délre otthon voltam, majd gyorsan elaltattam Rékát, és felvittem a gépre az anyagot. A doktornő kijavítva visszaküldte, és most itt a kész leadásra váró hospitálásom. De jó. Az ötből egy megvan. -
ladybug
őstag
Nem unatkozom manapság. Ezért mire este lesz, teljesen kifulladok.
Reggel gyerekeket készíteni, persze mindenkinek reggelit varázsolni az asztalra, aztán öltözés, és indulás oviba. Onnan el tovább, mert mindig akad vmi intéznivaló. Ma csak csekkek feladása, és Borka drámaórájának megbeszélése. Csütörtökön és pénteken lesz neki, és perszehogy nem akar menni. Sőt, utálja, jelentette ki.
Egyébként délutánra a szokásosnál is sértődékenyebb és hisztisebb volt. Egy idő után már nem bírtam magamat tartóztani, és kinevettem. Elég röhejes volt, ahogy mi nevetgéltünk, játszottunk, ő meg puffogva és tüntetőleg odajött hozzánk. Próbáltam tudakolni a rosszkedvének okát, de nem tudta megmondani. Viszont az feletébb zavarta, hogy mi jókedvűek vagyunk.
Ma sem néztem bele a jegyzeteimbe, pedig nem ártana. Holnap talán nyugisabb napom lesz.
Délelőtt még egy órát vigyáztam barátnőm Zoéjára. Jó tapasztalat és önbizalomnövelő is volt. A kislány jól érezte magát, elfogadott. Az egész szituáció Rékának tetszett a legkevésbé. Folyton rajtam lógott, rám mászott, dobálta a játékokat. De szerencsére cseppett sem reagált rosszul, és aranyosan játszogattak egymás mellett.
Délután pedig Patrik jött. Ő már otthonosan mozog mindenhol, feltalálja magát kint és bent is.
Holnap pedig gyerekorvosnál hospitálás. Lehet, hogy még egy alkalommal kell mennem, mert elég sok szempontot adtak meg. Ráadásul nem tudok jóval korábban odamenni, mert anya nem ér rá, és Rékát nem tudom ráhagyni. -
ladybug
őstag
Borka első napja az oviban. A legfurább Rékának volt ez a helyzet. Már ismerős volt neki az intézmény, a gyerekek, a csoport, de hogy Borcsi ottmarad, azt nem gondolta volna, Egész délelőtt kereste. Bárhová mentünk kérdezgette, hogy Borka hol van?.
A védőnőkhöz is elmentünk. Réka lábacskáin tegnap vmi különös, piros foltok jelentek meg. Viszketett neki, és minden egyes cipőhúzás irritálta. Mint kiderült, csalánkiütése van, és Neogranormonnal kell kenegetni.
A súlya nem sokat változott , 10.83 kg. Viszont sokat nőtt, de azt meg nem mérték meg. Holnap megmérem.
Ráadásul dicséretben részesült a kis manó. Mert ugye szépen beszél, és nem használ pelust.
A vizsgálat alatt megbeszéltem a gyerekorvossal és a védőnőkkel a gyakorlatot, amit le kell töltenem. És Réka ekcémájára kerestünk megoldást. Mindent feljegyzett a doktornő. Apró-cseprő dolgokat is kérdezett, ami fontos lehet. Úgyhogy elkezdjük a tesztelést, aztán majd csak hatásos lesz vmelyik kenőcs.
Itthon várt ránk a takarítás. Utána pedig Réka lelkem közölte, hogy Anya, légyszi csinálsz palacsintát. Erre perze nem mondhattam nemet. 20 perc alatt kész is lettem, Rékus jóllakott közben, aztán ment aludni.
Borka jól érezte magát az oviban. Holnap pedig már néptánc is lesz, amire kellett venni fekete kopogós cipőcskét. Vinni kell majd fekete pörgős kisszoknyát és fehér pólót. Eddig nem kötötték ki ilyesmit, de aztán tényleg vmihez kötni kell a néptáncos jelleget. -
ladybug
őstag
2007.09.09 – vasárnap
Végre hétvége. De aztán meg bennem volt a mehetnék is. Egy pár órának el kellett telni, mire megtaláltam a helyemet, a napi teendőimet. Gyors ebédet eszeltem ki, a lányokkal akartam lenni. Réka egyfolytában rajtam lógott. Követett mindenhová, mint egy kiskutya. Hol a karomban volt, hol az ülemben ült. A borongós idő miatt pedig nagyon érzékeny volt, és sokszor tört ki sírásban, vagy hisztiben.
Borka is sokat ölelt, és bújt hozzám. Neki is hiányoztam.
A sok sírás és hiszti teljesen kifárasztotta Rékust, mesenézés közben elaludt. Lefektettem, és pihent is tovább. 11 óra volt még csak, így nem is csoda, hogy fél 1-kor már ébren is volt.
Kicsit játszottunk még bent, aztán az udvarra mentünk ki, majd 3 körül megjött Adél, és bementünk. 7 körül hazament a kislány, de nehezen sikerült hazatessékelnem. Maradt volna még. Viszont holnap ovi, és bizony korábban kell lefeküdni. -
ladybug
őstag
2007.09.08. - szombat
Kelés korán, hogy időben odaárjek a suliba. Aztán ott egész napos elmélyülés a nyelvművelésben. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tetszett az előadás. Nagyon jól éreztem magam, mert sokat beszélgettünk, és értelmes vitáink is voltak a „kollégákkal”, emellett az előadó is szimpatikus volt, és lendületes órákat adott. Akad egy pár buzgómócsing, aki mindig nagyobbat akar mondani mindenkinél, aki mindig mindent jobban tud és gyorsabb mindenkinél. Na, de a fura az lenne, ha nem lenne ilyen egyénke. Legalább felhívják magukra a figyelmet, ami nem biztos, hogy minden esetben jó.
Ezt a tantárgyat le is tudtuk ezzel a nappal, és egy írásbeli vizsga vár ránk, aminek az időpontjában nem sikerült megegyeznünk. Itthon gyakorolni kellene, és átnézni az anyagot, mert nem szeretném utolsó pillanatra hagyni, meg hát lehet, hogy két hét múlva lesz a vizsga, akkor ne érjen váratlanul.
Fél 3-kor idnulás végre haza a kis családomhoz. Párocskámra nagyon büszke vagyok. Most volt először igazán huzamosabb ideig egyedül a lányokkal. Ügyesen ellátta őket, és vigyázott rájuk. Réka ugyan többször bepisilt a nap folyamán, de sajnos rajtam kívül nem nagyon tudja még a család, hogy és mikor kell figyelni a pisilésére. Legközelebb azonban biztos, hogy jobban fog menni.
A délután aztán nyugisan telt. Nagyobb volumenű dologra nem is lettem volna képes, mert nagyon fáradt voltam. Így miután a lányok elaludtak, én is gyorsan bevágódtam az ágyba. -
ladybug
őstag
Első nap a suliban. Jó volt, megvolt. Kedvesek, aranyosak, nagyon segítőkészek. A tantárgyak pont, mint a fősulin, és persze vizsgázni kell belőle itt is. De az a szerencsés helyzet áll fenn, hogy minden tantrágy után van a vizsga, és így nem halmozódik fel. Amitől tartok az a furulyázás, ami a főiskola alatt is végigkísért. Semmi érzékem nincs hozzá, teljes antitálentum vagyok. Úgyhogy ezzel még küzdeni fogok, de elővettem már a szekrényből, konfrontálódok vele minden nap. Ezennel megígérem (csak hogy tartsam magam vmihez, különben elsummantom), hogy minden héten gyakorolni fogok, hogy mire ténylegesen elkezdődik a tantárgy tudjak is vmit.
Gyakorlat persze ezerrel, ide-oda. Gyermekjóléti szolgálat, védőnői szolgálat, házi gyeremekorvos, bölcsödei gyakorlat... szóval van dögivel mindenből. Mindezt persze a suli mellett. Ha éppen nem okításon vagyunk, akkor itthon dolgozhatunk. Tehát teljes embert kíván az iskola, és nincs lazsálás. Szakdolgozat és záróvizsga a 4. félév végén. Távolinak tűnik, de aztán mégsem. Így már most el kell gondolkozzak, hogy miről is szeretnék írni, és szépen lassan elkezdhetek gyűjteni hozzá anyagot. A nyáron jó lenne megírni, mert akkor a következő évben a munka mellett már nem kellene ezzel is foglalkoznom, meg nem is igen hiszem, hogy jutna rá időm.
Könnyen odataláltam egyébként, és hamar (45 perc) oda is értem. És hazafelé már repültem is. 7-re kényelmesen hazaértem.
Olyan jó volt megölelni a kis drágáimat. A csacsogásuk, a nevetésük, az ölelésük elfeledtetnek minden bajt és kellemetlengéset. Szeretek itthon lenni velük.
Borka hétfőn megy oviba. Itthon már nem igen tudtam lekötni, meg el is unta magát. Délelőttönként megy oviba, aztán ebéd után hazahozom. Gyerekek között lesz, és jól érzi magát, ez a legfontosabb neki. Pénteken pedig pakolunk neki, és szombaton irány Máltára a mamiékkal. -
ladybug
őstag
Mit is írjak? Mit is írjak? Vmit kellene, hiszen ma is eltelt egy nap. Ugyebár?.
Nos, lássuk csak. Egész nap esett. Gyorsan reggel még kivittem a lányokat a levegőre, elmentünk bevásárolni, de rohanhattunk is haza, mert elkezdett szakadni az eső, és megállás nélkül esett, illetve még most is esik.
Pocsék egy idő. Ráadásul be kellett fűtenünk, mert a 21 fok már elég hűvös idebentre. Én pedig megfagyok, mert ahogy beköszönt az őszi hideg állandóan libabőrös vagyok - még pulóverben is fázom -, és persze a kéz- és lábszárasság, ami nagyon kellemetlen tud lenni. Hiába kenem, hiába használok vegyszerezek kesztyűben, csont száraz a bőröm, és bereped, meg mindenféle csúnya dolog. Fáj is sokszor veszettül. Ezért is nem szeretem ezt az időszakot.
Holnap meg suli. Csak aludni tudjak. A cuccom kész, csak vinni kell. Hoppá, meg sem néztem hová kell mennem. A GPS-ünk pont nincs itthon - kölcsönadtuk egy barátnak -, és neten nézek utána a helynek. Csak odataláljak. De ha nem, van szám, és kérdezek.
Lányok estére teljesen készen voltak agyilag. Rihegtek, röhögtek, hangoskodtak. Menjen már el ez a hidegfront. -
ladybug
őstag
Ez a pocsék esős idő csak arra jó, hogy szinte félálomban töltsük a napot. Milyen jó a kutyáknak és a macskáknak. A kutyák az előtérben alszanak a puha kosarukban a jó meleg lakásban. A macskák pedig összegömbölyödnek a lakás egyik meleg zugában, és az egész napot átalusszák. Bolondok lennének kimenni. De jól teszik...
Milyen lehetne egy napra a macska vagy a kutya bőrébe bújni, és élni a kis nyugodt életüket? Hm...majd talán, ha macska- vagy kutyaként reinkarnálódok, akkor kiderül.
Szóval egész nap idebent töltöttük el az időnket. Ruhákat válogattam Rékusnak, mert hogy ez a hirtelen hideg bejött melegebb nadrágok és pulóverek kellenek. Kabátja is van, és a cipő ügy is megoldódott, kaptunk egyet a szomszédból, egyet pedig egyik barátnőmtől.
Borkának is vannak kabátjai és nadrágjai is. Szerencsére tavasszal nőtt csak sokat, akkor kellett 2 számmal nagyobb ruhákat vennünk 2-3 hónapon belül. Talán most őszre jó lesz még pár, és majd csak tavasszal kell venni újból. Viszont neki vennem kell cipőt. Meg magamnak se ártana.
Ráadásul füzeteket is kell vásárolnom, mert ugye az előadásokon jegyzetelni kellene. Ej, de rég írtam már ilyen sokat kézzel. Teljesen el lehet szokni a kézírástól, ha az ember nap mint nap számítógépen gépel. Biztos, hogy bele kell rázódnom megint a gyorsírásba, és persze mellette nem ártana odafigyelni is. Jaj, még mindig izgulok. 2 nap, és kezdődik.
Réka kedvenc oldalát [link] nézegeti.
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
Egész délelőtt esett. Idebenn töltöttük el az időnkent, de nehezen találták fel a lányok magukat. Emellett persze az idő miatt is nyomi volt a hangulatuk. Ide-oda feküdtek, nyafogtak, nyűgösek voltak.
Szerencsére délután ki tudtunk menni, és gyorsan ki is használtam a lehetőséget, hogy Rékának vegyünk melegebb cipőt, Borkának pedig benti ovisat. Optimistán elindultunk, és a 3 értékelhető cipőboltba betérvén meg kellett állapítsam, hogy túlzottan bizakodó voltam. Egyik gyerek méretében sem volt lábbeli. Így hát marad a jól bevált módszer. Bemegyünk valamelyik nagyobb városba, és ott veszünk nekik.
Patrik ma nem jött, de édesanyja itt volt fizetni. Jaj, de jól jött ez az összeg (most is). Viszont holnap megint itt lesz, és szerencsére a kéthetente péntekeket is sikerült megoldanunk. Anya segít addig ki. De jó, hogy számíthatok rá.
Megkaptam az utasításokat a pénteki iskolába induláshoz. Főnökasszonyom megadta a címet, a fontosabb illettők nevét és telefonszámát, és az oktatás időpontját. A többi részletet ott tudom meg. Huh, de izgulok. -
ladybug
őstag
Úgy gondolkodtam, hogy ma időben le kellene feküdni. De mivel képtelen vagyok (vagyunk) a sorozat nélkül lefeküdni, így komprommisszumként azt találtam ki, hogy kettő epizód, és aztán alvás. Hm...majd meglátjuk, de az biztos, hogy még ma szeretnék ágyba kerülni, mert már kezdek nagyon kimerült lenni a nem alvástól.
Délelőtt takarítás, aztán nagy sétával egybekötött rövid vásárlás. Közben beszélgetés ismerősökkel, kutyázás ésatöbbi. Eh, errre csak ilyenkor GYED alatt van ideje egy anyának, úgyhogy gyorsan ki is használom még ezt a 4 hónapot, hogy utána pár hónapon belül belekezdjek a fásult, munkahelyi hétköznapokba. A hátam közepére sem kívánom az egész munkábajárást. Még ott lenni jó is, mert szeretem a munkámat, de a bejárás.... Nekem ez stressz, főleg a téli vezetés.
Tudom, még ne gondoljak erre. De akkor is itt motoszkál az agyamban a gondolat, és ezt - tudjátok ti is jól - nem lehet csak úgy elhessegetni. Meg különben is, hozzá kell szoktatnom magamat ahhoz, hogy jövő ilyenkor dolgozni fogok. Borka suliba megy, Réka meg aztán hamarosan oviba. Ej, de gyorsan megy az idő.
Addig is, tanulni fogok kéthetente hétvégén, és vigyázok Patrikra, mert abból jön be egy kis külön pénz. Felmerült, hogy vállalok még egy gyermeket, de mikor? Így is be van táblázva a napom.
A medencét is lebontotttuk, mert hát vége a nyárnak. A lányokat persze nem lehetett elölről lekapni, mert teljesen belemerültek a vízben tapicskolásba. -
ladybug
őstag
Az éjjel megint ma feküdtünk le. Csuda vigye ezeket a sorozatokat. Ha érdekes, az ember pillanatok alatt függő lesz, és nem bír elszakadni tőle/előle. Még szerencse, hogy a lányok jól aludtak, és maradt 5,5 órám, hogy aludjak.
Mindjárt megint nekiülünk, és folytatjuk a Veronica Marsot. Tuti jó kis sorozat. Izgalmas, humoros, lendületes. Ajánlom mindenkinek.
Bátyám házat szeretne venni a városban. Bár eshetőségnek a lakás is felmerült, de inkább kertes házat szeretne. Sokat megnéztek a barátnőjével, és találtak pár megfontolandót is. Végre látom rajta, hogy elszánt, hogy gondolkodik, és nem eszetlenül megy neki a dolgoknak. Végre vannak tervei, és akar. Ennek örülök, és bízom benne, hogy véghez is viszi, amit eltervezett. -
ladybug
őstag
Elmentek. Hogy így mennyivel csendesebb a ház. Ráadásul már az utolsó órákban nem igazán tudtak magukkal mit kezdeni, és egyre többször vesztek össze. 7-kor viszont mentek a buszra.
Borka teljesen ki volt már fulladva addigra. Csak ült, és meredt maga elé. Az elalvás is gyorsan ment neki.
Réka ma újabb szóval rukkolt elő. ''Anyuci, anyuci.'' - mondogatta egész nap.
Ezután a nap után pedig ismételten levontuk a konklúziót. Akármennyire is elevenek a lányok, akármennyire is hangosak, azért mégiscsak megneveltük őket, mégiscsak tündérek tudnak lenni. És ezt jó tudni.
A megunhatatlan főzöcskézés. Persze vízzel és sárral az igazi.
Nyújtás 1, 2.... -
ladybug
őstag
Tegnap megérkeztek az unokatesók, és este 10-kor nagy nehezen sikerült ágyba raknom őket. Utána végre én is pihenhettem, ezért maradt el a blogolás. Bevallom fáradt voltam, nagyon.
Szerencsére már tudom, hogy kezeljem őket, és bizony a körmükre kell időnként nézni, mert igencsak elszemtelenednek. 2-3x helyretettem őket ma, és nincs is gond velük. Kint az udvaron viszont nem szeretnek lenni. Városi panellurkók.
Rékának kissé sok ez az új arc. Bátyám és barátnője is itt vannak, és többször is lejöttek hozzánk, hogy megnézzék a gyerekeket és velünk is beszélgessenek kicsit. Rékusnak ez viszont igencsak sok volt, és zavarában eszetlenkedni kezdett vagy hisztibe csapott.
Patrik nem jött tegnap, így végre nagytakaríthattam. Csilli-villi lett minden, és örömmel tölt el, ha tiszta a lakás.
A főnökasszonyommal tegnap beszéltem megint. Megdiskuráltuk a részleteket, és kiderült, hogy még nem is tudják biztosan, hogy mikor indítják el a bölcsödei csoportot, mert az önkormányzat mégsem tudta eldönteni. Mondom, nem baj, akkor is elvégzem. Ki tudja, mit hoz a sors?
Hehe, és a macskákkal megint beleestünk ugyanabba a hibába, mint korábban. Szofi nem lány, hanem fiú -
ladybug
őstag
Délután felhívott főnökasszonyom. Meglepődtem kicsit a hívásán, és aggódva vártam, hogy mit fog mondani. Elbocsájtástól féltem, mert már évek óta az önkormányzat esdeklése miatt maradhatott csak meg az a 2 csoport az óvódában, ami miatt 6 embert el kellene küldeni. Ugyanis a gyereklétszám rohamosan csökkent Hévízen, és emiatt luxus lenne kb 15 fős csoportokat működtetni.
Na most, az önkormányzati ülésen elhangzottak alapján jövőre mégiscsak megszűnik a 2 csoport, de helyette bölcsödei csoport lesz. Ez azt jelenti, hogy az emberkéket nem kell elküldeni a munkahelyről, viszont tanulniuk kell, mert kell a megfelelő képesítés. 2 éves bölcsödei gondozói levelező oktatást kell elvégezni.
Így maradhatok én is. Belementem, mert miért is ne? Legalább van még egy lehetőségem. Tanulhatok, és ráadásul nem munkaidőben kell, hanem így GYES alatt, ami megintcsak kíméletesebb.
Sokan a munkahelyen úgy gondolják ezt visszamínősítés. Én nem annak veszem. Egyszerűen más korú gyerekekkel kell foglalkozni, akik más gondozást és oktatást igényelnek. Emellett vallom, hogy rugalmasnak kell lenni mostanság, mert különben az ember nem tudja megtartani a munkahelyét.
Tehát jövő héten hétvégén már be is ülök az iskolapadba, és szorongó gyomorral ugyan, de bizakodóan vágok bele a tanulásba. Még az is lehet, hogy itt helyben is szükség lesz egyszer bölcsödei gondozóra (legalábbis remélem előbb-utóbb).
2 hetente hétvégenként 2 napos oktatás lesz, ráadásul nem is olyan messze, mert Ajkára kell menni. 60 km-re van, ami egyáltalán nem vészes távolság. Ottalvási lehetőség is van, de azt hiszem ezzel nem fogok élni.
Akkor harcra fel, győzni kell.
A napunk egyébként alapvetően jó volt. Igaz 4 órát aludtam össz-vissza, mert hagytam magam meggyőzni, hogy sorozatot nézzünk. Annyira belemelegedtünk aztán, hogy hajnali 3-kor kerültünk ágyba. De érdekes módon a kialvatlanság nem nyomta rá a bélyegét a napomra.
Az eső szinte megállás nélkül zuhogott. Amikor nem, akkor gyorsan kimentünk levegőzni.
Patrik holnap nem jön, viszont jönnek helyette délután az unokatesók, akik annyira jól érezték múltkor magukat nálunk, hogy kérték, hadd aludhassanak itt egy éjszaka. Ehh, belementem (fene az áldott jó szívemet), pedig tudom, hogy bátyám csak lepasszolja őket, ő meg felmegy anyáékhoz lábat lógatni. Mindegy. Borka örül, mert lesz pajtása, én meg egy napot kibírok. Bár, ha esik, elég húzós lesz. -
ladybug
őstag
Nos, Rékával olyan szinten jól haladunk a bilizésben, hogy ma egész nap nem pisilt be, sőt, minden alkalommal szólt, és indult is a bilihez. És megtörtént az első kakilás is. Úgyhogy rohamtempóban elkezdett szobatisztává válni. Az éjjeli pelusok még kellenek, de idővel szerintem azokat is el lehet hagyni. Ennek reményében ma megvettük utolsó csomag pelenkánkat.
Meg hát az az igazság, hogy ha egyszer belekezdtünk, és ilyen jól haladunk, akkor nincs kedvem pelusozni. És visszalépés lenne. Ezt nem tehetem vele.
A szókincse napról napra bővül. A Mi ez? korszakát éli, és bárhol (bolt, udvar, bent a lakásban stb) vagyunk végigkérdez mindent, amit lát. Megjegyzi, eltárolja a kis agyában, aztán a legközelebbi alkalommal már használja is. Éppen édesanyának mondtam, hgy képes azért megtanulni szavakat, hogy visszaélhessen vele. Többet között a danoninot is azért sajátította el minél korábban, hogy mutogathassa a hűtőben, és véletlenül se akarjak mást adni neki, azt pedig minél gyorsabban kézhez kaphassa. Jóízűen meg is eszik belőle hármat.
A pöttyök szépen tünedeznek. 1-2 van, ami makacsul tartja magát, de a zöme eltűnt a testéről.
Borkát este nagyon megdicsértem lefekvéskor. Okosan, türelmesen, kevés hisztivel telt a napja. Hát, ilyen is tud lenni. De nem beteg, ez tuti.
Holnap palacsintázunk. A lurkók már nagyon várják. [Én is! Én is! - peterkeT] -
ladybug
őstag
Notimon a Vista nekiállt frissíteni magát. Szegénykémet annyira lefoglalja, hogy mellette semmit nem tudok kezdeni, úgyhogy átültem az asztali géphez, pontosabban Kedvesem gépéhez. Őt pedig elhajtottam zuhanyozni, mert napok óta fáradtságra panaszkodik, ráadásul holnap korán kell kelnie, mégis ha leül a gépe elé megszűnik létezni a világ, és bedobozul (tudom, bekockul). És ugye emiatt 11 órás, éjfeles lefekvések vannak csak.
Az egész napon az időjárás szeszélyessége uralkodott. 5-10 percenként beborult, csöpögött kis eső, aztán újra kisütött a nap. Szerencsére azonban sokszor ki tudtunk menni. Féltem is attól, hogy a 3 gyerekkel az egész napot a lakásban kell tölteni. Bár holnapra már mondja a rossz időt, úgyhogy nem menekülhetek a sors elől. Réka szívem, meg mint a kis időjós leveli béka, a frontokhoz igazodva hol nevetett, hol meg sírt. Szép egy napunk volt ma is...
Mint már említettem a bilizés nagyon tetszik neki. Délelőtt a két babáját is vitte magával. Megpisiltette őket, megmostuk a kezüket. Sőt, amikor neki kellett pisilnie, akkor az ölébe ültette az egyik babát. Egyébként egyszer sem csurgott be ma, és a délutáni alvás során sem használt pelust. Szépen fokozatosan haladunk.
Borka pedig mintha önzetlenebb lett volna ma. Adéllal 3 óra hosszat játszottak veszekedés nélkül. Patrikkal pedig csak délelőtt kaptak össze egyszer. Talán megértette... -
ladybug
őstag
Kiesett Borka 3. foga. Igaz, már tegnap, csak a nagy örömömben elfelejtettem leírni. Ezzel közelebb léptünk az iskolaérettség felé (Borcsi ehhez köti az iskolábamenetelt).
Réka pedig egyre ügyesebb a szobatisztaság tanulásában. Délután pisilt be egyszer, de ez még bőven belefér a megengedhető kategóriába. Ha pedig itt bent a lakásban véletlenül bepisil, akkor kiabál nekem és fut a bilire: Anya, bilire, gyorsan!
Jött ma Patrik. Kér hét után most az egész hetet nálunk tölti.
Elég jól elvoltak Borkával, bár Borcsit sokszor helyre kellett tennem a mostani időszakban tomboló irigysége miatt, amit Patrikkal szemben is igyekezett minél többször érvényesíteni. Őszintén el vagyok keseredve, mert már nem tudom, mit tegyek vele. Megütni nem fogom és nem akarom, mert az irigysége belülről fakadó ösztön. Ezt pedig veréssel nem lehet kiölni. Illetve lehet, de akkor nem őszintén fog viselkedni, hanem azért, mert meg lett fenyítve. Szeretném, ha megjönne az esze, és belátná, hogy másképp kell viselkedni. Ha tényleg komolyan átgondolná, hogy milyen önző viselkedés az irigység. Hogy neki attól csak pillanatnyilag lesz jobb, a másik embert viszont mélyen megbántja.
Ahogy Patrik elment, Adél jött át, és 2 óra hosszat folyamatosan úgy játszottak, mint a kisangyalok.
Este pedig megint jó fáradtan aludtak el.
Réka bűvészkedett a biciklin.
Szokásos esti szórakozás - nézegelődünk az ablakban. Most viszont Kedvesem megörökítette.
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
Lányok estére krónikus apahiányban szenvedtek. Borkán jött ki először. A fáradtság is közrejátszott ugyan, de Apa is hiányzott már neki igazán. Sírt nagyon, aztán Réka is rákezdte. Sőt, fel-alá sétálta lakásban, és sírva kérdezgette: ''Apa, hol vagy?'' Épp idejében jött a telefon. Mindannyian beszéltünk vele, így már az elalvás is nyugodtabban ment.
Aztán este 10-kor megérkezett Kedvesem is. Végre.
Augusztus közepe már jelzi az ősz közeledtét erre felénk. Délelőttönként nem igazán lehet kimenni az udvarra, mert a korai harmattól csupa vizes a fű. És bizony 11 óra körül szárad csak fel. A cipő teljesen beázik rövid időn belül, a gumicsizmába pedig beizzad a lába. Tehát vagy a betonon maradunk - ami kivitelezhetelen -, vagy bent játszunk. Inkább az utóbbit választjuk mostanság.
Délután pedig kijátszuk magunkat az udvarban alaposan. Mostanság akad is partner. Rékához is jön Zoé, és nagyon jól megvannak egymással. Édes a két, kis manó, ahogy sétálgatnak az udvaron, ahogy keresik a játékokat, ahogy egymást fél szemmel lesik, hogy melyikük csapjon le a játékra.
De aztán békésen meg tudnak osztozni.
Találtak a csipetkék egy lepkét is. [link]
Egy ideig követték, aztán elmentek mást játszani. Réka azonban még visszanézett rá mielőtt elrepült volna:
Borka szívemnek ma megint mozgalmas délutáni programja volt. Először autókázni vitték el a barátaink, aztán a szőlőhegyre ment el velük szőlőt szedni (mi mást?). Aztán pedig magukhoz csábította el a kisebbik fiuk. Egy ideig játszottak, majd kimentek a helyi focimeccsre (nagy élmény...). Az udvaruk végében van a focipálya.
Fél 8-ra értünk haza, hullafáradtan. Borka már a fotelben elaludt fürdés után, Réka pedig egyfolytában sírdogált vmiért. Épp ideje volt 3/4 9-kor lefeküdni.
[Szerkesztve] -
ladybug
őstag
Kedvesem délután felhívott. Úgy örültem, hogy hallhattam a hangját. Hát még mikor elmesélte a kalandjait. Jól érzi magát, és ez a lényeg. Holnap pedig jön haza.
Réka kezd napról-napra többet aludni. Reggel is 7 körül keltünk, ami igazán jónak mondható. Az ebéd utáni alvással is elégedett vagyok, mert így legalább délután tud játszani, és nem nyűgös. A szemfogai már szépen kibújtak, még csak a hegyük látszik, de ott vannak. Ezzel gyarapodott a fogállomány 12-ről 14-re.
Borkával sikerült végre megtalálnunk a közös nevezőt az irigység miatt. Azt mondja szegényem, hogy: ''Anya, tudom, hogy nem szabad, meg nem is akarom csinálni, mégis megteszem.'' És látom rajta, hogy ezt szívből mondja, nem hazudik. (bár nem szokása a hazudozás) Mégis vhogyle kellene faragni ebből az önző, irigy viselekdésből, de ez csak úgy megy, ha együtt csináljuk.
Rékus szókincse egyre bővebb. Gyönyörűen el tudja mondani a gondolatait. Igaz, csak pár szavacskával, de igyekszik elmagyarázni, amit szeretne. Érzelmeket is el tud már mondani. Olyan megható volt ma, ahogy átölelt, és azt mondta: ''Szeretlek.''
Aztán az esti pelusozás sem tetszik neki. Ahogy fürdés után ráadtam, azt mondta ''Menjünk WC. Nincs pelus, pisi.'' Utána pedig fel sem akarta venni. Éjjelre muszáj ráadnom, mert nem tudja még visszatartani. De ebben is sokat haladt előre, mert ha érzi, hogy nagyon kell pisilnie, és picit becsurog, akkor visszatartja, és szól.
A bilit tegnap vettem neki elő. Amennyire nem szerette, most annyira odavan érte. Ráül többször is egymás után, és addig erőlködik, amíg produkál bele pisit. A kakilás miatt még nem szól, ezért nem is unatkozom, ha éppen kézi mosásra vágyom.
Borkához többen is jöttek délután, így ő is játszhatott a kortársaival, és jól érezte magát. Először Adél jött át, és 2 órát játszottak együtt, aztán elment fagyizni a barátainkkal és a kisfiúkkal, majd itthon folytatták tovább a játékot.
És Rékához is megérkezett a szomszéd kislány játszani. Ő 14 hónapos, Réka 19. Aranyosan elvannak egymással. Nehezen indult a barátkozás, de most aztán szívesen játszanak együt.
Teadélutánt tartottak - burgonyaszirmot és málnás vizet fogyasztottak.
Aktív témák
- MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC - 2db
- Lenovo Ideapad Slim 3 DDR5, Garancia jún 2026
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest