Hirdetés

Aktív témák

• ladybug

őstag

No, ma is aztán elmaradt a tanulás. Hogy mindig van valami... :U

Eleve későn értem haza, mert értekezlet volt a gyakorlat után, majd bementem még az ovikba Hévízen. Hazafelé Rékát hoztam el az oviból, majd vacsorakészítés, mert én és Kedvesem sem ettünk egész nap főtt ételt. Aztán már 6 óra lett.

Ma Borka volt az osztálytársainál, és érte mentük el Rékussal. Aztán ott kis ez, kis az adódott. Rohangáltak át a gyerekek egymáshoz, majd evés-ivás, és negyed 9-kor szedtem össze a gyerekeimet, hogy aztán indulás haza. Természetesen hulla fáradt volt mindkettő, ráadásul Borkának holnap kirándulás, úgyhogy korán kell kelni. Viszont most már alszanak. Így Borcsi is ki tudja pihenni magát holnapra, mert már nagyon várta ezt a kirándulást.

• ladybug

őstag

Ma megint szépen elment az időm. A tanulásra persze alig jutott. Beleolvasgatok időnként, de hosszabb ideig nem tudok leülni fölé, mert mindig van valakinek a családból valami baja, nyűgje, vagy éppen valaki beállít hozzánk, esetleg a telefonom csörög. Ej, de nehéz ez így.

Délután történetesen Borka 3 osztálytársa ugrott be játszani. Egyik a kisöccsét is hozta, aki Réka csoporttársa is egyben, így neki is lett játszópartnere. Aranyosan elvoltak, és persze jöttek értük időben, de mire felocsúdtam, máris fél 8 lett. Ilyenkor meg muszáj mennie a szokásos esti napirendnek, mert akkor későn kerülnek a lányok ágyba.
    Azért ma is jólérezták magukat....

Apróságok

Nagyobbak

• ladybug

őstag

Most már teljesen bizonytalan vagyok a gyakorlati vizsgát illetően (is). Amiket elgondoltam, hogy esetleg lehetne kezdeményezni, azt felejtsem is el, mondta a tereptanárom. Inkább a spontaneitásra, a gyerek ötleteire és a saját tudásomra építsek. Ne akarjak nagy dolgot csinálni, ne akarjak kirakatfoglalkozást csinálni, mert felesleges.

A vizsgaelnöknek ismeri az érdeklődését, hogy mit preferál jobban, hogy mik a heppjei. Ő pedig a természetes helyzeteket szereti, amikor a gyermeknek olyan a napja, mint bármelyik nap a bölcsiben. No, most légy okos. Tehát csak játszak, figyeljek a gyermekre és használjam ki a kínálkozó spontán lehetőségeket. Ez tipikusan olyan nesze semmi, fogd meg jól tanács. Valami tervnek mégis kellene a fejemben lennie, nem?

Egy bölcsődés gyermeknek az is nagy valami, ha rácsodálkozhat a természetre, ha valmiről elmondhatja, hogy milyen színő, vagy milyen tapitású. Ebben már kimerül az a maximális információátadás, amire a bölcsődében szükség van. Oh, jaj, tényleg szemléletmód változásra lesz szükségem, mert nagyon ovis módra gondolkodom. :(

• ladybug

őstag

Reggel már óracsörgés előtt ébren voltam, és időben éredtek a lányok is. Hamar elkészültem, és a tervezett időben el is tudtam indulni. Minden akadályon átvergődve 8-ra odaértünka bölcsibe, úgyhogy örültem magamnak.

A délelőtt nyugisan telt. A gyerekekkel jót játszogattam, de még mindig nehezen tudom elképzelni ezt a 4 gyerekes megvalósítást. Mindegy, majd csak lesz valahogy. Ma még közvetlenebbek voltak, mint tegnap. sokszor bújtak oda hozzám, amin kicsit meglepődtem, hogy már a 2. nap így elfogadtak, de jólesett.

Korábban hazaértem, mint tegnap, és leültem tanulni. Viszont napról napra úgy érzem, hogy ürül az agyam. Mintha minden nap egyre újabb és újabb kérdések és válaszok lennének előttem, pedig már sokadszorra látom őket. Sok ez így - gyakorlat és tanulás egyszerre. Ráadásul folyton azon kell morfondíroznunk, hogy milyen játékot kezdeményezzünk a gíakorlati vizsgán. Közben meg olvasgatom a vizsgakérdéseket, és azon tünődöm, vajon, biztos, hogy fogok tudni válaszolni a 60%-ára?

Még 13 nap....

• ladybug

őstag

Kelés 6-kor, gyors öltözködés, hamar tízórai, majd reggelikészítés. Nagy nehezen az ébredező lányaim fésülése, frizurakészítés, és mire felébrednek, már otthon sem vagyok.
    Kolléganőmet felvettem Hévízen, majd irány tovább Kanizsára. 8 előtt oda is értünk, de megkért a tereptanárom, hogy vegyem fel x ponton. Ez a belvárosban volt, és természetesen elkaptuk a csúcsforgalmat, és emiatt 10 perc késéssel értünk a bölcsibe. Rövid eligazítás után bekerültünk a csoportunkba, és végre egy kis nyugi következhetett.

A gyerekek aranyosak, nyíltak, hamar közeledtek. 4 kisgyerek gondozónője leszek, és rájuk kell egész délelőtt ügyelnem, őket kell előnyben részesítenem mindenki előtt, és különösen velük kell foglalkozom. Így nem is tűnik olyan ördőngősnek, viszont akad egy-két pióca, aki teljesen rám akaszkodik, és szinte állandóan az orrom előtt integet, hogy "Én is itt vagyok!" "Látsz?" "Én is itt vagyok!" :DD . No, velük több gondom lesz. Ma inkább ismerkedés volt, és a hét főleg erről fog szólni, aztán jövő héten már élesben dolgozhatok.

Hazafelé összeszedtem a lányokat suliban, oviban, majd tanulni szerettem volna, de olyan fáradt voltam, hogy nem tudtam odafigyelni. Igazából kellett is az a 1,5 óra pihenés, mert utána viszont már jobban ment a tanulás.

Kedvesem pedig beszerzett magánk egy Omniat, amire nincs szüksége, ez és ez a baja, de amikor olyan szép.... :U Szóval minden észérvvel (és kiskutya szemekkel) meggyőzött arról, hogy nincs semmi ráfizetés, és különben is mennyire jó lesz, meg a többi. Ahhhh.

• ladybug

őstag

Tegnap este borozgattunk. Finom, édes aszút ittunk, és kicsit becsiccsentem tőle, de nagyon jólesett. Közben kellemesen elbeszélgettünk. Rég volt már ilyen nyugis esténk. Pedig aztán bármikor lehetne...

Ma van ugye anyák napja. Édes drága csemetéim ma ezekkel leptek meg.

Anyák napi ajándékok

Ezután Réka verseket kreált, mert az oviban tanult vers nem jutott eszébe. Kb ilyenek születtek:
    Kimentem az udvarra
    piros tojást láttam,
    kedves anyukám,
    boldog anyák napját.

Zöld erdőben jártam
    találtam egy virágot
    anyukám, boldog anyák napját

Borka pedig ezalatt a kezét tördelve próbált bátorságot meríteni, és elmondani az anyák napi versét. Persze hiába izgult, mert ügyesen elszavalta, és természetesen jól meg is hatódtam. Úgyhogy együtt sírtunk, hogy mennyire szeretjük egymát. :B

Aztán délelött fűnyírással vezettem le a tanulás miatti feszültséget, délután pedig tanultam, mint a güzü.
    Tényleg, mi is az a güzü? Ki látott már güzüt? Én még nem. Most aztán rákerestem a gugliban, és kimondottan egér formájú. Sőt, egy egér a lelkem. Még ilyet...

Holnap pedig kezdődik a gyakorlat. Korábban kelés, ezért a lányokat is korábban ágyb kellett tennem. Huh, azt hiszem izgulok, de remélem, minden jól fog menni.

• parandroid

félisten

Hol vannak már a régi szép május elsejék a majálissal, sör-virlsivel, felvonulással, a feldíszített biciklikkel, meg minden? :D Jó persze, megcsináljuk ugyanezt szüreti fesztiválkor, de valahogy ilyenkor tavasszal is jó lenne valami hasonló happening.

No sebaj, volt helyette táncika, de népi, úgyhogy Borkáék is felléptek ismét. MOndjuk érdekes koncepció alsósokat is érintő programot este 7-kor kezdeni (+ fél óra csúszás). Bár a lurkók alapvetően élvezték, szegények félig már aludtak a színpadon. Ezzel együtt megvolt ez is, ott volt az egész család, Réka imádja a táncikát, még nézni is, örülök is, hogy ennyire megfogta a népzene - persze az aprónép azt csinálja szívesen, ami után körülötte is lelkesednek, lelkesedésnek pedig a nővére sincs híján. A fellépők aztán megkapták a jutalompizzájukat kólával, Réka pedig hazafelé menet fagyit két gombóccal, aztán ő itthon még felpörgött kicsit, amíg a nővére elvonult fürödni. Borkára fertályóra múlva találtunk rá, édesdeden aludt. A kádból még kijutott, valószínűleg a törölközést is elkezdte, aztán feladta, és összegömbölyödött a rongyszőnyegen a fürdőszoba közepén. Kicsit fárasztóra sikerült a napja, úgy tűnik.

Szombatra kelve aztán sikerült kipihennie magát. Rendetlenebbek voltak a kis terroristák a szokásosnál is, persze ebben nyilván a csúnya borongós, szeles idő is közrejátszott. Délelőtt biciklizni voltak, a spenótot pedig ebédre nem voltak hajlanadóak bevállalni. Inkább ették a főtt krumplit főtt hússal magában. Utánagondolva nem is értem, miért próbáltuk kínozni őket, gyerekkorában mindenki utálja a spenótot. Érdekes, hogy engem is ki lehetett vele kergetni a világból, ma pedig még a szaga (bocsánat, illata) is jólesett, ahogy készült délelőtt.

Délután pilledés volt mindenkinek. Réka a péntekhez hasonlóan hatalmasat aludt, Borka High School Musicalt nézett (lányos apák megértik, miről van szó), utána pedig szerencsére kiderült az ég is, így összetereltük az összes vadakat, és elvittük szaladni mind a négyet. A program a szokásos: lábbal hajtós kismotor Réka alá, Borkának bicaj, Mogyoróra nyakörv, Tappancsra póráz (bár utóbbi nem ártana néha mind a négyüknek), és irány a patak. Csodálom, hogy még nem telt fel kaviccsal, amennyit ezek bele bírnak dobálni. A patak mellett van egy alig használt út két fasor között a semmibe (na jó, van a végén egy víztisztító telep), szeretünk arra sétálni. Nyugalom van, csend, árnyék, és úgy általában olyan az egész, mintha valahova messze kirándulnánk. Csinálok majd képeket, de ezen a hétvégén valahogy nem akaródzott elővenni a gépet.

Most pedig bontok egy üveg félszáraz aszút, és kitalálok valami közös programot a számomra legkedvesebbel, mire elaltatja az aprónépeket.

Jó éjt mindenkinek,

p

• ladybug

őstag

Tegnap moziba vittük a lurkókat. Jó fél órás séta, mire leérünk az oviból a moziba, de alapvetően jól bírták a kicsik is. Visszafelé már úgy kellett némelyiket húzni, de ebédre majdnem visszaértünk. Kifárasztotta őket ez a nagy menetelés, és szerencsére aludt mindegyik, mint a bunda.

1 hónapig most nem fogok menni dolgozni, mert hétfőn kezdem a 3 hetes gyakorlatot a bölcsődében, és közben meg utána is vizsgáim lesznek. Így hát összeszedtem a cókmókomat, és elbúcsúztam mindenkitől. Az anyák napja-évzáróra azonban szeretnék bejönni, már csak azért is, hogy segítsek a kolléganőmnek. Remélem, aznap elengednek a gyakorlatról.

Ma meg tanulás van ezerrel. Igaz, mostanra már borzalmasan kezd az agyamra menni, és időnként fel kell álljak mozogni, és mást csinálni, mert tunyul a fejem. Délelőtt az írásbeli vizsgakérdésekre próbáltam készülni. A próbaírásbeli kérdések alapján összeállítottam a lehetséges kérdéseket, és kidolgoztam a válaszokat. Délután pedig az egészségtant és a gyerekirodalmat próbáltam tanulni, több-kevesebb sikerrel.

Este pedig fellépés Borcsinak, úgyhogy hamarosan arra is készülni kezdünk.

• ladybug

őstag

A tegnapi nap egész jól telt. Különösebb érdekesség nem történt velünk, teljesen normális hétköznap volt. Egy telefonhívás során viszont szembesültem, hogy hétfőn kezdjük a gyakorlatot, és 8-ra Nagykanizsára kell érnünk. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb 3/4 7-kor útnak kell minden reggel indulnom.

Ma délelőttös műszakom volt. Fél 9 körül megérkezett az arcfestős és légváras csapat, és egész délelőtt az oviban voltak. Sajnos elfelejtettem, hogy jönnek, különben a lányokat is hoztam volna magammal, de remélem nekik is lesz majd lehetőségük hasonló élményben.
    A gyerekek jól érezték magukat, az arcfestők türelmesek és kedvesek voltak. A fotósuk rengeteg képet készített a gyerekekről. Kíváncsi vagyok, mennyien kérnek belőle, merthogy a légvár és az arcfestés ingyen volt, majd csak a képekért kell fizetni.

Hazafelé felvettem a lánykáimat, majd rohantunk, hogy Patrik előtt érjünk haza, ugyanis anyáék nem voltak itthon. Szerencsére később érkezett, úgyhogy emiatt sem volt gond.

• ladybug

őstag

Nehezen tudtunk reggel felkelni. Csörgött az óra, és bizony valahogy egyikünk sem tudott megmozdulni. A lányok is későn keltek, úgy kellett őket ébreszteni. Szóval mindegyikünk legszívesebben aludt volna még.

Még jó, hogy a hét 1 munkanappal rövidebb lesz, mint szokott lenni, lányok pedig még egy nappal kevesebbet kell menjene, mert Borkának csütörtökön tanítási szünet lesz értekezlet miatt, és persze akkor már Réka sem megy oviba. Így talán elviselhetőbb lesz mindenkinek a hét.

A csoportban is érezhető volt a hétfői nap. Ilyenkor amúgy is nehezen szoknak vissza az óvodai élethez, de ma különösen nagy volt a rendetlenkedés, a figyelmetlenség és a fáradtság. A műsort is kínszenvedéssel tudtul velük elpróbálni, és valószínűleg az időjárás is megzavarta őket. Szeles, hideg idő lett.

• ladybug

őstag

Gyerekszáj rovatunk következik:
    Amióta megnéztük a Kungfu Panda című rajzfilmet, azóta Rékának a pandamackó="punfúpanda". A "javuár" pedig egyértelmű, hogy mit takar.

Csúnya, szeles időnk volt, emiatt alig voltam kint az udvaron, és a lányok is csak rövid időkre mentek ki az udvarra, utcára, szomszédba vagy a dédihez. Viszont kellően meg voltak zakkanva a széltől ők is, úgyhogy jó is, hogy néha kimentek és ordítozva rohangáltak és birkóztak kicsit. Így legalább kitombolták magukat.

Én pedig nekiálltam a tételek rendezésének, hogy a mai ne maradjon tanulás nélkül. Egész jól haladok, viszont sok copy-paste-tel jutok csak előbbre. Alapvetően meg van minden, csak szanaszét, és össze kell válogatnom, mert a kapott tételek közül nem mindegyik tetszik.

• ladybug

őstag

Szép nap volt a mai, de becsapós, mert sütött a nap, de elkelt egy pulóver. Bár ahogy elnéztem az embereket, megint a fagyosabbja vett fel hosszúujjast, míg mások rövidujjasban flangáltak. Hm, nem értem én ezt. Hogy lehetek ilyen fázós? Még nyáron is be kell takarózzak esténként, mert annyira ráz a hideg. Ma is befűtöttem estére, mert 22 fok volt a lakásban, és fáztam. A finom melegben aztán jólesett a fürdés is.

Nagy sütésbe kezdtem ebéd előtt. Szilvásgombóc készült ebédre. Amíg hűlt a krumpli, elkészítettem egy kalácstésztát, mert a boltban nem kaptam fonott kalácsot. Aztán úgy gondoltam, ha már megy a sütő, akkor sütők egy kis adag diós kiflit, mert régóta megettem volna. Élveztem ezt most.

A lányok addig kint játszogattak az udvaron, vagyis szinte egész nap kint voltak. Fociztunk, hintáztunk, sétáltunk a kutyákkal. Ez hiányzott. A kikapcsolódás, a nyugalom.

• ladybug

őstag

A suliba ma úgy volt, hogy korábban lehet menni a vizsga miatt. Mikor délben még mindig semmi történés nem mutatkozott, kezdtünk mérgesek lenni. Aztán fél 1 körül bejött az egyik tanárnőnk: a vizsga írásbeli lesz, és nem a tanárnő tartja, mert csőtörés volt nála. Ekkora mázli.
    Aztán a dolgozatírás után úgy gondoltuk, hogy gyorsan megbeszélünk minden fontosat, majd jöhetünk is haza. Persze nem így lett. Természetesen most akartak bepótolni minden eddig elmaradt dolgot: gyakorlat megbeszélés, pénzbeszedés, órán elmaradt fogalmak...stb. Szép lassan 5 óra lett. Fél 6-kor viszont már hazajöttünk. Szakdolgozatot leadtuk, vizsgaidőpontokat megbeszéltük. Irány a gyakorlat és a tételek tanulgatása. Van még 1 hónap rá. Ha okosan osztom be az időmet, akkor kényelmesen meg tudom tanulni őket.

Mivel reméltük, hogy korábban érek haza, ennivaló nélkül mentem, így mostanra már nagyon éhes lettem. A nokedli és a tejszínes csirkepaprikás finom volt, de most meg fáj a gyomrom, hogy hirtelen ettem. :(

Csőtörés volt az utcában is. Úgy látszik ez egy ilyen nap. Egy ideig nem volt víz, de sebaj, mert nem voltunk itthon.

• ladybug

őstag

Réka a minap azt mondta, mikor megkérdeztem tőle, hogy mi történt az oviban:
    "Anya, és olyan boldog voltam ma. Tornáztunk, aztán a fiúk kaptak nyalókát, a lányok pedig cukorkarkötőt." Ennyi kell csak a boldogsághoz emberek. :K

Ez a kicsi lány megint ráébresztett arra, hogy mennyire apró kis dolgok elegek ahhoz, hogy örüljünk, hogy boldogok legyünk, hogy derűsebben lássuk a napunkat. Amikor bosszús voltam valamiért az elmúlt napokban, akkor ez jutott eszembe.

Valami ilyesmit érzek a holnapi nappal kapcsolatban is. Utolsó óra, utolsó (előtti) közös találkozás. Kit tud felizgatni egy vizsga?

• ladybug

őstag

Sikeresen berekedtem megint. A hangom, mint a repedt fazék. Szerencsére nem fáj a torkom, csak ritkán köhögök, és taknyos sem vagyok. Viszont a családban mindenkinél jelentkezett valami felsőlégúti fertőzés, mert Réka taknyos, Borka köhög és rekedt, és Kedvesem is panaszkodott az utóbbi napokban torokfájásra. A szükséges óvintézkedéseket megtettük: C vitamin, mézes-citromos tea.

A tanulással haladok, bár nem nagyon jut rá időm. Az elmúlt 2-3 napban folyamatosan csörög a telefonom, mert mindegyik csoporttársam rajtam keresztül szeretne megtudni információkat. Így meg nehezen lehet tanulni, ha folyamatosan félbeszakítanak.

• ladybug

őstag

Borkámat tegnap megbüntettem. Az iskolában a tanító néni panasszal fogadott, és azt mondta, hogy az utóbbi napokban egyre rosszabb a helyzet az én leánykámmal. Undok, rosszindulatú, csúnyán beszél. Fájt ezt hallanom, és itthon kérdőre vontam Borcsit. Semmit nem mondott, csak lesütötte a szemét, és kérte a bocsánatokat. Aztán néma csendben tűrte majd 3 órán át a sarokban térdelést. Ezért hát úgy gondolom, ő is jogosnak érezte a büntetést. Remélem tanult belőle.

Be van kötve a szakdolim. :)

Jó napom volt.

• ladybug

őstag

Vasárnap a lányok meg voltak zakkanva. Egész nap kiabáltak, veszekedtek egymással, és pár óra leforgása alatt már elegem lett belőle, hogy folyton rendre utasítam őket, vagy igazságot tegyek köztük. Kiküldtem hát őket az udvarra, de ott is folyt tovább egymás ölése, és egész estig ez ment.

Párocskám volt olyan kedves, és segített a szakdolim kinyomtatásában. Ma elvitte a nyomdába is, és holnap délután mehetek a 4 példányért. Megkönnyebbülés, hogy kész vagyok vele, és be lesznek hamarosan kötve.

Délelőttös hetem van, a gyerekekkel pedig gőzerővel gyakorolnánk az anyák napi és évzárós műsort, de katasztrófális a helyzet. Figyelmetlenek, eszetlenkednek, rihegnek, nem tudnak megállni, még egy körjátékot is nehéz velük eljátszani. Úgyhogy felköthetjük a gatyánkat. Ráadásul már csak két hétig vagyok, mert utána kezdem a 3 hetes gyakorlatomat, amit sajnos nem sikerült lerövidíteni. Nagyon közelegnek a vizsgák, és egyre jobban aggódok.

Ráadásul, hogy ne legyen olyan egyszerű az utolsó alkalom sem a suliban, ma kaptam egy e-mailt, hogy pénteken vizsgázunk belőle. Hej, de jó, már csak ez hiányzott. :U

• ladybug

őstag

Tegnap egy kicsit alattomos voltam. Míg a szüleim a reggeli utáni pihenést tartották, kipakoltam a garázsból a régi rádiókat, amik egy doboz alján porosodtak. Bennem volt a félsz, hogy mikor kapnak rajta, de gondoltam, akkor is megteszem, és így bizony még sok kacattól sikerült megszabadulnunk, amit aztán a folyamatos utánfutós járőrözők hamar magukévá tettek. A lomtalanítós autónak pedig már alig maradt valami.

A hétvégre tervezett bográcsozás meghiúsult. Pedig szívesen kimozdultam volna, de aztán igazából jó is, hogy nem így történt, mert egész nap fura kedve volt Párocskámnak. Így is ébredt, és bizony a nap folyamán egyre többször akadt összetűzésünk jelentéktelen dolgok miatt. Ő behúzódott a szobájába, mi meg kint voltunk az udvaron. Valahogy azonban a lányok sem találták a helyüket, mert egész nap veszekedtek, vagy kiabáltak egymással. Talán front volt...
    Este azonban teljes egyetértésben, egymás karjaiban aludtunk el. Ezt nagyon szeretem. :B

A szakdolgozatom most már teljes egészében kész. Az összegzést is megírtam a végére, mert az még lemaradt, aztán tegnap elkészítettem hozzá a borítót és átnéztem töviről-hegyire. Szóval kész, de bizonytalan vagyok a dolgozatommal kapcsolatban mindennel, és nem jó érzés így kiadni a kezeim közül. Akiknek elolvasásra odaadtam, ők mind jónak találták, kérnek egy-egy példányt belőle, viszont a másik oldalon ott van a konzulensem hozzáállása. Viszont most már nem fogok egy újnak nekikezdeni, és legyen, aminek lennie kell.

• ladybug

őstag

Miután elmentek a lányok oviba, iskolába szépen kényelmesen kitakarítottam. Igaz, az apró-cseprő munkákat holnapra toltam át, de végre úgy tettem ki a lábam a lakásból, hogy rend és tisztaság van. Holnap így több idő marad a pihenésre.

A lomtalanítással is végeztünk este. Szerencsére nem volt sok, és még pár felesleges dolgot kidobtam volna, de apukám ragaszkodott a féltve félretett tárgyaihoz. Őszintén szólva nem szeretek vele lomtalanítani, mert mindig egy tortúra megértetni vele, hogy a már több éve nem használt vagy tönkrement műszereket, szerszámokat nem fogja megjavítani, ha eddig sem tette. Porosodnak a garázs polcain a régi rádiók, videólejátszók, tv, de nem. Nem szabad kidobni! :(( Eltörött bicikli, nem működő kis szökőkút... mindegy. Semmit sem szabad kidobni, mert még egyszer szükség lehet rá. Oh, jaj. És ez mindig az utolsó érv. Ilyenkorra pedig már a fejem belefájdul abba, hogy minden egyes tárgynál érveljek, hogy miért kellene kitenni. Inkább csöndben maradok, és visszateszem. Szörnyű.

Aztán, hogy a mai nap se maradjon bosszankodás nélkül: felhívtam a konzulensemet, hogy végre elolvasta-e a szakdolgozatomat teljes egészében. Miután kissé nyögvenyelősen indult a beszélgetés, aggódni kezdtem. Neki tetszik, szerinte jó, de kissé újszerű megközelítésben írtam le a témát. Ilyet eddig még senki nem csinált. Ő ötöst adna, de a vizsgaelnöknek nem fog tetszeni ez az újfajta nézet. Bevállalom-e? Először köpni, nyelni nem tudtam. Micsoda?! Hiszen már többször is odaadtam neki részletekben, amikor írtam. Megmutattam neki a kérdőíveket, majd úgy formáltam át a kérdéseket, ahogy javasolta. És most ezt mondja? Mintha most olvasta volna először. Lett volna időm, hogy alakítsak rajta, ha időben szól.
    Ezek után azonban csak azt mondtam, hogy igen, bevállalom a kockázatot, mert már több, mint fél éve ezen dolgozom, és teljes erőmmel igyekeztem egy jól átgondolt munkát kiadni a kezeim közül, és most, hogy már csak 1 hét van hátra, nem fogok összecsapni egy silány írást. Ok, mondja, akkor vagy kettes vagy ötös lesz.
    Haha, de remek. :(

• ladybug

őstag

Ejnye, már megint elmaradtam pár nappal. :U
    Pedig aztán ezalatt is zajlottak az események. Szokták mondani, sok kicsi sokra megy, és ez valóban igaz a hétköznapokra, mert mindig akad valami.

A reggel és az itthon töltött pár óra tiszta rohanás, ha délutános vagyok, mert igyekszem az elmaradt dolgaimat bepótolni. Viszont arra meg nem igazán elég, hogy látványos tetteket hajtsak végre. Gyűlik, halmozódik, egyre több lesz, és a mocsok disznaja nem akaródzik magától eltűnni.

Lomiztak a lányok ruhái között, meg Clarissától is kaptam 4 zsák ruhát, aminek csak egy kis részét tudjuk hasznosítani, ezért karitatív megmozdulásként elvittem a helyi bentlakásos iskolába az összegyűlt ruhákat. Nagyon hálásak voltak, és jó érzés volt, hogy megköszönték az előző adományokat is, és tudtak belőle sok mindent használni.

Aztán munkába menet még érzékeny búcsút vettem Clarissától, megbeszéltük a pünkösdig elintézésre váró dolgokat, majd el munkába.

Hogy kijött a jó idő repül az idő, hisz sokat vagyunk kint a levegőn a gyerekekkel. Aztán itthon is arra érek haza, hogy a lányok az udvaron vagy az utcán játszanak.

Szerettem volna ma a lányoknak szandált venni, de nem sikerült. Itt a jó idő, lehet szoknyát, kisnadrágot hordani, de nem lehet szandált kapni nekik. A jövő hétre várható a szállítmány, úgyhogy addig marad az örökölt szandi, ami azzonban csak itthon használható.

Egy méhész jött délelőtt az óvodába előadást tartani. Mesélt a méhekről, hogy hogy készül a méz, és kóstolót is kaphattunk 5 féle mézből. Nagyon érdekeseket mondott, van, amiről még én sem hallottam, a mézek pedig csudafinomak. Vettünk is 2 nagy üveggel.

• ladybug

őstag

A húsvéti nagy evés nálunk elmaradt. A két ünnepnap épp csak annyit főztem, mint egy hétköznapi vacsora. Sebaj. Ránk fér egy kis diéta, és nem is akarom Kedvesem fogyás iránti lelkesedését letörni. Bár ma a hazahozott túrógombóchadsereggel nem igazán voltam segítő partner. Ehh, amikor látom rajta, ahogy szenved, mert éhes. Ahogy fel-alá sétál a lakásban, és nem tud magával mit kezdeni. És, és..... olyan jó látni, amikor jóízűen eszik. :U Utánaolvasok a dolognak.

Tegnap jöttek szorgalmasan a locsólófiúk. Réka bátran kiállt eléjük, Borka pedig a hátam mögül kandikált ki zavartan. Réka hozta nekik az ajándékot és a csokoládét, aztán ki is osztotta mindenkinek, amit ő úgy gondolt.

A nap hátralévő részében a nyuszi által hozott ajándékokkal játszottunk. A Scooby doo csapat abszolút siker. A görkorcsolyázás megy, mint a karikacsapás. Barátaink voltak nálunk délután, és a nagyfiúknak is van korija. Gondoltam, elkérem, és kipróbálom. Oh, jaj, ez nem is egyszerű. Nekem el fog tartani egy darabig, mire megtanulom biztosan használni. De eltökéltük hárman, hogy nyáron igenis megtanulunk korizni.

Lányoknak még a mai nap szünet volt, de nekünk sajnos munkanap. Élveztem volna, ha még itthon tölthetek egy kis időt pihenéssel. Kevés a gyerek. Akiknek nagy testvére van, azokat nem hozzák a szülők, mert a héten az iskolában még szünet van, ezért az évzárós műsort sem lehet velük gyakorolni. A jövő héten azonban teljes gőzzel bele kell vetni magunkat, mert már csak 3 hetünk van a májusi gyakorlatomig.

• parandroid

félisten

Egy gyors reggeli kérdés, csak úgy, merthogy ez mégiscsak egy informatikai portál blogcsücske:

Q: Mit csinál két felnövőben lévő kiskocka ébredés után egy szép napos vasárnapi reggelen?
    A: Nos, nyilván hoztátok a helyes választ, ti is, kiskockák, két szép, de kialakuló internetfüggőségben szenvedő gyermekünk azt hiszem csak az édesanyját lepte meg, de őt sem túlzottan:

p

• ladybug

őstag

Elérkezett végre húsvét napja. Lányok természetesen nem tudtak sokáig aludni, és fél 7-kor kipattantak az ágyból, hogy meglessék, mit hozott a nyuszi a fészkekbe. Miután sikerült még rábírnom őket arra, hogy öltözzenek fel, 7 óra lett, de így is mi voltunk az első madárkák az utcában, akik ébren voltak, és buzgón rohantak a nyuszifészekhez.

Volt nagy öröm az ajándékok láttán. Íme:

Borka a görkorcsolyának örült a legjobban. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar ráérez. Le a kalappal előtte. Az első egy-két perc ügyetlenkedése után annyia belejött, hogy este már két nagy háztömbkört mentünk a szomszéd kislánnyal.

Réka pedig nem igazán tudta eldönteni, hogy a kosár csokinak vagy a Scooby csapatnak örüljön-e jobban. Mindenesetre a legbiztosabb az volt, hogy egy kis tál csokoládét majszolva játszik a figurákkal.

Ezek pedig a tegnap festett tojások, amiket Borcsi írt meg:

• parandroid

félisten

A mai napunk ismét rendhagyóra sikerült, így rendhagyó betekintés is következik, ismét vendégbloggerünk (ez leszek most én) tollából.

A nap vezérmotívumát egy kirándulás szolgáltatta, hirtelen felindulásból (és halkan jegyzem itt meg, hátsó szándék gyanánt részemről némi szakmai kíváncsiságtól is vezérelve) egy háromnegyed órás autózást követően nekiveselkedtünk a kékkúti tanösvénynek (flash alapú weblap, katt a piros hátterű tanösvény gombra a bal alsó sarokban). Anélkül, hogy részletekbe menően és hosszú bekezdéseken keresztül csapongva vágnánk keresztül magunkat az eseményeken, amik magukban foglalnak 2,5 óra kitartó gyaloglást, legalább két eltévedést, kellemes izomfáradtságot, valamint szerepeltetnek két hősiesen helytálló aprómanót, és az őket terelgetni próbáló főhőseinket, akik ezen kirándulás során nemcsak a természethez, de egymáshoz is ismét közelebb kerültek, inkább foglaljuk össze röviden, és tőlem szokatlan tömörséggel a nap hangulatát: jó volt. Na jó, adjunk az irodalmi vénának, és használjunk egy mára köznapivá nemesedett, de tökéletesen ideillő eposzi jelzőt: csodálatos jó volt. Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni róla, hogy nemcsak érdemes, de muszáj újra és újra rácsodálkozni a minket körülvevő világra, a fákra, a füvekre, a virágokra, egymásra. Eltölteni egy-két órát távol mindentől, csak magunkra figyelve, barangolni, felfedezni, bejárni, megtalálni, odaérni, örülni, és rácsodálkozni. Meg még egy csomó minden ilyesmit. Próbáljátok ki! Helyettem pedig hadd beszéljenek a képek (valamennyi kattintásra nagyítható).

p

• ladybug

őstag

Már megint napokkal le vagyok maradva. Nem is csoda. Ez a hetem rohangálás ide-oda. Alig van 5 percem arra, hogy egye, leüljek vagy egyáltalán, hogy pihenjek.

Clarissa is itt van, miatta is folyton akad valami plusz dolog. Emellett a húsvéti készülődés, ami szerencsére itthon már nem probléma, de az ovis majd' minden napra tartogatott valamit. Játszóház, csokivásárlás, ajándékkészítés...

Ma nyitották meg újra a fürdőt. Ingyenes belépés meg miegymás, ami kedves szüleimnek természetesen azt jelentette, hogy nekik ott kell lenniük. Rengetegen voltak, nemcsak a padokon, napozóágyakon, de még a medencékben is. Leülni alig lehetett. Mondjuk én ezzel tisztában voltam, de édesanyáék meglepődtek, hogy mennyi ember volt kint. Pedig számítani lehetett rá, hiszen ma kezdődött az iskolai szünet is.

Réka eljött velem az oviba, Borkának viszont délelőtt néptáncpróba volt, így ő a mamiékkal kerekezett ki a fürdőig. Rékával követtük őket, mikor a kisasszony kialudta magát, mert ami az egyiknek jár, jár a másiknak is. És amúgy is nagyon készült már rá Réka is. 1,5 órát pancsoltak a lányok, aztán jöttünk haza. Elég is volt. Hullafáradtan feküdtek le fél órája, és percek alatt elaludtak. Holnap pedig jönnek velem mindketten az oviba. Ráadásul még a nyúl is jön. :)

• ladybug

őstag

Ahh, kétszer ment el a poszt.
    Sebaj. Ide most akkor teszek egy igazi tavaszias képet.

• ladybug

őstag

A vasárnap végre igazi, nyugalmas vasárnap volt. Élveztük a finom napsütést. Hintáztunk, homokoztunk, játszottunk sokat. Az autót is lemostuk, kitakarítottuk, a lányok pedig lelkesen segítettek. Utána meg elsétáltunk fagyizni. A hétvégén kezdődött el a fagyiszezon. Ilyenkor még nem gombócos fagylaltot lehet venni, hanem gépi, lágy fagylalt kapható. Ennek valahogy az íze is más, nagyon szeretjük. A közeli parkban ültünk le, és hallgattuk a madárcsicsergést. Ahh, igazi tavasz.

Tegnap jó napom volt. Végre jól éreztem magam, nem voltam fáradt, tele voltam energiával. A gyerekekkel alkottunk az oviban, a hétfői nap ellenére még dolgozni is lehetett velük, ami igencsak szükséges, mert a hónapban be kell velük gyakoroltatni az évzáró és anyák napi műsort, mert csak május elejéig érek rá.

Hazafelé jövet elhoztam a lányokat, itthon pedig játszogattak az udvaron egészen este hétig. Olyan jól érzik magukat kint, hogy nehezen lehet csak rávenni őket a bejövetelre. Bent azonban pillanatok alatt kijön rajtuk a fáradtság, és ide-oda dőlnek, ami miatt lassabban megy az esti készülődés is. De már csak 2 nap, és szünet.

Nekem meg ma játszóház. Későn érek haza.

• ladybug

őstag

Hoppá, jól el vagyok maradva az írással. Lássuk, mi is történt velünk ezalatt a kép napban.

Pénteken megintcsak szép napunk volt. Tudom, írtam már, de nem győzök betelni vele: imádom a tavaszt.
    Anyuék nekikezdtek a kertrendezésnek. Borka is besegített ezt a falatnyi kis földet beültetni. Olyannyira lelkes volt, hogy péntekre kérte, hogy ebéd után jöhessen haza, hogy a mamiéknak segédkezhessen.
    Péntek délután pedig amikor hazaértem, hirtelen felindulásból elmentünk bevásárolni húsvétra. Lányok otthon maradtak, és mit sem tudtak arról, hogy mi mit csinálunk. Persze nem jöhettünk haza valami apróság nélkül. Borka kapott egy széldzsekit, Réka pedig a hőn áhított baseball sapkát.
    Húsvétra pedig sikerült megvenni a kosárlabdapalánkot és a görkorcsolyafelszerelést. Kapnak még egy tányérhintát, aszfaltkrétát, Borka egy emlékkönyvet, Réka pedig a scooby készletet. Meg persze sok-sok csokit. Ennyi bőven elég is lesz.

A szombat nyugodtan telt. Borcsinak beígértem egy vásárlást, ezért reggeli után fel is kerekedtünk, és elmentünk a boltba. Majd' 16 ezer forintot hagytam ott, de van cipője, ruhája, fehérnemű, és még Réka is kapott egy cipőt. Szóval a nagy felruházás megtörtént.

Az ebédet gyorsan összekavartam, addig a manók az udvaron játszottak. Réka imád homokkal és sárral főzőcskézni, és legalább egy órát sütött-főzött ő is. Természetesen alaposan meg kellett mosdatnom, és átöltöztettem, de jól érezte magát. Borka pedig barátnőzött. Na, igen, ő meg már ebbe a korba ért.

Miután Réka felébredt, a helyi sportcsarnokba sétáltunk, ahol Kedvesemék és munkatársai rendeztek egy focikupát. Jól sikerült rendezvény lett, sokan eljöttek, jól éreztük magunkat. Még bográcsozás is volt.

• ladybug

őstag

Tegnap közvetett úton megkaptam a leszúrásomat amitt, hogy nem vettem részt az óvodában tartott elsősegélynyújtó tanfolyamon. 2 alkalomra kellett volna elmenni, ebből én egyszer voltam ott. A másik alkalommal elfelejtettem elmenni, mert pont azon a héten volt, amikor gyakorlaton voltam, és a munkaidő után teljesen kiesett a fejemből, hogy nekem még arra is mennem kellene. Így hát verbális megrovásban részesültem.
    Hát, így jártam. Igaz, most volt az iskolában elsősegélyóránk, amiből viszgáztunk is, de hát ez nem lényeges ezek szerint.

Szép tavaszias idő volt. Nagyon szeretem a napocska melegét érezni a bőrömön, és úgy kimenni az udvarra, hogy csak egy kardigán van rajtam. A gyerekekre is éppen elég egy meleg pulóvert ráadni, aztán rohanhatnak is az udvarra. Élvezték ők is kellemes időt.

Az oviban megint elindult egy köhögés folyam, az alvás idő alatt egyre több gyerek kezdett el csúnyán köhögni. Semmi kedvem megint elkapni valamit, és csak bízni tudok benne, hogy elkerül ez is. De sajnos itthon már Kedvesem és Borka is torokfájásra panaszkodott. Mindegy, optimistán állunk a dologhoz: persze, hogy nem leszünk betegek. :)

A húsvéti vásárlást nem tudom, mikor fogjuk megejteni... :U

• ladybug

őstag

Vártam a fogadóórát az iskolában. Rá kellett döbbenem, hogy a tanító nénik sem tudnak sokkal többet a szünetben zajló incidensekről, mint én. Látják, hogy rivalizálnak a gyerekek, de hogy konkrétan ki mit mond, és kinek, arról fogalmuk sincs. Ez abból a szempontból jó, hogy ráhagyják a gyerekekre a problémamegoldást, viszont abból a szempontból rossz, hogy így igazán nem derül ki, hogy ki, miért és főleg hogyan piszkálja a másikat. A lényeg azonban a beszélgetés a gyerekekkel, hogy megértessük velük, hogy egymást a hibáikkal együtt fogadják el, és hogy próbáljanak meg uralkodni magukon - na, ez az, ami nehezen megy.

Így is este 6-ra értem haza, mert csak az egyik tanító néni tudott ott lenni, és ezért nagyon lassan haladtunk. Sok szülő eljött, és a fél 5-ös kezdéssel is csak fél 6-kor jutottm be a terembe.

• ladybug

őstag

Dolgos hétköznap volt tegnap. Amit terveztem, majdnem mindent teljesítettem. A szakdolgozattal is haladtam este, úgyhogy a héten biztos meglesz.

Borka az este teljesen ki volt kattanva. Rihegett-röhögött, egyfolytában csak hülyeség járt a fejében, és persze ezeket verbálisan is tudtunkra adta. 7 körül már nehezen bírtam az ömlesztve érkező bugyutaságaiat, gondoltam a fürdés elvonja a figyelmét és lecsillapítja, de csak annál rosszabb lett. Úgyhogy mentek az ágyba, és alvás. Csakhogy úgy kifárasztott, hogy elaludtam Réka mellett, így az én estémnek annyi volt.

Reggel találkoztam egy anyukával, aki Borka tegnap délutáni viselkedését is látta, és nem volt róla jó véleménnyel. Ma délután pedig fogadó órát tartanak az iskolában. Kíváncsian várom, hogy mit mondanak a tanító nénik, és mennyi és hogyan igaz az, amit Borcsi állít.

Kissé el vagyok keseredve, mert az én nagylányom felvett egy olyan stílust, aminek nagyon nem örülök. Kaffog, nyafog, lazáskodik, vonogatja a vállát, és mindezt legtöbbször akkor, ha iskolában van. Ez jön most ezzel a korral vagy mi? Mert ezt nem fogom tétlenül nézni.

• ladybug

őstag

Borkámért tegnap 10 körül mentünk el. Hipp-hopp felöltözött, igencsak haza akart már jönni. Itthon meg szegényem egyik helyről a másikra feküdt. Fáradt voltam. Alig aludtak az éjszaka, és bizony ezt az én lánykám megérzi, mert amúgy meg jó alvó. Tehát ebéd után lefeküdt Rékussal aludni, és pihent is 2,5 órát. És este sem volt gond az elalvással.
    Az óraátállítás ugyan megkavarta kicsit őket, de fél 10-re mindketten békésen szuszogtak. A reggeli ébredés viszont nehezen akart megvalósulni, mert folyton visszafeküdtek, hogy ők aztán nem tudnak felkelni. Megértem. Én is szívesen aludtam volna még.

Tegnap végre haladtam a kérdőívekkel is. Kedvesem megmutatta, hogy kell grafikont készíteni, én meg szorgalmasan gyártottam a 20 grafikonomat. Nagyon élveztem. Már az elemzéssel is jól haladok. Bízom benne, hogy a héten be tudom fejezni, és akkor elküldöm a konzulensemnek, hogy nézze át és véleményezze.

A gyakorlatot leigazolták, úgyhogy a héten végre megy a munka a normális kerékvágásban. Bár megint délutános vagyok, de sebaj, legalább nem kell korá indulnom.

• ladybug

őstag

Feszülten ébredtem. Minden és mindenki zavart. Nem tudtam mihez kezdjek neki, nem tudtam hogy folytassam a napomat. Ideges voltam és ingerült. Nagy nehezen oldódtam csak fel, és ehhez kellett az az egy órás séta, amit a lányokkal tettünk. A szél ugyan erősen fújt, de kellemesen meleg volt. Végre éreztem a tavaszi napsugarak melegét az arcomon.

Nyitott ablaknál főztem, és közben kilestem időnként a manókra az udvarra. Hiányzott már nekik is a kinti játék, a szabad levegő.

Végülis nem mentem iskolába, sőt Borkát sem vittem. Hadd legyen már neki is jó egyszer.

A délutáni szülinapi buli jól sikerült, jól érezte magát a lánykám. Olyannyira, hogy ott is alszik az ünnepeltnél a többiekkel együtt. Huh, kezd nagylány lenni a lelkem. :U

Rékussal meg jól elvoltunk. Sütöttünk, beszélgettünk, játszottunk, mesét néztünk. Ritkán vagyunk kettesben, ami természetes, de most látom, hogy a családban mindenkinek kell, hogy kettesben legyen valakivel bizonyos időközönként.

• ladybug

őstag

A suliban ma szakmai nap volt. Az első előadást Dr Bagdy Emőke tartotta. Érdekes, élvezetes volt. Az agresszióról szólt. Sajnos az utána lévő elóadók meg sem közelítették az ő színvonalát. A korai fejlesztésről szóló előadást viszont sikerült rögtön megszereznem, és már itt pihen a gépemen.

Jól elfáradtam ma is, mert a délelötti előadássorozat után még óránk is volt, amiről 6-kor eljöttem. És nem igazán van kedvem holnap elmenni. A torkom is fáj megint, és elegem van belőle, hogy arra sincs időm, hogy kikúráljam magamat. Fáradt vagyok, alig láttam mostanában a kis családomat, és rengeteg dolgom lenne.
    Igen, azt hiszem, itthon maradok.

Borkámnak délelőtt tanítás lesz, délután pedig szülinapi zsúrra hivatalos, amire még ajándékot is kellene vennem neki. Viszont ha iskolába megyek, akkor kapkodnom kell, és ebből mostanában túl sok részem van.
    Igen, azt hiszem, itthon maradok.

• ladybug

őstag

Habár az éjjel megint nem aludtam jól, a reggel mégis nyugodtan és kellemesen indult. Nem rohantunk, nem kapkodtunk, mindennel időben végeztünk. Nem volt hiszti, nem volt ellenkezés. Ej, de szeretem az ilyen reggeleket. :)

Otthonoson éreztem ma a bölcsődében magam. A gondozónők egyre több teret adtak, hogy kipróbálhassam, elbírok-e a csapattal. Akat egy-két ellenkező, de a csoport nagy részével egész jól kijöttünk. A nap jó híre viszont az, hogy volt olyan rendes a vezetőnő, és leigazolta nekünk a két hét gyakorlatot. Elbúcsúztunk tőlük, de természetesen még ellátogatunk hozzájuk, ha lesz időnk. A többi gyakorlati időt azonban már Nagykanizsán kell letölteni.

Kedvesem is megérkezett mindegyikünk nagy örömére. Jó volt újra megölelni, hozzábújni, és milyen jó is lesz együtt aludni.

• ladybug

őstag

Ma reggel Borcsi nehezítette meg az indulást. Minden este elkérdezem, kész-e a házi feladat. Igen, jön a válasz, szinte azonnal. Az esetek többségében így is van, de már előfordult - ami ma reggel is -, hogy kipattan az ágyból, és szinte hisztérikusan kijelenti, hogy neki meg kell csinálnia egy vagy kettő feladatot. Ilyenkor a frász kerülget, mert ugye miért nem jutott eszébe este, hiszen megkérdeztem, és az esti rajzfilmnézés/játék helyett akár a házit is írhatta volna? A másik pedig az, hogy fél óra elmegy a megírással, ami sok a reggeli időszakban. Meg hát pánikba is esik a lelkem, ez meg nála egyenlő a bénulással.

Úgyhogy kicsit észhez térítettem, és miután elkészítette a feladatot addig hajcsárkodtam vele, amíg 5 perc alatt felöltözött, és 10 perce reggelizni is maradt.

Hiába a fél hetes kelés, valahogy nem igazán tudunk zökkenőmentesen elindulni fél 8-kor. De holnap másképp lesz. :)

Hogy mennyi eszetlen volt ma az utakon?! Több alkalommal is le kellett lassítanom azért, mert a szembejövő a legutolsó pillanatban vette észre, hogy közeledünk egymás felé. És egyik alkalommal sem volt az úton parkoló autó. Azaz ezek szerint figyelmetlenségből történt, mert elbambultak. Megesik. Viszont érdekes, hogy a mai napon többen is jártak így.

• ladybug

őstag

Kész vannak a kérdőívjeim a szakdolihoz, holnap nekiállok elemezni őket. Két házidolgozatot kellett írni, azt fejeztem be most este, és elment velük az időm. Holnap viszont tényleg neki kell állnom, mert haladni kellene, illetve befejezni a dolgozatomat.

A bölcsiben megint pangás volt, ugyanúgy, ahogy nálunk sem volt sok gyerek. Holnap viszont többen is jelezték érkezésüket, így a csoport létszáma 15-16 lesz, ami az előző hetekhez képest 4-5 gyermekkel több.

Fárasztó napom volt ma is, és Réka sem segített a jobb kezdésben. Nagy hisztit csapott itthon, amiatt rendesen megcsúsztuk az indulásban, majd amikor odaértünk az oviba, abbahagyta, és mosolyogva belibbent a csoportszobába. Azt hittem lehidalok tőle.

Anyuék pedig meglátogatták bátyámékat. Sajnos szégyenszemre még mindig csak képen láttam a csemetéjüket, mert elmenni hozzájuk mindig akadályba ütközött. Vagy Réka vagy az egész család, vagy én voltam beteg. Kisgyermekhez így meg nem szívesen megyek. Abban reménykedek, hogy már csak a mostani hétvége és egy áprilisi hétvégén kell menni oktatásra, és akkor több időm lesz. Bár végiggondolva nem hiszem, mert 3 hét gyakorlat Kanizsán, plusz a két vizsga - szóbeli és írásbeli, amire persze tanulni sem ártana... Szóval nem tudom, mikor lesz időm elmenni hozzájuk. De húsvétig még szeretném megejteni.

• ladybug

őstag

Tegnap volt az első napom a bölcsiben. 6 gyermek volt, mert náluk is sokan betegeskednek, és bizony így nem sok dolog akadt velük. Még talán sokan is vagyunk rájuk. Már csak azt lenne jó tudni, hogy mit is fogunk mi itt két hétig csinálni, főleg, hogy írásbeli munkánk a gyakorlattal kapcsolatban nincs.

Utána persze munka, szóval henyélésra semmi idő. A szakdolgozattal meg marhára nem haladok.

Kedvesem pedig nemrég indult Bp-re, 3 napos tréningre. Elbúcsúztam tőle, de már visszaaludni nem tudtam. Pedig még 3/4 órát alhattam volna.

Viszont a lányok édesen szuszognak. De már nem sokáig. Hamarosan kelni kell.

• ladybug

őstag

Nagy dilemmában vagyok Borka miatt. Mostanában egyre többször fordul elő, hogy szomorúan jön haza az iskolából. Van egy osztálytársa, akivel nem jön ki jól. Illetve - állítólag jó barátnőkhöz híven - összevesznek, majd kibékülnek. Csak mostanában egyre többször Borcsi kerül ki vesztesen a dologból, és a tanítónők mindig a másik kislány pártját fogják. Sajnos nem látnak mindent, ami érthető is, de kicsit odafigyelve észrevennék, hogy nem minden esetben Borka az, aki kezdi a vitát, piszkálódást. A kislánynak ugyanis kifinomult érzéke van már ahhoz, hogy a háttérben meghúzódva undokoskodjon, és az egész úgy tűnjön, mintha őt bántották volna.
    És emiatt azon morfondírozok, hogy Borkámat átkérem másik osztályba, mert nem szeretném, ha még 7 évig ez folyna, és minden esetben ő inná meg a levét a konfliktusoknak. Nem szeretném, ha az iskolai évekből annyi emléke maradna, hogy folyton szomorúan jött haza, hogy úgy ment el reggelente, hogy semmi kedve nem volt iskolába járni.

Semmi esélyt nem látok ugyanis a javulásra, mint ahogy az idei év is azt mutatja, hogy egyre rosszabb a helyzet.

• ladybug

őstag

Még mindig köhögök, még mindig rekedt vagyok. Lassan válik meg tőlem ez a nyavalya.

A tavasz és a tél játszik egymással, és szinte fél óránként szakad a hó, aztán pedig süt a nap. A tegnapi utunk során is megküzdöttünk pár hóviharral, időnként világvége hangulatba kerültünk, mikor előttünk hóvihar, mögöttünk pedig szikrázó napsütés volt.

A barátainkkal töltött estén nagyon jól éreztem magam. Vártam már, hogy kimozdulhassak itthonról, és nem munka vagy iskolaügyben. Kellemes volt az étterem. Jártunk már itt korábban is, de azóta átalakították és az étlap is kibővült. Az ennivaló is finom volt, és a kiszolgálással is elégedett voltam.

A hazafelé úton megint belekerültünk pár hóviharba. Kedvesemnek hála hamar hazaértünk, de én szinte végig aludtam. :B

Mostanra pedig alapvetően kipihentem magamat, bár a fejem egy kicsit sajog. Viszont az ebéddel nem kell bajlódnom, családi ebéd lesz ma.

• ladybug

őstag

Az Ambroxol segített a köhögésemnek. Igaz, azóta még jobban köhögök, hála a köptető áldásos hatásának, de legalább időnként már szakadozik, ami azért dícséretes, mert legalább nem hasad szét a fejem. Viszont még mindig nagyon rekedt vagyok, és a gyerekekkel csak normál hangerővel tudok társalogni.

Megvolt a mozis délelőtt is. A kicsiket bepateroltam a kocsiba, és levittem őket a mozihoz. Elég messze van a mozi az ovinktól, ezért döntöttünk úgy, hogy a kiscsoportosokat nem kényszerítjük gyaloglásra, mert nehezen bírnák a távot, és emiatt haladni is nehezen lehet velük. Kész kaland volt a kocsitól a moziig, majd a mozitól a kocsiig eljutni. A távolság kb 10-15 méter volt, amit meg kellett tenni, de ez a 8 kismanó 8 felé akart menni. Eleve, ahogy párba állnak az is csuda édes, mert a pár egyik és másik fele is más irányba akar menni, és persze 4 ilyen párnál ez csak hatványozódik. De kisebb csatangolások és terelgetések árán csak eljutottunk az autóig.

Mennyivel praktikusabb lenne, ha több kinyújtható karom is lenne. Sokban megkönnyítené a munkahelyi és itthoni dolgaimat is.

Réka az elmúlt 1,5 - 2 hétben egyszer sem pisilt be. Amióta megkezdte az ovit a héten, már másodszorra hozzuk haza a ruháját. Egyszerűen nem értem. Tudom, hogy stresszel az ovitól, mert minden reggel nyafizik, hogy még nem, még nem, még nem akar még menni, de mégis szeret ott lenni. És ennyi elég lenne ahhoz, hogy ilyen hamar visszaessen?

• ladybug

őstag

Hasogat a fejem. Ez a szörnyű köhögés teljesen kikészít. Hangom, mint a varjúké, tényleg csak károgok itthon és a munkahelyen is.

Én rendezem az oviban a könyvrendeléseket. Havonta hoznak könyveket, ezekből kell rendelést leadni, illetve az éppen aktuális akciókat bonyolítani. Ma jöttek a legutóbbi akciós könyvekért, de bizony most nem igazán fogyott belőle. Tucatkönyvek voltak, ráadásul egyik sem szép, jó minőségű könyv. Amit itthagytak, azokat pedig húsvétra szánták. Sajnos egyik sem kapcsolatos a húsvéttal, nyuszikkal, amit szomorúnak tartok, főleg, hogy kimondottan az ünnep miatt hozták ezeket. Talán a szülőket jobban érdeklik, mint engem, ezért szorgalmasan ajánlgatom őket.

Már megint úszom a sok munkában. Itthon alig végzek el, rohanok a kocsihoz, sutty bele, és nyomás dolgozni. Holnap moziba megyünk, ami természetesen azt jelenti, hogy korábban kell elindulnom.

Most pedig megyek, mert vár rám a forró fürdő.

• ladybug

őstag

Köhögök, emiatt fáj a fejem, és természetesen a jó kis torokfájás sem maradhat el. Ilyen körülmények között remek gyerekközösségben eltölteni egy délelőttöt. Még szerencse, hogy kevesen voltunk. A gyerekek nagy része megint lebetegedett. Láz, köhögés, nátha. Nagy részük otthon van, viszont akad olyan is, aki betegen tengeti el a napjait az óvodában.

Mivel kolléganőm sincs jól, úgy döntöttünk, hogy nem megyünk a bölcsődébe gyakorlatra. A kicsiknek sem lenne jó, ha esetlegesen megfertőznénk őket, meg mi sem szeretnénk így nekivágni a gyakorlatnak.

A tegnapi nap végre pihentem. Ilyen is régen volt már. Bár dolgom most is akadt volna, viszont nemet mondtam. Néha azt is kell. Néha magunkra is kell áldozni egy kis időt, és bizony most ezt tettem. Jólesett.

• ladybug

őstag

Babamatek. Rém izgalmasan hangzik, ugye? De hát muszáj volt ott lenni, mert egy ilyen óránk van/volt, és az óra végén írtunk dolgozatot, így a jegyünk is letudva.
    Mivel elég unalmas volt az óra, dolgozgattam a gépemen, és kicsit előrehaladtam az elkövetkező feladatokban.

Szép tavaszi idő volt, és lányokkal elmentünk a boltba. Ők bicikliztek, én meg sétáltam. Jólesett a testmozgás.

Persze a háztartás romokban hever, energiám viszont nincs rá. Holnap meg már vasárnap van. Akkor pedig pihenni szeretnék.

• ladybug

őstag

Örülök, hogy most nem szakadtam meg a tanulásban. Megint olyan kérdéseket tettek fel a dolgozatban, ami inkább az általános, eddig megszerzett tudás gyakorlati alkalmazására irányult.

Az egyik dolgozatot korán megírtuk, a másik kérdései meg állítólag eltűntek, és mire összeállította őket a tanárnő fél 6 lett. Úgyhogy elég későn kezdtünk neki, már mindenki fáradt és nyűgös volt. Fél 8 után értem haza.

Megint bombáztak minket egy csomó feladattal, amit két hét alatt össze kellene hozni munka, gyakorlat és szakdolgozatkészítés közben. Nem tudom, hogy fog menni, de a kérdőívek kidolgozásának is neki kell állnom, mert egy hónap múlva le kell adni, addig pedig még egyeztetni kell a konzulenssel.

Akkor hát, vessük bele magunkat az élvezetbe, és irány az iskola.

• ladybug

őstag

Megpróbáltam a tanultakból a lényeget összeszedni. Alapvetően sikerült is, viszont annyira nem találtam lényegeset benne, hogy magam is megijedtem. Vagy minden lényeges lenne? Ahh, már nem is tudom.

Mindenesetre ma is olvasgattam az előttem heverő halomból, de még a látványtól is rosszul leszek, akár hányszor az asztalon lévő kupacra tekintek.

Sajnos délelőtt sem voltam jól. Megint a gyomrom, de csak kavargott. Biztos a tegnapi vacsi miatt. A fejem is fájt, így meg aztán legszívesebben egész nap pihentem volna. De nem lehet...

Alig várom már a júniust. Olyan sok minden fog még addig történni, és annyi stressz vár még rám, hogy nem is akarok belegondolni. Brahh.

• ladybug

őstag

Nagyon-nagyon elegem volt a tanulásból mára. Délelőtt ugyan 2 órát ültem fölötte, de egész nap aztán nem foglalkoztam vele. Inkább barkácsolgattam. Majd megőrjített már ez az egy helyben ülés, és fekete-fehér papírok nézegetése. Elővettem hát a színes papírokat, és nekiálltam pillangókat gyártani. Nagyon szépek lettek.

pillangók

Ezeket pedig a hétvégén gyártottuk Borcsival.

nyuszik és bárányok

A gyomromat pedig a saját butaságom miatt sikerült megint megfájdítani. Az én kedves családom hot-dogot szeretett volna enni. Készítettem is nekik, jóízűen meg is ették, csak hát én sem bírtam megálljt parancsolni magamnak, és ettem belőle. Nem kellett volna....
    Most meg kavarog a gyomrom. :(

Majdnem elfelejtettem Borka plüssét. Na, ennek aztán örült rendesen. Réka is boldog volt, mert ő választotta neki. Puncs lett a neve, mert egy rózsaszín, pihe-puha szőrgombóc. Képet nem tudok készíteni, mert békésen alszik Borkával.

• ladybug

őstag

Eszegetünk, mint a madárkák. Viszont ilyenkor mindig gyomorfájás következik. De ha meg nem eszünk, akkor korog a gyomrunk. Ahh, hülye egy dolog. Pedig annyira odafigyelek a diétás étkezésre. Mást sem veszünk magunkhoz, mint párolt csirkehúst, párolt rizst, párolt krumplit. Mellette persze az elhagyhatatlan húsleves, mert az nagyon, de nagyon jólesik. Vacsira is azt ettem.

Mégis ez a nyavalya kihat a szervezetünkre még egy ideig. A fejem is fáj időnként, fáradékony vagyok. Észrevettem azt is, hogy mikor Borcsit kísértük haza az iskolából, én vittem a táskáját, és ahogy a súly egy irányba húzott, elkezdett fájni a gyomrom tőle. Érdekes, hogy micsoda apróságokon megmutatkozik a betegség utóhatása.

A tanulás.... Ahh, kicsit az agyamra megy. Olvasom, és nem marad meg az agyamban semmi. Legalábbis így érzem. És a fáradékonyság miatt nem tudok megfelelően koncentrálni sem. Még 2 napom van...

Réka kapott egy Scooby Doo-t. Teljesen odáig van érte. Gondoltuk, hogy tetszeni fog neki, de ekkora sikerre nem számítottunk. Persze Borka sem maradhatott ki. Mégis a neki szánt ajándéknak nem lett akkora sikere. Hiányolta, hogy nem plüssöt kapott.

Ezek a dráma- és hisztiszakosok... :U

• ladybug

őstag

Alapvetően kezdünk jobban lenni. Enni tudtunk már, bár keveset, de nem igazán esett jól, mert utána megint megfájdult a gyomrunk. Ezért hát abban maradtunk, hogy nem erőltetjük az evést. Reggelire is teáztunk csak, ez viszont kimondottan jólesett.

Réka is fájlalja még a pocakját, többször is lefekszik, és így érzi jól magát. Azonban játszik is, és ez jó.

A tanulással is haladtam, ami örvendetes.

• ladybug

őstag

Amitől féltem, bekövetkezett. Én is beteg lettem. Tegnap egész nap fájt és görcsölt a gyomrom. Reméltem ennyiben marad, de estére nagyon roszzul lettem. Hánytam, szédültem, rázott a hideg, fájtak az izmaim, izületeim. Szörnyű volt. Még szerencse, hogy 9-ig túl voltam a nehezén, és nyugodtan tudtam aludni.

Viszont ma sem vagyok sokkal jobban. A hányáson kívül minden más tünet él még, és bizony kénytelen voltam egész hétre táppénzre menni.

Hát, ez nem hiányzott.

• ladybug

őstag

Csak nem akarunk jobban lenni. Éjjel anya hányt, és ma csak fekszik az ágyban. Réka nemrég könnyyített magán, pedig tegnap egész jól volt. Kedvesem is rosszul lett, és nekem is kavarog a gyomrom. Bármikor tudnék hányni. Ez egy csúnya vírus, ami elért minket, és úgy tűnik nehezen akar távozni.

Érdekes tüneteket produkál egyébként ez a betegség. Ásítozunk és hányingerünk van, vagy hányunk. Réka napok óta 3-4 órákat alszik délután, és este is hamar elalszik, és sokat.

• ladybug

őstag

Tombol a szél kint. Ítéletidő van. Mégsem bírok megülni a fenekemen, pedig itt van előttem egy nagy rakás tanulnivaló. Nem tudok odafigyelni, és idegesnek érzem magam. Bosszantó. Miért is vagyok ideges? Brahhh, nem tudom. Talán azért, mert nem nagyon érdekel a tananyag, nem tud lekötni, és ezért haragszom magamra. Hm... Ez a legvalószínűbb teória az idétlen viselkedésemre.

Sokkal szívesebben csinálnék mást. Mondjuk valami alkotásszerűt. Kellene valamit írni. Vagy barkácsolni. Vagy sütni, mert nassolnék, de csak csoki van itthon. Azt meg csak úgy nem szívesen nassolok. Jobban szeretem, ha laktat is az a valami, és nem kell megenni belőle 1 egész táblát, hogy érezzem a hatását.

Megnéztem a humánmeteorológiát: gyenge hidegfronti hatás. Csak fáradtságot ír tünetnek. Ok, ez is megvan, de mellette ez a lábbizsergés, ez a gyomorbökdösődés is.

• ladybug

őstag

Rékus állapota változó. Hol jobban van, hol kevésbé. Ebédre evett keveset, persze csakis diétás étket, de sajnos délutáni alváskor kijött belőle ez is. Aztán kettő körül elaludt, és fél 5-ig pihent.

Közben Borka is hazajött, és amíg Réka aludt barkácsoltunk. Illetve ő elkezdte, én befejeztem. Nem volt türelme hozzá.

Mostanában csapongó. Belekezd valamibe, aztán 5-6 perc elteltével már nem érdekli tovább. Belekotyog mindenki mondandójába, és belekotnyeleskedik, amibe csak tud. És emellett ugrálva, forogva közlekedik a lakásban, és emiatt alig lehet kikerülni, vagy egyáltalán ráérezni a pontos haladási irányára. Ezek kissé bosszantó dolgok, de máskülönben semmi gond nincs vele.

Este nagy sikerélmény érte. Végre rájött, milyen technikával kell a hátrabukfencet megcsinálni. Számolta minden egyes bukfencezést. Olyan tizenötöt megcsinált. Nem semmi. Én már rég kidőltem volna. A hátrabukfenc amúgy sem könnyű, de ennyi meg főleg nem.

• ladybug

őstag

Hajnal óta ébren vagyunk. Rékát elérte megint valami. Hány félóránként, hasmenése is van. Le van gyengülve, alig iszik.

Szegény kicsi lány, ez már a sokadik betegsége a bárányhimlő óta. Drasztikus módon jött ki rajta az is, így hát nem is csoda ha legyengült az immunrendszere. Aztán a tüdőgyulladás is rátett egy lapáttal. Ez is valamiféle vírus lehet, ezért hár diéta, itatás, és odafigyelés. Remélem, délutánra enni is tud valamit.

Én pedig hazajöttem. Igyekszem ápolni a kismanót, és bízom benne, hogy hamar meggyógyul.

• ladybug

őstag

Holnap óvodapedagógiai napok lesznek. 2 előadás lesz; egy délelőtt, egy pedig délután.
    A kompetencialapú oktatás lesz a téma. A szomorú az, hogy ennek az óvodában egyáltalán nem lenne helye, de mégis ránk kényszerítik ezt az őrültséget. Az ugyan még kérdéses, hogy melyik évben vesszük át, de egyre több ilyen tréningen, továbbképzésen és előadáson veszünk részt, ami azt érezteti, hogy komolyan gondolják. Csak azt remélem, hogy ennek különösképpen nem lesz látszata, és ugyanúgy végezhetjük tovább a munkánkat, ahogy eddig.

Egyébként érdekes, hogy mindig előjön valami, ami mindig valami csúcsszuper okosságként jelenik meg. Ilyenkor - gondolom jó sok pénzért - előadásokat hallgatunk meg, és innen-onnan kapunk egy nagy adag nyomtatott anyagot. Aztán azért csak kiderülnek ezekről, hogy különösképpen nem érnek semmit, és csak rengeteg papírmunkát vonzanak maguk után. A nevelésben azonban nem tudjuk használni.

De hát ilyenek mindig is voltak és lesznek is. Majd csak megbírkózunk ezzel is.

• ladybug

őstag

Végre ma reggel volt egy kis időm arra, hogy ne rögtön hazarohanjak, hanem kicsit körülnézzek a piacon. Nem a vásárlás kedvéért mentem - bár az is jólesett - hanem inkább azért, hogy kicsit kimozduljak ebből a nyavalyás mókuskerékből, amit minden nap tekerek.

Tudom, tudom... A blogom olyan sablonossá vált, mint a mindennapjaim. Estére már semmi kretivitás nem szorul belém, a fantáziámat is agyoncsapja a fáradtság. Így meg aztán nem lehet grandiózust alkotni. Bizony a legszükségesebb közlésére van csak kapacitásom.

Azért gondoltam, hogy mi lenne, ha reggelre vagy nappalra halasztanám a blogírást. Talán akkor értelmes, érdekes gondolatok is megfogalmazódnának bennem, nem csak tényszerű közlésekből állna az irományom. Úgyhogy akkor igyekszem ennek eleget tenni.

Szép napot!

• ladybug

őstag

Be vagyok táblázva. A héten minden napra van valami plusz, és bizony nagyon nem jókor jött ez, hiszen már így is elég fáradt voltam. Jó lett volna kicsit lazítani, de nem lehet. Nincs rá idő.

Hétfőn nyílt nap volt Borkának. Aranyosak, kedvesek voltak. Nem volt az a nagyon látványos óra, mégis tetszett a maga egyszerűségével. Mozogtak, énekeltek, szerepjátszottak, írtak, olvastak. Játékos formában folyt az óra.
    Az első két órát néztem meg, aztán indultam dolgozni.

Ma hosszú napom volt, fél 7 után értem haza a munkából. Fél 5-től elsősegélynyújtó tanfolyamon vettünk részt. Érdekes volt ugyan, de mindezeket minap tanultuk meg az elsősegélynyújtó tananyagunkból, ezért hát feleslegesnek éreztem azt a 1,5 órát, amit ott ültünk.

Holnap pedig megint korábban kell mennem, mert színházba viszem a csapatot.

Emellett tanulnom is kellene, mert jövő héten megint 2 dolgozatot írunk. Gyakorlatra is kell mennünk két hétre, amit nagy valószínűséggel hétfőn kezdünk. Utána pedig minden nap munka is.

Jah, meg hát még a szakdolgozatot is be kell fejeznem. A kérdőívek szerencsésen összegyűltek, ezért valamikor le kell ülnöm feldolgozni őket.

Szóval ez most így sok...

• ladybug

őstag

Ahh, nem is tudom, mit írhatnék. A hotmail fiókommal küzködök egész nap, mert nem hajlandó e-mailt küldeni. És már nem tudom, mit tehetnék.
    Fontos lenne, mert egy csomó mindent szoktam küldeni a csoporttársaknak, és most teljesen lebénult. :(

Egyébként ma autót mostunk. Kijött a szép idő, ideje az autómosásnak. Ilyenkor szokott másnap esni. Hehe, remélem nem fog. De hát olyan nyavalyás lucsok, pocsok, meg szütty az időjárás, hogy akár még holnap eshet is.

Viszont Borkámnak nyílt napja lesz, és délelőtt oda megyek. Aztán meg munka.

• ladybug

őstag

Tegnap és ma is megírtuk a vizsga előpróbát. A kérdések alapvetően még jók is voltak, viszont a válaszadással jól megszivattak minket. Ugyanis hiába konkrét (Sorolja fel, nevezze meg...) kérdéseket tettek fel, nem ezt várták rá válasznak, hanem egy jó nagy adag körítést is. Én viszont nem egészen így csináltam, úgyhogy 2 hét múlva majd megnézhetem, hogy milyen eredménnyel sikerült teljesítenem.

Február utolsó napja van. Kellemes, tavaszias idő volt. Reggel pedig meglepve tapasztaltam, hogy virágzik a barka.

2-re értem haza a suliból. Lányok javában játszottak kint az utcán a szomszéd lurkókkal. Nagykabát sem kellett, mert finom meleg volt.

Réka pipitért talált

• ladybug

őstag

Ma is sok időt szántam a tanulásra, aztán egy telefonbeszélgetés során szembesültem azzal, hogy édes kevés, amit eddig tettem, mert minden anyagot át kellett volna nézzek, ugyanis a dolgoat egy olyan kérdéssor lesz, ami mindenre kiterjed.
    Ezek után este még igyekeztem átolvasni pár dolgot. Holnap meg meglátom, hogy mi lesz. Lesz, ami lesz....

Mivel ki sem mozdultam ithonról, csak a papírok felett görnyedtem, nem volt izgalmas napom.
    Borka még mindig szorgalmas, Réka még mindig nagy szájú, de imádják egymást a kis terroristák.
    Este Kedvesem későn ért haza. A lányok olyan szeretettel körbezsongták, hogy öröm volt nézni őket.

• ladybug

őstag

Az éjszaka kétszer keltem fel, ami egész jónak mondható. Alapvetően kipihentem ébredtem. A nap folyamán nem nagyon voltak problémáim, illetve csak görcsök. Azok viszont hevesen jönnek. Remélem, ennyivel megúszom.

Délelőtt sok időt szántam a tanulásra, és még délután is volt időm belenézni. Az agyam azonban többet nem fogad már el, kifárasztottam rendesen. Ezért hát elsétáltam a lányokért, addig kiszellőztettem a fejemet.

Kavarog az a sok maszlag gondolat a fejemben, és már azt sem tudom, melyik melyik tantárgyhoz tartozik. Holnap megint heves tanulás, aztán pénteken meglátom, mit hoz a sors.

• ladybug

őstag

A tanulással alapvetően jól haladok. Holnap és holnapután itthon leszek, tanulmányi szabit vettem ki. Lányok iskolában, óvodában lesznek, így tényleg oda tudok figyelni arra, ami előttem van.

Estére kijött rajtam valami nyavalya. Iszonyat hasmenésem van, és még a fülem is fáj. Nem tudom, mi ez, de nagyon nem örülök neki. Remélem holnapra jobban leszek. Abban meg még jobban bízom, hogy valamennyit aludni is fogok tudni.

• ladybug

őstag

Parázok is, meg nem is. Hatalmas anyagot kaptunk, amit a vizsgára meg kell tanulni, de az idő kevés hozzá. Ráadásul nem lehet mellébeszélni, mert pontos adatokat kell tudni. Úgymint betegségek jellemzői, kezelésük, járványok fajtái, pszichológiai folyamatok, gyógypedagógiai esetek... És még sorolhatnám. Többféle tantárgy, rengeteg adattal.
    Most már úgy vagyok vele, hogy ami megmarad, az megmarad, mert benyalni ennyi mindent ennyi idő alatt nem lehet. A szomorú az egészben az, hogy korábban sem tudtunk volna készülni rá, mert az anyag felét most kaptuk kézhez.

Egyébként felháborító, hogy fogalmuk sincs a tanmenetről: ki? mit? mikor? adott le. A kéréseinket nem vették figyelembe, és persze rajtunk csattan az ostor.

A gyakorlatot is el kellene kezdeni, de arról sincs még információnk. Ehhh. Gondoltuk, hogy húzós utolsó félév lesz. :U

• ladybug

őstag

A lányok mostanában jól eljátszanak. Általában rajzolásból indul a dolog. Rajzolgatnak, majd beindul a kis fantáziájuk, és szerepjátékba kezdenek.
    Tegnap éppen dínókat rajzoltak. Réka is próbálkozott. Elővett egy könyvet, és abból leste el, hogy kell lerajzolni a dínókat. Amikor elkészült kissé szomorúan vette szemügyre, és így szólt: "Sajnálom anya, de nem tudok gonosz dínót rajzolni, csak mosolygósat."
    Nagyon édes lett:

Dínók

A nagy játék után pedig jólesett egy finom vacsora. Bundáskenyeret sütöttem. Olyan régen készítettem már, és most megkívántam. Nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz, a lányok is jóízűen falták. Elővettem hozzá a kamrából a gondosan félretett dijoni mustáromat. Mivel még sosem ettünk, nagy elánnal kentük rá a kenyerünkre, és tettük a szánkba. De aztán megakadt a torkunkon a falat. Micsoda erős ez a mustár. Isteni finom, de olyan ereje van, hogy az orrunkat is elcsavarta.

• ladybug

őstag

Borkának már semmi baja, Réka is jól van. Már csak a csúnya köhögéssel küszködik, de étvágya és jókedve már biztosan van.

Tegnap és ma is munka. A farsangot csütörtökön tartottuk nálunk. 16-an összejöttünk, sok beteget hoztak vissza csak a farsang miatt. Rosszul tették. Nyűgösek voltak, és nem igazán volt kedvük játszani sem. Mindenesetre délben elvitték őket, ma pedig már tényleg csak azok voltak ott, akik valóban meggyógyultak. 8 fős volt a csoport ma is, és olyan nyugisan, családiasan telt a nap. Még arra is volt kevés időm, hogy olvasgassam a tanulnivalót, de lassan haladok.

Holnap talán több időm lesz. Lányokat átküldöm addig a nagyihoz, dédihez, én meg neki tudok ülni a következő adag tanulandónak.
    A szakdolgozat kérdőíveimről elfeledkeztem... Azt is köbe kell osztanom, és a kérdőíveket utána elemeznem kell, mert azt is a szakdolgozat mellé kell csatolnom. Kicsit összecsaptak a hullámok felettem, de bízom benne, hogy ezt is sikerül megoldanom.

• ladybug

őstag

A kontrollvizsgálatkor Réka nagyon rosszul érezte magát. Meg is ijedtem, hogy egész nap ilyen lesz. A doktornő azt mondta, lehet, hogy kórházba kell vinnünk, ha holnapig nem javult. Aztán, hogy ez miatt vagy sem, de egyre jobban van. Hányt egyszer délelőtt, majd enni kért, és azóta eszik, iszik, rajzol, játszik. Szóval határozottan gyógyulni kezdett. Aminek nagyon örülök.

Borka is jól van. A füléről szépen lement a gyulladás, de biztos, ami biztos, itthon marad egész héten. A leckét szépen, szorgalmasan készítgeti, így elmaradása sem lesz.

A tanulással nehezen haladok. Remélem, most, hogy már jobban vannak a lányok, erre is több időm lesz. Bár munka mellett nem tudom, mikor és hogy lesz időm. :F

• ladybug

őstag

Tegnap nem volt éppen jó napon. Kedvetlen és levert voltam, ráadásul nem is éreztem magam túl jól. Elmentem dolgozni, de ha tudtam volna, hogy 8 gyermekünk van, ezzel sem bajlódtam volna. Ma itthon maradok. Viszem lányokat kontrollra, aztán magamat is igyekszem rendbe hozni.

Réka lázasan ébredt, és nehezen húzódott le neki. Egész nap csak sírdogált utánam. Borka alapvetően jól van. Bár ő a fülgyulladást sem érezte, aminek egyáltalán nem örülök, mert ez azt jelzi, hogy már fel sem tűnik neki.

• ladybug

őstag

Délelőtt doktornéniztünk. Rengetegen voltak a váróban, holott már 8 előtt, a rendelés megkezdése előtt ott voltunk.
    Diagnózis: Réka tüdőgyulladásal küszködik. Kapott 4 féle szirupot, köztük egy antibiotikumot is. Borkának megint fülgyulladása van. Ő nem kapott gyógyszert, csak fülgyertyát és orrcseppet írt fel a doktornő. Viszont ha meggyógyul, akkor egy hallásvizsgálatra kell elmennünk, és egy orrmandulaműtétet is javasolt. Előbbi megoldható, utóbbit el sem tudom képzelni, hogyan lesz megvalósítható.

Én egy kicsivel jobban vagyok. Az orrom már nem folyik annyit és a tüsszögés sem olyan gyakori, mint tegnap. De most meg fájdalmak jöttel elő; a veséim, a petefészkeim és az izületeim fájnak délután óta, és én is bármikor tudnék aludni.

Így hát nem maradt más, mint a gyógyulás. Hajrá. Szerdán pedig kontroll a lányoknak.

• ladybug

őstag

Réka állapota sajnos nem javul. Hány, köhög, lázas. Viszont kétszer is elaludt nappal, és most is durmol. És alapból már ez is gyógyítólag hat.
    Holnap viszem orvoshoz, és Borka is jön velünk, mert gyanús nekem. Tegnap és ma is elaludt délután, ami nagyon nem megszokott tőle.
    Én sem vagyok túl jól. A szemem ég, ki vagyok száradva, taknyos vagyok. Lázam nincs, de az izületeim nagyon fájnak. Holnap én is itthon maradok, mert anyáék nem lesznek itthon, ezért nem tudnak a lányokra vigyázni.

Réka olyan édeset mondott. Ez a palacsintafúró. A robotgép habverős részét látta meg.

• ladybug

őstag

Jól lebetegedtünk. Borka az éjjel hányt. Valószínű a nátha miatt, de az esti bezabbantás is rásegített. Aztán persze köhög és taknyos. Réka csak köhögött nappal, de estére nagyon belázasodott. Én meg szimplán taknyos vagyok. Az orrom már piros, mint a paprika, és folyton tüsszögök, ami kezd bosszantó lenni.

A tömeg 9-kor elvonult. Két pesti barátunk maradt még itt. Viszont most már mindenki a helyén alszik, és indulok is kipihenni magamat.

• ladybug

őstag

Lan-party van nálunk. Nem gondoltam volna, hogy ennyien leszünk, de jó látni, hogy mindenki jól érzi magát. Jelenleg 14-en vagyunk, de tegnap este 17-en játszottak a fiúk.
    Szerencse, hogy anyuék itt laknak, mert ott náluk el tudtam altatni a lányokat, és én is nyugodtan pihenhettem.

A fiúk is megtalálták a helyüket, a lakás minden szegletében aludt valaki. Bár érdekes módon a kihúzott, kétszemélyes ágy üresen maradt, de a földön mindenki talált helyet magának.

• ladybug

őstag

Most meg a skarlát ütötte fel a fejét az iskolában. A szomszéd kislányt érte el először. Kíváncsi vagyok, hogy folytatódik, hisz tegnapelőtt itt volt a kislány nálunk, és lappangási idő 2-5 nap. Szerintem ebben simán bent vagyunk. :U Úgyhogy figyelem a lányokat és várok.

A másik az oviban lévő vírus. Ma megint két kisgyerek lázasodott be délre. Mehettek is haza. Így a csoport létszáma 9-re csökkent.

Holnap jön hozzánk a nagy tömeg. Kedvesem szerint ne aggódjak, mert ennyi embernek úgysem tudok főzni. Mégis zavar, mert ha már itt lesznek, akkor chipsen (hogy kell ezt magyarosan leírni? csipsz? :DD ), ropin és szendvicsen éljenek? Nem tudnám elviselni, hogy nem látom őket vendégül.

• ladybug

őstag

Beszélgettünk ma a vezetőnkkel a bölcsődéről. 8-an voltunk jelen kollektívából, és sok minden felmerült. Többféle variációból kell kiválasztanunk a legjobbat, legoptimálisabbat. Ez persze változtatásokat hoz majd magával, de egy új dolog bevezétese mindig ezzel jár. Remélem azonban, hogy ezekután az önkormányzat tényleg belekezd a megvalósításba, és ősztől elindulhat a bölcsődei csoport.

Kellemes napsütéses idő volt délelőtt, viszont délutánra nagyon hideg lett. Valószínű emiatt is fájdulhatott meg a fejem.

Este megint előkerült a vetítő. Ahogy megvacsoráztak, már kérték is, hogy meséljek nekik. 3 mesét néztünk meg.

• ladybug

őstag

Az oviban egyre kevesebben vagyunk. Ma is telefonálni kellett az egyik anyukának, hogy belázasodott a gyermeke. Tegnap is ugyanígy kellett eljárnunk. Fura, mert mi már mindkét gyermeken láttuk tegnap is, hogy nincsenek jól. Bágyadtak voltak, csendesen, elhúzódva játszottak. Nem hinném, hogy otthon annyira másképp viselkedtek volna.
    Vagy ennyire nem figyelnek a szülők a gyerekeikre? Bár utóbbit csak költői kérdésnek szántam, de borzasztó, hogy ezek nem tűnnek fel anyának vagy apának otthon.

Mindenesetre 10 gyerekünk van a húszból, és mind fiú. Hát, nem egy leányálom ennyi "férfit" lecsendesíteni, indulatokat csitítani, mert bizony túl sok helyzet teremtődik, ami veszekedéssel, verekedéssel végződik.

Itthon azonban nyugi van. Lányok egészségesek. Jut eszembe, Rékát 3 éves oltásra kellene vinnem. A betegségek miatt eddig nem tudtam elmenni vele. Erre azonban jövő kedden emlékeznem kell(ene). Igyekszem memorizálni.

Este vetítőztünk. Borka már 3 napja kéri, de a vetítőt hétvégére az oviban felejtettem, és ezért elmaradt a nagy esemény. Viszont ma 4 mesét is megnéztünk, és elmeséltem nekik. Nagyon hangulatos, szeretem az ilyen meghitt együttléteket.

• ladybug

őstag

Megint hétfő...

Korai munkaidővel vagyok a héten. Ez jó, mert tudok még itthon valamit csinálni, amikor hazajövök, és ilyenkor a lányokért is korábban megyek, aminek nagyon örülnek.

Borka ma is csak úgy repdesett, mikor meglátott. Olyan jó érzés látni, ahogy örül. Réka pedig még aludt, amikor odaértünk érte az oviba, de ahogy kinyitotta a szemét, és felébredt, be nem állt a szája, annyi mesélnivalója volt.

Este fél 7-kor szülői értekezletre mentem. Mint kiderült az előtte lévőn is ott kellett volna lennem, de az teljesen kiment a fejemből. Ez a mostani viszont.... Felháborított, hogy negyed órás késéssel kezdték. Átgondolatlan szervezés, lényegtelen dolgok közlése, a szülők bambasága. Ahh, bosszantó, mikor az ember várja, hogy megtudjon valamit, és még háromnegyed óra elteltével sem jutott új információkhoz.
    Mindenki igyekezne, mindenkit zavar ez a lassú előrejutás, mégsem tesz érte senki nem semmit, hogy másképp történjenek bármi is. Csak hallgatnak némán. Fél 8-kor inkább hazajöttem.

• ladybug

őstag

Nem volt jó nap a mai. Egyikünk kötekedős volt, a másik hisztis, a harmadik szemtelen, a negyedik meg ingerlékeny. Az időre fogom. Aham, biztos a front miatt voltunk ilyen dinkák. :K

Így tehát nem is méltatom tovább a mai napot. Végre este van. A kismanók már alszanak, és mi is nemsokára ágynak dőlünk, mert holnap kezdődik a szokásos munkahét.

• ladybug

őstag

Kellemesen meleg volt ma, igazi tavaszias idő, habár még a télből hátravan pár hét. Vastag pulóverben és mellényben voltunk ma kint az udvaron. Réka természetesen már főzött. Kotyvasztotta a kis homokennivalókat, és kereste a lehetőséget, hogy mikor csenhet hozzá egy kis vizet is. Szerencsére nem sikerült, ezért beérte a száraz földdel, így pedig a ruhája is tiszta maradt.

A kint töltött idő legnagyobb nyertese Mogyoró kutyánk volt, aki végre élvezhette, hogy rohanhat a labdája után percenként, vagy éppen kivédi a neki rugott labdákat. Régen játszottunk már vele huzamosabb ideig. Persze hideg volt. "A kutyának sem volt kedve kint maradni", neki viszont kint kellett. Gyors sétákra jutott csak idő, ami a kutyáinknál azt jelenti, hogy a nyitott kapun kirohannak ezerrel, és ezzel a sebességgel rohanják végig a távot. Majd teljesen kipurcanva ledőlnek a betonra. Viszont élvezik a nyavalyások.

A háztartási munkákkal majdnem utolértem magamat. Lányok ma többször is átmentek nagymamázni és dédizni, és bevallom őszintén, ilyenkor tudok a leggyorsabban és leghatékonyabban dolgozni. Úgyhogy a vasalás felét is sikerült még leküzdenem estig.

• ladybug

őstag

Kedvesem el tudott menni az iskolai farsangra. Borka nagyon örült neki, én meg nyugodt voltam, hogy legalább egyikünk ott van vele.

osztály

Borka, a méhecske

Az oviban megtartottuk a nyílt napot. A szülőit délután fél 5-től kezdtük. 6 szülő jelent meg, ami kicsit csalódottá tett. Annyiban viszont jó volt, hogy nyugodtan megbeszéltünk mindent, és mindenki elmondhatta a véleményét. Fél 6-ra így is végeztünk. Legalább korábban hazaértem.

A holnapi napon pedig igyekszem bepótolni azt a lemaradást a háztartásban, amire egész héten nem jutott időm. És sajnos a lista elég hosszú.

Hallottam egy jó hírt. A város megkapta a pénzt a bölcsődei csoport létesítésére, amit nyáron már el is kezdenek építeni/létrehozni. Úgyhogy kíváncsian várom a folytatást.

• ladybug

őstag

Tegnap beájultam. Az álommanó úgy ragadott magával, mint óvodás a plüssmackóját. Sajnos Réka mellett ért utol, ami aztán azt jelentette, hogy valamilyen módon át kellett vánszorogjak a mi ágyunkba, ami nagyon-nagyon megeröltető, szinte fájdalmas volt. De aztán újra megtalált, és már álomport sem kellett hintenie a szememre, mert pikk-pakk elaludtam.

Azonban nem sok minden történt. Egy olyan dolgot kellett tennem, ami egyáltalán nem volt ínyemre, és sajnos megbántottam egy kislányt, de a munkahelyi szabályok.... hú, ezek olyan merevek. Egy csöppnyi emberség kellene csak, és akkor ezek a szabályok a szemétbe kerülhetnének egy időre. Fontosabbnak tartom a humanitást és empátiát, mint a szabályok feketén-fehéren való betartását. Ma azonban anyukával is tisztáztuk a dolgot, és nem vette zokon a történteket, aminek nagyon örülök.

Holnap pedig Borcsikámnak farsang. Szomorú vagyok, hogy nem tudok elmenni, de megnyugtat, hogy anyáék ott lesznek. A jelmeze kész. A versikéjét tudja, így hát minden el van rendezve holnapra. Apukám pedig fényképez majd. Remélem.

• ladybug

őstag

Ismeritek azokat az embereket, akik mindent megúsznak? Linkek, lusták, nem végzik el a feladatukat. Ha bizonyítaniuk kell, keresnek egy bűnbakot.

Most már kezd derengeni, milyen típusú emberről is beszélek. Biztos van ilyen mindenki munkahelyén.

És ezek azok az emberek, akiknek ezt soha nem teszik szóvá. Akik több éven át eldolgozgatnak, látszatmunkát végeznek, és mindig valakivel karöltve alkotnak nagyot, aztán persze ők is részesei a győzelemnek, dícséretnek, elismerésnek. Megkapják a vállveregetést érte, és képesek nyugodt lelkiismerettel hazamenni és lefeküdni.

Hú, de rosszul vagyok ezektől az egyénektől.
    Dühítő, hogy nincs mersze senkinek a szemébe mondani, hogy egy rakás nulla, amit végez, hogy nincs mersze senkinek sem előállítani, hogy tessék, most mutasd meg, és egyedül, ha lehet.
    .... és megússza, és meg fogja legközelebb is, mert már oly' sokszor sikerült neki, hogy elnézik neki. Mert ő ilyen.

• ladybug

őstag

Mindenkinek munkanap. Lányok alapvetően meggyógyultak, kisebb köhögéssel küszködnek, de annyi belefér. Doktornő is adott igazolást. Az igazság az, hogy anyuék is elég rendesen lebetegedtek, így meg nem szívesen hagyom itthon őket. Egyik az, hogy ők is gyengék ilyenkor, feküdjék ki csak ezt a kórt, meg hát a másik, hogy nem szeretném, ha visszafertőznék őket. Így hát mindenki ment a maga dolgára.

Az utak mára teljesen jók voltak, a tegnapi hó meg sem látszott. Most meg épp eső esik, úgyhogy holnapra nagy trrutyi várható. Amit azért nem szeretek, mert összepocsétázom a ruhámat. Igen, ilyen béna vagyok, hogy esőben mindig pocsétás lesz a nadrágom, és néha még a kabátom is. Másnak nem? Tehát mindig az merül fel bennem, hogy csak én lépek, sétálok, megyek ilyne hülyén? Aztán, amikor megpillantok valakit, akinek szintén pocsétás a nadrágja, akkor mosolygok egyet, és örülök a szívem mélyén, hogy akad sorstársam, aki hasonló gondokkal küzd.

• ladybug

őstag

Szép hóeséssel kezdődött a nap. Úgy is nézett ki, hogy sokáig akar esni, ezért kivonult az egész család az udvarra. Lányok lelkesen segíttettek; Borka egy nagy hólapáttal, Réka pedig egy homokozólapáttal igyekezett minél több havat eltakarítani. Miután megunták, szánkóztak egy nagyot.

Réka segít

Borka is segít

Alig végeztünk, megérkezett az asztalos barátunk is. Hozta a két éjjeli szekrényünket és a fürdőszobai polcot is. Kicsit leültem az áruktól, de azzal nyugtatom magamat, hogy szép és minőségi munka.
    Az azonban biztos, hogy most egy darabig nem lesz bútorkészítés.

Ágy és éjjeliszekrény

• ladybug

őstag

Meseestet tartottunk. Megnéztük a Volt-ot. Csudaédes kis mesefilm. Tartottam tőle, hogy nem lesz olyan igazi kis jó sztorija, de nagyon aranyos és szívhez szóló mesét készített megint a Disney. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kedves történeteket.

Lányok javulnak. Borka fülét szorgalmasan ápolom, hogy lehetőséget se adjunk a fájdalomnak. Nem is panaszkodik rá. Lázuk szerencsére is, és az a sok trutyi, ami kijön belőlük. Jézus.... De csak hadd jöjjön. A köhögésük is felszakad, úgyhogy bízom benne, hogy hétfőn mehetnek oviba és suliba.

Gyönyörű hóesés volt nálunk délelőtt. Persze ki kellett menni. Jól felöltöztettem őket, és egy nagyot játszottak a manók a havas udvaron. Hógolyóztak, szánkóztak, hóangyalt csináltak. Állítom 2 cm-es hó is elég lenne nekik ehhez. :D

• ladybug

őstag

Mielőtt iskolába indultam volna, letudtam egy jó nagy rohanást. Igaz 8-ra odaértünk a rendelőbe, de sokan voltak előttünk. Lányok már unták a várakozást, és nyafogtak egyfolytában, hogy éhesek. Persze itthon ey falatot sem akartak enni. És mikor jön rájuk az ehetnék, amikor a közelben sehol egy bolt. De az én leleményes lányaim találtak egy kislány egy teli zacskó kukóval, és addig sündörögtek körülötte, amíg kínálgatni nem kezdte őket. Aztán leguggoltak mindhárman, és nagy boldogan kiürítették a zacskót, és teletömték a hasukat. Aztán végre sorrakerültünk.

Szerencsére a lányoknak nem kell antibiotikum. Időben elkezdtem adni az orrsprayt és a köptetőt, úgyhogy remélhetőleg ennyivel megússzák. Réka mindenképpen, Borkától azonban még tartok. Hőemelkedése volt a nap folyamán kétszer is, és délután 2 órát aludt. Estére sem érezte jól magát, de nagy baj ekkor sem volt. Hamar elaludtak, és az alvás pedig köztudottan jótékony hatású, ezért remélem, holnapra ő is jobban lesz.

A suliban elég pörgős nap volt. Két dolgozatot írtunk. Mindkettő elég jól sikerült. Aztán pedig gyógypedagógia óránk volt, amiben előbbre haladtunk kicsit. Amíg nem volt bent a tanár, diktált nekem az egyik csoporttársam, én meg szépen begépeltem. Holnap pedig itthon maradok. Borcsi mellét szeretnék lenni, hogy minél előbb meggyógyuljon.

• ladybug

őstag

Csak, hogy ne legyen jó... Borkámat is elérte a betegség, és persze nála a leggyengébb ponton támadt. Mire hazaértem hőemelkedéssel és fülfájással feküdt anyuéknál. Kapott fájdalomcsillapítót, fülcseppett és meleget a fülére. Hamar jobban lett. Lefekvéskor is elláttam őket: köptető, orrspray, C vitamin, fülcsepp. Holnap elviszem a doktornőhöz, de bízom benne, hogy időben elkaptuk, és nem kell antibiotikum. Mindenesetre nyugodtabb vagyok, ha látja orvos.

Az éjszakai hóesés miatt reggelre az utak letaposott havasak voltak. Szép nyugodtan lehetett csak közlekedni, mert bizony még a főút sem volt letisztítva. Délutánra pedig már sokkal gyorsabban ment minden, mert olvadni kezdett, és az utak burkolata nedves volt és jól járható. Remélem Ajka felé is jók az utak, mert holnap suli és időben szeretnék hazaindulni.

• ladybug

őstag

Az utak reggel könnyen járhatóak voltak. Ez köszönhető annak, hogy nem fagyott az éjszaka, és a lehullott hó folyamatosan olvadt. Mindenesetre a benzinkúton az egyik "rutinos" sofúr bizonygatta, hogy hát, igen, ő megjárta az utat Hévízig, meg se kottyant neki. Én meg magamban jót nevettem rajta, mert hát mire fel kellene neki büszkélkednie, amikor tényleg jól járható utakon lehet közlekedni.

Moziba vittük délelőtt az oviscsapatot. A Mézengúz mesét néztük meg. Aranyos volt, de nem igazán ovisoknak való. Sok olyan fordulat és szóvicc volt benne, amik ők még nem értenek meg. Ennek ellenére élvezte mindegyik, és nyugodtan nézték végig még a legkisebbek is. Ebédre pedig már vissza is értünk az oviba.

Fáradtan értem haza, a fejem is fájt. Nem pihentem ki magamat. Korán felébredtem, meg éjszaka is többször ébren voltam, és nagyon zavart, hogy folyton elment az áram. Reggelig szerintem 5-6-zor biztos megszakadt az áramellátás. Felháborítónak tartom. Igaz, lassan hozzászokunk, mert minden esetben, ha fúj a szél, áramkimaradások vannak. És a szélnek bizony nem is kell olyan erősen fújnia, akkor is elmegy az áram.

Lányok pedig alapvetően jól vannak. Rekedtek, köhögnek és náthásak, de nagyobb baj nincs.

• ladybug

őstag

Nagy pelyhekben hull a hó. Közben olvad is, mert 0 fölötti a hőmérséklet, de ez még idővel változhat. A lényeg, hogy kb 5 centi hó esett. Remélem, sokkal nagyobb nem lesz az éjszaka folyamán, mert akkor reggel nehézkes lesz az eindulás.

Réka szerencsére jobban van, ezért nem viszem orvoshoz. Kapja a köptetőt, iszik rendesen, spriccelek az orrába, jó az étvágya, láza nincs. Szóval határozottan javul. A héten azonban itthon marad, hadd kúrálódjon.

Az oviba délelőtt jött egy kedves fiatalember, aki hozott egy számítógépet. Különböző kérdéseket tettem fel neki, és bizony még én is megdöbbentem, hogy mennyire megrökönyödött azon, hogy valamennyire értek a számítógéphez. Szinte zavarba jött, amikor mondtam neki, hogy köszönjük, de nem hiszem, hogy kihívjuk amiatt, hogy összerakja a számítógépet, mert tudjuk, hogy melyik kábelnek hol a helye. Szerintem ezért távozott olyan viharosan. :U

[ Módosította: parandroid ]

• ladybug

őstag

Rékán már pénteken és szombaton is mutatkoztak a jelek, hogy beteg lesz, de reménykedtem benne, hogy mégsem. Aztán amikor a vasárnapot szinte végigsírta, mert minden zavarta, meg nem volt jó, akkor már éreztem, hogy nem ússzuk meg. Vasárnap estére elég rendesen belázasodott. Szinte zihált, és a lázcsillapító is nehezen hatott.

Ma napközben nem volt semmi probléma vele. Igaz nagyon köhögött, és emiatt alig aludt, de más gond nem volt. 5 körül viszont már bágyadt volt, csillogtak a szemei, és a láza egyre gyorsabban szökött fel. Kúpot is kellett adnunk neki úgy 1,5 órája, de még 8 körül, amikor lefektettem még mindig meleg volt.

És bizony Borka is köhög és fáj a torka, ezért csak a legszükségesebb időt töltötte ma az iskolában. Mire hazaértem nem láttam jelét a betegségnek, de este fejfájásra panaszkodott. Meglátjuk, de orvoshoz csak végszükség esetén akarom elvinni őket.

• ladybug

őstag

A Magyar kultúra napját tartották ma a művelődési központban. Ilyenkor fellép a városból mindenki, aki valamit fel tud mutatni. Néptáncosok, énekkarok, együttesek, versmondók, táncosok, énekesek.

Borkáék is felléptek. Névre szóló ruhát kapott, és gyönyörűen fest benne.
    Borka az új ruhában

Nem volt ott az egyik kislány, akinek van egy kis szerepe a műsor elején. Borka felvállalta, hogy átveszi a szerepét. Nagyon büszke vagyok rá, hogy jelentkezett.

Réka pedig... Hajaj, amit ott alakított a műsor alatt. Nézte, érdekelték a fellépések, de bizony ő is részese akart lenni az előadásnak. Így hát talált egy mikrofont - szerencsére ki volt kapcsolva -, és abba énekelt, és persze táncolt hozzá. A koreográfia egyszerűen zseniális volt. Mindenki dőlt a nevetéstől, aki csak látta, és azt kell mondjam, szinte mindenki látta, mert a színpad előtt történt mindez.

• ladybug

őstag

Leeresztettem. És de nehéz megint nekidurálni magam a dolgoknak. Szakdolgozatot kellene befejezni, vizsgára tanulni, tételeket kidolgozni, gyakorlat szempontjai közül kettőt átírni. Nagyjából ennyi, de biztos van még valami. A baj az, hogy mindig van, ami közbejön. Holnap pl. Borkának délután fellépése lesz. És emiatt teljesen felborul a nyugodt hétvége. Estére maradnak az elintéznivalók, de addigra már nehezen szedem össze a gondolataimat. Fene vigye....

Kolléganőméknek tönkrement a gépük, és megkérték Páromat, hogy nézze meg, és tegye rendbe. Ez megtörtént. A fia azonban még új kiegészítőket szeretne, és bizony ahhoz már egy teljesen új gépet kell venniük. Ami meglepett, hogy a kapott árlistából még azt sem tudta a fia, mi az, hogy midi torony. Egy 16 éves fiú, és nem ért semmit a számítógépekhez? Ez megdöbentő volt számomra. Na, most így aztán nem lehet neki elmagyarázni, hogy mi miért kell. Ráadásul kétségeim vannak afelől is, hogy a hétvégén ki tudnak választani maguknak egy megfelelő gépet is.

De ne legyek már ilyen szkeptikus, sikerülni fog nekik.

• ladybug

őstag

Tegnap történt még egy kis édesség. Borkámnak mondtam, hogy a hétvégén ő választhat ebédet. Ez lesz az egyik "ajándékunk" a bizonyítványáért. Elkérte a képes receptlapokat. Nézegette, olvasgatta a neveket. Velem is elolvastatta mind a százat, aprólékosan végignézte mindet.
    "Ezt szeretném!" kiáltott fel csillogó szemekkel. A képen a rántott csirke receptje volt. :D

• ladybug

őstag

Akarok éjjeli szekrényt. :O Annyira hiányzik, hogy nincs hová pakolni. A telefonom reggelre az ágy alatt találtam. Ahogy Rékával aludtunk véletlenül leesett, és ahogy ébresztett úgy kellett kutakodni érte. És nem jó így ébredni. :(
    Sokkal jobb lett volna, ha csak odanyúlok az ágy melletti éjjeliszekrényre, és lekapcsolom.
    Már megrendeltük, úgyhogy talán hamarosan készen lesz. És bizony nagyon fogunk neki örülni.

Délelőtt és délután is volt időm elintézni egy pár elmaradt dolgot. A takarítás ugyan még várat magára, de szombaton arra is sor kerül.

Borka hazahozta a félévi bizonyítványát. Mindenből kiválóan megfeleltet kapott. Ügyes ez a gyermek. Jól megdícsértük, megszeretgettük. Büszkék vagyunk rá, no. :)

• ladybug

őstag

A reggelem megint egy rohanás volt. Megint korábban kellett mennem, és ilyenkor aztán még az a rövid időm, ami lenne, az is lecsökken. Persze, amit eltervezek, sosem tudom befejezni, így volt ez ma is.
    Kicsit később is értem az oviba, de aztán kiderült, hogy mégsem késtem le semmit.

Egyik kolléganőm tartott nyílt napot. A szülőkkel együtt mi, kollégák is megtekintjük ilyenkor a délelőtti foglalkozását. Szegény nagy zavarban volt. Ahogy az előző napokban hallgattuk a terveit, ahhoz képest teljesen mást csinált. Őszintén szólva nekem nem tetszett a foglalkozás, de hát nem én ítélkeztem felette.

Jó hosszúra sikeredett a napom, fél 6 előtt értem haza. Megint mindenki epekedve várt, és ki meggyötörten, ki szomorúan bújt hozzám. Édes kis manóim...

• ladybug

őstag

A színházelőadások közül ez a mostani volt a legrosszabb. Egy budapesti színház műsorát láttuk A kis hableányt. Szegény Ariell elbújdosott volna, ha látja az őt alakító színésznőt. A gyerekek azért türelmesen végignézték, de rajtuk is lehetett látni, hogy nem élvezték annyira, mint a korábbi előadásokat.

A kis családom a délutános hetemen úgy vár haza, mint a messiást. Mind a hárman sorakoznak az ajtóban, és kiskutya szemekkel közlik velem, hogy "fáradt vagyok", "éhes vagyok", "annyira hiányolztál". Persze az anyai szívem ilyenkor rögtön elolvad, és megszeretgetem őket, majd készítek nekik vacsorát. Viszont sokat segít, hogy az oviban mindig marad pluszba egy kis eleség - leves, hús, főzelék vagy éppen köret -, ezért csak valamit kell még összeütnöm mellé, és kész a vacsi. Ma palacsintát kaptak a babgulyás mellé. El is fogyott hamar... :D

• ladybug

őstag

Habár az ónoseső már múlt hét szerdán leesett, még ma reggel is éreztette hatásait. Vékonyan, szinte filmrétegként terült el az úton a jég még ma reggel is. Így hát, fő az óvatosság alapon, szépen nyugodtan vezettem, és mégis időben odaértem az oviba.

A héten zsúfolt napjaim lesznek. Ma itt, Réka ovijában voltam szülőin, az alapítványi dolgokat beszéltük meg, és hogy mire költik majd a bál bevételét. Ez jól elhúzódott, este fél 7 után értem haza.
    Holnap színházba megyünk a lurkókkal, ezért hamarabb be kell menjek. Szerdán pedig egyik kolléganőnk nyílt napot tart, és részt kell venni rajta. Ezért is korábban kell indulnom itthonról. Úgyhogy jól be leszek táblázva a hét elején.

Most meg megyek is lefeküdni, mert megint nagyon fáradt vagyok.

• ladybug

őstag

Borka azt mondta este, hogy milyen hamar eltelt a mai nap. Igen, valahogy én is így éreztem.

Alapvetően pedig csak pihengettünk. Feladatlapokat oldottunk, amiket majd fel kell adni postán, főztünk, játszottunk és nagyjából ennyi is.
    3 körül átjöttek barátaink. Hozták a gyerekeket is. Szerintem ott repült csak úgy el az idő.
    Este meg a szokásos hajmosásos tortúra után olvastunk és beszélgettünk.

Szegény Borcsinak valamiért rémgondolatai vannak. Arra gyanakszom, hogy valamelyik mese hozta ki belőle, amit nézett, de ő váltig állítja, hogy nem emiatt. Nagyon zaklatott volt és sírdogált most lefekvés előtt. Megnyugtattam, megszeretgettem, és felkapcsolva hagytam a lámpát, hogy ne okozzon problémát a sötétben alvás.

• ladybug

őstag

Ma kihagytam a sulit. Nem volt kedvem kora reggel azon stresszelni, hogy odaérjek minden gond nélkül az iskolába, aztán meg egyedül haza szintén így. Szerencsére a lányok voltak olyan segítőkészek, hogy beírták az órán leadott anyagot. Köszönet érte nekik.

Délelőtt az asztalosunk elkészítette Réka ágykeretét. Így aztán már még szebb az ágy, és nem is fekszik a padlón. Aztán megbeszéltük, és felmérte a tervezett bútorokat a hálóba. Kíváncsi vagyok, hogy milyen kalkulációt hoz majd.

Délután Borkának néptáncfoglalkozás volt. A tanáruk megint nem jött el, és ez már a sokadik eset. A régi tanáruk tartotta nekik az órát. Ráadásul nagyon kevesen is voltak. És sajnos sokszor csupán lustaság az oka a hiányzásoknak.
    Hideg volt ma is, de oda és vissza sétáltunk, és ez elég mozgás volt a lányoknak.

• ladybug

őstag

Megjártam az utat Ajkáig és vissza. A főutak szárazak, viszont a többit hagyták úgy, ahogy az ónoseső majd a hó ráesett. Az autók tapostak nyomvályút maguknak. Délelőtt olvadt, viszont 4 után ez kezdett visszafagyni az útra. Hazafelé volt olyan szakasz, ahol elég óvatosan kellett közlekedjek, de épségben hazaértem.

Az iskolában még nagyobb a fejetlenség. Most értették meg végre, amit már kb 3 hónapja magyarázunk, hogy sok olyan órát nem tartottak még meg, amiknek az anyaga kellene a tételekhez. És elég fontos órákról van szó. Ezért ma, és szerintem holnap is, igyekeztek leadni annyi anyagot, amennyit csak tudtak. 2 tantárgyunk volt ma is, és holnap is kettő lesz.

• ladybug

őstag

Megint itthon. :D
    Jaj, úgy élvezem én az otthont, mert itt annyira szép és jó.
    Oly nyugalom és csend van, és akad némi tanulnivaló.

Esett egy kis havacska az éjjel, és persze a mai olvadásnak köszönhetően ez és a tegnapi jég szépen visszafagy az utakra. A helyzet szerintem a főutakon nem vészes, de itt a mellékutcákban bizony pár centis jeges felület takarja az utat. Kíváncsi vagyok holnap az utakra, mert Ajkára megyünk iskolába. :U

Tegnap egy szülői kérdőívet kellett kitölteni az oviban Rékusról. Mindenfélét kérdeztek a fejlődéséről. Sajnos elfelejtettem, hogy pontosan mikor mászott, ugyanis úgy emlékszem, hogy szinte alig. Itthon átfutottam a képeket és a blogot, és megtaláltam a választ. Igazam volt, tényleg nagyon keveset mászott, a képek is bizonyítják. Hát, ahogy nézegettem a képeket, akkorákat nevettem. Réka úgy nézett ki, mint egy kis hordó. Juj, de duci volt. :D

• ladybug

őstag

Reggelre ónos eső fogadott. Még tegnap este arról beszélgettünk, hogy megint biztos csak mondtak a meteorológusok valamit, aztán igaz sem lesz. Erre tessék. Délután 1-ig folyamatosan esett valami. Vagy eső vagy jégdara. Szép vastag jég áll az utakon. Most este szánkóztunk is egy nagyot a lányokkal. Nagyon élveztük. Borka már elég erős ahhoz, hogy húzza a szánt, Réka pedig elég ügyes, hogy egyedül megkapaszkodjon. Szinte végig Borcsi húzta Rékát. Irányította, tolta, húzta, együtt csúsztak. Igazán jó volt látni őket, ahogy kicsi és nagy együtt játszik. A szomszéd testvérek is kint voltak, így még nagyobb móka volt.

Az ónos eső miatt kivettem mára egy szabit, aztán a kolléganőm telefonált a délelőtt folyamán, hogy a főnökasszonyunk mondta, hogy holnapra is vegyek ki egyet. Nem gond, hisz tavalyról van még. Meg legalább tanulok is. Ma is ezt tettem. Péntekre meg remélem változnak annyit az útviszonyok, hogy suliba tudunk menni.

Réka este nagyon durva volt Borcsival. Amióta oviba jár sok durvaságot szedett össze. Meg is büntettem érte, és bizony sírt a kismanó, de hát ezt már nem lehet csak úgy szép szóval elintézni. Remélem mihamarabb tanul belőle, és nem folytatja tovább.

Aktív témák