Hirdetés

Aktív témák

• ladybug

őstag

Réka az éjszaka során párszor felsírt, de nem ébredt fel egyik alkalommal sem. A kutyák is izgágák voltak, úgyhogy kitettem őket az udvarra. [Rékát nem, csak a kutyákat. - peterkeT]

Alapvetően jól aludtam, és mondhatni ki is pihentem magam. Fél 7 után pohárcsörömpölésre ébredtem, és lassan rájöttem, hogy csak Borka pakolgathat. Nem akartam megzavarni, hagytam hadd dolgozzon. A kakaót készítette el mindenkinek.

Öltözködés, reggeli, aztán ovi. Borka lelkesen és jókedvűen ment oviba. Mi pedig irány haza.

Nagyon jó idő volt, így kint is maradtunk az udvaron. 11 körül mentünk csak be palacsintát sütni. Réka rögtön megevett kettőt, aztán lefektettem. 3/4 12-től fél 3-ig aludt. Akkor aztán megint kimentünk kicsit játszani, majd öltözködés, és anyáékkal elmentek a lányok a fürdőbe. Nem volt kedvem most elmenni. Kis magányra volt szükségem. Legalább megnéztem egy aranyos kis filmet, az Ünneprontók ünnepét (jó hüle cím így lefordítva...).

Kedvesem 5 körül, lányok fél 6-kor érkeztek haza. Borka nagyon ügyes volt, és büszkén mesélte, hogy a nagy és hidegvizes medencében úszott teljesen egyedül. Olyan kis ügyes. :)

Aztán kaptak vacsit, majd fürdés, és alvás. Nagyon fáradtak voltak.

• ladybug

őstag

Réka az éjjel nyugtalanul aludt, de reggel szerencsére 8 előtt ébredt, úgyhogy tutira kipihente magát.

Borka ellenben fél 7-kor ébren volt, és alig tudott magával mit kezdeni. Nyugtalan és feszült volt. Amikor Réka felébredt egy kicsit lenyugodott, de aztán mikor az udvarra kimentünk csak undokoskodott velünk. Aztán jól leteremtettem, kisírta magát, és utána rendben volt minden.

Az ebédet sikerült előre elkészítenem, így a délelőtött a lányokkal töltöttem. Játszottunk, rendeztük a kertet.

A hússütés 11 utánra maradt, akkor bejöttem. és ebédeltünk is. Rékát 1/4 1-kor lefektettem. Nagyon jól aludt, fél 4 után ébredt fel. Ezalatt pihentem kicsit, és Borkával játszottunk.

3 körül óriási felhőszakadás volt felettünk, és ez megint jó alkalmat adott arra, hogy az ablakból nézelődve egy jót dumcsiztunk Borkával.

Miután Réka felébredt megint az udvarra mentünk. Játszottunk, aztán bicikliztünk a környéken 1 órácskát. Utána pedig itthon játszottunk tovább. 6 felé anya elvitte a lányokat sétálni, én pedig kivasaltam a 3 hét alatt felgyülemlett ruhákat.

8-kor fürdés, fél 9 után alvás. Réka ugyan nehezen aludt el, de muszáj volt lefektetnem, mert teljesen fel volt pörögve, ami nála egyértelműen a fáradtság jele.

Az elmúlt két napban amúgy is fura. Kiabál, ha örül. Ha mérges vagy szomorú, akkor pedig hisztizik. Veri magát a földhöz, és csapkod. Szóval elég kiakasztó, és a köztes állapotot nehezn találja meg.

• ladybug

őstag

Tegnap teljesen hulla voltam estére, és miután lefektettem a lányokat, mentem is aludni.

Reggel fél 6-kor keltem. Készítettem Kedvesemnek és Borkának reggelit, aztán mentek is a dolgukra. Kedvesemnek leltár volt ma, Borcsi pedig kirándulni ment anyáékkal.

Réka is korán kelt, 6 után ébredt. Egész nap jól eljátszogatott, de látszott rajta, hogy hiányzik neki Borka. Sokat játszott kint az udvaron egyedül is, és nagyon élvezte.
    Délután majdnem 3 órát aludt, és kipihenten, jókedvűen ébredt.

Borka 8 után ért haza. Nagyon jól érezte magát, és sok mesélnivalója volt. Szerencsére aludt is a buszban, így nem volt olyan megterhelő neki az utazás.

9 után aludtak el a lánykák, és pedig rögtön utánuk.

• ladybug

őstag

Megvizsgáltam Réka szájacskáját,mert kíváncsi voltam, hány rágófogacska van már kint. A bal alsó ugyebár egy ideje kint van. Csatlakozott hozzá még a jobb felső - ez elég jól kibújt, és a jobb alsó, ami egy ici-picit kikandikált. Szóval gyarapszik a fogállomány szépen. És az alvásunk is nyugalmasabb lett. Réka és én is többet alszunk.

Huh, jó kedvem volt ma nagyon. És örültem mindennek, pedig aztán ugyanolyan nap volt ez is, mint a többi, de mégis... Az idő sem volt jó. Egész nap tombolt a szél, hideg is volt.
    Ennek ellenére kimentünk Rékussal délelőtt is az udvarra, délután pedig Borcsival is.

Gyors ebédet főztem ma is. Nem vacakoltam sokat a konyhában - túrós tésztát készítettem. Réka ebéd előtt elaludt már, és szerencsére nagyon jól pihent. 2, 5 órát aludt.

Sokat játszottunk idebent, de egy idő után kicsi a 4 fal a mi virgonc, eleven lányainknak. Ezért 3 után felöltöztünk, és kimentünk játszani. 2 órát csak eltöltöttünk, odakint. Ki is szellőztünk rendesen. Aztán ittbent játszottunk tovább. Majd vacsi, és fürdés.

Borka holnap nagyon korán kel, anyáékkal kirándulni megy. Lefekvés előtt előkészítettük a ruháit, a csemegéit, a rajzfüzetét, mindent, ami a kirándulásra kell. Aztán ő fél 8 előtt ment is aludni. Rékát pedig fél 9-kor fektettem.

• ladybug

őstag

No, tegnap korán lefeküdtünk. Jaj, de jól is aludtam. Szépen indult a napom, jókedvem volt. Igazából az egész napon jól telt.

Lányok is jókedvűen ébredtek. Borkát elvittük oviba, aztán kinéztünk a piacra. Semmi érdekes. De legalább jót sétáltunk. Az idő egyre hűvösebb lett, és a szél is elkezdett fújni.

9-re otthon voltunk. Nekiláttunk Rékával takarítani, porszívóztunk, felmostunk. A törölgetés holnapra marad. És mellette 3x indítottam el a mosógépet is.

Az ebédem félig meddig készen volt, így sokat játszhattunk. 3/4 12-re ki is fáradt teljesen Rékus, és 5 perc alatt elaludt. Fél 2 körül kelt. Közben Borcsi is megjött az oviból.

Játszottunk együtt, aztán fél 4-kor kiautóztunk a fürdőbe, mert Borkának úszótanfolyam volt ma. Megint nagyon ügyes volt, sok dícséretet kapott.

6-ra hazaértünk, vacsoráztunk, aztán játszottunk estig. 8-kor pedig mentek aludni a kis tündérek.

• ladybug

őstag

Tegnap 11-kor úgy beájultam az ágyba, hogy fogalmam sincs Kedvesem mikor és hogyan került mellém.

Először fél 5-kor ébredtem fel, mert Sony ki akart menni. Kitettem, és visszafeküdtem.

Fél 6 után mocorgást hallottam, és egyszercsak Réka tipeg felém nagy boldogan. Próbáltam visszaaltatni, de lehetetlennek bizonyult, úgyhogy a mai nap is jó korán kezdődött.

Borkát elvittük oviba, majd bevásárlás után hazasétáltunk. Réka elaludt, mire hazaértünk. lefektettem, aztán gyorsan elkészítettem az ebédet, mert nem tudtam, mikor lesz rá lehetőségem. 1/4 10-re végeztem is, és akkor ébredt fel Rékus is. Fél órát aludt. Nem sok, de örültem neki, mert így délután is le tudtam fektetni. 1-fél 3-ig pihent nyugodtan.

A délután egy részét kint töltöttük. Ma azonban kissé hűvösebb volt az idő, mint az elmúlt napokban. Jókat játszottak a lányok a szomszéd gyerekekkel, és bicikilizni is elmentünk.

6 körül be, vacsora, aztán fürdés. Játék, majd fél 9-kor alvás. És én is megyek aludni, mert leírhatatlanul fáradt vagyok.

• ladybug

őstag

Megint nem aludtam jól, és fáradt vagyok. Lányok jól aludtak nem ezzel van a gond. Vmi miatt nyugtalanul alszom. Még nem tudom, miért. Az is lehet, hogy a hidegfront miatt, arra ugyanis nagyon érzékenyen reagálok egy ideje. Emellett az is közrejátszik, hogy amióta kijött a jó idő a kutyák nem tudnak nyugodtan aludni idebent. Folyton ugatni, vagy szaladgálni kell vmiért. Már tegnap és most éjjel is 1 óra után ki kellett őket tenni az udvarra, mert nem bírtak magukkal. Egész éjjel jól elvoltak kint, csak hajnalban akartak már bejönni. Lehet, hogy ki kellene tenni őket az udvarra? Nem. Nem hinném, hogy elviselnék, ha nem jöhetnének be. Marad ez a megoldás. Ha éjjel mocorognak, ugatni van kedvük, akkor ki velük, és reggelig csend lesz.

Borcsinak megint hosszú napja volt. Délután a néptánc után úszni mentünk. Nagyon ügyes volt ma. Jókedvű volt, és odafigyelt végig a tanárnőre. Büszke vagyok rá.

Réka napok óta nem alszik jól, nem eszik jól, és hasmenése van. Gyanítom, hogy a foga jön, és ezek miatt történtek az előbb említettek. Ráférne egy kiadósabb pihenés a Drágára, mert a korán kelés ellenére alig alszik délután 1 órát. Este pedig olyan fáradt, hogy nehezen alszik el. Az ételek közül alig eszik meg vmit. Mindent magában alar enni. Vagy rizst magába, vagy húst, vagy tésztát. Mondjuk legalább eszik...
    Szóval remélem, hogy hamar kijön az a fog, és megnyugszik a Drága már.

No, és jöjjenek a képet az új babakocsikról:
    [link]

[link]

[link]

• ladybug

őstag

Rosszul aludtam, és ez persze a nappalomra is kihatott. De igyekeztem urrá lenni magamon.

Réka megint fél 7-kor felébredt, Borka szerencsére aludt 7-ig. Rá is fért, mert hosszú napja volt. A jeli arborétumba vitték el őket az óvodával. Fél 4-kor érkeztek haza hullafáradtan.

Réka délelőtt a fürdőben volt anyáékkal, és pedig itthon lebzseltem addog. Amikor megjött, kicsit játszottunk, aztán megetettem, és lefektettem.

Délben Kedvesem is hazajött. Ebédeltünk, aztán szétkapta a számítógépet, mert x alkatrészeket cserélt benne, és emiatt délután fel is ment Budapestre. Nemrég indult haza, jó késő lesz, mire hazaér.

Borka hazaért, aztán játszottunk még az udvaron, de olyan fáradt volt, hogy egy idő után semmihez nem volt kedve. Fél 6-kor bejöttünk, lezuhanyoztattam őket, hogy kicsit felfrissüljenek, aztán mesenézés és játék. 8-kor alvás.

• ladybug

őstag

Az éjjel jól aludtak a lányok, viszont reggel nagyon korán, fél 7 előtt felébredtek. Óh, jaj, de aludtam volna még....

Délelőtt bevásároltunk kicsit, mert holnap Borcsiék mennek kirándulni az oviba, és kellett pár dolog a kis hátizsákba. És kaptak a lányok egy szuper kis babakocsit. Hordozó és babakocsi egyben. Örültünk neki kicsit, majd Borka elment anyával a templomba, mert ma kersztelő volt, és szerette volna látni.

Rékussal pedig elkészítettük az ebéd egy részét, aztán kint játszottunk az udvaron. Fél 12 körül megetettem, majd lefeketettem aludni, mert már a fáradtságtól ide-oda szédelgett. Aztán mi is ebédeltünk, és sziesztáztunk.

Rékus fél 2-kor felébredt. Ittbent játszottunk, meg pakolgattam a lányok kinőtt ruháit. Aztán uzsgyi ki az udvarra. Estig kint voltunk.

7-kor fürdés, Apának hajvágás, aztán vacsora. 8 után pedig alvás.

[kép]
    Tegnap este pizzáztunk.

[kép]
    Homokoznak.

[kép]
    Lányok körbe szaladgáltak és sikoltoztak.

• ladybug

őstag

Borka kicsit mélyponton van. Drága lelkem, igazán nem tudom,hogy tudnék neki segíteni. Beszélgetünk, elmondom neki, hogy mit és hogyan kellene tenni. Ebben egyet is ért velem, de az adott szituációban folyton a fránya ösztönei kerekednek felül. És akkor foggal-körmmel ragaszkodik a saját álláspontjához. Még akkor is, ha az hiba, tévedés. és nem helyes. Remélem lecsillapodik, és előbb kezd ésszel gondolkodni, mint erővel és daccal.

Esővel indult a nap. Mire felébredtünk elállt, de az ég még felhős volt. Kétséges volt, hogy ki tudunk-e menni.

Lányok korán keltek. Borka fél 7 körül kelt, Rékával nem sokkal utána ébredtünk. Szokásos reggeli tevékenységek, aztán játék. Fél 10 körül pedig ki is tudtunk menni az udvarra, mert kisütött a nap. Az ebédet már tegnap megfőztem, csak a palcsintasütés maradt mára. Amíg sütöttem a lányok meg is ebédeltek. Rékát lefektettem, majd mi is ettünk.

Kis szieszta, aztán fél 3 körül ismét ki. Bent is, kint is játszottunk. Este pedig egy jót fociztunk Borcsival. Réka pedig táncikált körülöttünk vagy a labdáját kergette.

Borka hamar beájult az ágyba. Réka viszont 8-kor még vacsit kért, és egyáltalán nem akart aludni.

• ladybug

őstag

Réka éjjel felébredt, olyan 1 körül lehetett. A lacitellekről ugye le tud mászni, hát megtette. Amikor a szobájukba mentem, ott állt a szoba közepén és sírt. Édes, kis szívem. Nagyon megesett rajta a szívem. Felfogtam, megöleltem, lefeküdtünk az ágyra, és pillanatok alatt vissza is aludt.

Borka is felébredt éjjel, ő viszont közénk jött lefeküdni. Már megint rosszat álmodott. Nem tetszik ez nekem...

3/4 7-kor ébredtem. A család még aludt, így könnyebb volt a reggelit elkészíteni. 7 körül azonban mindenki felkelt, és kezdődhetett a nap. Utolsó nap a héten az oviban, utolsó munkanap Apának.

Mi, Rékával pedig bevásárlás után ebédet főztünk, majd kimentünk az udvarra. Mafűnyírás votl napirenden, és mindenki tevékenyen részt vett benne, a betonszegélyeket anyával nyírtuk. Aztán ebéd, csak Rékus elaludt hintázás közben ebéd előtt, így ő evés helyett inkább aludt. És nagyon jól aludt, 2,5 órát.

Időközben Borcsi hazaért, kiteregettünk, és játszottunk. Mikor Réka is felébredt, a udvaron játszottunk, aztán Borka áthívta a szomszéf kislányt. Bent is kint is játszottak, jól érezték magukat, bár Bocsinak 4 után volt egy kritikus időszaka.

Fél 6 után együtt volt a család. Rendeltünk finom pizzát vacsira, amiből holnapra is maradt, mert sikerült megint túlsaccolni a mennyiséget.

Fürdés után játszottunk nagyot, majd alvás, ami Rékának nagyon nehezen ment.

• ladybug

őstag

Gyors leszek, mert mindjárt lemerülök, és a töltő nincs a közelben.

Szóval a mai nap....Mit is csináltunk ma? Mit is? Aham, igazából azt, amit eddig minden nap.

Réka jól aludt az új helyén, Borka megint éjjel közénk jött, mert rosszat álmodott. Délelőtt vásásroltunk, aztán kint az udvaron és bent játszottunk. Rékának megint nem volt jó kedve. Sokat hisztizett és sírt. Ebédre édességet akart enni. ALig győztem lebeszélni a csokiról. Volt még császármorzsa, azt ette meg. Aztán alvás.

1,5 óra múlva felébredt. Akkor már itt volt a szomszéd kislány, Borcsival játszottak. Egészen fél 6-ig nálunk vot, aztán hazament, mi pedig vacsiztunk. Játék, majd fürdés, és alvás. Mindenki a saját helyén.

Én meg este megint filmet néztem. Már mindenki durmol, csak én vagyok ébren. Ideje aludni menni....

Jó éjt.

• ladybug

őstag

Nos, Réka kiságyát szédszedtem. Két laticelből készítettem neki ágyacskát. Nagyon örültek a lányok az átalakításnak. Segítettek rakosgatni, letakarni, párnákat rátenni. És sikerült az első elalvásunk is az új ágyon. Remélem legurulni sem fog. De legalább nem esik le róla.

Pocsék idő volt ma is. Esett, elállt, esett, elállt. És ez ment egész nap. Néha fél órás, néha perces szünetekkel.

Réka hangulatát nagyon befolyásolta az idő. Egész nap szörnyen hisztis és makacs volt. A kezét is megégette kicsit, annak ellenére, hogy többször is rászóltam, és hogy tudomása volt arról, hogy fájni fog. Mégis megpróbálta. Rögtön tettem is rá hideg vizet. Szerencsére nyoma sem maradt.

Kimentünk persze az udvarra játszani, és bújkáltunk az esőcseppek között. A kinti levegő kicsit lenyugtatta, de ott is mindig talált okot arra, hogy toporzékoljon. Egyszer le is kellett fektessem az aszfaltra, mert dobálta hátra magát. Ott 1 percig feküdt, és rugdalódott, majd abbahagyta, és ment a dolgára. Hihetetlen...

Borcsi nyugtalan mostanában. Úgy 2-3 napja izgatott vagy ideges(?). Nehezen alszik el, és rosszat álmodik. Még nem mondta el, mi az oka. Az mondja nem tudja. Mindenesetre engem nyugtalanít. Adok időt neki, majd elmondja, ha úgy érzi.

• ladybug

őstag

Rékát tegnap nem sikerült befektetne a kiságyába. Azután sem, hogy Borka ágyán elaludt. Vhogy megérezte, hogy másképp teszem le, és rögtön félálomba került, és megfeszítette magát. Aztán ahogy felemeltem, és visszafektettem Borcsi mellé, már aludt is békésen. A kis ravasz...

Borka már tegnap délután is fura volt, és az éjjel rosszat is álmodott, mellémfeküdt aludni. Ott viszont nyugodtan pihent.

Réka pedig 4-kor kezdett hangos sírásba. Ezért lefeküdtünk együtt, és úgy aludtunk reggelig.

A napunk megint kényelmesen, nyugodtan alakult. Az ebédet együtt gyorsan összedobtuk, majd az idő nagy részét kint töltöttük az udvaron. Aztán ebéd, és alvás.

2 után ébredt Rékus. Akkor felöltöztünk, és elmentünk Borkáért. Majd kimentünk a közeli játszótérre játszani Borcsi egyik csoporttársával. Fél 5-kor értünk haza, mert az eső bekeregetett minket. Hamar elállt, ezért elhatároztam, hogy biciklizünk egyet. Réka folyamatosan sírt, nyűgös volt. A biciklizés felélénkítette és jókedvre derítette.

Fél 7-kor itthon voltunk, aztán készítettünk gyümölcssalit. Fürdés, hajmosás, és este is lett. Fél 9 óta pedig mindketten alszanak.

Réka egyre jobban nem szereti a pelenkát. Amikor cserélem neki, folyton le akarja tépni magáról. Kb 1 hete szól, ha bekakilt, és pár napja azért is, ha pisilt. Ez jó.
    Tegnap elővettem Borkától örökölt bilit is, és odatettem a wc mellé. Eddig is nagyon érdekelte, hogy vajon, mit csinálunk mi azon az izén. Mostanra már rájött, és érti is. Ráülni még ugyan sem a wc-re, sem a bilire nem akar, de van ideje még rá.

• ladybug

őstag

Ma a szokásos hétköznap köszöntött ránk. A lányok és mi is jól aludtunk éjjel, ezért a reggeli folyamatok szépen haladtak.

Aztán Rékussal és Borcsival elkerekeztünk az oviba. Majd hazajöttünk. Itthon nem sok dolog volt, a délelőtt inkább csak lógattuk a lábunkat. Ez is kell néha. :)

Ebéd után alvás, aztán Borka is megjött. Kicsit neteztünk, majd felébredt Réka 2 körül. Akkor megint készítettünk egy képet Borcsival, míg Rékus rajzolgatott. 3 után pakolás, és indulás a fürdőbe.

Egy ideig jól ment Borcsinak minden, de aztán a nagymedencében nem akart úszni. Jéghideg volt a kis teste, és nagyon sírt. Ezért visszamentünk vele a tanmedencébe. Hazafelé is nagyon szótlan volt, olyan betegség előtti állapot. Remélem nem éri el megint vmi.

Jól bevacsiztunk, nagyon éhesek voltunk. Gyors zuhany, mese, és alvás.
    Itt pedig a rajzok:

[link] - Ez én vagyok, és sírok, mert örülök Anyák napjának.

[link] - Itt autózom.

[link] - Ez pedig az anyák napi csokrom. :)

• ladybug

őstag

A hangulat mára sem lett sokkal jobb. Illetve annyiban változott, hogy Réka nem volt nyűgös, és Borka is délelőtt ügyesen segített éselfoglalta magát. Viszont délutánra már megint kiment nála a biztosíték, és csak a nyafogás, nyüglődés és szenvedés volt jelen. Ezért fogtam és bementem vele a szobába, hogy lefoglaljam kicsit. Alkottunk két képet. Színeztünk, vágtunk, ragasztottunk, és lett két kis remekművünk, ami szerencsére fellelkesítette és jókedvre derítette.

Anyák napja van. Anyukámra ugyan nem főztem, mert hogy már jobban volt, és hogy úgyis unatkozna, mondta, hogy ne főzzek rá. Hem, hem. Na, mindegy. Tudom, hogy tényleg unatkozna, attól pdig teljesen kiakad. Így hát ő is, és én is készítettük a magunk kis ebédjét. Egyébként sajtos, főszeres túróval töltött rántott húst és rántott májat készítettem ebédre. Fincsi volt.

Jah, és rajzolt nekem a kis drága egy anyák napi csokrot. Bocs, holnap beteszem, most filmet nézek, és nagyon izgi.

• ladybug

őstag

Nem volt jó napunk, na. Hogy ez az esőnek vagy frontnak köszönhető, azt nem tudom, de nem voltunk jó passzban. Borka feszült és izgága volt. Réka nyűgös és csapongó, Párom ingerült és rosszkedvű, én pedig lassú. Vhogy nem reagáltam elég gyorsan a dolgokra, és nehezen tudtam lefoglalni a lányokat. Mellette persze az is zavart, hogy ilyen hangulatban voltunk.

Mindegy. A napnak lassan vége, a lányok már alszanak 8 óta. Hamar elaludtak, fáradtak voltak.

Ha tehettük kimentünk az udvarra, de 5 körül már nagyon rákezdett az eső, és azóta is szüntelenül esik. Remélem lehűt mindenkit.

No, jó éjszakát.

• ladybug

őstag

Hopp, megint lemaradtam egy nappal. És hogy kárpótoljalak Benneteket rakok be pár friss képet a lánykákról.

Amúgy minden a megszokott rendben halad. Reggel kelünk, Borcsi oviba megy, mi Rékussal pedig itthon teszünk-veszünk.

A nátha rendesen beférkőzött hozzánk, és úgy tűnik nem akar távozni. Már a végén tartunk ugyan, de már jó lenne letudni. Szegény anyukámat ma érte el rendesen, magas láza van. Nem szeressem, hogy beteg. Ezért azt eszeltem ki, hogy vasárnapra főzök nekik ebédet, hogy pihenhessen nyugodtan. A virág már úgyis kezd túlontúl megszokottá válni, így anyák napi ajándékként ezt kapja. Meg persze a kedvenc sárgarózsáját.

Tegnap voltunk úszni. Borkának jól megy az úszás, és remélem lesz türelme a végéig. Én is úsztam egy jót, bár sajnálom, hogy nem többet, mert nem éreztem magam fáradtnak. Ezek szerint több is lehetett volna. Rámférne egy kis mozgás, kezdek lötty lenni. Illetve vagyok. Na, de már van futópadunk is, úgyhogy irány a mozgás.

Ma Borcsi egyik csoporttársa jött el délután hozzánk. Meglepett, mert a kisfiú múltkor sírva fakadt, hogy hiányzik neki az édesanyja, ráadásul kint nem volt hajlandó játszani velünk. Ma viszont nagyon elmélyülten játszadoztak az új bunkiban - amire már csak a cserepeket kellene rátenni -, és haza sem akart menni. 2, 5 óra után ment el, és jól érezte magát. Ez külön öröm volt nekem is.

[kép]
    A gyerekek játszanak.

[kép]
    Amíg tart a burgonyaszirom, Réka olyan kisangyal, hogy csuda.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

A kutyákat éjjek többször is ki kellett engedni. Egy falkába verődött kutyasereg járta a környező utcákat, és emiatt az összes kutya ingerült volt, és ugatott egyfolytában. Fél 2-kor már kint hagytam őket az udvaron. Apa engedte be őket hajnali 5-kor.

Lányok jól aludtak az éjjel, Rékát is csak reggel fél 6 körül vettem közénk, aztán aludtunk is fél 8-ig. Gyorsan felébresztettem Borcsit, felöltöztünk, és irány az ovi. Elsétáltunk Rékussal, aztán haza.

Nem volt ma semmi dolgom délelőtt. Egy kis ebédet dobtam csak össze. Ebéd után lefektettem Rékust, aztán Borka is hazajött. Mesét nézett, én meg filmet. Aztán fél 3 után kimentünk az udvarra, mert Réka is felébredt.

Nem volt jó idő. Hiába sütött a nap, hideg szél fújt, és ez kellemetlen volt. Kicsit játszottunk, aztán elmentünk biciklizni.

Fél 6 után bejöttünk, aztán játszogattunk még kicsit, és vacsiztunk. Réka mostanában nem akar enni rendesen. Folyton csak sajtot enne magában, meg csokit vagy túrórudit. A melegételt enné meg, de az néha elfogy estére. Vmit muszáj lesz kitalálni, mert ez így nem jó. Fürdés után éhes volt még mindig, és megevett egy nagy tál müzlit. Végre megnyugodott kicsit, mert egész addig sírt mindenért.

• ladybug

őstag

Rékusnak volt egy erős köhögési rohama tegnap este 11 körül. Felvettem, megnyugtattam, és aludt is tovább.

Reggel 5 után vettem az ágyunkba, és aludt békésen. Olyannyira, hogy 9-kor ébredt. Borka fél órával előtte. Úgyhogy jól aludt mindenki és kipihentük magunkat. Mondjuk én korábban felébredtem, de így legalább elkészítettem majdnem teljesen az ebédet.

Délelőtt elmentünk egyet biciklizni. Réka egyre jobban szereti a kerékpározást, és már odaáll a bicikli mellé, hogy menjünk el.

Fél 12-kor értünk haza. Borka játszott a szomszéd fiúkkal, Rékussal pedig gyorsan kisütöttük a palacsintákat. Ebédeltünk, majd kimentünk az udvarra játszani. 1 után Réka elaludt a hintában. Behoztam, lefektettem, Borcsi pedig elment ismét játszani a fiúkhoz.

Miután Réka felébredt, elmentünk Borcsiért, és ottmaradtunk. Beszélgettünk, a gyerekek pedig játszadoztak. Fél 7 után értünk haza.

Vacsi, fürdés, és alvás. Borcsi nehezen aludt el, feszültnek tűnt, de nem tudta elmondani, mi baja.

• ladybug

őstag

Tele van az egész fejem. Elkapott vmi. Az is lehet, hogy a lányoktól szedtem magamra, de lehet, hogy megfázás, mert elég csalóka volt az idő a hétvégén.

Ma is nagyon fújt a szél délután, úgyhogy ez is rátett egy lapáttal a náthára. De szerencsére ki tudtunk menni egy kis időre. Jókat játszadoztunk, Borcsival tanultuk az ütögetést. Egész jól ment neki, és kitartó volt, aminek külön örültem. Réka addig ide-oda sétált körülöttünk, elfoglalta magát.

5 körül bementünk, és játszottunk estig. Réka nagyon szépen fejldődik a fogmosásban. Már köpni is próbál. Igaz, nincs mit, de a folyamatot kezdi megérteni.

Borcsival pedig nagyon szeret elaludni. Olvasok mesét, addig ő játszadozik mellettünk, majd lámpaoltás. Borka mellé fekszik, én melléjük, és pillanatok alatt elalszanak.

• ladybug

őstag

Tegnap megint egy mozgalmas napunk volt. Kifáradtam. Az egészben az volt a legfárasztóbb, hogy a mi kis lánykáink mellett a 6 és 8 éves unokatestvéreket is állandóan figyelni kellett, mert folyton unatkoztak, és emiatt állandóan a rosszalkodáson járt a fejük. Szörnyű volt, hogy minden percben ott kellett velük lennem, mert nem lehetett bennük megbízni. Ráadásul bátyám is jópofa volt. Ők felmentek a barátnőjével anyáékhoz, ott beszélgettek, üldögéltek, tévéztek, rám meg itthagyták a gyerekeket.
    Ráadásul szegény Borcsi sem így képzelte a dolgokat. Dominikával néha jól elvoltak, de a kislány annyira erőszakos és kapkodós volt, hogy hamar belefáradt a vele való játékba.

Borka délután már ugyan nem igényli az alvást, de ebéd után szeret 1-1,5 órára leülni mesét nézni vagy internetezni. Így piheni ki magát. Dominikának egy perc nyugta sem volt, mindig piszkálta Borcsit. Konráddal ugyan feleannyi problémám sem akadt, de ő meg folyton internetezni akart, akkor pedig kitörő kiabálással jelezte, ha végigment egy pályán. Kint nem tudták magukat elfoglalni, szinte semmi sem kötötte le őket.

Szóval mindent összegezve nehéz 2 napunk volt. Őszintén szólva jó, hogy újra csak mi vagyunk magunknak. Egy ilyen hétvége után gondolkozom el azon, hogy igenis nagyon rendesek és nyugodtak a gyerekeink. A huncut kis virgoncságuk megvan, de annyi meg kell, hogy legyen. Csend van, nyugodt játékot és beszélgetéseket lehet folytatni, és végre leülhetek pár percre.

• ladybug

őstag

Az éjjel jól aludtunk. Réka ugyan megint közöttünk aludt, de ilyenkor betegen megjár neki, hogy így pihenjen.

7-kor ébredtünk, és végre kipihentnek éreztem magam. Reggeli után elmentünk még a boltokba megvenni pár dolgot, aztán hazajöttünk.

Borcsi már nagyon várta az unokatestvéreit, csak ténfergett az udvaron, semmivel nem tudta elfoglalni magát. Réka meg nagyon nyűgös volt, és folyton a karomban fogtam, így persze semmit nem haladtam a dolgommal. Nagy nehezen sikerült összekotyvasztanom a muffint, és be is raktuk a sütőbe, de a salátát csak akkor tudtam elkészíteni, amikor anya kivitte Rékát az udvarra.

Közben megérkeztek bátyámék is, és a nagy örömködés után nekifogtunk a grillezésnek. Réka ebéd előtt megint elaludt, le is fektettem bent, a nagyok pedig kint játszottak.

Az ebéd finomra sikeredett. Ennek a sütiknek köszönhetően volt is nagy zabbantás. De hát ki tud ellenállni?

Réka fél 2-ig aludt, így ő is kipihente magát. Délután pedig a 4 gyerekkel játszottam az udvaron. Réka egy darabig partner is volt, örült mindennek és mindenkinek, de aztán 4 felé nagyon nyűgös lett, és csak a Nurofenre békélt meg.

7-kor mentünk be, és fürödtünk is, majd a nagyok elfoglalták magukat. Rékát elaltattam, aztán előbb a lányokat, majd Konrádot is elaltattam.

Fél 10-kor pedig végre leülhettem.

Mit mondjak? Kipukkantam. 4 gyerekkel azért nem könnyű. Le a kalappal a 4 gyerekes szülők előtt, és biztosra veszem, hogy apukának is ki kell vennie a részét a gyerekekből, ha a feleségének egy kis ''levegőre'' van szüksége.

[El kell még mondanunk, hogy a kis nyavajások 100%-osan kihasználták az informatikai infrastruktúránkat, bizony 4 gyerek és egy netfüggő apuka mellett a 3 számítógép és az egy tévé DVD-vel éppenhogy elég... Nem is beszélve a folyamatos informatikai supportról, amit nyújtani kell nekik, illetve az állandó odafigyelésről, hogy mire kattintanak, no meg hogy 'nézd mekkorát ugrottam', és 'nézd milyen szép pónit csináltam', és 'ez az ablak miért nem záródik be', és 'ezzel a játékkal hogy kell játszani'. Arrrgh... - peterkeT]

No, megyek is aludni, mert ki tudja mikor kelnek holnap. :)

• ladybug

őstag

Rékát megint közöttünk aludt, fél 12-kor odafektettem az ágyunkba, és nyugodtan aludtunk tovább.

Reggel fél 7-kor volt az ébresztő. Rékus kinyitotta a szemét, és már mondta is a magáét. Borka is jól aludt, 7 után ébredt.

Reggeli után felöltöztünk, és kimentünk az udvarra. Borka elbiciklizett anyával a boltokba, mi pedig elsétáltunk a doktornőhöz. Kapott antibiotikumot, de a doktornő azt javasolta, hogy ha nem lázasodik már be, akkor ne adjam be. Nem is váltottam ki, de jó, ha ott van talonban, mert hosszú hétvége jön, és ez a mi kisvárosunkban egyenlő azzal, hogy megáll az élet.
    A doktornő állítása szerint az oltás okozta ezt a hőemelkedést és náthát Rékánál, de valószínű, hogy Borcsi vírusa is közrejátszott. És végre kapott az arcára is krémet, így talán már lemegy róla a pirosság és a szárazság is. Eddig 4 féle krémet használtunk, de egyik sem segített. Remélem ez fog.

Hazafelé sétálva Rékus elaludt a kocsiban, ezért rögtön ágyba tettem, ahogy hazaértünk, majd nekiestem az ebédkészítésnek. Szerencsére csak köretet kellett főznöm. Ebédeltünk, aztán Réka is felébredt. Elmentünk bevásárolni a hétvégére, jól teleraktuk az autót.

A délutánt további részét megint az udvaron töltöttük. Játszottunk, virágot ültettünk. 6-kor befelé. Vacsi, majd fürdés, aztán alvás.

Rékának kibújt az egyik bal alsó rágófoga.

• ladybug

őstag

Réka, hogy velünk aludt, rövid köhögés után végigaludta az éjszakát, és reggel 6 után ébredt. Akkor jókedvűen és harsányan. Reggeliztünk, aztán elment Kedvesem dolgozni, mi pedig kimentünk az udvarra, hogy Borcsi nyugodtan tudjon pihenni.

8 után kelt, és szerencsére jól érezte magát. A biztonság kedvéért azonban elvittem orvoshoz. Meg is kapta az antibiotikumot, amiből ma már kapott is. Rékát nem vittem el, és mikor ott voltunk, már meg is bántam. Így holnap egy köröm lesz vele is, hiszen ne a hosszú hétvégén jöjjön ki rajta ez a vírus erősebben.

Rékus ebéd előtt elaludt, 11-fél 1-ig pihent. Az időtartam elég is lett volna, de az időpont nem. Vhogy kihúzta mégis estig, de már fél 6-kor le kellett vele fürdenem, és hőemelkedése is lett.

Borka egész nap jól érezte magát. Láza és hőemelkedése sem volt. Viszont rengeteget köhögött, ahogy Réka is. Szinte fullasztja őket a köhögés.

Miután megkapták a szükséges antibiotikumot, láz-, gyulladás- és köhögéscsillapítót, hamar elaludtak. Réka 7-kor, Borka fél 8-kor. Ez azt jelenti, hogy holnap korán kelünk, úgyhogy én is igyekszem korán lefeküdni.

• ladybug

őstag

Lányok ma estére nagyon rosszul lettek. Mindketten belázasodtak, Borka nagyon, Réka kevésbé. Egyfolytában köhögnek. Holnap doki lesz ebből, és sajnos megint antibiotikum, mert amit meg lehetett tenni megtettem, de ez egy erősebb vírus lesz.

Pedig Borcsi javulni látszott, és reménykedtem benne, hogy elkerülhetjük a doktornőt, de nem.

Reggelente ugyan nehezen kapott erőre, de utána jól volt. Estére lett egy kicsit rosszabbul. Ma délelőtt még bábszínházban is voltunk, nagyon el szeretett volna menni. Délután viszont csak zombiként járt-kelt az udvarban. Bent nem akart maradni, mert mi is kint voltunk. Így hát ő is kijött hozzánk, de nem volt kedve-ereje semmihez. Aztán fél 6-kor bejöttünk, és lefürödtek mindketten. Borka lefeküdt, és elaludt. Tűzforró lett pillanatok alatt, kúpot adtunk neki. Réka is egyre rosszabbul lett. Hőemelkedése volt, és nagyon köhögött. Adtam neki köhögéscsillapítót, majd kiszívtam az orrát, ez viszont annyira irritálta, hogy azonnal hányt is. A fürdőt teljes egészében takarítani kellett. Azt gondoltam ennél rosszabb már nem lehet. Aztán de. Sikerült egy teli pohár baracklét levernem. Az innivaló kiborult, a pohár eltörött. Szuper.

Most meg hallgatom görcsösen, hogy mikor melyikhez kell felkelnem. Borka már felébredt egyszer. Kapott Cataflam cseppet és köhögécsillapítót. Hamar visszaaludt, remélem hajnalig kihúzza. Rékát áttettem a mi ágyunkba, és máris megyek mellé. Ilyenkor közöttünk alszik a legnyugodtabban. Nagyon köhög, és attól félek megint hányni fog.

• ladybug

őstag

Borkán reggel nem látszott semmi jel, hogy beteg lenne, ezért ment ma oviba. De délben aztán nagyon rosszul volt. Meleg volt, de lázat nem tudtam mérni nála. Mégis adtam neki egy kis láz-és fájdalomcsillapítót. Pillanatok alatt elaludt, és sikerült fél órát pihennie.

Réka viszont megint keveset aludt, emiatt az egész délutánja összefüggő nyüglődés volt. Sajnáltam szegényt, és igyekeztem felvidítani, játszani vele, de semmihez sem volt kedve. Ráadásul Borcsi is a közelségemet kereste. Csüngtek rajtam mindketten, mint alma a fán.

Csak este lett vhogy. Fél 6 körül bementünk, mert Borka megint nem érezte jól magát. Lefürödtünk, ettől Réka is felébredt. Borcsi belázasodott, kapott megint lázcsillapítót. Rékus pedig ide-oda támolygott.

Fél 8-kor lefektettem, és Borcsi is elaludt időközben.

• ladybug

őstag

Rájöttünk, hogy Réka szeme mitől gyulladhatott be. Valószínűleg az autóklíma miatt, és belegondolva azóta nem is jelentkezett nála a szemváladékozás. Ezek után jobban odafigyelünk a hűtésre, és alacsonyabb fokozaton üzemeltetjük.

Tegnap is sokat voltunk az udvaron. Bár reggel Borcsival összekaptunk egy tüskekihúzás miatt, de miután 1 órára elvonult a szobájába megnyugodott. Hatalmas hisztit csapott, és nehezen tűrjük most már tőle ezt a viselkedést. Ugyanis megbeszélni sem hagyja a dolgokat, csak ordít és bőg fertelmes hangon. Ez pedig szerintem egy 5,5 éves gyermektől tűrhetetlen.

Réka ebéd előtt elaludt, és sajnos megint csak 1 órát pihent. Emiatt a délután egy része sírósan és nyűgösen telt neki. Átjöttek a szomszéd fiúk, és játszogattak együtt a gyerekek. Réka is jobb kedvre derült, és Borkának is akadt végre játszótársa. Ugyanis a szomszéd kislánnyal is sikerült összeveszniük röpke fél óra alatt, így mindkettten egyedül játszottak otthon.

Este sétáltunk Mogyival egyet, majd fél 7-kor be. Fürdés, vacsi, és alvás.

Éjjel 1 és fél 3 között felváltva voltak ébren a lányok. Borcsi lázasnak is tűnt, így valószínűnek tartom, hogy az oltás utóhatása jelentkezett. Talán ezért volt délelőtt ilyen hangulatban.
    Réka pedig rosszat álmodhatott, mert sokat mocorgott, nyöszörgött álmában.

• ladybug

őstag

Délután születésnapozni voltunk egy barátunknál. Borkát már ebéd után elvitték, Rékával fél 3-kor mentünk utánuk.

Nagyon jól érezték magukat a lányok, pedig mindenki idősebb volt náluk. Mégis megtalálták a hangot a gyerekekkel, és tudtak együtt játszani. Volt evés-ivás, szórakozás.

Rékussal 6-kor eljöttünk, Borkáért egy óra múlva sétáltam vissza.

Itthon egy jó kis vacsi együtt, aztán 8-kor alvás. Nagyon fáradtak voltak már mindketten.

• ladybug

őstag

Fáradt vagyok mostanában. Nagyon. Este már pillanatok alatt elalszom, néha már 9-kor beájulok. Nehezen bírom tartani az iramot a lányokkal és mellettük a napi teendőkkel. Pedig igyekszem egyre lazábban venni a dolgokat. Nem ragaszkodom görcsösen ahhoz, hogy időben kész legyen az ebéd, hogy minden pikk-pakk a helyén legyen, hogy csillogjon-villogjon a lakás. Mégis, kipukkantam. :(

Tegnap vásárolni voltunk. Kedvesem ruhatárát frissítettük fel. Ideje volt már. Amiért mentünk, nem volt a boltokban. Talán majd máskor, máshol kapunk.

Lányok aludtak egy jót az autóban, emiatt a lefekvés fél 10 utánra tolódott. Réka szeme begyulladt, már 2 reggel alaposan ki kellett langyos vízzel mosnom. Szemcseppett felesleges használnunk, mert erre ez a leghatásosabb. Nátha viszont nincs egyáltalán, 1-2 orrfújás naponta. Úgyhogy remélem hamar elmúlik.

Borka furán viselkedik megint pár napja. Próbál babás lenni. Vegyem fel, meg hasonlók. Mellette hisztizik szinte mindenért, és irigy is sokszor. Ha vki kérdez tőle vmit, akkor meg szemérmes lesz, mint egy kisangyal. Nem tudom, mi van vele.

• ladybug

őstag

Elmaradt a megszokott blogolás. Helyette filmet néztünk. És ugyan láttam már, de nem volt szívem Kedvesnek megmondani, így megnéztem megint. Pihenésnek és lazításnak egyébként tökéletes volt.

Tegnap sem történt velünk semmi különös. Réka egyre jobban alszik mostanság, délután is megvan megint a maga 2 óra pihenése. Egyébként most még mindig alszik este 9 óta. Mikor fog így délután pihenni?

Délelőtt és délután is kint vagyunk az udvaron, és élvezzük a játékot, a szaladgálást, a tavasz minden apró és nagy örömét. Az ebédet csak összedobjuk, és nem rágódunk semmin sem.

Megjött az adóvisszatérítésünk, és ma vagy holnap veszünk Rékusnak ágyat. :)

Tegnap a szökőkút volt a nagy sláger:
    [kép]

...és a megunhatatlan hinta:
    [kép]

• ladybug

őstag

Ma sem fényképeztem, pedig tényleg szerettem volna, de annyi mindent csináltunk ma is, hogy nem jutott rá idő.

Éjjel megint kicsi a rakás volt az ágyon. Fene, kicsi lesz a nagy ágyunk, ha négyen fekszünk rajta...

Reggel Borcsit elkísértük az oviba, szépen gyalogosan, aztán jöttünk is haza, mert nem kellett boltba mennünk. Itthon rendrakás és ebédelőkészítés után kimentem, és kitisztítottam a kis tavunkat, amibe délután bele is tettük a szökőkutacskánkat. Az egész Délelőttöm el is ment vele. Ebédet gyorsan befejeztem, megettem Rékust, aztán elaludt.

Kiteregettem, majd Kedves is megjött. Kávéztunk kint a hintágyban, aztán ő visszament dolgozni. Borka mesét nézett, én meg leültem kb 20 percre, mert Rékust fél 2 előtt már ébren volt.

Kis játék bent, aztán ki az udvarra. Ma sokkal hűvösebb volt, mint az elmúlt napokban, ez azonban mégsem szegte kedünket a kintléttől. Amíg apa füvet nyírt, a lányok szaladgáltak, játszottak körülöttem, én pedig az utcai járdát szedtem rendbe, mert nagyon ránőtt a fű.Aztán anyának segítettem kiirtani a tüskés bokrot, ami igencsak nem volt jó helyen az udvarban, ráadásul nincs is rá szükségünk. Aztán a füvet gereblyéztam össze, majd a fák körüli földet is megkapáltam.

Mostanra már elfáradtam teljesen, de anyukám kitalálta, hogyy még tüzeljünk. Mivel neki nem sikerült meggyújtania a rakást, rám hagyta a dolgokat, és csak pakolta mellém a tüzeénivalókat. Remek... Jó füstösek is lettünk.

6 után be, vacsi, majd fürdés, és végre szusszantás. 8-kor pedig lefektettem a lánykákat, mert mindketten nagyon fáradtak voltak.

• ladybug

őstag

De régen készítettem képeket! No, ezt holnap sürgősen be kell pótolnom.

Az éjjel Rékát megint sírva találtam a kiságyban, ezért magunk közé vettem. Ott nyugodtan pihent, és csak reggel fél 8-kor ébredt fel.

Bezzeg Borka már 6-kor felébredt, és bár mellénk feküdt, de egy pillanata sem tudott nyugodtan maradni, így inkább felkeltünk. Legalább kényelmesen elkészítettem a reggelit, és Borcsinak is tudtam segíteni, mert mmég fájlalja a karját.

Ma Kedvesem vitte oviba, délelőtt ki sem mozdultunk otthonól. Az udvaron játszogattunk ugyan, és élveztük a semmittevést. Rékus 12 előtt audt el, és fél 2 után ébret fel.

Hamaroan elmentünk Borkáért, és a szomszéd kislányt is hazahoztuk. Fagyiztunk és játszottunk a játszótéren, aztán haza. Az egyik csoporttársa átjött hozzá, és 6-ig egütt játszottak.

Elvittük Mogyit egy nagy sétára, és a gyerekek is lecsillapodtak ezalatt.

Fél 8-kor értünk haza. Akkor fürdés, vacsi és alvás.

Panka pedig megkapta első oltását.

• ladybug

őstag

Réka 3/4 2 után felébredt, és sírt nagyon. Mostanában így ébred, és sajnálom, mert rossz látni. Megvigasztalom, de ez akkor sem olyan, mint amikor csicseregve ébred fel.

Kimentünk az udvarra rögtön játszani, aztán fél 4-kor indulás úszásra. Nagyon élvezték a gyerekek a fürdést, Borka nagyon szépen úszik. Kedvesem is jött utánunk úszni, és fél 6 után elégedett fáradtsággal indultunk haza.

Mogyihoz épp akkor jött át a szomszéd barátja - Félix, a berni pásztor - játszani. Lányokat rendbe szedtem, felöltöztettem, aztán Rékussal kijöttünk rendet tenni, és megszemlélni a kutyák randalírozását. 6 után hazakísértük őket, és Mogyoró is megkapta esti sétáját. Hideg lett az elmúlt napokhoz képest.

Itthon kis fürcsi, aztán ugrás pizsibe, és játék lefekvésig. Fél 9-kor alvás.

• ladybug

őstag

A lányok már 6-kor felébredtek. Rékát éjjel magunk közé is kellett vegyem. Talán az izgatottság miatt ébredtek fel megint ilyen korán. Jaj, de mennyire jólesne ha maegint pár napig 7-kor kelnének...

Reggeliztünk, játszottunk, majd átöltöztünk, és elmentünk tanácsadásra. Szerencsére két anyuka és kisbabája voltak előttünk, így nem kellett sokáig várni. Előbb Borka kapta meg az oltást, aztán Réka. Borka nyafizott kicsit, Réka pedig sírt egy kicsit, de mindketten csak a megszokás kedvéért szerintem.

Anya is eljött velünk, de azt hiszem, többet nem hozom. Egyszerűen, ha velünk van, nem lehet mellette létezni. Azonnal átveszi az irányítást a gyereknél, és még engem is terelget ide-oda. Olyan, mintha ott sem lennék, vagy én is 5-6 éves szinten lennék. Rossz érzés, hogy nem vesz komolyan. Illetve, hogy nem hagy anyának lenni.

Mindkét leányka kapott egy kis apróságot a bátor helytálllásért, aztán hazamentünk, és az udvaron játszottunk. Sütöttünk 11 körül palacsintát, Réka jól belakott belőle. Aztán játszottunk még kint egy kicsit, és 1/4 1-kor elaludt. Borka pedig pihenésképpen mesét néz, és erőt gyűjt a délutáni úszáshoz.

• ladybug

őstag

Rékának hamarosan ágyat kell vennünk. Egyre kevésbé érzi jól magát a kiságyban. Nem ott alszik el, csak elalvás után teszem be, de gondolom nincs elég helye megfordulni sem éjszakánként. Ha jól emlékszem Borkának ilyenkor már nem volt kiságya, egy óriási heverőn aludt. Úgyhogy nemsokára ágyvásárlás és szobarendezés.

Lányok jól aludtak az éjjel. Reggel vizsont már megint nagyon korán ébren voltak. Borka 6 körül jött hozzánk, de nem aludt már el. Réka pedig fél 7 előtt hívott, hogy fent van. Tetszik, nem tetszik kelni kell...

Reggeli után elmentünk pár dolgot bevásárolni, aztán haza. Rögtön kint is maradtunk, és játszogattunk. Borka végiglátogatta a rokonságot, mi pedig néztük, ahogy Mogyoró és a szomszéd kutya henteregnek a földön. Ők is nagyot játszottak, jól ki is fáradtak.

11 után bementünk, mert Réka teleszórta a fejét homokkal, és gyors zuhanyozásban kellett részesítenem. Aztán el is aludt, ahogy felöltöztettem. Elkészítettem az ebédet. Réka már fel is ébredt, egy órát sem aludt. Nem lesz ez így jó. És nem tudom, hogy miért nem tud aludni. Emiatt nem tud délután már játszani sem, mert olyan fáradt. Ráadásul pihenni sem tudok, mert ilyenkor nyűgös és még jobban igényli a közelségemet.

Délután elmentünk az egyik ismerősünkhöz, és ott maradtunk 1,5 órát. A gyerekek játszottak, mi pedig beszélgettünk. Fél 6-kor értünk haza, és elég hűvös lett hirtelen, ezért bementünk a lakásba.

Játék, fürdés és vacsi, majd alvás. Kicsit húztam még a lefektetést, így fél 9-kor aludtak el.

• ladybug

őstag

No, jól lemaradtam. Az utóbbi napokban nem volt időm még a gép elé se leülni, nemhogy blogolni. Ezért most, hogy végre a lányok alszanak, Kedvesem fürdik, nekem pedig úgy néz ki, hogy semmi dolgom, leültem netezni és persze egyben blogot írni is.

Kezdem a csütörtökkel. Semmi különös délelőtt. Délelőtt játék kint, Réka 11 után elaludt. Borcsi hazajött, játék kint, aztán Réka is felébredt. Kivittük az autót gumicserére, aztán el a fürdőbe: úszásoktatás. Borka nagyon élvezte, és ügyes is volt.
    Haza, kis játék, aztán elvittük Mogyorót beoltatni, majd haza. Fürdetés, és fektetés. 8 után indulás Zegre. Egy kedves angol barátunk visszautazik kedves magyar barátnőnkkel Angliába, és ott is szándékoznak letelepedni. Nekik volt a búcsúbulijuk. Örülök nekik, mert szépek együtt, és megérdemelik egymást és egy szép életet együtt. Hiányozni fognak, mert bár az utóbbi időben nem nagyon találkoztunk, mégis 3-4 havonta összeültünk vhol. De, ha jobban belegondolok, szerintem ez a 3-4 hónap így is menni fog, hogy kint lesznek. Addig meg email és msn.
    11 körül értünk haza. Nekem elég is volt ennyi, mert már odafelé is nagyon fáradt voltam, hazafelé viszont már elaludtam többször a kocsiban.

Péntek...Mi is történt velünk? Hm..hm. Nem is tudom. Délelőtt ovi után bevásárlás, aztán haza. Pogisütés és takarítás. Fél 12-kor Rékus elaludt, és sajnos már 1 óra múlva ébren volt. Nem tudtam visszaaltatni. Borka is hazaérkezett, aztán kimentünk az udvarra. Estig kint voltunk. Majd vacsi, fürdés és alvás, mert megint mindkét manó hullafáradt volt.
    8-kor pedig indultunk tecsóba. Nekünk is volt egy kis vásárolnivalónk, meg Kedvesem unokaöccsét is elvittük. Vettünk sok szép dolgot. Főleg ruhákat, mert arra volt szüksége mindannyiunknak.
    11 körül étünk haza. Anya épp Rékát próbálta visszaaltatni, de nagyon köhögött és eldugult az orra, és nem tudott visszaaludni. Lefeküdtem vele a mi ágyunkan, de aztán még mindig nyugtalan volt. Akkor adtam neki köhögéscsillapítót és kiszívtam az orrát. Kicsit magyarázott, de aztán megölelt mindkettőnket, és elaludt. Fél 1-kor végre én is aludtam, de sokáig hallottam még Réka köhögését.

Szombat. Kedvesemnek leltár. 1/4 6-kor kelt, és 6-ra már bent is volt. Semmit nem hallottam, hogy felkelt vagy elment. Borka 6 után jött mellénk, és egy kicsit még sikerült elaltatnom, de fél óra múlva már kelni akart. Akkor felkeltem vele, aztán hamarosan Rékus is felébredt. Reggeli után elmentünk bevásárolni, vettünk övet nekem és Borkának is, meg a legfontosabbat, amiért mentünk: kólás Hubba Bubba rágó. Brahh. :F
    Aztán haza, és ki az udvarra. Hogy mára meglegyen a kellő adrenalin szintünk, Borka drágám egy lécen egyensúlyozva megpróált egy kiálló szöget visszadobbantani a lábával. Persze a szög ''makacsabb'' volt, és így Borka cipője, zoknija és jobb talpa lett lyukas. No, gyorsan el ügyeletre, de előbb kis megnyugtatás, mert nagyon megijedt a drága. Hát még én. Szerencsére tetanuszt nem kapott, pedig igyekeztem erre is felkészíteni. Bekötötték neki, és ennyi, jöhettünk is haza. Itthon felhívtam a gyerekorvost, és megbeszéltük az injekciókat. Tetanusz nem lesz, helyettte a 6 éves oltást hozzuk előbbre. Úgyhogy hétfőn Réka és Borka is oltást kapnak.
    A nagy ijedtség elmúltával ebédeltünk, aztán leültem volna, de Réka megint egy óra alvás után felébredt. Szerencsére jó kedve volt. Aztán kimentünk az udvarra. Borka nagyon ügyes volt. Nem hagyta el magát, és szinte nem is vett tudomást a sebéről. Játszottak kint a szomszéd kislánnyal az udvaron és az utcán is. Sőt motorozott is egy kicsit.
    Fél 7 körül bejöttünk, aztán fürdés és hamarosan alvás, mert megint nagyon elfáradtunk.

Réka édesen csacsog. Egyre több mindent mond már első hallás után is, és szépen használja az adott helyzetekben.

• ladybug

őstag

Megvolt az első tavaszi epilálásom. Ősszel volt az utolsó, és a telet azért szeretem, mert ápol és eltakar. Elég a gyors szőrtelenítés borotvával, nem kell fracnizni az epilátorral.
    Az epilátor feltalálója biztos vmi mazochista lehetett, mert kevés ennél elviselhetetlenebb fájdalom van. Mondjuk ez nem teljesen igaz, mert nem sok fájdalmat éltem még át, de nem is szándékozom.
    Amikor a kezedbe veszed a kis szerkentyűt, akkor még olyan bájos és kedves. A színe és a formája is. Hízeleg, belesimul a tenyeredbe. Bekapcsolod, és a hangtól hirtelen meggondolod magad. Előkerülnek az érzések, amiket a legutolsó szőrtelenítéskor éreztél. Fáj, és tép. És tép, és fáj. Ááááúúúú. És alig várod, hogy végezz. Az egész testes szőrtelenítéshez kész lelki felkészülés szükségeltetik. Legalábbis nekem. Aztán mikor végeztél, végignézel magadon. Csupa szőrtöszűdagadás a tested, és piros, mint a paradicsom. De szerencsére ez hamar elmúlik. Viszont a fájdalom örökre bevésődik az agyadba, és minden egyes epilátorbekapcsoláskor előtör belőled...
    De mégis jó csupasznak lenni. Nem bírom elviselni a szőrt magamon. Egyszerűen gusztustalannak találom. Talán mégis megéri a fájdalmat?

Zabáltam. Nem ettem, hanem zabáltam. Sose többet. Kőrözöttet készítettem vacsira. Sok finom újhagyma és fokhagyma bele, kis tejföl meg só, paprika és ami kell. 3 pirítóst ettem meg hozzá és egy egész piros kaliforniai paprikát. Annyira finom volt, de most érzem, hogy kettő bőven elég lett volna és csak két szelet paprika. De késő a bánat. Viszont holnaptól ügyelek. Nincs zabálás. Óvatos étkezés van. Irgum-burgum. :((

Amúgy jó napunk volt. Bár a mai hidegfront egy kissé eltompított, de alapvetően jó kedvem volt.

Réka már 1/4 11-kor elaludt hintázás közben. Bevittem lefektettem és végre nem csináltam semmit egy órán keresztül. Ilyen is ritkán van. :)

Kényelmesen megebédeltünk Kedvessel, aztán elmentem a lányokért - Borka és az egyik csoporttársa. Hazaértünk, és akkor ébredt fel Rékus. Így is megaludta a maga kis 2 óráját.
    Kicsit játszottunk bent, aztán kimentünk az udvarra és estig kint voltunk. Közben hazavitték a kislányt.

Bejöttünk, vacsora, fürdés, és rajzolás. 8-kor pedig már aludtak is. Borka és Réka is nagyon fáradt volt

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Hajnaltól megint kicsi a rakást játszottunk. Mindkét gyermek rosszat álmodottaz éjjel, és előbb Rékát vettem magunk közé, majd Borcsi jött hozzánk. Az ágyunkban aztán elfeledték a félelmüket, és jóízűen aludtak reggel 7-ig.

A délelőttöt ismét az udvaron töltöttük. Szeretem ezt a jóidőt. Már 9 körül ki lehet vonulni, és csak ebédre be. Főleg, ha van kész étel a hűtőben. Ami most húsvét miatt van bőven. Lassan kezdem nem szeretni a húsvéti sonkát, úgyhogy jövőre vmi pici kis mennyiséget készítek, mert nem nagyon fogy. Elég megterhelő a gyomrunknak.

Szóval játszogattunk, sétálgattunk jókedvűen.

Aztán ebédke, és alvás. Borka is kérte, hogy fektessem le, de aztán mégsem aludt. Pedig ráfért volna, mert egy órán keresztül csetlett-botlott, és sírt mindenért. Aztán átjött a szomszéd kisfiú játszani, és elfoglalták magukat.

Én pedig nekiveselkedtem a sziklakert rendbetételének. Mogyoró ugyanis teljesen letaposta és kiirtotta a növényeket, és csont szárazra ledöngölte a földet körülötte. Beleizzadtam, de kész lett. Réka 2 után ébredt fel, aztán ő is kint volt velünk este 6-ig.

Közben megnyírta a kutyakozmetikus Tappancsot. Nagyon kis helyes lett. (Képek holnap.)

Fél 7-kor vacsi, aztán fürdés, és 8-kor alvás.

• ladybug

őstag

A változatosság kedvéért ma délelőtt Réka volt nagyon nyűgös és sírós, de amint az udvarra kimentünk elmúlt minden bánata és rosszkedve. Nagyon jól eljátszottak Borkával.

[kép]

Levesevés után átölelt a drága, aztán már aludt is. Mi pedig pihentünk egyet. Fél 2 után ébredt fel Rékus, akkor kimentünk az udvarra. A szomszéd fiúk is átjöttek, és az egész délutánt nálunk töltötték. Elmentünk biciklizni is. Jó nagy utat tettünk meg. Következhetett hát a jól megérdemelt fagyizás. Aztán további játék kifulladásig otthon.

6 körül hazamentek, mi pedig elvittük Mogyorót sétálni. Fél 7 után már ideje volt bemenni, mert egyre hűvösebb lett, meg hát a lányok is teljesen készek voltak már.

Fürdés után hamar el is aludtak.

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

A tegnapi reggel megjött a nyuszi. Sok ajándékot hozott, örültek is neki a lányok.

[kép]

Réka csokitömegeket tömött magába, és alig győztük elvenni előle. Borkán pedig kijött a húsvéti depi. Annyira várta már az ünnepet, az ajándákokat, hogy délutánra sokszor sírós, nyűgös és kedvetlen lett. De mindig sikerült megnyugtatnom, és játszottunk sokat.

Délelőtt leteszteltük a nyuszi által hozott kis kosárlabdapalánkot, majd sétáltunk egy kellemeset. Az idő is jó volt és a kedvünk is.

[kép]

[kép]

11 előtt értünk haza, és nekiálltam az ebédkészítésnek. Gyorsan betettem a sütőbe. Rékát megetette Eszter, mert végre babázhatott kedvére. El is aludt a drága, aztán lefektettem, és mi is ebédeltünk.

Kimentünk az udvarra sziesztázni, elfeküdtünk a hintaágyban, és élveztük a napsütést.

Aztán hamarosan Eszterék készülődtek, és indultak. Olyan gyorsan elment az idő.... Maradhattak volna még. Majd legközelebb remélem így lesz.

A délután nagy részét kint töltöttük. Réka szinte fürdött a homokban, úgyhogy alapos fürdésben kellet részesítenem.

Játszottunk még, aztán 8 után alvás. Mi pedig filmet néztünk. Jaj, annyira szeretem a romantikus filmeket.... :B

• ladybug

őstag

Ma fél 6 körül Rékus felébredt, és közöttünk aludt tovább. Megvártam míg megnyugszik és mélyebben alszik. Akkor kiosontam az udvarra, és gyorsan beleerejtett 2 csokitojást a fészekbe, hogy Borka jobban bírja a váakozást a nyuszira.

Reggel volt is nagy öröm. Hozta be az ''ajándékot''. Persze rögtön felfalták a csokit, a benne lévő ajándékot meg összeraktuk, és játszottak vele.

Aztán szépen elcsendesedett a napunk. Játszottunk, rajzoltunk, és nekiálltunk takarítani. Kedvesem is felébredt hamarosan, legalább ő sokáig aludt.

Aztán az udvaron játszottunk tovább, mert már 11 körül kellemes meleg volt kint.

Délben bejöttük, megette Réka a levesét, aztán el is aludt. Én pedig nekiálltam palacsintát sütni, hogy legyen ebéd. Pedig éhes sem voltam, mert reggelire jól belaktam sonkával.

Borka átment a szomszéd kislányhoz, játszogattak szinte egész délután. Réka sokáig aludt, 3 előtt ébredt fel. Akkor kimenetünk az udvarra, és fél 7-ig kint voltunk. Aztán be, és vacsikészítés. Majd fürdés.

Fél 8 körül megérkeztek Eszter barátnőmék is. Ettünk egy jót, és egész este beszélgettünk. Nagyon kellemes volt így együtt. Lányokat pedig közben elaltattam.

[kép]

Lett homokunk, és Réka nagyon örült neki.

• ladybug

őstag

Borka reggel már előttünk ébren volt, és az ágy mellett bújkálva várta, hogy mikor is kelünk fel.

A reggel szépen nyugisen telt. Megettünk a kis reggelinket, majd Borka átment a dédihez a rokonokat megnézni, aztán 9 felé hazajött és elsétáltunk a boltba.

10 után itthon is voltuk, és persze kint maradtunk az udvaron, mert olyan kellemes idő volt. Tettünk, vettünk, játszottunk.

11 körül bementünk, és elkészítettük az ebédet, aztán ettünk is. Réka elaludt hamarosan, Borka pedig mesét nézett. Majd segített tojást festeni.

[kép]

Aztán kimentünk az udvarra. Ő fagyiztott, én kávéztam. Aztán Kedvesem is hazaért végre. Adtam neki ebédet, aztán nekiálltunk a fűnyírásnak. Borka ebben is segített.

[kép]

Réka hamarosan felébredt, de a fűnyírózást jó is, hogy kihagyta, mert nagyon fél a hangjától. Érdekes, mert tavaly imádta. Volt, hogy erre aludt el.

Egész délután élveztük a jó időt. Kedvesemmel hirtelen ötletből kitakarítottuk a garázst is, és szép rendet raktunk. Borkát pedig közben elvitték a szomszéd kislányék biciklizni 1,5 órára.

Estére mondanom sem kell tiszta fáradtak voltunk, így az elalvás pillanatok alatt történt.

• ladybug

őstag

Hajnalban felébredt Borka. Pisilnie kellett. Elmentem vele, majd visszafektettem az ágyába. Fél óra múlva Réka felsírt, és elvittem az ágyunkba, ott altattam vissza. Borcsi is megérkezett hamarosan, úgyhogy 5 órától négyen voltunk megint egy rakáson.

7-kor felébredtünk mindannyian. Kedvesem ment dolgozni, lányok meg a fürdőbe anyáékkal. Igza, csak 9 körül. Azaz mégsem, mert lemerült anyáék kocsijának akkumlátora, így 1 óra töltés után tudtak csak elindulni.

Én pedig nekiveselkedtem az ablakpucolásnak. Jól haladtam, fél 12-re készen lettem. Akkor főztem egy levest, és megmelegítettem az ebédet.

12 után értek haza a lurkók, majd hamarosan Kedvesem is megérkezett. Rékus ebéd után elaludt, lefektettem. Borkát pedig apája vitte el az egyik csoportársáékhoz délutánra.

Réka nagyot aludt, fél 1-fél 4-ig. Akkor felöltöztünk, és elsétáltunk Borkáért. Játszottunk még a játszótéren egy órácskát, aztán otthon is kint maradtunk egy kicsit.

6-kor bementünk. Kedvesem is hazaért nemsokára, akkor pedig átmentünk a dédihez, mert megérkeztek a messzi rokonok.

7 után itthonvoltunk. Fürdés, játék, aztán 9-kor alvás.

[kép]

Borka ma konytot kért.

[kép]

Szemből pedig ilyen.

• ladybug

őstag

Réka tegnapi hisztije csak előszele volt a mostaninak. Olyan földhözcsapásokat és csapkodásokat produkált, hogy ihaj. Ha hozzászóltam, csapkodott a kezével, rugdosott felém a lábával, és éktelen hangon ordított. Kb 5 perc elteltével már nagyon elegem volt, mert egyre csak lovallata bele magát a hisztibe. Ezért fogtam, és betetttem a hidegzuhany alá. Üvöltött egy kicsit, aztán legnyugodtt, és utána már csak sírt. De a hiszti miatt még görcsben volt az egész teste. Megölelt, az ölembe ültettem, és megnyugtattam. Elég sokára csendesedett el a lélegzése, sokáig zihált még. De túl vagyunk az elsőn, és nagyon remélem, hogy tanult belőle.

A kiváltó ok egyébként a nem volt. Ugyanis nem hagytam, hogy kiöntözze a kádból a vizet. És többszöri figyelmeztetés után is csinálta. Ekkor elkértem tőle a poharat, amit odaadott, aztán belekezdett a műsorba.

A mai napunk egyébként nyugisan telt. Borcsit reggel elvittük oviba, aztán megvettem még a maradék húsvéti ajándékokat. Utána haza, mert nagyon közeledtek az esőfelhők. Végülis nem esett, de nagyon hideg lett. Ezért bent maradtunk egész délelőtt. Játszottunk, pakolódtunk.

Fél 12 felé megfőztem az ebédhez a tésztát, és közben Réka a karomban elaludt. Lefektettem, aztán Kedvesem is megérkezett ebédelni, majd Borkát és egyik csoporttársát hazahozta édesapám az oviból.

Borka teljesen fel volt spannolva. Beszélte megint a butaságokat, és nagyon eszetlenül viselkedett. A kislányt is zavarta már Borka viselkedése, ezért Rékával kezdett játszani. Az esztlenkedésnek többször is meglátta kárát Borcsi. Vagy elesett, vagy megütötte magát.

Fél 5 körül kimentünk az udvarra. Kedvesem is hazaérkezett. Ritka, ha ilyen korán hazajön. 6-ig kint maradtunk a lányokkal. Jöttek a kislányért is közben, és elhozta a szomszéd lány a kutyáját is játszani Mogyoróval.

Vacsiztunk, aztán fürdés. Réka hisztije, és 8 után alvás.

• ladybug

őstag

Ah, nehéz estén vagyunk túl. Egyik leányzó hisztisebb volt, mint a másik, úgyhogy nagyon jó, hogy már 1/4 9 óta alszanak.

Reggel Kedvesem vitte Borkát oviba, én itthon maradtam. Réka 9 előtt ébredt fel, addig elvégeztem a munkám nagy részével. Megreggeliztettem, majd elmentünk bevásárolni.

Hazaértünk, kint maradtunk az udvaron, mert nagyon kellemes idő volt. Közben néha-néha bementem, és az ebédet elkészítettem. Fél 1-kor ettünk, és szokásához híven, Réka elaludt a leves után.

Fél 3 előtt ébredt, és gyors felöltözés után indultunk is Borkáért a néptáncra. A szomszéd kislányt is elhoztuk, mert anyukája megkért rá. Aztán elsétáltunk Borcsival a közelben lakó csoporttársához, és ottmaradt náluk délutánra játszani.

Rékával mi az udvaron játszogattunk, de Borka nélkül nem találja a helyét.

Borcsit fél 6-kor hozták haza, és itt maradtak még egy fél órát nálunk. Borka nagyon fáradt volt már. Többször is figyelmeztettem, hogy lassabban, nyugodtabban csináljon mindent, mert ha ilyen fáradt mindig történik vmi baj. Hát, meg is történt. Futott be a konyhából, és a laminált padlón hatalmasat esett. A csodával határos módon nem sérült meg. De aztán meg ment a sírás a nagy ijedtségre. Közben Réka is az ölembe kéredzkedett, mert már ő is fáradt volt. Oh, jaj....

Aztán meg este volt Rékának egy nagy hisztije. Próbáltam megnyugtatni, de csak ordított, és toporzékolt, így magára hagytam. Addig Borkának mesét olvastam, és lefektettem. Persze anyukám 5 perc után itt toporgott a bejárati ajtónk előtt, hogy miért sirattatjuk ezt a gyermeket. Szeretem, amikor fogalmuk sincs dolgokról, és bele kell szólniuk, mert a mami és a papi szíve majd megszakad. Ahh, ezek a nagyszülők. Sose legyek ilyen oktondi, mint az összes, amelyik körülvesz minket. Mert sajnos egyik sem jobb a másiknál. :(

• ladybug

őstag

Az éjjel egyszer keltem fel Rékához, mert sírt, de csak megsimogattam, és visszaaludt.

Reggel már fél 7 előtt csicseregetek a manók. Úgyhogy a mai nap korán kezdődött.

8 előtt már az oviban is voltunk. Borka nehezen vált el tőlünk, de a sok puszi és ölelés segített az elválásban. Aztán Rékussal elmentünk húsvéti bevásárlásra. Vettünk Borcsinak papucsot, Rékának meg félreteszik holnap a kis fűnyírót. Még a csokik visszavannak, de holnap is van nap.

Aztán úszásoktatás lesz megint. Beíratom kezdőre, mert az alapjait meg kellene ismét erősíteni, aztán akkor már elég lesz, ha hetente 1x kimegyünk a fürdőbe. Réka is imádni fogja. 10 alkalom lesz, belépővel, mindennel. Most csütörtökön lesz az első foglalkozás. Jah, és ismerős tartja, ez megint csak előny.

Egész nap nagyon jó idő volt, így délelőtt és délután is kint töltöttük az időnk nagy részét.

Réka fél 12-fél 2-ig aludt, aztán Borcsival együtt kivnultunk az udvarra. Bicikliztünk is egy jót. Réka most ült először a biciklin. Az első 1 percben folyton ki akart szállni az ülésből, de aztán meg jól érezte magát. Olyannyira, hogy amikor hazaértünk a lányokkal - a szomszéd kislány is jött velünk -, el kellett vinnem még egy körre.

Szokásos esti program következett: vacsi, fürdés, játék. Majd 8 után alvás, ami hamar ment.

[kép]

Réka kipróbálja az új mamuszait. :)

• ladybug

őstag

Borka hajnali 4-től nagyon rosszul aludt. Felébredt, hogy pisilnie kell, de nem mert bemenni a fürdőbe, mert sötét van. A lelkem ott állt volna addig, amíg be nem pisil, de nem mert volna felkapcsolni a villanyt.

Aztán lefektettem, elaltattam, én pedig visszamentem aludni. Negyed óra múlva, már ott is volt mellettem megint. Lefektettem magam mellé, és aludtunk tovább.
    Fél óra múlva Réka kezdett el sírni. Befeküdtünk Borcsi ágyába, aztán aludtunk tovább. 3/4 7 körül jött megint Borcsi, hogy mellémfeküdne. Fél 8-ig bírta, akkor már nekem is kelnem kellett vele.

Nehezen tértem magamhoz. Jó lett volna még legalább 1 órát pihenni. De Kedvesem sem volt itthon - 6-ra ment leltározni -, meg hát nem hagyhattam magára Borcsit. Pedig Réka fél 9-ig aludt, milyen jó lett volna pihenni vele együtt.

No, de elég a siránkozásból. Mivel 2 lányunk van, és egyik sajtkukacabb, mint a másik, sosem egy időben csinálnak vmit, és a reggeli kelés meg amúgy is kiszámíthatatlan náluk.

Szóval ébren voltunk 9-re mindannyian. Megreggeliztünk, rendet tettünk. Borka sokat segített. Aztán kimentünk az udvarra. Kellemes idő volt, de aztán percről percre hűvösebb lett. 11 körül bejöttünk. Borka áthívta a szomszéd kislányt is. Míg ők játszogattak, mi Rékussal elkészítettük az ebédet, sőt még muffint is sütöttünk.

Délben felhívott Kedvesem, hogy nem jön haza enni, így nélküle ebédeltünk. 1 körül elaltattam Rékát, Borcsival pedig sziesztáztunk.

Délután megint ki az udvarra, most végre jó idő volt. Fél 4 felé elsétáltunk fagyizni. Elvittülk magunkkal a szomszéd kislányt is. Fagyizás után a játszótéren töltöttünk egy kis időt, aztán haza. 5 körül pedig bejöttünk.

Előbb kellett ma megint fürdetni Rékát, mert rettentő nyűgös volt. Ettől felélénkült kicsit. Vacsiztunk, aztán kis játék, és fél 9-kor alvás.

• ladybug

őstag

Rékára az éjjel erős köhögési roham jött rá. Szerencsére alig volt ébren, de nagyon nyugtalanul aludt. Magam mellé fektettem, így tudott visszaaludni. A kezemet végig ölelte.

3/4 7-kor ébredtünk Rékussal. Bár őszintén szólva még egy fél órát szívesen aludtam volna még.

Megitta a kakaóját, beindítottuk a mosógépet, és Borka is felébredt. Játszottunk kicsit. Közben rendet tettem, aztán elmentünk bevásárolni. Kellemes idő volt, egy pulcsiban sétáltunk. Itthon pedig be sem mentünk a lakásba, kint élveztük a jóidőt.

Fél 12 körül bevittem Rékát. Ebédelni nem akart, de nem is csoda, hisz mindenfélét összeevett délelőtt. A gyomra tehát tele volt, és mihelyst levetkőztettem, elaludt a karomban. Lefektettem, aztán Borkával vártuk Kedvesem hazatértét.

Fél 1 után ért haza. Ebédelt, aztán leültük mindannyian, mint az iszap. 2 körül ébredt fel Réka. Aztán hamarosan ki is mentünk ismét az udvarra, és 5-ig kint voltunk. Elvittük még Mogyorót is sétálni.

Vacsiztunk, aztán lefürödtünk Rékussal, mert nagyon nyűgös volt. Először lázra gyanakodtam, de egyszerű fáradtság volt a sírás oka. Viszont mindenért sírt kb 1 órán át, de csak sikerült megnyugtatni.

Fél 9-kor pedig már aludtak a kismanók.

Borka mára tanulta meg a hintán evezést. Nagyon örültem neki, mert eddig nem nagyon mutatott hajlandóságot a gyakorlására sem.De ma teljesen magától rákapott az ízére. Büszke vagyok rá.

Réka pedig. Jaj, olyan sok mindent tud már mondani. Ejnye, hello most az újak. Borka nevét is próbálgatja mondani.

• ladybug

őstag

Réka éjjel 2x is felsírt, de meg tudtam nyugtatni az ágyában, és hamar vissza is aludt.

Reggel 7 előtt ébredtünk, Borka is fent volt addigra. Réka negyed óra múlva ébredt, és ismételten nyugalmas nap várt ránk.

Reggel után elmentünk bevásárolni, aztán itthon az udvaron játszottunk. Az ebéd készen volt, így csak megmelegítettem, aztán ettünk is. Majd Réka elaludt kcsivel fél 1 előtt. Kedvesem is hazaért, evett, aztán fél 3-kor indult el Bpestre. Este céges vacsorájuk van, és ma nem alszik itthon.

Délután ismét az udvaron, utcán játszottunk. 4 körül átjött a szomszéd kislány, és 3/4 7-kor jöttek érte. Addigra teljesen kifáradtak a lánykáim. Az elalvás így gyorsan ment. Lefeküdtünk hármacskán az ágyba, és elaludtak szépen, egymás után a manócskák.

Én meg egyedül ülök az ágyban. Tv-t néztem, de teljesen kiábrándultam megint a varázsdobozból. Tényleg csak az Animal Planet és a Minimax a két nézhető csatorna. Még szerencse, hogy azokat is csak ritkán látom. Ma nem is volt bekapcsolva nappal a tv. És nem is hiányzott. Most is csak azért kapcsoltam be, mert hiányzott Kedvesem duruzsolása, hangja, ahogy tesz-vesz.

Lassan megyek én is aludni. Megkaptam az elalvásos telefonomhívásomat is, így talán könnyebben elalszom. :B Jó éjt, mindenkinek.

• ladybug

őstag

Az éjjel ismét jót aludtunk. Szuszogott mindkét manó rendesen, de egyszer sem ébredtek fel.

3/4 7-kor keltünk. Nyugisan elvégeztünk a dolgainkkal, majd játszottunk. Szinte semmi dolgom nem volt ma. Kényelmesen játszogattam a lányokkal, és csak teregetni kellett kimennem. Az idő esőre állt, és még hideg is lett.

Anya elvitte délelőtt Rékát vásárolni, így neki megvolt a levegőzés. Borka pedig sokat rajzolt és játszott.

Az ebéddel kicsit megcsúsztam, és Réka is nyűgös lett addigra, így elég nehezen készült el a nokedli. De csak lett ebéd, mire Kedvesem hazaért.

Réka kivételesen ebéd után aludt el, és 2-ig pihent. Borka közben internetezett. Mikor felébredt Réka elmentünk a papírboltba kis lufikért. Arra gondoltam, hogy felújom a lányoknak, és úgy díszíthetik alkoholos filccel, mint egy tojást. Borka már nagyon húsvéti hangulatban van, és ezt ötöltem ki, hogy lekössem vmivel.

Sajnos a kis lufikat nem tudtam felfújni. Helyette a nagy lufikat díszítették ki. Réka is nagyon lelkesen firkálta a lufit, és a végén már mindenhová került az alkoholos filcből. Ezért jobbnak láttam elvenni tőle. Persze erre egy krokodilkönnyes, nagy hiszti volt a válasz.

Délután sétáltunk is, levittük Mogyorót a pályára. Borka fel-alá rohangált vele, Réka pedig nézte őket, és néha felkaptam, megpörgettem. Nagyon tetszett neki.

Este bevásárolni voltunk. Feltöltöttük leapadt készletünket.

A fürdés megcsúszott, emiatt a lefekvés is. Réka a fáradtság miatt nehzen aludt el. 3/4 9 óta szuszognak a drágák.

• ladybug

őstag

Réka 6 előtt felsírt. Felvettem, mert így nuygodott meg, aztán le is fektettem magunk közé, és visszaaludt.

7 előtt keltünk, Borka is fent volt már. Felkészítettem az ebédet, aztán nyugisan megreggeliztünk, felöltöztünk. Rékus is felébredt.

Délelőtt nagytakarítottunk, aztán 10 után kimentünk az udvarra. Kellemes idő volt. Jót játszottunk. Fél 12-kor bementem, és nekiálltam sütni a palacsintákat, a lányok addig kint játszottak. A konyhaablakból pnt jól láttam őket. Nagyon helyesek voltak. :)

Ettünk, majd lefektettem Rékát. Párom is megérkezett, ebédelt, aztán ment is dolgozni.

Borka egész délután alig bírt magával. Mehetnékje volt, és folyton sajtkukacoskodott.A szomszéd kislányt is áthívta játszani. Ki nem mentünk, mert lehűlt az idő, és erős szél fújt.

Az este is nyugisan telt. Aztán 8- fél 9-kor elaludtak a kis bogárkák.

• ladybug

őstag

Borka hajnalban közénk telepedett, és olya jól aludt, hogy mikor a macska kora reggel kikéretőzött, akkor Borcsi ágyába feküdtem vissza, hogy nyugodtan tudjon még pihenni.

7 után ébredtem. Kedvesem szöszmötölését hallottam meg. Elkészítettem a reggelit, aztán Réka is felébredt, majd 3/4 8 körül Borka is.

Délelőtt nyugisan játszogattunk bent, majd kint. Nagyon kellemes idő volt, és miután megérkeztünk a boltból kint maradtunk az udvaron. Borkának nem volt kedve, ő bent maradt rajzolni, építeni. Szépet is alkotott a legoból.

Megetettem Rékát, aztán elaludt. Borkais evett, majd átkéretőzött a dédihez, és 1,5 órát ott volt nála. Közben Réka jót aludt, és fél 2 körül felébredt. Akkor kimentünk mi is levegőzni. A szomszéd kislány is átjött játszani, de Borka nehezen találta meg vele a hangot. Kis útbaigazítás után azonban aranyosan játszottak.

5 körül bementünk, már hűvösödött. Játék, vacsiztunk, aztán fürdés.

Kedvesem is hazaért végre fél 8-kor. Hosszú napja volt, a lányok nagyon örültek neki. Én is. :B

Anyukám kicst felbosszantott ma. Sajnos sokszor veszem észre nála, és mondta is, hogy ha kimegyünk az udvarra, utánunk jön, és Rékát kisajátítja, hogy én Borcsival lehesssek. Ma mondtam neki, hogy ezt nem kellene. Erre közölte velem, hogy féltékeny vagyok. Ahh, persze. A nagymamakór elérte őt is. :(((

• ladybug

őstag

Reggel a lányok iszonyú nehezen ébredtek. Borka ki is jelentette, hogy ő biztosan nem megy ma oviba.

Ennek ellenére szépen elkészültünk, Réka cuccait összeszedtem, ami a tanácsadásra kellett, és elindultunk. Borkát leadtuk az oviban. Elköszöntem, de az ajtóban utolért, és a nyakamba borult, hogy vigyem haza, mert nem akar itt maradni. Nem vittem, de megnyugtattam, úgy hagytam csak ott.

Rékussal pedig bevásároltunk, és elmentünk tanácsadásra. A kisasszony súlya: 9, 76 kg, magassága: 77 cm. Fél 11-re itthon voltunk, aztán kis rendrakás után megfőztem a rizst, és kimentünk az udvarra, mert nagyon jó idő volt. Réka is élvezi a tavaszt, szeret kint lenni. 1 óra múlva bejöttünk, megetettem, aztán már aludt is.

Borka 1 előtt ért haza az oviból, jött vele a barátnője. Kedvelem ezt a kislányt. Értelmes, tud viselkedni, jókat tudnak együtt játszani Borcsival.

Kifestettem az arcukat, játszottunk kicsit, aztán ki az udvarra Rékával együtt. Mogyoró tönkretett két labdánkat, pedig labdázni szerettünk volna. Ő is. :(
    Majd a nyuszit megkérjük hozzon nekünk másikat.

Fél 4 felé megjöttek a kislányért, anyuka és bátjya. Aztán ittragadtak. Mi jót beszélgettünk, gyerekek pedig játszottak. 5 körül mentek el.

Borka fáradt volt estére és nyúzott. Fájlalta a torkát, és a végtagjait. Holnap doki, sajnos.
    8 óta pedig alszanak.

[kép]
    Ugye szépek. :)

• ladybug

őstag

Borka 1/4 7-kor felébresztett, hogy Réka fent van. Hirtelen magamhoz tértem, és nekilendültünk a mai napnak. Kedvesem is hamar felébredt utánunk. Reggeli, aztán nyugis délelőtt.

Édesanya 9-kor jött haza a templomból, és bejött. Kérdem tőle, ilyen korán volt ma az istentisztelet? Mire ő, már 10 óra van ám. Hoppá. Hoppá. Erről teljesen el is feledkeztem. Aham, akkor a lányok ezt érezték, és keltek fel mostanában egyre korábban.

Beállítgattuk az órákat, aztán kimentünk az udvarra. Kellemes idő lett, szépen sütött a nap. Játszottunk egy órácskát, aztán bejöttem Rékával befejezni az ebédet és megetetni. Borka addig kint maradt, és a szomszéd kislánnyal játszott.

Réka hamar elaludt, az ebéd is kész lett. Aztán szieszta.

Borka megint panaszkodik a fülére. Még nem fájlalja, de mondja, hogy pattog. Félek vmi utózöngéje az előző betegségnek. Este már a torka is fájt. Meglátom reggel hogyan lesz, ennek fügvényében viszem oviba vagy sem.

Délután is sokat tartózkodtunk az udvaron. Réka imád kint lenni, mindig talál vmi elfoglaltságot. Borka is jobban feltalálja magát, mint idebent, de a kutyával nem tud rendesen játszani. Állandóan felhecceli, aztán meg panaszkodik, hogy Mogyi ugrál rá. Ehh. Egyszer majd csak megtanulja.

Nos, és megint kép hegyek. Muszáj volt kattintgatni ma is.

[kép]
    Takarítás Réka módra.

[kép]
    Lányok a térdelőszékkel is tudnak játszani.

[kép]
    A kis katona. (saját maga öltözött be)

[Lehet hogy nem kéne annyit cséznem hétvégenként... - peterkeT]

• ladybug

őstag

Borka megint korán kelt. Vmikor 7 előtt, de most nem tudom pontosan, mert leült a nappaliban rajzolni, hogy senkit ne zavarjon. Aztán 7 után jött ébreszteni, hogy Réka is felébredt.

Szépen, kényelmesen telt a délelőtt. Bár Borcsiban megint ott motoszkált a sajtkukac. Szinte semmivel nem tudtam lekötni az érdeklődését. Izgett-mozgott, piszkált mindenkit. Sokszor le kellett csillapítsam. Az udvarra kimentünk kicsit, de az eső el kezdett szemetelni. Mégis az a fél óra elég volt arra, hogy kicsit kiadja az energiáit.

Rékus ebéd után elaludt, és fél 2-ig pihent. Közben Borcsi tv-t nézett, és játszogatott. Aztán együtt játszottunk egy darabig, majd elmentünk bevásárolni pár dolgot.

Amikor hazaértünk pedig kint maradtunk az udvaron. Szépen eljátszogattak a lányok. Átjött a szomszéd kislány is, és Borka megint teljesen kifordult önmagából. Butaságokat beszélt, éktelen hangokon vihogott, és semmi értelmeset nem tudott játszani. A kislány pedig szépen játszogatott egymaga, vagy Rékát vonta be. Megint egy kis helyreigazítás a kisasszonynak.

5 után egyedül maradtunk. Vacsiztunk egy jót, aztán fürdés. Majd 8 körül alvás.

[kép]
    Lányok autóznak. Egyik kedvenc elfoglaltságuk. :)

[kép]
    Lányok segítettek port törölgetni.

• ladybug

őstag

Borka hajnalban(1/4 6) jött, hogy mellémfekszik, de nem sokáig bírta. Fél 7-kor már vicánkolt, énekelt, és próbálta vhogy elfoglalni magát. Így hát kénytelen kelletlen én is felkeltem.

Felöltözködtünk, reggeliztünk, aztán Rékus is felébredt. Elvittük Borkát oviba, majd bevásároltunk, és haza. Nagyon hideg volt ma, és emiatt se délelőtt, se délután nem tudtunk kimenni. Amikor hazaértünk, fényképeztem kicsit, addig voltunk az udvaron, de aztán ki sem jöttünk. Ráadásul még az eső is elkezdett zuhogni.

Egész délelőtt játszottunk, csak 11 felé álltam neki az ebédnek, de az is hamar elkészült - gombakrémlevest főztem, és dióstészta volt utána.
    Réka szokásához híven evés után rögtön elaludt, és 2 után kelt fel.

Borka hazaérkezve az oviból megint nehezen nyugodott meg. Aztán áthívta a szomszéd kislányt. 2 órát játszottak, de néha engem és Rékát is bevonták a játékba. Rajzoltak sok húsvéti képet, sőt Borcsi annyira belejött, hogy minden ajtóra készített egy rajzot.

Délután is jót játszottunk, majd 7 körül végre Kedvesem is hazaérkezett. Vacsiztunk, majd hamarosan aludni mentek a drágák.

[kép]
    A tojásfa, Réka és Mogyoró.

[kép]
    Ajtódísz.

Két húsvéti rajz Borkától:
    [kép]
    Nyuszifiú, nyuszilány és bárány.

[kép]
    Nyuszi és hímes tojások.

• ladybug

őstag

Nos, nincs miért aggódni. A cica most lett meg. Bezártuk délelőtt a lépcsőfeljáró alatti tárolóba. Érdekes módon azonban egész eddig nem jelezte, hogy zavarta volna ez.
    A lényeg, hogy meglett és örülünk neki mindannyian. Főleg Panka. Folyamatosan szaladgál Sony után. :D

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Aggódom. Sony cicánk reggel óta nem jött haza. Többször hívtam, kerestem a nap folyamán is, de nem jött. Sosem csinált még ilyet. Nappal itthon szokott aludni órákat, és többször hazajön enni is, ha esetleg kint tartókodna. De ma még nem jött egyszer sem. :(
    Oh, jaj, remélem nem esett baja.

Reggel korán keltek a lányok. Fél 7 előtt sírt Réka, és Borka pedig felébredt rá. Kényelmesen felöltöztünk, megreggeliztünk, aztán Kedvesem elvitt minket oviba.Réka nagyon élvezte a kocsikázást, ki sem akart szállni az autóból.

Mentünk a kis dolgunkra. Bevásárlás, aztán haza. Szerencsére nem kellett főznöm, mert tegnapról maradt még ennivaló. Így Rékussal kint lehettünk az udvaron. Feldíszítettük a szilvafánkat húsvéti tojásfának, és készítettem a bejárati ajtó fölé is díszt. (Holnap majd lefényképezem, mert ma nem jutott rá idő.) Aztán bejöttünk. Levetkőztettem a kismanót, de mire végeztünk elaludt ülve. Lefektettem. Fél 3-kor ébredt fel.

Borka az oviból hazaérve nem nagyon találta fel magát. Egy idő után viszont szépen játszogatott. Aztán kiment anyáékkal az udvarra. Mi is utánamentünk Rékával. A szomszéd kislánnyal játszott Borcsi, majd át is ment hozzájuk egy kis időre. Réka pedig anyáékkal ment be. Nekem pedig jutott időm arra, hogy kettesben Kedvesemmel elmenjünk megsétáltatni Mogyorót. Juj, de örült az a busaképű.

Hazafelé Borcsit is felszedtük, aztán játszogattunk. De egy idő után nyafogós és sírós lett mindkét gyermek. Lefürdettem őket, de mindig adódott vmi gond. 8-kor bepateroltam őket az ágyba, és aludtak is hamarosan, mint a bunda.

Mivel régen tettem be képeket, íme kettő. Hétfőn készültek.

[kép]
    Borka épít.

[kép]
    Réka mos.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

A délutánunk igencsak mozgalmasra sikeredett.

Borka elment az egyik csoporttársáékhoz, majd onnan átmentek a közelküben lakó csoporttársáékhoz. Rékussal 4 körül mentünk el érte a kislányhoz, akihez eredetileg ment. Egy kis beszélgetés után kimentünk a kicsikkel, mert ott is volt egy 17 hónapos kisfiú. Átsétáltunk a másik csoporttárshoz, aztán ottragadtunk. A gyerekek jókat játszottak, bár nagy része a dolgoknak eszetlenkedés volt. Legalább kitombolták magukat. Hely volt rá bőven.

7 körül elmentünk Kedvesért, majd haza. Lányok fürödtek is, aztán elaltattuk őket. Teljesen ki voltak fáradva, pillanatok alatt elaldutak.

• ladybug

őstag

Az hajnalban furcsa álmom volt. Macskám a szokásos időben, 5 után felkeltett, hogy ő most kimenne a levegőre. Kiengedtem, és visszafeküdtem még aludni. Hamar elszenderültem.

Álmomban Kedvesemet láttam. Boldog volt, és kiegyensúlyozott. Mosolygott. Aztán vhol találkoztunk az utcán. Már jó ideje nem láttuk egymást, és nagyon örültem a találkozásnak, mert még mindig sokat jelentett nekem. Nagy szerelem volt a miénk, aztán sok idő után vége lett. Ő ment el, és én nem tartottam vissza. Jobbnak láttam így.
    Aztán, most, hogy összefutottunk, pár szót és telefonszámot váltottunk, aztán ment ki-ki a maga útjára. Vmikor pár nap múlva csörgött a telefonom, és megkérdezte, ráérnék-e elmenni hozzájuk, mert szívesen látna vendégül, meg legalább nyugodtan beszélgethetnénk. Emlékszem, mindig mély beszélgetéseink voltak, csupa őszinte szavak. Igent mondtam. Hiszen mit csinálnék otthon, egyedül.

Egy társasházban laktak, becsengettem. Ő nyitott ajtót. Lesegítette a kabátomat, majd beljebb invitált. A konyhából hangok hallatszottak, és ekkor megjelent az ő kedvese, szerelme. Kedves volt, mosolygott, mégis ellenszenvesnek találtam. Itt látom őket boldogan. A gyomrom összerándult, és szinte távolról hallottam, ahogy beszélnek hozzám ők ketten. A szép pár. Eszegettünk kicsit, és mint kiderült, jól tud főzni, jó a humora, intelligens. Szóval nem is találhatott volna jobb és szebb párt magának.

Indulni készültem, de marasztalni próbáltak. Meghívtak máskorra is. Nem adtam választ. Hazafelé sétálva azon gondolkodtam, hogy micsoda kincset vesztettem el. Miért is nem küzdöttem érte? Miért is nem becsültem őt meg jobban? És éreztem, hogy micsoda magányos vagyok. Senkim sincs. Felkelek, dolgozok, majd hazamegyek az albérletembe. És egyedül vagyok. Nincs semmi örömöm. És akkor végre sírtam....

Én pedig a valós életben felébredtem. Réka szinte a fejemen aludt. Hallottam, ahogy Kedvesem szöszmötöl a fürdőben, Borka lányom pedig csacsog hozzá. Megynugodtam, és boldog voltam. Micsoda kincseim vannak. Boldog vagyok, hogy ő a Párom, és hogy két csodálatos gyeremkem van tőle.

• ladybug

őstag

Ma Borka még mindig itthon volt. Szerencsére már meggyógyult teljesen, csak ma az óvónők továbbképzése miatt nem volt ovi. Holnap viszont indulás. Tuti, hogy nem fog felébredni időben. :)

Szutyok idő volt. A hó és az eső hol felváltva, hol együtt esett. Megvártam, hogy megérkezzen a kiskutya - Mogyoró kishuga -, akit majd továbbadtunk a gazdijának, de addig is mi örömködtünk benne. Eleinte nagyon megszeppent a két idegen kutya láttán, de aztán minden rendben volt. Főleg, mert az itt töltött időta konyhában aludta végig, illetve ott játszott és evett körülöttem.

Szóval megérkezett a kiskutya, én pedig elmentem bevásárolni, és elintézni az apró-cseprő ügyeket. Hazaérve feltettem az ebédet főni, aztán játszottam a lányokkal és a kiskutyával. Borka nagyon oda volt érte. Már nevet keresgélt neki, de sikerült meggyőznöm, hogy ne tegye, mert nem a miénk a kis szőrmók. Dél előtt vitték el, nem sokat tartókodott itt. Viszont jó helye lesz, mert nagy állatbarát a család, akihez került.

Délutánra kisütött a nap. Úgyhogy nem sokkal azután, hogy Réka felébredt, elmentünk sétálni. Borka nem akart jönni, pedig neki se ártott volna a friss levegő.

Estig jókat játszottunk, aztán fürödtünk, és lefektettem Rékát. Közben végre Kedvesem is megérkezett - megint egy hosszú nap -, és elaltattam Borcsit. Most pedig én is el, mert már többször is beájultam blogolás közben. :B

Jó éjt.

• ladybug

őstag

Réka este 9 körül felébred, és felül az ágyában, sírdogál kicsit. Aztán felveszem, lefekszünk együtt, és pár perc múlva visszatehetem a kiságyba, alszik is tovább. Ma is, és tegnap is ez történt.

Reggel Kedves nagyon korán kelt, 7-re már bent is volt a munkahelyén. Én is felébredtem ugyan vele, de kicsit még visszaaludtam. Végülis fél 7-kor felkeltem, és nyugisan megreggeliztem, elpakolgattam, mire a lányok felébredtek. Jól aludttak, fél 8 után keltek fel.

Mivel egész nap esett - először hó, majd eső -, nem tudtunk kimenni az udvarra. Itt bent kellett elfoglalnunk magunkat. Borka hullámvölgyekben élte meg a mai napot. Hol nagyon unatkozott, hol meg feltalálta magát, illetve tetszett neki az, amit én kitaláltam.

Meg jó, hogy anyáék fölöttünk laknak. Réka 2 is volt náluk fél órára, és annyi elég volt neki a környezetváltozásból. Fél 5 körül kimentünk fél órára levegőzni, mert éppen csak szeremkélt az eső. A tócsázás volt megitn a csúcs, kettőt alaposan le is tesztelt.

Bejöttünk, vacsiztunk, aztán kis játék, és fürdés. Este 8-ra Párocskám is hazaért hullafáradtan. Borka rögtön ki is használta, és elaltatatta magát vele.

• ladybug

őstag

Jól pihentünk. Végre aludni is tudtam. Borka ugyan már fél 7-kor felkeltett, de azt hiszem kipihentem magam.

Réka is hamarosan felébredt, és kezdődhetett is a nap. A délelőtt lassan, nyugisan telt. Főleg a mosógépet készítettük be, aztán teregettem. Réka addig kint játszogatott, Borka pedig átment szomszédolni.

Ebédre összeütöttem egy kis lájtosat, amit gyorsan el is fogyasztottunk. Az étvágyunk is kezd visszajönni, ami szintén örömteli. Délután üldögéltünk kicsit, majd kimentünk az udvarra. Egész kellemes idő volt. A szél ugyan fújt, de nem hidegen. Borka egyik csoporttársáék erre sétáltak felénk, és felajánlottam, hogy itthagyhatják a gyerekeket (5 éves kislány, 1,5 éves kisfiú), mert kis dolguk volt. Aranyosan játszogattak a kis manók. Aztán fél óra múlva jöttek is étük a szülők, és elsétáltak ők is haza.

Lányokkal bejöttünk, vacsiztunk, majd fürdés. Este Borka kifakadt magából, de ha fáradt sokszor beszél butaságokat. Remélem jól oldottam meg a dolgot, és sikerült hatnom rá, de mindig elbizonytalanodok magamban...

Búcsúzóul itt egy kép, amikor egyik este a lányok épp a kedvenc ropogtatnivalójukat majszolják:

[kép]

• ladybug

őstag

Az éjszaka alig aludtam. Annyira fájt mindenem, hogy folyton felébredtem. Hiába a fájdalomcsillapító.

Aztán reggel elmentünk ügyeletre. Tüszös mandulagyulladás, ahogy sejtettem. Kedvesemnek szintén ez, csak lightosabb változatban. Megvettük a gyógyszereket, aztán indulás haza lefeküdni. De hiába. Anya elvitte a lányokat kicsit sétálni. A nyugalom meg volt, de zsongott a fejem, és fájt az egész testem. Nem tudtam aludni.

Ebédet szerencsére nem kellett készítsek. Hivatalosak voltunk családi összeröffenésre. Alig ettünk vmit, de a leves jólesett. Itthon pedig megint próbálkoztam egy pihenéssel, de ismét hiába. 2 körül kimentem a lányokkal az udvarra. Egész jól voltam, csak a mandulám fájt. De jólesett a kintlét, kellemes idő volt.

Réka, drágám, nagyon megérezte, hogy rosszul vagyunk. Nyűgös, histis volt egész este. Rajtam sírt, csak öleljem.

8 krül elaludtak. Nekünk is menni kellene, de még mindig fáj minden. Ráadásul a fülem is. Belegondolva...a lányok is ugyanezen mentek keresztül. Szegénykék.

• ladybug

őstag

A jó hír az, hogy a lányok jobban vannak. A rossz hír pedig, hogy mi meg egyre rosszabbul. Tegnap estére már éreztem a mandulámat, bevettem egy algopyrint, és úgy gondoltam reggelre jobban leszek.

Reggel, mikor felébredtem, igaz, hogy nem fájt semmim, de ez nem tartott sokáig. Lassú voltam és nehézkes. Gondolkodni alig tudtam, hát még cselekedni. Lányokkal 9 után elmentünk bevásárolni, és siettem, hogy minél előbb hazaérhessünk. Rékussal kint maradtunk az udvaron, mert jó idő volt. Borka átment a szomszédba a lányokhoz játszani.

11 után bementünk, és nekiveselkedtem volna az ebédnek, de csak kóvályogtam. Ide-oda teszegettem a dolgokat, és alig haladtam. Még szerencse, hogy Párom később jött haza a munkából, és az is, hogy Réka elaludt 3/4 12-kor.

Borkát hazahoztam, aztán elkészítettem az ebédet. Borka is elaludt ebéd után, majd 2 után kimentünk megint az udvarra. Bevettem megint egy algopyrint, így egész jól voltam. Anyának segítettem a fákat lemetszeni, és tüzelni. 5 után bementünk.

Én teljesen ki voltam. Fájt és még most is a mandulám, az izületeim, a szemeim, a derekam, és a petefészkem is. Émelyeg a gyomrom. Folyton ráz a hideg, de még hőemelkedésem sincs. Sőt, kihülök. 35, 5 fokot mértem nemrég. Ez normális??

Kedvesem se néz ki sokkal jobban. Ha holnap is ilyen rosszul leszünk, akkor meglátogatjuk az ügyeletet. Nehogymár visszafertőzzük a lányokat.

Rékus már alszik. A friss levegő jól kifárasztotta, hamar elaludt. Borka még mesét néz. A délutáni alvás miatt később fog lefeküdni.

• ladybug

őstag

Megint nyugodtan aludtunk. Ez jó, mert azt jelenti, hogy valóban javulnak a drágaságok, és nincs, ami zavarná őket a pihenésben.

Reggel én voltam az első ébredő. Ezt szeretem, mert nyugpdtan meg tudom inni a kis teámat, és még neki tudok kezdeni - jobb esetben végezni - az ebéddel. Ma is így történt. Az ebédet szépen felkészítettem, és akkor ébredt fel Rékus. Aztán fél óra múlva Borcsi is.

Megreggeliztettem őket. Túlestünk a szükséges nyűgön - antibiotikum bevétel -, aztán kimentünk az udvarra, mert kora reggel szép idő volt. Anya is kijött, aztán ráhagytam a lányokat. Sétálgattak, játszottak. Én meg nyugisan kitakarítottam. Aztán én is csatlakoztam hozzájuk.

Fél 11 körül jöttünk be Rékussal, Borka pedig a szomszéd kislánnyal játszott egy darabig. Aztán ahogy bejöttünk, Réka elaludt a vállamon. Lefektettem, hadd aludjon. Én meg befejeztem az ebédet. Borka pedig durcizva jött haza, hogy szomszéd kislány megbántotta. Segített egy kicsit, de főleg csak beszélt. Be nem állt a szája. :)

Ebédeltünk, aztán szieszta. Borka mese, mi meg internet. 1/4 2 után Rékus felébedt, és kimentünk kereket cserélni anyáék autóján. Lányok eljásztogattak, mi meg dolgozgattunk. Aztán 4-ig kint maradtunk.

Réka nagyon nyűgös lett, és ez kissé megnehezítette az estét. Fél 8-kor pedig már aludt is. Borka pedig 9 körül feküdt le.

• ladybug

őstag

Javulnak a csöppségek. Az éjjel megint jól aludtak, és köhögés sem hallatszik. Napközben ugyan időnként elköhintik magukat, de akkor is felszakad nekik.

Reggel korán kelés volt. Réka fél 7 előtt már kukorékolt, ráadásul ott is aludt közöttünk hajnaltól, nagyon sírt ezért vettem közénk. Borka is 7 előtt már jelentkezett, hogy ébren van. Így hát nekikezdtünk a mai napnak is.

Délelőtt reggeli után játszogattunk, meg pakolgattam, rendet tettem. Aztán elkészítettem a prószát. Betettem a sütőbe, és megkértem édesanyámat, hogy amíg Borkával visszamegyünk kontrollra, kapcsolja majd le a sütőt. És akkor nem hül ki ebédig. rékát is ráhagytam, mert a korai kelés miatt gondoltam hamar elalszik.

A rendelés 1 órával később kezdődött a szokásosnál, és Borka már nagyon unta magát, mire sorra kerültünk. Ráadásul mire hazaértünk Réka sem aludt, és a prószát is elégette édesanya. Mindegy. Olyan éhesek voltunk, hogy befaltuk a felét, de többit Mogyoró kapja majd holnap ebédre, mert másodszorra már nem bírtunk enni belőle.

Rékát is lefektettem, és hamar el is aludt. Ebéd után pedig kimentünk Borcsival az udvarra. Kellemes idő volt ma is, bár 2 körül elkezdett fújni a szél. Anya nekiállt a kertnek, és mivel nem bírtam nézni ahogy szenved vele, besegítettem. Ástam. Ahh, jól ki is purcantam tőle.

Fél 6-ig az udvaron voltunk, aztán elmentünk még pár apróságot megvenni. Szörnyű ez a város, komolyan. Most, hogy holnap ünnepnap lesz, és péntek helyett állítólag szombat lesz - bár az üzletek pénteki nyitvatartással működnek -, mindenki úgy bevárásolt a hétvégére, mintha katasztrófa közelegne, vagy legalábbis atomtámadásra kellene készülnünk. És minden hosszú hétvégén ez van. És karácsony előtt is. Meg húsvét előtt is. Meg általában minden 3 napos ünnep körül. Szóval egy téboly, ami ma a városban volt.

Utána csaptunk egy jó kis hamburger partit. Akkora hambit készítettem, hogy na. Duplahúsos, sok salátával, hagymával, sajttal meg minden. Huh, de finom volt. Most meg csak vedelek utána.

Rékát 8 után lefektettem. Hamar elaludt. Borka pedig dinózott kicsit, majd ő is lefeküdt.

• ladybug

őstag

Lányok nyugodtan aludtak, és végre én is. Mégis úgy érzem, hogy fáradt vagyok. Ez a nátha teljesen kifáraszt. Tele van az egész fejem, borzalmas.

Délelőtt elmentünk anyával bevásárolni. Nagyon kellemes idő volt, és mivel már megfőztem az ebédet is, sétálgattunk szép kényelmesen. Réka pedig szép csendben elaludt hazafelé. Kint hagytam a jó levegőn a kocsiban. Aludt is majd' 2 órát.

Délután 2-4-ig kint voltunk az udvaron, és csináltunk mindenfélét. Beindultak a kerti munkák. Bár én ezeket szívesebben nézem, mintsem végezném. Apukám pedig elfoglalt délutánra. Kitalált mindenfélét, aztán én fejeztem be, vagy csináltam meg helyette, mert nagyon fájt a dereka. Ilyenkor alig tud állni a lábán. Nemhogy még járjon vagy le is hajoljon. Ezért beküldtem lepihenni, én meg megcsináltam, amit elkezdett vagy kitalált.

Réka 4 körül majdnem elaludt. Nagyon fáradt volt már, mert fél 1 előtt ébredt fel a délelőtti szendergésből. Mégis sikerült ébren tartanom fél 8-ig. Akkor lefektettem, és pillanatok alatt aludt is. Borka úgyszintén.

• ladybug

őstag

Réka végülis közöttünk aludt, miután kiszívtam még az orrát. Nem kellett futkároznom, ha sírt, hanem csak megsimogattam a hátát, hasát. Aludt is reggel 8-ig nyugodtan.
    Borka egyszer ébredt fel éjjel. Visszaaltattam, és ő is aludt reggelig nyugodtan.

Délelőtt kitakarítottunk, majd felöltöztünk, és elmentünk orvoshoz. De olyan sokan voltak, hogy inkább hazajöttünk. Megebédeltünk, aztán lefektettem Rékust. Kivasaltam a ruhákat a maradék kis időmban. 2-kor felszedelőzködtünk, és megint elmentünk orvoshoz.

Csak 3/4 órát kellett várnunk. Végignéztünk 2 orrmosást, de nem vettte kedvét a lányoknak. A vizsgálat alatt nagyon okosan viselkedtek.
    Rékánál különösebben nem talált semmit. Őt a nátha kapta el elég rendesen és gennyes váladékkal van tele az arca. Borkának viszont a füle van begyulladva, és csúnya váladék folyik az orrából. Mindketten kaptak antibiotikumot. Sajnos elkerülhetetlen volt, de így legalább gyorsan meggyógyulnak. Remélem...A gyógyszertárban otthagytunk egy jó kis összeget értük, úgyhogy hassanak is.

Bár Réka hányt este, mert a torkán lévő váladék nagyon irritálta. De szerencsére nem merült ki tőle, sőt úgy láttam, kicsit meg is könnyebült.

8 körül pedig elaltattuk őket, miután mindegyik megkapta a szirupait. De nagyon
    köhögnek. Nem tudom, hogy fognak aludni?

Én is nagyon náthás vagyok. De remélem ennyi lesz és nem több.

• ladybug

őstag

Hát, a lányok nem javulnak. Rékát az imént altattam el harmadszorra, mert szegénykém alig kap levegőt, annyira tele van az orra. Borka pedig elbóbiskolt délután, ő azért aludt el nehezen.

Az éjjel szerencsére jól aludtunk mindannyian. A cseppek és szirupok megtették hatásukat.

Réka, lelkem összedagadt és -ragadt szemekkel és orral ébredt. Egy kis melegvizes mosakodás után már meg is találtam a sok váladék alatt a kislányomat. Sajnos egész nap nyűgös volt. De azt hiszem ez érthető is, hisz mi, felnőttek is nehezen viseljük, ha betegek vagyunk.

Borka délután 2 körül lesz rosszul. Megint a füle és a torka fájt. A Cataflam cseppek pedig szerencsére gyorsan hatnak. Az ő hangulata egész jó volt a nap folyamán. Az étvágya is visszajött, de az innivalót úgy kell belé tuszkolni.

Holnap viszont mindenképpen elviszem őket orvoshoz. Borka állapota nemhogy javult volna, még rosszabb lett, Réka pedig szintén nincs jól.

No, megyek is. Jó éjt.

• ladybug

őstag

Borkát tegnap este 3/4 11-kor sikerült elaltatnom. Hamarosan azonban Réka nyöszörgött többször is. Kedvesem csitította el, mert én elmentem lefeküdni. De 1 körül nagyon sírt. Tűzforró volt. Lázat nem is mértem, rögtön kúpot adtam neki.Aztán magam mellé fektettem. Kb fél 4-ig csak forgolódott, nyöszörgött, sírdogált, aztán végre elaludt. Fél 5 felé Borka ébredt fel, és jött, hogy ott alhat-e mellettünk- Hát persze. Négyen is elférünk...
    Aztán 6-kor Rékával áttelepültünk a lányok szobájába, mert Rékus többször is sírt. Szerencsére fél 9-ig aludtak a kis mazsolák, így kipihenhették magukat.

Réka nyűgös volt egész délelött. Sírt mindenért, semmi nem érdekelte. Folyton felkéredzkedett a karomba, ölembe. Jó volt ölelgetni, de jobb lett volna, ha nem boldogan játszik. Néha ezt is tapasztalatam a nap folyamán, de főleg a nyöszörgés és sírás volt ma jellemző a viselkedésére.

Borka délután 4 körül lett rosszul, de hamar elmúlt neki a fájdalom miután megkapta a cseppeket. Szépen jtszogatott egész nap, nagyn aranyosan viselkedett.

8 után lefektettük őket. Most alszanak. Megkapták éjjelre a fájdalomcsillapítókat és köhögés elleni szirupokat. Remélem hatnak, és tudnak aludni reggelig.

[kép]

Lányok együtt játszanak. :)

• ladybug

őstag

Borka hajnalban nagyon nyugtalanul aludt. Felébredt töbször is - pisilnem kell, szomjas vagyok -, és a végén persze jött a nem tudok tovább aludni verzió is. Így fél 7-kor felkeltünk. Réka is hamarosan felébredt.

Délelőtt játszogattunk, aztán elmentünk nagybevásárlást tenni. Réka odafelé és hazafelé is jót aludt. Borka pedig mire hazaértünk elég rosszul lett. Adtam neki Cataflam cseppet, és gyorsan hatott. Hamar rendbe is jött tőle.

A délután nyugisan telt. Szépen kitakarítottunk, aztán Borka 4 felé elaludt, mi meg kiemntünk Rékussal levegőzni. Miután bejöttünk Borka is felébredt. Vacsiztunk. Megérkezett az új nappali asztalunk, és a lányok örömmel birtokba vették.

Fürdés, aztán kis mesenézés, és alvás Rékának. Borka pedig szerencsére javul. A délutáni alvás miatt ugyan még ébren van, de be nem áll a szája. :)

• ladybug

őstag

Borka reggelre rosszabbul lett. Hőemelkedése is volt, és nagyon gyengének érezte magát. Elvittem hát orvoshoz. Szerencsére nem gyulladt semmije, csak a mandulája lepedékes. Antibiotikumot nem kapott.

Közben anyáék elvitték Rékát a fürdőbe. Ahogy hazaértünk Borcsi rajzolgatott, felkészítettem az ebédet, rendet tettem. Aztán 11 körül elaludt a kanapén. Réka is hazaért, és ő is dumolt hamarosan. Viszont sírva ébredt, és nehezen nyugodott meg.

Borka pedig 2x is hányt délután. A mandula miatt. Étvágya sem volt. De késő délután szerencsére 1,5 szelet pirítóst megevett. Ennek örültem, így kis erőre kap. Olyan kis betegszaga van a drágának, és olyan elesett.

Réka egész délután ide-oda járkált, folyton követett, mint egy kiskutya. Nyüszögött is sokat. Fél 5 felé kivittem az udvarra. Esik az eső. Kit érdekel? Felöltöztettem vízhatlan ruhába, cipőbe, és kb 3/4 órát kint sétálgattunk az esőben. Jót tett neki. Felébredt. Nem volt nyűgös, és jól szórakozott. Minden tócsát kipróbált, és persze a vízhatlan nem volt elég vízhatlan.

Az estét elütöttük még vhogy, majd fürdés után játszottunk. 8-kor pedig elaludtak mindketten, mint a bunda.

[kép]

Réka kesereg, mert Borkával elmentünk orvoshoz, ő pedig otthonmaradt Apájával.

[kép]

Réka tv-t néz.(Persze Animal Planetet.)

• ladybug

őstag

Vészesen öregszik Borka lányom. Elkezdett mozogni a jobb alsó első foga. Egy új korszak kezdődik, ha kiesik az az aprócska csontdarab. Ezt ő is tudja, és nagyon várja az ismeretlent.

Kihasználtuk ma is a jó időt. Sokat voltunk az udvaron. Borkát nem vittem oviba, mert nagyon csúnyán köhögött. Viszont ma nem rendelt a doktornőnk, és emiatt csak telefonon kaptunk távgyógyítást. Calcium pezsgőtablette és lándzsás útifű. Egész nap észre sem vettük a köhögést, de estére elég rosszul lett. Fáradtságra, hidegrázásra és torokfájásra panaszkodott. Fél órán keresztül csak feküdt, és alig tudott megmozdulni. Szerencsére láz nem jelentkezett, de adtam neki Cataflam cseppeket. Az jó a gyulladásra is. Holnap pedig doktornő, ha nem javul.

Réka reggel 6-kor felébredt, de ez nem hozta magával a korábban lefekvést. A szokásos időben, fél 12-kor aludt el. Sajnos alig egy órát pihent csak, és délután emiatt elég nyűgös volt. És örökösen dobál. Hogy miért? Már nagyon kezd zavarni. Mindent földhöz vág, és mondja, hogy Bamm.

• ladybug

őstag

Ah, hülye egy nap volt ez. Bár inkább a vége.Talán a melegfront tehet róla, talán nem. Reggel ugyan mondták, hogy jön, és fáradékonyabbak leszünk. Aham, akkor lehet. Felejtsük is el, hisz már késő van, és remélhetőleg holnap egy jobb nap vár ránk. Ugye igen?

Oh, jaj, hogy mindig van vmi. Oh, jaj, hogy mindig nekem kell a sarkamra állni. Oh, jaj, de nehéz anyának lenni. :(

• ladybug

őstag

Pár dologgal el vagyok maradva a blogban. Egyik, hogy Rékus 8. foga már múlt hét szerdán kibújt. A bal felső 2-es.
    Másik pedig a képek. Régen tettem már be vmit. Ezt most be is pótlom.

A mai napunk laza volt. Miután délelőtt elvittük Borkát oviba, anyáék a fürdőbe mentek, és Rékát is vitték magukkal. Mire rendbeszedtem a lakást, és kitakarítottam, meg bepakoltam a mosógépet, majdnem 11 óra lett. Kicsit még leültem, aztán megmelegítettem az ebédet. Anyáék fél 12-kor értek haza. Megetettem Rékát, majd lefektettem. Borkát elvitték az egyik csopottársáék, egész délután ott volt.

Rékus 2 után ébredt fel. Játszogattunk kicsit, majd kimentünk az udvarra. Nagyon kellemes idő volt. 5 után jöttünk be. Borcsit a megbeszéltek ellenére később hozták megint haza. Annyiban zavar a dolog, hogy ha megbeszélünk egy időpontot, azt tartsa már be a kedves anyuka, mert a gyerekemtől is elvárom, hogy a megbeszélt időpontra legyen otthon. Egyszer telefonált ugyan, hogy később jönnek, de csak 20 perc késést ígért, amiből is 1 óra lett. Aztán kérdi anyuka, hogy nem vagyok-e a Borcsira mérges, mert késtek. Mondom már miért lennék mérges a gyerekemre, ha más tehet a késésről? Mindegy, ő sosem fogja megérteni ezt a problémát. A lényeg, hogy Borka jól érezte magát. Azt viszont meggondolom, hogy mikor engedem el ezekhez a csoporttársáékhoz még egyszer.

5 után átjött még a szomszéd kislány, egy órát játszottak Borcsival. Aztán fürdés, mese, és alvás.

És íme a képek:
    [kép]

Borka a kommandós.

[kép]

Réka sétálgat az udvarban.

• ladybug

őstag

Ahh, híztam. Tudom, tudom. Most azt mondjátok nyafogok. Ok, egy kicsit igen. De ki kell írnom magamból. Annyiban zavar a dolog, hogy mindig csak ugyanarra a testrészre, konkrétan a fenekemre hízok. És lassan már úgy érzem, hogy ez nem is fenék, hanem.... (a pontozott helyre mindenki azt a szót gondolja oda, amit szeretne a nagy fenék megfelelőjeként). Brahh. Miért nem tudok a mellemre hízni? Vagy a karomra? Mindegy, csak felülre, ha kérhetem. De, nem. Nem kérhetem. Történik és kész. Fogadjam el, ugye? És dolgozzak rá, ha nem tetszik, ugye? Igen, azt kellene. De nem könnyű olyan időszakot találni a napban, amikor éppen nem mozgok, és a tornázásra tudnék koncentrálni. Átgondolom ezt még.

A mai napunkról... Kellemes idő lett volna, ha nem fújt volna a szél. Mindenesetre délelőtt és délután is voltunk kint. Délután elég sokat. Lemostuk az autót, aztán hintáztunk a lányokkal. Egy kis aszfaltrajzolás is történt. Borka egy csomó csörgőkígyót rajzolt az utcára.

Nagyon rákaptak a rajzolásra, és ennek örülök. A rajzolás sok mindent fejleszt. Csupa olyan dolgot, ami csak hasznára válik a gyereknek. És Réka is persze azt csinálja, amit Borka. Folyton lesi a kezét, a tetteit, és utánozza is, ha alkalma adódik.
    Pl most este is. Amíg Borka a nappaliban a nagy asztalnál rajzolt, ő addig a kisszobában ült az íróasztalnál, és majdnem fél órán át rajzolgatott cetlikre.

Holnap pedig ovi. Vége a pihenésnek.

• ladybug

őstag

Borka volt ma az első ébredő, és már alig várta, hogy induljunk a játékboltba. Ígértem neki egy pisztolyt vagy puskát, mert tegnap, akiknél a délutánt töltötte, a fiúnak sok fegyvere volt, és ezek teljesen lenyűgözték. Olyannyira, hogy a kislánnyal, aki a csoporttársa, alig játszott. Inkább a bátyjával lövöldözött, és ugrált fel-alá.

A reggeli teendők segítettek, hogy gyorsabban menjen az idő. Öltözés, reggeli és indulhattunk is. Szerencsére hamar választott a drága puskát és hozzá való sisakot. Réka pedig kapott egy nagy labdát, amit hazafelé a kocsiban ülve szorongatott.

Itthon pedig mehetett a kommandózás. ''Apával, majd együtt fogunk lőni.''- hangzott a kijelentés, és boldogan öltötte magára a sisakot, lövöldözött ide-oda. Apa egyébként CS-zik. Amit meg kell mondjak, mindkét lányunk tátott szájjal bámul, és órákig tudnak rajta csüngeni.

Ebéd után kicsit leültünk, és pihengettünk. Borka mesét nézett, Rékát lefektettem. Aztán Kedvesem úgy gondolta, összeröffent egy kis baráti lövöldözést. 3-ra ideért mindenki, majd kezdődhetett a buli. Lányokkal kimentünk az udvarra, aztán el sétálni, kihasználva, hogy nem esik az eső. Viszont hazafelé jól megáztunk.

8-kor mentek el a vendégek. Játszottunk még kicsit, aztán lefektettem a manócskákat.

• ladybug

őstag

Bár az éjszaka nyugodtan aludt mindenki, én mégsem pihentem jól. Folyton felébredtem, magam sem tudom, mire. Ráadásul bolondságokat álmodtam.

A lányok 7 után ébredtek. Az eső csak zuhogott, és úgy nézett ki, hogy egész nap zúdulni fog ránk az égi áldás. Délelőtt játszogattunk, és mesét néztünk. Próbáltuk az időt elütni, és sikerült is. Persze kisebb zökkenők kerültek utamba - Réka kiborította a szörpös üveget. Ragadt az egész konyha. -, de megoldottam őket.

Ebéd után Borkát elvitték az egyik csoporttársáék hozzájuk. Rékát lefektettem, én pedig nekiveselkedtem a papírdolgaink elrendezéséhez. Kedvesem segített befejezni, aztán Rékus is felébredt. Kis játék után elsétáltunk bevásárolni. Végre nem esett, és ezt ki is használtuk. Jót sétáltunk. Közben elhoztuk Borcsit is. Jól érezte magát, nagyot játszottak.

Szegényem teljesen kifáradt, alig tudott hazagyalogolni. Itthon rögtön leült mesét nézni, pihent kicsit. Aztán lefürödtek, és rajzoltak. 8 után pedig lefeküdtek.

• ladybug

őstag

Túl sok mindent veszek észre, és teszek szóvá. Meg kellene tanulnom csendben maradni, és csak akkor szólni, ha tényleg muszáj. Jaj, de meg kellene....És ezzel nem csak mások, hanem a saját életemet is könnyebbé tenném.

Fáradt vagyok, és fáj kicsit a lelkem. Szeretnék másképp csinálni pár dolgot, de makacs vagyok, és nehezen változok. Ez baj.

A bocsánat néha nem elég ahhoz, hogy jóvá tegyük, ha rosszat tettünk. Segít elindítani egy folyamatot, de ott marad a másik lelkében az a kis heg, amit a kijelentésed, tetted okozott. És mikor bocsánatot kérsz, az arcán látod, hogy fáj még...

Sírni volna most jó... Igen. Vmi van bennem, vmi felgyülemlett, és ki kell(ene) adnom magamból. Mások miatt meg különösen.

Meg kellene néznem egy jó érzelgős filmet, vagy vmi zenét hallgatni. De nincs hozzá kedvem.

Ahh, ilyen napok is vannak.

• ladybug

őstag

Egész jól aludtam az éjjel. Lányok is nyugodtan pihentek, és a macska is csak 3/4 6-kor jött kikéretőzni. Aztán még visszafeküdtem, kicsit szundítottam.

Fél 7 előtt felébredtem, nem tudtam tovább aludni. Aztán hallottam, ahogy a lányok beszélgetnek, ők is korán ébredtek.
    Szépen lassan elkészültünk. Elvittem Borkát oviba, Rékus pedig Apájával maradt.

Hazaértem, rendet raktunk, aztán kis játék, és ebédkészítés. A mosógépem is lejárt, és a kellemest a hasznossal összekötve kimentünk Rékussal az udvarra levegőzni és teregetni.

Ahogy bejöttünk, evett is, és persze elaludt. Aztán ebédeltünk mi is. Borka hamarosan hazajött, és ismét egy kis fejmosást kellett neki tartani, mert édesapám elől meglépett, és egyedül hazafutott. Nem szeressem ezt....

Délután punnyadtunk. Esett az eső, és mindannyian teljesen le voltunk lassulva. 5 körül elmentünk bevásárolni pár dolgot, aztán meglátogattuk a barátainkat.

6 után értünk haza, és fürdettük is a lányokat, mert mindketten elég fáradtak voltak. 8-kor már aludtak is.

• ladybug

őstag

A macska fél 11-kor még ki akart menni, a kutya meg éjjel fél 1-kor talált vmi ugatnivalót, amikor is a macska meg bejött. Aztán 5 perc elteltével benegedtem Mogyit is, és végre aludtam.

Fél 7-kor felébredtem, de már nem tudom mire. És akkor pedig már nem akartam visszaaludni. Hisz kedden sietni kell Borcsival az oviba, mert ugye torna.
    Hát, mi siettünk. Rékust is otthon hagytam, így még gyorsabban odaértünk. De torna az nem volt ma. Na, mindegy, a lelkiismeretünk legalább megnyugodott.

Bevásároltam, aztán haza. Otthon nagytakarítás, majd ki az udvarra. Kellemes idő volt, szinte tavaszias. Nézegettük a nyíló virágokat, és Réka egy katicabogarat is sétáltatott a kezén. Nagyon tetszett neki. 11 felé bejöttünk, és pogácsamajszolás közben elaludt a drága, úgyhogy irány lefektetni.

Ebédet gyorsan összedobtam, aztán ettünk, és kicist ejtőztünk. Mondtam már, hogy Kedvesem egész héten itthon lesz? :) Nem, ugye. Hát itthon lesz. És milyen jó. (Ennek örömére itt egy :C )

Rékus 1 körül felébredt, aztán kis játék után elsétáltunk Borkáért a néptáncra. Hazahoztuk egy csoportársát is. Aranyosan játszottak a lányok. Fél 5 után vitték el a szülei a kislányt, aztán Borka mesét nézett. Majd hamarosan fürdés, és alvás következett.

[kép]
    Apa és lánya.

• ladybug

őstag

No, jól elmsn-eztem az időt. Pedig már mindenki alszik fél 9 óta. Én is elmehettem volna korábban, de nem. Leültem a gép elé, és persze ittragadtam. De legalább megismretem egy kedves leányzót, és beszélgettem egy régi barátnőmmel, akinek reméklem, hogy jó irányba halad most már az élete.

Az éjszaka jól aludtunk, kipihentük a tegnap éjjeli fáradalmakat. Az étvágyunk is jó, és nincs gond a pocakkal sem. Szóval remekül vagyunk. Illetve lennénk, ha Kedvesemet nem kapta volna el megint a nátha. Remélem gyorsan túl lesz rajta.

Borka a délutánt egy csoportársánál töltötte. Nagyon jól érezre magát. Egy bébiszitter vigyázott rájuk. Ez nekem olyan fura...Anyuka meghív minket, aztán nincs is otthon. És ez rendszeres. Mindegy, ők tudják.

8-kor elaludt mindkét lánykánk, nagyon fáradtak voltak.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #514 üzenetére

Nem sokkal ezután ettem egy kis rántott húst, aztán délután már szendvicset is faltam. Szó szerint, mert nagyon éhes voltam már.

Lányok délután aludtak egy jót. Borka 1/4 3-kor elment anyával egy teadálutánra. Nagyon készült, és szerencsére jól érezte magát.

Rékával elmentünk ezalatt kutyát sétáltatni, majd kint maradtunk még egy kicsit az udvaron. Annyira hideg volt ma, hogy teljesen átfagytam attól a 20 perces levegőzéstől, amit az udvaron töltöttünk.
    Idebent Réka nem találta a helyét. Hiányzott neki Borka. Ahogy Borcsi megérkezett nagyon megörültek egymásnak, ölelgették egymást. Olyan jó volt ezt látni. Még süteményt is hozott a hugának, a Drága. Rögtön be is falta Rékus, és már ment is játszani. Igaz, hogy nem Borkával, de mégis megnyugodott, hogy itthon van a nővére.

Rékának tegnap kijött a 7. foga. Bal alsó 2-as.

És íme egy kép Rékusról, amint tombol a zenére:
    [kép]

• ladybug

őstag

Már tegnap gyanakodhattam volna, de nem tettem. Még akkor sem, mikor Borka elalvás után fél órával jött ki a szobából, hogy kakilnia kell. Aztán, amikor mi is vízszintesbe tettük magunkat, és elaludtunk, a bableves csak erre várt. Fortyogott, kutymorgott a beleinkben, és éjfélkor robbant a bomba. Egymást váltottuk a WC-n, és már azon kezdtem ez gondolkozni, hogy sorsot húzunk, ki menjen fel anyáékhoz a fürdőbe. Szegény Borkám is csatlakozott hozzánk. Az éjszaka így nem sokat aludtunk. Réka szerencsére csak 2 kiskanál levest evett, úgyhogy kimaradt a ''JÓ''-ból. Őt viszont a nátha érte el. 1/4 7-kor ébredt ma fel, de már előtte is ébren voltam, mert Borkával foglalkoztam.

Összességében jól kiszúrtunk magunkkal. De ebédkor semmit nem lehetett érezni a leves ízén. Finom volt, kis savanykás íz sem érződött. Vhogy mégis volt benne vmi.

A mai nap a kúrálással telt. Kedvesem egész jól van, ő aludt is elég sokat. Borka reggelizett és ebédelt is, reggel óta nem volt hasmenése. Én viszont szinte semmit nem javultam. Reggelire is cak tea és pirítós, ebédre pedig húsleves. Most meg eszegetem a száraz kekszet, és iszom a teát, mert bizony éhes vagyok.

• ladybug

őstag

Megcsiccsent 2 liter finom babgulyásom. :((( Pedig egy részét le is akartam fagyasztani. Ennek már annyi, kiöntöttem.

Ráadásul ma elég korán keltem. Borka fél 5-kor jött, hogy rosszat álmodott. Lefeküdtem mellé, és aludtunk tovább. Aztán fél 6 körül Réka nyöszörgött. Odavettem magam mellé, de már nem tudott aludni, így 3/4 6-kor kénytelen voltam vele felkelni. Mire 7-kor Borka felébredt már túl voltunk a reggelin, és előkészítettem az ebédet is.

Délelőtt 9 felé már nagyon nyűgös volt Rékus, 10-kor lefektettem. Csak 12-ig aludt, és sírva ébredt. Félek vmi betegség fog kijönni rajta.

A délutánt nehezen bár, de átvészeltük. Sokat voltunk levegőn. Átjött a szomszéd kislány, 2 óra hosszat játszottak a lányok.

Borkára reggel elég rendesen rá kellett rezzentenem, de aztán egész nap nem volt gond vele. Sok sületlenséget beszél össze, de ezt akkor teszi, ha produkálni akarja magát. Ebben profi nagyon.

• ladybug

őstag

Borka 1/4 7 után ébredt fel, de mivel este elég korán lefeküdtünk, nem voltam fáradt. Lassan a többiek is felébredtek. Reggeliztünk, aztán kis helyreigazítás után sikerült Borkának felöltözni, és indulhattunk az oviba.

Aztán bevásárlás, és haza. Ebédkészítés, rendrakás és miegymás. Rékus megebédeltettem, majd elaudt. Kedvesem is hazajött enni, aztám ment is vissza. Borkát apa hazahozta az oviból, aztán mivel csapott egy nagy hisztit, beküldtem a szobájába lenyugodni. Aztán elbeszélgettünk a kisasszonnyal, és mondtam neki, hogy regulázza meg magát, mert ez a viselkedés elfogadhatatlan, amit az utóbbi hetekben produkált.

Délutánra kenyérre lehetett kenni. Figyelmes, türelmes és aranyos volt. Ezt már szeretem. És nehezére sem esett.

Sok időt töltöttünk az udvaron, kellemes idő volt. 6 körül ért haza Kedvesem. Vacsiztunk, aztán fürdés a lányoknak, és alvás.

• ladybug

őstag

Lehet, hogy több figyelmet fordítok Borcsi viselkedésére, mint amennyit kellene. Rájöttem, hogy nem kell nagy feneket keríteni neki, túlzottan foglalkozni vele, nehogy átessünk a ló túloldalára. Bízom benne, hogy elmúlik magától, indirekt ráhatással és kicsit több ölelgetéssel.

Réka volt ma fél 7-kor az első kukorékoló. Aztán szép lassan felébredt mindenki. Borkát vittük oviba, aztán kis szétnézegetés, bevásárlás. Épp azon morfondíroztam, hogy nekiállok takarítani, amikor jött anya, hogy elvinné Rékust a boltba magával. Mondom ok, de félek, hogy elalszik, mert korán kelt. Mire anya: nem fog elaludni. Persze elrázkódott a kocsiban, úgyhogy kivettem a kocsiból, és lefektettem. Épphogy elmúlt fél 10.

Fél 12-ig aludt, addig mindent elkészítettem. Ebédeltünk, majd Borcsi is hazaért. Játszogattunk, aztán kimentünk az udvarra, mert nagyon kellemes idő lett. Anyáék is kijöttek, és elvitték a lányokat magukkal sétálni. Vasalni akartam....De aztán mégiscsak lógattam a lábam. :B

Borka átment egy órácskára a szomszéd kislányhoz. Aztán vacsiztunk, és mentek is aludni a manók.

• ladybug

őstag

A tegnap esti vacsi miatt az éjjel többször is felkeltem, mert annyira szomjas voltam. Ráadásul a macska is 4-fél 5-ig győzködött, hogy neki aztán most már ki kell mennie, hogy kénytelen voltam felkelni, és kiengedni. Ezeket az apró malőröket leszámítva jól aludtam az éjjel. :)

3/4 7-kor ébredtünk Kedvesemmel, lányok 7 után. Szépen lassan elkészültünk, majd indulás oviba, aztán pedig bevásárlás. Végre kaptam a kutyának 12kg-os kutyatésztát, és a nyulunknak is bevásároltam szárazeledelből és forgácsból. Ezekből sosincs elég itthon.

Réka egész nap nyűgös volt. Néha akadt egy pár jó pillanata, de alapvetően rajtam lógott a nap folyamán. Alig kötötte le vmi a figyelmét.

Délután itt volt megint a kis csoporttársa Borcsinak, aki tegnap járt nálunk. Eleinte jól ment minden, de aztán Borkából kibújt a kisördög, és bizony meg kellett fegyelmeznem párszor. Kb 3 hete elkezdődött nála az irigykedés és a mások piszkálása, és a héten napról-napra jobban mutatkozik rajta. Szavakat nem találok a viselkedésére, és lassan már a türelmem is elfogy. Úgy érzem, mintha az én bosszantásomra tenné ezt. De nem értem miért? Igyekszem vele foglalkozni, amikor csak tudok. Nem marad ki semmiből, nem szenved hiányt semmiben, mert ha Réka kap vmit, akkor ő is. Egyszerűen nem értem. :F El vagyok keseredve.

• ladybug

őstag

Most jól aludtunk, nyugodtan pihent mindenki. Borka volt az első kukorékoló, fél 7-kor jött ébreszteni.

Ma torna volt, sietni kellett az oviba, de szerencsére Kedvesem elvitt minket az oviig, így nem kellett rohannunk. Utána bevásároltunk, és jöttünk haza. Rendet raktunk, aztán 10 felé megérkezett egy barátnőm a kislányával, és 1 órát itt töltöttek nálunk. Réka nagyon idegenkedett a kislánytól, aki 8 hónapos. Kedves, mosolygós kisgyerek. Ült, és játszott a játékokkal, és Réka nem tudott vele mit kezdeni. Elment tőle tisztes távolságra, és ott játszott inkább.

Miután egyedül maradtunk, megebédeltettem Rékust, és lefektettem. Párom is megjött hamarosan, ebédelt és ment is vissza. Fél 2 után ébrdt Réka. Kicsit játszott, majd Borkáért sétáltunk el, néptánc volt ma neki. Elhoztuk magunkkal az egyik csoporttársát játszani. Jól megértették egymást a lányok, sokat rajzoltak.
    [kép]

5 után jött érte az anyukája a kistestvérével, 1,5 éves kisfiúval. Na, ő tetszett Rékusnak. Mennyire nő...

6 előtt mentek el, mi pedig gyorsan összeszedtük magunkat, és Egerszegre indultunk. Egy baráti párral volt vacsoratalálkánk. Lányok itthon maradtak anyáékkal. Fél 9-kor hazaértünk, és lefektettük a kis manókat. Pillanatok alatt elaludtak.

Réka délután pózolt a kamerának:
    [kép]

• ladybug

őstag

Az éjjel nem aludtam jól. Szerencsére korán lefeküdtünk, de 3/4 1-kor Réka nagyon sírt. Persze testközelség kellett neki. Így úgy döntöttem, hogy Borka mellé lefekszünk, hisz elég nagy az ágya. De lassan már Rékusnak is kellene venni a kiságy helyett vmit.
    Szóval ott aludtam a lányokkal, de Réka többször is sírdogált, meg a kezem után kutakodott, mindketten nyugtalanul aludtunk.

Reggel pedig Borka ébredt nagyon korán. Izgatott volt a farsang miatt.(Képeket az óvónéni készített. Majd teszek be.) Bekapcsoltam neki egy mesét, én pedig kivonultam a konyhába, hogy elkészítsem a reggelit mindenkinek. Aztán Réka és Kedvesem is felkeltek, a nap pedig igazán elkezdődött.

Borkát vittük oviba, aztán bevásárlás. Majd az opt-ben tettem volna kísérletet, hogy ügyintézzek vmi apróságot, de miután 3/4 óra múlva sem kerültem sorra, és Réka is megunta az ottlétet, eljöttünk. Délután visszamentem, csak 10 percet kellett várnom. :)

Borka fáradtan, de boldogan tért haza az oviból. Játszott és mesét nézett. Réka pedig fél 3-ig aludt. Aztán kimentünk levegőzni. Hűvös volt, így bő fél óra elég is volt.

Játszottunk még kicsit, majd vacsi. Kedvesem is elég korán, 5-kor már itthon volt. Idejét sem tudom, mikor jött ilyen korán haza a munkából.

Fürdés után könyveket nézegettünk. Réka imádja az állatos könyveket. Annyit nézegettük már, hogy mostanra betéve tudja, mit mond a teve, zebra, ló, tehén, kakas, orrszarvú stb. Olyan aranyos, ahogy előadja magát. :)

• ladybug

őstag

Szerencsére jól aludtunk az éjjel. Kedvesemnek a mai nap korán kezdődött, 7-re a gyárban kellett lennie, leltároztak. Én is felkeltem 3/4 7-kor, hogy az ebédet előkészítsem, mire a lányok felébrednek. Többé-kevésbé sikerült is.

A délelőtt nyugisan telt. Miután összeállítottam az ebédet, elmentünk bevásárolni pár apróságot. Szépen sütött a nap, de hideg volt, mégis jólesett a séta. Borka pedig biciklizett egy jót.

Délben ebédeltünk, majd Rékust lefektettem, Borka pedig átment mamizni és dédizni. Hamarosan Kedvesem is megérkezett, végre már neki is hétvége lehetett.

Délután levegőztünk Rékussal, aztán elvittem Mogyorót szaladni. Nagyon élvezi a rohanást, csak úgy dübörög alatta a föld. A sétákat a közeli erdős, mezős részen szoktuk tenni, és most már ügyelni kell a kullancsokra is megint. Úgyhogy holnap nyakörvvásárlás.

Estére megint nyűgös és sírós lett mindkét leányka, elfáradtak. Gyorsan bedugtuk őket az ágyba, és már alszanak is.

• ladybug

őstag

Réka megint rosszul aludt. 3kor sírdogált, és befektettem magunk közé. Persze ebből sem lett már pihentető alvás. Ide-oda forgolódott, nyöszörgött, rúgkapált egy órán keresztül, aztán meg állandóan attől kellett tartani, hogy leesik az ágyról. Mert vhogy úgy alszik nyugodtan, ha a fejecskéje minél közelebb van az ágy széléhez. Én viszont cseppet sem tudok így nyugodtan aludni.

7-kor felébredtem, aztán Borka is pár perc múlva felkelt. Réka fél 8 után ébredt, Kedvesem így még kipihenhette heti fáradtságainak egy részét.

Ebédet felkészítettem, és amíg fődögélt magában, elmentünk a postára és gyógyszertárba. Kellemes idő volt, nagyon megörültem neki. Otthon aztán kint maradtunk még az udvaron, és egy szál pulóverben játszadoztunk. Délutánra viszont nagyon hideg lett. Így a hirtelen betervezett autómosást elhalasztottam.

Borka délután átment a szomszéd kislányhoz, Rékust pedig anyáékhoz passzoltam, hogy nekiveselkedhessek a kupac vasalnivalónak. Szerencsére 1 óra alatt elvégeztem. Kicsit kiemntünk levegőzni Rékával, aztán a lányok is jöttek, és nálunk játszottak tovább. 5 után hazament a kislány, és vacsiztunk. Majd fürdés, kis játék és alvás.

Régen írtam már a nyuszinkról. Igazából nem is volt mit, mert szépen beilleszkedett a családbam, megtalálta a helyét nálunk, és jól is érzi magát. Olyannyira, hogy ma többször is meg kellett fegyelmezni, mert rosszalkodott. A szőnyeg rojtjait rágja. Hasonlít a színe és a formája a szénára. Lehet, hogy annak hiszi?
    Aztán ez a csúnya féltékenysége. Ha Réka a karomban van, vagy együtt vagyok vele. odajön mellénk, párszor körbefutkos, és bosszúból odapöttyent 1 db kakit. Úgyhogy 2x emiatt, 1x pedig a rágás miatt kellett bűntetésben részesíteni.

Jah, és Borka. Édes lelkem. A kedvence az Animal Planet. Annyira szereti nézni, hogy ha leül a tv elé, az asztalra pakolja a színeseit, a papírjait, és ha megtetszik neki vmi, amit lát, azonnal lerajzolja. Nagyon ügyes.
    Íme pár kép:

[link] Elefánt

[link] Gepárd, madár, hiéna

[link] Jegesmedve és pingvin

[link] Oroszlánapuka és oroszlánkölyök

És két érdekes kép, űrbéli tájak:
    [link]

[link]

• ladybug

őstag

Na, tegnap aztán jó fáradt lehettem, mert ahogy visszaolvastam, észrevettem, hogy elég sokszor sikerült félreütnöm a billentyűket. Nem, mintha most kipihent lennék...

Történt ugyanis, hogy Rékus fél 6 körül sírdogált, és persze csak úgy nyugodott meg, hogy felvettem. Ezért fogtam, és magunk közé vettem, mondván, hogy 7-ig még van idő, aludhatunk még kicsit. De Rékám nem így gondolta. Kukorékolt, ugatott, meg egyfolytában magyarázott. Néha elbóbiskolt ugyan, de kevés időre. Ez persze azt jelentette, hogy én sem aludtam, mert minden hangra nyitva volt a szemem.
    7-ig mégis vhogy elhúztuk a fekvést. Akkor aztán kezdődhetett a nap. Reggeli, öltözés, indulás az oviba. Aztán bevásárlás és haza.

Az ebéd szinte készen volt, csak pár apróságot kellett készítenem. Réka egész jól bírta, de 11-kor győzött az álmosság, és elaludt ülve. Viszont csak fél 1-ig pihent, aminél mostanában mindig többet alszik.

A délutánt azonban mégis jól bírta. Nem volt nyűgös, sírós. Jót játszottunk mindhárman. Este mégis elég nehezen aludtak el, főleg Borka, akit fél 10-kor végre sikerült ágyba fektetnem.

Jaj, el ne felejtsem...2 nappal ezelőtt kibújt Réka 6.foga. A jobb felső kettes. :D

• ladybug

őstag

Az éjszaka felét Rékussal töltöttem, mert nagyon köhögött. Így, hogy ott feküdtem vele, átölelte a karomat, és nyugodtan aludt. Borka pedig Apája mellett pihent békésen.

Reggel korán felébredtem, és mire a többiek felkeltek elkészültem, amit elterveztem. Az oviba beadtuk Borkát, majd bevásároltunk, és haza. Az ebédet rögtön elkészítettük, és a délelőtt már csak a játéké volt.

Ebéd után elaltattam Rékát, aztán megérkezett Borka és a csoporttársa. 3 órát játszottak együtt a lányok, de vita és hangoskodás egyszer sem volt. Sőt jelemzbált is rendeztünk nekik.

[kép]

A két királylány.

Jól érezték magukat, és én is örültem, hogy ilyen aranyosan megvannak együtt. Végre egy gyerek, aki tudja, mi a rend, és hogy kell viselkedni. Fél 4-kor jöttek érte, aztán a lányok felmentek anyáékhoz, én pedig felmostam az előszobát, lévén esős nap volt ma, és a kutyák jó nagy trutyit csináltak a sáros tappancsaikkal. Utána meg elvittem megfuttatni Mogyorót.

Kedvesem ma is elég későn, fél 7 után ért haza. A lányok addigra már fürödtek, és hamarosan le is fektettem őket. Mi pedig kütyüztünk, összehoztuk az ''új'' számítógépet. És most megy rá a tepelítés. :D

• ladybug

őstag

Jól aludtunk. Mindenki kipihenten ébredt. Időben az oviba értünk, és finom, tavaszias idő volt.

Így tehát bevásárlás után hazamentünk, és Rékus kint maradt az udvaron anyával, én meg nagytakarítottam. És végre órákig kitárt ablakokkal. Mert nem kellett attól tartani, hogy hideg van.

Az ebéd gyorsan elkészült, hisz nagy részét reggel elkészítettem, aztán csak a sütőbe kellett bedobni. Réka hamar elaludt, a friss levegő teljesen kifárasztotta.

Fél 2-kor ébredt, aztán kimetünk megint. Borka úgy volt, hogy utánunk jön, de amint kb fél óra múlva mentem be érte, a fotelban találtam. Elaludt a drága. 3-ig hagytam pihenni, hgy este is el tudjon időben aludni. Nemrég fektettem le. Remélem azóta már alszik.

Rékus korán elálmosodott, fél 8-kor le kellett fektessem.

• ladybug

őstag

Ej, de korán kezdődött a mai nap. :O

Réka 5 körül felsírt, és magunk közé fektettem annak reményében, hogy visszaalszik. Helyette kereszte feködt, hol Apáját, hol engem rugdosott vagy csapkodott, és 5-10 percenként motyogott vmit. Így pedig én nem tudok aludni, úgyhogy csak feküdtem mellette, és próbáltam kikerülni a lábait vagy kezeit.

Borkát viszont alig lehetett kirángatni az ágyból, pedig kedd lévén ma korán ott kellett lenni az oviban, mert torna van. Sikeresen odaértünk, de Rékát itthon hagytam, mert esett az eső. Bevásárlás után hazamentem, és nekikezdtünk a házimunkának. Rékus azonban nem sokáig bírta. 10 felé már nagyon álmos volt. 3/4 11-kor pedig elaludt.

2 óra alvás után jókedvűen ébredt. Aztán megebédeltünk, majd el sétáltunk Borcsiért a néptáncra. Az egyik csoporttársa kérve kért, hogy hozzuk el magunkhoz. Megbeszéltem az édesanyjával, aztán jött velünk a kislány is.

Egy darabig rendesen ment a játék, de aztán a kislány nagyon otthon érezte magát - lévén, hogy volt már itt -, és elkezdett hangoskodni, ide-oda szaladgálni, benézni ide-oda, felmászni vmire stb. Többször is rá kellett szóljak, de nem sokáig tartott a fegyelem. Az édesanyja megkérdezte hogy viselkedett. Aztán a válasz már nem is érdekelte. Ezt szomorúnak tartom.

Ha én a gyerekemet elengedem vhová, ott viselkedjen rendesen. Ha megteszi, legközelebb is mehet. Ha nem, akkor egy ideig nincs kimozdulás. Őt ez nem is érdekelte, csak ne legyen otthon a gyerek. Ugyanis volt itt 4 körül, és becsöngetett, hogy küldjem ki a kislányt. Ő nem mert kimenni a kutya miatt, és megkért, menjek vele. A beszégetés így zajlott: ''Kislányom, itt maradsz, vagy eljössz velünk ide és ide?'' ''Nem, itt maradok.'' - hangzott a válasz. ''Maradhat?''- kérdi anyuka. Mondom, hát persze, hisz megígérte, hogy fél óra múlva itt lesznek. Háát, majdnem 2 óra múlva meg is jött a kislányért, és akkor tette fel a fent említett kérdést.

Estére hulla is lettem. Most élvezem a csendet. A lányok korán feküdtek, pihenhetek is kicsit lefekvés előtt.

• ladybug

őstag

Jó napunk volt ma is. Jól ébredtünk, jó kedvünk volt. Minden jól ment. :)

Borcsit elvittük oviba, aztán bevásároltunk péksütiből, majd vettünk nyuszieledelt és forgácsot is, mert igencsak fogy. Az új kaja nagyon elnyerte Panka tetszését, rengeteget megevett belőle a nap folyamán.

Vasaltam délelőtt, Réka addig játszogatott mellettem. Kezdem utolérni magamat ebben a munkában. Aztán 3/4 11 körül kimentünk az udvarra, de hamar be is jöttünk, mert csalóka volt az idő. Majd' megfagytam odakint. Réka is jól elfáradt, mert ahogy melegítettem az ebédet, elaludt a karjaimban. Alvás után viszont jó nagy adag ebédet megevett.

A délután is nyugisan telt. Borka is megnyugodott, mert az oviból elég zaklatottan tért haza. Nagyon jót jászottunk délután. Élvezte mindenki.

Kedvesem is megkapta végre várva várt winchesterét, és most csak úgy repdesnek a fájlok egyik vinyóról a másikra. :D

Úgyhogy ezzel is zárom a mai napot, mindenkinek jó napja volt. Jó éjszakát.

Aktív témák