Hirdetés

Aktív témák

• ladybug

őstag

Borka szívem nagyon ki van készülve lelkileg. Itthon is észrevettem már, de biztos voltam benne, hogy nem családi jellegű a probléma, csak ugye itthon jön ki rajta igazán. Ma aztán kiborult a bili.

Az oviban van gond. Az idei évben nagyon sokan vannak a csoportban - 31 gyerek, köztük 4 új, aki idén csatlakozott a csoporthoz. Szóval a kb 30 nm-es teremben ennyien vannak. Őrült sok. Kevés a hely játszani, együtt lenni a barátoknak, és emiatt feszült, ideges lesz a többség. Megy a gúnyolódás, a piszkálás, a cikizés. Mindenki mindenkit. Borka pedig ezt nehezen viseli, és sajnos verekedéssel akar visszavágni.

És ma miért is ne, nem azt kapták el, akinek járt a szája már jó ideje, hanem azt, aki verekedett. A másik csak ejnye-bejnyét kapott, míg Borcsit megbüntették. Ezzel pedig elég nagy lelki traumát okoztak neki.

Sajnos ez ellen a helyzet ellen nem tudunk tenni. Próbáltam ma többféleképpen is elmagyarázni neki, hogy ignorálja őket. Tudja ő, mert látom rajta, hogy érti mit mondok, de sajnos nehezen kontrollálja a dühét. Ezzel pedig neki kell megbírkóznia, én csak segíteni tudok benne.

A helyzetet egyébként az alábbi monológ tökéletesen jellemzi:
    (Borka fekszik ágyban, karjaiban imádott Morzsi plüsskutya)
    - Morzsi, holnap eljössz velem, és megmondom az óvónéninek, hogy nem megyek többet oviba. Én ott nem érzem jól magam. .....
    - De tudod, mit? Inkább te mondd meg az óvónéninek, hogy nem akarok többe oviba menni. Jó?

Arany kincsem. A szívem szakad meg érte. Sírtam én is vele együtt. Ilyen már rég volt.

Nekem viszont sikerült ismét letudnom egy hospitálást. Szerencsére az anyag, amivel előre dolgoztam jónak bizonyult, és elfogadták a védőnők. Együtt pedig kiokoskodtuk a hiányzó részeket. Kipipálva. Ez is kész.

Réka Bettivel hintázik

[ Módosította: parandroid ]

Aktív témák

Hirdetés