Hirdetés

Aktív témák

• ladybug

őstag

válasz ladybug #199 üzenetére

Kedvesem fél 1-kor jött haza ebédelni, Borkát pedig kb 10 perc múlva hozta haza papi. Fél órát játszott még a szomszéd kislánnyal az utcán, közben beszélgettem az anyukájával.
    Fél 2-3ig aludt, utána elmentünk fagyizni és boltba. Rékát az udvaron tudtam elaltatni, bent egyre kevésbé szeret lenni napközben.

Miután hazaértünk megszopiztattam Rékát, és elmentünk a szomszéd kislánnyal biciklizni. De hatalmas sírás lett a vége Borka részéről. Megbeszéltük, hogy felváltva hol az egyikük, hol a másikuk mehet elöl. De a szomszéd kislány egyszer sem engedte Borcsit előre. Megértettem a dühét, de vhogy le is kellett nyugtatnom. Az biztos,hogy többet nem megyünk vele biciklizni.

Fél 5 után ért haza kicsi férjem, és mentünk Keszthelyre, mert tablettát kellett feliratni az orvossal. Vittük a lányokat is, és hazafelé meglátogattuk kolléganőméket. Ők nem voltak otthon, de a lányuk igen, és ő is nagyon örült nekik. A barátnője is nála volt, akinek Kili kölykét ajándékoztuk. Emily nagy kutya lett már, és szép. Sok tulajdonsága Kilit juttatta eszembe. Jaj, de nagyon hiányzik. Van olyan, hogy úgy hallom, mintha ugatna, vagy amikor az ajtót kaparta, ha be akart jönni...De ő már nincs köztünk.

7-re itthon is voltunk. Összeütöttem egy gyors vacsorát, aztán fürdés, mese és alvás.
    Réka ma is sírdogálva aludt el, de sokkal hamarabb, mint tegnap. Nem akarom minden alkalommal mellre tenni, ha sír. Amúgy sem éhes, csak a fáradtság miatt nyűgös. Beteszem ilyenkor a kiságyába, és simogatom, dúdolok neki. Ez megnyugtatja.

Holnp el kellene vinnem orvoshoz. Fürdés közben vettem észre, hogy kiütéses a teste. Nem tudom mire vélni. Illetve az eperre gyanakodom, amit tegnap és tegnapelőtt is ettem. Mert ha a tehéntej átmegy az anyatejbe, akkor az eper is, ugye? Holnap majd kiderül, de remélem semmi komoly.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Megint 2x ébredt fel Rékus reggelig. 3-kor szopizott és 5-kor. Aztán betettem a kiságyba, de gyorsan fel is ébredt, és reklamálni kezdett. Ahogy kiemeltem, és letettem az ágyunkra már csend is lett, és aludt, mint a bunda 1/4 10-ig.

Közben Borkát elvittem az oviba, és kivasaltam a ruháink nagy részét. Hogy örüljek, holnapra is maradt belőle.

Szóval miután jól kidolgoztam magamat, rendbe szedtem Rékát, és kivittem a levegőre. Amíg elnézegelődött kikevertem a palacsintatésztát, és kipakoltam a szükséges edényeket a nyári konyhába, hogy ott süthessek. Ezt azért szeretem, mert nem lesz büdös a lakás, kint vagyunk a levegőn a gyermekkel, és még jól is alszik.
    Gyorsan főztem még egy kis gombalevest, és leültem kicsit pihenni.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #197 üzenetére

Mire Borkát felkeltettem pillanatok alatt megjöttek a csúnya esőfelhők. Beszélgettünk kicsit, aztán ki is sütött a nap. 3 után ki is mentünk az udavarra.
    Kiszámthatatlan az idő. Egyik percben még esőre állt, másikban meg hét ágra sütött a nap.

Réka hamar elaludt, és Borkával fél órát bicikliztünk. Jólesett a kis testmozgás. Aztán fociztunk, majd átjött a szomszéd kislány. Alapvetően jól eljátszottak, csak néha volt egy-egy nyafogás, de helyretettem a lányokat. Uzsonnázott is velünk a kislány, és meglepődött a pirítós kenyér láttán. Ő még ilyet sosem evett, mondta. De aztán bevágott belőle 2 db-ot.
    6 körül bejöttünk, a kislány is jött velünk, mert a mamája nem tudta hazahívni - nem is nagyon erőlködött vele, és mivel nagyon belelendültek a játékba felajánlottam, hogy fél 7-ig maradhat nálunk. Örültek is nagyon neki a lányok. Fél 7-kor hazakísértem a kislányt, utána fürdés, és mese.

Rékus nehezen alszik el 2 napja. Nagyo fáradt, de csak dörzsöli a szemét, és sírdogál. Nem értem. Eddig leraktam és aludt. Most vajon miért nem?
    10 perce aludt el, de nyüglődve.

• ladybug

őstag

Reggel úgy keltem, hogy azt hittem, nem is aludtam. Hát, tény, hogy nem sokat.
    Fél 11-kor elaludtam, gondoltam, most jól kipihenem magamat. De aztán 11 után még mindig arra ébredtem, hogy Kedvesem nyomkodja a billentyűket. Csak még ezt, csak még azt...Nem tudtam már mélyen visszaaludni, és 3/4 12-kor, amikor lefeküdt, nehezen aludtam el. De ez sem tartott sokáig, mert Réka 1/4 1-kor megébredt, és szopizott. Pelust is kellett rajta cserélenem, mert tele volt neki, és persze emiatt kissé nehezebben aludt vissza, sőt még nevetgélt és kurjongatott az ágyában. A megszokott 10 perces ébrenlétből így fél óra lett. 1-kor végre elaludtam én is.

De fél 5-kor már ismét kelni kellett, mert eszébe jutott megint a szopizás. Jaj, de most már kicsit nyűg ez nekem. Borka ennyi idősen már végigaludta az éjszakát. Jó, tudom, nincs két egyforma gyerek, de akkor is. :O Ha 11-6-ig aludna, már az is olyan megkönnyebbülés lenne.
    Aztán Borka is fél 7-kor ébren volt megint, és nem tudott visszaaludni. Közöttünk mocorgott ide-oda. Párocskámat persze alig lehet felébreszteni vagy kirobbantani az ágyból, így ő a történtekből semmit sem érzett, élt át.

Szóval 7-kor felkeltünk, felöltöztünk, és reggeli. Borcsi megkért, hogy ma én vigyem oviba, mert süt a nap. Megbeszéltük, hogy ha nem esik, akkor elviszem.
    Rékát csak kézben vittem, negyed óra alatt meg is fordultunk. Gyorsan beágyaztam, rendet tettem, bekészítettem a mosógépet, és irány a bank.

A hölgy, akivel beszélgettünk a hitelekről nagyon hozzáértő volt, és készséges. Minden kérdésünkre tudott válaszolni, amire pedig nem, annak azonnal utánakérdezett. Ha minden jól megy, és ebben a hónapban be tudnánk adni a hitelkérelmet, akkor a hitelügyintézési díjat és a közjegyzői díjat elengedik, ami ~ 100 ezer ft. Ez most nagyon jól jönne. Megbeszéltük, hogy az építési engedély kézhezkapásával máris nekiállhatunk az ügyintézésnek. Aham, építési engedély. Ma 3 hete, hogy beadtuk. Gondoltam, bemegyek, megérdeklődöm, hogyan is állnak, meddig kell még várni, mikor kaphatjuk meg? Hát elég megalázó helyzetbe hozott a ''kedves'' társulat, aki az irodában tartózkodott. Nézzem meg, hogy mekkora stóc papír van ott? Szerintem nem mindenki sietni szeretne? Úgy gondolom, én vagyok egyedül ezzel a gonddal? .....És még hasonlók. Közben jókat nevettek rajtam. Juj, de ideges lettem tőlük.
    A papírkupac, amit láttam, max 10-12 építési engedélyt tartalmazott, amiből, ha minden nap kettőt aláírna, és megnézne a kedves ügyintéző, akkor max 1 hét alatt kész lenne. Mert mást nem kell tennie, csak átnézni, és akáírni. Áááá, mekkora lusta, rosszindulatú disznók.

Szóval hazajöttem, kicsit örömmel, kicsit búval. Belevetettem magamat a háztartási munkába. Teregetés, mosás, ebédkészítés.
    Kedvesemmel ebédeltünk, majd lefektettema gyerekeket. Réka iszonyat módon nyűgös volt. És már itt is vana kezemben, fél óra alvás után.
    Na, majd kint az udvaron alszik, mert végre ki tudunk menni, mert süt a nap.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #195 üzenetére

Réka egy órát aludt, Borkát pedig 3 előtt ébresztettük. Jó mélyen tud aludni, és olyan aranyos, ahogy ébredezik. Szeretem nézni, ahogy alszik, és azt is, ahogy a huga. Megnyugtató, békét adó.

Délután átjött anya hozzánk, mert édesapához jött egy ismerős, és elbeszélgettek a műholdas adásvétel rejtelmeiről. Mivel anyát nem nagyon érdekli a téma, inkább átsétált beszélgetni, unokázni. Fél 5 után ment el. Réka közben aludt kicsit, 5 előtt ébredt fel.

Mivel Borka nagyon eszetlen volt már, és tombolt benne az energia, így felöltöztettem őket, és kimentünk az udvarra.(Rékára overált kellett adnom, mert olyan hideg van -10 fok.) Megörültem, mert éppen csak csöpörgött, de kb 5 perc után már erősebben esett. De jól fel voltunk öltözve, és nagyot játszottunk.
    6 előtt mentünk be, és gyorsan engedtem is fürdővizet. Jólesett bebújni a meleg vízbe.

Borka még mindig nagyon pörgött, és semmi sem kötötte le igazán. Réka meg egyfolytában nyüglődött, és őt sem kötötte le semmi. Borcsi mesét kezdett nézni, Rékust meg próbáltam szórakoztatni, kevés sikerrel.
    8-kor átmentünk Borka szobájába, és akkor megnyugodott mindkettő. Borcsival barbieztunk, Réka pedig nézte, és nagyon szórakoztatónak találta.

9-kor meseolvasás, és alvás.

• ladybug

őstag

Rékus éjjel 2-kor ébredt fel, de hamar vissza is aludt. Reggel pedig 6-kor szopizott megint. Szeretném, ha már végigaludhatnék egy éjszakát.

Borka korán kelt ma. Fél 7-kor már ébren volt. Kicsit lefeküdt közénk, aztán átment játszani a szobájába. 7 után mi is felkeltünk. Reggeli után Párom elvitte Borcsit oviba. Rendet tettem, és nekiálltam volna cd-t írni, de a nyavalyás program nem akart együttműködni velem. Így 3-4-szeri próbálkozás után csalódottan feladtam. Közben Réka elaludt. Átvittem anyáékhoz, mert miért is ne megint esik az eső, én pedig elmentem gyorsan boltba, hogy ne ázzak bőrig.
    Mire hazaértem a mosógép is lejárt, és kiteregettem. A teraszra tettem a ruhákat, hogy hátha kicsit megfújja őket a szél. De egy csepp légmozgás sincs, és az eső miatt a ruhák meg csak nedvesebbnek lesznek. Ráadásul a macskák is végigcaptattak a frissen mosott ruhákon. Miután kiöblítettem őket megint, jobbnak láttam, ha idebent tergetek.

11 után ebédet főztem. Rántott csirkemellett gombás-pradicsomos-tormás salátával. Nagyon finom volt.

Borkáért Kedvesem ment be hazafelé jövet, 1 után meg le is feküdt. [Mármint Borka. Bár én is szívesen ágynak dőltem volna ebéd után. :) - peterkeT] Réka is alszik fél 2 óta.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #193 üzenetére

Nagyot aludtak a lányok. Szinte 2 órát mindketten. Rékát teljesen elnyomta a tegnapi kúp.

Az eső miatt egész nap ki sem tudtunk mozdulni. Borkával játszogattunk, rajzoltunk, aztán vacsorát készítettünk. Réka meg csak aludt.
    Párom ma kicsit később jött a szokásosnál, de legalább kényelmesen megcsináltuk a vacsit. Aztán netezett kicsit Borka.

Fürdés után mesenézés, majd alvás. Borcsi sírva jött át, miután mesét olvastam neki, és lefektettem. Hamar megvigasztaltam, majd elaltattam, miközben Réka meg szopizott, mert ő is nyűgös volt. Ej, de mobilis és univerzális tud egy anya lenni. Néha engem is meglep.

Réka ma megitn lázas lett. Napközben nem volt semmi baja, de estére felszökött a láza. Holnap azt hiszem, elviszem orvoshoz.

• ladybug

őstag

Braah, tegnap este óta szétmegy a fejem. Hol erősebben, hol gyengébben érzem. Vhogy a leesett eső mennyiségével arányosan nő a nyomás a fejemben, és néha már úgy érzem, felrobban.

Rékának este hamar hatott a kúp, de utána meg izzadt nagyon. Megint ringatva aludt csak el a Drága, mert már olyan fáradt volt. De 11- reggel 6-ig pihent nyugodtan. Akkor szopi, és alvás tovább.
    Borka 1/4 8-kor kelt, és reggeli után Párom elvitte az oviba, mert esőben nem nagy kedvem volt kimozdulni.

Ma nem kellett főznöm, így nem mentem sehová és végre kitakaríthattam a lakást. Felporszívóztam, letörölgettem a port mindenhol. Réka meg csak aludt. A kúp ilyenkor kb fél napig hat nála. 1/4 10-kor ébredt fel, addigra kényelmesen végeztem a dolgommal. Fél 11-kor viszont már megint aludt, és azóta nem ébredt még fel.

Kedvesem azóta volt itthon ebédelni, és Borka is hazajött az oviból. Most ő is alszik már. Ez az idő mindenkit elnyom.

• ladybug

őstag

Berakom a kedvenc képemet, ami igaz már korábbi, de elfelejtettem betenni. :B

[kép]

A kép 25-én készült, és a gyerekek éppen a Salivili hipput tupput täppyt äppyt tipput hilijalleen-t nézik az apjukkal. Ez most az aktuális kedvencük.
    Egy este folyamán kb 10x nézik meg, és hallgatják.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #190 üzenetére

Egy óra óta folyamatosan esik. Vagy zuhog vagy csöpörög, de ne áll el. Így természetesen ben töltöttük a nap hátralévő részét. Néztünk F1-et, játszottunk, rajzoltunk.
    Borka többször is szépen eljátszogatott egymagában.

Este fürdés után mesenézés volt soron. Rékával közben játszogattunk. Melegnek éreztem a fejét, ezért megmértem a lázát. 38 fok fölöt volt. Gyorsan kapott egy kúpot, ami fél óra alatt le is vitte neki. Viszont elég nyűgös, nyafogós.

Borka fél órája ment aludni. Most már nyugodtan pihen.

• ladybug

őstag

AZ éjjel jól aludtunk. Többször felébrdtem Réka nyöszörgésére, de nem ébredt fel, csak reggel fél 7-kor. Szopizás után el is aludt. 8 után keltünk fel. Párocskám pedig 10 után kelt fel, amikor mi már az udvaron játszogattunk.
    Kellemes idő volt, és kitakarítottuk a kerti tavat, mert a teknőst ki akarjuk hozni a jövő héten. Sajnos lóg az eső lába, úgyhogy nem tudom, hogy délután mit fogunk csinálni.
    Most alszanak a lányok. Teljesen kiütötte őket a tegnapi nap.

A mellem javult. Tegnap este is jól megnyomorgattam, és reggelre már nem éreztem az az égető fájdalmat. Holnap elmegyek a védőnőkhöz, megmutatom nekik, de remélem, hogy nem jutok el oda, ahol februárban voltam.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #188 üzenetére

Nemrég jöttünk meg a gyerekekkel, Párom még maradt kicsit - gimnáziumi osztálytalálkozója volt.
    Délután játszottunk kint a levegőn, majd 6-kor bementünk, és fürdés, szopizás után elmentünk az étterembe. Szerencsére volt még gyermek (2 éves kisfiú, 3 éves kislány), akikkel Borkahamar szót értett, és játszottak egész este.

Réka nehezen aludt el, de nem lepett meg, mert amikor nagyon fáradt, mindig sírdogálva, ölelve alszik el.
    Mindkét lányka mélyen alszik már. Én pedig itt ülök, blogolok, és várom a Kedvesem, mert nagyon üres nélküle az ágy.

• ladybug

őstag

Az éjjel megint a szokásos időben ébredt fel Réka, 2 után, majd fél 6-kor megint. Borka viszont nem a szokásos időben ébredt. Fél 7-kor megébredt, és nem tudott visszaaludni. 7-ig feküdt velünk, de mondtam neki, menjen a szobájába játszani. Fél 8 után kivánszorogtam az ágyból, Réka is felébredt. Felöltöztünk, szopizott Rékus, aztán játszottunk kicsit Borkával. 9 felé reggeliztünk, és felraktam az ebédet, majd kimentünk az udvarra. Hintáztak a lányok. Réka nagyon élvezte, és Borka is, hogy a hugát löködhette. Aprónép még sikongatott is hozzá. Aztán elaludt, és Borcsival kerépkároztunk jó fél órát. Befejeztem a főzést, és délben ebédeltünk. Réka is velünk evett, de legközelebb előbb megetetem, aztán eszünk mi, mert mire én is ebédeltem volna, mindenki jóllakott. Ebéd után kiültünk kávézni, de negyed óra után bezavart minket az eső. Most is bolond idő van. Hol esik, hol fúj, hol meg tombol a meleg. Fene se érti.

Jah, és megint fáj a bal mellem. Amíg Réka aludt, addig megkínoztam magamat, hogy kimasszírozzam a csomót. Fáj, mint a csuda. Nem akarom, hogy begyulladjon.

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

Az éjjel fél 2-kor ébredt fel Réka, és reggel fél 6-kor. Visszaaludtunk még, majd 7 után kicsivel felébredtünk. Borkát még hagytam aludni, hadd pihenje ki magát. Hisz ma gyereknap volt az oviban, és délutánra kellett érte menni, mert addig prgoramok voltak. Ami ugye azt jelenti, hogy délutáni alvás kilőve. Szerencsére jó idő lett, és nagyon sok, érdekes játákot játszottak.

Elvittük Rékussal Borcsit oviba, és utána mentünk édesanya után a biztostóhoz, ahol megkötöttük a cascot. Az ügyintéző majdnem többször is kihozott a sodrunkból minket, de 1,5 óra után végeztünk a szerződéskötéssel. Végre.
    Hazamentünk, szopizott Réka, aztán elaludt. Elkészítettem az ebédet, közben kiteregettem. Megérkezett Kedvesem is. Ebéd után elindultunk Zegre. Útközben odafelé megszopiztattam Rékát, így nyugodtan elaludt, mire odaértünk.
    Elrendeztük a fennmaradó papírügyeket, és utáan bevásároltunk pár fontos dolgot.

Mire hazaértünk lehetett is menni Borkáért. Rékát otthon hagytam anyáram, mert elaludt, én meg elsétáltam a Nagyobbikért. Hazafelé beszélgettünk, szaladgáltunk. Olyan jó volt vele kettesben.
    Aztán itthon elkezdtek együtt játszani a szomszéd kislánnyal. Ez még nem is lett volna baj. Csakhogy a fáradtság jelei már mutatkoztak.A biciklivel és rolleler is sikerült elesnie.Aztán persze ment a sírás.
    Mégis egész jól bírta este. Még mesét is nézett, és fél 9 után mentünk aludni.
    Réka pedig előtte aludt el nem sokkal.

• ladybug

őstag

Az éjjel 2-kor ébredt fel Rékus, és szopizás közben elaludtunk. 4 felé átjött Borka, akkor ébredtem fel, és vettem észre, hogy ég a kislámpa. Átkísértem, lefektettem, aztán én is visszaaludtam.

Reggel 7 után ébredtünk. Borka aludt egyedül fél 8-ig, de addig meg elrendeztem magunkat. Ma mi vittük Rékával Borkát az oviba. Utána pedig kimentünk a piacra. Semmi különös szándékkal, csak úgy körülnézni. Borcsinak vettem 2 barbieruhát, mert már olyan régóta szeretett volna kapni. Örült is neki, amikor hazajött, és rögtön játszottunk is a babákkal. 3/4 2- 3-ig aludt. Akkor felöltöztettem a lányokat, mert ma mentünk az autónkért. Amíg kiporszívoztuk a régit, Borka a szomszéd kislánnyal játszott kicsit. Legalább kifutkozta magát egy kis időre.

Az ügyintézés elég lassan ment, de inkább legyen meg minden, mintsem kimaradjon vmi, és a bank reklamáljon. Leadtuk a ''régi'' autónkat is. Borka nehéz szívvel vált meg tőle.
    Eléggé elkeseredtem, amikor a fizetésre került a sor, mert a fennálló tartozás az előző autóra több lett, mint amire számítottam. Ez azt jelenti, hogy összeszedtünk egy nagy adag tartozást. Utálok tartozni, mégha az a saját anyám, akkor is. Meg hát az építkezés is hamarosan elkezdődik (remélem), és nagyon kellene a pénz. Igaz a másik autó is eladásra vár, és ebből jön be azért egy nagyobb összeg.

Jaj, csak ne lennék most ilyen pesszimista. Itt van ez a szép autó, és örülök is neki. Naná, hogy örülök. És milyen jó volt vezetni is. Jah, és nem nagyon tudok háromezres fordulatszám alatt maradni, mert... mert úgy kell vele menni. És mégis. Most magam alatt vagyok. Szegény Kedvesemnek is elvettem a kedvét, pedig nem mondtam semmit, és nem is akartam, hogy érezze, de hát kiül az arcomra. Pedig ő nagyon örül, és olyan jó látni, hogy boldog. És mindig optimista, bármilyen helyzetben vagyunk. Majd csak lesz valahogy. Valahogy mindig van.

Édesapának is tetszett az autó, rögtön vezette is, pedig aztán évente 1x ül csak a volán mögé. Az autóráidó is beszerelésre került, de kisebb bibi akadt még vele, úgyhogy holnap lesz beszerelve minden kütyü.

Gyors vacsora után fürdés, és mese. Aztán bújás az ágyba. Már mindenki alszik.

Ismerkedés az autóval.
    [kép]

A ház előtt.
    [kép]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #182 üzenetére

És a mai képek.
    Így játszott a macikkal:
    [kép]

És utána így aludt:
    [kép]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #182 üzenetére

A délutánt bent töltöttük. Még most is esik, és egy pillanatra sem állt el.
    Most belegondoltam. Réka 3-kor feléredt, és most aludt csak el azóta. Azta mindenit.

Nem is tudom, mit írjak, mert annyira nem történt velünk semmi.
    Borka megint egy kissé nehéz fázisában van, jó lesz rá odafigyelni.

Fürdés után Borka 9-kor, Réka fél 10 után aludt el. Vacsorára gyümölcspépet kapott. Tehát ma 2x evett mást is az anyatejen kívül.

• ladybug

őstag

Jah, képeket utólag rakok be, mert eddig elmaradtak. Úgyhogy vissza is nézzétek meg őket.

• ladybug

őstag

Mivel tegnap este korai alvás volt, így Réka 4 helyett 2-kor ébredt fel először, majd 5-kor másodszor.
    A reggeli ébesztő 1/4 8-kor volt. Mindannyian felébredtünk. Borkát Párom vitte oviba, mi pedig itthon maradtunk.
    Beágyaztam, rendet tettem, és leültem kicsit netezni. Réka is elaludt. 10-kor átvittem anyáékhoz, én meg gyorsan elszaladtam a boltba. Reggel óta szakadatlnaul esik, hol jobban, hol kevésbé. Így pedig nem akartam babkocsival nekivágni a vásárlásnak.

Úgy döntöttem, egészségesebben fogunk étkezni. Mindenkire ráfér. Ez azért jó, mert igazából azokat fogjuk enni, amit eddig is, csak a lisztes dolgokból (péksütemény, tésztafélék) eszünk kevesebbet. Ma is mustáros, sült csirkemellett sütöttem ki, és paradicsomsalátát, fejessalátát, és rizst ettünk hozzá. Estére szinte ugyanez, csak rizs nélkül.

Réka ma ebédre zsengeborsós csirkemellet kapott. Kicsit megsóztam neki, mert ízetlen volt. Bár ebből is megevett fél üveggel, a gyümölcspépek azonban jobban ízlettek neki.
    Borkáért anya ment az oviba, és kis játék után, ment is aludni. Réka pedig fél órája aludt el.
    Az eső meg csak egyre zuhog...

• ladybug

őstag

válasz ladybug #180 üzenetére

2 után aludt el a nyavalymanó. 3/4 3-kor felébresztettem, mert ugye megyünk fagyizni, ha alszik. És 4 körül meg ígérte magát az ács.
    Borka viszont iszonyat nyűgösen ébredt, kb 10 percet nyafogott, bőgött. Akkor mondom maradjunk itthon. De erre ő sokszor bocsánatot kért, meg ne haragudjak rá. Persze, hogy megbocsájtok, mert úgysem tudok sokáig haragudni rá.
    A fagyi finom volt, és jólesett. Aztán bevásároltunk a boltban még, és irány haza. Útközben megálltunk a játszótérnél, volt idő egy kis játékra.

A megígért 1/4 5 helyett fél 5 után érkezett meg az ács. Megmutattuk neki a tetőt, és eléggé új dolgokat mondott. Le kell az egész tetőt bontani, új tetőléceket rakni, új cserepeket. Huh, így bizony nagyobb összeggel kell számolnunk, és ugye így nagyobb volumenű munka is lenne. Készít egy költéségvetést, és még jövő hét szerdán eljön egy megbeszélésre. Addig átgondolja a lehetőségeket, hogy ne csak a levegőbe beszéljen.
    Kicsit megijedtem most, de meg tudjuk csinálni. Bízom magunkban.

Szegény Kedvesemre rátelefonáltam fél 7-kor, hogy mikor ér már haza a munkából, de megnyugtatott, hogy mindjárt indul. 7-re hazaért, én pedig finom vacsorával vártam. Ennyit igazán megérdemel.
    Füdés után Borka mesét nézett, Réka pedig egy gyors szopizás után elaludt a nagyágyon.
    1/4 10 -re Borcsi is ágyba került.

Réka nem akar fordulni. Nem is strapálja ezzel magát. Néha elnéz egyik-másik irányba, és kicsit eldől, de fordulni nem akar. bezzeg ülni. 7-8x is felhúzza magát félfekvésből, és majdnem felül.

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

Ma ismét 4-kor volt az első ébresztő, a második pedig fél 6-kor. Viszont csak fél 8-ig aludt Rékus, ekkor kelt Borcsi is.
    Párom elvitte az oviba, én meg kitakarítottam, aztán elmentünk a boltba. fél 10-re hazaértünk, Réka el is aludt. Addig előkészítettem az ebédet, hogy majd később csak sütni kelljen.
    Fél óra múlva már vasaltam, Rékust pedig kitettem az erkélyre hadd nézegelődjön.
    Anyósom ma 11-kor ért haza. Ez azért jó, mert nem mondta, így csak annyi ebédet készítettem, ami kettőnknek elég. Hazajött evett, de a biztonság kedvéért megkérdeztem tőle, hogy ebédet is eszik-e. Hát persze. Akkor még készítenem kellett vmit. Remek.

Borkáért elmentek anyáék az oviba, aztán, amikor hazajött játszottunk kicsit. Most meg már remélem alszik, mert az előbb volt itt.

• ladybug

őstag

05.22.

Hajnalban már szokásos időben ébred Réka. És már én is szinte akkor felkelek. Szopizik kicsit, majd 10 percen belül alszik is. Remélem ez az időszak egyre jobban kitolódik, mert úgy érzem, csak a megszokás ébreszti fel.
    6-kor megint szopi, majd alvás 1/4 10-ig.Közben elrendeztem Borkát, elvittem az oviba is, aztán még rendet tettem. Délelőtt mostam, és teregettem, utána pedig főztem egy gyors ebédet.

Ebéd után aludtak a lányok, majd 3 felé kimentünk az udvarra. Kellemes idő volt, de sajnos fújt a szél, így 5-kor, amikor megjött Kedvesem, bementünk a lakásba.
    Anyósom vmi okból kifolyólag nagyon beszédes volt, és feljött hozzánk, hogy elmesélje a dolgait. Aztán beült Borcsihoz játszani. Miért van az, hogyha együtt játszanak, utána a gyerek teljesen ki van kapcsolva agyilag?
    Mindenesetre többször rá kellett szólnunk, mert annyira pörgött.

7 felé idért a kőműves is. Megnézte a terepet. Kértünk költségtervet, amit hétvégére elkészít.
    A lányok elég hamar elaludtak, 9-kor már durmolt mindkettő.

• ladybug

őstag

Nem tudok most írni, túl fáradt vagyok. Ígérem, holnap bepótolom. Juj, de szégyellem most magam.

• ladybug

őstag

A szokásos 4 órai szopizás után 7-ig aludtunk még. Borka azonban még aludt 8-ig. Legalább kipihente magát, hisz este későn feküdtünk le.
    Megreggeliztünk, majd beszélgettünk, és ismerkedtünk a nyúllal. 11 felé elkészítettem az ebédet is. Öröm volt nézni, hogy milyen jóízűen ették a fiúk és Borcsi.

Ebéd után összecsomagoltam, majd lepakoltunk az autóba, és 2-kor útnak indultunk. Útközben egyszer megálltunk tankolni, egyszer azért, mert Réka már nagyon sivalkodott, és még egyszer azért, mert Párocskám kimerült volt, és nem tudott vezetni. Réka azután is csak visítozott, de szerencsére hamar elaludt.

Fél 5-re így is hazaértünk, és persze zuhogó eső várt minket. Ha hazajövünk Bpestről mostanában, akkor mindig ez van.
    Kicsomagoltunk, és visszatértünk a normális kerékvágásba.

Fürdés után mesenézés, majd 9 felé alvás a gyerekeknek. Réka is nyugodtan elaludt.Lassan nekem is kellene mennem.

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

05.20.

Az éjjel egész jól aludtak a lányok. Réka pontosan éjfélkor felébredt, mert fájt a pocakja. Megvolt életünk első szorulása. Szerintem a sóska miatt volt, mert amikor múltkor én ettem, akkor is hasonlóan reagált rá. Nem igazán értem, mert a sósak elvileg nem okoz ilyet.
    Aztán 4-kor szopizott megint, majd reggel 7-kor keltünk fel.
    Reggeli után elmentünk bevásárolni ebédre. Egy szép nagy bevásárlóközpontba mentünk, ahol egy csodaszép állatkereskedést találtunk. Jaj, legszívesebben vettem volna egy csomót. Mókus, nyuszi, tengerimalac...Olyan szépek voltak.

Hazaérkezve a fiúk leléptek Borkával, mi meg ebédet készítettünk Rékussal. Hamar meglett, és Réka is elaludt 1 órácskára. Addig kicsit pihenhettem.
    Délben ebédeltünk, majd gépszerelés volt soron. Borkát lefektettük, hogy aludjon, hogy az esti bulit bírja. 2-kor átmentünk Kidusékhoz, hogy elhozzuk a nyuszit, amivel meglepjük Sipit. Borka szerencsére elaudt, és fél 5-kor ébresztettük fel. Sipi nagyon örült az új ''Kedvesének'', és fél 6-ig játszottunk vele. Akkor felszedelőzködtünk, és elindultunk. 6-ra oda is értünk az étterembe. Az elsők között érkeztünk, de hamar megérkeztek a többiek is.

Az estéről tömören annyit, hogy nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekekre büszkék vagyunk, hogy ilyen jól bírták a programot. Fél 11-kor léptünk le. Borka hamar elaludt. Rékán meg csak kijött az esti lumpolás. 5 perc alvás után felébredt, és fél órát sírt. Szopizni nem akart, és csak ringatva, dúdolva tudtam elaltatni. Éjfélkor végre mi is lefeküdhettünk.

[kép]

• ladybug

őstag

Az éjszaka szörnyű volt. Rékus pontosan 2 óránként felébredt. Alig aludtam vmit. 4-kor már nem nagyon bírtam, és fogtam Rékét, magunk közé vettem, és aludtunk. Alig szopizott, inkább csak cumizott. Az oltás miatti stressz jöhetett így ki rajta, leglábbis remélem.
    Borka viszont jól aludt, és reggel 3/4 8-kor ébredt csak fel.

Reggel 7-kor keltünk, és reggeli után neki is álltam vasalni, maj pakolni, hogz mire Párocskám hazajön, akkor indulhassunk is. Főznöm szerencsére nem kellett, ígz kényelmesen, átgondoltan csomagolhattam. Még arra is volt időnkk, hogy elkmenjünk biciklizni, Réka meg levegőn tudott addig lenni.
    Ebédeltünk, bepakoltunk az autóba. Majd 1-kor útnak indultunk.

Útközben 2 x álltunk meg, fél 5-re felé már Gyömrőn voltunk. Megváltunk kedvenc Sony laptopunktól. :( Egz apukával és 2 kislányával találkoztunk. A gyerekek aranyodan eljátsyottak addig, amíg ay apák üzleteltek. Illetve játszottunk együtt, mert miért is ne, vhogy megérzik rajtam, hogy óvónő vagyok.

Fél 6-kor sikerült i elindulnunk, de vissza kellett mennünk, mert otthagytunk vmi szerkentyűt még. Fél 7 lett mire Sipi barátunkhoz értünk. Szegény, ő meg eljött miattunk 3-kor a munkahelyéről, mert 4 körülre ígértem magunkat. (Utálom, ha nem tartom be a szavamat.) Közben persze felhívtam, hogy késünk, de akkor is...

Fáradtak és kimerültek voltunk már, és nagyon éhesek. Vacsira rendeltünk pizzát. Aztán fürdés. Réka hamar elaludt, Borka meg még nézegeti a könyveket. Én meg mindjárt lefekszem.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #173 üzenetére

Délután kimetnünk cseresznyét szedni. Érik a korai cseresznye. Apró, ízetlen, de az első gyümöcs. Borkának kitettem a létrát, arról csipegette az ágakról a cseresznyét. én meg felmásztam. Szedni alig tudtam, mert inkább csak a szélső ágakon voltak érettek. Majd pár nap múlva lehet többet találni.
    Rékus is kapott pár falatkát. Nagyon ízlett neki.

Utána átmentünk a szomszédba, hogy megbeszéljük a tervet velük. Mert ikerház lévén nekik is erős beleszólásuk van. De szerencsére semmi gond nem volt. Sőt, jót beszélgettünk.

Aztán Borkával bicikliztünk kicsit, majd játszott 1órát a szomszédban.

Este fürdés után kis játék, Réka közben nézegetett minket. Szerencsére az oltás nem viselte meg. Se rosszkedvű nem lett, se hőemelkedése.

Most alszik mindenki. Én is megyek.

• ladybug

őstag

Réka meg éjjel többször is felébredt. Fél 3-kor, fél 5-kor és reggel 7-kor jelentkezett szopira.
    Reggel szinte szokásosan indult a nap. Mindannyian 7 körül felébredtünk. Reggeli után Borka itthon maradt, mi meg Rékussal orvoshoz mentünk. Megkapta a Drága a 4 hónapos oltást. Megmérték is, súlya: 6,8 kg. Megint gyarapodott. Már igazi kisgömböcök vagyunk.

Utána hazajöttünk, ebédet készítettünk, és játszottunk. Most pedig alvás van.

Rossz hír viszont, hogy az új autót csak jövő hét kedden vehetjük át. Így nem tudunk azzal menni Bpestre. A kis autóba kell megint bepréselődnünk. De megoldjuk, mint mindig. (Nem értem, mit szöszölnek ennyit? Már 1 hete beadtuk a papírokat.) :(

• ladybug

őstag

válasz ladybug #171 üzenetére

Délutánra bár elment az eső, és kisütött a nap, olyan erős szélfúvás lett, hogy nem mentünk ki a levegőre. Itt bent szép csendes eljátszogattunk, beszélgettünk, rajzoltunk.

Az autó miatt telefonált Párom, mert már szerttünk vmi időpontot kapni, hogy mikorra várhatjuk az autót, mert Bp-re az ójjal szerettünk volna menni. Hát, nem jó híreket kaptunk, és csak reménykedni tudunk benne, hogy legalább péntek délutánra mehetünk a kocsiért, mert nekünk még az is jó lenne.

Az esti fürdés után mesét néztünk, majd Borka elaludt apájával, Réka meg még nézegelődik és nyöszörög.
    Új hangot ad ki 2 napja. Ma sokszor gyakorolta. Olyan, mint amikor a kiskeselyű vagy kisvércse hívja az anyját. Iszonyatos hallgatni, de ő nagyon élvezi.

• ladybug

őstag

A mai napom kész rohanás. Most lett időm leülni kicsit.

Réka hajnalban ébredt fel fél 4-kor, aztán hamar el is aludt. Borka 4 körül megébredt, rosszat álmodott. Nem tudott visszaaludni, csak közöttünk. 5 után meg Péter ébredt fel, hogy fáj a feje, így nem sok alvás volt reggel nekünk. A gyerekek viszont édesdeden aludtak.

Borkát 8 előtt ébresztettem. Mire Rékus felébredt meg is reggeliztünk. Aztán felöltöztettük, megszoptattam Apróságot, és Útnak indultunk. Előbb anyáékat és Borkát vittem ki a termálfürdőbe. Onnan mentünk Rékával Hévízre az oviba, mert egy papírt ki kellett töltenem, és aláírnom.
    10-re végeztem is úgy, hogy Rékust is körbemutogattam mindenkinek. Majd átmentünk a kis oviba, ahol csak rövid ideig időztünk, mert épp programjuk volt. Réka szopizott, aztán irány haza. A védőnőkhöz beugrottunk az oltóanyagért. Épp időben érkeztünk, 11 után szoktak elmenni. 1/4 12-re otthon is voltunk.
    Gyorsan kikevertem a palacsintatésztát, és megsütöttem 3/4 12-ig majdnem az összeset, de addigra meg anyáékért kellett kimennem a fürdőbe. Réka szerencsére elaludt, így amikor hazaértünk ebédelhettünk Borkával, majd tovább sütöttem a palit.

Ebéd után mosogatás, tányértörés, és utána fektetés és CSEND. Jaj, de kellett most.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #169 üzenetére

Borka és Réka is nagyon nagyot aludtak. Aztán, amikor felébredtek, kimentünk az udvarra. Először kicsit beszélgettünk, majd megjelent a szomszéd kislány, és Borka azonnal behívta. Egy jó fél óra azzal ment el, hogy veszekedtek, vagyis inkább csúfolódtak és piszkálták egymást, majd hirtelen megnyugodtak, és szépen játszottak.
    Réka ezalatt megevett egy egész üveg gyümölcspépet. És után még szopott is. Ej, de nagy étvágya van a kis Gombóckának.

Aztán megjöttek a szomszéd fiúk is, hogy bejöhetnek-e. Hát persze, hogy be. Nagyon szeretem, ha jönnek gyerekek hozzánk, és jól érzik magukat itt. Tavaly is kisebbfajta óvoda volt az udvaron. Szóval jót játszottunk a fiúkkal. Bújócskáztunk, fogócskáztunk. Fél 6-kor hazamentek. A szomszéd kislány is, és Borka, hogy egyedül maradt, nem tudott mit csinálni. Elmentem vele biciklizni.

Majd vacsiztunk, és beszélgettünk az udvaron. 7 után megérkezett a vízvezetékszerelő is. Megbeszéltünk vele mindent, és a héten még készít egy árajánlatot és egy költségvetést.
    Fürcsi után már csak a mesére jutott idő. Aztán mindkét leánykánk beájult.

• ladybug

őstag

Réka kezd már jól lenni. Hajnalban, fél 4kor felébredt, és gyors szopi után vissza is aludt. Borka is csak 7-kor kelt fel. Amióta nem jár óvodába sokkal nyugodtabban alszik.

Minap érdekes dolgot mondott nekem: Anya, én szeretnék kisbaba lenni.
    Édesem, persze tudtam, hogy ez el fog vmikor jönni, de nem gondoltam, hogy ilyen formában. Habár direkten nem féltékeny a hugára, és nem is mutat semmi olyan jelet,cselekedetet, ami negatív a testvérével szemben, mégis vmilyen fokon hiányolja az odafigyelésünket. Meg kell próbálnunk egy kicsit több figyelmet szentelnünk neki, mégha eddig is megkapta mindazt, amit igényelt. Most azonban egy kicsit többre vágyik. Kicsit több ölelésre, kicsit több dícséretre, kicsit több kettesben töltött időre, akár az apjával, akár velem. Megkapja, mert jár neki.

Reggeli után elindultunk bevásárolni. Elmentünk a játékboltba, ahol vmi kis ajándékot szerettem volna venni, de nem találtam meg, amit kerestem. Viszont Borka kapott egy kis nyakbaakasztós, varázsbuborékfújót. Aztán elsétáltunk a kisállatkereskedésbe. Ide imádunk járni. Legszívesebben vennék minden állatból egyet. Persze nem lehet....
    Miután hazaértünk gyorsan felkészítettem az ebédet, majd játszottunk délig. Biciklizni is voltunk megint. Egyre magabiztosabb, de a megállás és az elindulás még gyakorlást igényel.

Most alszanak a Drágák. Szerencsére a vasalással is végeztem, és van kis időm leülni is. :)

• ladybug

őstag

válasz ladybug #167 üzenetére

Nem nagy alvást produkált egyik lány sem, de legalább kicsit pihentek, és csend volt. Akkor irány az udvar. Réka hamar elaludt, Borkával pedig bicikliztünk egy fél órát. A megállással van a legnagyobb probléma, ezt kell majd gyakorolnunk a héten. Erőltetni nem akarom, majd ha ő szól.

Ahogy megérkeztünk átment Borka a szomszédba. Jó darabig aranyosan eljásztottak a gyerekek, majd nagy sírás közepette hazavonult a lányunk. Összevesztek vmi játék miatt, és persze verekedésig fajult a dolog. A karmolásnyomokat fürdéskor fedeztem fela karján. Jól beleszántott a kis fruska Borka kezébe. Jaj, hogy miért kell mindig eddig eljutniuk? De aztán majdcsak megtanulják, hogy osztozkodjanak, beszéljék meg egymással a dolgokat. Remélem....

Estére lehűlt a levegő. Hamar bejöttünk. A vízvezetékszerelő sem tudott eljönni, de azt mondta, holnap napközben benéz. Szerencsére másik kőművest is találtunk, úgyhogy felhívtam az előzőt, hogy (kaptyabe :P ) találtunk másik szakembert.

Játszottunk egy jót fürdés után, és szépen csendben elaludtak a lányok.

• ladybug

őstag

Jól aludtak a lányaink. Reggel fél 6-kor ébredt fel elsőként Réka, majd vissza is aludt hamar, és fél 8-ig aludtunk mindannyian. Borka már keud javulni, egyre kevesebbet köhög. Rékának sincs már úgy bedugulva az orra. Be is mentünk az oviba szólni, hogy nem megy a héten, mert kicsit náthás, meg ugye Rékának egészségesnek kell lennie ahhoz, hogy megkapja az oltást. Remélem csütörtökig rendbe is jön teljesen.

10-re megérkezett a tervező. Aláírtam mindent, kifizettem, és a héten még beadjuk az önkormányzathoz is. Még pár papírt be kell szerezni hozzá, és mehet is az ügyintézőhöz. Felhívtam a szakembereket is rögtön, ahogy elment a tervezőnő. Szinte mindenki 1 héten belül tud is jönni felmérni, utána pedig költségvetést készíteni. Csak a kőműves kukacoskodott. De majd keresünk másikat.

Ezekután játszottunk Borkával. Gyakoroltuk a biciklizést is. Már meg is tud fordulni, tud lassan is menni, nemcsak erőből, és ebéd utánra az elindulás is sikeredett neki. A szomszéd kislány is megtanult, úgyhogy most egész nap gyakorolni fognak. Most alszanak a Gyönyörűségek, én meg pihenhetek kicsit.

• ladybug

őstag

05.14.
    Jaj, ez a fránya nátha. Réka tegnap este kb 4x aludt el, és ébredt is fel 1 percen belül, mert annyira tele volt az orra. Hiába szívtuk ki neki, hamar eldugult, és folyt. De fél 11 után csak sikerült elaltatnom, hason. Éjfélkor viszont visszafordítottam, mert felébredt. Aztán már csak fél 6-kor ébredt fel.

Borka viszont 2x felébredt éjjel. Őt a köhögés és az orrfolyás is zavarta. Szerencsére azonban 8-ig elaludt, így én is kicsit tudtam még pihenni. Réka viszont 10-kor ébredt fel, így kényelmesen megreggeliztünk, és bepácoltam a zöldségeket és a húst a déli grillezéshez.

Szopizás után irány az udvar, mert jó meleg volt. Rékus elaludt hamar, Borka meg kedvetlenül ide-oda járkált, vagy leült, pedig áthívta a szomszéd kislányt is, hogy játszanak. Aztán grilleztünk, és ebédeltünk. Finom salátát is készítettem. Ebéd után csendespihenőt tartottunk. Lányok aludtak, mi meg kávézgattunk, és neteztünk.
    Az idő egyre hűvösebb lett, és gyülekeztek az esőfelhők is, így ki nem tudtunk menni, ami Rékának rossz kedvet és nyűgöséget hozott. Vendégeink érkeztek 4 után, de Rékus olyannyira sírós hangulatban volt, hogy szinte nem is tudtam velük beszélgetni. Aztán, amikor kivittük Rékát is magunkkal, hogy Borka bemutathassa a biciklizéstudományát, akkor rögtön jobb kedvre derült.
    Aztán vacsi, és fürdés. Jót beszélgettünk ma Borcsival, és játszottunk is kicsit, majd alvás. Réka még kicsit üldögélt itt közöttünk, majd elaludt 10 után.

Telefonált a tervezőnő, hogy holnap délelőtt hozza a kész terveket. Aláírjuk, kifizetem, és beadja az önkormányzathoz. Juj, de jó. Akkor végre beindulhatnak a dolgok. Hívni kell a szakembereket a költségvetés ügyben, és a bankba is be lehet menni, hogy elinduljon a papírmunka.

• ladybug

őstag

Engedjétek meg, hogy kicsit szentimentális legyek.
    Augusztus 21-én lesz a 7 éves házassági évfordulónk, 8 éve és 3 hónapja vagyunk együtt, lassan 9 éve ismerjük egymást. Olyan hosszú időnek tűnik, és mégis mintha csak pár napja történt volna.
    Talán még erősebb a kötelék köztünk, mint az első években. Már nem az a vad fellángolós szerelem ez, hanem egy olyan érzelmi, lelki kapocs, ami mindennél szilárdabb, mindennél nagyobb erőt ad. És még mindig tud egy-egy megjegyzése, érintése, cselekedete olyan bizsergető, szívet melengető és jóleső lenni, mint az elején.Sőt, ennyi együtt töltött év után boldog vagyok, hogy érezhetem, hogy az vagyok neki, akire mindig is vágyott. Hogy azt tudom neki nyújtani, ami kell neki, amitől boldog és elégedett. Nem nagyon tudom szavakba önteni a boldogságomat, örömömet. Szeretem...

És akkor most pár sor a mai napunkról.
    Rékus fél 1-kor már fel is ébredt. Nagyon nyugtalanul alszik a nátha miatt, sokszor felsír. Szopizott, és kiszívtam az orrát, majd vissza is aludt hamar.
    Borka a köhögés miatt nem alszik jól. 5-kor jött át, és vissza is aludt. Majd amikor Réka felébredt 6-kor, akkor átjött velünk a másik szobába, és ott aludtunk 3-an 8-ig.
    Kicsit beszélgettünk, aztán Borka elment a mamival a boltba. Rékát felöltöztettem, majd apájával kényelmesen megreggeliztünk. Pont végeztünk mire Borka hazaért. Akkor aztán kimentünk az udvarra.

Párom középiskolai osztálytársa jött el az unokatestvéreivel hozzánk. Megbeszélták a részleteket a találkozóról, ami 2 hét múlva lesz. Borka szépen eljátszott a gyerekekkel, én meg közben elkészítettem az ebédet.

Ebéd után csendespihenőt tartottunk, de Borkára nem szórtak az álommamnók elég port, ezért elmaradt a délutáni alvás. Lett is megint este 6 körül már dülöngélés, botladozás és nyafogás.
    Fürdés után el is aludt a fotelban mesenézés közben. Még arra sem ébredt fel, amikor átvittem az ágyába.
    Réka még nem alszik teljesen, nagyokat szuszog.

A tervezőnő telefonált ma, és a pontos címemet kérte. Hétfőre hozza a kész terveket, és aláírás után már mehetnek is az önkormányzathoz. Aztán várunk az engedélyezésre.

• ladybug

őstag

Az éjjelünk elég borzalmas volt. Réka is náthás lett, és annyira zavarta az eldugult orra, hogy sokszor felébredt. Meg sem tudom számolni hányszor. 4 felé ágy ki voltam, hogy magam mellé vettem, és úgy aludtunk.
    Reggel mindkét gyermekem taknyosan, szürcsögve, köhögve, fulladozva ébredt. Miután Rékának kiporszívoztuk az orrát, jobban érezte magát. Borka sem ment ma oviba. Nem akarom, hogy összeszedjen még vmit. Így is elég beteg, és réka is elkapta már. Nem kell több bacilus, köszönöm.

Rendrakás és reggeli után útnak idultunk. Először Zalaegerszegre mentünk, hogy elindítsuk az autónk ügyintézését. Csütörtökön, azaz tegnap érkezett meg, és jövő héten már szeretnénk vezetni. Addig még pár hivatalos procedúrán végig kell mennünk. Viszont a banktól már hívtak, és kértek pár visszaigazolást. Ez jó jel, mert ezek szerint megkezdődött az ügyintézés.
    Borka be is ült az autóba, kipróbálta. Képek alul.

Az autószalonból Hévízre mentünk az ovikba. Először a nagy oviba, ahol megkaptam a munkáltatóimat az autóhoz, és pár elmaradott papíromat még, majd a kis oviba is ellátogattunk. Nagyon örültek nekünk a kolléganők. Egy gyors ebédet megejtettem, ha már itt voltunk. Rékával és anyával mentünk tovább, Borka viszont itt maradt. Hiányzik neki ez az óvoda. Sokat emlegeti, szeretett itt lenni.
    Rékánál rendben talált az ortopédus mindent, így legközelebb már csak akkor visszük, ha önállóan járni tud. Ami nem is lesz olyan sokára. (Jaj, de megy az idő....)
    Mivel gyorsan végeztünk, így volt időnk kicsit vásárolni. Mivel anyáék fogyókúráznak sok gyümölcsöt és zöldséget esznek. Nálunk sajnos nincs nagy kínálat, Keszthelyen viszont vannak nagyobb áruházak is, ahol sok, szép, friss zöldség-gyümölcs van. Be is vásároltunk, én pedig a hétvégi grillezéshez vettem pár dolgot. Remélem jó időnk lesz, mert mostanában mindig hétvégére hűl le a levegő.

1/4 2-re már vissza is értünk az oviba, Borka már várt minket, de jól érezte magát. Fél óra alatt meg itthon is voltunk. Nagyon jó meleg volt, és inkább az udvaron maradtunk. A szomszéd kislány ismét átjött, de Borka már kezdi unni, mert hazaküldte. Mondjuk nem volt jó hangulatban, mert a délutáni alvás elmaradt, és ilyenkor van egy hisztis, nyűgös időszaka. Játszottunk együtt, és kicsit sikerült megnyugtatnom.
    5-kor elvitték a barátaink magukhoz játszani, fél 7-ig maradt náluk.

Este fürdés után kis rajzolás következett, máshoz már se idegem, se erőm nem volt. Aztán mese, alvás.
    Borka pillanatok alatt elaludt ma, Réka viszont megint sokszor felsír, és már 2x megébredt. Remélem éjjel fog tudni aludni, mert hogy ne irritálja a váladék, lapos kispárnát tettem a feje alá.

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #162 üzenetére

Az idő elég kiszámíthatatlan lett. Hol meleg volt, hol meg hűvös. Ráadásul Borka megint nyafogós és hisztis volt. A szomszéd kislánnyal is minden összekaptak. Anyukája el is vitte haza.
    Még beszélgettünk kicsit anyával, aztán bementünk. Fürdés, mese, alvás. Kicsit ugyan későn feküdtek le az Apróságok, de hamar elaludtak. Borka fél 10, Réka 3/4 10-kor aludt el.

És a francba...pampogok. :( Folyton. Párom néha csak rámnéz, és tudom. A fene egye meg tudom, hogy nem kellene mindenen felhúznom magam, hogy mindent szóvá tenni. Le kellene nyugodnom. Holnaptól figyelek magamra.

• ladybug

őstag

Éjfélkor azt hittem, hogy felébred Réka, de nem. Aludt tovább. Fél 6-kor ébredt fel először. Borka is egyébként, és vissza sem tudott aludni. Most délután remélem kipiheni magát. Sajnos azonban köhög, megint vmit összeszedett az oviban. :(

Réka 8 után ébredt fel megint. Szopizott, tisztába tettem, és amíg rendet raktam, és elpakolgattam, szépen eljátszott a kiságyban, majd el is aludt. Ekkor nekivetettem magamat a vasalásnak. pont végeztem, mire Rékus is felébredt. Akkor kimentünk az udvarra. De hiányérzetem volt. Úgy sétáltam volna. Ma piacnap volt, úgyhogy kisétáltunk körülnézni. Sok ismerőssel találkoztunk, és öröm volt látni, hogy mennyi kisbaba van kint.
    Hazaérve elaludt Réka megint, én meg megebédeltem. Aztán Párocskám is telefonált, hogy mégis jönne haza enni. Gyorsan sütöttem neki palacsintát, félóra alatt kész is lettem. A kislánykám meg folyamatosan ''beszélgetett'' velem közben.
    Fél 1-kor hazajött Kedvesem ebédelni, hamarosan Borka is hazaért az oviból. Most pedig alszik mindkét Gyönyörűségem. Délután pedig irány az udvar.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #160 üzenetére

Az ebéd hamr kész lett, meg fincsi is lett. Sült pipi petrezselymes krumplival és saláta. Jót ettünk belőle.

Borkáért anyáék mentek megint. Rögtön mentünk is aludni. Egy feleselés, nyafogás nem hagyta el a száját. Pihent is 1,5 órát. Aztán kimentünk az udvarra. Bár kissé fújt a szél, mégis kellemesebb idő volt, mint bent a lakásban.

A szomszéd kislány megint átjött, ahogy látta, hogy kint vagyunk. Az anyukája viszont átjött érte, hogy most pedig hazamegy. Mondtam, hogy maradhat nyugodtan, a gyerekek eljátszanak együtt, de ő vitte haza a gyereket.
    Otthon bezzeg beküldték a lakásba, és magára hagyták, mint mindig.
    Sajnálom, hogy itt van 2 kislány, akik egymással szemben laknak. Alapvetően jól eljátszanak, illeve főleg, ha nálunk vannak. És mivel az anyukájának nem tetszik, hogy a gyerek itt van nálunk, hazahívja, hogy nem játszhatnak. :( Pedig nem ez a jó megoldás. Szegény gyerek otthon meg ül a tv előtt, vagy kint az utcán van. Néha azt sem tudják, mikor és hová ment ki. Vagy talán észre sem veszik, hogy eltűnt?
    Fél óra múlva a kislány megint nálunk volt. Gondoltam beszélek vele, és megmondom neki, hogy menjen haza, és kéretőzzön el az anyukájától. Azt mondta erre, hogy az anyukája megengedte neki, hogy átjöjjön. Kérdem: biztos? Mire ő: Igen. Persze nem mondott igazat, tudom. De felvállalta a szidást és a verést azért, mert átjött hozzánk, csak hogy itt játszhasson nálunk.

Fél 4- fél 6-ig itt játszott nálunk, majd amikor az anyukája észrevette, hogy pakolunk az udvarban, hazahívta. Kíváncsi vagyok, hogy holnap itt lesz-e?

Fürdés után mesenézés, és alvás. Borka 9-kor aludt el, Réka fél 10 felé. Sokat bukott ma este és tegnap is. Nem tudom, hogy miért?

• ladybug

őstag

Aprókánk fél 2-kor és fél 6-kor jelezte evési szándékát. Borka 5 körül megébredt, de visszakísértem az ágyába, és aludt tovább.
    Reggel 1/4 8-kor ébredtünk. Réka még aludt, úgyhogy Borkát kényelmesen rendbe szedhettem volna, de a kisasszony nagyon nehezen mászik ki az ágyból. Sikeresen elkészültünk mire Rékus felébredt, így őt is felöltöztettem, megszopiztattam, és indulás Borkával az oviba. Aztán posta, bevásárlás és haza. Hazafelé elaludt a kocsiban, de csak fél órácskát pihent. Addig viszont elmosogattam, és rendet tettem a konyhában és a szobákban. Most meg kicsit pihenünk, és nemsokára meg ebédet készítünk.

• ladybug

őstag

Réka egyre korábban ébred fel éjjel. Az okára még nem jöttem rá, de jó lenne, mert így viszont én leszek megint egyre kialvatlanabb. 1-kor és 5-kor ébredt fel. Az 5-ös szopizáskor Borka is felébredt. A huga hamar elaludt, és utána elmentem vele lefeküdni. Ott is maradtam, mert pillanatok alatt elaludtam mellette.

7-kor keltünk fel, de elég nehezen tudtam Borkát kiszedni az ágyból. Ma tornájuk lett volna, igyekezni akartam, mert korán ott kell lenni ilyenkor az oviban. Anyát megkértem vigyázzon Rékára, amíg a nővérét elviszem oviba, mert még aludt. Aztán kiderült, hogy most, hogy kijött a jóidő elmennek a pályára tornázni. Oviból gyorsan hazasiettem, de Rékus még mindig aludt. Anya nagyon rendes volt, kitakarított az alsó szinten, amíg nem voltam itthon.
    Réka pár perc múlva felébredt. Felöltöztettem, szopizott, és kimentünk az udvarra, mert kellemes meleg volt. El is aludt fél órán belül, akkor nekiállhattam az ebédkészítésnek.
    Hamar meg is lettem.

Ebédeltem, és vártam anyáékat Borcsival. A kisasszony nem akart aludni menni, de nem hagytam magam, mert már most mutatkoztak a fáradtság jelei (izgó-mozgó mozgás, folytonos beszélhetnék). De sajnos nem aludt el. Így a délután egy része nyafogással és hisztivel telt el. A szomszéd kislány megint itt játszott nálunk. Az anyukája átjött 1x érte, hazavitte, de a kislány fél órán belül ismét nálunk volt, de rá se hederítettek.

Párszor eleredt az eső, de a nap újra kisütött. 6 előtt mentünk be, és a fürdés után mesét nézett Borka, majd 8-kor elaludt pillanatok alatt. Rékával pedig még játszogattunk keveset. Nagyokat nevetgélt, amikor csikiztem. Ő 9-kor aludt el, de nyugtalan, mert többször is felsírt.

• ladybug

őstag

Mozgalmas és izgalmas napon vagyunk túl.

Az éjjel 3-kor jelzett először a kisasszony étkezés ügyében, majd 6-kor. Nem is aludtam már vissza, mert fél 7kor keltettem Páromat. Beszélgettünk még kicsit reggel a csendben amíg a lányok aludtak. Egyik az egyik, másik a másik szobában.
    Borkát hagytam aludni, fél 8-kor keltettem fel. Mindezt azért tettem, hogy a délutáni alvás elmaradhasson, mert programunk volt.
    Nagy nehezen felébresztettem, és rendbe szedtem. Mire végeztünk Réka is felébredt. Szopi után pedig indulhattunk is az oviba, majd tanácsadásra.
    Súly: 6.59 kg, hossz: 61 cm, fej- és mellkörfogat: 41 cm. Utána kisebb bevásárlás, és haza. Gyors ebédkészítés, közben pedig rendrakás, és teregetés.

Annyi időm volt mire Borka hazaért, hogy ebédeljek. 1-re jött a tervező, végre. Amikor megláttam kezében a tervrajzot nagyon megkönnyebültem, és nyugodtabb lettem. Még pár apróbb dolgot egyeztettünk, és jövő hétre készen lesz teljesen a tervekkel. Akkor beadhatjuk az önkormányzathoz. A rossz hír, hogy a 30 napos elbírálás 60 napossá nőtt, így ha minden jól megy, legkorábban július végén, augusztus elején kezdhetünk neki a dolgoknak. De idén mindenképpen meg akarom csinálni.

Aztán ahogy elment a tervező, indultunk is az autókereskedésbe, hogy intézkedjünk az autó ügyében. Arra a megállapodásra jutottunk, hogy anyáék autóját hagyjuk a bizományiban - az abból befolyó pénzt az építkezésre fordítjuk, így kevesebb hitelt kell felvennünk; a mi autónkat pedig beadjuk előlegnek. Vagyis nem marad meg belőle semmi, hanem nullára futtatjuk a hitelét, és az opel utáni kedvezményeket, amiket kaptunk, azt írják jóvá nekünk, mint 10 %-ot - mintha letettük volna annyit az autóra. Ezt találtuk a legésszerűbb megoldásnak, ugyanis az autóra könnyebb és gyorsabb elintézni a hitelbírálatot, mint a lakásra. Ráadásul kedvezőbb feltételekkel.

5-re értünk haza. Réka épp a fél üveg gyümölcspépét fogyasztotta, úgyhogy időben érkeztünk ahhoz, hogy utána rögtön szopizhasson.
    Borka a szomszéd kislánnyal játszogatott az udvaron, de már nagyon fáradt volt. Kell még az a délutáni szunyi neki, akármennyire is ellenkezik.
    Így természetesen fürdés után hamar nyugovóra tértek a lányok.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #156 üzenetére

A lányok a délutáni alvásból kipihenten ébredtek. 3 után vendégeink érkeztek. Borka állandó jelleggel produkálja magát, ha itt van vki. Aztán, ha már ráfigyelünk, akkor zavarba jön. Fene se érti.

Délután viszont ki tudtunk menni az udvarra. Borcsi megmutatta a vendégeinknek az új tudományát: a biciklizést. Aztán ők el is mentek.
    A szomszéd kislányékhoz megérkezett a rokonság. Itt volt a 2 gyerekük is. 6 éves kislány, 4 éves kisfiú. Jót jászottak a gyerekek kint, csak a szomszéd kislány bomlasztotta a társaságot. Szörnyű modora van, és az anyja csak csodálkozik, hogy lett ilyen a gyereke? Most mondjam meg neki?

Aztán sétáltunk egyet a lányokkal és apájával. Közben beszélgettünk sok mindenről. Holnap úgy néz ki, hogy beindulnak a dolgaink. A tervező telefonált, hogy holnap jönne megbeszélni velünk ezt azt, mert nagyjából készen van a tervekkel.
    Aztán utána megyünk az autót is intézni, mert csütörtökre meghozzák, és addig a papírügyekben előre tudunk dolgozni.

Vacsira Rékus megint benyomott egy fél üveg gyümölcspépet. Este fürdés után pedig apájával Phzott.
    [kép]

Ma egyedül aludt el a Drága.

• ladybug

őstag

Éjjel elég későn feküdtünk le. Nem érzem magam kipihentnek.
    Réka nyugtalanul aludt, sokszor nyöszörgött és sírt. Fél 5-kor ébredt fel, negyed órát szopizott, és elaludt. De fél 6-kor már megint felébredt. Odavettem magunk közé, és 2-3 korty után már aludt is. Ezek szerint nem éhes volt. Aztán fél 8-kor megint megébredt, szopizott kicsit, majd 10-ig aludt.
    Borka 7 körül megébredt, és ahogy átjött közénk, megint sikeresen felébresztett minket. Játszogatott aztán délelőtt kicsit, majd 10 után kimentünk az udvarra.
    Elővettük a nagy biciklit, és elmentünk biciklizni. Több, mint fél órát biciklizett. Néha ugyan megállt, de alapvetően végigtekerte az időt.

Ebéd után mindkét lány alszik. Csend van kicsit, az idő is esőre áll. Délután lehet, hogy itt bent leszünk.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #154 üzenetére

Először is. Kezdeném a legfontosabbal. Sikerült az msn címemet megszüntetnem, úgyhogy holnaptól más címen fogtok tudni elérni. Igyekszem mindenkit tájékoztatni erről, de nem biztos, hogy az összes contactomnak tudom a mail címét. És azért holnaptól, mert ma már túl fáradt és ideges vagyok, hogy ezt meg tudjam tenni.
    Brrraahhh, most dühös vagyok. :(((

Szóval délután kimentünk az udvarra. Rékát benthagytam apájával, mert elaludt, Borcsival meg kimentünk. Először kocsit mostunk és takarítottunk, majd rábeszéltem egy kis biciklizésre. (kép mellékelve) A nagyobb utcán próbálkoztunk, de szerencsére ilyenkor nincs forgalom. A kis biciklivel egész jól ment már, ezért gondoltam arra, hogy vegyük elő az új, nagyobb biciklit. Ezzel viszont meglepetésünkre - közben kijött Párom is - még jobban ment a biciklizés. Borka nagyon örült, és lelkes volt. Eljöttek a szomszéd fiúk is vele biciklizni.

Aztán hamarosan be is vonultunk, mert nagy szél kerekedett, és gyülekeztek az esőfelhők. 7 körül el is kezdett esni. Nagy vacsit csaptunk, réka is velünk evett. Igaz ő még csak az alma-őszibarack kombóját kapta, de jól belakott vele.
    Az este csendesen telt. Illetve telt volna, ha réka fél 8 körül nem sír annyit. Nehezen aludt el ma. Borka pedig köhög, ahogy hallom. Eddig csak alvás alatt; már délután is hallottam. Remélem nem lesz beteg. Lándzsás útífüvet adok nek holnap.

Biciklizés:
    [kép]

Lányok pizsiben:
    [kép]

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Ismét egy éjjel, hogy nem ébredt fel Réka. Fél 6-kor jelentkezett először. Borka is nyugodtan aludt. 7-kor jött át, és a kellemes oldalbarúgásos módszerrel becsusszant közénk. Jaj, annyira nem tud finoman közénk bújni, és óvatos lenni.

Délelőtt már ki is mentünk az udvarra játszani. Az ebédet félig elkészítettem, úgyhogy volt időnk bőven. De Borka pukkancs hangulatban volt, folyton durcáskodott és puffogott. A szomszéd kislány is rögtön átjött, ahogy látta, hogy kint vagyunk. Játszogattak a lányok, majd jól összekaptak megint. Két kis vércse. Elmentünk sétálni kicsit, hogy megnyugodjanak a kedélyek. Borka jól elhúzott előre, nem tudtam vele a lépést tatani, kiabálni meg nem akartam utána. Kb 2 perc késéssel értünk haza. Akkor jól helyretettem a kisasszonyt, hogy ilyet többet ne csináljon. Remélem megértette.
    Délig még kint voltunk, addig összeettünk mindent. Anya sütött pogit és süteményt, azt eszegettük. Ebédre persze nem voltunk éhesek.

3/4 1-kor lefektettem Borkát, mert nagyon nyafka volt. Ha kipiheni magát, talán elviselhetőbb hangulatban lesz. Réka pedig most aludt el.

• ladybug

őstag

Réka nem ébredt fel éjjel. Fél 6-kor jelzett először, hogy éhes, és utána vissza is aludt. Reggel szépen nyugisan keltünk. Borkát ma úgy kellett ébreszteni. Az ovis heteken hét végére teljesen kifárad, és ilyenkor nem ébred meg magától.
    Felöltöztettem, és reggeli után apája elvitte oviba.

Mi meg itthon maradtunk. Réka most nyugodtan volt, úgyhogy rögtön takarításba is kezdtem. Porszívózás, aztán portörölgetés. Rékus már a porszívó hangjára elaludt; a másik nagy kedvenc a fűnyíró. Arra is csudajókat lehet aludni.
    1 óra alatt végeztem, aztán kicsit leültem gépezni, hogy hadd szusszanjak. Hamarosan feléberdt Apróság. Szopizás után lementünk az alsó szintre, ott is rendbe tettem mindent, majd felkészítettem az ebédet. Utána kimentünk az udvarra, mert finom melegen sütött a nap.
    11 felé megjöttek a hölgyek, akik bejelentkeztek, hogy hozzák a babanaplót. Persze, babanapló; biztósítást akartak köttetni. Már elegem van ebből. Ha akarok kötni, majd szólok. Addig ne zaklassanak. Itt voltak így is jó 1 órát, mert hallgassam meg még ezt meg azt. Én meg meghallgattam türelmesen, és viszontlátásra.
    Már korgott a gyomrom rendesen, de előbb Rékát kellett megetetnem, mert éhes volt.Borkáért se tudtam elmenni, úgyhogy anyáékat kértem meg, hogy hozzák haza.
    Mire befejeztem az ebédet, itthon is volt. Kicsit játszottunk még, majd alvás. Réka is aludt ez idő alatt.

3 után ismét az udvaron voltunk egész estig. Rékus tegnap megevett egy 5 cm-es banándarabot összetörve, ma pedig almás őszibarackpépet kapott. Nagyon ízlik neki, tömi bele az arcába.
    Borkával ma megint bicajoztunk. Elmentem vele egy háztömb-körre. Szinte végig tekert, néha kellett csak megfognom. A végén az árokban kötött ki, de nem lett sérülés. A szomszéd kislány megint átjött hozzánk. Aranyosan eljátszottak a lányok.
    6 körül csináltunk egy nagybevásárlást, aztán vacsi és fürdés. Réka 9-kor beájult, Borcsi meg fél 10-kor aludt el.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #151 üzenetére

Kicsit szétszórt voltam az előző bejegyzéskor. Most olvastam vissza (Tudom, tudom....akkor illenem mielőtt bepostolom, amit írtam. Szégyellem is magamat.), és találtam egy-két hibát benne.

Délután az udvaron töltöttük időnk nagy részét. Anyáék füvet nyírtak, mi meg segítettünk söprögetni. Azaz Borka kint rollerezett az utcán, miközben én söprögettem. Réka meg a babakocsiból figyelte, mit csinálunk. Mire végeztünk a szomszéd kislány már ott állt a kerítésnél, arra várva, hogy mikor hívjuk be. Megesik mindig rajta a szívem, sajnálom szegényt. Néha az az érzésem, hogy azért engedik ki az utcára, hogy átjöjjön hozzánk. Illetve tudom, hogy így van. És ezt nagyon szomorúnak találom.
    Szóval átjött és a barbieztak a lányok. Aztán bicikliztek és rollereztek az utcán. Majd átmentek hozzájuk. Ebből mindig baj szokott lenni, mert a kislány nem osztozkodik semmijén. Az az övé, és kész. Borka pedig ezt nem tűri, és igaza is van. Ha egyszer behívja magához, akkor az azzal jár, hogy együtt játszanak a játékaival.
    Most a csúszdázásból lett a baj. A kislány leült a csúszda aljára, hogy Borcsi ne tudjon lecsúszni rajta. Borka kérte egy darabig, hogy menjen arrébb, de miután a kislány nem mozdult, ő lecsúszott. Persze felháborodott. Borka mégegyszer felment a csúszdára, mégegyszer szólt a kislánynak, de ő csakazértsem ment el. Borka megint lecsúszott. Megint ugyanaz a hiszti. Aztán meglökte Borcsit. Na, de a lányunkat nem kell félteni, visszalökött. Lett is verekedés. Jobbnak láttam, ha hazajövünk. Elmentünk sétálni inkább, hgy ne legyünk szem előtt.

Aztán hazaérve Párom várt ránk, és vacsiztunk egy jót. Már az elpakolás résznél jártam,amikor eltörtem a kávéfőző kannáját, amibe a kávé folyik. Utálok eltörni vmit. Ahogy szétpattan a földön, és darabokra törik az üveg, az akkora lelki sérülést tud okozni nekem, hogy nehezen dolgozom fel. Pedig pótolható, meg senki nem haragszik érte, de.....

Vacsi után Borka átment anyáékhoz kicsit. Addig lefürdettem Rékát, és rendet tettem, megágyaztam. Aztán Borkát is lerendeztem.
    3/4 9-kor elaludt Rékus, aztán Borka is.
    De a kis Drága sokszor felsírt, és fél 10 körül meg kellett szoptatnom megint, hogy megnyugodjon. Azóta csendben alszik.

• ladybug

őstag

Szégyen és gyalázat. :B A tegnapi naphoz elfelejtettem odaírni a legfontosabbat: 4 hónaposak lettünk.
    Úgy döntöttem, ülök kicsit ebéd után, amíg Borka alszik. Már elegem van abból, ogy folyton dolgozom. (Pedig egyesek szerint az itthonlét nem munka. :U )
    Réka is elaludt, így pár perc kikapcsolódás következhet. A délutáni kapucsínómat már elkortyolgattam, kissé fel is ébredtem tőle.

Fél 2-kor, és fél 7-kor ébredt fel Rékus. A reggeli szopizás után már nem is aludt vissza. Borka is korán ébredt. Amíg felébredtem, felöltöztem szórakoztatták egymást a gyerekek. Rékát itthon hagytam anyáékra, én meg elvittem Borkát oviba, majd kimentem a piacra. Zöldségeket akartam venni, de röhej...csak saláta volt, és mérhetetlen mennyiségű virág- és zöldségpalánta. Ezzel meg nem megyek semmire az ebédkészítésnél.
    inkább vettem egy kukoricakonzervet, otthon meg volt saláta, ebből készítettem az ebédhez köretet.

9-re mentem a fodrászhoz. Kicsit várnom kellett, de fél óra alatt levágta a hajam. Mást nem csináltattam vele, mert most a szoptatás miatt nagyon hullik, és regenerálódnia kell(ene). Mire hazaértem Rékus elaludt, így rendet laktam kicsit a lakásban, és előkészítettem az ebédet. Utána elaltattam Apróságot, és megebédeltem. Utána meg jött is haza Borcsi.

• ladybug

őstag

És végre...Van időm leülni kicsit. És csend van. El sem hiszem. De hogy még se legyen olyan egyszerű a blogolás, a macska itt dorombol, és :Y tiszta sár lettem tőle. :O Elegem van. Brühühühühü.
    Ennyit előszóként, és most leírom, mi is történt ma velünk.

Éjjel Réka hozta a megszokott formáját, 2x ébredt meg. A fél 4-es szopi előtt felébredt Borka is. Lefektettem, aztán, ahogy visszamentem (volna) lefeküdni, felébredt Rékus is. 10 perc szopizás, majd alvás.

Reggel fél 7-kor meglepve tapasztaltam, hogy Borka ott fekszik köztünk. Fogalmam sincs, hogy mikor került oda? Szóval már semmi értelme nem lett volna visszafeküdnöm ezután. A lányok viszont édesen durmoltak az ágyunkban.
    Miután megpróbáltam kissé magamhoz térni, rendbe szedni magamat, felkeltettük a lányainkat is, mert ma mi vittük Rékával Borcsit oviba. Nagyon szereti, ha mi kísérjük el, és ennek nagyon örülök. Egész kellemes idő volt, úgyhogy szoknyát adtam Borkára.
    Az oviban azonnal letámadtak minket. Tyütyögés és nyávogás lett rögtön Réka körül, így jobbnak láttam mielőbb távozni. (Teljesen megőrülnek a felnőtt emberek, ha kisbabát látnak. Miért van az, hogy 10-ből kb 1 ember tud normális hangnemben hozzászólni? A többi az mind éktelen hangmagasságban és hanglejtésben beszél hozzá.)

Bevásárlás után hazasétáltunk, és benéztem anyáékhoz. Megállapodtunk, hogy elkísérjük őt is vásárolni, és benézünk az új second hand boltba. Érdemes volt betérnünk. Jó áron, jó minőségben találtam a lányoknak pár nyári dolgot. Szeretem ezeket a boltokat. Itt a ruhák egyéniségek, és történetük van.
    Bejelentkeztem a fodrászhoz is. Kicsit lobonc már a hajam, meg hosszú is. Rám fér egy kis fazonigazítás.

Az ebéd is elkészült, de szerencsére anya levette a vállamról palacsintasütés terhét. Addig kiteregettem, és rendet tettem, az alsó szintet kitakarítottam. Dél is lett. Ebédeltem, majd Párom is hazaért. Borka papiékkal jött haza, illetve taálkoztak a szomszéd kislánnyal, és hazáig rohantak (az ovi 3 perc kényelmes séta).
    Lefektettem aludni Borkát, majd Rékát is sikerült elaltatnom. Nem mertem bekapcsolni a számítógépet, mert biztos nem tudtam volna felkelni előle. Egy hatalmas hegy vasalnivaló várt megint. Pár póló maradt csak holnapra.

3 körül kimetünk a lányokkal az udvarra. A nap már elég melegen sütött, elég volt a rövidnadrág. Borka elég nehézkesen kelt, és sokáig csak üldögélt. Furán viselkedett.Remélem nem lesz beteg. 6-ig az udvaron játszottunk, még bicikliztünk is. És történt egy kis baleset. Van az udvarban a kerítés töbéven 2 nagy fatörzs. Ezeket Borka mászókának használja. Ma is ugyanúgy mászott fel rá, mnt szokott. Ugyanúgy rugaszkodott el, hogy átugrik a kerítésre, amikor is zsupsz, elszámolta a távolságot, és lecsúszott a kerítésről, aminek a betonja lenyúzta a sombját. Mondanom sem kell azt hiszem, hogy mekkora ordítás volt. Úgy övültött, és remegett, mint aki a halálán van. Fél órűn űt nyugtattuk, aztán vacsora közben megnyugodott.
    Estére viszont Réka lett nagyon izgága, nyűgös. Csak az ölemben volt hajlandó elnyugodni, úgyogy ide-oda cipeltem magammal, és így játszottunk Borcsival is. 9-kor sikerült elaltatnom, és Borka is pihen már.
    És azt hiszem,én is épp elég fáradt vagyok.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #148 üzenetére

Borkáért elmentem ebéd után az oviba, Rékát pedig anyáékra bíztam addig, hadd babázzanak, hisz 4 napig nem látták az unokát.
    Már hazafelé makacskodott Borcsi. Többször is kijelentette, hogy amit kérek, azt ő NEM fogja megtenni. Hazaértünk, mondom alvás, erre nyafogásban és hisztiben tört ki. Kézen fogtam, hazavezettem, és letisztáztam vele, hogy kinek mi is a szerepe a családban. Persze jött a sírás (tényleg őszintén) és a bocsánatkérés. Aludt is egy órácskát.

Aztán délutánra jó idő lett, és kimentünk az udvarra. Rolleroztunk, bicikliztünk. A fél utcát végig tudja tekerni. Csak az a baj, hogy hamar megunja.
    Réka viszont nyugodtan pihent kint, amíg mi játszottunk.

Este Rékus nyűgösebb volt. Álmában is többször felsírt, de nem ébredt fel.

• ladybug

őstag

Az éjjel Réka 2x ébredt meg. 10 perceket van fent, és már alszik is vissza. Azt nem tudom eldönteni, hogy megszokásból ébred-e fel, vagy az éhség hajtja.

Ma már a szokásos menetrend szerint indult a nap. A reggeli kelés után Rékát tisztáb tettem, megetettem és felöltöztettem. Addigra Borka is magához tért, és őt is rendbeszedhettem. Ma már óvoda neki is. Párom el is vitte, mi meg megyünk érte Rékussal. Remélem el tudom alatatni délután, mert elég korán ébredt.

Délelőttöm nagy része takarítással ment el. A járólapos részek voltak ma soron, holnap pedig porszívózás és portörölgetés vár rám. Persze a mosógép is megy ma 2x, úgyhogy nem nagyon van időm unatkozni. (Most épp vn szabad fél órám.)
    Azért érdekes, hogy elmentünk csütörtökön, és 4 nap múlva a lakás piszkosabban várt minket, mint ahogy itthagytam. Pedig anyósom itthon volt. De hát nincs ideje. A takarítás meg megvár. De jó nekem.
    Az ebéd is félig kész van már, csak a köretet kell elkészítenem.

• ladybug

őstag

A mai nap még engedtünk a kísértésnek, és szórakoztunk egy kicsit.
    Az éjjel jól aludtunk, reggel pedig egész sokáig, fél 8-ig tudtam aludni. Lassan, kénylemesen ébredeztünk, felöltöztünk, játszottunk Borkával. Fél 10-kor viszont már korgott a gyomrom, enni kellett.
    Egy telefonhívásra vártunk, hogy elindulhassunk, amit végülis 11 körül megkaptunk.
    Egerszegen találkoztunk Eszterrel és Tibivel. Találtunk is egy remek helyet, ahol kényelmesen megebédelhettünk. Közben Borka már kifáradt, és kezdte elveszíteni a türelmét. Csakazértiskodott. Nem szeretem, ha ezt csinálja. Provokál. Tudom, én meg hagyom magam.... :(
    Réka viszont aranyosan nézegelődött és nevetgélt, de az ebéd végére ő is nyűgös lett.

Az étkezés után fagyizót kerestünk, de zárva volt. Így inkább feladtuk a sétát, beültünk a kocsiba, és kiautóztunk a gébárti-tóhoz. Borka jól megfuttatta ott Eszteréket, Réka meg nyugiban szopizhatott. Aztán dumcsiztunk Eszterrel, mert hát neki olyan jó kiönteni a lelkemet.

Fél 4-kor indultunk haza. A lányok elaludtak. Bár Rékának nehezen ment, de mihelyst bekapta az ujjamat, nagyokat cuppogtatva rajta álomba szenderült.

Hazaérve Borkának felpattantak a szemei, ahogy apája behozta a lakásba, hogy ő bizony most szeretné mekapni a beígért fagyit. Hát, jó. Miért is ne? Úgyhogy egy nagy séta keretében elmentünk fagyizni.
    Anyáékat is meglátogattuk visszafelé, Borka ott is maradt játszani náluk.

Este hamar nyugovóra tért mindkettő leánykánk, csak mi gubbasztunk még mindig. Pedig aludni kellene. Holnap már munkanap.

Jut eszembe...
    Réka új tudománya:
    -a prüszkölés -> a brümmögésből indul, és átcsap nyálfröcskölős prüszkölésbe.
    -a kendőjáték -> van egy szép kiskendője, amit megfog, és ide-oda tesz az arcára. Sőt, néha az ujjára teszi, és azt szopizza.
    -a megfogás -> bővült azzal, hogy felveszi a bal kezével a tárgyakat, felemeli az arcáig, odaviszi a jobb kezét, és átveszi.
    -a forgás -> bár inkább dőlésnek mondanám. De csak akkor működik (érdekes módon), ha a feneke feljebb van, mint a feje. Balról jobbra dőlt még csak.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

És végre utolértem magamat.

A mai reggel már nem úgy indult, mint az előzőek. Miután felébredtem, és rendbeszedtem Rékár, becsomagoltam a bőröndöt. Vhogy kevesebb csomagunk lett, és furcsáltam is a dolgot, de nem hagytunk ott semmit, úgyhogy ezek szerint csak a pakolásban lettem ügyesebb.

Reggeli után fájdalmas búcsút vettünk mindenkitől, majd elindultunk haza. Bpest irányába mentünk, mert pár baráttal szerettünk volna találkozni. Így többek között Sipivel is, akinek van egy törpenyuszija. Borkának nagyon tetszett, és cipelte mindenhová magával. És a nyúl tűrte, sőt, örült is neki.

1,5 óra után elköszöntünk, és Borka keresztanyját látogattuk meg, akit már 2 éve nem láttunk. Jó volt már ennyi idő után találkozni.

Aztán fél 3 felé bepattatunk az autóba, és most már tényleg hazaindultunk. 5 után érkeztünk meg. Lepakoltunk, hogy végre otthon érezhessük magunkat. Majd leültünk, és úgy maradtunk.

A lányok korán elaludtak, én meg igyekeztem gyorsan megírni a blogomat, hogy ki ne felejtsek vmit, és Ti meg tudjátok olvasni. :)
    Mára is van ám kép...

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

04.29.

Program:
    - visegrádi királyi palota
    - kompozás
    - Vác

Megint jól aludtunk. A friss levegő és a sok mozgás jót tesz nekünk, bár Párom már kimondottan rosszul van tőlük. Nem érti, hogy miért kellett nekünk azért eljönnünk, hogy még fáradtabban menjünk haza, mint ahogy jöttünk. Ennek semmi értelme. :D

Miután degeszre ettük ismételten magunkat, felszedelőzködtünk, és lementünk a palotához. Csodás élmény volt. Nagyon szépen felújították. Borka is élvezte, fel-alá rohangált, nem győzte keresgélni a látnivalókat, érdekességeket.

A komppal Nagymarosra keltünk át. Szob irányába indultunk, de sajnos a régi térképet hoztuk el megint, így az a barlang, amit meg szerettünk volna nézni, nem volt rajta. Inkább visszafordultunk, és Vác felé vettük az irányt. Lehet, hogy már fáradtak voltunk, lehet, hogy az idő tette, de Vácon nem sok érdekes néznivalót találtunk. Elsétáltunk a Dunapartra, és nézegettük kicsit a folyót, de sajnos fújt a szél, és megint esőre állt az idő. A centrumot kerestük meg, de feltúrt utcákat, lezárt területeket találtunk. Nem sok kedvünk volt tovább maradni. Viszont Párocskám megjegyezte, hogy micsoda természeti csapások érték itt az embereket: szinte mindenki 3 (azaz három) gyerekkel sétált. Teljes részvéttel volt irántuk, és megint elmondta, hogy a 3. gyerek nálunk már válook lenne. Aztán persze mit csinált? Ő tologatta Rékát. Akárhányszor jött egy csinos nő szembe, rájuk mosolygott bájosan. Ez bezzeg tetszett az önérzetének. Egy idő után már meg is kérdeztem, hogy lemaradjunk-e Borkával, mert így könnyen fog egy nőt még ma. :D [Csajozni gyerekkel és/vagy kutyával érdemes, ez tény, de eszemben sincs nekiállni. A végén még összejönne, és ez csak még több gondot jelentene... Azt hiszem épp elég nő vesz körül. :P - peterkeT]

A komppal a szentendrei szigetre mentünk át Vácról, majd vissza Visegrádra. Még megnéztük a Salamon tornyot is, de pechünkre lemerült a fényképezőgép eleme.

Aztán vacsora, dugig, ameddig belénkfért, majd levezetéséként séta a tóhoz.

[kép]

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

04.28.

Program:
    - visegrádi vár megtekintése
    - esztergomi kirándulás

Jól aludtunk. Réka felébredt éjjel, de mivel ott aludt közöttünk, így pár perc szopizás után vissza is aludt. Gyanítom, most már csak megszokásból ébred fel éjjel, igazából nem éhes, mert nagyon rövid ideig szopizik. Szóval 7 körül felébredtünk, majd 8 után lementünk megreggelizni. Mi kis naívak... Rendeltünk 2 kontinentális reggelit és 1 sonkás tojást, plusz persze innivalót. Amikor kihozták egymásra néztünk, és azon gondolkoztunk Párommal, hogy fogjuk mi ezt megenni. Szerencsére Borka is kivette részét a pusztításból, de még így sem birkóztunk meg vele. Mindenesetre bizton állíthatom, hogy leettem a Kedvesemet az asztal alá, mert 2x annyit ettem, mint Ő. A bőséges falatozás után pedig indulás kirándulni.

A várba szinte elsőként értünk oda. Ez azért volt jó, mert kényelmesen, zavartalanul sétálhattunk fel mindenhová, és néztük meg a kiállítótermeket. A babakocsit is könnyebb volt cipelgetni, hogy nem kellett kerülgetni az embereket.

Dél után indultunk el Esztergomba. Először a várat és a bazilikát néztük meg. Borkának tetszett nagyon a domb, a sok lépcső. Az eső is elkapott minket, úgyhogy igyekeztünk gyorsan fedélt keresni.

Egy kis pihenés következett. Leültünk egy közeli parkba, ahol kicsit kifújhattuk magunkat. Hogy Kedvesemet idézzem: '' Nagyon fárasztó dolog ez a nyaralás.'' Aztán a Dunapartot kerestük meg. Találtunk egy szép sétányt. Borka rollerezhetett nyugodtan, mert nem volt autóforgalom, mi pedig leülhettünk egy kávéra és sütire. Mire visszaértünk kis ''csomag'' várt minket. Igen, igen, nem vettünk parkolójegyet, és meg is kaptuk érte a bűntetésünket. Rögtön be is fizettük a postán, majd indultunk vissza Visegrádra.

Kifáradva, elpilledten megvacsoráztunk, és ismételten én vittem el a pálmát evésben. :D Aztán a lányok és férjecském pillanatok alatt elaludtak, és végre én is nyugovóra térhettem.

[kép]

[kép] [kép]

• ladybug

őstag

04.27.
    Nagy nehezen sikerült az elindulás otthonról. Elkezdtem reggel összepakolni. Mondjuk kényelmesen volt időm, de fél 11-kor még mindig otthon dekkoltunk, mert Péter főnöke egy fordítanivalót küldött, amit sürgősen meg kellett csinálni. Végre 11 körül elindultunk, nem éppen rózsás hangulatban, mert a semmittevés miatt a gyerekek is türelmetlenek lettek velünk együtt. De egy óra múlva már jobb kedvünk lett, megnyugodtunk mindannyian. Budaőrsön megálltunk, mert a babaáruházban Rékának vettünk egy sportbabakocsit, ugyanis a másik nem fért el az autóban sehogy. Ez is éppencsak, de legalább stabil, több pozícióba dönthető, szóval majd megszólal.

Visegrádig többször is sikerült eltévednünk. Sajnos az 5 éves térképünk elévült. Mondjuk ezt jó tapasztalni, hogy ilyen sok új út épült, viszont emiatt ugye teljesen mást mutat a térkép, mint a valóság. A lényeg az, hogy 5-kor végre kiszállhattunk az autóból, hogy megérkeztünk. Gyönyörű helyen, az erdő kellős közepén van a fogadó. A patak itt csörgedezik az ablakunk alatt (a fogadó neve is Patak). Minden szép zöld, csend van, és nincs internet :).

A finom vacsora után tettük egy sétát a közeli halastóhoz. Kristálytiszta tó az erdő közepén. Az eső elkapott minket útközben. Kissé eláztunk. Visszesiettünk a szállásunkra, és kiteregettük a vizes ruháinkat, és kipakoltam a ruháinkat. Pár hiányosságra fény derült: nem hoztam páromnak zoknit, nem hoztam magamnak kardigánt. Ráadásul Réka fürdetése is kudarcba fulladt. Tele lett habbal a víz, a wc tetejéről lecsúszott a kád, és elárasztottam a zuhanyzót. Szegény Rékát pedig egy pillanatra a kádban hagytam, de szerencsére nem esett semmi baja, mert csak pár centis víz volt benne. Na, ezek után már csak röhögtünk kínunkban magamon, hogy hogy lehetek ilyen szerencsétlen...

Borka hamar elaludt. Sajnos Réka nehezen nyugodott meg. Hogy ez az idegen környezetnek tudható-e be, vagy másnak? Nem tudom. De végre aludtunk 10 után.

Pár kép az első napról:

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

A tegnapi reggel szokványosan indult. Réka az éjjel a megszokott időben ébredt. Borkát én vittem oviba, Rékát meg otthon hagytam anyára. Az önkörmányzatra akartam bemenni a lakcímátjelentkezés miatt, de előtte beugrottam a bankba, hogy megkérdezzem, kezdhetek-e már vmit intézkedni. Egy nagy csalódás ért, ugyanis a hitel, amit fel akartunk venni, nem tudjuk felvenni, mert a kamattámogatásos hitelek tetőtérre csak 3 gyerek után jár. Tehát csak olyan hitelkonstrukciót tudott ajánlani az ügyintéző, ami iszonyatos kamatokkal, magas törlesztőrészlettel járna. És ezt mi nem tudjuk kifizetni. Szörnyű, hogy nyanvadt kis 3,5 milió után 8,5-t kell visszafizetni. Azért a pofátlanságnak is van határa. :(
    Végigjártam a bankokat ismételten, de semmi pozitívum nem ért. Marad a keresgélés másutt, hisz ez a 3 bank, ami itt van a városban nem sok választási lehetőséget ad.

Borka megint nem aludt délután. Átjött az egyik rokonkislány a szomszédból, és vele játszottak egész délután. A szomszéd kislány pedig ott sündörgött a kapu előtt, várva arra, hogy mikor hívja már be vki, és többször is odaszólt Borcsinak, hogy vegye már észre. Most már kezd elegem lenni ebből. Az anyja rá sem figyel, kijön a kislány az utcára, és persze utána már hozzánk, mert egyedül az utcán nem tud játszani.
    Úgyhogy megitn itt volt ő is egész estig. Akkor is úgy ment haza, hogy hazaküldtük. Igazából nem probléma, ha itt van, de már kezdi nagyon otthonosan érezni magát, és dirigálja Borkát ide-oda, meg a lakásban fel-alá mászkál, amikor mi kint vagyunk. Meg ugye, hogy most is, ''vendégünk'' volt, akkor is itt lófrált nálunk.
    A biciklizést is gyakoroltuk. Egész jól megy. Már néha csak mellette futok, és az utolsó pillanatban elkapom.

Este hamar elaludtak a lányok. Réka már fél 8-kor elaludt, Borka meg 8 után. Így mi is hamar lefekhettünk. És Réka éjjel, fél 2-kor ébredt fel.

• ladybug

őstag

Tegnap lemaradt az esti bejegyzés. Bocsi...Nagyon fáradt voltam már.
    Ahogy megjött Kedvesem, fogtuk Rékust (Borka nem akart jönni, mert a szomszéd kislánnyal szépen játszogattak) és elmentünk Szomathelyre. Kicsit körülnéztünk a Média Marktban, és megvettük az új házba a szép kávéfőzőnket. Meg vettünk nagymamának, azaz a dédinek egy elektromos fűnyírót, mert mindenáron maga akar fövet nyírni. Most játszhat vele.
    Szóval 8 után értünk haza, kimerülten. Réka viszont nagyon jól érezte magát. És útközben tanult is egy új dolgot: brümmög, mint egy kismotor. :)
    Szerencsére a lányok is hamar nyugovóra tértek, így 10-kor mi is beestünk az ágyba, és azonnal elaludtunk.

Az éjjel Aprónép 3-kor ébredt, majd reggel 6-kor. Nem tudtam már visszaaludni. Miután Réka elaludt a szopizás után, kicsit neteztem. Aztán felkeltettem a 2 hétalvót. Borka oviba ment apájával. És elkezdődhetett a munka. Amíg Réka aludt gyorsan megreggeliztem, és előkészítettem az ebédet. Majd vasaltam, 1,5 órán keresztül. Aztán segítettem a dédinek kipróbálni az új játékszerét - gyorsan összeszereltem. Majd kiteregettem, és befejeztem az ebédet.

Aztán Borka hazaért. Megint hisztizett az alvás miatt. De ráhagytam. Unom már ezt. Mondtam neki, hogy a függöny elhúzva marad, az ajtót behajtom, aztán csináljon, amit akar. 10 perc múlva már jött esdekelni. Visszakísértem, és lefektettem. De nem lett semmi belőle, nem aludt el. Juj, de nem szeretem ezt. Ilyenkor késő délutánra elviselhetetlenül nyafogós lesz.
    Úgyhogy inkább kivonultunk az udvarra. Kicsit játszottunk, majd anyának segítettünk fövet nyírni. Borka közben többször is édesen toligálta Rékát ide-oda. Alig éri el a tolókart a Drága...

A biciklizés egyre jobban megy. Ma jutottunk el arra a szintre, hogy kérte Borka, hogy engedjem el. És ment. 10-15 métert is ment már egyedül. Néha ugyan tekerega kormány a kezében, meg elég kacskaringósan megy, de már ráérzett, hogyan kell csinálni.

Réka pedig ma a frissen szerzett tudományát gyakorolta. Élvezte, hogy új hang jön ki a száján. Este pedig esze ágában sem volt elaludni. 9 után tudtam végre letenni. Nem is csoda, hisz ma kivételesen 2,5 órát pihent egyhuzamban az udvaron.

Ja, és lefoglaltam a szállsunkat Visegrádra. Csütörtökön megyünk, és szombatig leszünk ott. Már nagyon várom, ránk fér, hogy kimozduljunk. Bár jól össze kell gondolnom, mit viszünk magunkkal, mert a Kalosban elég szűkös a hely. Bezzeg az Opel. ;)

• ladybug

őstag

Réka éjjel megint 2-kor jelentkezett a jussáért. Úgy tűnik rendszeressé vált ez az időpont. Aztán 5-kor megint, és fél 7-kor ébredt fel igazán. Gyors szopi, aztán tisztába tettem, és felöltöztettem. Mire elkészültünk Borka is felébredt. Rendbe tettem, majd elment apájával az oviba.
    Mi pedig Rékussal tanácsadáson voltunk. Aggódtam a szeme váladékozása miatt, és reméltem, hogy tudnak vmi okosat mondani. Szemcseppet kapott rá, 5x1 csepp naponta. Kíváncsi vagyok segít-e. Szegényem néha úgy ébredt reggel, hogy összeragadt a szeme.
    A súlyunk egyébként 6.22 kg, hosszunk: 60 cm. Bár először 59-et mértek, de hát csak nem mentünk össze. Mondtam hát a védőnőnek, hogy mérje meg megint, mert ez gyanús. (Én is lemértem egyébként, én 62-t mértem, de nem akartam vitatkozni.) Kaptunk az ortopédiára is beutalót, mert a betegség miatt nem tudunk a megbeszélt időpontban elmenni (máj. 12-ére kaptunk időpontot).
    Mire hazaértünk Réka elaludt. Addig kiteregettem, és kerestem a padláson a dobozokban nyári kisruhákat. Nagyon meleg lett, és csak zárt, plüss rugik voltak elöl. Abba meg befülled Szegényke.

Borkáért elmentünk ebéd után az oviba. Nagyon örült nekünk, és jól érezte magát a mai délelőtt. Holnap meg mennek a pályára ''tornázni''. Most alszik. Réka meg nézegelődik, és a fejére húzkodja a pelust, közben pedig boxolgatja a medvéit és kacsáit.

• ladybug

őstag

Réka szörnyen rosszul aludt az éjjel. 2-kor, 5-kor és 6-kor is felébredt. Borka is korán felébredt ma, és persze ez azt jelentette, hogy én sem aludhattam tovább, mert mindenért felébresztett. Így hát nehezen bár, de felkeltem, és sóvárogva néztem az ágyban fekvő Kedvesemet hogyan durmolnak a Legkisebbünkkel.
    Reggeli után nem sokkal ki is mentünk az udvarra. Már most olyan meleg volt, hogy rövidnadrág és ujjatlan felső elég volt. Rékát többször is árnyékba kellett tennem, mert erősen tűzött a nap.

Borkához átjött megint a szomszéd kislány. Elég jól összekovácsolódtak. Előfordul egy-egy vita, főleg hiszti, de hamar megoldjuk. Egész nap nálunk volt, szinte csak ebédre ment haza, meg amíg Borka aludt. Szegény kislány, sajnálom. Reggel 10-kor átjött, és este fél 6-kor jött érte az anyukája, hogy jöjjön haza. Addig rá sem néztek. Mi kísértük haza ebédelni. És este, amikor jött érte az anyukája, akkor éppen a 2 farönkön ugráltak a lányok, és mutogatták tudományukat. Ő is meg akarta mutatni az édesanyjának, hogy mit tud, de ő rá se hederített. Így egy idő után már nekem szólt, hogy dícsérjem meg. Kicsit furán éreztem magam. Ennyi kellene csak. Egy kis odafigyelés, és akkor máris kiegyensúlyozottabb lenne a kislány. Mindent megkap, amit csak akar, amit kihisztizik, de a szeretetből csínján kap. Sajnálom ezeket a gyerekeket. Én sem tartom magam mintaanyának [Pedig az vagy. - peterkeT], de tudom, hogy a gyereknek mennyit számít az, ha az anyja megdícséri bármi apróság miatt is. Látni, hogy milyen büszke magára. Látni, hogy mennyire élteti ez. Csodás érzés, és cseppett sem megterhelő. Miért nem kaphatja ezt meg bármelyik kisgyerek?

Borka ma biciklizett. Olyan ügyes volt. Már 5-6 tekerést tud menni. Csak az a baj, hogy hamar elterelődik a figyelme. De a mai sikerélmény után szerintem holnap megint könnyebb lesz ráültetni a kétkerekűre.

Réka egyre kevesebbet alszik napközben. Ma is csak 2-3x fél órára aludt. A többi időt aktívan tölti el. Keze lába jár, csapkod, nevetgél. És nem szeret (utál) feküdni. A hordozóban üldögél, és onnan nézelődik. Próbálgat felülni, feszíti magát fel ülésbe. De hát ugye még nem megy. Ez néha fel is bosszantja.

Nem lesz sok a képekből? :) Ma is lőttem párat...

[kép]

[kép]

• ladybug

őstag

Az éjjel 2-kor ébredt megint Rékus, aztán fél 6-kor és negyed 8-kor. Jókedvvel keltek a lányok. Reggelizés után kis vasalás következett, amíg Réka aludt. Majd a gyönyörű időre való tekintettel kivonultunk az udvarra. Fél 11 felé Borka elment anyával a szomszédba megnyiratni a kutyát. Nagyon kis helyes lett Tappancs.[link]
    Aztán ebédeltünk, és csendes pihenőztünk. Borka megkért, hogy hadd ne aludjon, de lefekszik pihenni. Hiba volt belemenni, bár utólag már könnyű okoskodni. A délután egy része keservesen telt, mert a kisasszony folyton talált vmi hisztiznivalót. Egy idő után aztán abbamaradt ez a viselkedés, és aranyosan játszottak a szomszéd kislánnyal.

Réka ma pucérkodott. Nagyon kellemes meleg volt, és zokni nélkül ''napozott''.Szegénykémnek a lábán lett egy seb a folyamatos izzadás miatt. Úgyhogy kerüljük a hálózsákban alvást, inkább csupasz lábbal fog aludni; és kerüljük a plüss lábfejes rugikat meleg időben.

Íme pár kép a mai napunkról.
    [kép]

[kép]

És így szeretik egymást a Drágáink.
    [kép]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #136 üzenetére

A bicajozás elmaradt, viszont helyette volt nagy játék. Homokoztunk, majd átjött a szomszéd kislány, és 3 óra hosszan keresztül csak játszottak. Egy kis vita akadt párszor, de megoldottuk.
    Réka meg csak aludt. Nagyon szeret a friss levegőn pihenni.
    Az este is a szokásos módon ment, nem volt most semmi hiszti, nyafogás, sírás. Réka hamar (fél 9-kor) elaludt, Borka meg az imént feküdt le.
    Én meg nagyon fáradt vagyok. És nem igazán tudom, hogy miért? Ráadásul a hajam is nagyon hullik, szinte tincsekben. Bár, ha emlékeim nem csalnak, akkor amikor Borkát szoptattam is volt ilyen időszakom.

Ja, és Réka új tudománya a hangos nevetés. Kuncog, vigyorog ránk. Főleg, ha puszilgatjuk. A másik a fogás. Már a kezébe tud venni tárgyakat. A bal kezét használja többször. Nem tudom, lesz-e ennek még jelentősége.

[kép]

(Amit elfelejtettem tegnapról. Sóskát ettem - lehet, hogy ez váltotta ki a pocakfájást, mert mióta Réka megvan, most ettem először.)

• ladybug

őstag

Tegnap este mégsem ébredt fel az Aprónép többször, csak nagyon nyugtalanul aludt. Viszont éjjel 2-kor már jelentkezett, utána pedig 6-kor. Szerencsére azóta nincs gond, nem fáj semmije.
    Ma délelőtt nagyon sétáltunk, és bevásároltunk a hétvégi ebédhez. összefutottunk a tervezővel, aki gyorsan meg is jegyezte, hogy elkezdte már a terveket. Ezt jó volt hallani, de jó is lenne már látni.
    Találkoztunk egy anyukával és a kisfiával is, és amíg beszélgettünk a gyerekek jót játszottak. Hiányoznak már Borkának a gyerekek. Célzást nem tett rá, meg nem is nagyon beszél az oviról. Igazából jól érzi magát itthon, csak a gyerektársaság hiányzik neki.
    Réka elaludt a friss levegőn, és délben ébredt csak fel.
    Borka pedig alszik most. Kipiheni magát, aztán délután gyakorlunk bicajozni.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #134 üzenetére

Nos, a délután nem is lett olyan vészes. Jót játszottunk Borcsival, és Réka is ott volt velünk folyamatosan, sőt be is kapcsoltuk a játékba. Ez Borkának nagyn tetszett.
    Párocskám ma megint elég későn ért haza, de még utána egy nagybevásárlást tettünk. Rékát előtte lefürdettem, hogy nyugodtan legyen, és pihenjen kicsit. De nem sokat aludt.
    Hazajöve vacsoráztunk, majd Borkát gyorsan ágybadugtam, mert már hullafáradt volt. Réka lelkemnek pedig jelentkezett a hasfájása. Az első igazán komoly. Majdnem 2 órán keresztül sírt, és sehogy sem érezte jól magát. Masszíroztam, tornáztattam, de már olyan kimerült volt a fáradtságtól, hogy csak sírt, és sírt. Én meg ringattam és meséltem neki.
    Most is elaludt, de csak fél órára. Szegénykém. :O :(

• ladybug

őstag

Hopp, a tegnapi nappal elmaradtam. :B Bocsi....
    Igaz nem sok minden történt. Borkához átjött a szomszéd kislány, és csodák csodájára tudtak játszani. Mondjuk, ha nincs az anyukája a közelében, akkor tud normálisan vielkedni. Itt volt 1 órácskát, és nagyon jól érezték magukat együtt.
    Aztán a kis terrositák nyüglődtek este. Hol az egyiket, hol a másikat kellett gyámolítgatnom. És ez folytatódott ma is.
    Réka 5 előtt ébredt fel, és tűzforró volt. Szopizás után kapott egy kúpot is. Nehezen aludt vissza, és a nap folyamán sem sokat aludt. Sírdogál, szomorka, az oltás megviselte nagyon.
    Borka reggel már korán fent volt, de ennek ellenére nem aludt délután. Pedig délelőtt sokat nyafogott ő is. Mindennel foglalatoskodott, de aludni meg sem próbált. Jaj, micsoda délután vár rám.

• ladybug

őstag

Éjjel Rékus 2-kor ébredt fel, majd reggel 6 előtt. Utána már nem tudtam visszaaludni, és reggel negyed 8-kor már fent voltam. A lányok viszont ma édesen aludtak egymás mellett a nagyágyban.
    Kicsit összekészítettem az ebédet, majd lerendeztem a lányokat. Gyorsan elmentünk ebéd előtt a védőnőkhöz az oltásért, amit délután Réka kapott meg a rendelésen. Borka is el akart jönni velünk. Kicsit csodálkoztam rajta, de megbeszéltük, hogy mi vár a hugára, és ennek ellenére is jönni akart. Mondom ok. Nem is volt gond vele. Aranyosan megvigasztalta Rékát. (És még a doktornőt sem bántotta. :D )
    Rékám viszont nagyon sírt, én is majdnem elpityeredtem. Kicsi szopizás a megnyugtatás miatt, és indulás séta, bolt. Fagyiztunk ma megint.
    Délutánra nagyon fújt a szél, úgyhogy nem tudtunk kint maradni.

• ladybug

őstag

Tegnap estéről semmit sem tudok. Miután megírtam a naplóm, eldőltem az ágyban, és pillanatok alatt úgy elaludtam, hogy semmire sem emlékszem.

Réka éjjel 3-kor ébredt fel, majd reggel fél 6-kor, úgyhogy mire Borka reggel 6-kor átjött már ottszunyókált békésen mellettem az ágyban. Beemeltem gyorsan az ő ágyába, majd aludtunk tovább. Párom vmikor felébredt, és eltűnt, de mi úgy aludtunk, mint a bunda. Fél 9-kor ébredtünk fel. De régen aldutam már ilyen sokáig. :)
    A délelőtt nagy része azzal ment el, hogy póbáltunk felébredni és elkezdeni a napot. Hát, nem ment vmi egyszerűen. Főznöm viszont ma sem kellett, csak egy kis köretet készítettem.
    Ebéd után elmentünk sétálni; ma elmaradt a délutáni alvás a késői kelés miatt. Visszavittük a nyuszinkat az anyukájához, mert sajnos nincs helyünk ahol tartsuk. Nagyon bántam, de Borkának nem akartam mutatni, mert ő is kicsit szomorú volt. Utána fagyiztunk egy jót, amolyan búfeledtetőként, és kipróbáltunk minden játékot a játszótéren. Aztán itthon az udvaron töltöttük a további délutánt. Hamarosan a szomszéd fiúk is megérkeztek, és végre gyerekpartner is akadt a játékban. Aztán átjött a szomszéd kislány is, majd Borka hozzá, de sajnos a vele való játék percek alatt vitába, kudarcba vagy hisztibe fullad. Úgyhogy szegény lánykámat pár perc elteltével jobbnak láttam hazahívni.

Este fürdés után megnéztük a Neveletlen hercegnő című könnyed kis romantikus filmecskét. Nagyon tetszett Borkának, és én is szeretem az ilyen stílusú filmeket. Mindig sírok rajtuk. Tudom, tudom..., de amikor olyan jólesik a végén örülni a happy end miatt. :B

[Pedig ebben nem is volt kutya... - peterkeT]

Réka most aludt el. Remélem, most már egész éjszakára.

• ladybug

őstag

Igyekszem összeszedni a gondolataimat, de elég fáradt vagyok hozzá. Vmiért ma délutánra nagyon kimerült lettem.

Az éjszaka nyugodtan telt, reggel 6-kor volt az első ébresztés. Borka pedig 7 után jött át. És mindannyian az ágyban feküdtünk, összebújva. :)
    Reggelire jól belaktunk, aztán Réka el is aludt, Borka meg ismerkedett az új játékokkal. Én pedig nekiveselkedtem a torony vasalnivalónak, amire kb 1 hete nem jutott időm.
    Ebédet ma sem kellett készítenem, úgyhogy miután végeztem a munkámmal, kimentünk az udvarra, mert nagyon kellemes idő volt. Borka viszont nagyon szenvedett. Semmilyen játék nem volt neki jó. Ide-oda ténfergett az udvaron. Tanultunk biciklizni is, de mindig talált vmit, ami elterelte a figyelmét. Amikor pedig nem az előbbiek közül csinált vmit, akkor rajtam lógott. Nagyon bújós volt ma szinte egész nap.
    A délutáni alvás sem javított az állapotán.

Ma hajnyírást is beiktattunk estére, amit szintén hetek óta halogattunk. Borka pedig ott nyüzsgött körülöttünk, mert nem akart egyedül lenni. Nem tudom, mi baja lehet? Remélem nem lesz beteg.

Anyukám már sokat javult. Ma már jóízűen evett is. Lassan épül fel.

Réka megint hozta az esti nyüszis formáját. De szerencsére sikerült elaltatni, úgyhogy talán én is lassan nyugovóra térhetek.

Ma délelőtt jutott eszembe, hogy mi maradt ki a blogból: hát, az ajándékok.
    Íme 2 kép:
    [kép]

Réka játékszőnyeget kapott a nyuszitól.

[kép]

Ez pedig Borka új biciklije.

• ladybug

őstag

Ami még lemaradt az előzőekből...

A két képen a lányok örülnek a húsvéti ajándékoknak.

[kép]

[kép]

És Borka boldog, mert a húsvéti nyuszi nálunk maradt, és mi vigyázhatunk rá egy ideig.

[kép]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #128 üzenetére

A délutánunk kicsit mozgalmas lett. Bátyám volt itt a barátnőjével és 2 gyermekével. Borka nagyon örült nekik, sokat játszottak együtt. Jó volt látni, ahogy felvidult a kis arca a játéktól. Mégis más gyerekekkel játszani, mint anyával...

Aztán megérkeztek végre Eszterék is hozzánk. Nagyon vártuk/vártam már őket, mert régen találkoztunk. Hiányoztak már a beszélgetések, amikre sajnos mostanában nem volt időnk, mert hol neki, hol nekem nem volt időm. Örültünk egymásnak, és minden percet kihasználtunk arra, hogy elmeséljük egymásnak az örömeinket, a bánatainkat, az aggodalmainkat, mint ahogy 2 jóbarát szokta. Ez a pár óra jótett a lelkemnek.

Réka is talán nyugodtabb, mint tegnap. Fekszik a kiságyban, és döngeti a kacsáit - reng az egész kiságy. Nemsokára talán elalszik, bár elég nagyokat kurjongat is még, ahogy hallom.

• ladybug

őstag

A mai reggel korán indult. Borka, miért is ne, pont ma reggel kelt fel a legkorábban a héten. Persze csak a nyuszifészek volt kész, még bele kellett csempészni az ajándékokat. Úgyhogy rábíztam a leányzókat apájukra, és intézkedtem az ajándékok miatt, és elmentem a szomszédba a nyuszinkért is. Aranyos kis fekete. Borka Virágnak nevezte el.

[kép]

Fél órával később pedig már jöttünk is keresni a nyuszi hozta ajándékokat. Az első és legfontosabb a Kinder tojás felbontása volt, ez szinte már tradícionális; reggeli helyett.
    Aztán játszottunk a játékokkal.

Réka ma nagyon nyűgös volt megint, szinte félóránként evett. Kb 3x fél órát aludt összesen a mai nap folyamán. Valamiért nyugtalan. És emellett azt hiszem, hogy sajnos nem elég neki az anyatej. Pótlást kell adni, mert miután már sokadszorra felébredt, eszembe jutott, hogy talán éhes. Adtam neki bébiitalt, megivott 100 ml-t. Az elég sok. Úgyhogy jövő héten a doktornővel iratok fel tápszert. Ha csak 2x kell egy nap, de akkor is legyen itthon. Örülök, hogy legalább 3,5 hónapos koráig elég volt neki csak az anyatej. Borka már 1 hónaposan pótlást kapott.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #126 üzenetére

Sajnálom, hogy nem tudok a gyerekeimmel lenni, és együtt örülni, mert van más, aki sokkal jobban örül, mint én, aki sokkal lelkesebb, mint én. És ezáltal ugye sokkal jobban kell rá figyelni, és én csak ott kullogok hátul, és csendben, és nézem, ahogy örülnek, miközben bennem ott a keserűség.
    Türelmetlen vagyok? Lehet, de már egyre kevesebb van belőle. Kihasználódtam, a határaim szélén állok.
    Nem vagyok toleráns? Megint lehetséges. Az előző okok miatt.
    Irigy vagyok? Lehet. De attól függ kinek a szemszőgéből nézzük. Azért, mert a gyerekeimmel és a férjemmel akarok lenni? És senki mással? Akkor igen, az vagyok.
    Előítéletes vagyok? Igen, megintcsak lehetséges, mert látom, hogy nincs változás, marad minden úgy, ahogy volt. És tudom, hogy mi várható.
    És vhogy úgy tűnik, hogy bennem van a hiba...

Most nem tudok bízni, pedig nagyon kellene. Magam miatt főleg, mert így egy lelki roncs leszek belőlem, és magamnak és ezáltal persze a gyerekeimnek és a Páromnak is rosszat teszek, pedig nem akarok.
    Várom már nagyon az önállóságot, a szabadságot, a lelki stabilitást, a nyugalmat, a meghittséget, a békességet.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Hogy mennyire gyűlölöm a családi ünnepeket. Szörnyű ezt érezni. Sosem lehetek a kis családommal, mert örökösen vki, vagy vkik itt ugrálnak körülöttünk. Túl sokan vagyunk egy helyen, és egymástól vesszük el az életteret, ami csupa bosszúságot okoz. Rokonság. Braaahhhh, az ember csak akkor örül nekik, ha jó messze vannak. :(

• ladybug

őstag

Éjjel (2-kor), amikor felébredt Réka, evett és elaludt annyira nem voltam magamnál, hogy égve hagytam a kislámpát. Ezt reggel vettem csak észre, mikor Borka 5-kor átvonult. Végülis nem lényeg, de sosem csináltam még ilyet.
    7-kor Rékussal felébredtünk, és átmentünk a másik szobába, hogy a 2 álomszuszék hadd aludhasson. Borka hamarosan fel és ébredt, és indultunk a konyhába, hogy elfogyasszuk rituális húsvéti reggelinket, amit tegnap este már le is teszteltünk. :) Felkészítettem az ebédet, amiből tudtam, hogy nem, vagy alig fogok enni, majd kimentünk az udvarra. Csodálatosan sütött a nap és kellemes meleg volt. Előkészítettük a nyuszi helyét. Borka nem értette igazán honnan lesz nyulunk, de miután elmagyaráztam neki, hogy a húsvéti nyuszi megtalálja majd a ketrecet a sok finomsággal, akkor tuti, hogy ittmarad nálunk egy kis ideig, akkor megnyugodott. Saláta és sárgarépa holnap kerül a nyuszi elé.

Közben a kisbicikliről is leszereltem a pótkereket és lejjebb tettem az ülést is, hogy leérjen Borcsi lába. És tanultunk kétkerekűzni. Egész jól ment neki, csak a derekamnak és a lábamnak kell bírnia. De legalább a lelkesedése megvan. :)

• ladybug

őstag

A délutánunk elég pörgősre sikeredett. Miután Borka felébredt elmentünk Keszthelyre, hogy vegyünk neki biciklit, és Rékának is vmit. A Liget Plazat szemeltük ki, de meglepve tapasztaltuk, hogy nagyon sok üzlet beköltözött a centrumba. Meg is találtuk a keresett üzletet, de csak Rékusnak tudtunk venni egy játszószőnyeget, meg kiscipőt. Biciklit egy közeli boltban tartottak. De sem kinézetre, sem árra, sem minőségre sem tetszett egyik sem. Furkiáztunk még ide-oda, de egy nyomorult kerékpárboltot nem találtunk. Így inkább átautóztunk Zegre, ahol is 2 nagyáruházat végigjárva megint nem találtunk biciklit Borcsinak. Na, gondoltam ideje lenne telefonálni. Felhívtuk a biciklis barátunkat (hogy miért nem előbb? :( ), és ő rögtön tudott is kettőt ajánlani. Az elsőben pedig rá is leltünk a kerékpárra, amit Borkának kerestünk. Nézem az árát. Mennyi?? 20 ezer Ft? Azta mindenit, hogy milyen jól meg lehet gazdagodni a kisgyerekes családokból. De hát bicikli kell(ene), meg hát a rokonság megígérte, hogy ad bele.
    Borkának viszont most meg kell tanulnia a nyáron kétkerekűzni. Jó móka lesz. :)

Réka viszont itthon maradt. Szegényke már nagyon várt minket. Egész este a kezünkben volt. És megint nagyon keservesen aludt el.

Most én is el....Nagyon fáradt vagyok.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

De jót aludtam reggelig. Persze, telhetetlen voltam, és aludtam volna még. Réka 5-kor ébredt fel. Szopizott, és aludt is fél 8-ig az ágyunkban.
    Borka viszont ma 6-kor felébredt. Odabújt közénk, de nem tudott visszaaludni, és felkelt játszani.
    Reggeli után összeszedelőzködtünk, és elmentünk a doktornőhöz. Réka sokat javult, már csak kisebb szuszogás hallatszik, de már alig kell vmit szednünk. A biztonság kedvéért Borkát is megvizsgálta, de ő is rendben van.
    Amikor kijöttünk Réka nagyon sírt. Ilyenkor van ugyanis az alvásideje, és ez az orvosi látogatás miatt eltolódott. Felöltöztettem Rékát, betettem a babakocsiba. Sírt szegényem, de hát Borkának is segítenem kellett a kabátfelvételben, meg én is felöltöztem. (Különben sem szeretek kapkodni miatta, mert neki is tudomásul kell vennie, hogy nem csak ő van egyedül.) Erre odamegy egy idősebb nő a kocsihoz, felemeli a féket, és ide-oda toligálja a váróban a kocsinkat a gyermekkel. Magyarázgat neki, és meséli nekem, hogy mit csináljak, hogy a gyerek ne sírjon. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mit mondott, mert felháborítónak és tolakodónak találtam a viselkedését. Így igyekeztem gyorsan felöltözni, és egy köszönés után el is viharoztunk.

Itthon pedig vártak a húsvéti előkészületek. A sonka már majdnem megfőtt mire hazaértünk. Megfőztem a tojásokat is, megfestettem őket. Sütöttem 3 óriási fonott kalácsot. És még ebéd is készült. Délután pedig egy kis pihenés. Aminek most lett vége, mert Borka felébredt. Réka viszont most aludt el.

• ladybug

őstag

Délután Harry Pottert néztünk Borkával. Nem akartam megnézni, mert könyvben olvastam, és a film nekem kissé túlsztárolt volt. Megnéztük, ennyi. Felejthető. De gyerekszemmel biztos más.
    Réka estére megint nyűgös lett. Kb 4x szopizott. Mindig elaludt közben, és mikor lefektettem volna az ágyikójába, felébredt. Talán most elaludt, és reggeli 4-ig nem lesz műsor.

Holnap megyünk Rékával dokinénihez vissza. Sokkal jobban van, mnt 2 napja. Ez örömteli.
    És holnap sonka- és tojásfőzés, fonottkalács sütés.
    Jaj, mennyi munka.

[Hohohohó, lesz fonottkalács!!! Juhé! - peterkeT]

• ladybug

őstag

Az éjszakánk most nyugodtan telt. Mindkét gyermek aludt, mint a tej. Réka 4 körül ébredt fel szopizni, majd vissza is aludt. Fél 8-kor pedig szinte egyszerre ébredtek.
    Ma itthon voltunk. Főzés, mosás, vasalás, a szokásos rutinmunkák. Emellett játék Borkával. Réka meg mellettünk békésen pihent 2 órán át.
    Most is alszanak. Ma délutáni a délutáni alvást is sikerült beiktatni.
    Borkának lesz nyuszija húsvétra. Az előbb voltam a szomszédban, és mondták, hogy persze, hogy van kisnyuszi, és persze, hogy szívesen adnak. :) Vasárnap délelőtt megyünk érte. remélem örülni fog neki.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #119 üzenetére

Délelőtt jutott idő így a játékra is Borkával, amíg Réka kicsit pihent. Aztán ebéd után a nagylányom eltűnt, kb 1,5 óra hosszat a mama szórakoztatta. Legalább szusszantam egy kicsit. A délutáni alvás megint kiesett, mert kb 2 óra az az időpont, amikorra elfárad. Úgyhogy hiába örülök annak, hogy reggel milyen jól elalszik, ha a délutáni alvás kiesik, és fáradt lesz már 4 felé.

Réka 5-től egyfolytában nyöszörgött. Ha letettük a kezünkből, akkor sírásban tört ki. Miután a kezem már elfáradt a súlya miatt, apája vette át. Szépen elnézegelődött, elcuppogott az öklén. A fáradtság egy fikarcnyi jele nem mutatkozott rajta, pedig 5 után nem aludt már el. Fél 10 körül tudtam lefektetni, de most megint sír. :(

• ladybug

őstag

Fél 11-kor még felébredt Rékus tegnap. Épp le akartunk feküdni aludni, úgyhogy még jó, hogy így törént. Gyorsan szopizott, orrszippancs, aztán aludt is, hajnali 3-ig. Akkor megint szopizás, orrszívás, és alvás. Aztán már csak 8 után ébredt reggel.
    Borka is jól aludt. 8 után ébredt fel ő is.
    9-re már az orvosnál is voltunk. Borkát rendben találta, Rékára is azt mondta, hogy már sokkal jobban van. Kapott ugyan egy gyulladáscsökkentő és köhögés elleni kúpot, de ez meg már nagyon kellett. Most nyugodtan alszik.

• ladybug

őstag

Ez az éjszaka sem telt nyugodtabban, mint az előző napi. Rékus 1-kor és 5-kor ébredt fel. Nem hinném, hogy az éhség miatt, inkább a testközelséget igényelte. Az 5-ös ébredéskor magunk mellé vettem az nagyágyba, és úgy aludtunk reggelig.
    Borka viszont jól kipihente magát. Igaz 3-kor megébredt, de hamar visszaaludt, és 8-kor kelt csak fel.
    Felöltöztünk, és indultunk volna a boltba, mert már kiürült az éléskamra. Rékát itthon akartam hagyni, mert kissé hűvös volt. Apa jött át, hogy anya nagyon beteg, magas láza van. Tegnap sem volt már jól, sajnos, de ma még rosszabbul lett. Így jobbnak láttam, ha hagyom pihenni, és Rékát elvittük magunkkal. Fújt a szél is, és szégyenszemre elő kellett venni a télikabátot.
    Amilyen gyorsan tudtam bevásárltam, és irány haza. Még ebédünk sem volt. Gyorsan összekészítettem, közben hol az egyik, hol a másik leánykám sírt, nyafogott vagy köhögött. Ide-oda rohangáltam, épphogy kész lettem, mire Párocskám megjött ebédelni. Holnapra is megfőztem, mert bár itthon lesz anyósom, őrá sajnos ezt nem tudom hagyni, mert...hogy is mondjam, tudása a főzés terén (is) hagy némi kívánnivalót maga után.
    Megkülönben is, mint kiderült orvoshoz kell mennie a migrénkivizsgálás miatt.

Réka ma szörnyen nyűgös volt, alig aludt egész nap. Most este is sokszor felébredt, pedig már 2x elaludt mélyen. Ha felébred fél órán belül, akkor adok neki egy fél kúpot, hadd tudjon nyugodtan pihenni.

Borka mivel későn ébredt, délután nem aludt. Pár apró histi után feltalálta magát, és keresett játékot. Közben persze, amikor időm volt, akkor játszottunk együtt is, és kicsi barkácsolásra is jutott időnk. Hisz nemsokára húsvét, és ilyenkor már rég húsvéti díszben szokott állni a lakás.

Holnap megyünk vissza dokihoz. Borka jobban van, de Réka nem javul. Kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Az éjjelünk nagyon mozgalmas volt. Felébredt Réka 1-kor, fél 5-kor és fél 7-kor. Mindegyik alkalommal ki kellett szívni az orrát. Utána viszont nyugodtan aludt.
    Borka viszont mostanában nagyon nyugodtan pihen. Éjjel nem ébred fel, és reggel is 7-ig alszik. Ma is ekkor kelt. Kicsit morogva és nehézkesen indult be a napunk, de utána rendben volt minden.

A mai nap a mosás és vasalás jegyében zajlott. 3x raktam tele a gépet, de szerencsére a szél meg is szárította az előző adogot, mire a következőt kiteregettem. Aztán délután vasalás. Egy hegynyit sikerült legyűrnöm, de a másik hegy holnapra marad.
    Kicsit fáradt és ingerült vagyok. Jó lenne már ezen a betegséges időszakon túlesni, meg az autó és a ház miatt is konkrét dolgokat tudni. Sok, fontos dolog történik mostanában, és úgy érzem, nem bírom az iramot. :(
    Anyáék ma adták be az ő autójukat bizományiba. Azt mondták nagy a kereslet a Kalosokra. Legyen igazuk, és keljen el minél hamarabb.

Délután ki akartam menni sétálni, de a szél nagyon fújt, és így nem akartam kivinni a lányokat. Pedig amúgy az idő kellemes volt. Helyette ittbent játszottunk. Estére kissé rosszul éreztem magamat. A szemem ég, a térdem fáj, és az orrom folyik, de más nincs még.

Hívtak oviból, hogy kaptam fizetésemelést, kemény 3000 ftot. De remek. Azzal nyugtatom magam, hogy több, mint a semmi.

Nos, igen. Tegnap lemaradtak a képek, mert választások voltak. És ugye erre lehet fogni mindent. Akkor teszek be kettőt. Az első tegnapi, a második mai. :)

[kép] [kép]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #115 üzenetére

No, miután kiszínezte magát, végre teret kapott a kreativitás, és vonatoztunk. Fasínekből kiraktuk a pályát, és több, mint egy órát játszottunk a vonattal, és persze beleszőttünk ezt azt.

Réka 5-ig aludt, és felébredve azonnal követelte a jussát. Visszajött az étvágya. :) 2 óránként eszik a Drága. Estére is rendben volt. Már alábbhagyott a köhögés, nem folyik annyira az orra. A nyála viszont bőségesen. És gyanítom, hogy ennek nem sok köze van a betegséghez; azt hiszem a foga jön, mert ez ökle állandóan a szájában van (''Lupityka'' Réka :D ).

Borka viszont estére teljesen eszetlen lett. A fáradtság iszonyatos módon fel tudja pörgetni. De mivel ilyenkor az egyensúlyérzéke, a távolságérzékelése és sok más ösztöne legyengül, nehezen lehet vele bármit is csinálni. Csak a fürdés segít. Úgyhogy bevetettük, fel is ébredt. Réka egyébként tegnap fürdött először a nagykádban, mert a kicsiben már nem fér el. Nagyon tetszett neki. A sok vízben teljesen elengedte magát, lebegett. :) Tegnap velem pancsikált, ma pedig a nővérével. (Ha apája hajlandó feltenni a gépre a képeket, akkor teszek is be róluk egyet. De azt hiszem, most túlzottan a választásokkal van elfoglalva.) Aztán egy kis Kockásfülű nyúl, és alvás. Pillanatok alatt elaludt.

• ladybug

őstag

Réka ma éjjel felébredt 3-kor. Hej, igencsak hozzászoktam, hogy 3-4 napja nem ébredt fel. Reggel pedig fél 7-kor jelezte, hogy ő bizony enne megint. Ezek szerint javul az állapota.
    Borka 7 előtt ébredt kicsivel, és már hozta is a ruhácskáját, mert mindenképpen el akart velünk jönni ma az autószalonba. Odaérve rögtön ki is próbáltuk a kiállított autókat, mindegyikbe be akart ülni. Az pedig, amit mi veszünk, igencsak tetszett neki.
    Letettük a foglalót, és megírtuk az adásvételit. Most akkor várunk....(türelmetlenül).

[kép]

Borkának vettünk 2 pár cipőt, aztán ettünk egy gyorskajáldában, és mentünk haza szavazni. Borka útközben elaludt, így a délutáni alvás kb 25 percig tartott. Mert ugye, ahogy megáll az autó, felébrednek a Drágák.
    A borítékozáson jól kiakadtam, de mindegy...nem az a lényeg.

Réka alszik. Ma már jókat nevetgélt, öröm volt látni. És nagyon be van rekdve, úgyhogy igauán nem is tud sírni. Ha mégis, akkor a szája már görbül, a könnye folyik, és kb 2 perc múlva csendes nyikorgás hallatszik.
    Borka pedig unja magát. Játszani meg nem igazán lehet vele, úgyhogy mondtam neki, hogy keressen vmi kreatív elfoglaltságot.

[Most éppen hadonászik a színes ceruzákkal, és közben Zsédát énekel roppant hamisan, de legalább hangosan és lelkesen. Éljen a kreativitás. :D - peterkeT]

• ladybug

őstag

Reggel kipihenten ébredtünk. Borka 7-kor ébredt, Réka fél 8-kor - végigaludta tegnap este fél 10-től az éjszakát. Miután a lányok átestek a reggeli gyógyszerebevétel procedúrán, felöltöztünk. Mialatt Rékát pelenkáztam, Borka ide-oda szédelgett, és feküdt le mindenhová, ahol vízszintesbe tudott kerülni. Igencsak furcsálltam a dolgot, hisz kb fél órával ezelőtt még semmi baja nem volt. Sajnos, ahogy gyanítottam a láza szökött fel. :(
    Ez azt jelentette, hogy itthon kellett hagynunk, mert ma indultunk nagy ''leendő autónk'' körútra. Nem szívesen, de elmentünk nélküle.
    3 autómárkát néztünk meg, és sok megbeszélés, tárgyalás, no meg persze mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy veszünk egy Opel Astra Classic Caravant. 2 Daewoonk van -egyik anyáéké, másik a miénk -, és úgy gondoltuk, hogy vennünk kellene közösen egy autót, mert most sem használják az övéket, és csak áll a garázsban. És az a pár alkalom, amennyiszer nekik kell egy évben, azt meg tudjuk oldani. Holnap letesszük a foglalót rá, és akkor már csak várunk rá, és leperkáljuk a pénzt.

Fél 2 után értünk haza. Borka nem aludt, anyósom vmi iszonyat zsíros húst sütött sült krumplival, a tv folyamatosan (4 órán keresztül) ment, a szobában ebédeltek, és szana-széjjel volt dobálva pléd, párna a szobában. Hát lehet, hogy inkább magunkkal kellett volna vinni a gyeremeket.... 5-kor persze beájult szegényem a fáradtságtól. Megfürdettem, hogy felébredjen. Aztán könyveket nézegettünk.
    Estére nem ment fel a láza, és nyugodtan elaludt. Réka kicsit nyűgösebb, de hamarosan ő is aludni fog, hisz 3x szopizott már 2 óra alatt.

• ladybug

őstag

És igen. Javulnak. :)
    Borkának már nem volt láza és hőemelkedése egész nap, még este sem. Réka pedig végre játszott a kiságyban. Nem is tudom már, hogy hány napja tette ezt? Mindig nyűgös volt, sírdogált, de most fürdés után befektettem az ágyikójába, és mosolyogva elkezdte lóbálni a kacsákat.
    Én meg kezdek megnyugodni és megkönnyebülni. Jobban vannak, hogy ez mekkora öröm tud lenni. A kis fenevadak....aggódunk ám értük.

• ladybug

őstag

Egy nyugodt éjszaka után ismét korai (6 óra) ébredéssel indult a napunk. Szerencse vagy sem, de a 2 gyerek szinte egyszerre ébred fel reggelente. Borka jól elfeküdt az ágyunkban, a kúp hatása még érződött reggelre. Rékának orr-porszívózással kezdtük a napot, aztán szopi. Nagyon nyugtalan volt. Aztán egyszercsak kijött belőle minden, amit evett. A váladék annyira ingerelte, hogy hánynia kellett. Utána persze, azért sírt, mert megijedt, és nem tudta mire vélni ezt az érzést. 20 perc múlva megint megszopiztattam, mert addigra lenyugodott a gyomra.
    Borka ezalatt csak feküdt, és nézte a falat. De jó is volt, mert így Rékát kényelmesen lerendezhettem. Reggelire csak kakaót kért. Örültem neki, hogy legalább vmit kíván. Aztán beadtam neki a gyógyszereket, majd gyorsan megfőztem az ebédet, mert 1/4 12-kor el kellett indulnunk a doktornőhöz. Meglepődtem nagyon, mert a váróban csak 1 anyuka várt a kislányával. Pedig ilyenkor már tömeg szokott lenni.
    A diagnózis: Borkának a füle gyulladt, sípoló légzés, szűk hörgők, vírusos fertőzés; Réka: sípoló, asztmás légzés, gyulladt garat, szűk hörgők, vírusos fertőzés. Egy rakat gyógyszert kaptak. A napom egy része el is megy azzal, hogy kiméregetem és beadom nekik. Jól is laknak a szirupokkal, cseppekkel, annyiszor kell szedniük. :(
    Remélem most már javulni fognak mindketten. Kedden vagy szerdán viszem őket vissza.

• ladybug

őstag

A lányok még rosszabbul lettek. Borka délutánra megint lázas lett. Adtam neki lázcsillapítót, de nem vitte le neki, így estére kapott egy kúpot. Holnap pedig orvos, mert ez így nem mehet tovább. A lázcsillapító szinte nem is használ neki, és ez már a 5. napja, hogy lázas.
    Rékának még mindig nincs láza, de nagyon ingerli a váladék. Fürdés közben majdnem megfulladt szegényem. A frászt hozta rám. Sírt, és sírt, meg fuloklott közben, aztán egyszercsak - mintha elvágták volna - a sírás abbamaradt, és elaludt. Ez egyik másodpercről a másikra történt. Nagyon megijedtem, mondanom sem kell. :( Ott ültem a hordozója mellett, mert a kiságyba nem mertem beletenni, és vártam, hogy felébredjen. Közben szegény Borcsikám is frászba volt, mert ő sem tudta miért sírt a huga. És én sem tudtam mivel megnyugtatni, mert igazából fogalmam sem volt.

Borka fél 8 óta alszik. A kúp használ neki ezek szerint. Van benne kis altató is, úgyhogy nyugodtan pihenhet éjszaka.
    Réka nem kapott kúpot. Neki a cumi lett a nyugtatója. Fél 9 óta ő is alszik.
    Az étvágyuk rossz mindkettejüknek. Réka is kevesebbet szopik, Borka meg alig eszik, inkább csak reggelire - bár ma akkor sem.
    Holnap mindenképpen elviszem őket megint orvoshoz.

• ladybug

őstag

Bár Réka tegnap este megkapta a kúpot, elég nehezen hatott csak neki. Fél 11 lett, mire elaludt. Borka is jól aludt az éjjel. Viszont 3/4 6-kor - miért is ne egyszerre? - felébredtek. Borka égett a láztól, meg sem mértem neki, mert tapintással is érezhető volt, hogy magas a láza. Lázcsillpítót kapott, és be az ágyba. Közben Réka is már méltatlankodott. Párom hozta utánam. Aztán lefeküdt Borcsival, de aludni nem tudtak már. Réka szerencsére még mindig nem lázas. Szopizás után vissza is aludt. Aztán a kúp hatása egész délelőtt érződött, végigaludta a fél napot. Borka viszont megint nyűgös és kedvetlen volt, így jól is jött, hogy Réka ennyit aludt.
    Gyorsan összedobtam egy kis ebédet, de nem sokat evett Borka. Hányt is. A váladék nagyon irritálja a torkát, sajnos Rékáét is. Az orrszívó-porszívót használjuk, ami sok váladékot kihoz neki. Egy kis megkönnyebbülés pár percre.
    A hétvégi programot most már tutira lemondtam, máig adtam rá esélyt, de egy ilyen reggel után jobbnak láttam, ha visszamondom.
    Talán el tudunk menni vmelyik hétvégén.

• ladybug

őstag

Az éjjel nyugalmasan telt, a lányok aludtak. Viszont reggel Borka megint lázas volt (38,3). Szerencsére beveszi okosan a lázcsillapítót, és befekszik a fotelba, néz mesét. 10-re már rendben is volt. Aztán persze egész nap is, amit jó volt látni. Amióta beteg, a délutáni alvás sem jelent neki gondot.

A rossz hír az, hogy Réka is egyre jobban köhög. Nyűgös és kedvetlen, nehezen alszik el. A váladék irritálja a torkát, ezért sokszor bukik szopizás után, és emiatt nehezen is kap levegőt, ami megint csak bosszantja. Kevesebb mennyiséget is szopik. este adtunk neki egy fél kúpot, mert nagyon nyűgös. Reméltük, hogy könnyebben elalszik, mert délután is keveset pihent. Hát, talán most már elaludt. Iszonyat nehezen hatott a kúp, pedig fél 9-kor adtam be neki.

Jaj, remélem mielőbb meggyógyulnak, mert nagyon nem szeretem látni, érezni, hogy betegek. :( :O Ez kínzás egy szülőnek.

• ladybug

őstag

Vajon más lett a napirendünk? Vagy nem jól osztom be az időmet? Vagy túl sok program van? :F Nem tudom, de az tény, hogy mostanában nem végzek a betervezett dolgokkal. Kicsit zavar, mert megszoktam, hogy pucban áll a ház, hogy időben kész az ebéd, hogy a gyerekek megkapnak mindent, amit szeretnének. De most úgy érzem, hogy ez nem megy. Lehet, hogy nem kellene foglalkoznom vele; lehet, hogy ez csak egy időszak, de vhogy nem találom a helyem, a rendem, a menetem.

Borka sajnos nehezen javul. Reggel hőemelkedése volt megint, a köhögés sem sokat csillapodott. Sokat nayfog, sírdogál, nem igazán jó a hangulata. És nagyon bújós lett. Ami viszont jó hír, hogy nem fáj semmije. Az étvágya ma nőtt. Persze, mert palacsinta volt ebédre, de azt igyekezett tudomásomra adni, hogy a rémségesen sok (1 kisebb merőkanálnyi) leves miatt van rosszul, és nem a 6 palacsintától, amit pillanatok alatt betömött. Szörnyű, hogy mennyire rühelli a leveseket. Tiszta apja. Pedig hát igyekszem mindig csak olyan leveseket készíteni, amit szeretnek, és azokat is csak ritkán főzök, de örökösen reklamálnak miatta.
    Délelőtt kicsit levegőztünk megint az udvaron, de játszani nem volt kedve. Így inkább a napon ültünk, és beszélgettünk, míg Réka aludt a kocsiban.
    Rékus is köhög kicsit, meg szörtyög folyton. Hiába használjuk a porszívó-orrszívót, nem hoz ki neki szinte semmit. Szerencsére láza nincs, és nagyon remélem, hogy nem is lesz.

A délutáni alvás után összeszedtem a lányokat, és átvittem anyáékhoz. Mi pedig elmentünk bevásárolni pár dolgot. Mivel itt a tavasz a kabátokat és a cipőket is le kell váltani, vmi könnyedebbre. De sajnos a régiek elég ramaty állapotban voltak, így cipőt kellett vennünk mindkettőnknek. Körbejártuk fél Szombathelyet, és épp mire feladtuk volna - indultunk is hazafelé -, megláttunk egy cipőboltot. Visszafordulás, és irány be. De, ááhh, mégsem olyan, amilyen tetszik, akkor menjünk tovább. És végre megtaláltuk azt a cipőboltot, amit kerestünk is, de sehol nem találtam meg a neten, hogy Szombathelyen hol lehet; ez pedig az Office Shoes. Nagyon jó márkájú cipők vannak, pont az a stílus, amit mindketten szeretünk. Laza, sportos, de mégis elegáns. No, miután otthagytunk egy rakat pénzt - Franc, amikor ennyi pénzt kell kiadni ruhára vagy cipőre mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy megtehetem-e? De aztán ha belegondolok, nem is olyan sok pénz érte, hiszen nem egy évre veszem. - végre hazaindultunk.
    Negyed 9-re értünk haza. Borka már itthon volt anyósommal, Réka anyáéknál. Gyors kipakolás, fürdés, és alvás. Igen ám, de Rékát most nagyon megzavarta ez a késői herce-hurca, meg, hogy nem voltunk itthon. Nagyon nyűgös volt, és csak az én kezemben nyugodott meg. Talán most már elalszik.
    Borkát relatíve hamar, fél 10-kor ágyba tudtam dugni. Hőemelkedése volt megint. Jajaj. Jó lenne már, ha javulna.

• ladybug

őstag

Borka kezd jobban lenni. Igaz reggel hőemelkedése volt, de egész nap nem volt láza. Még este sem. Kicsit nyűgösebb ugyan, és az étvégya csökkent, de alapvetően jókedvű és mozgékony. Az udavaron is jókat játszottunk délelőtt és délután is. Sőt délután aludt is.

Rékával ma tanácsadáson voltunk. Végre kevesen voltak, és mi értünk oda legelőször. A vizsgálat alatt nagyon jó hangulatban volt, a doktornőre nagyokat mosolygott. Viszont az utána való öltözés mindig kínszenvedés, mert végigsírja. Súly: 5,7 kg, hossz: 60 cm. Tipikus vasgyúró hölgyemény.

Még egy jó esemény ma. Jött a tervezőnő, felmérte, lemérte, megmérte a padlást. Nagyon tetszik neki, sok fantáziát és kihívást lát benne. Emiatt remélem, hogy hamar megrajzolja a skiccet.
    Úgy tervezzük, hogy a gerendák egy része, be lesz építve a lakótérbe. Szépen lekezeltetjük őket, és csodálatos ékei lesznek majd annak a lakásnak.

Párocskám sajnos megint nem tudott itt lenni, amikor itt volt a tervezőnő, mert rengeteg munkájuk van mostanság, és a hétfők amúgy is katasztrofálisak. Hazarohan ebédelni, és rohan vissza munkába, aztán este 6 körül ér haza. Már alszik is itt mellettem. :) Le is fekszem mellé.
    Jó éjt.

• ladybug

őstag

Borka az éjjel többször is fent volt. A láza nem akart lemenni, 2x adtam még neki lázcsillapítót az éjszaka folyamán. Reggelre annyival lett jobb a helyzet, hogy nem volt lázas. A köhögését iszonyat hallgatni, olyan szegényem, mintha ugatna. Szedjük a cseppjeinket, szirupokat. A betegség miatt kicsit kedvetlenebb, nyűgösebb.
    Réka szerencsére még nem kapta el, de remélem nem is fogja. Az anyatej levédi. Viszont a szemecskéje váladékozik. A tegnapi szél megfújta.

Délutáni alvás után elmentünk egy kicsit sétálni a lányokkal és anyával. Kellemes idő volt, meg Borkát is ki akartam mozdítani a benti állott levegőből. Aztán hazaérve még az udavron játszottunk kicsit.

Estére megint belázasodott Borcsi. Kapott lázcsillapítót, ami remélem most jobban hat neki, mint tegnap. Réka meg sokat nyüglődik, tegnap is nehezen aludt el este.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #104 üzenetére

Borka szerencsére jobban lett. Az étvágya nem az igazi, de most nem is tartom fontosnak. Inkább igyon sokat, aztán pár nap múlva legyen jól, és akkor egyen, ha jól esik neki. Estére azonban megint felment a láza, sőt még a füle is megfájdult. Meleg sót tettünk rá. Megkapta a cseppjeit és a szirupját. Rögtön el is aludt.

Réka jól van. Remélem nem kapja el a betegséget. A délután nagy részét kint töltöttük. Autót mostunk Borcsival, Rékus meg jót aludt többször is. Elsétáltunk a kutyával is egy körre.
    Borkával ellentétben viszont Réka nagyon jó kedvű volt este. Beleakadt az egyik ujja az ágya fölött lelógó játékba, és nagyon örült, hogy ő rángathatja. Bár nem igazán tudta, hogy mitől is mozognak a kacsák, de mindig örömmel nyugtázta, hogy ide-oda billegnek.
    Most aludt el nemrég a drága.

Én meg kikapcsolódom kicsit. :)

• ladybug

őstag

Éjjel Borka és Réka felváltva voltak ébren. Réka 1 körül szopizott, de szerencsére hamar visszaaludt. Borka 3 előtt ébredt meg. Nem köhögött az éjjel,a mi jó hír. Visszaaludt, de 6-kor megint fent volt. Réka viszont 5-kor szopizott megint. Borcsival még visszafeküdtünk, de 7 körül megébredt. Nagyon meleg volt. 38,3 volt a láza. Gyorsan lázcsillapító. Nehezen megy le a láza, még mindig elég meleg. Azóta kapott már egy váltózuhanyt is.
    Nos, a hétvégi programnak lőttek. Itthon maradunk. Jövő héten ovi sincs. Nos, mennyit is voltunk oviban? Talán 2 hetet. Szegénykém, hogy minden nyavalya eléri, de jó, hogy itthon tudom fogni.
    Az idő nagyon szép. Kellemes a levegő hőmérséklete, és süt a nap is. Talán egy kis sétára lemegyünk délután.

• ladybug

őstag

Hogy ma mekkora pofáraesés ért minket. Felkeltünk, lerendeztem a lányokat. Rékát átvittem anyáékhoz, Borkát meg elvittük oviba. Aztán irány az önkormányzat, mert papírügyeket kell intézni. Ahogy beléptünk, már meglepett, hogy sehol egy teremtett lélek sincs. Továbbsétálva pedig az ajtón ez állt: ''Ügyfélfogadás szünetel a választási próba miatt.'' Micsoda? :Y Mi a fenét kell elpróbálni előre egy választás miatt? Nem most csinálják először. Nem értem. De ez persze nem szerepelt sehol előre, vagy persze csak megülve kisbetável vhol. Na, mindegy, nincs mit tenni. Irány haza.
    Mérgemben gyorsan kitakarítottam a lakást. A takarítás mindig megnyugtat. Aztán ebédkészítés. Addig Rékát el sem hoztam anyáéktól, így gyosabban ment a munka.
    Mire végeztem mindennel persze elment a délelőtt nagy része, így 1 órácskám maradt még magunkra és pihenésre.

Borka ahogy hazajött az oviból nagyon köhögött. Jobbnak láttam orvoshoz vinni, nehogy hétvégén az ügyeletre kelljen vele futni. Szerencsére nem talált semmi gyulladást a doktornő. Mégis annyira köhög, hogy aludni, enni nehezen tud. Most épp apája ül mellette, hogy álomba szenderítse, mert minden köhögésnél felébred. Csak homeopátiás szereket kaptunk. Remélem segítenek. ha nem muszáj nem szeretem antibiotikummal tömni. Jut eszembe...Borkának annyira tetszik ez a szó - antibiotikum - hogy sokszor költ róla éneket, és azt dalolgatja. Én meg jókat mosolygok rajta. Amúgy nagyon szeret mostanában énekelni. És minden énekel, a Kalákától kezdve a Disney rajzfilmslágereken át a Micsoda nő-t és még a Riders On The Storm-ot is. A fürdőkád a kedvenc dalolóhely, órákig elénekelgetne játék közben. De a víz hamar hűl.

Rékával egyre jobban el lehet játszani. Imádja, ha a hasát cuppogtatom vagy prüszkölök rá. Nagyokat kuncog közben. A kezével meg szinte elbeszélget. Mesél nekik a maga kis babanyelvén, és olyan jó hallgatni.

És ennek a napnak is vége. Ahogy sejtem Párom meg elaludt Borkával altatás közben. Megyek és átcipelem. :)

• ladybug

őstag

válasz ladybug #101 üzenetére

Délután nyugi volt. Ma 3x mostam, úgyhogy termeltem a vasalnivalót magamnak. Mivel elég jó idő volt, hamar megszáradtak a ruhák, így délután amíg Borka mesét nézett - mert ugye nem aludt megint, de legalább így is pihent a fotelben mesenézés közben -, addig én vasalgattam.

Vettem ma a lányoknak pár ruhát. Borka a tél alatt nagyon sokat nőtt, úgyhogy komplett nadrágrepertoár csere van. Rékának meg vettem egy nyári kisruhát. Nem bírtam otthagyni. Alig várom már, hogy olyan jó idő legyen, hogy ráadhassam.

Este elmentük nagybevásárolni. Otthagytunk egy rakás pénzt. Eszembe jutott, hogy mennyi pénzt költönk havonta élelemre. Iszonyat sokat. De hát enni meg kell...

No, most pedig el aludni, mert Réka korán feküdt. Szerintem hamar felébred az éjjel.

• ladybug

őstag

Adós vagyok 1 nappal nektek, illetve magamnak, de tegnap nem nagyon volt időm. Párommal is alig láttuk egymást 2 napja, és úgy gondoltuk, az estét egymással való törődésnek szenteljük. Ilyen csábító ajánlat után már ki gondolkodik azon, hogy internet.

Tegnap volt szomorú és boldog pillanat is. A tervezőnk bement a bankba, ahol is közölték vele, hogy márpedig tetőtérbeépítésre csak úgy adnak félszocpolt, ha 1, 9m magas falat emelünk. Hiába győzködte őket tervezői diplomájával, hogy az már emeletnek számít, és nem tetőtérbeépítésnek, a bankban hajthatatlanok voltak. Telefon, hogy akkor keressünk más bankot. Úgy éreztem, hogy innentől kezdve már semmi sem sikerülhet jól. De mégis. Anya bement a többi bankba kérdezősködni, de mindenhonnan ilyen-olyan érvvel, de elutasították. A Takarékszövetkezetben tette az utolsó próbálkozást, és ott sikerrel járt. Azokat a feltételeket, amiket ők adtak, tudjuk teljesíteni. Remek, akkor intézkedés.
    Ma bent voltunk megint, hisz főleg nekem voltak kérdéseim, meg hát mégiscsak mi veszünk fel hitelt. Mindent töviről hegyire megbeszéltünk, ráadásul az is kiderült, hogy egy jó barátnőm az ügyintéző. Most már kicsit derűsebben látom a dolgokat. Közben már beszéltem pár szakemberrel is, akik 1-2 héten belül tudnának is jönni, illetve akkor, ha kész a terv. A tervező pedig hétfőn jön felmérni a padlást, és a héten remélhetőleg neki is tud állni a rajznak. Azután meg már csak az építési engedélyre kell várni, és irány a bank. Azt ígérték, hogy kb 10 nap alatt lerendeződnek a papírügyek, ha minden ott van. Naná, hogy minden ott lesz. Ha százszor is kell átnéznem a papírokat, akkor is igyekszem a legalaposabb lenni, mert akkor az én odafigyelésemen fog múlni, a mielőbbi ügyintézés.

A gyerekek....Jaj, a gyerekek jól vannak. Borkának megint nem megy az ovi utáni alvás, de erőltetni meg nem akarom. Aranyosan elfoglalja magát, nincs vele gond délután. Most épp mesét néz, tegnap meg játszadozott.
    Réka az utóbbi napokban sokat volt levegőn. A szél iszonyúan zavarja, de mással nincs baja. Nagyon szeret ''napozni'', és kocsikázni. Ha tehetem, mindehová viszem magammal. Tegnap is elsétáltunk Borka elé az oviba. Nagyon örült nekünk, büszkén mutogatta a kishugát mindenkinek.

Aktív témák

Hirdetés