Hirdetés

Aktív témák

• ladybug

őstag

Egész jól belerázódtam a munkába megint. Ezek szerint csak az első hét volt fárasztó, aztán hozzászoktam. Vagy megszoksz, vagy megszöksz...
    Már nem alszom el Réka mellett, és gondolkozni is tudok így este fél 10 tájékán. Juppi. :)

Még a tanulással is haladok. Amíg a gyerekek délután aludtak, addig többször átolvastam az anyagot, és remélem, hogy meg is marad belőle valami az agyamban. Még egy másik témakör van, annak is neki kellene látom. Két hetem még van rá, úgyhogy hajrá. De valamiért nem tudok úgy elmélyülni a tanulásban, mint korábban. Lehet, hogy túl sok sorozatot néztem mostansá, és a hatásuk alatt vagyok. Hm ... ez elgondolkodtató. Talán kevesebbet kellene a gép előtt ülnöm? De hát igazán nem ülök sokat. Maximum 2 órát egy nap, de ebben az időben bent van az internetezés is. Mindegy, most úgy érzem ez okozhatja a lustaságomat.

• ladybug

őstag

A mai korai felkeléssel nem is volt gondom. Viszont az éjjel nem aludtam jól. Nem emlékszem, hogy miért aludtam rosszul, mindenesetre úgy ébredtem, mint aki nem pihente ki magát. Érdekes módon a kolléganőm is erre panaszkodott. Talán valami front jött az éjjel? Hm.....

Mivel fél 3 körül értem haza, gondoltam, megint elhozom a lányokat korábban. Hogy örültek. :) Borka lelkiismeretesen neki is kezdett a házijának miután hazaértünk. Ügyes, hamar elkészült a feladatokkal, így aztán lefekvésig csak játék maradt.

Lebetegedett a csoportom nagy része. Nem mondták a szülők, hogy mi bajuk a gyerekeknek, de reggel sorra jött a telefon, hogy nem jönnek a gyerekek oviba. 11-en voltunk, ami igazán ideális létszám.

• ladybug

őstag

Lebontottuk a karácsonyfát. Hivatalosan is vége van a karácsonyi időszaknak. Pedig úgy szerettem, hogy itt állt a nappaliban. Réka segített leszedni a díszeket, aztán elpakoltuk. De lesz még idén karácsony, csak az egy kicsit odébb van.

Bár nem fűlt hozzá a fogam, mégis tanultam. Muszáj, mert dolgozat lesz belőle, és ez lesz a félévi jegy is. Hétvégén meg iskola, vinnem kell a házidolgozatot is. A másikra már kaptam jegyet, úgyhogy az is letudva. Még a gyakorlattal lesz munkám, és bizony össze kell szednem magamat, mert úgy érzem igencsak ellustultam. Ez a majd' 3 hetes téli szünet nagyon jó volt. Olyannyira, hogy teljesen belefeledkeztem a pihenésbe, és másra nem is figyeltem. Még a hatása alatt vagyok most is, ezért át kellene állítanom az agyamat a "gyerünk, munka van és tanulás" frekvenciára.

Hajaj, munka van. Holnap pedig reggeles vagyok, és hoznak egy kisfiút beszoktatni, úgyhogy fürdés és alvás.

• ladybug

őstag

Irtó hideg volt ma megint, de kétszer is kimentünk a lányokkal levegőzni. Délelőtt vásárolni mentünk pár dolgot. Jót sétáltunk, a lányok csak szaladgáltak ide-oda. Hazaérve aztán délig olyan bosszantóan hisztisek voltak, hogy alig vártam, hogy lefeküdjön Réka aludni. Borka is jött velünk, és mindketten elaludtak. Olyannyira, hogy Réka előbb felébredt, mint Borcsi.

Délután aztán kimentünk a tóra csúszkálni. Nincs korcsolyánk, de így is jó múka volt. Sokan votak kint, és nagyon jó hangulat volt. Kb egy órát voltunk kint, de elég is volt, mert így is jól átfagytunk. A sajtkrémleves újra felmelegített minket. :D

És végre rájöttem, hogy kell megint képeket betenni. Pedig aztán ezt már korábban is megtehettem volna... :B

• ladybug

őstag

Utánaérdeklődtünk Petinknek. Mint megtudtuk, ők azt mondták, hogy voltak elbúcsúzni tőlünk, és hogy mi mennyire sajnáljuk, hogy ők elmennek. Érdekes.... Ez a beszélgetés soha nem zajlott le, de hát mit is lehet anyukától várni, aki maga sem tudja, hogy kinek épp milyen hazugsággal tömi a fejét.

Tehát Peti nem jön többet. Sajnálom szegényt. Igaz, hogy nehéz eset volt, de végre bekerült egy közösségbe, ahol elfogadták, voltak már barátai és szeretett is ide járni. Abból a szempontból viszont jó, hogy nincs itt, hogy alig van agresszivitás a csoportban, nyugodt a légkör, és lehet normális foglalkozásokat tartani.

Aláírtam az átsorolásomat. Pár ezer forinttal kapok többet, de mostanság ezt is meg kell becsülni.

• ladybug

őstag

"Széjjelverlek" Petink nem jár oviba. December utolsó hetén említette az anyukája, hogy elköltöznek, de mivel nem mondta biztosra, így vártuk a további fejleményeket. Azóta nem tudunk róluk semmit, Peti sem jár oviba. Telefonon pedig nem elérhetők.

Viszont 2 napja kaptunk egy telefont, hogy egy új kisfiú érkezik majd a csoportunkba. Ahh, még egy kisfiú. A nemek aránya így még jobban a fiúknak kedvez. A csoport létszáma 21 lesz.

Réka minden gond és sírás nélkül megy az oviba a héten. Jókedvűen mesél az aznap történtekről, ezért végre kezdem azt érezni, hogy szívesen jár.

Nálunk is szívesen járnak a gyerekek, olyannyira, hogy amikor délután jönnek a szülők a gyerekekért, nem akarnak hazamenni velük. Valamelyiknek negyed óráig is könyörögnek. Örülök neki, hogy ennyire szeretnek oviba jönni, és jól érzik a csoportban magukat, de igazából szomorúnak is tartom, hogy nem akarnak hazamenni. Van olyan kisgyerek, aki ha meglátja az anyukáját az ajtóban teljesen semlegesen fogadja. Odanéz az ajtóhoz, és játszik tovább, mintha mi sem történt volna. Az én gyerekeim meg rohannak felém, amikor megyek értük. Még Borka is.

• ladybug

őstag

Hogy elkezdődött a munka, jött vele automatikusan a fáradtság. Ülve elalszom. Szörnyű. Elmegyek Rékát lefektetni, és elalszom mellette. Már kipróbáltam, hogy a legkényelmetlenebb ülőpozíciót veszem fel. Mindegy. Ha egyszer az én fáradt agyam úgy gondolja, akkor neki aludnia kell. Punk tum.

Az elmúlt két nap történései akkor most dióhéjban:
    Bogyó malacunkat elvittük orvoshoz. Szerencsére testileg egészségesmég a soványság ellenére is. Az orvossal együtt kiokoskodtuk, hogy a mi malackák áttért a csak zöldség kosztra, és valószínűleg hetek óta nem eszik magokat, ami nem jó, hiszen ebből kapja a tápanyagot. Így hát elzártuk a párjától, kap vizet és tápot - hízókúrára fogtuk.

Sonyt is elvittük az állatorvoshoz. Megkapta a kötelező oltásokat.

Réka az oviban jól érzi magát. Sírás csak az első nap volt.

Borka jól érzi magát az iskolában. Lelkes, szorgalmas, lelkiismeretes. Ma hazahoztam korábban a suliból, mert délelőttös műszakom volt, és épp összefutottam velüka, mikor mentek vissza néptáncról az iskolába. Gondoltam, akkor már ne üljön be a tanórára, hanem hazaviszem, és otthon majd megcsinálja a feladatokat.

• ladybug

őstag

Nagyon aggaszt a malackám állapota. Nem tudom, miért olyan sovány. Eszik-iszik, és mégisegy kisebb és vékonyabb. Csont és bőr szegényem. Úgy döntöttem, holnap elviszem orvoshoz. Remélem, tud valami okosat mondani.

Ehh, de nehéz volt ma reggel felkelni. Mindannyiunk szenvedett, de aztán az oviban a szülőktől is ezt hallottam, úgyhogy mindenkinek egy nehéz nap volt a mai.
    Elszoktunk a korai keléstől, az elmúlt két héten nem is ébredtünk fel fél 8-nál előbb.

Az óvodakezdéskor kezdődött, és azóta kevés éjszaka volt, amikor nem lett pisis a lepedője. Soha nem büntettem meg érte, vagy szóltam neki. Amíg itthon voltunk, Réka talán kétszer pisilt be éjjel. Amióta említettem neki, hogy megint megyünk oviba -2 nappal ezelőtt - azóta megint bepisil. Az óvodába menéssel nincs kibékülve, és így jön ki rajta. Nem tudom, mitévő legyek, de remélem megoldódik a probléma. Kértem pszichológus tanácsát is, de ő sem tudott semmi okosat mondani, mint azt, hogy várjunk. Akkor várunk.

• ladybug

őstag

Rendezkedtünk, takarítottunk, szortíroztunk. Asztalt cseréltek a lányok és Kedvesem. Így végre megkapta a hőn áhított nagy asztalt, amiről régóta álmodik, és még csináltatni sem kellett. Ez vonzotta magával a takarítást, és persze akkor már selejteztünk is. Szeretem ezeket a változtatásokat. Más színben látjuk ilyenkor a tárgyakat és a lakást is. Kell, hogy változzanak körülöttünk a dolgok, mert így merítünk ötleteket, kreatívak leszünk, jobb kedvünk lesz és energikusabbak leszünk.

Szerintem szükséges lenne mindenkinek arra, hogy néha arrébb tegyen egy szekrényt vagy egy asztalt, mert ugyanabba a berendezett lakásba megérkezni minden nap nem jó. Nincs ami feltöltsön, ha ugyanazt látod mindig. Monoton a napod, akkor otthon valami meghitt, nyugodt kell, hogy várjon, de mégis olyan, amitől feltöltődsz. És a lényeg, hogy nem kell hozzá vásárolni. :)

Huh, holnap munkanap. Mindenkinek. Már Borka is panaszkodott, hogy nem várja az iskolát. Réka egyenesen kiejelentette, hogy nem akar oviba menni. Hát, igazán nekem sincs kedvem dolgozni menni. Jó volt itthon lenni. Pihenni, játszani, együtt főzni, beszélgetni, sétálni. De ami muszáj, azt meg kell tenni, úgyhogy holnap reggel fél 7-kor kelés. Fél 7??? :Y Ej, de szörnyű leírni.

Akkor megyek is.

• ladybug

őstag

Elérkezett ez a nap is. Rékus 3 éves lett. Éljen sokáig a drága kicsi manónk. Ajándék gyanánt a torta vitte a prímet. Szokásos módon gyümülcstortát készítettem, mert ezt szeretik a legjobban. Miért vesződnék akkor mással? Magunknak tiramisut készítettem egy most próbált receptből. Jól sikerült, és estére el is fogyott, pedig igencsak nagy adagnak tűnt.

Sótögetni volt ma kedvem, ezért a torta és a tiramisu mellé egy süteményt is készítettem. Borka is sokat segített benne. Aztán persze ő volt a főkostoló.

Egy ágyban alszanak a lányok. Ez volt a kérésük. De most nem a kétszemélyes ágyon, hanem Réka ágyán zsúfolták össze magukat. Édesek így együtt.

• ladybug

őstag

Nemrég kaptam egy képüzenetet. Egy csodaszép újszülött baba volt rajta. Visszaírtam a feladónak, hogy gratula, de nem tudom, ki küldhette. A telefonomban ez a szám nincs elmentve, és egyfolytában azon morfondírozok azóta, hogy kié lehet ez a baba. :F

Érdekes egyébként, mert éppen ma elevenedtek fel bennem az emlékek Réka születésével kapcsolatban. Holnap lesz a születésnapja. 3 éve született a kis manónk. Ehh, mintha csak tegnap történt volna. ....
    Tudom, ez most olyan elcsépelten hangzott, de tényleg így érzem. Olyan tisztán emlékszem a napra. Olyan gyönyörű kis gombóc volt, amikor megszületett.

Most is gyönyörű kis bogár, de már kinyílt a kicsi személyisége, ami aztán van neki. :D

• ladybug

őstag

Pesten reggel gyönyörűen havazott. A lányokkal sétáltunk is egy nagyot. Szörnyen hideg volt, de ők élvezték a hó minden pihéjét. Borka 5 méterenként írt valamit a hóba, Réka pedig hógolyót próbált formálni a pár mm-es hóból. A fényképezőgépet pedig nem vittük magunkkal. És ezt nagyon bánom, mert itthon egy szem hó sincs. Meg hát ez volt az év első napja... :(

Rékus a hazautat szinte végigaludta, mégis fáradt lett estére, ahogy mi is. Az elmúlt 2 napban alig aludt délután, az éjszakákat viszont végigaludta nyugodtan. Négyen ugyan elfértünk az ágyon, de mégsem tudtunk kényelmesen aludni. Úgy, ahogyan azt itthon tettük volna. A lányok egyébként fantasztikusak. Bárhová elmehetünk velük, mert pillanatok alatt igazodnak a napirendünkhöz. Éjjel pedig úgy alszanak, mint a bunda. Le a kalappal előttük.

• ladybug

őstag

Minden kedves ismerősömnek boldog új évet kívánok!

• ladybug

őstag

Fél 12 van nemsokára, és én filmet nézegetek, miközben eszembe sem jut, hogy hamarosan vége az évnek. Időnként összerezzenek egy-egy közelben felrobbanó petárda vagy tüzijáték hangja miatt, de különben nem vagyok a szilveszter hatása alatt. A virslizabbantáns megtörtént, a lencse beáztatva. A holnapi újévköszöntő nem ütközik akadályba.

Kiöregedtem a szilvesztei bulizásból. Szépen, csendben várom, hogy elmúljon az óév, és kezdődjön a másik. És egy cseppet sem bánom, hogy nem egy zsibongó tömeg közepén állok valami koktélos vagy pezsgős pohárral a kezemben.

A családom körülöttem. Kedvesem mellettem. A férfi, akit nagyon szeretek, a gyermekeim apja. Azt hiszem, kicsit érzelgős leszek, de ezt sem bánom most. Jólesik erről írni, mert ma is - mint sokszor az idei év során - bebizonyította, hogy jó apa és szerető férj.
    A lányaink a mellettünk lévő szobában pihennek, és édesen alszanak két órája. Egészségesek, okosak, szépek. Büszke vagyok rájuk.

Nem teszek újévi fogadalmat, mert nem is tudom, mit fogadnék. Csak szeretnék kívánni magunknak egy nyugodt, mégis energikus következő évet. Sikerüljön megoldani az előttünk álló feladatokat, és ne essen egyikünk sem komolyabb betegségbe.

Boldog Új Évet.

• ladybug

őstag

Harmadszorra kezdek neki az írásnak, mert nem teszik, amit eddig írtam. Fent vagyunk Budapesten egy kedves barátunknál. Szeretünk itt lenni, és a lányok is jól érzik magukat. Találkoztunk egy régi ismerőssel is, és megismerkedtünk egy aranyos sráccal.

Aztán elmentünk vásárolni, és bizony amilyen jókedvvel indultunk neki, olyan rosszkedvűen és fásultan jöttünk haza.

Most meg nagyon fáradt vagyok már...

• ladybug

őstag

Ej, Borkámmal de nehéz játszani. Nem bírja elfogadni, ha veszít. Illetve ez nem egészen igaz. A társasokban ugye valahogy csurran-cseppen neki valami közben is, és ez megnyugtatja. De ha UNO-t játszunk, azon teljesen kiakad. 7 éves kortól ajánlják a játékot, és igazán egyszerű a szabálya, csak hát résen kell lenni. És ez az, amibe még nem jött bele. De ha nem játszik, akkor nem is fog. Úgyhogy szépen lassan próbálom rávenni, hogy kártyázzunk. Ma megint én nyertem, és ettől teljesen kiakadt: "Már megint direkt nyertél." :(((

Megérkezett Clarissa. Fél 12-kor állított be, ami engem mindig zavar, mert ilyenkor már ebédet készítek, ebéd után pedig Rékának lefekvés. És ő is tudja, hogy ez így szokott lenni.
    Szóval megérkezett. Intézzem el ezt a telefont, meg azt. Rögtön beszerveztem egy találkát, mert a mesterembernek csak ekkor volt jó az időpont. Lányokat megetettem, indulás. Ok, hamar megbeszéltünk mindent, aztán még ez meg az eszébe jutott. A baj az, hogy megint nem gondolja át a dolgokat. Eszetlenül rohan bele mindenbe, és nem tervezi meg, hogy minek mi után kellene következnie. Nehéz így vele dolgozni, nekem pedig nincs minden alkalommal energiám gondolkodni helyette. Péntekre beszélük meg a következő találkát, mert vasárnap utaznak vissza. Addig viszont, amit kitalál, azt meg kell szervezni.

• ladybug

őstag

Nos, a mese mondanivalója az lett, hogy győzd le a félelmedet. Heh, mondjuk erre számítottam. Tehát figyelem, aki fél a sötéttől az ne féljen, mert le kell tudnotok győzni a félelmeiteket. :U

Állandó fáradtság van rajtam. Nappal nem nagyon van miben elfáradnom, napi 8 órát alszom, ritkán ébredek fel éjjel, mert szerencsére Réka sem kel fel, mégis folyton aludni tudnék. Legszívesebben bevackolnék magamnak valahová, és ott aludnék téli álmot. De jó a mackóknak. :)

• ladybug

őstag

A hét elején elmentünk Keszthelyre. Sötétben indultunk, és mivel erdők vannak útközben, találkoztunk rókával, ahogy átosont az úton. Ekkor jutott eszembe, hogy mennyire szeretik az állatok a sötétet. Hisz ez védi meg őket az emberektől. Az éj leple alatt oda mennek, ahová akarnak, tehát a sötétség a barátjuk. Mi emberekből pedig mennyire kihalt ez az ösztön. A nagy részünk fél a sötéttől. Olyannyira, hogy valaki betegesen retteg tőle. Egy blogban is hasonlókat írt valaki.

Épp egy rajzfilmet nézünk, amiben erről van szó. Kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatása.

• ladybug

őstag

Fénymásolás volt ma ezerrel. Megkaptam a tételeket egy csoporttárstól már 3 hete, de most jutottam el odáig, hogy lefénymásoljam. Persze akkor már rögtön 3 példány kell, mert egyik a kolléganőmé, másik pedig egy másik csoporttárssé. Szenvedtünk is eleget vele, és Kedvesem odaadó segítsége nélkül nem is ment volna ilyen gyorsan. Csak hát amennyit zsörtölődött közben.... :U

Őszintén szólva még nem tudtam átnézni őket, de így első ránézésre nem mindegyik tétel nyerte el a tetszésemet. Ki kellene dolgozni őket magamnak is, de hát az rengeteg időt venne igénybe. Annyim meg nem tudom, hogy van-e. Vagy egyáltalán ér-e annyit? Ezen morfondírozok, és valószínűnek tartom, hogy neki is fogok állni, csak azt nem tudom, mikor?

Ezt a két hetes pihenést tényleg pihenéssel töltöm. Olvasgatok, filmet nézek. Főleg filmet nézek. 2 napig egy sorozatot néztem, a Mentalistot. Kétségekkel kezdtem el nézni, mert a főszereplő igencsak unszimpatikus volt, de aztán a filmben teljesen más képet adott magáról, mint amire számítottam. Jó volt, érdemes megnézni. Ajánlom mindenkinek.
    Most pedig a Tin Mannek kezdtem neki. Ez egy 3 részes minisorozat 1,5 órás részekkel. Az Oz egy érdekes feldolgozása. Nagyon érdekes, és izgalmas.

• ladybug

őstag

Karácsony előtt, pontosabban 24-én levelünk érkezett, és ezzel egy igencsak örömteli meglepetés is. A boríték ugyan fura volt, mert nem volt feladó, csak címzett, és túlzottan gyöngy betűkkel volt írva, de nem gyanakodtunk semmire. A levélben ez állt: tartalom
    Megható volt, úgyhogy egy nagy ölelés járt Borcsinak érte.

Kicsit nyugodtabbak voltak a lányok, mint tegnap. Ma is volt via köztük, de korántsem annyi, mint az előző napokban, és végre Borka is kreatívan foglalta el magát. Sőt, a hugát is bevonta a munkába. Ezt készítették: Borka , Réka.
    Szerintem zseniális, és ők meg élvezték a díszítgetést.

A mi fánk is átalakításra szorult, ugyanis az egyik égősor sokszor kialudt, ma pedig végleg megadta magát. Valószínűnek tartom, hogy érintkezési hiba lehet, de most az ünnepek alatt nem akarom sem Kedvesem rokonát, sem apát zavarni javítási munkával, úgyhogy nagy nehézségek árán lehámoztam a feldíszített fáról, és a másik égősort úgy próbáltam rávarázsolni, hogy annak égőiből mindenhová jusson a fára. Azt hiszem sikerült is. :)

• ladybug

őstag

Láblógatós nap volt ma. Igyekeztem a még elmaradt dolgaimat pótolni. Ezért hát megírtam rég látott messzi barátnőmnek az e-mailt, amit már rég meg kellett volna írjak. Tudom, kifogásnak hangzik, de egyszerűen nem volt máskor időm, hogy összeszedjem a gondolataimat. Mert ha már írok neki, akkor terjedelmes levelet szeretnék írni. De végre megírtam, és elküldtem.

Meg, hogy a suli se maradjon ki, kidolgoztam a dolgozatkérdésekre a válaszokat. Ki kell nyomtatni őket, aztán mehet a tanulás. Jaj, előre utálom...

Holnap pedig kiviszem a lányokat levegőzni, mert ma már alig bírtak magukkal. Réka ordít és toporzékol, ha nem úgy történik valami, ahogyan ő akarja. Borka pedig kötekedik vele. Úgyhogy holnap fejszellőztetés. Talán egy kicsit lecsillapodnak.

• ladybug

őstag

Tegnapelőtt olvastam egy hírt. Illetve gyorsna átfutottam rajta, és azóta eszembe jut időnként és morfondírozok. A hír arról szólt, hogy egy híres ... akárki, karácsonykor nem vesz a gyerekeknek ajándékot, hanem saját készítésű dolgokkal lepik meg a családtagok egymást. Nem nézhetnek tv-t, nehogy a reklámok megzavarják őket, és folyton azután a dolgok után áhítozzanak, amit láttak.

Eleve hülyét kapok a "celeb vagyok, és akkor én most megmutatom, hogy a nevelési elveim messze a világon a legjobbak", meg hát a lényeg, hogy a majd én megmutatom. Saját kezűleg készíteni valamit és odaajándékozni szép és kedves, de nem hinném, hogy a gyerekek arra vágynak, hogy a testvéreik által készített rajz, vagy gyurmafigura álljon a fa alatt.

Miért hiszik azt emberek, hogy attól, hogy híresek másképp kell csinálniuk valamit, és az mekkora jófejség már? Ha ennyi pénze van valakinek, akkor miért sajnálja már a gyerekeitől azt a szórakozást, hogy megkapjanak egy játékot? Hogy gondolhatja azt, hogy egy saját készítésű tárgy felér mindennel, amit egy gyerek kívánhat?
    Vagy csak ezt mondja, közben meg igenis megkapnak mindent a gyerekei? Mert hát ha már ennyi pénze van, akkor miért látnak szükséget a gyerekek?

Nem kell megvenni a gyereknek mindent, amit kíván. Nem. Én is ezt vallom, de azért időnként elmegyek a játékboltba, és veszek nekik ezt-azt. És jó látni, ahogy örülnek annak a játéknak, amit már hónapok óta kinéztek maguknak.

• ladybug

őstag

Legkedvesebb kritikusom tanácsát meghallgatva elégedetlenséget szűrtem le a mondandójából. Ezért hát igyekszem eleget tenni kérésének, és kicsit olvasmányosabban írni a bejegyzéseket.

Igen ám, de ezt folyton ásítozva, fáradt aggyal és szemekkel, nehéz megtenni. No, de nem keresem a kifogásokat.

A délutáni ajándékozás sikeresen zárult. Rengeteg ajándékkal tértünk haza a déditől és a mamiktól. A legnagyobbb örömet a barbiek okozták, de két óriás plüsskutya is nagy sikert hozott. Dönci és Bundás nevet kapták.
    Társasok, dinófigurák, könyv gazdagítotják a játékopolcot azóta, de pizsamák és ágyneműk is kerültek a fa alá.

• ladybug

őstag

Este szépen odakészítettünk mindent a fa alá, de jól is tettük, mert a lányok már 6 előtt felébredtek, és jöttek minket ébreszteni, hogy látták az ajándékokat. Gondoltuk, megcimkézzük őket, hogy melyik kié, de így utólag örülök, hogy hallgattam Kedvesemre, és nem tettük meg. Ugyanis a lányok egymás között másképp osztották el az ajándékokat, mint ahogyan mi szántuk nekik. De nem baj, tegyék. Így azt választották, amit szerették volna.

a fa este

örömködés az ajándékoknak

iglo sátor birtokbavétele

• ladybug

őstag

Borka olyan izgatott a holnapi karácsony miatt, hogy hisztis, pörgős és mélabús hangulatingadozásai voltak. Örültem végre, hogy este lett, mert elég nehezen viseltem ezeket a szélsőségeket.

Viszont délután nagyon aranyosan segített süteményt sütni. Kivette a részét rendesen a dologból. A sütik pedig szépek lettek, bár még a mogyorós kiflikre kerül csokibevonat.
    Réka is besegített az elején, de aztán megunta, és elment játszani.

süteménykészítés

Patrik még jött ma, és jót legózott megint Borcsival. Aztán 3/4 1-kor hazament. Kapott karácsonyi ajándékot tőlünk, aminek nagyon örült.

Holnap reggel pedig ajándékbontás, ugyanis nálunk 24-én reggel "jön a Jézuska". Megyek is, pakolom a csomagokat a fa alá.

[ Módosította: parandroid ]

• ladybug

őstag

Patrik ma reggel jött. Nem állítottunk be órát, de bár tettük volna, mert elment éjjel az áram, és a digitális óra sem jó időt mutatott, amikor ránéztem. Ezért hát felkeltem, és kiderült, hogy épp pár perccel múlt 6. Visszafeküdni meg már nem lett volna sok értelme.
    Holnap is jön még a fiatalember, aztán utána újévkor látjuk egymást.

Réka pöttyei szépen húzódnak vissza. Az arcán, a nyakán és a hasán kapart el csúnyán egy-egy kiütést. Bízom benne, hogy nagy heg nem marad utána. Étvágya ugyan még mindig nincs, illetve nyalánkságokat enne, de rendes étket nem.

Délelőtt kaptam egy csomagot, csak úgy. Nagy öröm volt számomra. Ezúton szeretném megköszönni távoli ismerősömnek, hogy ekkora meglepetésben részesített. Köszönöm. :)

• ladybug

őstag

Ismét nyugodt éjszakán vagyunk túl. Réka nagyokat alszik mostanában. Délutánonként 2-3 órákat pihen. Meglepő, mert max. 1,5 órát szokott.

A nagyján úgy érzem túl vagyunk. A kiütések száradnak, sok már eltűnőben van. Láza végre ma már nem volt. Étvágya még mindig nem jó, és hasmenése is lett. Remélem, hogy nem tartós.

Délelőtt feldíszítettük a karácsonyfát. Mintha csak összebeszéltünk volna Rarrival, pedig nem... :) Borka nagyon szerette volna, ha korábban áll már a fa, ezért is döntöttünk amellett, hogy ma felékesítjük. Szép lett, mint mindig, mert ügyes kis kezek dolgoztak rajta.

Délután Borkának szereplése volt a Mindenki karácsonya műsoron. Sajnos a tanáruk nem volt jelen megint, és már a gyerekek is észrevették sorozatos hiányzását fellépésekkor. Felröppentek hírek, hogy megszűnik a néptáncoktatás, amit nagyon sajnálnék. A másik csoport oktatójának minap mondtak fel. :( Bízom benne azért, hogy ha már ilyen néptáncos múlttal büszkélkedhet a város, akkor nem hagyják csak úgy annyiban az oktatást.

A szereplés viszont jó lett. Ügyesek voltak a gyerekek, és nagyon lelkesen táncoltak. Ők kapták a legnagyobb tapsot.

Karácsonyfa

fellépés (Borkára egy fehér nyíl mutat)

• ladybug

őstag

Éjszaka jól aludtunk. Éjfélkor felébredt ugyan Rékus, de hamar visszaaludt, és nem is vakarózott.

A pöttyei kezdenek száradni. Mára nem is jött ki több, de hát nem is tudom, hol lenne már hely a kis testén. Szépen hegesednek a kiütések. Délután 3 órát aludt.

Láza ugyan megint volt este, de a kúp hamar levitte. Nagyon ügyes kislány. Utálja a hintőport, de bátran tűri, hogy bekenjem. A kúp miatt sem hisztizik, a gyógyereket rendesen beveszi. Büszke vagyok rá.

Borka délelőtt volt még iskolában, de aztán neki is szünet van végre. Átjött a szomszéd kislány, nagyot játszottak délután.

• ladybug

őstag

A nyugodt alvás nem valósult meg. Számítottam rá, hogy így lesz, mégis bíztam benne, hogy esetleg nem. Tegnap este 10 körül felébredt. Akkor megint bekentem, aztán megpróbáltunk aludni, de kb 1 óráig csak forgolódott, vakarózott. Elvittem pisilni, majd megint bekenés, és ha jól emlékszem fél 3 körül aludtunk el. 6-ig nagyjából aludtunk is, majd egy órát megint csak forgolódott és nyöszörgött, de nem volt ébren. 7-kor keltünk fel.

Sokat sír szegényem. Iszonyat nyűgös. Adom neki a Xyzal cseppeket, meg kenem hol hintőporral, hol cinkrázóval.

11-kor aludt el délelőtt, és fél 2-ig nyugodtan pihent. Étvágya ma jobb volt, mint tegnap. Láza most este volt 38 fok fölötti. Olyan nehezen javul, rossz látni a szenvedését.

Ma mellette alszom megint, Borka pedig Apájával nyugodtan aludhat.

Szörnyen sok kiütés van a bőrén. Épp az imént kerestük meg a Borcsiról készület fotókat, amikor ő volt bárányhimlős. Max. 30 volt rajta.
    Rékán pedig: bárányhimlő 1 , bárányhimlő 2

• ladybug

őstag

Ma ki sem mozdultunk a lakásból, csak mikor Borkát visszavittem a füle miatt kontrollra. Szerencsére minden rendben vele, már nem kell csíkokat sem használnunk.

Rékán még több pötty lett, mint tegnap, és bizony egész kis testét beborítják. Még a szájában is van. És elkezdtek igazán viszketni. Sajnos 2-3-at már elkapart. Remélem hamar leszáradnak.
    Most egy kicsit tartok az éjszakai alvástól, mert nagyon vakarózott este. Kapott ugyan Fenistil cseppet, így bízom benne, hogy segíti a nyugodt alvásban.

• ladybug

őstag

Rékusom délben elaludt, és bizony 4 után ébredt fel. 2 körül felébredt, átöltöztettem, és aludt tovább az ölemben a nappaliban. Aztán jöttek hozzám, lefektettem, és fel sem ébredt. Nem zavarta semmi. Pedig beszélgettünk mellette, jártunk-keltünk. Borka is hazaért, Patrik is megérkezett, de Réka úgy aludt, mint a bunda.

A pöttyök meg csak jönnek szépen ki rajta. Fürdés után este 225-öt számoltam meg. A fejbőrén is biztos van, de azokat nem tudtam megszámolni. Kb még 5-öt tennék hozzá, azaz összesen 230 körül van rajta. Ezen a pici testen. :Y
    Így néz ki a lelkem: bárányhimlő 1 , bárányhimlő 2

És itt az ágyunk: ágy

• ladybug

őstag

Végre megkaptuk a matracokat is az ágyunkba. Nagyon kényelmes és jó és szép. :) Rottex matracot vettünk. Pont ilyet.

Réka bárányhimlős lett. Idő kérdése volt, hogy mikor jön ki rajta, de most aztán beindult rendesen. Lázas, náthás, szeme fáj sokszor és pöttyösödik percről percre. Rengeteg van rajta már most. Édes kis pöttyök. Pici lány, pic pöttyök. Emlékszem, Borkának nagyobb pöttyei voltak. Ő 3 éve ugyanekkor volt bárányhimlős.
    A bekenésnél szenved kicsit Rékus, de örülök, ha túl leszünk rajta.

Én pedig mától szabadságon vagyok. Úgy döntöttem, hogy mivel sok még a szabadnapom, kiveszem a hetet, és akkor nyugodtan vagyok Réka miatt én is. Meg különben is: fáradt vagyok, és megérdemlek már egy kis nyugit.

• ladybug

őstag

Borka mehetett ma iskolába. Miután elvitte mami a doktornőhöz, és megvizsgálta, azt mondta mehet, de jó lenne, ha csak a legszükségesebb időt töltené az iskolában. Azaz hozzuk haza ebéd után. Kicsit piros még a füle, ezért az óvatosság, hogy nehogy visszaessen.
    Ma néptánc volt, de holnap hazajön korábban a leányzó.

Voltam délután Kanizsán az őszi gyakorlat miatt. Felháborodtam, mert akinél voltam, állítólag nem tudta, hogy megyünk, és az anyagok nagy részét el sem olvasta. Így aztán nem is tudtuk megbeszélni az összes megfigyelést. 2 megfigyelést még el kell küldjek neki e-mailben, amiket ezek után kétlek, hogy kézhez fog kapni, és majd elolvassa, és visszaküldi postán. :((( Szóval elment 4 órám, és nincs még mindig kész az anyagom, és mindez önhibámon kívül. És a röhej az, hogy apró kifejezéseken lovagol, hogy azt javítsam át.

Az oviban ma nyugi volt. Viszont holnap színház, szerdán fadíszítés, csütörtökön ünneplés. Zsúfolt program lesz. Péntekre szabit szeretnlk kivenni, mert Rékusnak pdeig akkor lesz az ünnepsége.

• ladybug

őstag

7-ig aludtunk. Ez már késői kelésnek számít nálunk, és bizony örültem annak a pár perc plusznak is, amit ma kaptam.
    Egész nap iszonyat tompa fejfájás gyötört, szédüléssel. Nyomottnak éreztem magam, és nem volt igazán jó kedvem sem.
    Délután még Rékával is elaludtam, pedig tényleg csak este szoktam elaludni mellette.

Egyébként nyugis vasárnapunk volt. Lányok nyugodtabbak voltak, mint tegnap, de persze ma is kellett veszekedni, mert anélkül nem létezik egy nap. :U

Holnap pedig koránkelés. Borka megy vissza a doktor nénihez, és valószínűnek tartom, hogy mehet iskolába is.

• ladybug

őstag

Amíg Rékus aludt délután, elmentünk a Jyskbe. Hogy ez mekkora csalódás volt. A katalógusban olyan szépnek tűnt minden. A bútorok nagy része minősíthetetlenül gagyi. Olyan vékony bútorlapból készültek, amilyen vékony nem is tudtam, hogy létezik. A textiliák egész jók voltak, de mást nem szívesen vennék ott. Vettünk 2 polárplédet és egy ágytakarót, meg egy hajlított karfás fotelt, mert egyedül ez nézett ki normálisan.
    Hát, igen, az Ikea után meg aztán főleg érezhető a kontraszt.

A csajok egész nap veszekedtek. Réka erőszakoskodott. Ha nem úgy történt valami, ahogy ő akarta, akkor ordított és artikulálatlan hangon üvöltött. Borka szintén erőszakoskodott, és ő meg duzzogással reagált le mindent. 8 után nyugodtak meg aztán, utána meg hamarosan mentünk aludni.

Remélem, holnap nyugodtabbak lesznek.

• ladybug

őstag

Borkám péntek reggel elég jól érezte magát, de a doktornő nemsok javulást tapasztalt. Még hétfőn sem mehet iskolába. Estére az állapota viszont rosszabbra fordult. Belázasodott, és megint nagyon fájt a főle. Kapott lázcsillapítót, meleg sót a fülére, és jó nagy adag anyai odafigyelést, mert ettől gyógyul a gyermek. Hamarosan jobban is lett, és nagyon jót aludt az éjszaka.

Az oviban fényképeszkedés volt, utána pedig lucázni mentünk 3 házhoz. Nagyon élvezték a gyerekek. Persze a sok nyalánkság, amivel fogadtak minket, az is rásegített. A meglátogatottak is örültek az előadásnak, és nagyon megdícsérték a gyerekeket.

Tegnap elkészült az ágykeretünk is. Sajnos a matrac még nem érkezett meg, de jövő csütörtökön azt is megkapjuk. Mivel nem tudtunk várni, és már pár napja kényelmetlenül alszunk a kanapén, úgy döntöttünk, hogy a szivacsmatracokat, amin Réka alszik, belerakjuk ideiglenesen. Réka pedig Borkával aludt a nagy ágyukon. Végre jól aludtunk, és Réka is kényelmesen elfér köztünk, mert ez az ágy nagyobb, mint az előző volt.

• ladybug

őstag

Pénteken mégsem megyünk Kanizsára, hanem majd hétfőn. Kolléganőm társa lebetegedett, és így egyedül kell olnap szerepelni vinni a gyerekeiket. Meg hát nekünk is sok teendőnk van, ezért hát lemondtam az időpontot.

Borkának tegnap este fájt a füle. Nem ment ma iskolába, anya vitte orvoshoz. Fülgyulladása van. A doktornő azt mondta, hogy nagyon csúnya a füle, főleg a bal, ezért írt fel antibiotikumot. Tett a fülébe gyógycsíkot, amit este kellett kivenni, utána pedig csöppentettünk. Mára ugyan nem fájlalta, viszont folyton tompa hallásra panaszkodott.
    Szegényem, nagyon odavolt, hogy az iskolából hiányozni fog, de aztán 20 perc alatt bepótolta a mai elmaradást.

• ladybug

őstag

Nos, végre jutott időm a keszthelyi bevásárlásra. Végülis sokkal több mindent, vettem, mint amennyiért az utam indult. Felhívott közben a kolléganőm, hogy a másik csoportnak is vegyek pár dolgot, mert van még kb 20 ezer ft-juk, amit el kell költeni. Ezen pedig már jócskán vásároltam ezt-azt. De nagyon jó dolgokat vettem, és ez a fő.

Nyugis napom volt. A gyerekekkel az oviban nem volt gond. Már Petivel sincs, ő is elfogadta a csoportban érvényes szabályokat.

Pénteken kell mennem Kanizsára a bölcsődébe, mert szeretnék velünk együtt kijavítani a munkánkat. Előre félek, hogy mit kell átírni. Ugyanis nem sok kedvem van még dolgozni vele, hiszen napokat görnyedtem fölötte. Mindenesetre viszem a laptopot, aztán úgy mégis könnyebb lesz.

Meg hát lucázni is menni kellene a gyerekekkel, de délelőtt még fényképész is jön. J zsúfolt egy nap lesz.

Holnap pedig hozza az asztalosunk az ágyunkat. Szépen elpakoltunk, és előkészítettük a helyét.

• ladybug

őstag

Reggel Keszthelyre terveztem menni, de annyi dolgom volt megint reggel, hogy nem értem oda. Befizettem az étkezést a lányoknak, tojásért mentem, Patriknak írtam feladatot, aztán el is ment az időm. Sebaj, holnap is van még nap.

Délután voltak a könyvesek az oviban, és örülök, hogy leadhattam a könyvpénzt. Az elmaradásomat is pótoltam, és a mostani összeg felét is kifizettem. Nem szeretek ennyi pénzügyet intézni egyszerre. Ha csak a könyves dolog lenne, az rendben, de mellette a szülöktől is sokszor kell kérni - fényképre, csoportpénznek, kirándulásra, és miegymás. Sok ez így. És mindig aggódom, nehogy keveredjenek, vagy elhagyjak valamit.

Borkám egyedül ment és jött haza az iskolából. Nagyon boldog volt, hogy meg tudta ezeket tenni. Én meg büszke vagyok rá, hogy megtette. Hmmm, olyan nagylány már. Egyre önállóbb, egyre ügyesebb és egyre határozottabb. Céljai vannak, és tervez. Ügyes lány.

• ladybug

őstag

No, megint lemaradtam két nappal.

Tegnap volt a szülinapom. Ezen alkalomból elmentünk bevárásolni nekem. Kellett már régóta egy kabát, meg meleg nadrág, meg amúgy is. Ez a nap az enyém. :)
    A kötelező körünket letudtuk a tecsóban, majd át egy másik üzletbe, és ott vettünk magunknak egy normális kenyérpirítót, mert ez a Hauser egy nagy nulla. Ajánlom mindenkinek, hogy ne vegyen ilyet, ha jót akar magának.

Aztán bementünk a Vögelébe, de lehangolt a sok fekete, szürke és barna ruha. Szinte csak ebben a színárnyalatban volt minden. Nem olt kedvem már vásárolni, haza akartam menni. De aztán Kedvesemnek mentőötlete támadt. Menjünk a Decathlonba.
    Nem sok reményt fűztem hozzá, de elmentünk. Először leültünk, megittunk egy kávét, ettünk hozzá csokit is, aztán be az üzletbe.

Hú, no itt aztán pont olyan volt minden, amilyet én szeretek. A színek, a stílusok... Végülis jól bevásároltunk, és mindent gyerekméretben tudtunk nekem venni, ami nagy megtakarítást is jelentett. És nem utolsó sorban méretben is pont az volt, amekkora én vagyok. Lévén tökmag vagyok.

Szóval aztán megkaptam a tyúkhúslevest a lelkemnek.

Ma meg különösöbebn nem sok minden történt. Reggel vittem Rékust oviba, Apája pedig Borcsit iskolába. Viszont most este mondta, hogy szeretne egyedül menni és jönni. Jó, próbáljuk meg. Büszke vagyok rá, hogy önálló szeretne lenni.

Rékával küzdünk. Elég nehéz időszakunk van most vele. Szemtelen, durva, hisztis béka, alkalmi süket, erőszakos kismalac és duzzogó kismajom. És mindez egyben. Az oviban is mondják, hgy ugyanezeket produkálja, de ne keseredjek el, mert a csoport nagy része ilyen. Aham, tehát innen jön. Rendben, viszont nem fogom hagyni a kisasszony terrorizálja az egész családot. Persze nem tetszenek neki a figyelmeztetések és büntik. De mi csak a jó érdekében dolgozunk. :)

• ladybug

őstag

No, megjött a Mikulás reggel. Borka ugyan már kezdo kétségbe vonni a létezését, meg hát az iskolai osztálytársak egy része is belebújtatta ezt a kételyt, de azért a reggeli ajándékot mégiscsak a Mikulás hozta.

Nagyon örültek mindennek. Kis játékot kaptak a pár csoki mellé, azzal játszottak délelőtt. Aztán átmentünk még a mamikhoz, ahonnan iszonyat mennyiségű csokival tértünk haza. Azt hiszem, egy jó darabig nem kell aggódnunk a nasik miatt.

Aztán délután volt Borcsi fellépése. Azt hittem valami újat adnak elő, de ugyanaz a műsor volt, mint nyáron. Viszont mégiscsak fejlődtek, mert sokkal határozottabbak, ügyesebbek voltak. És itt is volt Mikulás, akitől 2 ajándékot is kapott.

Reggeli mikulásajándék

• ladybug

őstag

Tegnapra kissé kifulladtam. Mire elaltattam a lányokat, élő zombivá váltam, és alig tudtam eljutni az ágyunkig. A fejem is fájt délelőtt, taknyos is lettem, és nem sok kedvem volt semmihez.
    Borkának megtartottuk a névnapi köszöntést. Megkapta a hőn áhított rizses csokit, és nagyon örült neki.

Ma reggel Borcsika egyedül szeretett volna iskolába menni. Olyan büszke voltam rá.
    Rékust pedig elvittem az oviba. Csinosan felöltöztettem, mert ma volt a télapós ünnepség nekik. Itthon aztán boldogan mesélte, hogy mit kapott és mi volt az oviban.

Én pedig a délelőtti takarítás és ügyintézések után iskolába mentem. Fél 6-ig volt oktatás, és sokat körmöltünk. Hazafelé sötét volt és esett az eső, nem szeretek ilyen körülmények között vezetni. 7-re itthon voltam, és megint jó hulla vagyok.

• ladybug

őstag

No, a mai nap sem volt piskóta.

Délelőtt ugyan volt kb fél óra időm magamra, ezért gyorsan rendbeszedtem a lakást, kiteregettem a ruhákat, majd betettem még egy mosnivalót. Aztán indultam az oviba.

A Mikulásra ugyan jócskán várni kellett, de a gyerekek egész jól bírták a várakozást. Amikor pedig ott volt, boldogan mentek oda hozzá elvenni a csomagot. Még láttam némelyik gyerek szemében azt a megilletődöttséget, amit még anno én is átéltem. Örültek a csomagoknak, és persze ki is kell bontaniuk. A színezőnek is nekivetették magukat.

Késő délután pedig játszóházat tartottunk. Sokan eljöttek, és sokan voltak, akik kitartóan dolgoztak velünk. 6 körül indultam haza. Elfáradtam.

Kedvesem is nagyon kipukkant, ma megint megjárta Budapestet, és holnap szintén lesz egy tréningje.

Nem unatkozunk...

• ladybug

őstag

Kezdenek az utak is téliesek lenni. Habár ma reggel plusz volt, mégis sok helyen csúszós, jeges volt az út. Úgyhogy alaposan oda kellett figyelni a kanyarokban és a lejtőkön.

Elkészítettük a gyerekeknek holnapra a mikuláscsomagokat, de még fogalmunk sincs a holnapi nap menetéről. Nemrég ugyanis készültek a gyerekekről fotók. 400 Ft volt darabja. A szülők nagy része megvette, de voltak, akik húzták a szájukat. Karácsonyra megint jön fényképész, akkor egyénenként készít megint képejet. Mi úgy gondoltuk, hogy most, Mikuláskor, csak egy csoportképet készíttetnénk a fotóssal. A főnökasszonyunk azonban nem így beszélte meg vele. És hiába beszéltük át a dolgokat, nem jutottunk dűlőre, ezért aztán kíváncsi vagyok, hogyan alakul végülis a holnapi nap.

Rékuséknál végre kitört a bárányhimlő, így aztán várom, hogy mikor fognak rajta megjelenni a hólyagocskák.

Borka pedig hazahozta az "Elsős lettem" fényképeit. Szegényemet kicsit mesterkélt pózba állították be, de aztán mégis olyan aranyos a képeken. A nagyszülők biztosan odáig lesznek érte, ezért rendelünk nekik belőle.

• ladybug

őstag

A reggel nem igaán jól indult. Kedvesem a migrénjével küzködött, és bizony nagyon rosszul nézett ki szegényem. Fel is hívtam a kollégáját, hogy majd később megy csak be.

Lányokat elvittem oviba, iskolába, aztán mire hazaértem jobban is lett a Drágám. Elment dolgozni, én meg miután kicsit rendbeszedtem a lakást, elindultam bevásárolni. A mikuláscsomagokba vettem belevalót és mikulászacskót. Remélem jó lesz minden.

Az oviban nagy meglepetés ért. A főnökasszonyunk nálunk volt, és kiosztotta a jutalmunkat. Meglepődtem, mert nem számítottam ekkora összegre, de örülök, mert nagyon jól jön. Úgyhogy nagyon feldobta a napomat.

Bolond idő volt egész nap. Olyan zivatarok voltak, mint amilyenek nyáron szoktak lenni. Tombolt a szél, és esett, mintha dézsából öntenék.

• ladybug

őstag

Ma is tevékeny napom volt. Délelőtt vásárolni voltam, ebédet készítettem, összegyűjtöttem az adventi koszorúhoz mindent. Majd délután megkötöttem, megírtam a házidolgozatomat, elkészültem egy cikkel is, és még a mesegyűjteményhez is találtam új meséket.

Lányok ma nagymamáztak délután, ezért is tudtam ennyi mindent megcsinálni. De jó is volt. Nekik is kell, hogy mással legyenek időnként, meg hát nekem is jól jön, ha van egy kis időm.

• ladybug

őstag

Tegnap megengedtük magunknak. Kivettünk Kedvesemmel mindketten egy-egy nap szabadságot, és elmentünk bevásárolni karácsonyra. De a legfőbb ok, amiért Bpestre mentünk az volt, hogy bementünk az Ikeába. Sosem jártam még ott. Mondhatni Ikeaszűz voltam. A várakozásomnak eleget tett, nagyon élveztem az ott töltött időt. Vettünk sok-szép hasznos dolgot, és nem is igazán fizettünk sokat érte.

Az egész napunk azonban szépen elment ezzel a vásárolgatással. Este 7 után értünk haza.

Ma pedig csak pihentünk. Nem siettem semmivel, a csajok szépen játszogattak reggel. Borka megkapta a negyed éves értékelését, és nagyon meg voltunk vele elégedve. Ezért úgy döntöttünk Apájával, hogy mivel a névnapja a jövő héten lesz, elvisszük a játékboltba, vagy ahová menni szeretne, és választhat magának valamit. Természetesen a játékboltot választotta, és egy Erika hercegnő barbie mellett döntött, meg egy kis nyuszit vettünk még hozzá. Nagyon boldog volt.
    Rékus is választhatott valamii apróságot. Ő is boldogan hozta haza a szatyrát.

Aztán mást nem is nagyon csináltam. A házidolgozatomnak álltam neki, félig készen vagyok vele, és Réka csoportjának a névsorát vittem gépre, és kerestem meg hozzá mindenki jelét. Mondjuk ez pepecs munka volt, de szép lett a végeredmény.

• ladybug

őstag

Reggeles műszakom volt, ezért korán mentem. Kedvesem vitte a lányokat iskolába, oviba. Semmi gond nem volt Rékával, jókedvűen ment oviba. Mikor délután érte mentem csak jó hallottam, az óvónáni sokat dícsérte.

Tanulnak Mikulásra verset. Itthon mondogattuk, és Rékus egész ügyesen tudja már. Énekelni szokott, de verset még nem tanítottam neki. Viszont csuda édes, ahogy szaval.

Az oviban elrendeztem mindent az adventtel kapcsolatban. Befejeztem a díszítéseket, és elkészítettem az adventi koszorút. A másik csoportosokét is én kötöttem, és nagy örömömre szolgált, hogy tetszett nekik a végeredmény. Aztán befejeztük az összesítést is, úgyhogy a papírmunka nagy része is készen van.

• ladybug

őstag

Reggel én vittem Rékát az oviba, mert délutános műszakom volt. Minden rendben volt. Se sírás, se hiszti. Mosolyogva ment be a csoportba is. Így sokkal könnyebb otthagyni.

Kicsit elrendeztem a lakást, aztán indulhattam dolgozni. Kevés gyermekünk van, sokan megbetegedtek. 10-en voltunk, ebből pedig csak 7 gyermek aludt. Így aztán nyugodt volt a délután is.

Jövő hétre megbeszéltük a teendőket. Mikulás lesz, játszóházat tartunk, meg miegymás még közbejön. Nem fogunk unatkozni.

• ladybug

őstag

A mai reggel korán indult, mert úgy indult, hogy egész napozom, de aztán máshogy alakultak a dolgok.
    Reggel mindent előkészítettem, majd indultam dolgozni.

Az odautamon egy nagy dombon járok keresztül, ahol igencsak télies táj fogadott, gyönyörű volt. Aztán a munkahelyemen már nem volt hó.

Kevés gyerekem volt, így élvezetes volt a munka. Még kevesebb aludt, így megbeszéltem a kolléganőkkel, hogy együtt aludjon a két csoport, és hamarabb hazajöhettem.

A lányokért pedig el tudtam menni. Úgy örültek. Hát még én. Borkáról csak dícséretet hallottam. Nagyon büszke vagyok rá. Réka viszont virgonckodik az oviban, de hát ezt a csatát az óvónéninek és neki kell megvívnia.

• ladybug

őstag

Rékát reggel nagy sírás közepette vittem óvodába. "Nem atarot menni! Intább itthon maradot!" mondogatta, dehát aki nem beteg, annak oviban a helye. Tudtam én, hogy nem volt jó ötlet az óvónőkre hallganti, hogy maradjon csak itthon. Úgyhogy ez vol taz utolsó ilyen kérés, amit teljesítettem.
    Kicsit ottmaradtam vele, megölelgettem, megpuszilgattam, és így könnyebb volt az elválás. Aztán persze nagyon jól érezte magát egész nap.

Borka rengeteget táncol itthon. Végre látom rajta a lelkesedést, azt, hogy szívesen csinálja. Elmondta, hogy nagyon jól tanít a tanáruk, és milyne jók az órák. Eddig ezt még nem hallottam tőle, mindig csak panaszkodott valamiért. Most meg.... Megállni nem tud, mert ha éppen nem beszél, akkor vezényeli magát, és táncolja a lépéseket. És tanítja a hugát is. Édesek. :)

• ladybug

őstag

A tegnapi bejegyzés elmaradt, mert nekiültünk a soroztaunknak, és megnéztünk 3 részt. Ez a Life nagyon magával ragadja a nézőt. Fantasztikus hangulata van. Ha tehetitek, nézzétek meg.

Amúgy tegnap is vére igazi, nyugis hétvégénk volt. A csajok sokáig lustiztak, aztán Rékussal boltba mentünk. Borka is jött volna, de annyira nehezére esett felöltözni, hogy inkább mégis az otthonmaradást választotta.

Az ebéd ripssz-ropsz elkészült: grillcsirkét sütöttem. Hatalmas adag salátát készítettem hozzá. Mostanában keveset eszünk. Párocskám nekiállt fogyózni, és sikerült 3 kilótól megszabadulni. Büszke vagyok rá, mert most tényleg elhivatottnak látom. Én is 2 kilóval lettem könnyebb, és jó érzés.

Hogy a mozás is meglegyen, délután elmentünk sétálni a kutyákkal. Amí rohangáltak, gyűjtöttünk fagyüngyöt, amivel feldíszítettem a lakást. Imádom az adventi időszakot. Már a oszorúhoz is bevásároltam, a lányokkal pedig tegnap folytattuk a lakás díszítését.

• ladybug

őstag

Sok-sok hét után végre olyan hétvégém volt, hogy jutott időm pihenni, és a betervezett dolgaimra. Nagytakarítottam, ami már elég rendesen ráfért a lakásra. Igaz, a portörlés elmaradt, de a szőnyegsuvickolás sorra került.

Mondjuk ez annak is köszönhető volt, hogy nem kellett ma főzzek, mert meghívtak bennünket anyósomék ebédelni. Aztán persze ajándékot is kaptam, mert jövő héten lesz a névnapom. Egy sólámpát kaptam, aminek nagyon örültem, meg pár apróságot. És persze dédi is bőségesen ellátott minket anyagiakkal. Hálás köszönet érte, mindig jól jön.

Délután játszogattunk, elkezdtük az adventi díszítést, amitől aztán a lányok nagy izgalomba jöttek. Borka a délután nagy részét azzal töltötte, hogy különböző figurákat rajzolt és színezett, amit majd holnap kiteszünk az ablakukra.

• ladybug

őstag

A cipős ügynek a végére még nem került pont - hívott fel ma a kolléganőm, úgyhogy hétfőig várunk a megoldásra. Remélem minden marad így, ahogy van. Nem szeretném visszavinni a jó kis cipőmet.

Reggel jutott időm a pakolgatásra, mert suliba mentem. Ilyenkor 10 után indulok, így ha nekidurálom magamat, akkor sok dologgal elvégezhetek.

A suliban megírtuk a dolgozatot, aztán meglepetésként német óra következett. Hogy miért? Magunk sem tudtuk, és hát persze dög unalom volt. Na, és a német tanárnő tudását meg sem merem említeni. Szégyen, hogy ilyen minőségű oktatást tart középiskolás diákoknak. A lényeg, hogy a vezetőnk megkért, várjuk meg, mert német után szeretne velünk beszélni. De őszintén szólva nem bírtam idegekkel, és hazajöttem.

• ladybug

őstag

A délelőtt kicsit ránkhozta a szívbajt a vezető óvónő, mivel azt mondta, hogy ő csak papucsvásárlásra adott engedélyt, és hogy ejnye, miért vettünk mi cipőt? A számlára az kerül rá, amit a boltos ráír, tehát igazából mindegy, hogy mit veszünk. A cipő illetve csizma egyébként is jól jön, amikor kint vagyunk az udvaron a lurkókkal, és majd megfagyunk. Végülis hamar lecsillapodott és egy ejnyével megúsztuk az egészet.

Patrik nem jött ma, és így volt egy kis szabadidőnk Rékussal egymásra, mert Borka átment a szomszéd kislányhoz. Játszottunk, palacsintát sütöttünk, aztán hamarosan mindenki itthon volt.

• ladybug

őstag

Jó hír ért ma. 8000 ft-ot kaptunk az ovitól, amit cipőfélékre költhetünk. Ezen okból gyorsan el is mentünk a kolléganőkkel és bevásároltunk. Egy Rieker csizmát vettem. Nagyon kényelmes, finom puha bélése van, és jó minőségűnek találom. Sötétbarna velúrbőr. Sajnos képet nem találtam, pedig betettem volna. De nagyon örülök neki, mert úgyis kellett vegyek, és így legalább csak 4600 ft-ot kell ráfizetnem, és van egy szép, meleg, téli lábbelim.

Kevesen voltak a gyerekek. Így legalább nyugisan játszogattak, és dolgozni is lehetett velük.

Az ismerős eljött. A ruhákat odaadtam neki, a bútorokat pedig megnézte, és továbbítja az illetékesek felé.

• ladybug

őstag

A garázsba már alig fér az autó annyi minden van ott. Bútorok, ruhák, sok más kacat. A Vöröskereszteseknek szóltam, hogy jöjjenek el érte, biztos valaki jó néven venné. Hümmögtek, hammogtak, aztán abban maradtunk, hogy majd keresem őket. Azóta kétszer is telefonáltam, és azt éreztem rajtuk, hogy nem is igazán érdekli őket. Ezért felhívtam egy másik ismerőst, neki is elmondtam, hogy mik vannak, aztán ma megkeresett megint, és mondta, hogy mire lenne szükségük, de holnap eljön, és megnézi. Óh, ennek nagyon örülök. Végre az autóval is kényelmesebben beférünk a garázsba, és bizony tönkre se mennek ezek a dolgok.

Sikeres volt a mai nap is. Az oviban sólisztgyurmáztunk, és meglepődtem, mennyire élvezték a gyerekek. A nevelési problémás kisfiú is 2 órán át foglalatoskodott vele. 1 gyerek kivételével mindenki részt vett benne, még a kiscsoportosok is. Gyúrtak, gyömöszöltek, sodortak, formáztak, és öröm volt nézni a lelkesedésüket. Mákkal, lencsével és csillagtésztával kidiszíthették a munkájukat.

• ladybug

őstag

Délelőttös műszakom van a héten. Reggel ezért korán kelek, de pénteken tovább aludhatok, mert iskolába megyek.

Réka itthon maradt. Köhög, rekedt, és taknyos, szerencsére láza azóta sem volt. Borka ment iskolába. Hiányoztak neki a gyerekek, az elfoglaltság. Jól érezte magát a mai napon.

Nekem is jó napom volt. A gyerekekkel jól lehetett dolgozni, bár hétfő révén ilyenkor elég nehéz velük. Egy nap kell, mire visszarázódnak megint az óvodai életbe.

• ladybug

őstag

Éjszaka Réka lázas lett, és kb 3-szor pisilt be. Ez azt jelentette, hogy nem igazán nyugodtan telt az alvásidőnk. Kárpótlásul reggel fél 8 után ébredtem, Réka még fél órát aludt apájával.

Borka már határozottan gyógyultnak tűnik. Egész nap Rékát szekírozta, kommandírozta. Többször is figyelmeztetnem kellett, hogy vegyen vissza az undokoskodásból. Holnap így valószínű, hogy megy iskolába.

Nekem is jutott időm az elmaradt dolgaimra. Átalakítottam a szakdolgozatom első részét, és befejeztem a nagykanizsai hospitálás anyagát is.

• ladybug

őstag

Az éjszaka Rékát kapta el a köhögés és a nátha. Annyira tele van váladékkal az arca, hogy folyton ingerli a torkát. Szerencsére nem fáj neki, de félek a sok köhöség miatt megfájdul.

Borka határozottan jobban van. A torka már nem fáj, a láza elmúlt. Az étvágya is nagyon jó, sokat evett. Sajnos a magatartásán látom a javulást, ugyanis a szemtelenkedés akkor jelentkezik nála, amikor már jobban van. És bizony ma aztán igencsak szemtelen volt velem, de még a hugával is kekevkedett.

Az iskolai feladatokat is elvégezte, a szomszéd kislánytól elkértük a lemaradást.

• ladybug

őstag

Borkám elindult a javulás útján. A dagadás is letisztult az arcáról délutánra, és evett is többször a nap folyamán. Nem hányt, így bízom benne, hogy valóban jobban van. Ráadásul már virgonckodtak is Rékussal, ezért vélem úgy, hogy már nem érzi rosszul magát.

Réka egész délután és este nagyon kergén viselkedett. MIndent forogva, pörögve közelített meg, vagy odafutott valamihez. Többszöri figyelmeztetésem ellenére sem hagyott fel ezzel, és bizony egy alkalommal a nagy pörgés során elvesztette az egyensúlyát, és a laminál padlón elcsúszott, és beütötte az arcát. Ráadásul közben elharapta a száját, úgyhogy szép duzzanat díszeleg a felső ajkán.

• ladybug

őstag

Borkát anya elvitte az orvoshoz. Megint torokgyulladása van, kapott atibiotikumot ismét. A múltkoriból nem gyógyult meg teljesen, és az jött vissza. Szegényenm többször is hányt éjjel és nappal is. Irritálja a torkát a gyulladás, és hánynia kell.

Anyáék vigyáztak rá, de sajnos csak vigyáztak, mert se itatni nem itatta rendesen - mondván, hogy nem szomjas -, se az antibiotikumot nem adta be neki anya az előírtak szerint. Pedig felhívtam, elmondtam neki mit és hogyan tegyen, de ha nem sikerül így, akkor olvassa el a betegtájékoztatót. Nem, nem így tette, ráadásul még annak ellenére is állítja, hogy jól cselekedett, hogy fehéren feketén nem az állt a papíron, amit ő mondott. A poros szuszpenziót ugye ki kell keverni. Beletenni kis vizet, rázni rajta, amíg elegyedik, aztán felönti még vízzel az adott jelig. Ő nem ezt tette, hanem kivett a kanálba port, és az 5 ml mennyiséget, amit szednie kell Borkának, kikeverte. És nem értette, miért akadok ki ezen. :Y

Úgyhogy ma itthon maradok Borcsival, mert az éjjel megint hányt, és félek, hogy kiszárad megint.

• ladybug

őstag

Mire hazaértem Borkám lett beteg. Lázas, hasa és feje fáj. Holnap anya elviszi a doktornőhöz, aztán ha szükséges kap valamit. Remélem azonban, hogy csak egy megfázás az egész. Bár az egész testén mintha kiütéseket éreztem volna, de nem vagyok benne biztos, mert a száraz bőre miatt is fura a bőre.

Réka majd' kicsattan az egészségtől, semmi baja. Viszont milyen érdekes, hogy a csoportban máson is megjelentek hasonló pöttyök, és nekik sem bárányhimlőjük volt. De mi is lehetett ez, mert bizony nem derült fény rá. Holnap azonban megy oviba, mert aztán megint kezdhetjük a beszoktatást elölről, ha ennyit van itthon. Főleg, hogy nincs oka rá.

Ma az oviban is nyugi volt. A gyerekek aludtak, mint a bunda, rendesen viselkedtek.

Clarissának is elrendeztem az ügyes-bajos dolgait.

Bátyámék voltak anyáéknál, aztán hozzánk is lejöttek. Kis neje szépen gömbölyödik, februárra várják a fiukat. Bátyám felszedett pár kilót, mondtam is neki, hogy ő is "terhes" lett asszonykával együtt. :)

• ladybug

őstag

Rékuson nem növekszik a pötttyök száma, ezért holnap még marad, aztán csütörtökön pedig megy már óvodába.

Borka lelkem sem akart ma reggel iskolába menni. Közölte is, hogy őrajta is kiütések voltak. Perzse nem, így hát iskolába kellett mennie, ami nagyon nem tetszett neki.

Clarissát délelőtt munkába menet és hazafelé jövet látogattam meg. Megbeszéltük, amit akart, aztám végeztünk is. Így időben itthon voltam, ami régen fordult már meg.

• ladybug

őstag

Őszintén szólva kezd elegem lenni, hogy minden este olyan fáradt vagyok, mint aki már hetek óta nem pihente ki magát. Utálom ezt az állapotot.

Rékát reggel vittem orvoshoz. A doktornő sem tudta megállapítani, hogy mik a pöttyei, ezért inkább 3 napra kiírta megfigyelésre. Úgyhogy Rékus most üdül kicsit.
    MIután hazahoztam visszamentem tüdőszűrésre. Legalább ezzel is megleszek. Így is volt, fél óra múlva már otthon is voltam.

Megnéztem az e-mailjeimre, válaszoltam, majd indulás munkávba. Útközben beugrottam Clarissához, intéztem neki pár hívást, majd ténylegesen mentem dolgozni.

A gyerekek ma frontot éreztek, vagy ilyesmit, mert nehezen aludtak el. Sőt volt olyan kisgyerek is, aki mindig alszik, csak ma nem.

5-kor megint Clarissánál voltam, és az asztalossal találkoztunk, akinek majd' 2 órán át tolmácsoltam Clarissa kéréseit. 7 körül értem haza. És bizony átfáztam, és fáradt vagyok. Megyek is pihenni, és Kedveskémet megszeretni.

• ladybug

őstag

A tegnapi iskolai nap valamivel tartalmasabb volt, mint a pénteki. A szakdolgozatom tetszett a konzulensnek. Pár javaslatot adott, amit igyekszem mielőbb kijavítani, aztán akkor ez kész is. Hihi.

Aztán miután jól kifáradtunk, délután 4-re haza is értem. Clarissával pedig fél 6-kor vacsorázni voltunk. Egy vadászétterembe mentünk. Nagyon jól főztek, finomak voltak. Mire a lányok lefeküdni indultak, haza is értünk. Aztán mint, akit kiütöttek, én elaludtam.

Reggel fél 8-ig aludtunk, és ez annyira jólesett. Nem éreztem ugyan kipihentnek magamat, de nem is volt bennem az a fránya fejnyomós fáradtság, ami az utóbbi napokban mindennap éreztem. Mutatja ezt az is, hogy még ébren vagyok. Hihi. :D

Búcsút rendeztek, úgyhogy oda meg aztán ki kellett menni. Borka egy plüsskutyust kapott házikóval, Rékus pedig repülős pónikat. Na, meg persze az édesség sem hiányozhatott.

A holnapi nap még kérdéses, hogy Réka megy-e az oviba, ugyanis pöttyös lett. Még nem tudom biztosan, hogy bárányhimlő-e, elmegyünk orvoshoz. Csak az arcán jött eddig ki, más tünet viszont nem jelentkezett. Úgyhogy holnap délelőtt orvoshoz megyünk.

• ladybug

őstag

Lányokat reggel én vittem iskolába, oviba. Örültem, hogy mehettem velük, és elbúcsúzhattam tőlük. Aztán hazajöttem, és nem sok időm volt a rendrakásra, lakásrendezésre, mert a tapolcai csoporttásunk megkért, hogy érte is menjek el. Ez pedig azt jelentette, hogy korábban el kellett induljak.

Clarissa is megérkezett, hozzá is bementem pár percre, útba esett. Holnapra pedig elhívott vacsorázni minket.

Az iskolában ma képességfejlesztés óránk volt. Ilyenkor eseteket próbálunk megoldani, ami igazából csacsogást és beszélgetést jelent. Azaz semmi kézzel fogható dolgot nem teszünk. Viszont legalább volt időm megírni a bölcsődeis gyakorlatot, összeegyeztetni a többiekkel. Megbeszéltük a tételeket is, és pár hasznos dolgot még megoldottunk.

• ladybug

őstag

Csütörtökre már rendesen fáradt vagyok a korán keléstől. Így van ez most is. Viszont örömteli, hogy csak kéthetente kell ezt átélnem, és a másik héten délutános lehetek. Ilyenkor aztán az a fél órűval később kelés is sokat számít.

Délelőtt teljesen ki volt kattanva a nevelési problémás kisfiú a csoportban. Eleve már reggel észrevettem rajta, hogy ideges, feszült, és bizony a nap folyamán sem csillapodott le. Tombolt a csoportban: kiabált, fenyegette a gyerekeket, dobálta a játékokat. Örültem, amikor talált magának elfoglaltságot, mert semmivel nem tudtam lekötni. A ceruzahegyezéssel viszont hosszasan foglalatoskodott.

Voltam orvosi vizsgálaton, és minden rendben van. Vérnyomásom normális, és más is rendben van. A jövő héten megyek még tüdőszűrésre, aztán akkor ezzel is megleszek.

Amikor hazaérkezek pár percem van pihenni, aztán annyi teendő akad, hogy hamar este lesz. Lányok már alszanak, mi pedig nemsokára követjük őket.

• ladybug

őstag

A délelőtt bemutatófoglalkozást tartottam a kis- és nagyfőnökasszonyoknak. Izgultam, de valahogy sokkal magabiztosabbnak éreztem magam, mint korábban, amikor ilyet kellett tartanom. Szépen előre megterveztem magamban mindent. A gyerekek is nagyon segítőkészek és együttműködőek voltak. Még a legnehezebben kezelhető kisfiúnk is. Mondjuk 12 gyerek volt a csoportban, ami aztán igazán ideális lehetőségeket biztosított.
    Mindkét főnökasszonynak tetszett a délelőtti munkám, én pedig örültem, hogy sikerült, és nem kell izgulnom.

Patrikkal délután semmi erőm nem volt tanulni, de ő sem nagyon bánta, hogy van egy szabad délutánja. Nagyon fáradt voltam, mert kora hajnal óta morfondíroztam a délelőtti dolgokon, így pedig nem akartam neki órát tartani. Majd holnap bepótoljuk.

Lányokért mentem oviba, iskolába. Borka repdes, örül, látom rajta, hogy élvezi az iskolát. Réka is szeret oviban járni, aminek megintcsak nagyon örülök. Szerencsémre, vagy sem, az oviban is produkálja a hisztiket, mint amiket itthon, így aztán kikérdeztem az óvónéniket, hogy mit tesznek. Mint kiderült azt, amit én is szoktam. Figyelmen kívül hagyják, és ha kiordította magát, és odamegy hozzájuk, akkor foglalkoznak vele. Na, az én drága anyámnak ezt kellene megértenie, mert ő bizony pont az ellenkezőjét teszi, hogy az a szegény, drága gyerek ne sírjon. Oh, jaj nekem. Őszintén a nagymamák zöméből kiveszik a józan ítélőképesség. Pedig aztán ők is voltak anyák....

• ladybug

őstag

Az oviban tegnap elromlott a telefonvonal. A hibát jelentettük, aztán délutánra jó lett. Ma reggel megint nem volt vonal, megint telefonáltunk a hiba miatt. Egy szerelő is kijött végre, és láthatóan tényleg dolgozott, sőt, még a készüléket is kicseréltettük vele. Mindenesetre felháborítónak tartom, hogy ilyen rosszak a vonalak. A helybéli kolléganőim is sokat panaszkodtak a telefonvonal problémája miatt.

Vacsorázni mentünk este a kolléganőkkel. Amikor megnyertük a főzőversenyt, a kupa mellé kaptunk egy 10 személyre szóló vacsorameghívást, és ma jutott időnk arra, hogy elmenjünk az étterembe. Büféasztalos vacsora volt, és bizony jól teleettem magam. Finomak voltak az ételek, és igyekeztem mindet megkóstolni, amelyik tetszett. 7 körül értem haza, és most aztán majd' leragadnak a szemeim.

• ladybug

őstag

Mozgalmas szünet utáni hétfő. Lányok mentek oviba, iskolába, Kedves és én pedig dolgozni. Mindenki ment a maga útjára, és üres lett a ház.

Reggelre mentem, és így korábban tudtam hazajönni. Rékáért is én mehettem az oviba, és Borkát is én hoztam haza. Patrikkal még tanultunk is. Szóval jutott idő mindenre, de be kellett osszam az időm.

Holnapra még összeütöttem a gyerekeknek az oviba egy kis apróságot is, és bizony mostanra elfáradtam. Ráadásul az éjjel nagyon rosszul aludtam. Többször felébredtem, és nehezen aludtam vissza.

• ladybug

őstag

Ez a nap is a családé volt. Borkával sokat társasoztunk. Rékussal farmosat játszottunk, mesét olvastunk, mesét néztünk, főztünk. Szóval sok mindent csináltunk.

Az ágyat megint turbóztattuk kicsit. Réka fekhelye körül minden oldalra tettettünk támaszlapot. Sokkal stabilabb így az ágy, emellett pedig nem ér a hideg falhoz.

• ladybug

őstag

A mai napon végre pihentem. Ilyen is ritkán volt. Volt időm mindenre. Lányokkal játszottam, főztem kényelmesen, takarítottam, kiteregettem, és még a gép elé is kerültem párszor.

A temetőbe megtettük a kötelező kört. Itthon pedig meggyújtottuka töklámpásunkat.

Réka megint komoly hisztihadjáratba kezdett, úgyhogy dolgozunk vele rendesen. Túl sok mindent enged meg magának a kisasszony.

• ladybug

őstag

Lányok ma anyuákkal voltak Baranyában. Jól érezték magukat. És egy halom játékkal érkeztek haza. Réka egy pónikészletet kapott - mintha nem lenne már több tucat belőle; Borka pedig egy farmkészletet. Boldogan bontottuk ki itthon a dobozokat, és szépen játszogattak velük.

A gyakorlattal egész jól állok. A héten végeztünk, és a papírmunka nagy része is kész. Már csak 2 megfigyelési szempont van, amit ki kell dolgoznom.

A szakdolgozattal is volt időm foglalkozni. Tegnap este kijavítottam a kinyomtatott lapokon a hibákat, ma pedig megszerkesztettem. De még pár átolvasás úgyis visszavan.

Most pedig alvás, mert nagyon fáradt vagyok.

• ladybug

őstag

Torkom fáj, de nagyon. A szemem is ég, meg hát fáradt is vagyok rendesen. Ez a gyakorlat minden erőmet és időmet elveszi. És ez a megfázás - vagy mi a szösz - csak ront a helyzeten. Ráadásul a mai vezetési morál is rettenetes volt az utakon. Rámdudált a mögöttem lévő, amikor gyalogost engedtem át; egy munkagépet előzött egy autós, amikor jöttem vele szembe; és a csúcs, hogy a parkoló autómról lelökték a visszapillantó tükröt. Persze papírt nem hagyott a tettes. Eeeekkora volt a fejem. :Y

Gyűlnek a megfigyelések, és már a kidolgozottak is szépen készülnek. Már 4 megvan, már csak kettőt kell elkészítenem.

Ma végre megkaptam kinyomtatva a szakdolimat is, és ezzel is tudok hétvégén foglalkozni, mert jövő hétre jó lenne elvinni, és a konzulenssel megnézetni.

• ladybug

őstag

Az állapotom nem javult. Köhögök, taknyos vagyok, ég a szemem. De... gyakorlatra elmentem. A gyerekeket igyekeztem nem közel engedni magamhoz, nehogy megfertőződjenek. Habár náluk meg a hasmenés ütötte fel a fejét, és bizony a szülők itt sem igazán értik, hogy miért baj, ha hasmenésesen jön a gyerek bölcsibe. Sőt, a kedves anyuka még jól bereggeliztette kakaóval és péksüteménnyel. No comment.

A mai napom szerencsére gyorsan letelt. Hamar megírtam a megfigyelést, és elkéretőztünk, hogy itthon tudjunk tovább dolgozni. Végeztem is, de a délutánom nagy része így is ráment.

Kedvesem pedig egy angyal. Nem elég, hogy vigyáz a lányokra és Patrikra, még el is vasalt nekem. Hát nem egy tündér? :)

• ladybug

őstag

Reggelre torokfájásra ébredtem, és az állapotom sajnos nem javult a nap folyamán. Már köhögök is, kapar a torkom, és ég a szemem. Lefekvés előtt veszek is be valami gyógyszert.

A gyakorlat második napja is megvolt. Áttetek egy másik csoportba. Itt azonban nem érzem olyan jól magam. Érdekes stílusa van a gondozónőknek, és nehezen tudom megszokni. Nem hagyják, hogy bármiben is segítsek - sem öltöztetés, sem játék. Így elég kirekesztettnek érzem magam.
    Mindenesetre a megfigyelést sikerült megcsinálnom, és estére összeszerkesztettem. E-mailben pedig elküldtem a vezetőnek. Remélem így megfelel neki.

A nyulunkra meg egyre jobban dühös vagyok. A szőnyeg szélét lerágta folyamatosan a két év alatt, azt megemésztettem, de most már egyre több mindent kezd meg. Megrágta a paravánunkat, a szekrény szélét, a rattanfotel alját. És ez a szemtelen disznó most a párnának is nekiállt. Minden nap szétrág egy darabka anyagot, és a tömést kihúzkodja. Gondolhatjátok, hogy ez a vattás anyag milyen jól szét tud terülni a szőnyegen!
    Szóval nagyon pipa vagyok, és bizony azt fontolgatom, hogy valakinek odaajándékozom. Szeretem, meg sajnálom, de azt még jobban sajnálnám, ha csak a ketrecbe bezárva élne. Meg hát szeretnék már új szőnyeget venni, és normális fotelekbe beülni, mert így elég lerobbant képet mutat a nappalink. :(

• ladybug

őstag

Megvolt az első gyakorlati napom. Jól éreztem magamat. Kedvesek és segítőskészek a gondozónők, aranyosak és hamar ragaszkodóak a gyerekek. A megfigyelési szempontokat is sikerült kiokoskodnunk, és lejegyzetelni a látottakat.

Viszont most este igyekeztem összesíteni, és szebben kidolgozni. Még nem vagyok kész vele, de holnapra hagyom a maradékot. Fáradt vagyok.

A torkom is fáj. Remélem nem kaptam el semmit. Bár Réka is köhög, de bízom benne, hogy csak átmeneti a dolog.

A lányok meg élvezik a szünetet. Apájukkal édesen összebújtak többször is.

• ladybug

őstag

A szakdolgozatom szerkesztésével készen vagyok. Kedvesem kinyomtatja holnap, aztán átolvasom. Biztos találok benne kivetnivalót, de hát inkább most.

A lányok időnként aranyosan játszottak, időnként pedig, mint a tornádó söpörtek végig a lakáson. Borkán már most látom, hogy hiányoznak neki a társai. Pedig a szünet még csak eztán kezdődik...

Mivel az Imageshack direkt linkje nem működik, ezért mostantól linkként teszem be a képeket.
    És itt az ígért kép az ágyról.

• ladybug

őstag

A tegnapi blogbejegyzés rendkívüli fáradtság miatt elmaradt.
    Amikor ugyanis lefektettem a lányokat, olyan álmosság tört rám, hogy nem tudtam kilábalni belőle. A fejem és a szemem is iszonyatosan fájtak, így hát muszáj volt kipihennem magamat.

A szakdolgozatommal egyébként egész jól haladok. Szerkesztgetem. A fele talán már készen is van. Viszont nem igazán látom át itt a gépen, ki kell nyomtatnom, hogy át tudjam olvasni.

• ladybug

őstag

Lányok ágyát megemeltettük, mert Réka is folyton bevágta a fejét, meg mi sem tudtunk mellé leülni. Most jó magas lett, és ez igazán nagyon izgalmas számukra. Szép létrát is kaptak hozzá. Képeket kell majd a falra szögelni, mert a régieket le kellett venni. Ráadásul azok már túl nagyok is, úgyhogy majd kiötlünk valamit közösen a lányokkal.
    (képek holnap)

Ma is jutott idő a szakdolira. Befejeztem végre az összes anyag jegyzetelését. Kerestem idézeteket is, úgyhogy már tényleg az összerendezés van hátra. Remélem a holnapi és holnaputáni nap elég lesz rá.

A délutánom elment a takarítással, ami a munkálatok után maradt. Jah, és sikerült pocsék ételt főznöm. Ilyet is régen csináltam már. :(

• ladybug

őstag

Szünet, ej de jó. Jól is jött. Igaz reggel Rékus, a kis vekker, ébresztett 6-kor, de aztán sikerült még 7-ig elheverednünk a kanapén.

Reggeli után elkészítettem az ebéd egy részét, majd nekiveselkedtem a további jegyzetelésnek. Jól haladtam ma a szakdolgozatommal. Már tényleg csak pár lap van hátra, és kész vagyok a feldolgozott anyaggal. Viszont a hétvégén az összerendezést is szeretném megcsinálni, mert a jövő héten a gyakorlattal szeretnék foglalkozni. Azzal is elég sok munka lesz.

A lányok hol az egyik maminál, hol a másik maminál voltak, így nyugodtan dolgozhattam. Aztán délután még arra is maradt időm, hogy kimenjünk együtt játszani. Bár nagyon hideg volt.

• ladybug

őstag

Fél 6-kor már felébredtem reggel, és felkeltem, mert nem is tudtam feküdni tovább. Felhívtam az ovit, hogy menjek-e korábban, mert a másik csoportos kolléganőm szabadságra ment. Azt mondták, hogy a párja pedig most ment orvoshoz, mert visszaesett a mandulagyulladásba, aztán majd az orvostól jön dolgozni.
    Na, ez aztán jó lesz, gondoltam.

A sűrű köd miatt hamarabb indultam útnak, meg hát úgy okoskodtam, hogy a másik csoportos gyerekek korábban érkeznek, mint a mieink, ezért nem ártana egy reggeles óvónő.

9-ig egyedül voltam a gyerekekkel, de mikor megjött a kolléganőm, akkor is együtt maradtunk, mert a kolléganőm nem tudott hangosan beszélni, és rosszul is érezte magát. Hát, de így meg miért jött dolgozni?

Végülis 10 után kimentünk az udvarra, onnantól kezdve pedig nyugi volt.

Délután együtt mentünk a lányokért. Szép, őszi idő volt, sétáltunk egy nagyot.

Holnap pedig szünet.

• ladybug

őstag

Ma nem volt az oviban az a kisfiú, aki amúgy a csoport nyugtalanságáért felelős. Sokkal nyugodtabban, csendesebben játszottak, mint eddig bármikor. Bármit meg lehetett velük csinálni. Azt a két-három fiút is, akik keresték a verekedést, hamar leültettem, és játszottam velük. Nagyon élveztem a mai napot.

Itthon Kedvesem várt rám, mire hazaértem. Szabin van, most egy jó ideig. Elmentünk közösen Rékusért. Aztán amíg Patrikkal tanultam, elment Borkáért is.

Nyugodt esténk volt. Réka is csak kétszer próbálkozott a hisztivel. Aztán hamar ágybakerültek.

• ladybug

őstag

Front volt, vagy mi? A gyerekeim az oviban olyan hangosak és rendetlenek voltak, hogy fél 11-re megfájdult a torkom, mert folyamatosan hangosan kellett beszélnem. Szörnyen elkeseredek ilyenkor, de aztán a másik csoportos kolléganőm mondta, hogy náluk is ki voltak magukból kelve a lurkók. A dadusunk szerint pedig ilyen neveletlen gyerekek, mint a mostaniak nem nagyon voltak még.

Kell velük dolgozni az biztos 3-4 éven át, mert ami most van, az sokáig nem működik. így nem lehet foglalkozásokat tartani, így nem lehet a délelőtt folyamán játszani sem.

Itthon viszont nyugalom várt. Végre Rékát én hozhattam el az oviból. Édes volt, ahogy feküdt az ágyában. Aztán hamarosan Borkáért is elmentünk az iskolába.

Itthon aztán rohantak ki játszani az utcára a szomszéd gyerekekkel, én pedig ezalatt kitakarítottam a lakást.

A jövő heti gyakorlatot sikerült lebeszélnem a bölcsődével. Hétfőn 9-kor kezdünk.

• ladybug

őstag

Vitorlázni voltunk. Nagyon élveztük. Habár a délutánt a szakdolgozatírásra szenteltem, a kolléganőmnek nem tudtam nemet mondani, amikor telefonált, hogy elmennénk-e velük.

Gyönyörű idő volt. Igaz, sajnos szélcsend lett, mire kiértünk a kikötőbe, de sebaj. Volt motor a hajón.

Ezúton szeretném megköszönni kedves barátainknak, hogy meghívtak minket, és csodálatos délutánt és élményt szereztek nekünk.

• ladybug

őstag

Elolvastam a mára tervezett anyagot. Lejegyzetelni ugyan nem volt még időm, de holnap is van még nap. Felvázoltam az alcímeket is. Szóval nem lógattam a lábamat.

Frissítettem és megjavítottam a honlapommal kapcsolatos linkeket. Ezzel is elment egy óra legalább. De használható minden, és ez a lényeg, mert sokan keresik az anyagot, ami fent van.

Borkámnak volt ma tanítás. Reggel nem nagy örömmel ment, amikor megtudta, hogy mindenki itthon marad, csak ő megy "dolgozni". De aztán Kedvesem elkísérte, és megbékélt a séta alatt. Délután, néptánc után el is ment érte Apa, úgyhogy nem is volt igazán hosszú ez a mai nap.

Réka ma is folytatta az agresszív és hisztis kismalac viselkedést, de korántsem toporzékolt annyit, mint tegnap. Anyu meg persze odáig van, hogy biztos baja van szegénynek, és így meg úgy. Megértem, ha valami bántja, de akkor próbálja meg valahogy a tudtunkra adni, vagy hagyja, hogy megöleljem, megszeressem. Ehelyett mindegyikünk csak löködést, rugdosást és toporzékolást kap válaszul. Ezt pedig semmilyen körülmények között nem nézem el.

• ladybug

őstag

Kedvesem ment ma lányokért. Úgy élvezte mindkettő, hogy apa hozza haza őket. Borka csak repdesett, mikor mesélte, hogy apa ment érte.

Az oviban is nyugis napom volt. A gyerekek nem voltak izgágák. Jól eljátszottunk.

Délelőtt befejeztem megint egy könyv jegyzetelését. Épp olvasom egy másikat, és a hétvégén azt is szeretném kijegyzetelni. Aztán már csak az említett 2 nap kellene, hogy egységbe kovácsoljam a leírtakat.

Viszont egy könyvet nem tudok megszerezni. Címe: Varázsos évek. A szerző: Selma H Fraiberg. Ha esetleg valakinek meglenne, elküldené nekem? :)

• ladybug

őstag

Végre délelőtt foglalkoztam a szakdolgozattal kicsit. Viszont ez így nem lesz jó. Megkérem a főnökasszonyomat, hogy adja ki a szakdolgozatírásra nekem 2 napot. Ennyi elég is lenne. Ha a család nincs otthon, akkor ez az idő elég kellene legyen. Sajnos a mindennapok során nem jut energiám rá. Egyszerűen túl fáradt vagyok esténként ahhoz, hogy leüljek a gép elé. Épp, hogy megírom a blogom, aztán fekszem is le.

Nyugodtabbak voltak a gyerekek, mint tegnap. Aludt is a csoport nagy része. Az őszi ablakdíszítést így legalább el tudtam végezni, úgyis elég régóta készültem már rá.

A fajátékos jött délután, és a gyerekeknek kiválasztottuk a karácsonyi ajándékokat. Szép, ötletes, viszont nagyon drága játékok közül lehetett válogatni. Egy társasjáték 10 ezer ft volt. 35 ezer ft-ot költhettünk ajándékra, 6 darabot vettünk rajta.

Borka ügyesen teljesít az iskolában. Elfogadta végre a szabályokat, és nem felejti el a házikat sem.

Réka viszont itthon tombol. Ütöget, rugdos minket, vagy ami éppen a közelébe kerül. Alvás előtt is győzöm kikeülni a kezeit, lábait, mert folyamatosan csapkodja magát az ágyhoz. Nem tetszik, amit csinál, és kiötlök majd valamit miatta.

• ladybug

őstag

A lányokat vittem ma magammal dolgozni. Hamar feltalálták magukat. Borkát körberajongták a nagycsoportosok, főleg a lányok. Réka pedig csak játszogatott. Az ebédet nagyon várták már, jól belaktak vele.

Aztán következett a nap nehezebbik része. Borka lelkem próbált nekünk segíteni, hogy a gyerekek csendben, nyugodtan pihenjenek, de ők annál inkább virgonckodtak. Ráadásul a zsivajban Réka sem tudott elaludni. Aztán persze egyik zsivaj szülte a másikat, és az egész csoport hangoskodott. Maradj csendben! Tedd le a lábad! Ne löködd a melletted lévőt! Ne böfögj! maradj nyugodtan!.... stb. Ez ment egész pihenőidő alatt, ami aztán nem is volt pihenőidő. Már örültem, amikor fel lehetett kelni. Szörnyen megfájdult a fejem.

Az udvaron aztán jól elvoltak, de ma nagyon szófogadatlanok voltak minden téren. A másik csoportos kolléganőm is megállapította ezt. De persze magam is tapasztaltam. Réka is csak nyafogott és hisztizett délután, hiszen fáradt volt. Hazafelé aztán elaludt, de nem hagytam sokáig pihenni. Inkább korábban lefektettem.

• ladybug

őstag

Az ovisokkal a Naturaqua gyárban tettünk látogatást. Aranyosak, szófogadóak voltak. Nagyon tetszett nekik minden, jól érezték magukat.

Az oviban még volt idő egy kicsit szaladgálni ebéd előtt. Kellett is nekik ez a levezetés, sok minden történt velük a délelőtt során. Alváskor aztán nyugodtan pihent a csapat nagy része. 1-2 kisgyerek nem tudott csak aludni, de ők is inkább csak azért, mert nagyon fáradtak voltak.

Délután pedig nem is ettek uszonnát, inkább a hátizsákjukban lévő maradék enni- és innivalót pusztították el. Ki közösen falatozott, ki félrevonult, és csak a saját csemegéjét majszolta.

Rékus ma is jót aludt az oviban. Holnap pedig viszem őket magammal, mert Borcsinak nem lesz tanítás, és Rékát is kiírattam az oviból.

• ladybug

őstag

Újdonság, újdonság. Rékus ma aludt ott először az óvodában. Kicsit tartottam tőle, de minden simán ment. Jókedvű volt reggel, elbúcsúztunk nyugodtan. Fél 2 felé telefonáltam az oviba, mert kíváncsi voltam, mi a helyzet. Minden rendben volt, épp előtte pár perccel aludt el. Szóval jól sikerült az ottalvás.

Borkám megint elfelejtett vinni valamit az iskolába. Ez persze akkor derült ki, mikor reggel vittük őt iskolába. A hétvégén többször is megkérdeztem tőle, hogy csak annyi-e a feladat, amit mondott. Ő váltig állította, hogy igen. Hát, tévedett a lelkem.

Valami baj a honlapommal. Nem tudok feltölteni semmit, nem tudok törölni. Épp Kedvesem próbál rájönni, hogy mi lehet a gond. Remélem megtalálja, mert bosszantó ez a tanácstalanság. Arról nem is beszélve, hogy szüksége van az anyagra a csoporttársaimnak is.

• ladybug

őstag

Mivel kellemes meleg volt ma odakint elég sokáig szellőztettem a lakást. Ilyenkor ugye betalálnak mindenféle bogárkák, rovarok. A legtöbb esetben legyek jönnek meg tömegestül. Most is ez történt, de sajnos ez általában már akkor derül ki, amikor este van, mert ezek a kis disznók imádják a lámpafényt. Egy lökött rakétameghajtású legyecske itt repked a kislámpám körül. Néha leszáll, aztán megint repked 5-10 mp-ig.
    Én pedig nagyon utálom a repkedő légy hangját. Úgyhogy kicsit bosszant a dolog, de nem tudom elkapni, így hát kénytelen vagyok hallgatni.

Délután cirkuszba mentem a lányokkal. Kedvesem módszeresen kimaradt, tudta mi vár ránk. Őszintén szólva én is gondoltam, de a lányok annyira szerettek volna menni, és kaptak jegyeket, ezért elmentem velük. Szörnyű volt. Oh, jaj, remélem nem megyek még egyszer ilyen előadásra. Fásultság és mesterkéltség sugárzott az előadók minden mozdulatáról, arckifejezéséről. Réka kb 45 percet bírt türelmesen, Borka végignézte az egészet, és időnként szinte izgult is. Édes volt... De ami biztos, hogy nem véletlenül osztogatták az ingyenjegyeket.

• ladybug

őstag

Tegnapi napom különösebben nem is volt érdekes. Iskolában voltam, fél 2-re értem haza. Délután elmentünk Kedvesem unokaöccséhez, megköszöntöttük. Játszottunk az udvaron náluk, jó volt ebben a kellemes őszi melegben kint lenni. Aztán este meg már ment minden a régi kerékvágás szerint.

Ma később keltünk, mint szoktunk. Még Réka is elaludt fél 8-ig, akkor másztunk ki az ágyból. Persze a kakaó rögtön kellett neki. Ha ezt megissza, akkor ébred fel igazán.
    Délelőtt aranyosan játszottak egy darabig, aztán 11 felé rájött megint Rékusra a bolondéria, és folyton kötekedett, rugdalódott, löködött vagy éppen toporzékolt. A lábára most már ráütöttem, mert csak úgy ok nélkül nekimegy Borcsinak, és rugdossa. Ez pedig elfogadhatatlan. Aztán kikéretőztek az utcára a szomszéd gyerekekhez, és Réka a kisfiút kezdte löködni és rugdosott felé. Ezért hát jobbnak láttam behozni, megetetni, és lefektetni.

• ladybug

őstag

Iskolában voltam ma, mégis nyugis napom volt. Az egyik házidolgozatot már múlt héten megírtam, ma indulás előtt pedig megírtam a másikat is. Így mindkettőt le tudtam adni, kipipálva. Végre már tényleg csak a szakdolival kell foglalkoznom. Viszont annak aztán neki kellene állni újból. A bevezetőm kész, a kérdőívet is átnézettem a konzulensemmel. Tényleg csak írni kellene. Hát, hajrá.

Holnap megint suli, és kíváncsi vagyok, mivel rukkol elő a tanárnő, mert a múltkori órája nem nagyon nyerte el a tetszésemet.

Lányok rendben. Én meg megyek aludni. Pá.

• ladybug

őstag

Csütörtök van. A hét erre a felére már teljesen kész vagyok. Holnap iskolába megyek, és emiatt később kelhetünk. Nagyon jó. :)

Délelőtt színházban voltunk a csoporttal. Színvonalas, lendületes, szórakoztató előadást láttunk. A magyar népzene és néptánc motívum vitte végig a meséket. Érdekes megközelítés volt, de a gyerekeknél is garantált sikert ért el. Ők voltak az előadók. Ha tehetitek, menjetek el egy előadásukra. Érdemes.

Rékát a héten igencsak elérte a hiszti-miszti. Kedvesem mondta, hogy minden nap kemény toporzékolással és nyafogással indult a kisasszony oviba. Aztán mikor itthon vagyok, akkor is próbálkozik. Ha véletlenül egy nem elhagyja a számat, akkor azonnal toporzékolásba, rugdosásba kezd. Emellett még csapkod és dobálózik is. De hát, ami sok az sok. Úgyhogy jön a határozottabb hangnem vele szemben.

• ladybug

őstag

3/4 6-kor ébredtem. Bőven óracsörgés előtt, ezért hát megmostam a hajamat, mert úgyis aktuális volt. Viszont emiatt a korán keléstől most jó fáradt vagyok megintcsak.

Iszonyt durvák a fiúk a csoportban. Amúgy sem angyalok, de szeptember közepéig lehetett bírni velük. Akkor érkeztek meg az új gyerekek, azaz új fiúk, mert 1 kivételével csak fiúk jöttek a csoportunkba. Így most a 18 gyermekből 12 fiú. Egy nagycsoportos fiú is a csoport tagja lett szeptember közepétől, és vele elég sok magatartási gondunk van. Hirtelen, hangos, durva, agresszív, vulgáris. Mivel domináns legényke, ezért a fiúk hozzá szeretnének hasonlítani, ami nagyon nem tesz jót nekik. Átveszik tőle a kifejezéseket, a viselkedését. Mióta bekerült a csoportba, a gyerekek egyre jobban rászoktak az ő módszerére, miszerint verekedéssel oldják meg a problémáikat. Ma az egyik kisfiút elkapta ez a nagyobbik kisfiú, és jól megrángatta. Szerencsére időben észrevettem, és nem jutottak tovább. De ez a kisfiú, akit megrángattak, felindultságában megrugott egy másik kisifút. A szemöldöke fölött találta el, és mély sebet ejtett rajta. Erősen vérzett. Miután elállítottam a vérzést, és meggyőződtem róla, hogy nem kell orvoshoz vinnem, leültettem a csoportot. Elbeszélgettem velük az esetről, és szerencsére megijedtek, mert látták, hogy dühös vagyok, és nagy baj történt - lehetett volna nagyobb is, de örülök, hogy csak ennyi volt. Bízom benne, hogy tanultak belőle, mert ez így nem folytatódhat tovább.

• ladybug

őstag

Borka teljesen jól van. Kicsit ugyan hortyog szegényem, de amúgy semmi baja. A feladatokat igyekeztünk bepótolni. Mindent ügyesen megcsinált. Holnap tehát iskola ismét teljes gőzzel. De közeleg az őszi szünet, úgyhogy nemsokára pihenés.

Rékám sírdogált kicsit az oviban, de hamar megnyugodott. Ebéd után hozza haza anya, és ez bizony nem tesz jót az alvásának. Anya csak 2 felé tudja elaltatni. Amúgy sem elég erélyes vele, és Réka ezt tökéletesen kihasználja ilyenkor. Így hát meggyőzöm az óvónéniket, hogy mielőbb ott alhasson ő is a többiekkel, mert ez sokáig nem működik.

Kemény délelőttöm volt. Az egyik kisfiút szabályosan le kellett fognom negyed órán keresztül, mert úgy üvöltött, rúgkapált és csapkodott, hogy attól féltem magában vagy másokban tesz kárt. A gyerekeket megrémisztette, és pár perc elteltével én is azon gondolkoztam, hogy bírni fogom-e, de muszáj volt kitartanom. Sajnáltam szegényt, viszont nem engedhettem, hogy durva legyen, mert megnyugtatni viszont nem hagyta magát. Ezért hát ordított 10 percen át, majd megmosdattam hideg vízzel, adtam neki inni, aztán szép lassan elcsendesedett. Akkor meg beült az ölembe és szorított, ahogy csak bírt. Miután jól megölelgettem, elment játszani, és egész nap nem volt semmi gond vele.

Aztán a körjátékozásba is beleizzadtam, mert igencsak nehezen értik, hogy mit és hogyan kell csinálni. 8 kiscsoportosunk, 3 középsősünk és 7 nagycsoportosunk van. A kicsiktől ugye nem várhatok sokat. A 3 középsősünkből kettő az, akire számítani lehet, a nagycsoportosok közül pedig szintén 2 aktív gyermekünk van. Tehát ott voltam 18 gyerekkel, akikből 4-gyel lehet igazán dolgozni. A torkom délutánra kikészült, és még mindig nem értik a lényeget. De nem adom fel.

• ladybug

őstag

Hosszú napunk volt.
    Kedvesem korán ment dolgozni, ebédelni sem ment el. Aztán munka után szülői értekezletre ment az iskolába. Borcsiról jókat hallot. Megdícsérték. Hibátlan szintfelmérő dolgozatot írt a múlt héten.
    Tehát a feladatteljesítéssel semmi gond, sőt. Viszont a viselkedés az, amin még csiszolnia kellene, de a tanítónők szerint sokat fejlődött. Úgyhogy remélem ez csak jobb lesz.

Habár délelőttös hetem van, ma délutánra mentem. Borkát visszavittem az orvoshoz - szerdán mehet iskolába, aztán indultam dolgozni. Késő délután pedig egészségügyi előadást hallgattunk meg, aminek 3/4 7-kor lett vége. Szerencsére az előadó igyekezett tárgyilagos dolgokat mondani, de így is jól elhúzódott az idő.

Lányok már fürdeni készülődtek mire hazaértem. Kicsit játszottunk még, aztán alvás.

Aktív témák

Hirdetés