Hirdetés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Aktív témák

• ladybug

őstag

válasz ladybug #399 üzenetére

Délután jött a villanyszerelő. Estére végeztek is minden konnektor, villanykapcsoló és lámpa felszerelésével. Már csak a pincében kell visszaszerelni az aljazotokat, és akkor teljesen végeztek.

Asztalosunk is itt járt. A konhyabútor teljesen készen van, beszerelve a mosogató is. felmért még két nagyszekrényt és a konyhapultot is, amit a gerendákhoz csináltatunk, aztán már csak pepecsebb munkákkal látjuk el.

Borka nagyon lelkes volt a tetőtér miatt. Alig várja ő is a pakolást. Valószínűleg holnap pakolódunk megint, így nem egyszerre kell sok dolgot átvinni. Mert bízunk benne, hogy a fűtésszerelőnk idefárad hétfőn, és végre elindítja a fűtést, és felszereli a csapokat.

És ami még fontos a mai napban:
    Réka ma lett 10 hónapos.
    :)

• ladybug

őstag

Az este lefekvés előtt bekentem Réka mellkasát Baby loof balzsammal, az segít a köhögés gyógyításában. Nem is ébredt fel az éjszaka.
    Reggel viszont már 6 körül nyöszörgött, és 3/4 7-ig rajtam fekve pihent. Borka 8 előtt ébredt, kipihente magát.
    Reggeli után játszottak Rékával, majd 9 felé lefektettem Kismanót. Borkávaljól beöltöztünk, és elmentünk bevásárolni. Jó volt kettesben lenni a nagy lánykámmal.

Aztán elkészítettük a pizzához valókat, és játszottunk kicsit együtt. Amíg sütögettem a lányok szépen játaszogattak, és csodálva nézték ahogy esik a hó. Ebéd után kimentünk levegőzni, és hógolyózni. Mogyoró is örömködött a hóban.

Aztán 2 körül elaludt Rékus, Borka pedig mesét néz.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #397 üzenetére

Jó volt a megérzésem, csak jött és ment. Az asztalosnak és a villanyszerelőnek is szóltunk, hogy inkább holnap jöjjenek, mert akkor nyugodtabban tudnak dolgozni, és talán lesz is mit.

Lányok nagyot aludtak délután, így nekem is volt időm, hogy utolérjem magamat a házimunkában - vasalás ezerrrel.

Este egy nagy kutyaséta a jó hidegben, aztán vacsi, fürdés és játék. Rékust 8 után már letettem, Borka pedig a délutáni alvás miatt fél 10 után ment aludni.

• ladybug

őstag

Réka az éjjel ébren volt fél órát úgy, hogy a kezemet egyfolytában szorongatta. Nehezen aludt vissza, és akkor sem nyugodtan. Sokat hallottam nyöszörögni, és reggel is 6 után már ébren volt. Megint előjött a köhögés, és valószínú ez zavarja ismételten az alvást.

Fél 9 után már megint aludt Rékus, így Borkával elmentünk bevásárolni. Nagyon fúj a szél és hideg van, sokszor kezd hullani a hó. Ennyi elég is volt a levegőzésből mára.Elővettük már a télikabátot, bakancsot, sapkát, sálat, kesztyűt; igazi téli időjárás van.

A festők ma szinte mindennel végeznek, holnap már csak az alaposság miatt jönnek vissza, hogy átfessék még egyszer a pincét és a lépcsőfeljárót. A lánykák szobája és az előszoba szép sárga lesz, a többi fehér, aztán majd 3-4 év múlva szép színesre festetünk mindent.

A vízvezetékszerelő hozta a mosogatót, így végre az asztalosunk be tudja építeni. Azt még nem tudom, hogy mást is csinálnak-e, de gyanítom csak elugrott a mosogatóval.

• ladybug

őstag

No, végre vmi történt.
    A délelőtt a fenti szint takarításával, azaz inkább a gipszkartonpor portalanításával telt, és megpucoltam az ablakokat. Aztán ebédeltünk. Gyorsan összedobtam egy könnyű ebédet - gombamártás sült csirkemellel és rizzsel -, majd sziesztáztunk.
    2 felé nekiveselkedtünk a bútoroknak. Nagy részüket felvittük, aztán lent még pakolódtunk kicsit, mert holnap jönnek a festők. A lányok szobája is ki lesz festve, úgyhogy onnan is minden bútort kicipeltünk. Szívesen átköltöztettük volna magunkat is, de remélem a jövő hét elején már megtehetjük.
    5 felé vacsoráztunk, aztán kimentünk a temetőbe. Nagyon szép volt a sok világító mécses.

Estére teljesen ki voltak ütve a lánykák. Már fáradtságukban mindenért sírva fakadtak, így 3/4 8-kor jobbnak láttam lefektetni őket.

Mi pedig most filmet fogunk nézni.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #394 üzenetére

A festők készen vannak a fenti szinttel. Már csak a lépcsőfeljáró, a pince, az előtér és a lánykák szobája van vissza. Azt pedig a héten befejezik.
    Holnap tényleg pakolhatunk. Ha nem is túl sok mindent, de egy részét a bútoroknak. Mármint anyáékénak. A mieinket a jövő hét elején hozzuk. Mindenképp. Nem tűrök több halasztást.

Kedvesem a hét első 3 napján szabin lesz, és akkorra van betervezve a költözés. Ehhez is tartjuk magunkat.

Az asztalosunk kicsit dolgozott, a villanyszerelő pedig csütörtökre ígérte magát. Akkor egész nap itt lesz, és elvégez mindent. [Csak délután, de az sem biztos, és nem valószínű, hogy végez, de hétvégén visszajön. - peterkeT]

• ladybug

őstag

A vége a legnehezebb. Holnap felcipeljük anyáék dolgainak nagy részét, mert a lent a kisszobában és az előtérben is festeni kell. Már ide-oda vannak zsúfolva a bútorok, és alig van hely. fent pedig szerencsére a gardrób-kiszobán kívül minden kész lesz.

A vízvezetékszerelő a legkritikusabb szakemberünk. Vagy késik, vagy el sem jön, ha pedig igen, akkor sem azt a munkát végzi, amit beígért. Ma is itt volt délután azzal, hogy csak a radiátorokat köti be, mást nem csinál. Mondom, de jó. :( A asztalos a konyhabútort nem tudja addig betenni, amíg nincs meg a mosogató, és nincs beépítve a mosógép. Persze erre most nincs ideje, talán jövő héten. :Y :(( :O

A villanyszerelő és az asztalos is jön estefelé, amit találnak, azt fogják csinálni. Mondjuk a villanyszerelőnek lesz dolga, mert a festés, hogy kész van, lehet feltenni a kapcsolókat, konnektorokat, a lámpatesteket és a villanytűzhelyet is rá tudja kötni a hálózatra.
    Hogy az asztalos mit csinál, az kérdéses.

Lányokkal legalább ma nyugiban elvoltunk. Amikor Réka elaludt, Borkával társasoztunk, játszottunk. Délután pedig levegőztünk kicsit, és a leveleket söprögettük össze. Bár nagyon hideg volt, mégis kellemesen friss volt a levegő.

• ladybug

őstag

A mai nap egy rohangáló nap volt. De csak egy helyre, a bankba. Negyedszerre sikerült elintézni, amit akartunk, azaz pénzt kivenni, hogy kifizethessük a gipszkartonost.

Rékus ma korán kelt, 1/4 7-kor már ébren volt. 9 után pedig már újra aludt. Borkának a héten szünete van az oviban. A hűvös, esős idő miatt alig mozdulunk ki, ezért kézenfogtam, és elvittem magammal. Jót sétáltunk, bevásároltunk, majd a bankba bementünk, de sajnos 20 perc várakozás után se jutottam előbbre, így inkább elmentünk haza. Gyorsan összedobtam egy kis ebédre valót, majd visszamentem a bankba.

Ugyanaz az ügyfél volt még mindig előttem, mint mikor 3/4 órával előtte ott voltam, és azóta csak többen lettek mögötte. No, gondoltam, inkább délbe beküldöm Páromat, hadd intézkedjen ő, hogy nekem ne kelljen visszamennem megint. De sajnos ő meg az ebédszünet miatt nem talált ott senkit. Ebéd után visszament, de a pénzt nem tudták folyósítani, mert bár megjött a bankba, a számlánkra még nem tudta utalni az ügyintéző. Kész téboly.

Aztán anyáékkal nekiláttunk a linóleumot méretre vágni, mert ahhoz, hogy a konyhabútort betegyék, annak alatta kell lennie. Fél 3-kor bementem, és elaltattam Rékát, aztán elmentem megint a bankba.
    A csodával határosmódon csak egy hölgy volt előtte, ő is hamar végzett. Majd' 1 órás ( :Y ) procedúra után megkaptam az igényelt félszocpol összegének a 90 %-át, amiért 18 ezer ft-ot kellett fizetnem. Ezt azért felháborítónak tartom. Rendben van, hogy jutalékot számolnak fel egy hitelkérelemnél, de hogy minden egyes utalásnál mekkora összegeket gombolnak le az ügyfélről, ez elfogadhatatlan.

4 után hazaértem, és végre leülhettem. Réka is hamarosan felébredt, aztán foglalkozhattam a lánykáinkkal.
    A festők dolgoztak reggeltől fogva, de sajnos időként a 4 ember 1-2-re csökkent, ami azt jelenti, hogy nem fognak 2 nap alatt végezni a tetőtérrel.
    Az asztalosunk este ideért, és berakta a konyhabútort.
    A vízvezetékszerelő pedig nem jött. Holnap - mondta. Így legyen, mert ha nem, a saját kezemmel rángatom ide.

• ladybug

őstag

Reggel sokáig aludtunk, végre kipihentem magam. Réka és Borka is jól aludt, ami külön örömet és megnyugvást adott. Az óraátállítást vhogy megérezték a lányok, mert 1/4 8-kor ébredtek csak fel.
    Reggeli után játszottak, majd fél 10 felé Réka elálmosodott. Lefektettem a kiságyba, és szépen elaludt egymaga.

Amíg aludt elkészítettem az ebédet, majd ettünk, és kis ejtőzés után Szombathelyre autókáztunk. Vettünk még pár dolgot, amire szükségünk lesz (mikro, hajszárító, evőeszköztartó, edényszárító, kenyértartó). A gyerekek nagyon élvezték a bevásárlást.
    Odafelé Rékus aludt, hazafelé pedig Borcsi. Hazafelé jövet megálltunk asztalos barátunknál, mert ránktelefonált, hogy elkészült a fenti konyhabútorral. Páromat kitettem, majd kipakoltam az autóból és visszamentem érte, meg a bútorért.

Festés után lesz rögzítve. Addig még a linóleumot is le kell fektetni, meg a festést is be kell fejezni a konyhában.
    Holnap megint lesz nyüzsgés. Jönnek a festők, és remélhetőleg jön a víz- és fűtésszerelő is. Dolgozzanak is, mert most már mindjárt végeznek. Aztán pakolhajuk fel anyáékat, mi meg vonulunk át.

A lányok este is gyorsan elaludtak. A mai délután kifárasztotta őket.

• ladybug

őstag

Egyre közelebb kerülünk a költözéshez. Ma szinte teljesen végeztek a villanyszerelők a vezetékezéssel, és a saját lámpáinkat is felrakták a lenti szinten a helyükre. Így már majdnem teljesen kész van alul minden, már csak festeni kell.
    Jaj, nagyon várjuk már. Talám Borka is ezért alszik mostanában olyan nyugtalanul.

Réka viszont nyugodtan aludt éjjel éshajnalban sem ébrdt fel. Akkor valószínű, hogy a fog lesz a ludas, mert a Nurofen segített. Reggel negyed 8-ig aludt, így végre én is kipihentem magam. Annak ellenére is, hogy Borcsi hajnaltájt átjött, és sok mocorgás után tudott csak visszaaludni.

A délelőtt nyugisan telt. A főzés nagy részét elvégeztem tegnap.
    Ebéd után pedig elmentünk bátyámékhoz. Egy kis autózós kirándulást is beiktattunk, és persze az unokatestvérek együtt is játszhattak.
    4 után értünk haza. Lánykák elaludtak az autóban, pihentek legalább.

Anyáék fürdőszobaszekrényét is meghozta ma az asztalosunk, holnap pedig a konyhabútor egy része is kész lesz.

Réka este gyorsan elaludt, és nem is sírt. Borka pedig később követte.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #389 üzenetére

Aztán 4 után felkerekedtünk, és elvittem a lányokat sétálni. Közben vásároltunk a boltban pár dolgot, és összefutottunk egy ismerőssel és 2 gyermekével. Felénk sétáltak, és Borka rögtön elcsábította hozzánk a kislányt. Így már hármasban folyt a játék.
    Aztán hazament a szomszéd kislány. A két leánykával pedig elmentünk kutyát sétáltatni. Körülöttünk bicikliztek és nagyon jól érezték magukat együtt. Borka pedig nagy lehetett, mert a kislány 1 évvel fiatalabb nála, és ez Borcsinak külön élmény volt.
    Sőt egy kapocs is van köztük. (Jéh, te szopod az ujjad? - kérdi Borka. Igen - jön a válasz. Én is - feleli vissza, és boldogan mosolyog.)
    6 felé elvitték a kislányt, mi pedig vacsiztunk finom melegszendvicset.

Fürdés, majd alvás, ami ma megint iszonyat nehezen ment. Ott is hagytam Rékust egyedül, mert nem tudtam vele mit tenni. A karomban csak feszengett, a kiságyban érezte még magát a legjobban, de szegénykém sírt. Fél óra hatástalan simgatás és dúdolgatás után kimentem a szobából, és egyedül hagytam. 5 perc után elaludt.

• ladybug

őstag

Réka alvása nagyon nem tetszik. Sokat nyöszörög álmában, nagyon nehezen alszik el, ha felveszem az zavarja, ha leteszem, az. És egyfolytában ütöget, csipked, harap, ha leteszem, akkor meg kéredzkedik a kezembe vissza. A köhögése már csak nagyon ritkán jelentkezik, tehát biztos, hoyg nem ez a baj. De vmi mégis zavarja. A fogára gyanakszom, mert mi más lenne? Kb 3 napja tart ez az állapot. Ha hulla fáradt, akkor sem tud elaludni. Hajnalban pedig csak úgy alszik, ha a karomat szorongatja. Maximum fél óra az az időszak, amíg az ágya mellett tudok állni, mert vagy a lábam vagy a karom zsibbad el. Ha pedig megmozdulok, rögtön észreveszi, és már sírdogál is.
    Úgyhogy most ráállok a fogínyfájás csillapítása projektre, és remélem, hogy ez az, ami miatt zaklatott.

A másik Borka. 6 után megint jött át, és kéretőzött, hadd aludjon velünk. Vmi miatt ő is nyugtalanabb, nem tudja kipihenni magát.

A mai nap nyugalmasan telt. Kedvesem is szabin van megint, bár a délelőtt folyamán elment üzemorvosi vizsgálatra, és kis dolga volt a gyárban, de ebédre már itthon volt.

Rékus délutáni elalvásakor már nem tudtam mit tenni. Kicist kimentem a szobából, mert dolgom volt, és mire pár perc múlva visszamentem, Kismanó már nyugodtan szuszogott.

Borkához pedig átjött a szomszéd kislány. Aranyosan együtt játszanak.

• ladybug

őstag

Borka megint megjelent hajnalban, 5 felé, és sokáig nem tudott visszaaludni. Azt mondta, hogy rosszat álmodott. Mi érhette? Két napja felébred hajnaltájt, és átjön közénk. Ez magában nem lenne probléma, de mégis zavar, hogy nyugtalan. Ilyen utoljára kb fél évvel ezelőtt volt.

Réka viszont végigaludta az éjszakát. Reggel 7 előtt ébredt, és nagyon jókedvű volt, és egész nap ilyen hangulatban volt.
    Ma mindenki itthon maradt. Kedvesem szabin volt, és Borkát is kivettem erre a két napra az oviból. Utána pedig őszi szünet lesz neki, azaz 10 napot itthon lehet. Nagyon örült ennek, és annak is, hogy délelőtt a fürdőbe mentek édesanyáékkal.

Kismanó mai alvásai a nullával voltak egyenlőek. Nagyon nehezen aludt el, és mindkét alkalommal alig pihent fél órát. Viszont este sem tűnt fáradtnak, pedig 6,5 órát folyamatosan ébren volt. Igaz 5-6 között sokat sírt és alig tudtam lekötni vmivel figyelmét, mégis az esti fürdés után teljesen felélénkült.

A mai délután a takarítás jegyében zajlott, és emellett még téligumit is cseréltünk a Daewoon.
    Szakemberek sem jöttek, illetve a festő jött szólni, hogy holnap csak egyedül tud jönni, lefesti a radiátorok mögötti részt, aztán hétfőn jönnek többen, mert lebetegedett a brigádja.
    Megint csúszás....

• ladybug

őstag

Ahogy elaludtam Réka felsírt, és az éjszaka folyamán még egyszer felébredt, de szerencsére 20 percen belül visszaaludt. Viszont nekem elég volt ez is ahhoz, hogy ne pihenjem ki magamat. Ráadásul Borka vmikor hajnalban átjött, és odavackolt közénk. Olyan édesen aludt, én meg annyia nem fértem el mellette, de nem volt szívem felébreszteni.

Elvittem oviba, aztán haza. Réka felébredt addigra. Felöltöztettem, majd indultunk ügyintézni. A bankban hamar sorra kerültem, és csupa jó dolog ért. Aszámlák rendben voltak, és ha a maradékot is leigazoljuk az APEHhal, akkor már csak egy 300-400ezres számla kell, és akkor az egész költségvetés/építkezés fedezve van. Ez azt jelenti, hogy a további szakemberektől nem kell számlát kérni, illetve csak az egyiktől, és csak az anyagról.
    Az önkormányzatnál megkaptam a lakhatási engedély formanyomtatványát. Viszont csak akkor tudjuk beadni, ha működő fűtés-, víz-, és villanyhálózattal rendelkezik az új lakás. Ez remélhetőleg jövő hétre meg is fog történni, tehát jövő hét csütörtökön talán beadhatom.

A gispzkartonosok befejezték a munkát. Mindent beburkoltak, legletteltek. Végeztek. Jövő héten fizetjük ki őket.
    A festők holnap, de pénteken mindenképpen jönnek. Addigra a pince is kiszárad teljesen, és azt is lehet festeni.
    A villanyszerelő ma is dolgozott kicsit, már csak a lámpák és a konnektorok és kapcsolók vannak vissza. Az meg persze a festés után.
    A fűtésszerelő is hozta a radiárotokat. Azt is festés után tudják felrakni.

Réka mai alvásai nagyon nehézkesen sikerültek. Este is sokáig nyüglődött.
    Borka, Drágám pedig mesenézés közben elaludt. Felkaroltam és lefektettem. A héten és a jövő héten nem megy oviba, szünetelni fog. Már nagyon várja. Az utóbbi napokban nem szívesen ment oviba.

• ladybug

őstag

Az éjszaka egész jól telt. Azt leszámítva ugyan, hogy fél 2-fél 3-ig 15 percenként felébredt Rékus, egész jól aludtunk. Köhögés nem, vagy szinte alidg volt. Ezek szerint használ a Sinecod.

Reggel is Réka volt a legkésőbb kelő. Felöltöztettem, megreggeliztettem, majd elvittük Borcsit oviba. Aztán haza is jöttünk, mert a tárcám nem volt nálam. Sőt, Kedvesem elvitte az autóval, mert benne maradt. Milyen jól lehet így spórolni. Ez többször kellene megjátszanunk.

Szóval hazajöttünk, bekészítettem a msógépet, játszottunk, aztán lefektettem Kismanót. Aludt 1,5 órát. Addig kényelmesen rendet tettem, és még kivasaltam a ruháinkat is. Gyorsan összedobtam az ebédet, és fel is ébredt Réka.

A gipszkartonosok jöttek ma is dolgozni, már korán reggel itt voltak. Azt mondoták, hogy holnapra készen lesznek. Megnézve a munkájukat azt kell mondjam, hiszem, ha látom. De úgy nem mehetnek el, ha nem fejezik be a dolgukat.

Délután nagyot aludt megint Rékus, majd amikor felébredt itthon hagytuk, és elmentünk Keszthelyre a nőgyógyászhoz. Megcsinálta a rákszűrést és felirattam vele a fogamzásgátló tablettát. Milligest. Újat irattam fel, előtte Tri regolt szedtem. Habár nem iagzán volt vele problémám, inkább mégis kisebb hormontartalmút szedek majd.

Borka ma nagyon okosan, tisztelettudóan, nyugodtan viselkedett. Meg is dícsértem érte, mert felhívta a figyelmemet délután, hogy ő most mennyire jó és nem fog egész nap rosszalkodni. És így is lett. Büszke vagyok rá.

Az esti elalvás kicsit nehézkesen ment. Ebben az áramkimaradás is közrejátszott, mert Réka megijedt a hirtelen sötéttől. De aztán megnyugodott, és elaludt. Azóta egyszer ugyan már felébredt. Ivott vizet és visszaaludt.

• ladybug

őstag

Az éjjel nyugalmasan telt, de hajnali 5-kor már megint le kellett vele feküdjek, mert csak rajtam volt hajlandó aludni. Így reggel 7-ig kihúztuk.
    Borka Apájával aludt hajnaltól, legalább ők kipihenték magukat.
    Délelőtt felhívtam a gyerekorvost. A Sinecod cseppeket javasolta.(Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? :W) Szerencsére volt is itthon, gyorsan adtam is be Rékusnak belőle. 10-fél 1-ig nyugodtan tudott aludni, a köhögés nem zavarta.
    Borkával kimentünk játszani az udvarra, mert megint nagyon jó idő volt.

Jöttek ma a gipszkartonosok és a pinceszigetelők is. A pince teljesen kész, már csak festeni kell. 130 ezret fizettünk ki érte, remélem nem lesz gond vele.
    A gipszkartonosok a héten befejezik a munkát, aztán csütörtökön jöhetnek a festők.

Délután sétáltunk egy nagyot hármasban, azaz négyesben: mi lányok+ Mogyoró. A halastóhoz mentünk el, ami mellett a bicikliút visz el. Ott szabadon engedtük Mogyit, hadd szaglásszon, szaldgáljon. Nagyon meg voltam vele elégedve, szófogadóan, nyugodtan viselkedett, és még Borkának is szót fogadott.

Fél 3 után pedig felkerekedtünk, mert Kedvesem megint üzletelt, és lett egy új videókártyánk, mert Apukámé bedöglött. Ez mindig okot ad arra, hogy mi újítsunk. Így nekünk lett egy jobb, újabb, Apa pedig megkapta a miénket. Milyen jó is ez.... :U

Az esti elalvás kicsit nehézkesen ment, de köhögés nélkül. Azóta egyszer felébredt ugyan, de gyorsan visszaaudt, és nincs köhögés. csak így is maradjon. Szeretnék már én is pihenni.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #383 üzenetére

Sajnos Réka állapota rosszra fordult. Amíg lefektetem nincs semmi baj,max az orra folyik, de ahogy elalszik, rögtön jön a köhögés.
    Fél 8 óta fél és negyed óránként ébredt fel, és sírdogált szegénykém, mert fáradt, hisz egész nap alig aludt. Már adtam neki Nurofent, lándzsás útifüvet és köhögés elleni kúpot is. Remélem használnak, mert kellene Kismanónak a pihenés.
    Ha éjjel megint fent leszünk a köhögés miatt, akkor holnap beviszem az ügyeletre vagy felhívom a gyerekorvosunkat.
    Az étvágya és a kedve is jó. Csak fekvéskor jön elő ez a nyavalya.
    Hasmenése lett délutánra. Ezt még nem tudom, összefüggésben áll-e a náthával.

• ladybug

őstag

Mivel Kedvesem nem volt itthon este, ezért sokáig voltam ébren. Filmet néztem. Idejét sem tudom, hogy mikor tudtam leülni, és megnézni egy filmet egyhuzamban. Az Egy gésa emlékiratait fejeztem be végre, kb ötödszörre tudtam végignézni. Vhogy többet vártam a befejezésétől. Olyan semmilyen lett.
    Utána a Banditákat néztem. Na, ez egy aranyos film volt. Pörgős, jó színészekkel. A történet ugyan gagyi, de a film maga egészében nagyon tetszett. Jól szórakoztam.

Fél 1-kor feküdtem le, és hamar elaludtam. Párom 2 körül ért haza. Kicsit megébredtem, majd amikor mellémfeküdt, már aludtunk is, mint a bunda.

Réka hajnali fél 5-kor sírdogált. Gondoltam visszaalszik, de 20 perc után még mindig nyöszörgött. Borkát átvittem Kedvesem mellé, én pedig Rékával maradtam. Felvettem a karomba, és így tudott csak elaludni. Amikor megpróbáltam letenni, mindig sírni kezdett. Ezért ráfektettem a hasamra, és így feküdtünk le együtt. Ha csak megmozdultam, már fent is volt, nyugtalanul aludt. Fél 7-kor már nem bírtam tovább, nagy nehezen elaltattam a kiságyban. Aztán én is lefeküdtem. Fél 8-kor ébredtem fel, és mentem Párocskámat ébreszteni, mert ma reggel is folyt tovább a leltározás. Aztán lefeküdtem még, és úgy aludtam volna. De Borka is felébredt, és hamarosan Réka is.
    Felöltöztünk, megreggeliztünk, aztán Borka segített a konyhai rendrakásban, ebédelőkészítésben.

Játszottunk kicsit, de Borka szönyű hisztibe kezdett mindig, ha Réka a közelébe ment. Napok óta önző módon viselkedik és nagyon irigy. Pedig ez nem maradhat így, mert nem engedem. 5 éves, nagy ő már ahhoz, hogy hisztivel oldja meg a gondjait. Most megint kicsit tanácstalan vagyok, de bízom benne, hogy a beszélgetések során és idővel megoldódik.

Délelőtt fél óra alvás után együtt játszottak a lányok, ésrendben volt minden. Jól ettek ebédre, aztán lefektettem mindkettőt, mert nyűgösek voltak. Békésen alszanak. :)

• ladybug

őstag

Éjjel Réka sokat köhögött, de nem ébredt fel. Én viszont szinte mindenre felriadtam.
    Ráadásul hüle voltam. Kedvesem este nézett egy horrorfilmet a gépen, én meg ottragadtam mellette, és megnéztem az utolsó 15 percet. Ez elég is volt nekem ahhoz, hogy egy időre megint féljek a sötétben, és rosszat álmodjak. Igen, tudom. Dedós dolog, de akárhányszor belenézek egy thrillerbe vagy horrorba, ez történik velem. :B Még az a szerencse, hogy évente 1-2x kínzom magamat ilyennel. Mert ugye érdekel, hogy mi a sztori, de pont nekem találták ki a filmek ijesztegetős, hanghatásokkal teli részét, ami borzolja az idegeimet. Micsoda palimadár vagyok, és mégis beleesek a csapdájukba.

Rékus volt ma megint az első ébredő, 7 előtt már fent volt. Borkát átvittem Apájához, de nem tudott már visszaaludni, így ő is csatalkozott hozzánk az ébredezésben.
    8 körül reggeliztünk, aztán játszottunk. Közben megérkeztek a pinceszigetelők is. Kis helyreigazítás után magukra hagytam őket, hadd dolgozzanak. Délre kész is lettek.
    Kedvesem 9-kor ébredt fel. És a mai napot pihenésre szánta, ami nála egyenlő az egész napi gépezéssel. De tegye. Így neki is megvolt a nyugalma. Mi az időnk nagy részét az udvaron töltöttük, mert olyan kellemes, nyárias meleg volt, hogy vétek lett volna a lakásban ülni.
    [kép]

Kismanó délelőtt alig aludt fél órát, délután viszont fél 3-5 aludt.
    Este 9 előtt pedig már kéretőzött lefeküdni. El is aludt egyedül, én csak álltam a kiságy mellett.
    Kedvesem pedig leltároz. Az éjjel kellős közepén, és holnap reggel is.

Mai menü: reggeli - kakaó, kakaóscsiga; ebéd - húsleves, babostészta; uzsonna - mákos kalács; vacsora - máglyarakás; lefekvés előtt kakaó.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Megint egy mozgalmas nap.
    Kedvesem korán, 6-ra ment ma dolgozni, és én csak halványan emlékszem rá, hogy elment mellőlem, annyira aludtam. :B
    Rékus volt ma a második kelő, 7 előtt ébredt. Aztán Borka is 5 perc múlva. Mivel ilyen korán felébredtek a lányok, szépen kényelmesen elkészültünk, és még el sem késtünk.
    Az óvónővel beszélgettem kicsit, és nagyon megdícsérte Borcsit, sokat fejlődött a rajzolása. Precíz és kitartó lett a munkában. Ezt öröm volt hallani.

Bevásárlás után hazamentünk, majd kis játék után fél 10 után elaludt Rékus. Végre nekiállhattam a héten elmaradt takarításnak. Közben az ebédhez készítettem köretet, szerencsére ma sem kellett bajlódnom a főzéssel.

A szőnyegeket,a mosógépet és a villanytűzhelyet fél 12 körül hozták meg. Segítettünk lepakolni, aztán ebédeltünk. Ebéd után gyorsan elmentem Borcsiért - megígértem neki, hogy ma én megyek érte -, Rékust addig apájára hagytam.

Hazaérve kezdődhetett is a játék, Réka nagyon örül mindig Borkának, ha hazajön. Fél órát alut délután Kismanó. Borka játszogatott, én vasaltam. Amikor Réka felébredt uszonnáztak a lányok. Közben megérkezett az egyik barátunk a tüzifáért. Hozták a gyerekeket is. A szél is lecsillapodott, így kint lehettek kicsit a gyerekek.
    Amíg rakodtuk a kocsit jól játszogattak, aztán Borkát elvitték magukkal 7-ig.

Anyával rendet tettünk a megüresedett helyen. Végre neki lehet állni a komolyabb rendrakásnak az udvaron, szerencsére sok fát elvittek.

Este megérkezett a villanyszerelő is. Már csak pár apró dolga van csak.
    Holnap jönnek a pinceszigetelést megcsinálni. Kiürítettük anyával a szekrényeket, felhoztuk a szőnyeget.

Jaj, megint olyan fáradt vagyok, hogy egyfolytában ásítozom, pedig mégcsak 9 óra. Jó lenne, ha hamarosan befejeznénk ezt a pakolósdit, mert minden estére hullafáradt vagyok.

No, megyek fürdeni. Jó éjt mindenkinek.

• ladybug

őstag

Lassan kezdődik a visszaszámlálás...
    A szakemberek ma szépen haladtak. A gipszkartonosok befejezták a szobákat, le is vannak glettelve. Már csak a tűzfal és a lépcsőfeljáró maradt hátra, amit jövő héten fejeznek be. Jövő szerdára kész a teljes gipszkartonozás, ígérte a mester.

Itt voltak a festők is. Felmérték a munkát, és jövő csütörtökön már jönnek is.

A csempézők befejezték a teljes csempézést és járólapozást, szombaton jönnek fúgázni.

A villanyszerelőt mára vártuk, de a hétvégén biztos jön. Neki is van még bőven munkája.

Az értékbecslő is megtette látogatását. Ugyanaz a kis hölgy volt, aki az elmúlt alkalommal is. A készültséget 75 %-ra állapította meg, mert 25%-ot mindenképpen visszatartanak, ha nagyobb a készültség, akkor is. Jövő csütörtökre ígérte, hogy már a pénzt is megkapjuk.

A szőnyegek is készen vannak. Ma vártuk a teherautót, de csak holnap tudnak jönni, mert közbejött nekik vmi.

A pinceszigetelő szakember is felhívott, szombaton tudnak jönni, és a hétvégén be is fejezik a helységet.

Nos, a lakásról ennyi, azt hiszem. 2,5-3 hét van vissza becsléseink szerint, és már nagyon várjuk a költözést.

Meglett 2 napja elveszettnek hitt teknősünk. Épp teregettem, és beszélgettem a macskával, amikor is megpillantottam a fűben vmit. Először azt hittem levél, de közelebbről megtekintve vettem észre, hogy Odü az. Jaj, de nagyon örültünk neki. Viszont lakásfogságot kapott. Nem jöhet ki, csak bent eresztjük szabadon, ha kivesszük a lavórból.

M is jól elfáradtunk. Alig várom, hogy alhassak.
    Réka ma már jóval kevesebbet köhögött, mint tegnap. Az elalvás is gyorsan ment, de sokat forgolódott álmában.
    Remélem kezd múlni ez a fránya nátha.

• ladybug

őstag

Ahh, micsoda nap. De jó, hogy hamarosan vége.

Vmi lehet a levegőben, mert Borka nagyon régen ébredt fel éjszaka, de most hajnalban átvonult hozzánk, és én csak halványan emlékszem, hogy mellémfeküdt, és betakartam.

Réka megint korán kelt, 7 után már ébren volt. Összeszedtük magunkat, és vittük Borcsit az oviba, majd Rékussal mentünk ügyintézni. Az APEH irodába vezetett az első utam. Egy telefon után kiderült, hogy a 2 hete beadott számlavisszaigazolásos papíromat már múlt hét kedden postázták Zegről, de még mindig nem ért el hozzám. Menjek a postára,kérdezzem őket. Elsétáltunk, és várakoztunk, mert épp eligazítás volt a kézbesítőknek. Én már fél óra után nagyon untam magam, de a lényeg, hogy Réka jól szórakozott. Aztán végre 40 perc után tudtunk beszélni a postásunkkal, aki közölte, hogy ilyen levél még a postára sem érkezett, nemhogy hozzá. Menjek vissza az APEHosokhoz, és csapjak az asztalra. Vissza az irodába, megint telefon. Kérdem nem lehetne-e lefaxolni. Hát nem. Met vagy személyesen vagy postai úton. Mondom nekem ebből a postai dologból elegem van, inkább beautózok Zegre. Hazavittem Kismanót, már nagyon fáradt volt, anyáékra hagytam, majd útnak indultam.
    Szerencsére a hölgy már várt rám, és rögtön hozta is a papírjaimat. Aláírtam, aztán magamhoz vettem őket, most már az enyémek voltak. Mint kiderült a posta visszaküldte a levelet az APEHnak. Hogy miért? Az rejtély, mert a címzés is jó volt. Na, mindegy, de mégse....

Gyorsan bevásároltam ebédre, vettem grillcsirkét, aztán uzsgyi haza. Rékus már nagyon örült nekem. Alig aludt, folyton felébresztette a köhögés.

Ebédeltünk, közben megjött Borka is. Aztán ismét fogtam a papírkáimat, és elvittem az opt-be. Leadtam, aztán talán a héten kideírtik, hogy elfogadják-e.
    Az értékbecslő 1 héten belül jelentkezni fog, várjak a telefonhívásra. Tart egy helyszíni szemlét a lakás készültségének állapotáról, és további 1 hetet kell várni ennek visszaigazolására.
    Elég hamar végeztem, aztán mentem is haza. Rékus megint csak fél órát aludt, és már nagyon csimpaszkodott belém, mikor megöleltem.
    Mivel sütött a nap kimentünk az udvarra, és játszottunk kicsit. Réka aludt is, de megint csak rövid időre.

A gipszkartonosok reggel meglepő módon betoppantak, és folytatták a munkájukat. A konyha-étkező is készen van.
    A csempézők befedték a kád oldalát, aztán csempéztek még.
    Miután elmentek a szakemberek megint volt mit takarítani. Nem baj, csak készüljön.

Az esti elalvás nagyon nehezen ment. 2 x kellett elaltatnom. Nagyon zavarta a köhögés, foylotn felébredt rá. Kiszívtam az orrát kétszer is, aztán adtam neki köhögés elleni kúpot.Most végre nyugodtan alszik.
    Borka is későn aludt el, aggódott a huga miatt.

Elfelejtettem tegnap leírni, hogy eltűnt a teknősünk. Kb 1 hete kivettük a kis tavunkból, és betettük egy lavórba az átköltözésig, hogy ki-be tudjuk vinni.Amikor jó idő volt, kihoztuk a napra. A sziklára mászik rá ilyenkor, és napozik. Na, most. Tegnap egyszer csak nem volt a lavórban. Hogy hol lehet, azt nem tudjuk. Hogy a kutyák vitték-e el, vagy maga szökött meg? Az is kérdéses.
    Mindenesetre körbenéztük az egész udvart, de sehol enm leltük, sőt még maradványát sem, ami ugye a kutyákat gyanusítaná.
    A teknős, Odüsszeusz, 7 éves volt idén.

• ladybug

őstag

Ma korábban keltünk, mint szoktunk, mert sosem készült el Kedvesem időben. Ez pedig aggasztotta már az elmúlt napokban.

Réka is korán ébredt, 1/4 8-kor már kiabált is, hogy ő felébredt.

Nagyon hideg volt reggel, és egész nap hűvös maradt az idő a napsütés ellenére is.
    Rékust jól bebugyoláltam, amikor vittük Borcsit oviba. Kezdődik a nagyon felöltözős időszak. Nem szeretem, és a gyerekek sem, mert túl sok ruhát kell felvenni, és a felöltözés és levetkőzés is sokáig tart.

Bevásárlás után hazamentünk, aztán asztalosunkkal megmértük a fenti konyhabútort. Kismanó a kezemben már majdnen elaludt, így inkább hazavittem, és lefektettem. Édes drága, annyira náthás volt egész nap, és ez az elalvást nagyon megnehezítette. A kezemben ringattam el mindkétszer, és amikor lefektettem volna a kiságyba, rögtön felébredt, és szívszaggató sírásba kezdett.
    Fürdés után sokkal jobban volt, nem folyt az orra, és eldugulva sem volt. Az esti elalvás teljesen önállóan ment, csak elég sokáig tartott.
    Az étvágya is jobb volt. Mai menü: reggeli - kakaó, margarinos kalács; tízórai - kakaós rúd; ebéd - rakott tészta, narancslé; uzsonna - pirítós; vacsora - lekváros kenyér, baracklé; alvás előtt - kakaó

A kádat beállították a vízvezetékesek, holnap pedig jön a csempéző, és körbecsempézi.

• ladybug

őstag

Megint hétfő...
    1/4 8-kor kelés, gyerekek még alszanak. Szokásos procedúrák, majd Borka felébred, és öltözködik, Réka még alszik. Kis hiszti után rendbe kellett tegyem a Kisasszonyt, aztán reggeliztünk, majd elvittem oviba. Rékust itthon hagytam, mert még aludt.
    Kicsit elbeszélgettem az időt az óvónővel, és féltem, hogy Kismanó már otthon sír, de 2 perc alatt haza is értem, és néma csend volt a lakásban. Beágyaztam, rendet tettem, és leültem kicsit netezni.

Rékus 9 körül ébredt fel, aztán kezdődhetett a napunk. Bevásárlás, telefonok ide-oda. És sajnos sehonnan egy pozitív visszajelzés. APEH ül a papírokon, emiatt a banki ügyintézést sem tudjuk elkezdeni a szocpol miatt. A vízvezetékszerelő nem tud jönni megint, talán holnap. A gipszkartonost pedig csak csütörtökön látjuk viszont. Addig megint állnak a munkák.
    Illetve ma itt volt asztalos barátunk, összeszerelte a szekrényt a gyerekek leendőszobájában. Plafontól padlóig szekrény, alma színben. (holnap fotó)

Fél 11 felé megérkezett egy szerelő, aki kicserélre a csöpögő csapjainkat. Most végre csend van, és nem folyik el potyára a víz. Rékus csak azután tudott elalduni, hogy ő elment, ez pedig fél 12-kor volt. 1/4 2-kor ébredt fel.
    Közben ebédeltünk, Borka is hazajött.

Aztán kimentünk az udvarra. A nap egyre kevésbé tudja felmelegíteni a levegőt, emiatt kissé friss idő volt. 5 körül elvittük a kutyákat Borcsival, aztán bementünk a lakásba.
    Vacsi, kis játék, majd fürdés.

Réka ma esti legjobb szórakozása az volt, hogy kinyitotta a popsokenőcsös tégely tetejét, és két kézzel gyúrta a krémet. Alig tudtam levakarni róla, és persze teljesen fel volt háborodva, amikor kivettem a kezéből.

Az elalvás nehezen ment neki. Kétszer kellett kiporrszívóznom az orrát, mert tele volt váladékkal. Most irritálja a torkát is. Adtam be neki lándzsás útifüvet. Ma ringarással történt az elalvás, nagyon nyűgös volt szegényem.

Ma is alig volt étvágya, inkább péksüteményeket majszolt. A főtt ételt nem kívánta.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Borka volt ismét a mai első felkelő. Kicsit feküdt még mellettem, de aztán addig nyüstölt, hogy felkeltem én is. Felöltöztünk, megreggeliztünk kettecskén, majd Réka is felébredt fél 9 körül (este óta egyhuzamban aludt). Őt is rendbekaptam, majd kapott reggelit. Végül felébredt Kedvesem is 9 után.

Rékát a késői ébredés ellenére elég hamar - fél 11-kor - le kellett fektetnem, mert mindenért sírt, nyafogott, és csak rajtam akart csüngeni. Befektettem a kiságyba, és 5 perc alatt elaludt. 1/4 2!-kor ébredt fel.

Közben elkészítettem az ebédet, és ettünk is. Miután felébredt Kismanó nem sokat evett, és ez az egész napjára igaz volt. Délután fél 4 felé evett ugyan 3 szelet almáspitét, de ezen kívül csak pár falatokat egész nap. Viszont nagyon sokat ivott. Valószínűleg a nátha miatt, mert kezd neki sűrű, zöld váladék jönni az orrából, ami miatt hamar kiszárad.

Délután az udvaron voltunk. Átjöttek a szomszéd kislányok, és Borkával eljátszottak. Addig mi Rékussal játszogattunk, aztán aludt 3/4 órát.

Borkával ketten elvittük a kutyákat sétálni, Rékát itthonhagytam anyára. Integetett nekünk, amikor elmentünk. Már egész tudatos nála a búcsúzás.
    Amikor pedig az utcavégen meglátták, hogy jövünk, nagyon megörült.

Vacsi, majd fürdés, aztán pedig mesenézés. Megnéztük a Túl a sövényen-t. Nagyon aranyos rajzfilm, ajánlom mindenkinek. Jókat nevettünk Párommal rajta. Talán jobban élveztük, mint a gyerek.

Rékus megint majdnem egyedül aludt el. Csak a kezem kellett neki biztonságképpen.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

A reggel meglepően későn 8 után indult. 3/4 8-kor arra ébredtem fel, hogy ''jéh, még mindenki alszik''. Borka előbb kelt, mint Réka, ő 8 után ébredt fel.

Reggeli után beültünk az autóba és irány Keszthely. Megvásároltuk a szép lámpáinkat, vettünk még csempét, és megvettük a fürdőszobai tükrös kisszekrényünket is. Megint sok pénz elment mindenre, de sajnos enélkül meg nem megy.

Oh, jaj, megint meghánytuk vetettük a dolgainkat, és sajnos bekell látnom, szarul állunk. Azon morfodírozunk, hogy mihelyst ki tudjuk fizetni az embereket, akiknek még tartozunk, mert még van munkájuk a házzal, akkor mi legyen az, amiről lemondunk, és nem csináltatjuk meg idén. Most nagyon negatívan látom a helyzetünket, és persze ez nem jó. Úgyhogy igyekszem elterelni a gondolataimat, és azt erősíteni magamban, hogyha holnap beszélek édesanyával, akkor kifundálunk vmi okosat.

A csempézők, mire visszaértünk, elmentek, de holnap folytatják tovább a munkát. A villanyszerelő is hamar végzett. A lépcsőt pedig berakták az asztalosok a helyére. Végre van szép lépcsőnk. Jól megküzdöttek vele, de sikerült megcsinálniuk.

A lányokkal ma is kint tudtunk lenni az udvaron, szépen sütött a nap, és kellemes meleg volt.
    Borka kb 1 óra után kbírhatatlan módon kezdett viselkedni, és estig ez ment. Semmilyen módon nem tudtunk rá hatni, a végén meg már nem is figyeltünk a blődségeire.

Ma korán mentek a Mókuskák aludni, 8-kor már durmolt mindkettő.

Réka mai menüje: reggeli - kakaó,margarinos kalács; ebéd - gombakrémleves, spagetti paradicsomos szósszal; uzsonna - pogácsa, alma; vacsora - nudli lekvárral; elalvás előtt kakaó.

• ladybug

őstag

Réka kezd jobban lenni. Ma reggel 7 után szólalt meg először, addig pihenés volt. Nekem is jólesett ez a hosszú alvás.
    Miután Borka megint hosszas válogatás és nyafogás után kiválasztotta a ruháit, reggeliztünk, és elindultunk az oviba. Aztán gyors bevásárlás, és irány haza.
    Megvettük anyával a szekrényre való fogantyúkat, és megnéztük az ajtó- és bútorlapmintákat is. Gondoltam, ha látja élőben, akkor könnyebb választani.

Amint hazaértünk lefektettem Rékust, és amíg aludt kitakarítottam és megfőztem mára és holnapra is. Szerencsére majd' 2 órát aludt, így jutott időm mindenre.

A gipszkartonosok jöttek ma megint dolgozni. A konyha-étkező majdnem kész van. Kisebb munkálatok vannak még vissza.
    Holnap megint nyüzsi lesz. Jönnek a lépcsőkészítő fiúk, a villanyszerelő. A csempézők is, ők folytatják a munkájukat, amit ma nem fejeztek be. A fürdőszobának már kezd a teljes jellege kialakulni.
    Beszéltem a festővel is, mert anyával megdiskurálva megállapítottuk, hogy egyedül ez nekünk nem fog menni. Örültem, hogy ezt belátta.

Főleg azért is, mert ma éppen őt kellett ügyeletre vinnem. Jaj, de mérges voltam rá. Nem elég, hogy nem szól, hogy segítsünk neki lecipekedni a szemetet (gipszkartondarabok nehéz tömkelege), még közli is velem, hogy ő nem megy orvoshoz. A lépcsőről 5-6 lépcsőfokot lezúgott, kezében ezzel a szeméttel, és a bal karjából - csukló alatt - kihasadt egy kb 10 cm-es bőrdarab, éppen hogy egy kis részen tartotta vmi - ez volt a szerencse.
    Az asszisztens volt csak ott, mert az orvos épp betegnél volt kint, és ő kötötte be. De ha elég erőszakos vagyok, akkor Keszthelyre kellett volna bemenjünk a baleseti sebészetre. De persze anya ide sem akart eljönni, mondván, hogy neki nincs semmi baja, és ne drámázzak. Jaj, olyan ostoba tud néha lenni. :( :((( A tetanuszoltást pedig igenis kiváltom holnap, és elviszem anyát az ügyeletre, hogy beadják neki.
    Az őrületbe tud kergetni anya azzal, hogy neki már mindegy, hisz majdnem 60 éves. Nekem, az unokáinak és a férjének viszont egyáltalán nem mindegy.

Ez a kis affér jól felzaklatta a családot. Borkát is győztem megnyugtatni, hogy maminak nincs semmi baja.

Réka este maga aludt el. Szépen betettem a kiságyba, és kis ide-oda gurulás után, elaludt. Egyre többször alszik el így. Ez azért jó, mert nem szenvedünk az elalvással.

Mai menü: reggeli - kakaó, kakaós csiga; ebéd - tökfőzelék fokhagymás, sült hússal, utána csokis keksz; uzsonna - alma, keksz, kis kapucsínó; vacsora - margarinos pirítós sonkás szalámival; lefekvés előtt kakaó.

• ladybug

őstag

Ma reggel is 6 körül sírdogált először Réka, majd a tegnap beváltmódszerrel - hasmra fektettem - pihentünk még kb 1 órát.
    Borka furán ébredt, és aggódtam miatta kicsit, de aztán egész nap semmi más nem mutatta, hogy gond lenne. Lassó volt, nehézkes és emellett meg nyöszörgős. Megijdetem, hogy betegség, de aztán semmi nem volt egész nap.

Az ovi után Rékával kinéztünk a piacra, és találtunk a turcsiba megint pár szép dolgot neki. Borkának pedig vettünk őszre térdzoknikat.

Miután rendet tettünk a lakásban, nekikezdtem a palacsintasütésnek odakint a nyárikonyhában, apa pedig elaltatta Rékát. Kiteregettem, kitakarítottam a lenti szintet, aztán Kismanó is felébredt. Végre megjött Apája is, ebédelhettünk.
    Ebéd után pedig egy barátunkkal és a kisbabájával mentünk sétálni egy nagyot. Szegény Borka jól elfáradt közben.

Délután egyre kevesebb ideig tudunk kint tartózkodni az udvaron. Hamrabb hűl le a levegő, és bár szépen süt a nap, mégis egyre erőlenebb.
    5 felé már be is jöttünk, mert hűvös volt.

A kutyákat elvittem sétálni, mert Kedvesem ma később jött haza. Borka mesét nézett, Rékát pedig anyósra hagytam. A kis Önállóságom fogta magát, kijött négykézláb a szobából, és odament a kompjához, hogy ő most be akar ülni, aztán fel-alá mendegélt, amíg megérkeztem.

A lánykák hamar mentek aludni, mert mindketten nagyon fáradtak voltak. Én meg nemrégfejeztem be a vasalást. Hu, de sok ruha volt (megint).

• ladybug

őstag

A mai reggel is felébredt Kismanó 6 körül, de 5 perc alatt visszaaludt. Aztán negyed óra múlva megint felébredt, és akkor viszont már úgy aludt csak vissza, hogy lefeküdtem, és a hasamra fektettem. Olyan jó volt így pihenni.

Miután Borkát elvittem az óvodába, indultunk Keszthelyre, hogy bevásároljunk. Vettünk édesanyáéknak mosgógépet, villanytűzhelyet, szőnyegeket, linóleumot, csempét és járólapot. Az utóbbi kettőt elhoztuk, a többit pedig jövő héten hozatjuk el, mert akkorra szegik be a szőnyegek szélét. Csudaszép lesz minden.

12 után értünk haza, de még annyi időm sem volt, hogy ebédeljünk Rékával. Gyorssan elmentünk Borkáért az oviba, aztán utána vettünk végre magunkhoz élelmet. A délutánt megint az udvaron töltöttük. Olyan szépséges idő volt. Kíváncsi vagyok meddig lesz ilyen. Remélem még egy ideig.

Réka egyre jobban köhög. Az orrából visszacsorgó váladék irritálja nagyon a torkát, emiatt nehezen is alszik el. Adtam neki lándzsás útifüvet és Nurofen szirupot is, hogy nyugodtabban tudjon pihenni.

• ladybug

őstag

Rékus a nátha miatt 3/4 5.kor felébredt. Ivott egy kis vizet, majd fél óra múlva visszaaludt. Reggel kollektíven 1/4 8-kor keltünk. A szokásos készülődés után Borkát elvittük oviba, majd bevásároltunk,és hazamentünk.
    Kiporszívoztunk Kismanóval, aztán lefektettem aludni.
    Közben elintéztem az ügyes-bajos kisebb dolgaimat, aztán elkészítettem az ebédet. hamarosan megérkezett Kedvesem is.

Borka ma néptáncon volt, így Rékussal mi mentünk érte. A délutánt kint is töltöttük az udvaron, kellemes idő volt.
    Mogyorót este elvittük orvoshoz, megkapta a szkséges oltást még, így a következőket 1 évesen kell kapnia.

Jöttek a vízvezetékszerelők, és beállították a szerelvények helyét.
    Este pedig a villanyszerelő dolgozott, de neki maradt még munkája.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #369 üzenetére

Ebéd után elmentünk a fogantyúkat is megvenni a szekrényhez, de helyben nem volt annyi, így csak csütörtökön tudjuk elhozni, aztán lesz rászerelve.

A munkálatok szépen folytak. A fürdő gyakorlatilag falügyileg kész, holnap szerelvényeznek benne. Már kezd kialakulni a lakás jellege, több válaszfal is áll, és 4 ajtó is be van már szerelve. Az asztalosunk beállította a tolóajtókat is, csudajól néz ki. A maradék 2 tetőtéri ablakot is feljebb tették, úgyhogy semmi akadálya a teljes gipszkartonozásnak.

A lányokkal egész délután az udvaron voltunk. Ki-ki végezte a maga dolgát. Borka homokozott, bunkit készített a maradék lécekből, amibe annyira belejött, hogy késő estig foglalatoskodott vele.
    Én meg a sziklakertet gyomláltam ki, és tettem rendbe, meg a sást nyírtam meg. Az de egy szívós jószág. Ráadásul a karomat is összekarcolta.

Rékát nehezen tudtam elaltatni. Zaklatottnak és idegesnek tűnt. Bár nem tudom, mi oka lehetne rá. Egész nap jókedvű volt.

Ágyban a terroristák, mehetünk mi is pihenni. :)

• ladybug

őstag

A nátha miatt megint voltak nyöszörgések éjszaka, és 5-kor sírás is, de aztán reggel 8-ig aludt Rékus. Borkával közben elszaladtam az oviba, majd haza.

Rékát felöltöztettem, megreggeliztettem, és elindultunk tanácsadásra, mert végre ma kevés kocsit láttam az épület előtt (az óvoda ott van mellette), így gondoltam, nem kell olyan sokáig ott dekkolnunk. És így is lett. Ketten voltak csak előttünk, és negyed órán belül sorrakerültünk.
    Kérdezték a szopizást, mondtam, már nem szopizunk. Nem? Jött a megrökönyödés. Dehát miért? Hát ezért és ezért. Jah, akkor rendben, És hogy megy?- kérdezik. Mondom - Az eslő éjszakát leszámítva semmi gond. Nincs sírás, nincs baj. Tényleg? Hát ez lehetetlen. Egy nap alatt leszokott volna? Mondom:- Igen.
    Szóval a nagykönyv szerint napokat kellene sírnunk, és sokat nyafogni, és étvágytalannak lenni. Ehelyett mindenki nagy megdöbbenésére egy kiegyensúlyozott, boldog, egészséges gyereket láthattak. Súlya: 8,95 kg; hossza: 70 cm.

Hazaérve rögtön elaludt Réka, én meg kitakarítottam a fürdőszobát, mert végre ma nem kell főznöm.

A gipszkartonosok pedig szépen dolgoznak, ma már nyílástzárókat is szerelnek be. A fürdőszoba már majdnem kész, hamarosan lehet elkezdeni csempézetetni.

Elkészült a gyerekszobai beépített szekrény, már csak be kell szerelni, ami talán a héten meglesz.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #367 üzenetére

Borka 1 után aludt el, Réka fél 3-kor, Párom pedig 2-kor.
    Borka ébredt először 3-kor, aztán Kedvesem fél 4-kor, majd Réka 4-kor. Kimetünk az udvarra, mert még jó idő volt, és a szél is alábbhagyott. A lányok homokoztak, én meg kertészkedtem kicsit.

Este vacsi után hajvágás Borkának - csak pár cm-t, mert nagyon hosszú volt. De ezzel is megszenvedtünk. Eygszerűen olyan, mint a sajtkukac. Szó szerint 2-3 másodpercre tud csak nyugodtam maradni. Percekről ne is álmodjak. Így ha kacskaringózás van a haja végén, az emiatt van.

És most megint alszanak, miután jól bevacsorált mindenki. Én is megyek. Uhh, de jó lesz alduni.

• ladybug

őstag

Tegnap délután egész nagyot aludtak, majd egy előrehozott rövid születésnapozás után elmentünk a barátainkhoz Zegre. 2,5 órás ottartózkodás után Réka már ásítozott, így jobbnak láttuk hazaindulni, főleg, hogy 7 óra volt.

Itthon gyors fürdés, majd alvás. Pillanatok alatt elaludt, és Borka is.

Az éjszaka nyugodtan telt, mindkét gyermek aludt egyhuzamban reggelig. Réka korán kelt (1/4 7), de fél órát még sikerült vele az ágyban feküdnöm, utána viszont beindult a kis gépezet. Borka fél 8 körül ébredt, és megkapta az első születésnapi ajándékot, egy fiú barbiet (ez de hüle szó). Nagyon örült neki, mert a másik kettő delikvens már felmondta a szolgálatot. (Nem bírtak a barbielányokkal. :D )

[Mondtam én, hogy a kis buzeráns helyett jobb választás lett volna egy Action Man. Az megmutatta volna a csajoknak, hogy mi a frankó. ;] - peterkeT]

Felhívtuk Apáját, aki éppen Bpesten volt, mert egy kollégát fel kellett fuvarozni a reptérre, és Szegényem 4-kor kelt - most itt durmol a hátam mögött. :) Rá is fér egy kis pihenés.

Réka 9 előtt aludt el, utána nyugodtan nekiállhattam az ebédkészítésnek - mai menü: rántott hús, sült krumpli, rizs, majonézes saláta.
    Párocskám 11-re itthon volt, elmentünk a tortáért, aztán ebédeltünk is.

Aztán 1 óta délutáni sziesztázik felváltva a csapat.

Réka mai menü: reggeli - kakaó, margarinos kifli; ebéd - csirke, rizs, párolt alma, torta és sok baracklé., meg persze a délutáni kapucsínó sem maradhatott el.

• ladybug

őstag

Réka is megfázott. Ez éjszaka folyamán már megmutatkozott. Sokat nyöszörgött, nyugtalanul aludt. Szerencsére egyszer sem ébredt fel, viszont én minden alkalommal, amikor meghallottam a hangját.
    A reggelt rögtön orrsszvó-porszívóval kezdtük, és a nap folyamán, amikor úgy láttam, használtuk. Orrsprayt (Stérimar) is használtam neki. Még véletlenül sem akarom, hogy rosszabbra forduljon az állapota. Már nincs anyatej, ami segítene a gyorsabb gyógyulásban, viszont mindig sem lehet erre hagyatkozni. Így most az odafigyelésen és megelőzésen van a hangsúly.

A nátha miatt délelőtt sem aludt sokat, de a kedve jó volt. Étvágya rendben, a reggeli kakaó margarinos brióssal után az ebédre elfogyasztott babgulyás és császármorzsa mennyiség nem ad okot panaszra. És még tízóraira egy egész barack is eltűnt a kis bendőben.

Most alszanak a kis nyavalyások.

• ladybug

őstag

Reggel fél 6-kor nagyon sírdogált Réka, nehezen aludt csak vissza. Így sikerült 3/4 7-ig pihennünk. Sajnos én még tovább aludtam volna, de Kismanó ezt nem nézte jó szemmel. Rám mászott, tépkedte a bőröm, a hajam, csak hogy vele törődjek. Borka fél 8-ig pihent, majd gyors készülődés és reggeli után elvittem az oviba. Réka addig otthonmaradt Apájával, aki ma szabin volt.
    Mihelyst hazaértem, meg néztük hogy haladnak a munkások. Volt nagy nyüzsgés, mert dolgoztak a vízvezetékszerelők, a villanyszerelő és a gipszkartonosok is. Mi pedig elmentünk Keszthelyre körülnézni, és Borkának venni vmit születésnapjára. Mellesleg pedig vettünk egy könyöktámaszt is az autóba - Kedvesem régi vágya.

12-re értünk haza. Gyorsan elkészítettem még az ebédhez a köretet, majd ettünk. Borka is hamarosan hazaért, ekkor ébredt fel Réka, aki addig az autóban pihent. Aztán pár perc múlva Borkát fektettem le. Amíg aludt, megrendeltük neki a tortákat - egyet az oviba hétfőre, egyet itthonra.

Délután megérkeztek az ácsok is, akik 2 cserépsorral feljebb tették az ablakokat. Hamar végeztek is vele, de csak a felét csinálták meg, a másik kettőt hétfőn teszik feljebb.

A délutánt az udvaron töltöttük. Elmentünk egy ismerős házaspárhoz, akik a szomszld utcában szintén építkeznek, és a gyerekek önfeledt játékba kezdtek. Aztán kis rábeszélés után Borka elment velük a nagymamához.
    Este 7 után érkeztek haza, jól ki is fáradt Borcsi.

Réka este összetörte élete első poharát. Az asztalról lerántotta. Tudom, ezentúl jobban figyelek, és nem teszem számára elérhető helyre. A kis ijedtségen kívül azonban nem esett baja.

Az esti elalvás viszonylag gyorsan ment, 9-kor már aludt is. Borka viszont későn feküdt le.

• ladybug

őstag

Mire elaludtam volna, felsírt Réka. Éjfél körül volt. Sikerült megnyugtatnom, és visszaaltatnom. Az éjszaka folyamán még többször hallottam nyöszörögni, de csak reggel 7 után ébredt fel. Borka még fél 8-ig pihent, aztán gyors készülődés, és irány az óvoda.
    Aztán meg piac. Körülnéztem, semmi jó. Borkának kellene vennem nadrágot, mert a nyár alatt nagyot nyúlt, és az összes nadrágját kinőtte. Sajnos egyik sem nyerte el a tetszésemet azok közül, amiket láttam. Így maradnak a kis üzletek, és a turcsi. Imádok turcsiba járni. Rékának annyi édes kis ruhát találtam már, és Borkának is szeretek ott keresgélni. Ma egy aranyos őszi kabátot találtam neki. Rékának pedig egy vastag kertész bársonynadrágot.

Fél 10 körül értünk haza. Előtte még benéztem anyáékhoz, hogy haladnak a szakemberek. Megbeszéltük az apróbb részleteket is, és telefonáltam a többi szakembernek, hogy tudjanak egyeztetni egymással. Szerencsére mindenki jött, és megbeszélték a dolgok menetetét. Meg vagyok elégedve. Ritkán mondok ilyet, de most öülök, hogy megint beindultak az események, és hogy ismét egy jó szakember dolgozik nálunk, aki nagyon precíz.

Rékát délelőtt és délután is nehezen tudtam elaltatni, és egik alkalommal sem aludt vmi sokat. Délelőtt 1,5, délután fél órát. Ennek ellenére most este is alig tudtam lefektetni. Remélem az éjjel nyugalmasan telik majd.

Mai menü: reggeli - kakaó, sörkifli; hazafelé tízórai gyanánt briós; ebéd - rizs, gombás-fehérboros - baconos csirkemell; uszonna - alma, keksz; vacsora - lekváros kalács; lefekvés előtt 3,5 dl kakaó (ennyit mág sosem ivott meg egyszerre).

• ladybug

őstag

válasz ladybug #362 üzenetére

Rékus 2 órát aludt.
    Ma délután már nem tudtunk kimenni az udvarra, mert hideg lett, fújt a szél. Bent játszottunk, szórakoztunk.

Volt a pinceszigetelős szakember is, október 15 után tud jönni.

A lányok ma 9-re már szépen durmoltak az ágyban.

Mai menü: reggelire kakaó kakaóscsigával; tízórai ébrenlét hiányában elmaradt; ebéd tejfölös krumplileves, palacsinta; uzsonna túrós palacsinta, 2 barack; vacsora fél sörkifli szendvicskrémmel, narancslé.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #361 üzenetére

Kíváncsi vagyok, hogy egy hét alatt visszaigazolják-e, ráadásul utána még az opt-ben is be kell mutassam.

Itt járt délután a gipszkartonos, és végre elment beszerezni az anyagot, hogy holnap kezdhessen. Végre.

Réka ismét 3 óra alvás után boldogan ébredt. Jól megebédelt, majd nagyot játszottak Borkával. Aztán a nagybevásárlás után lefektettem.

• ladybug

őstag

Bár 3/4 12-kor felébredtem, hogy Réka nyöszörög, mégsem ébredt fel. Reggel fél 7-ig aludt, és végre én is kipihentem magam. Párom is tudott nyugodtan aludni, miután éjfélkor ő is felébredt, és lezuhanyzott.
    Borkát is sikerült fél 8 körül felébreszteni, de nagyon nehezen ment neki a készülődés. Elvittük Borcsit oviba, aztán rögötn jöttünkis haza, mert a korai kelés miatt Réka már fáradt volt. 3/4 9-kor el is aludt.
    Én meg közben elmentem az APEH irodába a számláimat leigazoltatni.

• ladybug

őstag

A délelőtti alvásból délutáni alvás is lett, mert 3/4 10-3/4 1-ig aludt Rékus. Megebédltettem, aztán kimentünk az udvarra, hogy élvezhessük még az utolsó meleg napsugarakat. Szinte nyárias, fülledt idő volt.

2 után elmentünk Borkáért a néptánc foglalkozásra. Jól érezte magát a kis nyavalyás, de azért reggel megint cirkuszolt, hogy ő nem akar menni.
    Jutalomból fagyiztunk egyet, majd otthon tombolt az udvaron, mint a szélvész.
    Rékát elaltattam, aludt is kb 3/4 órát, aminek örültem, mert így könnyebben elaludt este.

10 perc alatt álomba ringattam, és csendesen elaludt.

Kedvesem beteg. Lázas, náthás, torka fáj, és ugye őt pillanatok alatt ledönti a lábáról egy ilyen jellegű betegség. Ápolgatom ilyenkor, mást nem tehetek.

• ladybug

őstag

Az éjszakai ébredéstől féltem a legjobban, de elég jól sikerült átvészelnünk. Elővigyázatosságból Borkát azonnal átvittem Párom mellé, hogy ne zavarjunk senkit. Rékus ivott egy kis vizet, majd ringattam, és dajkáltam. Egy ideig úgy tűnt, hogy rendben fog menni, majd amikor már teljesen ellazult betettem a kiságyba, és onnantól kezdődött a hosszú sírás. A nyakam úgy néz ki, mintha egy vámpír cupogott rajat egész éjjel, és emellet még iszonyatosan fáj is, mert Kismanó teljes erejéből szívta, amikor felvettem a kezembe.
    1,5 óra ébrenlét után végülis sikerült elaludnia. Én meg sajnos nem tudtam, mert egy dúvad - görény vagy vmi ilyesmi - , néhanapján csörtet a padláson és a tetőn, és elég nagy dübörgés hallatszik ilyenkor. És persze richtig ezt az éjszakát választotta a kis görény( :D ) magának. Kedvesem is felébredt, ráadásul még torokfájásra is panaszkodott. Borkát visszacipeltem, majd adtam a Drágámnak torokfájás elleni szirupot. Aztán végre lefekhettünk.

Reggel szerencsére későn ébredt a csapat. Réka 8-ig aludt, és amikor felébredt mosolygott. Örültem, hogy minden rendben vele.
    Borkát elvittük oviba, majd bevásároltunk, és haza. Kis játék után lefektettem Rékát, 10 perc alatt sikerült álomba ringatnom.
    Én meg nekikezdtem a takarításnak, főzésnek.

[kép]
    Hát, így néz ki a nyakam. És nem, nem a Párom volt az elkövető. :)

• ladybug

őstag

válasz ladybug #357 üzenetére

A délutáni alvás 2,5 órásra sikeredett. És végre csendesen, de jókedvűen ébredt. Aztán kimentünk még az udvarra, hogy a kellemes időt élvezhessük. Borcsi fel-alá rohangált Mogyival, Réka pedig négykézláb indult felfedezőútra.

6 körül elvittük a kutyákat sétálni. Péter egyik kollégájának tartottunk közben városnézést, de elég hamar végeztünk vele, mert ugye nem egy nagy városról van szó. Borka nagyon aggódott értünk, így nagy volt az öröm, amikor hazaértünk.

Vacsi, fürdés, és alvás. Réka nem szopizott este, úgy döntöttem, hogy nekivágunk a leszokásnak. Biztos megviseli a Drágát egy kicsit, de így is csak elalvásra használta a szopizást. Emellett az utóbbi időben egyre többször úgy aludt el, hogy már nem akart szopizni.
    A nyakamat mindenesetre kiszívta kicsit, de hát vhogy pótolni kell(ene) a szopizás élményét.

Orsi megnyugtatására ezentúl beírom, hogy mit eszik, iszik egy nap Rékus. Lehet botránkozni rajtunk. :P
    Szóval, reggelire: 2,5 dl kakaó+ kakaóscsiga és margarinos briós (ebből csak 5-6 falat); délelőtt egy barack, ebédre: paradicsomos káposztaleves + pogácsa, utána víz; vacsorára: libamájpástétomos pirítós (2 szelet - nagyon éhes volt :D ), utána almalé, majd esti elalvás előtt egy lightos kakaó (2 dl tej, 0,5 dl víz, és kevés kakaópor).

• ladybug

őstag

válasz ladybug #356 üzenetére

Csaptunk egy nagy pörkölt nokedli saláta ebédet, és dugig ettük magunkat, hogy mozdulni sem bírtunk.
    Délután kidőlés. Borkát lefektettem, de nem aludt el. Rékát pedig elvittük sétálni, így sikerült elaltatni. Aztán kicst palacsintáztunk is.

Fél 5-kor indultunk haza, 3/4 7-re pedig már itthon is voltunk úgy, hogy közben szavazni is bementünk.

A lányok elég későn aludtak el. Réka is, pedig ő még nem is aludt a kocsiban. Sokat sírdogált, de sehogy sem hagyta magát megvigasztalni, a szopi sem segített. Őszintén szólva egyre kevésbé segít. Szopizik kicsit, aztán kész. elfordítja a fejét, és nem kéri.

Az éjjel ugyan szopizott kicsit, de egész reggel óta nem, és nem is kéri. Igaz, eddig is csak az elalváshoz kellett, de a hétvégi kiruccanás óta nem kéri. A cumit próbálom adni neki, de csak úgy, hogy odateszem mellé. Ha ő kéri, akkor tegye be a szájába.
    Ma egyébként nagyon rossz hangulatban volt. Nyafog, sír mindenért, és nehezen lehet lefoglalni. A második alvása alussza, délelőtt pihent 3/4 órát.

Nem jöttek a gipszkartonosok. Szerdára ígérte magát a szakember, mert elcsúszott egy másik házzal, és be akarja fejezni, hogy utána csak ide kellje koncentrálnia. Végülis jogos, de olyan elkeserítő, hogy mindig tolódik vmi miatt a következő fázis. :(

• ladybug

őstag

A tegnapi bejegyzés fáradtság és ülve elalvás miatt elmaradt. Egy ilyen hétvége mindenkit kiüt a családban. A gyerekek nyafognak, nekünk meg has- és fejfájásunk van. Szörnyen meg tud minket viselni ez a kis lumpolás. Tudom, tudom...Papírkutyák vagyunk, és igazatok van. De mentségünkre legyen szólva, ritkán szoktunk elmenni így esténként vhová. Ráadásul gyerekekkel. Ráadásul nem is csak ide a szomszédba. Úgyhogy azért vagyunk ilyen nyámnyilák. De ennek ellenére azt kell mondjam, jól éreztük magunkat a hétvégén mindenhol. :)

A vasárnap csendes másnaposságban telt. Megpróbáltunk felébredni, aztán megpróbáltuk rendbe tenni a gyomrunkat egy kis reggelivel, mert az esti fűszeres pizza kikészítette rendesen. Rékát elaltattam, majd a bevásárlás után nekikezdtem az ebédfőzésnek. Amíg a pörköltek rotyogtak, addig Borkát levittem a játszótérre, hadd szaladjon kicsit. Majd felmentünk, és elmentek Apájával üzletelni, mi pedig Sipivel folytattuk az ebédfőzést.
    Aztán vártuk a többieket, hogy megérkezzenek.

Folyt. köv. , mert Réka ma a szokásosnál is nyűgösebb. :(

• ladybug

őstag

A megszokott éjszakai kelegetések után egész későn, fél 8-kor ébredt fel Réka, de szerencsére még 10-15 percet hagyott ébrdezni engem is.
    Borka nem lázasodott be reggelre, így ki merem jelenteni, hogy egyszeri esetről volt szó, és nem lesz betegség belőle.

A reggeli után játszottunk, majd elaltattam Rékát. Elkészítettem az ebédet, aztán összepakoltam, és kitakarítottam az autót. Rékus meglepő módon 2 órát aludt.

Megebédeltünk, majd útnak indultunk Győrbe. Réka hamar elaludt, Borka pedig a fáradtság ellenére nem tudta lehunyni a szemét. Állatkerti sétát terveztünk, de belegondolva, nem is volt annyi időnk. Így maradt csak a sétálgatás a sétálóutcán. Egész jól sikerült elfoglalni magunkat, és hosszas keresgélés után megtaláltuk a templomot is, ahova mennünk kellett esküvőre. Bár a lányok már nagyon fáradtak voltak, mégis sikerült még azt a fél órát átvészelniük, ameddig az esketés tartott.

Aztán be az autóba, és indulás Bpestre. Szerencsére szinte azonnal elaludtak a monoton rázkódásra. Egy Budaörsi kitérő után folytattuk utunkat a találkozóra. És eltévedtünk, megint. Vhogy már evidens, hogy 1x minimum el kell tévednünk, ha a fővárosban járunk.
    Az első dolgunk a pizzarendelés volt, amikotr odaértünk, aztán köszöngetés mindenkinek. Sok kisgyerek volt, így Borka sem unatkozott, bár szegény Fanni nehezen tartotta vele az iramot. A talákozó nagyon jó volt. Remekül éreztem magamat, és örülök, hogy láttam a sok ismerős arcot, és persze újakat is. Örültem Fülöpkének és Orsinak nagyon, mert ugye a hasonszőrűek jobban megértik egymást.

Fél 10-re réka teljesen kifáradt, csak sírdogált Szegényke mindenen. Így jobbnak láttuk ''hazaindulni''. És megint eltévedtünk, de most csak 10 perces kitérővel értünk haza. A lányok útközben elaldutak az autóban. Rékust lefektettem rögtön, Borka pedig pizsibe öltözés után lefeküdt, és szuszog mellettem.
    És én is elfáradtam, nagyon. Megyek aludni. Jó éjt mindenkinek.

• ladybug

őstag

A mai reggel úgy indult, mint bármelyik péntek reggel. Közeleg a hétvége, és emiatt bizony lassabban megy az ébredés is.

Reggeli után elvittük Rékussal Borkát oviba, aztán elmentünk a bankba, hogy kivegyük a pénzünk egy részét. Meglepő módon egyedül is fel tudtam venni az összeget, pedig már riadóztattam Kedvesemet, hogy számíthat egy banki afférra.
    Aztán bevásárlás után hazamentük, kifizettem az ácsunkat, majd nekikezdtem a házimunkáknak. Takarítás, főzés, vasalás.

Délután Borka nagyon bágyadt volt. Először csak fáradtságra gyanakodtam, de aztán teljesen csendes lett, ez pedig nála a betegség jele. Megmértem a lázát, de szerencsére csak hőemelkedés. Kapott egy kis adag Cataflam cseppett, majd lefektettem. Aludni nem tudott, viszont csendben elfeküdt.

Egy kedves ismerősünk látogatott meg minket. Kellemesen elbeszélgettünk, Réka is élvezte az esti programot.

Eégsz későn feküdtek le a manók, de azóta néma (szuszognak, mint a gőzmozdony)csendben alszanak.

• ladybug

őstag

Igen, tegnap elaludtam blogolás közben, ezért is hagytam olyan hirtelen abba. Így jár, aki ágyból internetezik. :U
    Viszont más fontos nem is történt velünk tegnap.

Az éjjel Rékus borzasztóan aludt. 2-kor megébredt, és visszaaudt ugyan, de kb fél órát szopizott. Az 5 órai ébredéskor pedig csak sírt, sírt. Nehezen tudtam megnyugtatni. Borkát át is vittem Apájához, hogy ne zavarjuk a lármánkkal.

Bármennyire is aludtam volna még, reggel 7-kor kelni kellett. Borkát kelteni, reggelizni és indulás oviba. Rékus még aludt, anyának szóltam, hogy vigyázzon rá.

Elszaladtam gyorsan a boltokba, aztán haza. 3/4 9-re otthon voltam, de Kismanó még aludt. Nekiálltam a vasalásnak, mert tornyosult a folyosón. 1/4 10-kor felébredt Réka, de álmatagnak tűnt. Amíg vasaltam aranyosan játszogatott mellettem.
    Aztán kiporszívóztam, a portörölgetés pedig megvár holnap is.

Kora reggel megérkeztek a kőművesek, délre pedig kész is lettek a munkával. Végre kész a teljes padlózat. :)

A délutánt kint töltöttük az udvaron, mert megint kellemes meleg volt az idő. A lányok mezítláb mászkáltak fel-alá.
    Réka megszerezte eddigi kis élete legnagyobb sérülését. Elesett a komppal, és az arca bal oldalán a halántékán és homlokán van egy lenyúzott bőrrész. Épp nem voltam otthon, mert fodrászhoz mentem...Hogy mindig ilyenkor történik vmi. :O
    De szerencsére nem komoly a dolog, viszont be fog kékülni neki.

• ladybug

őstag

A mai napon, reggel kellett volna jönniük az EON-osoknak, de nem értek ide. Sőt, kiderült, hogy a helyi szerelők nem is tudtak a munkáról. Remek.

A kőművesek viszont jöttek délután. Előkészítettek mindent a holnapi betonozáshoz. Reggel pedig érkeznek.

Rékus ma délelőtt fél 10-délig aludt. Mostanában nem pihent ilyen hosszú ideig. Így legalább volt időm elkészíteni az ebédet. Utána pedig kitakaítottam kicsit, mak összekészítettem a ruhákat, amit elvittem a helyi családsegítőbe.

Borka délután aludt, ennek elenére nagyon bolond volt néha. Le is kellett vele ülnöm megbeszélni a történteket.

• ladybug

őstag

A tegnapi napunkat igyekszem most bepótolni...
    Szóval elég nyugodt éjszaka (2x ébredt fel Réka) után későn keltünk. Párom már korán elment itthonról, céges tréningje volt Dunaharasztiban. Az oviba már úgy értünk, hogy Borkát kihúzták a következő napra, mondván, hogy biztos nem jön. Hamar átöltözés, puszi, és mi meg indulás bevásárolni az ebédhez, vacsira.
    Rékus elaludt, mire hazaértünk, én meg összetakarítottam addig.

Az ácsok ma befejezték a padlózatot. (Képeket este teszek be.) Nagyon szép lett. Gondolkozunk a csiszoláson és lakkozáson a padlószőnyeg helyett. Minden eshetőséget megnézünk, aztán a héten még kiderül, melyik marad.
    Két tetőtéri ablakot feljebb kell tenni, mert túl alacsonyan vannak. Ezt még a gipszkartonozás előtt kell megtenni, úgyhogy kb 1 hét van rá.

Borka ma néptáncon volt, és bár megint nem akart menni, mégis boldogan mesélte, hogy mit táncoltak, milyen mondókát, éneket tanultak. Remélem egyre jobban megkedveli, mert nagyon jó dolognak tartom, és szeretném, ha ő is így érezné, főleg, hgy ő kérte, hogy irassam be.

Kismanó a mai nap folyamán még 2x aludt. Nagyon bágyadt volt egész nap, sokat sírdogált.

Este későn feküdtek le a lányok. Réka 1/4 10-kor, Borka pedig miután megérkezett Apája.
    Ezúton szeretnénk megköszönni Mikulás bácsinak és lányainak a sok játékot. Nagy sikert aratott mindegyik.

• ladybug

őstag

Rékus nem ébredt fel az éjjel. De most meg én ébredtem fel már megszokásból 3 körül, aztán persze örültem, hogy alhatok tovább. Fél 5-kor ébredt fel, majd szopi, és alvás 3/4 8-ig.
    Reggeli után pedig irány az oviba. Már az épületet meglátva mosolyra derül Réka, ha pedig bemegyünk alig várja a találkozást a gyerekekkel. Nehezen tudunk csak elszakadni tőlük.

Bevásárlás után hazamentünk, majd játszottunk kicst, aztán Kismanó elaludt. Addig megfőztem az ebédet, és pihengettem kicsit.

Ma folytak tovább a munkálatok. A padlónak nagy része készen van, holnapra pedig befejezik. Az asztalosok is voltak itt a lépcső miatt. Szerencsére megegyeztünk velük mindenben, októbber közepére kész a lépcső.
    Szerdám jönnek betonozni a fürdőt. Hétfőn pedig jön a szigetelő, és elkezdik a gipszkartonfalakat rakni. Huh, ezt olyan jó így leírni. Ez azt jelenti, hogy haladunk egyre előrébb.
    A költözés a csúszások miatt kitolódott. Nagyon remélem azonban, hogy október végén már pakolhatunk.

Délután Borka nem aludt, Rékust is csak 2 után fektettem le. Nem aludt vmi sokat, épp 1 órát.
    Aztán estig az udvaron játszottunk, szaladgáltunk.

A lefekvés nehezen ment. Réka többször felébredt. Mikor lefektettem kinyomta magát, és nem akart visszafeküdni. Pedig nagyon fáradt lehetett már. Viszont szopizás nélkül nem alszik vissza, így ez a megoldás maradt csak sokadszorra.
    Borka pedig siratta Apáját, mert holnap reggel nem lesz itthon, amikor felkel. Nagy ölelgetés után azonban ő is nyugodtan elaludt.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #348 üzenetére

A vendégség elmaradt, mert Rékus délután 4-kor is aludt még egyszer. De nem bántam. Nem nagyon volt ma kedvem bárhová is menni.

Borka a szomszéd kislánnyal játszott az udvaron, aztán bejöttek babázni. Borkát már megint elkapta a hév, és alig tudott lenyugodni. Többször kellett figyelmeztetni, hogy ne kiabáljon, ne beszéljen butaságokat, és ne legyen durva.
    Aztán hazament a kislány, és jött a hiszti, hogy ő most pakoljon össze egyedül? Bizony, de gyorsan. No, addig húzta-vonta a dolgot, hogy elemntünk kutyasétára, őtmeg itthon hagytuk, hogy elpakoljon.
    Lett is szép rend, mire hazaértünk kb negyed óra múlva.

Fürdés előtt játszottunk még kicsit, majd Rékát lefektettem. Majd Borka is követte.

• ladybug

őstag

Gondolkozom sokat mostanában. Lehet, hogy nem kellene, de örökösen Borka jár az eszemben. Főleg a szülői értekezlet óta, ahol csak megerősítettek abban, hgy igenis már meg kell követelni tőlük egy-két dolgot, mert már nagyon ahhoz, hogy sunnyugjanak.
    Akkor jó, mert én is így gondolom. Igenis, ha ígér vmit, tartsa be. Bármi áron. Ha méze madzagot húzogatnak előtte, akkor is.
    Igenis, fejezze be a feladatot, amibe belekezdett. Képtelen figyelni arra, amit kérünk, vagy amit csinál. Nincs kajlaság, nincs lazsálás.
    Igenis viselkedjen tisztességesen, mert már vannak bizonyos helyzetek, amikor zavaró és szégyenletes az eszetlensége, viselkedése.
    Néha már ő is érzi, hogy nem kellett volna, de utólag bán meg mindent. Ami eszébe jut, csinálja, és sajnos néha gondolkodás nélkül.
    5 éves lesz 2 hét múlva. Szerintem ezek abszolút elvárhatók tőle. Mert, ha most nem követelem meg tőle, akkor később egyre nehezebb lesz, és egyre jobban nem fogja érdekelni, hogy mit mondok neki. (Sajnos a családban már pár emberrel ezt teszi. Nekik pedig természetes, hogy mindent ráhagynak.)
    Ezt pedig nem hagyom.

Réka pedig folytatja az éjjeli ébredéseket. A 3x-i felkelés, most is megvolt. Hogy a foga-e vagy sem? Nem tudom. :F Ma már 2x aludt, de még egyszer tutira fog. Nagyon álmatag a mai napon, és csak fél órákat alszik.

Borka is lefeküdt ebéd után. Rá is ráfér a pihenés. Délután pedig megyünk vendégségbe.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #346 üzenetére

Így is lett. Délután ahgy felébredtek a lánykák kimetünk az udvarra. Az ácsok dolgoztak, megnyugtató volt hallgatni a kopácsolásukat.
    Addig mi játszadoztunk. Nemsokára Kedvesem is kijött utánunk, aminek kimondtottan örültünk, hisz olyan ritkán jön ki hozzánk, inkább bent ül a ''vackán''.
    Csudamókás volt a délután - diót vertünk, ami Rékának nagyon tetszett; deszkákat másztak a lányok; teherautó platón ugráltak; fociztunk; tüzeltünk; takarítottunk.

Este kutyaséta után bevonultunk, majd mesenézés, vacsi következett. Réka a szokásos időben feküdt le, fél 8-kor, de azóta már egyszer felébredt, fél 10-kor. Adtam neki Nurofent, aztán szopizott. Azóta alszik, egyszer felsírt, de visszaaludt. Borka pedig mélyen durmol mellette.

• ladybug

őstag

Az éjszaka egész nyugisan telt. Rékus csak 3-kor és fél 5-kor volt fent. A reggeli kelés 3/4 7-kor volt. Párocskám már javában leltározott, mi meg szépen kényelmesen elkészültünk.
    Reggeli után elmentünk bevásárolni. Aztán hazaérkezéskor boldogan tapasztaltam, hogy megérkeztek az ácsok, és folytatódnak a munkák.

Megint szép, őszi napunk van. Kellemes melegen süt a nap, és jókedvem van, hogy végre már megint tettün kegy lépést a költözés felé. Mindannyian várjuk, hogy sajátunk legyen végre.

A lányok most alszanak. Végre csend van. Kell is ez most, úgyis nemsokára felébrednek, és akkor folytatódik tovább a nyüzsgés.

• ladybug

őstag

Talán a Nurofennek köszönhető, talán nem. Réka az éjszaka, csak 2x ébredt fel. Mielőtt lefeküdt adtam neki a szirupból, és éjjel. És ma reggel fél 8-ig tudott aludni. Emiatt persze az egész napi alvás is megcsúszott, de legalább pihent.

Reggeli után Borkát elvittük oviba. Kicsit beszélgettem az óvónővel, addig Rékust letettem a gyerekek közé a szőnyegre. Nagyon élvezte a gyerektársaságot, csak a fejét ne simogatták volna folyton.
    Aztán bevásároltunk, majd hazajöttünk. Nagyon kellemes idő volt, így kint maradtunk az udvaron. 10 után bementünk, és lefektettem Kismanót. Mialatt aludt, megfőztem az ebédet, és még holnapra is előkészültem kicsit.

Ebéd, aztán Borka is hazaért. Kint az udvaron vártunk rá, és mikor megérkezett játszadoztunk. De hamarosan nyafogás és sírás hallatszott, és inkább bevittem Borcsit lefektetni, aztán kimentem Rékához, és őt is elaltattam. De csak kb 3/4 órát pihent.

A délutánt az udvaron töltöttük. Borka egy ideig itthon játszott, majd a szomszéd kislánnyal találtak egymásra, és egész estig együtt szórakoztak.

Rékát fél 8-kor fektettem le egy adag Nurofennel, de azóta már megébredt 1x. Szopizés után visszaaludt. Borka pedig 10-kor feküdt le.

Nem jöttek ma szakemberek. Kezdek mérges lenni, hogy folyton közbejön vkinek mi. Holnapra ígérték magukat. Jó lenne...

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

válasz ladybug #343 üzenetére

Miután Réka 3 körül felébredt, kimentünk az udvarra. Borka egy ideig még normálisan viselkedett, aztán elkezdte a butaságait - piszkálta a kutyát, löködte a komppal a hugát, nyafogott, durcáskodott. Többször is rászóltam, megrendeztem a kisasszonyt, de sajnos csak kis ideig hatott a megbeszélés. Aztán estéis is produkált még dolgokat, de azt nem részletezem már, mert akkor csak erről írnék.

A lényeg az, hogy tűrhetetlen, ahogy viselkedik. Figyelmetlen, erőszakos, hisztis és akaratos. És nem kis mértékben. Nem értem, hogy a megbeszélés miért nem elég? Miért kell kiabálni? Valószínűleg maga sem tudja, de ez akkor sem mentség.
    Borzasztó. Állandóan magamat hallom, hogy folyton rászólok, meg figyelmeztetem, néha kiabálok. Az egész napom ebből áll. És nem azért szólok rá, mert ez a heccem, hanem azért, mert blődségeket tesz - rongál, magát vagy mást veszélyeztet.
    Ahh, de elegem van most már ebből.

Rékus nagyon nehezen aludt el este. Fél órán át szopizott, ha pedig le akartam tenni a kiságyba, felébredt. 8 előtt aludt el, Borka pedig mesélés után fél 9-kor.

• ladybug

őstag

Az éjjel megint kétóránként, néha óránként ébredt fel Réka. Borkát egy idő után átcipeltem Apájához, én pedig átköltöztem Rékushoz. Így legalább alhattam is vmennyit. Azzal nyugtatom magam, hogy ennek oka van, mert lennie kell. És nemsokára el fog múlni, mert nem tarthat örökké.
    És valószínűleg a fogzás az oka. A öröm az ürömben, hogy nem sírós, nem nyűgös, csak alig alszik.
    Reggel is már 6 után felébredt, felállt a kiságyban, és nagyokat kurjongatott felém, hogy ébredjek fel. Aztán pedig játszottunk kicsit.
    Aztán szép lassan a többiek is felkeltek.

Közös reggeli után elkísértük Borcsit az oviba, majd elmentünk a piacra. Nagylányunk a nyáron nagyot nőtt, és sajnos a hosszúnadrágok szára igen csak felszökött a lábszárig. Vettem is neki 2 nadrágot, nagyon jó minőségben és árban.

Mire hazaértünk Réka elaludt. Ezalatt megágyaztam, rendet tettem, előkészítettem az ebédhez valót.
    Aztán mikor felébredt, kimentünk az udvarra, mert nyárias meleg lett. Szeretem az ilyen finom, meleg őszi napokat.

A kőművesek délelőtt befejezték a munkájukat, már csak egy kis betonozás van vissza. Holnap pedig jönnek az ácsok, folytatják a padlózatot.

Rékus most alszik, Borka pedig mesét néz. Aztán nemsokára ki az udvarra.

• ladybug

őstag

Éjféltpl kétóránként ébredt fel Réka, és szopizás után visszaaludt. Ennek ellenére reggel sem aludt sokáig, 1/4 7-kor felébredt. Felvette a csodanézését és kedvesmosolyát, és el kellett tőle olvadni. Így tehát reggel fél 7-kor csendben pakolgattuk a műanyagállatokat, és fel alá sétáltunk, hogy a többieket fel ne ébresszük. Ügyesek is voltunk, mert 7 után kelt fel Apa és Borka is.

Reggeli, majd ovi. Onnan bevásárlás, majd haza. Réka útközben elaludt. Míg aludt, addig meg fel tudtam tenni az ebédet főzni, és még holnapra is félig elkészítettem az étket.
    Rékus kb 3/4 órát aludt, aztán kitöltöttem az E-On-os papírokat, és elvittük Kismanóval feladni. Útközben elhagytuk a cumiját, úgyhogy kell(?) másikat veni, hátha mégiscsak szükség lesz rá.

Ma megérkeztek a kőművesek. Kibontották a falat - ahol a lépcsőfeljáró lesz- , ami rettenetes nagy porral és hanggal járt. Szegény édesanyáék. De lelkesek és még bírják. :)

Ebédre sajnos nem tudott hazajönni Kedvesem, így Rékussal közösen megebédeltünk. Borka is hazaért, mire végeztünk. Játszott, majd mesét nézett, Rékust pedig lefektettem aludni. Én meg nekiveselkedtem a vasalásnak.
    3 felé felébredt Réka is, aztán ki az udvarra, mert nagyon jó idő volt.

Este megérkezett az asztalosunk is. Megbeszéltük a búrotlapszíneket és az ajtófestést. Az ajtókat a hétvégén le is festi. A gyerekszobai beépített szekrénynek pedig, amint lesz ideje nekiáll.

7 óra volt, mire bejöttünk. Vacsi, fürdés, és alvás. Remélem alvás.

• ladybug

őstag

A hajnali affér után - 3-4 ébren volt Réka, nem tudott visszaaludni. Felállt a kiságyban, nevetgélt, kiabált, ha pedig lefektettem, akkor ordított. - nehezen ment a reggeli felkelés. Nyűgösen, nyafogósan ébredtünk Borkával. Közölte, hogy ő márpedig nem megy néptáncra ma, és különben is... Mondtam, sebaj, de öltözzön fel, mert most megyünk az oviba. Ott már nem is volt gond.
    A néptánc pedig nagyon tetszett neki, mert ma már táncoltak is népzenére.

Réka egész nap nyűgös, sírós volt. Aludni is nehezen aludt el, és akkor is csak kis időre. Most vagy az eső miatti front zavarta meg, vagy megint jön egy foga? Mindenesetre szülői értekezlet előtt bementem a patikába, és vettem egy üveg Nurofen szirupot. Remélem ez segít a fogfájáson, mert a Dentinox alig hat.

A 2 órás szülő értekezleten nem sikerült semmi újat megtudnom. Szinte felesleges volt az egész, de végigültem.
    Amikor hazaértem a lányok rohantak felém, és ölelt mindkettő, ahogy bírt. Kis játék után fürdés, majd alvás következett.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #339 üzenetére

Az esti szopizás úgy kell, mint egy falat kenyér. Azt nem tudtuk kibekkelni. Ivott eg nagy bögre kakaót, aztán szopizott, mert nagy volt a sírás a hiányérzet miatt.
    Azóta durmol mélyen a kis Drága.

Délután elkezdett szakadni az eső, így kénytelenek voltunk ittbent elszórakoztatni magunkat. Egész jól ment is a dolog. Még Réka is feltalálta magát minden játékkal.

Az eső miatt az előszoba megint beázott anyáéknál. Telefonáltam a bádogosnak, hogy jó lenne, ha megnézni, mert ez így nem lesz jó.

• ladybug

őstag

Tegnap este úgy aludt el Kismanó, hogy alig szopizott. Kicsit sírt, de aztán elszenderült. Hajnali 5-ig fel se ébredt. Akkor szopizott megint, és aludt reggel 8-ig.
    Azóta már 2x próbálkozott a szopizással, persze mindig csak alváskor, de sajnos egyre kevesebb a tej, illetve egyre nehezebben akar termelődni. Szopizik, és kb 1-2 percnek el kell telnie, mire lesz egy kis tej a mellemben. Kicsit szívja, aztán kiköpi. Így ma már 2x aludt el cici nélkül. 2-3 perc sírás, én simogatom, meg beszélek hozzá, aztán elalszik.

Borka ma ahogy hazajött az oviból közölte, hgy rendetlen volt az óvodában, verekedett. Nem nagyon volt hajlandó róla beszélni, aztán kiderült, hogy azzal gúnyolták a társai, hogy ő rossz. Az önérzetét persze sértette, emiatt ''védekezett''.
    Megbeszéltem vele, hgy ezt így nem illik, és ne hallgasson azokra, akik csúfolják.

Holnap pedig szülői. Szerintem semmi extra, csak a szokásos protokoll.

• ladybug

őstag

2006.09.15. - Szombati nap
    Az éjjel már csak 1x kellett Rékához felkelni. De most már semmi mással nem próbálkoztam. Szopizott, és aludt is.
    Reggel Borka ébredt megint elsőként, 7 elptt fent volt. Délután le is fektettem, mert nagyon fáradt volt.
    Délelőtt megérkezett a bádogos is, délutánra pedog befejezték az összes csatorna, lefolyó felszerelését. (70 ezer ft)
    Végre még egy számlával több. Hamarosan le lehet adni őket a bankba.

A délutánunk nyugis volt. Tüzeltünk, imádunk tüzelni. Borka mindig segít, Réka pedig nézni szereti a lángokat.

9 felé elaludtak a Drágák.

És a mai nap - vasárnap:
    Rékus éjjel fel sem ébredt. Hajnalban 5 után jelzett először, és szopizás után vissza is aludt.
    Reggel Borka volt az első kukorékoló megint. Réka és mi is fél 8-kor keltünk fel.

A mai nap nagy híre, hogy kijött Rékus alsó első 2 metszőfoga. :C
    Most alszanak a kis nyavalyások.

• ladybug

őstag

A víz nem nyerte el a kisleány tetszését, sőt, kifejezettten a nemtetszését fejezti ki, amikor meg akartam itatni.
    Éjjel 1-kor és hajnali 5-kor ébredt fel, majd szopizás után visszaaludt.

Reggel Borka ébredt elsőnek. Felkeltett engem is, és felöltözés, reggeli után elvittem oviba. Kedvesem ma szabin volt, és fél 8-kor kelt, Réka pedig akkor ébredt fel, amikor kitettük a lábunkat Borkával itthonról. Apájával jól elvoltak, amíg hazaértem.
    Akkor kocsiba ültünk, és Keszthelyre mentünk. Megvettük az árnyékolókat anyáék ablakára, aztán bevásároltunk hétvégére.

Fél 11-re hazaértünk. Réka elaludt a kocsiban, és itthon is még le tudtam fektetni. Gyorsan elkészítettem az ebédhez való levest, aztán sütöttem palacsintát, de addigra Rékus is felébredt.

Ebédeltünk, aztán Borka is hazaért Papival. Játszottak a lányok, aztán Rékus elaludt, Borkával pedig kimentünk az udvarra. Szegényem teljesen kész volt. Ide-oda ténfergett, mindenhonnan lesett, elesett stb, mind annak a jele, hogy fáradt. De aludni nem akart, meg 2 után meg már ha lefektetem, akkor este 10-ig ébren van. Így az alvás elmaradt, és szerencsére egy erős fél óra után a fáradtság sem mutatkozott.

Délután kint voltunk az udvaron egész estig.

Jött ma a bádogos szólni, hogy holnap jönne dolgozni. Mondtuk, jöjjön. :)

Réka az imént volt fent. A teázás sem jött be. Megitta, de utána meg nem tudott visszaaludni. Így maradt a szopizás.

• ladybug

őstag

A mai reggel megint korán indult. A lányok fél 7 körül megébredtek, és rögtön pörögtek is.
    Ilyenkor egy kis időnek el kell telnie, mire fel tudom venni a lépést velük.

Reggeli után Borkát vittük oviba, aztán bevásárlás, majd haza. Anya csokráért visszamentem biciklivel, mert időközben Réka elaludt.
    Ebédet nem kellett ma főznöm, így rendet tettem, amíg nem érkezett el az ebédidő. Jah, meg édesapával rászereltük a biciklire a gyerekülést, hogy most már Rékát is lehessen vinni magunkkal.

Rékus jól beebédelt, anyáéknál, majd itthon is evett elég sokat. Jó adag étel- és italmennyiség belefér a bendőjébe.
    Aztán Borka is megérkezett. Rögtön át is mentünk felköszönteni édesanyát, ma volt a szülinapja. Borka adhatta oda neki a virágcsokrot; ez a kedvenc része ilyenkor.

Lánykáink jó nagyot aludtak délután. Pihentem kicsit, meg vasaltam (mindig van mit).
    Aztán a délután nagy részét az udvaron töltöttük. Megint kellemes meleg volt.
    Este elvittük Tappancsot az állatorvoshoz, megkapta a veszettség elleni oltását. Mogyoró szeme pedig szerencsére javul.

Réka 3/4 8-kor aludt el. Készítettem be neki vizet. Kíváncsi vagyok, elfogadja-e a szopizás helyett. :F

• ladybug

őstag

Hát az ácsok nm jöttek. Megint 1 hét késés. :O A faanyag nem érkezett meg, amit az ácsunk rendelt, és emiatt pár helyre nem tudott menni dolgozni. De hétfőre tutitra ígérte magát.

A 4 ajtón kívól lesz még 2 toloóajtó is a fenti lakásban. Felhívtam a kereskedést, ahol ezeket vettük, és kérnek árajánlatot a cégtől, így nem kellene csináltatnunk, és legalább egységesek lennének az ajtók.

Ma nyugis napunk volt. Réka 1,5 órát aludt délelőtt, délután azonban már egyre nehezebben alszik el. Tegnap és ma is, csak kb fél órát pihent. Aztán szerencsére bírja estig, és fürdés után rögtön el is alszik.

Mogyorót ma állatorvos kellett vinnünk, mert a bal szemét sokszor hunyorgatta. Kiderült, hogy sajnos nem kötőhártya, hanem szaruhártyagyulladása van. Felírt neki szemcseppet, amit 4 órántként, kell becseppenteni a szemébe.

Borkával volt ma egy vitánk. Kis rövid, szinte mindennapos affér volt, de mégis elgondolkoztatott. Sokkal több türelmet és megértést kellene tanusítanom felé. Amikor pedig fáradt, akkor különösen. Néha nehéz természete van, de nem rossz gyerek. A hisztije pedig kezelhető, de türelemmel és empátiával.

• ladybug

őstag

Gyors leszek a mai blogírással, mert már kb 3-adszorra kezdenék neki, mert folyton elalszom közben.

Nagyon fáradt vagyok, és muszáj aludnom.

Éjjel is 2x volt ébren Réka, de aztán már csak 7-kor ébredt fel. Az auóban aludt el 2x is, de csak pár percekre. Méigs délután fél órát pihen t csak. Emiatt persze estére már nagon fárasdt volt, és fél 8-kor már aludt is.

Megvettük ma az ajtókat fentre. Szépek. Fenyő tokkal, és fehér nyomott felőlettel.

Borka ma néptáncon volt délután. Nagyon teszett neki, aminek örülök. Ő is estére teljesen kész volt, füürdés előtt elakudt.

Holnap remélehetőleg jönnke az ácsok, a padozaot fogják csinűlni.

NO, én meg elteszem mgam holnapra. Rémes, hogy mennyit gépelek félre, ha fáradt vagyok.

• ladybug

őstag

Az éjjel megint többször is felébredt Réka (1-kor, fél 5-kor, 6-kor), aztán 7 előtt ébredt fel teljesen.
    Borka is éppen jött ébreszteni, amikor meghallottam Kismanó hangját.

Reggeli után elvitük Borkát az oviba, ma biciklivel ment. Utána gyors bevásárlás, majd irány a tanácsadó. Egy óra múlva sorra is kerültünk. Szegény Réka annyira fáradt volt már, hogy a szopizás helyett a nyakamat szívta. A vizsgálat alatt viszont nagyon jókedvű volt. Súly: 8,79 kg, hossz: 67 cm.

Aztán hazajöttünk. Rékus el is aludt, így nekiálltam ebédet készíteni. Anya kb 20 perc múlva azonban felébresztette a Drágát véletlenül. Szerencsére nem volt nyűgös. 12 előtt aludt el, és 3-ig sikerült pihennie. Közben Borka is hazaérkezett, ő is lefeküdt, és aludt 3-ig.

A délutánt az udvaron töltöttük. Elmentünk Borcsival biciklizni, és vettün fagyit is hazafelé. Jaj, hogy Réka mennyit tudna enni belőle. Imádja.
    A kiságyért és a kiruhákért is eljöttek, akiknek ígértük. Végre ma is tettünk vkivel jót. Ez csodás érzés.

Este kutyaséta szokásosan. Réka már jelzi is, hogy menne. Hiányérzte van, ha nem megyünk el velük.

8-kor fektettem le Rékát, 9-kor pedig Borcsit. Remélem nyugodt éjszakánk lesz.

• ladybug

őstag

válasz ladybug #331 üzenetére

Borka 3 előtt, Réka pedig 4 előtt ébredt fel. Jól kipihetnék magukat a lányok.
    A délutánt az idvaron töltöttük. Nyárias meleg volt, és pakoláshoz ez kellemes idő. A felesleges dolgokat lehordtuk a padlásról, és elégettük. Nagy tüzet raktunk, és sok lomot emésztett fel a tűz.

Este kutyaséta után a szokásos esti program. Vacsora, majd fürdés. Borkának hajmosi, mert holnap óvoda. Jaj, vinnünk kell terméseket az oviba. Csak el ne felejtsük.

A lányok már durmolnak. Nekem is mennem kellene. Megyek is. Jó éjt mindenkinek.

• ladybug

őstag

Az éjszaka 1-kor, majd hajnalban 5-kor, és reggel 6-kor ébredt fel Réka. Persze csak szopizás után aludt vissza.
    Borka már megint 7 előtt felébredt, és izgatottnak, idegesnek tűnt, de elmondani nem tudta, mi az oka.

Reggeli után elment volna anyával a templomba, és megbeszéltük, hogy mihelyest megettük a reggelinket, átöltözik, és megfésülöm a haját. Erre ő leült anyósomnál tv-t nézni, és 2x-i szólongatásra sem jött öltözködni, mert, hogy ő megvárja a mese végét.
    Gondoltam magamban, akkor most megleckéztetem egy kicsit. Vége lett a mesének, még egy kicsit ült a tv előtt, aztán feljött, hogy fésülködjünk. Megfésültem, viszont átöltözni már nem volt ideje. Így kénytelen volt itthon maradni.
    Az igazság az, hogy ez már a sokadik eset volt, hogy vhová készült vagy készültünk, és az utolsó pillanatig húzta az időt. Azt szerettem volna ezzel elérni, hogy tanulja meg, hogy időban el kell kezdeni készülődni, hogy nem fog mindenki rá várni, mert ő később készül el. Remélem sikerült ezt vele megértetnem.

Réka 9-11ig aludt megint. Addig kényelmesen megfőztem az ebédet.
    Kicsit kimentünk még az udvarra ebéd előtt, mert kellemes idő volt.

Ebéd után előbb Borka, majd Rékus is lefeküdt aludni.

• ladybug

őstag

No, az esti bonyodalmak után végülis megnyugvás ért, mivel anyáék is szerencsésen hazaértek, Párom is tudott tovább lanparyzni, és még a kutyák is nyugton voltak. Én is lefekhettem véger. Viszont nagyon nehezen tudtam csak elaludni.
    Réka nem is ébredt fel az éjjel, csak hajnali fél 5-kor, aztán aludtunk 7-ig. Akkor azonban mindkét leánykánk felébredt, és kipattantak az ágyból.

Reggeli után kimentünk kicsit az udvarra. Majd Rékust 9 előtt lefektettem, fél 11-ig aludt is.
    Borka pedig fel-alá rohangált az udvaron. Én meg kisütöttem addig a pogácsákat. Majd miután Kismanó felébredt megsütöttük a palacsintát a nyárikonyhában.
    Aztán ebédidő is lett.
    Anyósomat sikerült megsértenem megint. Egyre gyakrabban fordul elő. Most már nics olyan apróság, amin ne durcizna be. Emiatt nem ebédelt velünk.

Ebéd után elindultunk Apájukhoz Egerszegre. Jól teletömtük az elemózsiásszatyrunkat, hogy ne éhezzenek a Drágák. Sajnos se a palacsintának, se a poginak nem lett akkora sikere, mint vártam. Igaz a palacsinta elfogyott, amíg ott voltunk. A lekvár azonban páratlan sikert aratott. :)

4 után értünk haza. Borka 10 percet, Rékus 1 órát aludt az autóban. Borka a délután hátralévő részét emiatt kergeborka múdjára töltötte. Mindent futva, hangosan, és fülsértő beszédstílusban végzett. Estére már nagyon elegem lett ettől.

Párocskám meglepetésszerűen hazajött 6-kor. Aztán fürdés után lefeküdt pihenni, ami ugye alvásba ment át. Azóta is durmol a Drágám.

3/4 9-kor elaludt mindkét lányka. Én is hamarosan követem a csapatot.
    Íme 2 mai kép:
    [kép]

Borka kecskét etet.

[kép]

Réka Eszterrel.

• ladybug

őstag

A ma reggeli első felkelő Borka volt. 7 előtt átjött közénk, aztán persze már mi is megébredtünk. Réka is hamar követett minket. Közös reggeli után elvittük Borkát oviba. Lüke idő volt ma. Fújt a szél, csepergett az eső, sütött a nap, és mindez egyszerre.
    Szerencsére nem áztunk meg.

Miután hazaértünk Rékát lefektettem aludni, és meg is aludta a maga kis 1,5 óráját. Addi gén takarítottam, főztem. Hétvégére előre dolgoztam a konyhát illetően, így tudok talán vinni Kedvesemnek a lanpartyra vmi finomságot.

Jah, igen. Kedves Párom lanpartyzik. Este ment el itthonról, és vasárnap hajnalban jön haza. Holnap elmegyünk a lányokkal meglátogatni.

Rékust este lefektettem, mint szoktam. El is aludt hamar, aztán 1 óra múlva sírt. Megsimogattam, sírt. Felvettem, sírt. Letettem, sírt. Felvettem, szopizott, sírt. Nem igazán tudtam, mi baja? Aludt volna, de nem tudott. Talán a délutáni joghurt miatt fájt a hasa? Pár kanállal evett csak.
    Vagy, hogy egyedül volt a szobában? Borka ugyanis ma velem alszik. (Már alszik is.)
    Vagy, hogy Apája nincs itthon?
    Nem tudom. Mindenesetre keservesen sírrdogált több, mint fél órán keresztül mire elaludt.

[kép]
    Mivel nem érkezett meg a neten rendelt kompunk, így vettünk egyet a helyi áruházban. Réka egész délután próbálgatta, és nagyon tetszik neki. Eljut olyan helyekre, ahová eddig nem tudott. És mindenzt egyedül.

• ladybug

őstag

Reggel nyugisan indult a napunk. Felkeltünk, reggeliztünk, majd felébredt Réka is. Felöltöztettük, majd mentünk oviba. Aztán Rékussal tovább bevásárolni, és haza.

Aztán amígy aludt a kis Drága rendbeszedtem a lakást. Kitakarítottam, mostam, főztem. Szép rend, tisztaság lett. Szeretem az ilyet.
    Délután még jutott időm vasalni is.

Réka délelőtt aludt majdnem 2 órát, délután viszont csak egyet, és emiatt korán nyűgös lett, de nem aludt el. Viszont az esti lefekvés már 1/4 8-kor bekövetkezett.

A mai nap nyugi volt. Semmit nem tevékenykedtünk odakint, szakember sem jött.

A kompot vártam, mert mára ígérte a futárszolgálat, de nem érkezett meg. Kicsit szomorú voltam.

• ladybug

őstag

Este korán le akartam feküdni. Ami meg is történt, de Réka éjfélkor már szopizott, majd fél 5.kor megint. Mire edig elaludtam Borka jött át, hogy rosszat álmodott. Lefektettem magam mellé, de egy óra hosszat csak forgolódott.
    Fél 7 körül felébredt Réka, és Borka átjött utánam, lefeküdt és elaludt, amíg Rékus szopizott.
    Kismanó azonban már nem akart visszaaludni, így korábban kezdődött nekem is a napom.

Reggeli után átvittem Rékát anyáékhoz, aztán Borkát letettem az oviban, majd a tüzépre mentem, és hordtam haza az anyagot. Mire végeztünk 10 elmúlt. Gyorsan felkészítettem az ebédemet, aztán segítettem anyáéknak feltölteni a fészert.
    Betonozás pedig délután volt.

Ebéd után lefektettem a lányokat, de Réka fél óra alvás utá úgy gondolta elég volt a fekvésből, Borka pedig el sem aludt. Szuper. Ennyit a vasalásról.
    Aztán kimentünk az udvarra, és amikor tudtam segítettem anyáéknak.

Képeket sajnos megint nem sikerült készítenem, mert bedöglöttek az elemek. Kezd már nagyon dühítő lenni, hogy folyton ez történik.

Este Borka már 8-kor aludt, Rékust azonban nehezen tudtam lefektetni.

És mászik végre előre. Eddig hátrafelé jutott el mindig a kinézett pontig, és felült négykézlábállásból. De már előremenetben is megy ez.
    Jah, amúgy elfelejtettem ( :B ) leírni vasárnap, hogy 8 hónapos lett Réka.

• ladybug

őstag

Az éjjelünk megint nyugalmasan telt. 1 körül felsírt Rékus, szopizott, és aludt reggelig. Fél 7-kor ébredt fel, és nem is aludt már vissza. Borka is felébredt ránk, így ma egységesen korán keltünk.
    Az oviba is elég korán értünk oda. Aztán a bevásárlás után hazamentünk. Réka elaludt a hazaúton, és fél 9-10 aludt a kis kocsijában.
    Ez az idő pedig épp elég volt arra, hogy előkészítsem az eébd nagy részét, hogy elpakoljak, rendet tegyek, és kicsit kitakarítsak, meg bekészítsem a mosógépet.

Anya ma vakolt a volt fáskamrában, amiből most tároló lesz (képek holnap, ígérem). Megkért, hogy főzzek nekik, mert a lakásban minden poros, és azt sem tudja, mit hová tett. Már nem sokáig, mert ma végeztek a víz- és fűtésszereléssel, és holnapra már csak egy órá munkájuk van.
    Az ács azonban nem tud jönni, mert nősül a lelkem. Mondtam, ok, akkor igazoltan hiányzik a héten, de a jövő héten jöjjön ám.

Ebéd után aludtak a lányok nagyot. Borka 1,5 órát, Réka pedig 3-at, 1-4. Ezután már estig kibírja az ébrenlétet.
    Délután nagy munka várt még ránk. A kamrában, ahol a kazán van, és a szennyvizet bevezették, egy hatalmas lyuk tátongott. A kiemelt törmeléket nem tehettük vissza, így földet hordtunk be (52 festékesvödör föld). Jól elfáradtunk benne.

Szegény Rékát elkezdte kínozni a köhögés. Adtam neki gyógynövénycseppeket, és egy kis lándzsás útifűt is. Mintha már hatott volna. Reméelm holnap jobban lesz, mert néha már úgy köhögött, hogy majdnem hányt.

Az elalvás egész jól ment. Pár pityergés volt csak, aztán aludt is.
    Borka pedig hamarosan követte.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

A mai éjszaka nyugalmasabb volt az előzőnél. Rékus csak éjfélkor ébredt fel, akkor szopizott, és aludt reggel fél 6-ig. Akkor megitn szopizás, és alvás.

Párommal mi 7-kor keltünk. Borka szerencsére fél 8-kor felébredt, így nem kellett keltenem. Mert ma bizony már ovi volt. Mire megreggeliztünk Réka is felébredt. Felöltöztettem, ivott egy kis kakaót, majd vittük Borkát oviba.
    Nagyon tetszett neki a sok gyerek.
    Aztán bevásároltunk pár dolgot, és hazamentünk.

Végre megérkezett a víz- és fűtésszerelő, és rögtön neki is álltak a munkának. Először a szennyvíznek ásták ki a helyét, hogy össze tudják kötni a meglévővel. Ez sajnos elég nagy rombolással járt. De a lényeg, hogy kész van.

Nem irigylem anyáékat. Szegénykéim, már lassan minden helyiségben lóg nekik le egy vezeték a plafonról, mindenhol por van. A kipakolós része pedig nemsokára következik. Szóval nem könnyű, de elég jól viselik.
    Anya ma meszelt a fáskamrában, és lefestette a gerendákat, léceket is. Délután pedig neki is álltunk berakodni a fát. Borka, drága, sokat segített. Büszke voltam rá, mert nagyon lelkiismeretesen dolgozott. Meg is kapta a jutalmát.

Réka nagyon jót aludt délelőtt, 1,5 órát, viszont délután keservesen sírdogált, és nehezen aludt el. Akkor is már fél óra elteltével felébredt. De estig jól bírta az ébrenlétet, nem volt nyűgös.

8-kor altattam el Rékát, Borka pedig hamarosan követte.

• ladybug

őstag

Az éjjelünk borzalams volt. Réka este nyugiban elaludt, majd kb 1 óra múlva felébredt, és tiszta nátha volt. Folyt az orra, és alig kapott levegőt. Szopi után visszaaludt, de az éjszaka során minden órában ébren voltam, mert nyöszörgött, nyugtalan volt, csak szopizással nyugodott meg.
    Reggel 6 körül már nem bírtam tovább, és Borkát átvittem Kedvesem mellé, ők legalább nyugodtan aludjanak. Rékust mellém fektettem, és úgy aludtunk egymás mellett 8-ig.

Reggeli után Borka templomba ment anyával, én meg kiporszívóztam. Aztán elaltattam Kismanót, aki csak kint a kocsiban volt hajlandó elaludni. Aztán feltettem az ebédet sülni, főni. Borka megérkezett, aztán a szomszéd lányokkal rögtön játszani is kezdtek.

Ebéd után Réka fél 1-fél 4 aludt. Közben kivasaltam a ruháinkat, Borka pedig mesét nézett. Amikor végéztem kimentünk az udvarra, mert kellemes meleg volt, és a nap is szépen sütött.
    Borka megint átkéretőzött a szomszéd gyerekekhez. Az utcán játszogattak nagyon aranyosan.

Este kutyaséta után vacsora, majd fürdés, és alvás. Réka már nagyon fáradt volt, és emiatt az elalvás nehezebben ment.
    Borka pedig készül az ovira. Hajat mostunk, összekészítettük a csomagját. Már csak papírzsebkendőt, fogkefét és fogkrémet kell venni.

• ladybug

őstag

Elmaradtam a tegnapi nappal. Nagyon fáradt voltam. Napok óta rohangálunk, telefonálunk, szervezünk, rendezünk. Kicsit besokalltam. Pihentem kicsit este.
    De mi is történt tegnap?
    Péntek: A délelőttöm nagy része azzal ment el, hogy a tüzépről hordtam haza a készbetont, a vakolóanyagot, a cementet és a csempét. És mire kipakoltuk, hát, jól elfáradtam.
    Ebédem szerencsére volt, így nem kellett főznöm. Mondjuk nem is tudom, mikor lett volna rá időm?

Ebéd után Rékát le akartam fektetni. 10 perc szopi, de egy idő után elfordította fejét, hogy nem kér többet. Viszont sírdogált, és nagyon fáradt volt már. Ringatni nem engedte magát, így inkább befektetttem a kiságyba. Először volt nagy sírás, aztán ordítás, de 5 perc alatt elaludt. Úgyhogy azóta próbálom, hogy egyedül aludjon el, ne szopizással, mert egyre többször fordul elő az előbb említett dolog. Viszont eddig csak szopival aludt el, és most nehéz megválni tőle. De egész jól megy. Este már csak 3-4 percet sírdogált.
    És vhogy sokkal nyugodtabban alszik, és hosszabb ideig.

A vízvezetékszerelő nem jött, de telefonon beszéltünk, és hétfőre ígérte magát. Viszont ha nem jön, nagyon mérges leszek.

Szombat:
    Rékus 5 előtt ébredt fel, de szopizás után visszaaludt, és reggel 7 után ébredt csak fel. Reggeli után pedig kimentünk betonozni. Bár mi csak többnyire néztük a gyerekekkel, de legalább ott voltunk.
    A mai kintlétem kritikusan indult. Megijedtem, hogy mi vár még rám. Összetörtem egy poharat, becsíptem az ujjamat, majd lenyúztam a kezem a bőrt. Ach, micsoda pechszéria. De aztán szerencsére nem esett más bajom.
    Megjött a klímás, hogy a klímaelőkészítést elvégezze, aztán tavasszal majd veszünk gépet. 5-6 órát dolgozott, de alaposan, szépen megcsinált mindent.

Az ebédet 11 után gyorsan megfőztem. A betonozással is végeztek anya és Kedvesem. Aztán ebéd után lefektettem Rékust, Borka pedig kiment az udvarra.
    Réka nagyot aludt, 3 óra hosszat, és egyedül aludt el megint. Amíg pihent, mi felállítotuk a hátsó kaput a két ház között, így legalább átjárás is van, és a kutyák sem mennek át.

Délután beugrottak az unokatestvéremék, akik hazautazóban voltak Olaszországból. Beszélgettünk egy jót, megnézték, hogy mit alkottunk eddig, majd kb 1,5 óra után hazamentek.

Aztán elkezdtük égetni a rengeteg égetnivalót, ami felgyülemlett. El is voltunk vele egész estig. A lányok nagyon jól érezték magukat kint. Rékusnak találtunk egy járókát, és nagyon jól érzi magát benne odakint.

Az esti elalvás nehezen ment. Sokat sírdogált, de a simire és az éneklésre sem nyugodott meg. Újra pedig nem akartam megszopiztatni. De csak elaludt a kis Drága.

• ladybug

őstag

Réka az éjjel fél 5 után ébredt fel, és hamar visszaaludt.
    7-kor keltek a kis terroristák, és mi is utánuk. Reggeli után kicsit rendbeszedtem a lakást, majd elmentünk az opt-be, és utaltam az első nagyobb összegű számlánk utáni pénzt. Persze számoltak fel érte utalási díjat.
    Aztán bevásároltunk még pár dolgot, majd hazajöttünk.

Az ácsok délelőtt végeztek az utolsó simításokkal, sőt még a kis fészerre is tettek tetőt. Feltakarítottak, elpakoltak maguk után, majd elmentek. 1 hét múlva jönnek vissza.

Ebéd után a lányok lefeküdtek aludni. Borka 1,5 órát aludt, Réka viszont csak felet.
    4-re hazaért Kedvesem, és utána elmentünk Keszthelyre, hogy vegyünk Rékusnak bébkompot, nekem pedig nőgyógyászhoz kellett mennem.
    Kompot sajnos nem tudtunk venni. Nagyon drágák és nagyon csiricsárék voltak, és 3 választható fajta volt. Minek kell annyi kütyü rájuk?
    Inkább hazajöttünk, és interneten megrendeltük. 5-6 féle közül lehetett választani, és az áruk is nagyon változó. A megrendelt darab még postaköltséggel is jóval olcsóbb lesz, mint a boltban látottak.

Az elkészült tető.
    Utcafront:
    [kép]

Oldala:
    [kép]

Hátulról:
    [kép]

A lányok ma későn feküdtek le. 10 óra volt, mire mindketten elaludtak.

• ladybug

őstag

Réka csak reggel 5 körül ébredt fel. Utána pedig 7-ig aludt.

Borongós, esős reggelre ébredtünk, és mindenki kómás volt szinte egész nap.
    A délelőttöt idebent töltöttük. Borka játszott, mesét nézett, Rékával sétálgattunk, és próbáltam lefoglalni vmivel, de nem nagyon érdekelte bármi is, ő menni akart.
    Az idő viszont elnyomta, és 9-11 aludt. Közben az ebédet is elkészítettem.

Az ácsok jöttek ma is dolgozni. Szegények esőben dolgoztak egész délelőtt. Vittem ki nekik forró kávét és teát, hogy felmelegedjenek. Mire visszértek az ebédből, addigra meg el is állt. Sőt 3 felé ki is sütött a nap.

Ebéd után a lányok is aludtak 1-3. Aztán kimentünk az udvarra, és estig kint voltunk. Borka közben a szomszédban is volt, és sétálni is elmentünk., hogy Rékus elaludjon. Pihent is 5-fél 6.

Ma itt volt a vízvezetékszerelő, aki pénteken fog jönni dolgozni. Itt volt a villanyszerelő, aki a munkája egy részét elvégezte, a többi a gipszkartonozás után jön.
    Beszéltem a bádogossal, aki holnap érkezik, és végzi a dolgát. É beszéltünk a klímással is, aki a hétvégén beszereli a csöveket, a többit pedig tavasszal folytatjuk.
    És megbeszéltük az ácsmesterrel az eddig elvégzett munkát, és kiszámlázattuk az összeget, amit holnap utalni is szeretnék, csak nem tudom, hogyan? Jaj, de nem szeretek a helyi opt-be menni.

• ladybug

őstag

Megvan a pénz. Megvan a pénz. :D
    Most aztán megállíthatatlan leszek, és szeptemberben megcsinálunk mindent.

• ladybug

őstag

Réka megint éjjel többször is fent volt, és sajna nehezen alszik vissza. Fél 2-kor, fél 5-kor is felébredt, és volt, hogy fél órát szopizott. Aztán reggel negyed 8-ig aludt. Ekkor ébredtünk fel mindnyájan.

Reggeli után kávéfőzés, ki az embereknek, aztán ebédelőkészítés. Majd elmentünk bevásárolni. Borkának ígértem tetkós filcet, de sajnos (megint) nem kaptunk, így maradt a bőrre ragaszthatós tetkó. De ez igen lagymatag. Még szerencse, hogy csak 30 ft volt darabja.

Hazaérve Réka elaludt, Borka pedig rögtön nekiesett a játéknak. Én pedig megfőztem az ebédet. Pont végeztem, mire Aprómanó felébredt. Aztán kimentünk az udvarra. Kint volt a szomszéd kislány, és Borka átkéretőzött hozzájuk. Rékával pedig sétálgattunk.
    Ebéd után Rékust lefektettem, Borka addig mesét nézett. Én meg kivasaltam a felgyülemlett ruhamennyiséget. A takarítás azonban még vár rám, majd holnap..vagy utána...

Délután Borkával jól összezörrentünk. Sajnos kénytelen voltam egy fülest lekeverni a drága lányunknak, mert éktelen szemtelen volt, és vmi irdatlan hangnemben szólt nekem. Aztán estig, lefekvésig nem is volt gondunk. Kínlódik, szenved, unatkozik, és a ronda viselkedésbe vetíti bele ezt.

Az opt-ből ma megint azt a hírt kaptam, hogy ma nem tudnak utalni, de holnap már tutira. Ez már vicc. :(

Az éptkezés szerencsére halad. A cserepezésből már csak minimális rész van vissza. A villnyaszerelő is elkezdte a munkát, aztán majd a gipszkartonos után visszajön. A vízvezetékszerelő pedig már az x. ígéretét adta, hogy eljön, de kifogok rajta. Holnap megkeresem személyesen.

És íme a tegnapi kép a babytaxiról:
    [kép]
    [link]

• ladybug

őstag

A reggel ma korán kezdődött. Réka 3-kor, majd 5-kor felébredt. Szopizás után visszaaludt. Viszont, amikor 6 előtt ébredt, akkor már nem aludt vissza. Nagyokat kurjangatott, sikongatott egy darabig, majd megunta az ülést, és menni akart. Ehhez persze kellek én is, mert magától még nem megy.

A többiek is fél 7-kor már felébredtek, és nyűgös, nyafogós és hisztis volt mindegyikünk. De milyen jó, hogy nekem nyafog mindhárom. És olykor még bejön a képbe egy macska is.

Reggeli után kis játék következett, aztán elmentünk előbb bevásárolni, majd Az anyatej világnapja rendezvényre. Rögtön kaptunk is egy tombolát. Eltettem, de csak megszokásból. Aztán végighallgattuk az előadást, ami ugyan semmi újat nem mondott, de kedves volt, hogy gondoltak ránk.Egyébként le a kalappal az előadó előtt. Nem lehet könnyű egy közönségnek beszélni, ahol majdnem minden második gyerek sír, vagy kiabál, vagy nevetgél.
    Aztán a tombola...Már kezdtem lemondani arról, hogy nyerni fogunk, mert az utolsó cetlit húzták ki, amikor is a mi számunkat mondták be. Kimentünk átvenni az ajándékot, és talán Borka örült a legjobban.

Dél előtt értünk haza. Lefektettem Rékát, aztán kiteregettem, majd megérkezett Kedvesem is, és ebédeltünk. Utána pedig megnéztük, hogy mit alakítottak ma az ácsok. Cserepezés és tetőablakszerelés volt soron. A tetőablakok be is kerültek, már kezd lakásjellege lenni a padlástérnek.(képek holnap, mert lemerültek a fránya elemek)

1-kor lefektettem Borkát, de 2-kor kijött utánunk az udvarra, ami azt jelentette, hogy nem aludt egy szemhunyásnyit sem. Pedig ráfért volna, mert sorra csinálta a butaságokat. Hangos, durva és kiszámíthatatlan volt. Nem szeretem...
    Ennek ellenére egész délután itt volt nálunk a szomszéd kislány, és szépen eljátszottak. Estére lett megint egy kicsit eszetlenebb. De 8-kor már ágyban volt mindegyikük.

Megjött az ügyintézőnk a nyaralásból. Rögtön rá is telefonáltam, hogy tud-e vmit intézkedni. Hát persze, hogy tudott. Ebéd előtt csörgött rám, hogy addig el sem mozdult az opt-ből, amíg nem hallotta a saját fülével, hogy az ottani ügyintéző elrendezi a hitelünket. Azt mondta, hogy semmit nem intéztek a múlt héten. Pedig 1x bent voltam személyesen, és 2x telefonáltam. De volt bőr a képén az ügyintézőnek azt mondani, hogy ő intézkedett. :(( Felháborító. Az utalásnak már 3 hete meg kellett volna történnie. Ráadásul ők hibáztak, és még van merszük ülni és várni? Juj, de dühös vagyok rájuk.
    De állítólag holnap utalják az összeget. Na, hiszem, ha látom.

Feszültség, idegesség, türelmetlenség van urrá rajtunk. Nem lesz ez így jó. És sajnos a gyerekek látják a kárát. :(

• ladybug

őstag

Hajnali fél 3-kor hazaérkezett Párocskám, és utána már nyugodtabban is aludtam.

Lányok is csendben pihentek egészen reggel 3/4 7-ig. Akkor már mindketten ébren vártak. Játszogattunk egy darabig, majd kimnetünk az udvarra. Borka rögtön Mogyoróval hancúrozott, játszadozott. Aztán kishamar Kedvesem is felébredt, és utánunk jött.
    Rékus 9 körül el is aludt megint. Akkor elkészítettem az ebéd egy részét, mjad Borkát igyekeztem lekötni vmivel, de ma szinte semmi sem segített. Nyűgös, unott volt. Ez a legrosszabb kombináció.

Ebéd előtt kiment az utcára a szomszéd kislánnyal játszani, de kb negyed óra múlva már be is mentek hozzájuk. Legalább gyerektársaságban is volt ma része.

Ebéd után pedig alvás következett. Mire Borka elaludt, Réka felébredt. Nem pihente ki magát, emiatt ugyanolyan állapotban volt, mint a nővére délelőtt. Így hát 2 felé elvittem sétálni, aztán elaltattam.

Borka és anya elmentek délután istentiszteletre, ahol Borcsi úrvacsora után elkérte a tiszteletestől a kis kenyéradagját, mivel ő nem kapott vacsorát. :) És van ám egy tesóm is mondta neki, amikor csak egy darabot adott. Haza is hozta, és itthon befalták.

Kismanó ma elég nehezen aludt el. Sokszor már nem akar szopizni, de elaludni meg nem tud másképp. Gondolkodom egy cumin... :F

• ladybug

őstag

Réka ma nagyon jól aludt. Ez talán köszönhető a 3x-i alvásnak, mert nem hullafáradtan feküdt le. Egész éjjel nyugodtan aludt. Viszont reggel 3/4 7-kor már ébren volt.
    Borka is 7 után ébredt. Majdnem 8-ig pedig az ágyban heverésztünk.

Az ácsok is megérkeztek, és nekiálltak a cserepezésnek. Eleinte nagyon lassan haladtak, de kellettek az előkészületek - állványkészítés, cserépbehordás.
    Aztán már szépen haladtak. Délután 5-ig dolgoztak.

[kép]
    [link]

A bádogos is elvégezte a munkája pepecsebb részét, már csak a csatornázás van vissza.
    A lányok imádják a kisteherautót, amivel az ácsok dolgozni jönnek. Réka ma amikor meglátta, nagyot sikoltott örömében. Fel is másztak a paltójára, és kipróbálták belülről is.

[kép]
    [link]

Ebéd után aludtak a lányok. Mindkettejüknek szükségük volt a pihenésre.
    Réka korábban kelt Borcsinál, így kimentünk az udvarra vele, mert kellemesen meleg volt
    Aztán ahogy Borka is kijött, megérkeztek a barátai is - a fiúk, és a kis barátnője is. Aranyosan játszogattak itt az udvarban.
    Anyával nekiálltunk kicsit pakolgatni, addig anyósom vigyázott Rékusra. Egy darabig ott álltak mellettünk, majd egyszer csak se szó, se beszéd eltűntek. Körülnéztem, és sehol sem voltak. Se az udvaron, se az utcán.
    Ok, pakoltunk, meg volt munka, de azért szólhatott volna, hogy elmegy. Nem szeretem, ha csak úgy elviszik a gyerekeket, senki. Anyámnak is szóltam már érte, és neki is. Anyám már megtanulta, és mindig megmondja, hová mennek, még ha csak bekurjant, akkor is.
    Anyósom meg még mindig nem tanulta meg, pedig 6 éve együtt élünk már. Na, mindegy. Már nem sokáig...

Párocskám meg lanpartyzni van ma. Elment 3 után, és vmikor hajnalban jön meg. Remélem jól érzi magát, és kijátsza magából a felesleges energiát.
    Nem szeretek egyedül aludni. Jé, dehát itt fekszik mellettem a macsek. :)

• ladybug

őstag

A legkisebb manó 5 előtt ébredt fel, és utána 20-30 percenként megébredt megint, és szopizásra szundított csak vissza. 6-kor sikerült elaltatnom, viszont 7 előtt már fel is ébredt. Borka is.

Az eső szinte egész délelőtt zuhogott, így kénytelenek voltunk az időnket bent eltölteni. Borkával játszottunk, Réka pedig nézett minket, és ő is vett néha egy játékot a kezébe. 10 felé álmosnak tűnt, megszoptattam, és elaludt. Fél óra múlva azonban már ébren volt.
    Ez teljesen felborította az alvásidőnket, és ma 3x pihent le Kismanó. Este emiatt elég későn, 1/4 10 után aludt el.

Borka ma kihagyta megint a délutáni pihenést, és estére újra olyan fáradt volt, hogy alig állt a lábán.

Mivel ma esett, az ácsok sem jöttek dolgozni. Itt voltak ugyan a fóliát megerősíteni, mert a nagy eső (tegnp este 11-ma reggel 11-ig egyfolytában esett) miatt beázott az előszoba. Viccesen néztek ki a sárga esőköpenükben és a műanyag sisakjukban, ahogy szakadó esőben próbálnak még egy réteg fóliát ráerősíteni a tetőlécekre. Bár gondolom, ők ezt cseppet sem találták mókásnak....
    [kép]

Holnap pedig nekiállnak feltenni a cserepeket. Jaj, de jó. :D
    A tetőablakokat is megvette ma az ácsmester, és jövő héten a cserepezés után be is építi.

Jah, még annyit, hogy betelefonáltam ismét az opt-be. Kérdem a ügyintézőt, hogy van-e már fejlemény az ltp ügyben. Mire ő, hgy nincs. Talán mégis felhívaj őket, mert 4 napja nem válaszolnak az emialre. Mondom, az jó lenne, különösen, mert kedden megígérte, hogy telefonon kéri le a visszaigazolást. Annyira...,áááá. Hogy foglalkozhatnk ilyen emberek nagyobb pénzösszegekkel?

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Hajnali fél 5-kor felébedt Rékus, és szopizás után negyed óránként újra felébredt. 6 felé már nem bírtam tovább, és átvittem magunkhoz, hogy legalább Borka tudjon aludni. Viszont Rékának is sikerült elaludnia.
    Reggel viszont fél 8-kor már ébren volt mindenki.

Az ácsok ma befejezték a cserépleszedést, újrafóliázást, újralécezést. Holnap pedig megkezdik a cserépfelrakást, amit ma meg is hozott a teherautó.
    Anyáék is befejezték a fészer falazását, így jövő héten az is kaphat tetőt.
    A villanyszerelő is megnézte még egyszer a leendő munkát, átbeszéltük a kapcsolók, konnektorok helyét, és talán a hétvégén neki is kezd ő is.

Borcsi délelőtt és délután is a szomszéd fiúkkal játszott. Hol itt voltak nálunk, hol a szomszédban. Mogyoró is örült a gyerekeknek. Odafeküdt melléjük, és mindig elcsent egy-egy játékot.

Réka 2x aludt ma nagyot (1,5-2 óra). Úgy tűnik ez lesz a jó megoldás. A 3x-i alvás már sok. Most már 3-4 órát is kibír ébren anélkül, hogy el kellene nagyon foglalni. Ha kint vagyunk, akkor meg gyirsan megy az idő. Nagyon szeret kint lenni.

Estére teljesen ki voltak készülve a lányok. A fáradságtól már pityergett mindegyik.
    Fél 8-kor meg már aludtak is mindketten.

Jah, az opt-s kiscsajt felhívtam ismét, hogy érdeklődjek a pénz miatt. Azt mondta, hogy már küldött mailt Bpestre, de nem kapott visszajelzést. A héten szerinte már nem lesz pénz. A jövő héten pedig h lesz, akkor csak hétfőn, mert a fiókvezető a másik napokon szabadságon lesz, és ő kell egy ilyen nagyobb utaláshoz. Ááááá. :Y Ez őrület. Soha többet helyi bank, főleg nem az opt.
    Az embereknek meg mondjam, hogy várjanak, ugye? :F

• ladybug

őstag

Úgy örültem ma, hogy szép, napos reggelünk volt. Jöttek is az emberek, dolgoztak teljes gőzzel. Erre délután 3 felé olan eső kerekedett, hogy abba kellett hagyni a munkát 1 órára. Így nehezen fognak végezni a héten, de megígérték, hogy szombaton is dolgoznak.
    Fent voltunk a padláson. Már belelátni a lakást. Szép, világos lesz.

Réka ma délután - talán az eső miatt - alig aludt. Sírva is ébredt, de aztán fél óra múlva, már tepert is a kis energiabomba. Fel-alá sétálgattunk az udvaron. Borka is kiszaladgálta magát. Be is aludt szegényem a mesélés közben.

A fáskamra is készül. Ami tudok, azt segítek anyáéknak. Anya pedig kiéli megint kreatív hajlamait, és épít. Ő húzza fel a falat, az ácsok meg majd tesznek rá tetőt.

Pénz még mindig nincs...Kezd már dühítő lenni.

• ladybug

őstag

A mai nap folytatódott a munka. Kicsit körülményesebben és lassabban haladtak, de ez annak volt köszönhető, hogy az utcafronti tetőrészt csak úgy tudták bontani, hogy kiadogatták a sarokra a cserepeket és onnan csúsztatták le a teherautóra. Így gyakorlatilag 2x szedték le a cserepeket.
    Aztán 5 felé jött egy hatalmas felhő, és a lécszedésnek nem kezdtek neki, hanem letkarták fóliával a tetőt, és elmentek haza. Úgyhogy ma csak ennyi sikeredett. De beszéltem az ácsmesterrel, és mondta, hogy szombaton állnak neki a cserpezésnek, és jövő hét szerdára végeznek is vele.
    Már felhívtam a víz-gáz-fűtés szerelőt, hogy jöhet a következő héten dolgozni. És a villanyszerelő is. Na, csak haladunk, ha lassan is.

Bementem az opt-be érdeklődni. A kis ügyintéző hölgyecske elmondta nekem, hogy azért nem érkezett visszaigazolás egy adatra, mert a drága a számlaszámunkból kifelejtett egy számot.
    Jaj, de remek - mondtam magamban, és igyekeztem higgadt maradni. Hiszen megkérdeztem a múlt héten is tőle, hogy mi lehet a gond? Pesze, nem volt semmi.
    Erre ma mosolyogva közli ezt velem. És még elnézést sem kért. :(((
    Viszont megígérte, hogy telefonon elrendezi a visszaigazolást, és a héten már kapunkis pénzt. Hah, hiszem, ha látom.

Réka ma 2x aludt egy nagyobbat, és jókedvű, nagyon aktív volt egész nap.
    Borka pedig pörgött. Estére már annyira elviselhetetlen volt ez az állapot, hogy többször is rá kellett szóljak, mert csapongott, eszetelenkedett, hirtelenkedett, mindezt úgy, hogy mást veszélyeztettet.

• ladybug

őstag

A mai reggel ismét korán indult. A lánykák már 7 előtt felébredtek. Szomorúan konstatáltam, hogy az ég elborult, és csepeg az eső. Ezért reggeli után felhívtam az ácsot, hog ymi is lesz akkor most? Mire ő: - Már itt is vagyunk éppen a ház előtt. Kinézek az ablakon, és tényleg ott állt az autó. :D

Neki is álltak rögtön a munkálatoknak. Cserépszedést, kéménybontás követett, majd a léceket szedték le, és szögelték fel az újakat a fóliával együtt. Egész gyorsan haladtak. És megígérték, hogy a héten kész lesz a cserepezés is.
    [kép]

[kép]

A kérdés már csak az, hogy a kedves opt meddig ül még a pénzünkön? Felháborító, hogy 2,5 hét óta, mióta a közjegyzőnél elfgadták a hitelkérelmet, közölte, hogy a jövő héten már utalják a pénzt. Viszont azóta sincs rajta az összeg a számlán, és ha bemegyek érdeklődni, közlik velem, hogy egy visszaigazolásra várnak csak. Mondom 2 hete? Ez lesz a 3. hét. Kezdek mérges lenni.

A lányoknak nagyon tetszett a munka. Elbűvölve nézték az embereket, ahogy a tetőn dolgoznak. Borka már be is jelentette az egyik ácsnál, hogy igényt tart egy létramászásra.

Réka pedig nagyon megszerette a létrát a földön is.
    [kép]

• ladybug

őstag

Rékára 2 napja éjjel jön rá a kakilhatnék. Persze a peluscsere miatt van ilyenkor nagy sírás, mert ugye ő aludni akar. De így aztán nem lehet.
    Pár napja rendszeresen fél 8 körül kel, és emaitt visszatértünk a 3x-i alvásra.

Kimentünk ma a főtérre az ünnepséget megnézni. Akkorra már Rékus úgy ki volt fáradva, hogy az első néptánccsoport dübögésére, kurjongatására el is aludt. Szerencsére max fél órát szundított csak, így este fél 10 után már le is tudtam fektetni.

Mogyoró volt ma nagyon rendetlen. Az egész udvart telerámolta mindennel. Megrág mindent, húz-von mindent, és kajla, és eszetlen. Annyira gyerek...

Remélem holnap tudnak jönni az ácsok, mert a vihar elvonult, csak hűvösebb maradt. Nagy segítség, előrelépés lenne, ha elkészülne a tetőcsere, mert utána tudunk lépni a másik szakemberekkel is.

• ladybug

őstag

Mindig alkalommal megdöbbenek anyósom tunyaságán és fantáziátlanságán.
    Tegnap megkértem vigyázzon a gyerekekre, amíg megfőzöm az ebédet. Borkát 5 perc után ki is kellett küldenem az udvarra, mert nem tudta lekötni semmivel. Rékával egy ideig bírt, de aztán fel-le sétálgatott vele. A gyermek már nyüglődött, mert nem szereti, ha sokáig kézben van. Mondom tedd le, mert játszani szeretne. Nem neki így jó. Aztán fél óra múlva pedig bekapcsolta a tv-t neki (7,5 hónapos), hogy nézze. Persze nem érdekelte. Nem szoktunk tévézni.....

Ma pedig. Borka bemegy hozzá reggeli után. Beszélgetnek. Aztán 5 perc elteltével kérdezi a lánykánk, hogy megnézheti-e a Harry Potter x. részét a mamival. Nemet mondtam, mert reggel fél 9 volt, mert őrület, hogy csak a tv-vel tudja lekötni a gyereket, mert kint jó idő van... Jah, és nem hinném, hogy 5 éves gyereknek való a film.

Sajnos a betegség nem hogy észhez térítette volna, hanem még jobban elhagyja magát. Semmi küzdés nincs benne, mert '' ő nem tudja megcsinálni''. Az anyja úgy beszél vele, mint egy értelmi fogyatékossal, és ő sajnos élvezi, mert törődnek vele, mert figyelnek rá.Szomorú, hogy inkább az önsajnálatot választja a mozgás és javulás helyett.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

Ma nyugis szombati napunk volt. A lányok délután aludtak, mert korán ébredtek.
    Az ebédet is előkészítettem holnapra.

Most pedig megyek aludni, mert nagyon fáradt vagyok.

• ladybug

őstag

A mai nap is korán indult. Rékus 1/4 7-kor úgy gondolta, hogy ő már eleget aludt. Az ágyban szerencsére aranyosan eljátszott, de csak úgy, ha ültem mellette, különben vagy a szememben, vagy a fülemben, vagy az orromban, vagy a számban matatott. Imádja az arcunkat szétszedni, és ha fáj, az különösen nagy örömet okoz neki.

Borka később ébredt fel, addig beágyaztam nálunk. Aztán reggeli után ki Mogyoróhoz. Volt nagy öröm mindkét részről.
    Réka 9 felé elaludt, és Borkával kettesben elmentünk bevásárolni, és ügyintézni. Az energiatakarékos pályázatról akartam megtudni többet, illetve azt főleg, hogy igénybe vehetjük-e? Sajnos nemleges választ kaptam, miszerint már idén nem lehet rá pályázni. Ha jövőre szeretnék, akkor gyorsan tegyem meg, mikor a pályázatot kiírják, de amúgy nem valószínű, hogy megkapjuk, mert a panellakások felé orientálódnak, és a családi házaknál ritkán kapnak visszatérítést az igénylők. Na, klafa. Ezt szeretem. Mikor vmi is lehetséges lenne vhogy, akkor tuti akad pár olyan követelmény, ami miatt kiesünk a lehetőség alól is. Na, mindegy....

Mogyorónak vettünk ma hatalmas velős csontot, hadd rágja. Ugyanis mindent megrág. A cipőket, papucsokat akarja cipelni. A fákat, dobozokat rágdossa. Tegnap a medence dugóját is megkezdte már. Szóval ebből az apropóból vettünk neki csontot, hogy inkább azon élje ki magát, mint hogy kárt tegyen vmiben.
    Össze is veszett a két kutya rajta. Nem mintha Tappancs megenné, vagy meg tudná enni, mert palotapincsi létére még a száját sem tudja akkorára tátani, hogy megkezdje a csontot, de mivel a kutya irigy, így Tappancs valószínűleg nem akart erre rácáfolni.
    Estefelé viszont majdnem 1 órán át játszottak együtt. Hemperegtek, birkóztak, kergetőztek. Aztán megsétáltattuk őket.

Borka szívem, ma megint kicsit hisztisebb és szemtelenebb volt a kelleténél. Már jó ideje nem volt emiatt gond vele, de ma megint előjött belőle a kisördög. 1-2x a fejére is koppintottam, ami persze vérig sértette a kisasszonyt. Remélem kipiheni magát, aztán holnapra nyoma sem lesz.

Rékánal kilyukasztattam a fülét. Pillanatok alatt készen volt, de Rékának mégis óriási traumát okozott, és sokáig sírt. Kb fél óra múlva már nem is emlékezett rá.
    Viszont Borka is velünk jött, és mikor a huga sírt, ő is ordított torka szakadtából.
    Este hamar el is aludtak, kifárasztotta őket ez a délutáni esemény.

[kép]
    [link]
    Nem tudom mennyire látszik? Egy aranybevonatú kis szívecske a közepén fehér ékkővel.

[Szerkesztve]

• ladybug

őstag

A mai nap munka volt. Egy kb 2,5 x 3,5 m-es részt betonoztak le Kedvesem és szüleim. Itt lesz a fáskamra. A mostani pedig tároló funkciót fog betölteni - biciklik, játékok, létrák miegymás helye lesz majd.

A lányokkal végig kint voltunk az udvaron. Szeretik, ha történik vmi, és most aztán történt. Borka is segített a betonozásban, néha ő locsolta a vizet, de amit a legjobban élvezett, hogy a zsákokon ugrálhatott, és lépcsőzhetett. Rékával pedig sétálgattunk a helyzín körül, vagy éppen a cementes vödröt tapogatta végig. Este kellett is 2 nagymosdás. Egy kint, hogy a nagyja lejöjjön, aztán bent egy kellemes fürdő.

A lefekvés pedig ripsz-ropsz ment. Hulla fáradt volt mindkét gyermek.

A kutyus egész jól beilleszkedett közénk. Nappal jól elvan velünk. Bár még sokat alszik - szinte mindig mellettünk, ha viszont ébren van, sokat játszunk vele, Borkával pedig birkóznak.
    [kép]

Réka mellett is szeret lenni. Bár csak tisztes távolságban, mert már Kismanó jól megtépkedte párszor.
    [kép]

És a teganpi naphoz képest a séta is sokkal jobban ment. Tegnap többször is megállt, rángatta a pórázt, tépkedte volna a nyakörvet, ha elérte volna. Ma viszont csak az elindulásnál nyaffantott, aztán szépen sétált végig.
    [kép]

• ladybug

őstag

Szégyen és gyalázat. Már 1 napja itt van nálunk a kutya, és nem készítettem róla ma sem képet.
    De hát mikor is?

A lányok ma korán keltek, 7 előtt felébredtek. Aztán reggeli, és kis munka kint - segítettem anyának, aztán irány a tüzép. Aztán bevásárlás, majd haza. Itthon befejeztem az ebédet, aztán kint játszottuk még kicsit az udvaron.

Borka aludt délután 1 órát, ával addig játszottunk, meg megetettem. Ma 3x aludt nappal, és mégis este időben elaludt.

Anyának, amikor kellett segítettem, ha tudtam. Fűrészelt, szögelt, ásott...votl munka, és lesz holnap is. Úgy néz ki, hogy betonozunk. De enenk ellenére igyekszem pár fotót készíteni.

• ladybug

őstag

Réka ismét 2x ébrdt fel az éjszaka, de aludt is tovább, mihelyt szopizott.

1/4 8-kor keltünk, ez már kezd rendszeres lenni, és reggeli után Borkával előkészítettük az ebédet, hogy a bevásárlás után csak ki kelljen sütni.
    Réka fél 9-kor kelt, addigra pont végeztünk.

Aztán irány az opt-be bevinni a tulajdoni lapot, és most már pedig semmi kifogást ne találjanak, és utalják a pénzt. Irgum-burgum. :(((
    Bevásároltunk még a holnapi ebédhez, aztán hazajöttünk.

A szomszéd fiúk délelőtt és délután is itt játszottak nálunk. Ennek Borka nagyon örült.
    5 után pedig elmentünk a kutyusunkért, Mogyoróért, és hazahoztuk. Már ideje volt, 10 hetes a drága. A hazafelé út mondhatni érdekes volt: először is, megterítettük a kutyának a csomagtartóban, és Borkát is beültettük mellé, hogy ne legyen egyedül. De elkezdte kaparni a csomagtartó ajtaját, utána meg mindenáron előre akart jönni. Így inkánn előre vettük, és a lábamnál fektettem le. Réka eztán őrült sírásba kezdett, és a kutya megijedt, ezért felkéretőzött az ülésre, és leüt mellénk. Aztán Rékával felváltva együtt sírtak, és tutultak. Szerencsére 10 percig tartott ez a ramazuri, aztán megnyugodtak mindketten.

Fél 9-re értünk haza. Lányokat gyorsan lefürdettem, aztán kimentünk még a kuytushoz. Már evett, és ivott is. A nyárikonyhában fog aludni, legalábbis oda tettük a kosarát. Kíváncsi vagyok, hogy viseli az éjjelt.

• ladybug

őstag

Igaz az éjjel 2x volt fent Réka, de jól aludtunk mindannyian.
    Reggel pedig 1/4 8-kor ébredtünk fel, kivéve Rékust, ő fél 9-kor. De ez is korai volt neki, mert fél 11-kor már el is aludt.

Kint voltunk ma a fürdőben. Borka ugrándozott, fickándozott a vízben, és szorgalmasan gyakorolta a tanfolyamon tanultakat. Én kevésbé élveztem a fürdést, nagyon fáztam, pedig bent voltunk, és a legmelegebb vízű medencáben ültem. Remélem nem beteg leszek, mert az most rosszkor jönne.
    Réka fél 11-1/4 12-ig aludt, aztán ahogy felébredt jöttünk is haza. Megfőztem gyorsan az ebédet, aztán ettünk is.

Utána hamarosan megérkezett Kedvesem anyósommal, aki hazajöhetett a kórházból. Szinte teljesen felépült, de még egy vizsgálaton át kell esnie csütörtökön.

A lányok ma korán feküdtek le. Réka délután is csak fél órát aludt, és estére már nagyon nyűgös és fáradt volt. Fél 8-kor fektettem le, Borkát pedig 1 órával később.

• ladybug

őstag

Na, ilyen éjszakánk sem volt még, mint a mostani. Réka szívem éjjel 1/4 2-kor felébredt, és tágra nyílt szemekkel, mosolyogva nézett rám. És aludni csudára nem akart. Szóval sétálgattam vele, ringattam, és 3-kor sikerült is visszaaltatnom. Addigra majdnem megfagytam, mert olyan hideg volt, és nagyon fáradt is voltam.

Reggel fél 9-ig aludtunk. Kellett is most ez a későnkelés. A reggeli után pedig takarítottunk a lányokkal. Borka nagyon ügyes volt, és sokat segített. A szobájukban ő törölgette le a polcokat.
    Aztán kiemntünk az udvarra, mert végre 3 nap után kisütött a nap. Fociztunk, majd bementem elkészíteni az ebédet, Borka pedig a szomszéd gyerekekkel játszott az utcán.

Ebéd után Rékus aludt egy nagyot, 2 óra hosszat. Ezalatt Borka mesét nézett, és játszott, én pedig vasaltam.

Amikor Réka felébredt, elmentünk kicsit sétálni, aztán Borka kint maradt az utcán megint játszani a gyerekekkel. 5 körül jött meg a kis barátnője. 7-ig volt itt, aztán Borka hazakísérte. Nagyon szereti ezt az önállóságot. Egyedül megy el hozzájuk, egyedül kíséri el. És ügyes. Büszke vagyok rá.

Réka ma sokszor nyűgösködött. Mindig az jut eszembe, hogy a foga jön, de nem vagyok biztos benne. De mostanában a cicimet is rágja, és iszonyat módon fájdalmas. Mi lesz, ha kint lesznek a fogai? :Y

• ladybug

őstag

Rossz passzban vagyok. Nincs kedvem írni. Fáradt is vagyok, ráadásul elfelejtettem ma fényképezni, pedig tök jókat alkottam.
    Ahh, menjünk aludni.

Aktív témák